לגבי העניין ההלכתי- ממה שאני יודעת, יש בעיה הלכתית לאישה אלמנה להתחתן שוב אם יש לה תינוק עד גיל שנתיים, מחשש שהבעל ירצה שהאישה תפסיק להניק כדי להיכנס להריון נוסף. מכאן ברור שבמצב רגיל הנקה אמורה להימשך לפחות עד גיל שנתיים, ולא נכון להפסיק בשביל תינוק נוסף.
ברור שזו לא הלכה מוחלטת, ויש מה לדון, ובעיקר שבאמת הרבה נשים מפסיקות להניק בלי קשר בגילאים כאלו. אבל לי באופן אישי חשוב להניק עד גיל שנתיים לפחות, וההלכה הזאת בהחלט מחזקת את ההרגשה שלי בנושא.
באופן אישי, אצלי הווסת חזרה אחרי הלידה הראשונה שנה וחמישה חודשים אחרי הלידה (בלי שינוי בתדירות ההנקות, פשוט הגיע הזמן), ותוך חודשיים נכנסתי להריון. אחרי הלידה הבאה הווסת חזרה אחרי שנה ושלושה, אבל כבר כחצי שנה עברה מאז ואנחנו עדיין מחכים...
האמת שלאחרונה חשבתי על זה שעם הרווחים שיוצאים לנו כרגע כנראה שיהיו לנו פחות ילדים ממה שתמיד חלמתי (דווקא התחתנתי צעירה, אבל עד ההריון הראשון גם לקח קרוב לשנתיים). בכל מקרה, אני מרגישה שנכון יותר לסמוך על הקב"ה בנושא הזה, וזה לא סיבה בשבילי להפסיק הנקה לפני גיל שנתיים.
(רק מוסיפה, שיכול מאוד להיות שאם הייתי מתחתנת בגיל מבוגר יותר הייתי נוהגת אחרת, ובאמת מכל הסיבות להפסיק הנקה, זו סיבה שאני מאוד מעריכה).