אני מבקש, שמי שמתחיל לקרוא את ההודעה הזאת, יקרא את כולה בלי דילוגים. אתם יודעים למי מראים חצי עבודה.
לרב שרלו אין "תורה משלו". הרב שרלו פוסק ע"פ השולחן ערוך כמו כל אדם ואדם.
אלא מה, ישנה מחלוקת גדולה בעולם הפוסקים, האם ההלכה עשויה להשתנות. רוב הפוסקים סבורים שכן, הלכה משתנה עם הזמנים בהתאם לתקופה. כמובן שלא יותר מידי, אבל ההלכה לא נשארת מקובעת, אלא ערה לצרכים של הדור. הסנהדרין בזמנה, ביטלה את עונש המוות לאחר שראתה שרבו מחללי שבת, ואי אפשר לבצע הרג המוני בכל מחלל שבת.
כיום, הלכות רבות השתנו עם הזמן והתקופה. לא בסדר גודל של דיני נפשות, אולם בדברים כמו מלאכות שבת מדרבנן, ועוד מצוות רבות(בדר"כ כאלו שנגעות להלכות עדות, נשים, משפחה וכדו'). גם בדיני צניעות היה צורך לשנות הלכה. למשל: מקובל לומר שאורך השרוול לבנות חייב לכסות את המרפק, ומי שלא הולכת כך פורצת את גדרי הצניעות(מורדת בדת יהודית). משמעות אחרת של פריצת גדרי הצניעות, היא שאפשר לגרש את האישה בגלל זה בעל כרחה. מכיון שרבו הבנות שהולכות עם שרוול קצר, ברור שהיום לא נקרא לכל אחת שהולכלת עם חולצת טריקו קצרה "מורדת בדת יהודית".
עם הזמן, נוסחו כללים מתי מותר לשנות הלכות. לדוגמה: כאשר יש לך פוסק גדול להיתלות בו, כאשר אתה מוכיח שאתה צודק(לא נכנס להגדרה של הוכחה הלכתית), או למשל כאשר יש צורך גדול, ואנו באים למנוע קלקול.
לרב שרלו, יש השקפת עולם האומרת שמצב הנוער בארץ, מצריך עירוב החברה. לפני שאפרט את דעתו של הרב שרלו, אציין כי זו השקפת עולמו, וניתן להתווכח עימה, אך הוא פועל מתוך הלכה ולא מתוך "מה שבא לו", ולכן משפטים כמו "יש לו תורה משלו" אינם אלא זלזול בתלמידי חכמים, ואין לי עניין להתעמת עימם.
ראשית, הרב שרלו מדגיש שוב ושוב כי הוא מדבר על חברה צנועה מעורבת, וכי הוא מתנגד ל'חברה מעורבת'. הרב שרלו טוען שבימינו אנו, להפריד את רוב הנוער זו פעולה שנידונה לכישלון, ואף היא אינה הוגנת. שכן, עולם המבוגרים הוא מעורב, תרצו או לא. הרב שרלו מציע ליצור חברה מעורבת, אך לחנך על שמירת מקסימום ההלכות. הרוחח מכאן הוא, שכאשר הנער מתבגר, הוא יודע כיצד להתמודד עם חברה מעורבת בעולם המבוגרים. עד כאן על רגל אחת, אני אצרף קישור העוסק בכך. http://www.ypt.co.il/show.asp?id=28688
כאמור לעיל - זו דעתו של הרב שרלו, וניתן להתווכח עימה וכפי שהוא כותב, שהוא מעוניין שדבריו יבחנו בזכות עצמם, ושידונו בהם רבנים. גם הוא עצמו סובר שלא ניתן כיום ליישם זאת בבת אחת, אלא מדובר בתהליך ארוך של חינוך והטמעת ערכי הצניעות בקרב הנוער. הקישור שהבאתי אמנם מדבר על 'למה לא להפריד את בנ"ע', והרב כותב שאחת הסיבות היא שלמעוניינים יש אריאל.
מקווה שההודעה נוסחה במספיק בהירות, אני אשתדל להגיב יותר בהמשך.
עוזיה.