חשבתם פעם כמה אנחנו רוצים להתחתן מ1 עד 10? אם זה 10 או שואף אליו ואנחנו מרגישים מוכנים, אז למה זה לא קורה?
כי לא מציעים לי הצעות?
כי נגמרו כל בחורי החמד והבנות הנאות והחסודות?
כי אני לא טוב מספיק?
(אני כותב דברים שלא רלוונטים דוקא לכולם אלא לחלק)
אם הנך מוכן וברור לך מה אתה רוצה, ברכותיי, עשית את הרוב. עכשיו יש לשאול איפה בחורות כאלו אמורות להמצא ומי מכיר בחורות כאלו? וצור עמו קשר... מספיק זמן נמרח. פנית לשדכן ומתקשר כל שבוע לדרבן אותו? (חשוב... אם הוא נרדם, נקסט) פנייה ל-3 שדכנים\חברים זה לפעמים לא מספיק... חישוב - אם שדכן מציע הצעה אחת ל3 חודש, אפשר לפנות ל9-10 כאלו או יותר, אלא אם אתה לא מעוניין בהצעה שבועית. ואל תחשוש לומר בדיוק מה אתה רוצה..! אתה צריך רק אחת... ושיהיה שגור בפיך שאתה מחפש...
ואולי אפילו אפשר להציע לאדם שאתה סומך עליו שכר שדכנות גבוה כתמריץ, או לפנות למדרשה שהבנות שם בסגנון שלך... רק לא להמתין... ואגב לא ראוי שאמונה תהיה תירוץ לחוסר מעש או חשש מיוזמה (אגב זה נכון במיוחד לבנות. אשתו של שאול המלך בחיר ה' הגבוה והנאה יזמה את הקשר וזכתה בו - הוא ברח ממנה והיא לא ויתרה... וגם אביגיל הצדיקה 'בטעות' גילתה את שוקה ליד דוד המלך, וכך גרמה לו לרצות אותה, גמ' מגילה יד,ב. ועכ"פ אני בטוח שבחכמתכן הנשית בכ"מ תדעו איך למשוך בחוטים ולהשאר מאחורי הקלעים. וכל הדברים שכתבתי רלוונטים גם לבנות).
ואם אולי אדם חושב שהוא אינו טוב מספיק... שאל מה חסר כדי להיות ראוי? אילו כישורים צריך כדי להפוך אשה למאושרת (לדוג' הכישרון להחמיא)? מאילו תכונות בנות נרתעות, שאוכל לתקנן? (חוסר ביטחון עצמי ממש מרתיע.. קח יעוץ או קרא על זה ספר) בעבר כתבתי כאן עצות לפגישות שעשה פה קצת בלאגן ובנות כעסו עלי שכתבתי רק לבנים, מומלץ מאוד. אפשר לבקש. וד"א חידוש – מאוד מאוד מוצא חן בעיני אשה שלאדם יש אידאל שגורם לברק בעיניו (מטאפורה)... מצא את האות שלך בתורה.
חברים אוהב אתכם!
ובנות מעריך אתכן
תודה שקראתם ועל תשומת הלב
אז אין שבת ישיבה ואני בבית, הנה השיר שהבטחתי, אשמח לחוות דעתכם
:
יה ריבון עלם ועלמיא... אחד האהובים עלי.
אני מתחיל ישר בבית הראשון (שבחין אסדר...)
מומלץ לכוון לקבל קדושת הארת שבת.
בגלל שהלחן לא הכי נפוץ (כמדומני הוא של ברסלב), אם טעיתי בתו שם, אשמח לתגובת מומחים בפרטי (דוקא, כדי לא להרוס לאנשים).
שבת שלום!

שתמיד עלתה לו בחילה מהשירים האלה ותמיד שמע בעיקר לועזי ולא ירד לפשוטי העם