אמאלה, הנקה.שמחה!!
ב"ה ילדתי בשבת. ועכשיו מתחילים החיים האמיתיים (אמאלה.)

אני צריכה שתשכנעו אותי למה הנקה זה כלכך חשוב. כי אחרת אני מוותרת על זה עכשיו.
זה כלכך כואב(ואני יודעת שצריך להכניס את הפה שלה כמה שיותר פנימה, אנחנו משתדלות. ). יש לי כבר פצעים- אני מורחת משחה. זה שואב כל הזמן להתעסקות ארוכה ולא נעימה. הרבה יותר טוב לי כרגע להביא לה בקבוק(או שבעלי יביא לה...)

אז למה כן?..

(ואני יודעת איפה שהוא בפנים שזה הדבר הנכון וכו. וגם ככה מרגישה כשלון שלא הולך.אוף, פשוט מתוסכלת).
את מהממתחדשה.
עוד לא יודעת לענות לך מניסיון אישי.
אבל שולחת לך כוחות וחיבוק ושבע"ה ילך בקלות ❤
מבינה לליבך!באורות
חוויתי מה שאת מתארת ויותר גרוע לצערי. א. אני ממליצה לך להזמין יועצת הנקה שתעזור לך.
ב. תקני את הרפידות של נרסיקר
ג. זה עובר!! זה באמת עובר. אצל רוב הבנות אחרי החודש הראשון כבר מפסיקים הכאבים. וההנקה מתחילה להיות כיפית ולזרום. ואז זה ממש נח. הנקה מרגיעה אותם כמעט תמיד, זה עוזר בתקופות שהם חולים נגיד ולא מוכנים לאכול כלום אלא רק לינוק. זה חוסך מלא זמן של התעסקות עם בקבוקים, סטריליזציה, כסף על תמ'ל.
זה בריא להם יותר, בפירוש. כל מחקר שנעשה הראה שחלב אם בריא יותר, מסחינת מחקרים על השמנת יתר למשל, שתינוקות יונקים פחות נוטים ךהשמנה, מחקרים על חיידקים במע' העיכול שמראים שלתינוקות יונקים יש מע' חיידקים טובה יותר שמסייעת לבריאות. בחלב אם את מעבירה נוגדנים חתינוק וככה עוזרת לו להתגונן ממחלות בחודשים הראשונים לחייו.
וברגע שזה נהפך לנעים יותר- זה באמת קשר מיוחד עם התינוקות. זה רגעים כאלה של שקט שיש לך איתו והם מקסימים לגמרי.
אומרת את זה בתור מישהי שדיממה מפצעים, הייתה שבועיים עם חום גבוה בגלל דלקת בשד, ההיתה לי פטריהה ובאמת היה לי סיוט! ועכשיו אני מניקה כבר כמעט שנה ב'ה.
פירטת מצוין, רק מחדדת-חציל קלוי

בקשר לבריאות, אני ממש נדהמת כל פעם מחדש:

כשהילד חולה, החלב מותאם לו ומפריש אליו נוגדנים.

ממש ממש ראיתי בשאיבות לבת שלי-

שהייתה חולה, החלב נהיה פתאום מעט צהבהב. כשהבריאה- הלבין שוב! 

בגלל הנוגדנים שהופרשו. זה מדהים ומוכיח כמה בריאה ההנקה!!

וחוץ מזה ממש מצטרפת. 

לי ב"ה ההתחלה לא הייתה כל כך קשה כמוכן בהנקה, אבל חוויתי הלם טראומטי במיוחד, ולא נעים לומר, אבל השבוע הראשון היה לי סיוט ולא הצלחתי להתחבר באמת לבת ולאימהות. שני דברים ככ חדשים. ולגמרי לגמרי ההנקה הייתה זו שגרמה לי לאט ובנעימות להתחבר לזה.. היום אני פשוט אוהבת להניק..

וזה באמת חוסך הרבה כאב ראש.

תחשבי בנסיעות וכאלה, בתמ"ל חייבים לצאת תמיד עם טרמוס ולחשב איפה יש מים חמים, איפה יש מקום שאפשר לשטוף בקבוק וכו'.. בהנקה כל מה שצריך זה פשוט לתת לה..

כי רוב הסיכויים שזה יעבור ממש בקרובמעין אהבה
ההתחלה היא קשה אבל כשעוברים אותה אז הנקה זה לא כואב בכלל
מחברת מאוד לתינוק,נותנת לו המון ברובד הרגשי והפיזי,הכי בריאה עבורו,יש בה הרבה נוגדנים,ולי אישית יוצרת קשר מיוחד ביני לתינוק

ובגלל קושי זמני שיכל לעבור לבד או עם משחות או ים יועצת הנקה חבל לפספס משהו משמעותי כ''כ.

נכון לא תמיד זה מצליח
ואם לא אז כנראה שזה הדבר הכי מדוייק לתינוק שלך
מזל טוב! חיבוק גדול ובהצלחה!מק"ר

תשתמשי בפטמת סיליקוןטוב בסדר

לא ממליצה להשתמש בלי ליווי של יועצת הנקהחביבית
הציל לי את ההנקה!!!דורשת קרבתך
הייתי בדיוק כמוך. סבלתי כל הנקה. כאב לי עד כדי בכי. הפיצית לא הצליחה לתפוס ופצעה אותי..
הסיליקון באמת הציל אותי
לא להשתמש בלי להתייעץ על יועצתבאורות
נורא קשה לגמול ממנה לפעמים ואז זה סרט נוסף
ממליצה גםmp3
והגמילה מזה היתה קלילה לגמרי.כשהתינוק רגוע והאמא לא פצועה מנסים להניק בלי הפיטמות עד שמצליחים ברוגע ובלי לחץ.
מזל טוב ובהצלחה.
אני נלחמתי על ההנקות שליחביבית
וככ שמחה בזה! זה קשה מאוד מאוד אבל זו המתנה הכי גדולה שתתני לתינוק בשנה הראשונה לחייו!

אין מה להשוות בין התרומה של חלב אם לתמ''ל,
חלב אם מכיל נוגדנים שמסייעים לתינוק להלחם במחלות, הוא מדויק עבור התינוק שלך וגם משתנה במהלך ההנקה-מתחיל נוזלי כדי להרוות את צמאונו והופך להיות שומני כדי להשביע.

הנקה מסייעת במניעת דלקות אוזניים בראשית חייו של התינוק ויש עוד המון יתרונות שהוכחו מחקרית, חוץ מזה שחוסך התעסקות בהכנת בקבוקים באמצע הלילה, דאגה למים רתוחים בטמפרטורה נעימה, השקעה של כסף רב בתמל ובקבוקים.

לדעתי אפשר להניק בכל מקום והתינוק יונק גם כשמרגיש לא ככ טוב.

ועדיין לא דיברנו על הקשר עם האם שמתפתח בצורה אחרת...

ממליצה על משחת לנסינו, ועל יועצת הנקה טובה!
יועצת הנקה.סמיילי12
ומהר.
הנקה זה הדבר הכי מהמם שיש לי עם התינוק.
זה הזמן שלנו יחד.
זה מרגיע. זה מונע מחלות. כשאני חולה אני מעבירה לו נוגדנים.
כרגע בתקופה שמתמעט לי החלב ממש ואת לא מבינב עד כמה קשה לי.
תקחי יועצת זה עוזר ממש. לי היא הצילה את ההנקה
אז יש לי כמה דברים לומר לך. חוץ ממזל טוב חרותיק
על חשיבות ההנקה.
קודם כל, זה קשר מיוחד מאד בינך לבינה. כרגע את לא רואה את זה, אבל עם הזמן תביני.
זה זמן איכות שאת מקדישה לה. ורק לה.

דבר שני, זה התזונה הכי הכי טובה שיש בעולם בשבילה.
המנגנון המדהים הזה של הייצור חלב,
גורם לזה שכל מה שהיא צריכה, הגוף שלך קולט, ומייצר בשבילה.
אם זה חלב יותר שומני, או אם זה ויטמינים שחסרים לה..

דבר שלישי, זה בונה לה הכי טוב את המערכת החיסונית. כל נוגדן שיש לך בגוף וגם היא צריכה- היא תקבל.

את לא מבינה איזה הבדלים עצומים ראיתי בין הילדים שלי שינקו באופן בלעדי מעל שנה לילדים בגילם שלא ינקו.
(בלעדי אני מתכוונת בלי תמ"ל, כן אוכל, כשהגיע הזמן..)
וגם איזה הבדל בין הפעמים שהם היו חולים אז, לעכשיו.

עוד משהו, חלב אם זה תרופה טבעית למלא דברים, מבעיות בעור עד דלקות אוזניים. כן גם אצל מבוגרים.
פשוט משתלם כשיש יצרנית בבית

ובעיקר משתלם לא להוציא מאות שקלים על תמ"לים..

ולקושי- אין ספק שזה קשה. וההתחלה סיוט! ובכ"ז, אם אין בעיה מסוימת אלא זה רק קשיים של התרגלות,
אחרי שתעברי אותם, את תתחילי פשוט להנות מזה!
תמצאי מישהי שאת סומכת עליה כדי להתייעץ,
ואם צריך גם להזמין יועצת הנקה.
אצלי זה לגמרי הוכיח את עצמו שהיה שווה להזמין אותה, היא ממש הצילה לי את ההנקה, אחרי שהייתי בוכה כל פעם..

ואל תדאגי, זה לא כישלון. באמת שזה קשה!!
אבל גם אם לא תניקי מלא, או לא בכלל, זה לגמרי בסדר.
מכירה מספיק תינוקות שגדלו והתפתחו יופי גם בלי טיפת חלב אם..
פחות מחלות חורףאמא של דיתה

אצלי הגדול היה פג (שבוע שלושים) נלחמתי על שאיבות, שאבתי לו חמישה חודשים, ואחר כך ב"ה הצלחתי להעביר אותו להנקה רגילה עד גיל שנה פלוס. אני מאושרת על המתנה הענקית שנתתי לו לכל החיים!

יש לי שני ילדים, הם ינקו מלא עד גיל שנה וקצת ואני רואה בחוש איך הם פחות חולים, מקסימום מחלת חום קצרה אחת לשנה.

מזל טוב!בארץ אהבתי
פה יש קישור למשהו יפה על מה ההנקה נותנת
כמה זמן עליי להיניק את ילדי? - חלב אם

וכך הכבוד לך על ההשקעה שרץ ממשיכה להניק למרות הכאבים. קרה לי פעם שינקתי עם פצעים רציניים וזה היה ממש קשה, מעריצה כל אחת שעומדת בזה!
וכמו שכבר כתבו- יכול להיות ששווה להשקיע ביועצת הנקה (בעיקרון בדרך כלל פצעים נוצרים מתפיסה לא טובה, אז אם עדיין לא הגעתם לתפיסה טובה- קריטי שתראו יועצת הנקה שתעזור לכם, אחרת זה ימשיך להיות סיוט מתמשך...)
הרבה מידע בפניםאני והגיטרה
*את מתארת שכואב לך, זה לא צריך להיות כך. תבקשי עזרה מהאחיות/יועצת הנקה, שיסתכלו איך היא תופסת את השד ואיך את מחזיקה אותה וכו,
כי זה לא אמור לכאוב!
*את מספר ימים אחרי לידה. לפעמים לוקח יותר מזה עד שאת והתינוקת מסתגלים להנקה, אז הכל בסדר
* עם זה - השבועיים הראשונים הם הכי הכי חשובים. מאד חשוב להתמסר להנקה בזמן הזה, כי ככל שתניקי בתדירות גבוהה יותר, כך תפוקת החלב בהמשך תהיה גבוהה יותר (הסבר פיזיולגי אסביר אם תרצי)
*לחלב אם יתרונות הקשורים בך:
מוריד סיכון לסרטן השד ואוסטאופרוזיס
עוזר בכיווץ הרחם! (ההורמון אוקסיטוצין, הוא זה שאחראי לכיווץ הרחם והוא מופרש בזמן הנקה, אחראי להוצאת החלב) יכול לסייע משמעותית בקיצור זמן הדימום והזמן שלוקח להיטהר!
*לתינוק :
הרשימה היא באמת אין סופית, של דברים שהוכחו מחקרית. כמו: פחות אלרגיות, פחות אסטמה, פחות דלקות אוזניים ועוד.
*המערכת החיסונית שלך עוברת אל התינוק. כולל חיסונים שאת קיבלת שהתינוק שלך עוד לא יכול לקבל וגם מרכיבים חיסונים נגד כל מה שהתינוקת שלך תיתקל בו. אסביר - כשאת מניקה, נכנס לתוך השד שלך, מהרוק של התינוקת שמכיל בין היתר חיידקים שהגיעו מהרצפה, מהחיתול טטרה המסריח וכו, נכנסים אותם אלמנטים, ואז על המקום המערכת החיסונית שלך (שיש לה שלוחה גם בשד) מייצרת לתינוקת את מה שהיא צריכה כדי להתמודד עם אותם זיהומים!!
*בנוסף לזה שמבחינת המערכת החיסונית, חלב האם מתעדכן מהנקה להנקה, גם מבחינת הערכים התזונתיים כגון חלבון שומן וקלוריות, יש התאמה (אחרי כחודש השינויים פחות דרסטים)
*ילדת בשבת, אז עוד יום יומיים "ייכנס החלב". עד עכשיו יש קולוסטרום, כמות קטנה יחסית של נוזל סמיך וצהוב. אחרי 3-5 ימים מהלידה נכנס החלב, שדומה הרבה יותר לחלב פרה מבחינת נפח וצבע.
כדי למנוע גודש מומלץ להסתובב עם חזיה/גוזיה.
*זהו לבינתיים, אשמח להרחיב עוד אם תרצי
...וזחטי

"אתה נערי לא נכשלתָּ בכלל, זה רק המקלע שלנו נכשל"

סליחה, זו סתם שורה מספר ילדים שקפצה לי כשקראתי את המשפט האחרון שלך...

חיבוק יקרה. את לא נכשלת. התסכול הזה הוא לא דבר רע שעשית, אלא דבר מבאס שקורה לך. נורא מבאס שהיא לא מצליחה להתחבר טוב ולינוק בכיף, ושזה קונפליקט בין הסבל שלך לערך שאת מאמינה בו. ממש מצטערת איתך שככה זה יוצא כרגע, ומחבקת אותך.

תרשי לעצמך לבכות ולשחרר את התסכול הנוראי הזה.

תרשי לעצמך להחליט מה שנכון לך. רק את יודעת הכי טוב. 

ממליצה לא לחשוב יותר מדי רחוק. תתמקדי בכאן ועכשיו - ברגע זה נכון בעינייך לעבוד עוד על התפיסה או להציע בקבוק? להזמין יועצת הנקה או ללכת לישון? בעוד חצי שעה תחליטי מה שיהיה נכון לעוד חצי שעה. ומה שיהיה בעוד שבועיים? זה כבר בידי הקב"ה. הוא ינהל את עולמו הכי טוב.

עוד חיבוק. תרגישי טוב. תפנקי את האמא של התינוקת שלך כמה שאת רק יכולה.

תשובה קצת אחרתליאן
א. מזל טוב ב. כשילדתי את הבן הבכור שלי הוא לא הסכים לינוק בשום אופן. אמא שלי היא מהאמהות שמניקות עד גיל שנה וחצי ובשבילה הנקה זה יהרג ואל יעבור אז ממש דחפה אותי להניק. התינוק לא רצה. כאב לי ממש . נהיה לי גודש. פטריה . קניתי פטמות סיליקון לא עזר. יועצת הנקה לא עזר.. הילד יורד במשקל אני מתוסכלת.. גם ככה עוד כאובה מהתפרים של אחרי לידה ועכשיו ההתמודדות הזאת . זה גרם לי להרבה בכי ותסכולים . בסופו של דבר נתתי לילד סימילאק. לי נשאר טעם רע מההנקה ומכל התקופה הזאת. אני יכולה להגיד לך שגם אם לא הולך זה בסדר.. הילדים שלי לא ינקו וחכמים ונבונים וכמובן בריאים והקשר ביננו פשוט מדהים!! והכי חשוב התינוק קיבל אמא שפויה ולא אמא מדוכאת שמרגישה כישלון. אני מאמינה שיש מלא יתרונות להנקה אבל לא תמיד . אם יש אמא שכל התזונה שלה זה שוקולדים וחטיפים אני מאמינה שעדיף סימילאק. הנקה זה טוב רק כשהאמא אוכלת בריא וטוב. אני לא אומרת שתוותרי על הנקה . כן תנסי וכן תילחמי אבל חשוב שתדעי שאפשר גם אחרת. בקבוק זה לא סוף העולם ... בהצלחה
חותמת על כל מה שכתבת חוץ מ...וזחטי

הכול ממש נכון, וטוב שכתבת את זה.

רק לגבי המשפט "הנקה זה טוב רק כשהאמא אוכלת בריא וטוב" - הוא שגוי, וזה לגמרי בדוק מחקרית. חשוב לי להגיד את זה כדי שלא ייצא שכשעודדת אחת ביאסת אחרת.
 אז למי שאוכלת גרוע - אל תדאגי, החלב שלך זה עדיין הדבר הכי טוב לתינוק שלך. בדוק.

נכוןבאורות
אין כלכך קשר בין תזונת האם לחלב. זה מה שמצאו במחקרים. וגם אם האמא אוכלת גרוע, עדיין החלב אם ברכיביו יותר טוב מתמ'ל.
ברמה שמחקר מצא שאפילו אמא מניקה שעישנה מריחואנה, עדיין עדיף לתת את החלב שלה על פני תמ'ל.
ברור, כי מרחיאונה זה לא דבר נוראאל הר המוריה
מילא היית אומרת על מעשנות, אלכוהלסטיות, ונשים בתת תזונה.
מריחואנה זה סמים לכל דבר...באורות
אם זה נורא או לא זה כבר שאלה אחרת
תגדירי סמים..אל הר המוריה
תרופות זה סמים באותה מידה.
רק שמרחיאונה/קנאביס/גראס או איך שתקראי לו, הרבה פחות מסוכן ולא ממכר בניגוד לאקמול, קפאין, אלכהול וטבק.
והוא גם מרפא מחלות קלות כקשות.
סתם יש לו יח"צ גרוע, כי אם הוא יהיה חוקי, חברות התרופות יפלו.
למה שגוי?שירקי
התינוק אומנם מקבל חלב טוב אבל נוצרים חסרים לאמא...
התינוק שלי ינק ולא אכלתי טוב והוא פשוט היה בריא וחזק אבל על חשבוני בצורה של תת משקל וחוסר ויטמינים נוראי! ועוד בעיות שאף אחת לא תדע!
ברור שהאמא צריכה לאכול טוב מסכימה איתך שהתינוק כל או כך יקבל מה שצריך
העניין פה זה החסרים שנוצרים אצל האמא...
אין ספק שאמא צריכה לאכול טוב, בשביל עצמהבאורות
בשביל שבאמת לא תגיע למצב של חוסר נוראי כמו שכתבת שעברת בעצמך. פשוט מבחינת איכות החלב, זה שגוי להגיד שאמא שאוכלת ג'אנק פוד החלב שלה פחות איכותי.
אה אוקי אני התכוונתי יותר לאמאשירקי
ואת לאיכות החלב חח
למרות שכן נראה לי הגיוני שאם אמא לוקחת ויטמינים אז החלב יותר איכותי... במיוחד אם לה בעצמה אין את הויטמינים האלה מהאוכל...
אבל לא יודעת זה רק מה שנראלי
ייתכן שאמא שאוכל ג׳אנק פוד החךב שלה פחות איכותי מאמא שאוכלתבהריון שוב
טוב.
אבל גם החלב של אמא שאוכלת את האוכל הכי גרוע החלב שלה טוב יותר מכל בתחליפים למיניהם. ככה אני הבנתי את זה.
אני איתךעדינה אבל בשטח
כל מילה
הנקהשירקי
לדעתי תלוי מאוד בך מה שאת מתארת יש לו פתרונות אך אם זה לוקח ממך כןח נפשי וגורם לך לדכדוך וכד׳ זה לא שווה את זה
חלב אם מאוד בריא לתינוק מכל הבחינות
אם את לא מצליחה להניק מלא אז פשוט תניקי מתי שבא לך ותשלבי בקבוק....

בהתחלה זה תמיד קשה וכואב אבל זה עובר...
לי גם היה ככה והתעקשתי להניק.. בסוף הצלחתי וההנקה הייתה לי ממש כיף הנקתי שנתיים...
אם תשאלי אותי אם אעשה זאת שוב ? אז לא אני כן מלכתחילה ירצה לשלב בקבוק וגם הנקה... ולא בגלל קושי נפשי אלא בגלל מה שזה עשה לי פיזית

ירדתי המון במשקל והתחילו לי בעיות הרומונליות ממש הגעתי לתת משקל ועוד בעיות...

אבל שוב זה תלוי בך תבדקי עם עצמך
האם את אוכלת טוב? ההנקה מתישה אותך מדי עד לרמה של דכדוך או עצבנות? וכאלו שאלות...

מאחלת לך בצלחה... הנקה זה דבר מאוד חשוב לתינוק אך צריך שהוא גם יהיה מתאים לאמא ! חשוב גם לקחת ויטמינים בהנקה להמשיך את הפרנטל או כל ויטמינים אחרים שמתאימים להנקה שלא תגיעי למחסור( מנסיון !)
כבר כתבו לך כל מה שרציתי לומר...עדינות
רק רוצה לומר שאני מזדהה איתך בכל מילה. זוכרת את עצמי במקום שלך, כואב, קשה, מתסכל. כולי בלחץ מההנקה הבאה. פצעים, דם, דלקת.
ומה אני צריכה את זה... ב"ה קיבלתי הרבה תמיכה ועזרה והצלחתי להמשיך. לקח כמה זמן, ובסוף הכל הסתדר. וזה כ"כ כיף ומיוחד, וכ"כ נוח כשתינוקי מתעורר בלילה פשוט לאסוף אותו אלי למיטה לידי ולהניק אותו בנחת כמה זמן שהוא רוצה בלי להרגיש כמעט שהשינה הופרעה, ולדעת בביטחון שאני נותנת לו את המזון הכי נקי, הכי מושלם, הכי בריא, כמו המן שעם ישראל אכלו במדבר (הריח הנעים של טיטול של יונק לעומת הריח של תינוק שאוכל תמ"ל).
יש לי כמה ילדים והנקתי אותם עד גיל מאוחר יחסית ואני די אלופה בזה😋, יכולה להניק בכל תנוחה, בכל מצב כמעט... ועדיין בכל פעם לוקח זמן עד שהתינוק החדש ואני מתרגלים אחד לשני, עד שהוא לומד לתפוס נכון. וזה קשה, כי גם כך זו תקופה פחות קלה עם חולשה של אחרי לידה. אבל אני יודעת שזה זמני ויעבור, ובעז"ה אנחנו נתרגל ונצליח!

ועדיין, תמיד צריך לזכור, שגם אם לא מצליחים, ב"ה בדורנו יש תחליפים טובים, עד כמה שהם לא מושלמים כמו המקור

בהצלחה יקרה, המון מזל טוב!!!
דלקות אוזנייםאמא של דיתה

למשל בגלל שזה בטוח יחסוך לך דלקות אוזניים קשות בהמשך (לתינוק), לא רק ממחקרים, גם מהתבוננות בסביבה הקרובה, ילדים לא יונקים סובלים הרבה הרבה יותר מדלקות אוזניים בהשוואה לילדים יונקים. דלקות אוזניים אצל ילדים זה סיוט נוראי! שווה לך לחסוך את זה.

התקופה הקשה הזאת עוברת תוך שבועיים ואחר כך זה הרבה הרבה יותר נוח להניק!

הילדים שלי בחיים לא סבלו מדלקות אוזניםליאן
טפו טפו טפו.. ולא הנקתי ! לא חושבת שיש קשר בין הנקה לדלקת אוזניים
ברוך ה שהילדיםמשלך לא סבלו. מוכח מחקרית שהנקה מפחיתה דלקותחביבית
אוזניים
הנקתי ומניקה ועדיין יש דלקות אוזנייםאין מקום לשאלה
והרבה! כל חורף!
התינוק העומק בן ה6 חודשיים זכה לקבל אתזה כבר פעמיים במתנה
ואחותי בת השנתיים נהנתה מ4 במשך תקופת ההנקה שלה..
בקיצור. יד מחקרים טובים אבל לא תמיד נופלים על הסטטיסטיקה הנכונה
ברור שתמיד יש פער בין הסטטיסטיקה למציאותבארץ אהבתי
אבל אל גם לא יכולה לדעת מכמה דלקות אוזניים הם היו סובלים אם לא היו יונקים. אם הם כאלו רגישים אולי היו סובלים אפילו יותר בלי הנקה...
לילדים שלי לא היו דלקותעדינה אבל בשטח
והם אכלו תמל כמעט מלידה
אם זו לידה ראשונה זה ממש מובן שזה לא הולך חלקצפורה
(וגם אם זו לא לידה ראשונה...לא תמיד הנקה זורמת מההתחלה)

לי בלידה הראשונה לקח איזה שבועיים עד שהנקתי טוב ולא סבלתי. בהתחלה היה ממש כואב כי לא הצמדתי נכון. בלידה שניה הקפדתי על תפיסה נכונה ולא סבלתי מסדקים ופצעים.

ממליצה להתעקש, כולן כאן כבר כתבו כמה זה הכי טוב לתינוק וגם לך.

את אחרי לידה והגוף כואב אז גם הקשיים של ההנקה מצטיירים כיותר קשים. מיום ליום תרגישי טוב יותר וההנקה תתבסס ותהיה קלה ונעימה יותר.

בהצלחה יקרה!!

ואו. לא ציפתי לכלכך הרבה תגובות..שמחה!!
תודה לכן!לכל אחת ואחת שכתבה.
הרגעתן אותי בעיקר בכך שזה נורמלי... אז תודה!
ננסה באמת לקחת יועצת הנקה ולראות מה היא אומרת...
ממש תודה.. נחזור לעדכן בהתפתחויות
אל תוותרי!יונתו
תקשיבי, זה עובר.
אני יכולה להגיד לך שבלילה הראשון ים הקטנה שלי, בבי"ח היא פשוט צרחהההה ולא הסכימה לאכול. לא הצליחה לתפוס ולא הסתדרתי עם לחבר אותה.
ליל שבת.. לא יכולה להתקשר לאמא/ מישהו שיעזור לי, אין יועצות הנקה, האחיות אומרות לי לתת לה תמ"ל ולהשאיר אותה אצלן כדי שאלך לישון ואחת מאיימת שאם לא אלך לישון לא יהיה לי חלב...
כמעט כבר התיאשתי... הייתי גמורה אחרי לידה ארוכה וקשה רק רציתי לישון... לא יכולתי אםילו להיות עם הקטנה בחדר כי לא רציתי להעיר את היולדת השניה. פעם בשעה לוקחת שני שלוקים נרדמת קצת וממשיכה לבכות...
היה לי ממש קשה אבל התעקשתי. כשהיא כן הצליחה כבר לתפוס זה היה כואבבב הייתי מניקה ובוכה...
טיפלתי עם משחה וכו וב"ה כשהיא היתה בת שלושה שבועות או חודש כבר היה לגמרי בסדר ב"ה
זה כל כך חשוב לתינוקת, לאמא, לחיבור בינהם, לבריאות גם של התינוק כמובן אבל גם של האמא!
וסתם פרט שולי- זה חוסך הרבה התעסקות מעצבנת בבקבוקים, שטיפות, סטרליזציה, את יוצאת מהבית בכיף בלי מחלקי מנות וטרמוסים למינהם... מקסימום סינר הנקה מגניב ואת מאכילה בכיף בכל ספסל גינה או בית קפה...
בהצלחה לך!! גידול קל
שימי לב- לשון קשורה???אם כל חי

לא נראלי שמישהי העלתה כאן את הנקודה, ואם כן- סליחה...

לשון קשורה נפוצה מאוד בתינוקות. רופא כירורג ילדים יכול בקלות לזהות וגם לחתוך את זה. 

בגיל הקטן עוד אין שם כלי דם ועצבוב ולא נגרם שום כאב. (זה בעצם חיבור "מיותר" של הלשון למטה)

ייתכן וזו הבעיה...

את הגדול שלי הנקתי בשבועיים הראשונים רק דרך שאיבות ואחר כך עד גיל שנה וחצי עם פטמת סיליקון (לא הצלחנו לגמול...) ובדיעבד התברר שיש לו לשון קשורה.

השלכות רחוקות יותר יכולות להיות (אבל לא בטוח) על קשיי היגוי- ב"ה אין לו,

אבל יש לי חברה שלביתה אכן יש כי בגיל מס' שבועות הרופא אמר ששטויות ולא כדאי לחתוך...

את הילד השני - גם סבלתי מכאבים נוראיים והלכנו לפרופ' יודסין- דרך מאוחדת בירושלים, אני יודעת שהוא בהדסה בעקרון, חתך את הלשון ,שניה וחצי, ואת ההקלה אין לתאר.

בהצלחה עם מה שלא יהיה!

מחזיקה לך אצבעות ההסתגלות הראשונית ממש לא קלה!

מבינה לליבךאין מקום לשאלה
אני נלחצתי על כל הנקה בשיניים. תיסכול נוראי!!

רק שולחת חיבוק. ומתפתחת להצלחתך
כמה שאלות פרקטיות-שמחה!!
עברו יומיים וחצי..אנחנו מתחילות להתרגל לעסק. ברוך ה'. ובכל זאת כמה שאלות פרקטיות-
1. פצעים- יש לי פצעים על הפטמות... מורחת משחת לנולין כמה פעמים ביום. מה עוד אפשר לעשות כדי להקל?.. ואיך זה יתאחה אם כל כמה שעות היא יונקת ?... רעיונות?
2. אתן ישנות עם חזיה..? מצד אחד המגע של הפטמה עם החולצה לא נעים בכלל, אבל לישון עם חזיה זה גם לא הכי בריא...הצעות?
3. כל פעם שהיא מתחברת אליי, זה כואב. המציצה הראשונה... רעיונות איך להקל?..

אשמח לעצותיכן החכמות. תודה רבה!
שמחה בשבילךיונתו
1.לדעתי , הלא מקצועית אבל מנסיון של כאב כזה גם. תמרחי משחה כל כמה זמן, לא רק אחרי ההנקה. אם יש לך משחה שהתינוקת יכולה ללקק אז גם ישר לפני ההנקה.
2. בתור אחת שבחיים לא ישנה עם חזיה, אחרי הלידה קניתי חזית הנקה גדולההה(כי היה לי גודש וחשבתי שזה הולך להיות הגודל...חח) ובשבועיים שלושה הראשונים ישנתי איתה בלילה כי זה היה לי יותר נעים, והרגשתי שמשהו חייב להחזיק את כל הגודל הזה... לא נראלי שכמה שבועות עד שתתאזני יהיה נורא. תעשי אותה הכי רופפת שיש
3. מוכר מאדדד . זה פשוט עובר. אין לי מושג מה גורם לזה ואיך זה עובר אבל זה פשוט עובר ונעלם.
בהצלחה
אני ישנתי עם ח. בכל השנה הראשונה אחרי הלידהירושלמית טרייה

היא קצת הפכה לסמרטוט אבל בכל מקרה הן נעשות קצת סמרטוטיות מהעומס.. צריך לקנות אחת ששומרים עליה לארועים וימים טובים והשאר יכולות להפוך לסמרטוטים. האמת אצלי זה עם קשתות אז פחות מתרכך.

היום אני לא מבינה איך ישנתי עם זה, אבל בזמנו לא הייתי מסוגלת בלי. וגם שמתי רפידות נעימות של ג'ונסון. בלי זה כל מגע היה עינויים. גם בליל טבילה נשארתי עם זה.. הכי נורא היה באמבטיה, אם הכבל של המים היה נוגע..

עונה על 2פיצקית24
אני בחודש-חודש וחצי בערך הראשונים ישנה עם גוזיית ספורט כזו, ככה זה לא לוחץ בלילה וגם אפשר לשים רפידות. (האמת שבלידה השניה אפילו יצאתי עם זה החוצה בהתחלה כי זה נוח ולא לוחץ, לבשתי חולצה שקצת מטשטשת..)
עונה על 2סמיילי12
יש קונכיות שמפרידות בין הפטמה לחזיה. תבררי. יש כל מיני דגמים הבנתי שזה ממש מקל
...באורות
1. את הלנולין תמרחי ממש לפני ואחרי כל הנקה. דברים נוספים שעוזרים לפצעים- רפידות של נרסיקר, משחת בפנטן+, משחה לפטמות של אינקולינה.
2.ישנתי עם גוזיה. ורפידות. אחרת זה היה לישון בבריכה.
3. אין כלכך איך להקל על זה, זה פשוט עניין של זמן. בעיקר צריך להקפיד על חיבור נכון, וכל השאר זה לתת זמן לפטמות להתרגל לרעיון שמישהו נוצץ אותן רוב היממה
אימצתי רעיוןאם כל חי

אהבתי את הגוזיה 

תמיד אחרי לידות אני משתג-ע-ת להיות בלי- כל יום להחליף- חולצת פיג'מה ישר לכביסה הריח של החלב והרטיבות...

ומצד שני עם חזיה זה כ"כ לא נוח...

בלידה הבאה אעשה זאת....

תודה

תודה רבה לכולן!שמחה!!אחרונה
אוףבעיות טהרה

אני בחצי שנה האחרונה עם כתמים שאוסרים, כל הזמן.

הייתי עם התקן וחשבתי שבגללו והוצאתי, אבל גם כמה חודשים אחריו מחזורים לא סדירים וקצרים מאוד.

כבר 3 חודשים אסורים כמעט.

אם הפסק של מקווה - שיום לאחריו דימום נוסף.

היום יום שביעי ובשביעי נפסל.

בדיקה לדעתי היתה 100% חום

הייתי בטוחה שאין בעיה  שכמעט חשבתי שאין למה לשאול והרב פסל,

ועד שהוא ענה בכלל, זה כמה דקות לפני שיצאתי למקווה, אחרי כל ההכנות ועם OCD קשוח בנושא.

הייתי בשוק שהוא אסר

בעלי התקשר לרב אחר, לא היתה אופציה להראות לו את הבדיקה, היא נעלמה אצל הרב השני, אבל הוא אומר שאם אני יודעת שטיהרו לי בעבר על כזה צבע זה טהור.

כן חשבתי שטהור (1000% חום שוקולד בלי טיפת אדום)

אבל לא טיהרו לי בעבר על כזה צבע, ואני שונאת שרבנים ככה חלוקים (מאותו מגזר) ושונאת שמפילים אחריות עלינו.

ובעיקר כועסת על בעלי כי זה שהתחזק בבית, אני רק מעט,  וגם ככה הרבה מהמאמץ של המצווה זה בשבילו.

וכועסת שהוא לא הסביר לרב הראשון כמו שצריך ושבכלל כל הסיוט הזה עלי.

וגם אם כן

רק בגלל העצבים שגברים נכנסים לי לתחתונים (ואל תגידו לי שאין חובה לשאול, אם לא אשאל לא נהיה טהורים לעולם)

ואין פצע בודאות

אני לא רוצה לטבול היום

ובכלל.

לא מחפשת עצות איך לפתור את הבעיה

אני במעקב רופא

וגם לא להתחזק באמונה - בגדול רק נחלשת עם הזמן

רק לפרוק עצבים

על המערכת ובכלל

אין רבנים טובים יותר וקרובים יותר

וקיבלתי את כל ההקלות האפשריות

ובאמת יש סיכוי לא קטן שאפסיק לשמור כמו פעם

רק בגלל הכאב ראש והפלישה הגברית לתחתונים סביב זה

חיבוק גדולפרח חדש

רק שתדעי שיש היום נשים שמתעסקות עם זה

במכון פועה ובעוד ארגונים

זה הכי מובן הקושי שלך

ממליצה לך לחפש מישהי כזאת שתרגישי בנוח

לא רוצה שגם נשים יכנסו ליבעיות טהרה

לתחתונים

במיוחד שבמקרה שלי זה כל הזמן

באמת שבחצי שנה האחרונה אולי חודש וחצי במצטבר היינו מותרים

אוי, ממש מתסכל!אן אליוט

נשמע קשה כל כך!

אולי כדאי לך לעבור לגלולות?

אני עם יסמין, ומצרפת חפיסות וחודשים ברצף אני בלי מחזור. אם את גם ככה רוצה למנוע זה יכול להיות פתרון טוב

תודהבעיות טהרה

אני לא רוצה למנוע

איזה סיוט. וכמה מתח מצטבר אחרי תקופה כל כך ארוכה!!רקלתשוהנ

ועוד OCD והרבה טבילות והרבה שאלות. ממש חיבוק ענק זה סיוט נוראי.

אני רואה שכתבת שאת לא מונעת, את בבירור רפואי כלשהו על מה הדימומים? אני לא מבינה בזה רק מעלה, מניחה שכבר חשבת על זה.

הלוואי שייגמר כבר במהרה, וכל המתח הזה ילך איתו.

תודה על התמיכהבעיות טהרה

כרגע אומרים לי שזה תגובה של הגוף אחרי התקן הורמונלי

אבל כברו כמה חודשים והדימומים התחילו עוד עם ההתקן

חיבוק, לגבי ה-ocd ראיתי פרסום שאולי יעניין מישהייעל מהדרום

לק"י

מכירה אישית את מי שפרסמה, ומניחה שהיא חלק מהתוכנית (אשה מקסימה):

תודהבעיות טהרה

בעיקר מזדהה עם האובססיה בהכנה

לוקח לי שעות

מתייגת גם אתבארץ אהבתי
@גלויה שנראה לי שפעם העבירה הרצאה בנושא (מתוך ניסיון אישי).
בתור אחת שעברה את זה למשך תקופות ארוכותאמהלה

אני רק אתן לך חיבוק חזק חזק חזק!!!!

מבינה עד כאב עד כמה זה קשה וכואב

הרגשתי את זה על בשרי יותר מדי...

אני בימים כאלו הייתי מפצה את עצמי באוכל שווה, קניות מפנקות, מזמינה סל מפנק בשיין (גם אם את רובו החזרתי)

היינו יוצאים למסעדה, לטיולים. מנסים להיות הכי ביחד בכיף שיש גם אם זה מרחוק.

הלוואי והייתי יכולה להסתכל לך בעיניים ולהגיד לך- עוד יבואו ימים טובים.

הם יבואו בעז"ה,

אבל כרגע, אני יודעת עד כמה החור שם עמוק ושחור

אתפלל עלייך שתזכי לטבול בקרוב בבריאות, שבמחה , בקדושה ובטהרה, ללא שום עוגמות נפש בדרך

ותזכו לשפע ברכה והצלחה.

תודהבעיות טהרה

זוכרת אותך

וזה ניסיון שבאמת אין לי מושג איך הצלחת לעבור

אוף איזה חבל שזה מביא לכעס ופוגע בשלום ביתירושלמית במקור

מרגיש כאילו האמצעי מרחיק מהמטרה... (גם אם איננו יודעים את טעמי המצוות)

אני לא רב מן הסתם, אבל חייבת לציין כשקוראת אותך:

לא יודעת מה את כן היית שומרת בעבר (כשאת אומרת שאז שמרת פחות), אבל "ליבת האיסור" מצומצמת משמעותית ממה שנהוג היום, כמו שאת בטח יודעת, ואם זה מביא לכל כך הרבה כעס, ובלשונך "שנאה", ומרמור - הייתי משתפת את בעלי בעשיית חושבים שוב בעניין הזה, ושוקלת לחזור במקרה הייחודי שלכם לשמירת "ליבת האיסור" ולו לתקופה מוגדרת. ההתחזקות שלו לא אמורה לפגוע ככה בזוגיות שלכם.

צריך להזהר ממש מעצות בנוגע להלכה בפומביזמינה

בטח כשזה נוגע להלכות טהרת המשפחה

לבי על פותחת השרשור

היא מתארת מצב כואב מאוד!

והלוואי וימצא פתרון

אבל ממש להזהר עם עצות הלכתיות בתחום

בטח באופן פומבי

מי שרוצה יש לו לאן לפנות ועם מי להתייעץ

ובעיקר שולחת חיבוק

מאחלת שכנגד כל הצער תזכו לשפע ברכה 🙏🏻

לא נתתי עצה הלכתיתירושלמית במקוראחרונה
את רוצה למנוע או שאתם מנסים להיכנס להריון?אמאשוני

אם אתם רוצים למנוע ותהיי במצב של עצות,

ייתכן ויש לי עצה בשבילך.

(ייתכן כי אי אפשר להבטיח אם זה יעבוד אצל כל אשה)

סיוטטטטטשלומית.

מבינה אותך מאוד!

באמת אין לי מה להוסיף חוץ מזה שזה סיוט ושאני מבינה אותך. באמת שנסתרות דרכי ה'

מה הייתן עושות (אחסון בגדים)שירה_11

אנחנו גרים בבית קטן, שלנו אבל קטן ב"ה

אז אני מנסה למצות את האחסון בו עד תום שיהיה נעים לכולם.

אנחנו זוג הורים+ 2

וכל הבגדים מאוחסנים בארון אחד ושל התינוק בנתיים במגירה בשידה.

עמוס לי צפוף לי, ולילדה בת 3 הבגדים כבר מתחילים להיות יותר מגוונים וצריכים יותר מקום

ואני מאוד מסודרת וממיינת כל הזמן (אין לי גם מחסן בבית)

אני מתלבטת אם להכניס ארון לחדר שינה שלנו ואז זה אומר שאין מקום אפילו לעריסה ויהיה צפוף

מנסה לחשוב אולי יש רעיונות שלא חשבתי עליהם??

את שומרת מה שקטן עליהם או מוציאה?אוהבת את השבת
שמרתי את של הילדהשירה_11
אבל זה במדפים גבוהים ממש צריך סולם להגיע (קניתי ארון גבוה במיוחד בשביל אחסון)
הייתי מחליפה את השידה בארוןכורסא ירוקה

ובכללי מנצלת אחסון לגובה כמה שאפשר.

אם את שומרת בגדים גם שקטנים עליהם אז שקיות ואקום בתוך ארגזי מצעים או מדפים עליונים/מעל ארונות

השידה מכילה המוןןןשירה_11

חייבת אותה

ואני שואלת לגבי בגדים של יומיום לא אחסון

ברור אבל היא לא מנצלת לך את גובה הקירכורסא ירוקה
להחליף אותה בארון לכל הגובה יתן לך הרבה יותר מקום לבגדים, בטח אם זה לשימוש יומיומי זה מאד משמעותי
עונהאני וגם אני

שכל המיטות יהיו עם ארגזי מצעים עמוקים זה המון אחסון..

אפילו שולחן סלון ראיתי שיש עם כמו ארגז כזה.

ואם אין ארגז מצעים אז אפשר לשים קופסאות שקופות גדולות מתחת למיטב של הילדים ולאחסן שם.

אם יש אפשרות לאחסן אצל ההורים בגדים שכבר קטנים/עגלות /ציוד שמשתמשים רק פעם ב...

אני אישית מעבירה הלאה בגדים שקטנים לנו אבל לשמור אצל ההורים זו אופציה טובה.

השידה נמוכה ולכן עדיף במקומה ארון גבוה עד התקרה.

את יכולה גם לתלות ארון מעל המכונת כביסה שיתן לך עוד אחסון.

אם יש מקום במסדרון אפשר לשים ארון צר כזה לעוד אחסון

כתבתשירה_11
בדיוק דברים שחשבתי עליהם
מחדדתשירה_11

אני מחפשת איל להוסיף ארון או מקום לבגדי היומיום שלי ושל בעלי

אחסון אני מאלתרת

אבל להתלבש נמאס לי מהצפיפות הנוראית הזאת במדפים

יש לכם ארון תליה? אם כן, אולי לשים שם עוד מדף?יעל מהדרום
דווקא הייתי מחפשת מקום אחר לבת 3שיפור
את בטוחה שאתם זקוקים לכל הבגדים שיש לכם?מתואמת

סליחה על השאלה...

אצלנו הבגדים של כולם מאוחסנים בשני ארונות של דלת אחת, ארון של שלוש דלתות, ארון תלייה אחד ברוחב של דלת וחצי וחמישה מגירונים. 11 נפשות... (האחסון מתחלק בין החדרים כמובן)

באופן כללי אני לא מאמינה בארונות גדולים בבית, כי בעיניי הם תופסים מקום...

באיזה גודל הארון שלך?השם שלי

אני שמתי בארון של הילדים מדף נתלה, שמאפשר לי לאחסן יותר דברים בארון.

ואני שמה בארון דברים בשתי שכבות, קדמי ואחורי.

לילדים שבני 4 ו 6, לכל אחד יש מדף אחד, הדברים הקטנים נמצאים במדפים הנתלים, וחוץ מזה יש מקום לתלייה לכל הילדים.

אני בזמנו קניתיאפרסקה

מהמקס סטוק מדפים כאלה של סידור נעליים, והנחתי את זה מעל השידה, והשתמשתי במדפים לשים בגדים במקום נעליים. מקווה שהבנת למה התכוונתי. עלה לי בזמנו בערך 100 שקל

שמה לך פה דוגמא למשהו דומה:

https://www.ace.co.il/5770029?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_content=731896064861_177204583129&utm_term=&matchtype=&gad_source=1&gad_campaignid=22192422213&gbraid=0AAAAAD9Br5B90G3fJUbCaNw4VGbSF3I30&gclid=Cj0KCQiAnJHMBhDAARIsABr7b854x8zSZ03mL1J1vasi-mqteNlfHCY9qHigZ4eOH9D1glMHstPokPQaAqDHEALw_wcB

לא ככ הבנתיהמקורית

איפה הארון נמצא כרגע? הוא לא בחדר שלך?

אם לא ישאיר מקום לעריסה ואת מתכוונת להישאר בדירה לטוח ארוך ובעז"ה עוד ילדים - לדעתי חבל להכניס ארון לחדר אם לא ישאיר מקום למרות שאת לא חייבת ארון עמוק או גדול מאוד.

אצלי ארון עומק 60 ונכנסים בו בגדים גם ב2 שורות אז אפשר פחות ועדיין יהיה לתועלת

זה מאוד תלוי גם מה גודל החדר. אצלי ארון על קיר כמעט שלם 3.2 מטר (הזמנתי 2 ארונות אותו דבר והצמדנו אותם) אם הייתי לוקחת ארון אחד 1.6 היה נשאר לא מעט מקום לעריסה אם הייתי צריכה

ויש גם ארונות במידות שונות שאולי יוכלו להתאים ואפשר אולי להכניס לחדר של הילדה. אצלי באחד מחדרי הילדים יש ארון 1.2 מטר וזה אחלה

אני בכל אופן כן בעד ארון נוסף. וגבוה ככל שניתן. אולי בחדר אחר אפילו? יש לכם? אני אוהבת שלכל דבר יש מקום מוגדר זה פחות בלאגן בעיניים וההפרדה ביניכם לבין הילדה זה יתרון

יששירה_11

חדר ממד וחדר הורים

בממד יש את הארון בגדים

מדף אחד לילדה

2 לבעלי

3 לי

2 למצעים ומגבות

ותליה מפוצצת של בעלי ושלי

אני מחפשת להכניס ארון בחדר הורים אפילו שאני ממש לא רוצה

איזה גודל הארון שמדף 1 לא מספיק לילדה?יעל מהדרום
גם אצלינו מדף אחד ממש אבל ממש לא מספיק לילד..אמא לאוצר❤
אז תלוי בגודל. אצלינו זה מספיקיעל מהדרום
מצעיםו מגבות הייתי מוציאההמקורית

מהארון שלכם

אני אישית שמה מצעים בארגז מצעים של המיטה (שלנו) ואצל הילדים מתחת למיטה יש לי תיבות פלסטיק ענקיות על גלגלים שאני מאחסנת בהן מצעים בין היתר

מגבות - הייתי קונה ארונית שירות לשירותים. חבל על המקום וזה גם לא ככ פרקטי בעיניי שזה לא במקלחת. יש בעיצובים ממש יפים

אגבהמקוריתאחרונה

הארון בממד תופס את כל הקיר? לא נשמע שהוא מאוד גדול. או שהחדר מאוד קטן..

אולי כדאי להחליף אותו לאחד גדול יותר שיהיה על כל הקיר

לי יש מדף לכל ילד(בארון שתי דלתות, שמה בשתי שורות)לפניו ברננה!
ומגירת תחתונים גרביים וגופיות לכל אחד מהם. (ואם הייתי צריכה הייתי יכולה לצמצם במגירות)
את יכולה לחפש קצת ביוטיובלפניו ברננה!

או פינטרסט פתרונות אחסון עם ניצול חכם של החלל. אלו פתרונות של נגרות בהתאמה אישית

אבל אם זו הדירה שלכם ואתם מתכננים להישאר ב"ה לאורך זמן שווה להשקיע בזה כספית בעיני.

דוגמה לרעיון - לעשות ארון במסגרת מסביב למיטה כולל נישה מהצד שתשמש אותך כמו שידת לילה אם את צריכה.

מה גודל הארון שיש לכם? נשמע בית ממש ממש פיצי אם את אומרת שבהכנסת ארון לחדר שינה לא יישאר מקום לעריסה..

נכון כי החדר הורים ממש קטןשירה_11
נישאר כאן ל4 שנים הקרובות עד שנוכל למכור 
משחקי קלפים של 'הו מיי בוקס'שאלה גנים

מישהי מכירה?

התחשק לי לפנק קצת את עצמי

בתקווה שבעלי יזרום 😅

אבל אולי זה סיכון לקנות ככה על עיוור?

יתאים לזוג דוס?

הלוואי שמישהי פה מכירה

נראלי תלוי איזה. מה שהזמנתי ממש לא מתאים לדוסירושלמית במקור
זה היה יענו דייט זוגי אחרי זוגיות ארוכה, לא משהו להיכרות זוגית
הקופסה שלנו נקראה "דייט שובר שגרה". לא אהבנוירושלמית במקור
אויש. תודה 🙏שאלה גנים
אנחנושומשומ

קנינו כזה לפני כמה שנים

אני בטוחה שזה לא מה שהיה

(אני מדברת על 4 שנים לפחות)

זה חמוד, יש דברים בטח לא רלוונטי לזוג "דוס" אז אפשר לסנן ..

באסה קצת שזה לשימוש חדפ

תודה רבה 🙏שאלה גנים
אנחנו ניסינו את הקוספא הקלאסית שלהםחושבת בקופסא

השפה לא כל כך נקיה, חלק מהקלפים כללו שאלות טריוויה על סצנות מיניות בסרטים, וחלק מהקלפים כללו משימות שפחות התאימו לנו.

אבל כן הייתי אומרת 70% מזה היה מוצלח, מה שבעייתי זה הסגנון וההגשה.

זה תלוי עד כמה מפריע לכם דברים כאלו.

יש להם ערכה שהיא לכאורה לדתיים, אבל בפועל הם אמרו שפשוט הוציאו את השאלות הכי בעייתיות (על צפייה בפורנו ויחסים עם אחרים). היו שאלות כמו "למי בינכם יש הכי הרבה סיכוי לחזור בתשובה?" שזה לא בעייתי בפני עצמו, אבל זה מראה שזה לא באמת מנוסח לדתיים.

אין מצב, לא יזרום 😅 תודה על הפירוט ❤️שאלה גנים
אחרי הסיפור הזה נזכרתי בעוד ערכהחושבת בקופסא

הכל יחסים - משחק זוגי לתקשורת אינטימית - התחדשות

בא לי חוויה מתקנת, אבל מצד שני מפחיד ליפול בזה שוב. 

קוראים לזה "הכל יחסים" כתוב שזה כן מותאם לדתיים. מישהי נסתה אותה, ויודעת להגיד אם זה יותר מוצלח?

ממליצה מאוד!מעיין אהבה
יכולה לפרט?חושבת בקופסא
זה בעיקר יוצר שיחמעיין אהבה

ועוזר לפתוח דברים על יחסי אישות

וזה בדרך משחקית ונחמדה..

יש גם קצת קלפי פעילות ומשימות

משחק מושלם!!שלומית.

באמת מכל הבחינות. והוא נגיד שדגמנו הרבה משחקים זוגיים והוא לוקח מקום ראשון.

מדבר ספציפית על אינטימיות, מתאים בעיניי רק לזמן שמותרים.

מאוד משחקי, קצת תחרותי, עם שאלות פתוחות וישירות בשפה מאוד נקיה ונעימה.

שווה כל שקל 

אנחנו דווקא מאוד נהנינומדפדפת

עשינו את הדייט שובר שגרה

זוג דוס (בעלי אברך) אבל אם באים בראש פתוח לשיתוף ואינטימיות זה דייט מדהים

מגניב אנחנו דתיים לא דוסים והרגשנו שהרוב טו מאצירושלמית במקור
היה לכם נוח פשוט לסנן את השאלות? כי הרגשתי שגם עצםירושלמית במקור

הסינון פוגע באווירה...

תוהה אם אולי הם פשוט שינו קצת את הקופסה...

בכל מקרה, מעניין ממש שככה חוֹויתם. תודה.

פשוט ענינו על מה שרלוונטימדפדפתאחרונה

ומה שלא עבר הצידה

בלי סינונים מראש וכו'

אני מרגישה שזה לא בהכרח קשורשלומית.
לדיבור פתוח או לא פתוח אלא לסגנון. גם כשאני מדברת עם בעלי על נושאים אינטימיים, חשובה לי השפה והסגנון. ומדברים הכי פתוח שיש. לכן גם מאוד אהבנו את הכל יחסים. ספציפית בדייט שובר שגרה לא התנסנו, אבל כן יצא לי להתקל במשחקים אחרים בדברים שהפריעו לי 
יש פה מישהי שעשתה או עושה משפחתון?חולמת להצליח

אני חושבת לפתוח לתינוקות קטנים מגיל 4 חודשים

ואשמח לשמוע איזה סדר יום עושים? איזה דברים חשוב לדעת על מה להגיד להורים?

ועוד..

דבר ראשוןדרקונית ירוקה

שימי לב שיש חובת פיקוח מרגע שיש במשפחתון 7 ילדים. גם שלך נחשב בספירה (אם הוא איתך במשפחתון).

דבר שני תעשי ביטוח. זה לא קשור לפיקוח, אפשר גם אם המשפחתון לא מפוקח.

תודה, האמת שמתכננת לטפלחולמת להצליח

במעט תינוקות בערך 3.

ביטוח למה הוא מיועד?

שאם תינוק נפצע לא יתבעו אותךדרקונית ירוקה
או אם את נפצעת. נניח אם נפלת על משחק ושברת רגל, או תינוק ששבר יד כשנפל מספה
כמובן שמדובר בתאונות...דרקונית ירוקה
אשמח לעוד דברים שחשוב לדעתחולמת להצליח
לעשות חוזה ולהחתים עליויעל מהדרום

לק"י

שיכלול:

מספר ילדים שבטיפולך.

ימי עבודה ושעות.

ממתי עד מתי בשנה את עובדת.

האם כולל אוכל או לא.

מה עושים במקרה של עזיבה (יש מקומות שמבקשים תשלום על החודש שאחרי העזיבה).

מה עושים במקרה שאת חייבת להיעדר.

מה קורה במקרה של איחור מצד ההורים.

מה הנוהל לגבי תינוק חולה (לא לשלוח מראש עם חום/ דברים מדבקים, ואם חולה באמצע היום- שההורים יבואו לקחת).

המטפלת אצלינו מודיעה מראש בחוזה שהיא לוקחת 3 ימי חופש במהלך השנה, ומודיעה עליהם שבוע מראש.

בתחילת שנה לתת לוח עם ימי חופשה.

מוסיפה שלבן שלי, מזמן אבל רלוונטי לךממתקית

להוסיף סעיפים- במקרה ופורצת מלחמה (או לכי תדעי...עברנו כבר קורונה) הילדים לא מגיעים.
מה אז?
האם הכסף יוחזר להורים, או ישאר אצלך?
בזמנו המטפלת של בני הייתה הוגנת ומחצית מהכסף חזר להורים מחצית הלך אליה.

חוזה כזה מפורט זה הכי חשוב!!

ובאמת מקקובל 3 ימי חופש שאת יכולה לקחת לך, עם עדכון מראש.

נכון...שכחתי את ההגדרה של זה. משהו עם "כח עליון"יעל מהדרום
חובה סעיף כזה בימינו לצערנו כי אי אפשרממתקית

לדעת מה עוד יהיה בדור הגאולה שלנו.

לגמרי...המטפלת שלנו לא הכניסה את זה לחוזהיעל מהדרום

לק"י

בדיוק השבוע חתמתי על חוזה לשנה הבאה, אבל אנחנו איתה עוד מלפני הקורונה, ועברנו יחד גם קורונה וגם מלחמות😅

אולי באמת נשאל אותה.

מוסיפהרק טוב!

ביטולים של 'כוח עליון' כמו מלחמה מי משלם עליהם?

אוכל- מי מביא? איך הילדים ישנים במה וכמה זמן.

האם יש הגבלה על מספר הילדים

מה עושים כשאת או ילדייך חולים ח"ו

איך משלמים? מתי?

בכללי מציעה לשאול את הai על נקודות שצריך לים לב אליהם. אולי הוא יכול להכין לך גם חוזה.

עוד- באיזה תאריך משלמים לךיעל מהדרום
לק"י

המטפלת שלנו הכניסה לחוזה, שהילד יצולם בתמונות וסרטונים. לא יודעת כמה זה נצרך.

זה נצרך מאוד, כי זה עילה לתביעה..סטודנטית אלופה
לא ידעתי אם גם במסגרת פרטית זו בעיהיעל מהדרום
האמת היא שבגיל 4 חודשים עוד אין סדר יוםפלא הבריאה
כל תינוק הוא קצת שונה בגיל הזה ויקח עוד שלושה חודשים בערך עד שיתייצב להם סדר היום. והם גם לא צריכים. לכל תינוק יש מחזור משלו של אוכל, שינה פעילות. זה פשוט לזרום איתם ולקוות שישנו ביחד. כדי שתוכלי לאכול גם את... יש תינוקות שישנים רק 40 דק. יש תינוקות שישנים שעה וחצי. זה יקח זמן לאזן בין הדברים ללמוד האם אפשר להרדים עוד פעם ע"י נדנוד בעגלה לדוגמה אם מתעוררים אחרי זמן קצר. בגיל טיפה יותר גדול תתחילי להרגיש שיש סנכרון. ואז יהיה משהו כמו זמן משחק, ארוחת בוקר. שינה קצרה סביב השעה 10. שוב זמן משחק. החלפות וכו' ארוחת צהרים ואז עוד זמן סביב 12:30-13 שינה ארוך.
המטפלת של הבנות שלי הצליחה גם בגיל כזה להכניסהשקט הזהאחרונה

אותן ללוז וזה היה תענוג..

בהתחלה היא כן זורמת עם הלוז שלהם ולאט לאט מזיזה אותם לכיוון הלוז של כולם..

נגיד התחילו להיות עייפות בשמונה וחצי אז משכה אותן עם משחקים עוד רבע שעה עד שבסוף התחברו לשנת בוקר של כולם בתשע.. או להפך, השכיבה אותם עוד לפני שהתחילו להיות ממש עייפים.. בהתחלה קצת שכבו עירניות במיטה ואז התרגלו לשעה הזו. 

קשיי התארגנות והפרעת קשב וריכוזאנונימית בהו"ל

הבן שלי בכיתה א', בן 6.

הוא מטופל בריפוי בעיסוק בגלל קשיים מוטוריים, ובטיפול עלה גם הנושא של קשיי התארגנות.

המרפאה בעיסוק המליצה לנו לבדוק את הכיוון של קשב וריכוז.

אני תוהה אם באמת זה נובע מהפרעת קשב וריכוז, או שהקושי בהתארגנות הוא בפני עצמו.

אני לא מומחית לעניין של קשב וריכוז, אבל ממה שנראה לי אין לו קושי להתרכז במשהו אחד לאורך זמן, הוא לא מרחף ולא היפראקטיבי.

כן קשה לו לסיים משימות, הוא מאבד חפצים וכד'.

אני מנסה לשמוע מניסיון של אחרות.

האם כדאי לבדוק את הכיוון, ומקסימום לשלול?

להתייעץ עם היועץ בבית הספר?

למה כדאי לשים לב כדי לזהות עם באמת מדובר בקשה וריכוז?

תנסי למלא שאלוֹן באינטרנטבוקר אור
מילאתיאנונימית בהו"ל
וגם נתתי למורה למלא
ויצאו לך האבה תשובות חיוביות?בוקר אור

זה יכול לתת כיוון

אנחנו עכשיו בבירור גם של הנושא.. ממה שהבנתי לבדוק זה לא מזיק

לאאנונימית בהו"ל

יצאו קצת דברים, עוד כמה דברים ברמה נמוכה.

ברור שלא מזיק לבדוק, אבל זה זמן והתעסקות.

קוראים לזה תפקודים ניהוליים. הפרעת קשב מתאפיינתאמהלה

לרוב בתפקודים האלו.

זה גורם לקשיים לימודיים ועלול גם לפגוע בקשרים חברתיים. מביא לקושי בניהול משימות, ארגון הזמן והמקום, איבוד חפצים ועוד.

ממליצה מאד לבדוק את הנושא כבר עכשיו.

כיום ישנן מרפאות בעיסוק מומחיות בשיטת קוג פאן שעובדת בדיוק על התחום הזה של תפקודים ניהוליים.

בהצלחה רבה.

יכול להיות קושי בתפקודים ניהולייםאנונימית בהו"ל
שהוא לא חלק מהפרעת קשב?

כי ממה שאני רואה, זה קושי יותר ספציפי

ואם באמת זה נובע ממקור אחר, הטיפול הוא אותו טיפול?

כן. זה יכול לנבוע גם מחרדה/ פוסט טראומההמקוריתאחרונה
לא יודעת איך זה עובד אצל ילדים, זה מניסיון אישי שלי כבוגרת. 
בית מסודר אחר הצהרייםבאתי מפעם

יוצא לי מידע פעם לשים את הבן שלי אצל חברים בצהריים,

ואני כל פעם מופתעת לגלות שבתים של חברים עם ילדים קטנים מתוקתקים !

לא הבנתי, רק אצלי השולחן תמיד עם דברים? לפחות בצהריים,

צלחת שלא פינו,

אוכל שנזרק על הרצפה ועוד לא טיטאתי,

כל מיני חפצים...

באתי לקחת את הילד מחבר, אין שום כלים בכיור! שיש מצוחצח... לא הבנתי! את עם 4 קטנים מתחת גיל 4.

איך? מתי?

חשבתי שזה היה מקרה יוצא דופן אבל רואה שזה חוזר על עצמו.

גם אם פינתי שולחן וטיטאתי תוך שניה זה מתמלא שוב.

מה אומרות? 

אולי הם אוכלים בחד פעמינירה22

אני מאמינה שכל דבר בא על חשבון משהו אחר.

אם האמא משקיעה בניקיון-זה בא על חשבון הזמן והסבלנות לילדים.

ובכללי למדתי בחיים לא להשוות את עצמי לאחרים. מחליטה מהם סדרי העדיפויות שלי ונוהגת על פיהם.

כמובן במקביל לחנך את הילדים לשמור על הסדר והניקיון (אבל שוב, בלי הגזמה)

מוזמנת לבוא אליי ולרוות נחתמתיכון ועד מעון

כלים בכיור, כביסה לא מקופלת, בלאגן של משחקים

הכל בסדר, זה בית וחיים בו

את באמת בחוויה שהכל בסדר?112233445566

או שרק בשכל אבל בפועל הבלאגן מעצבן?

אני קוראת אותך ומסכימה אבל בפועל מתחרפנת

אני ממש בסדר עם זה, באמת..טארקו
לבעלי זה פחות זורם ולכן יוצא מזה שרוב ארגון הבית עליו.
אני לגמרי בסדר עם הבלגן שליאיזמרגד1

ברור שיותר נעים כשהבית מסודר, אבל לא מספיק בשביל להקים אותי מהספה😅

כןמתיכון ועד מעון

בשעות הערב או הבוקר משתדלת שהבית יראה סביר- הדחת כלים, פינוי השיש, לפני שהולכים לישון לאסוף משחקים וספרים...

אבל הבית שלי ממש לא נראה מבריק ונוצץ, הזמן היחיד שהוא נראה מבריק זה בערב שבת, בשאר הזמן הוא נראה כמו בית שיש בו משפחה עם ילדים במגוון גילאים והאמא עסוקה בהרבה משימות בבית ובחוץ והן לא רק לתקתק את הבית.

אני ממש לגמרי בסדר עם זה, אבל באופי שלי אני לא מסודרת במיוחד ומעדיפה לבלות את שעות אחר הצהריים בקריאת סיפור, יצירה או משחק ולא בלסדר או לנקות

יתכן ויש עוזרת,שואב שוטף? עזרה מהבעל וכוטוב להודות..

לא להשוות אף פעם זה סתם מפחית מהערך!

יתכן שהילדים הרבה מול המסך ופחות ממש במשחקים

ילדים מאד רגועים וממושמעים לסדר וניקיון ועוד...

זה באמת לא שגרתי, אולי היא חולת ניקיון כזוPandi99
ולפעמים זה בא על חשבון השלווה של הילדים
יש לי כמה קרובות משפחה שעונות לתיאור הזהשופטים

זה בדם שלהן, אין אפשרות לקום מהשולחן בלי לפנות ולשטוף את הכלים..

גם אצל חמותי זה ככה, אין מציאות של כלים בכיור.

לא לכולם זה קשה להחזיק ככה את הבית, זה בא להם באופן טבעי, הילדים רגילים לבית מאורגן, לאכול מסודר וליד השולחן וזה גם גלגל שמזין את עצמו.

כשמסיימים לאכולהמקורית

ומתרגלים שמפנים ומטאטאים את הרצפה - זה בהחלט יכול לקרות

בעיניי זה שינוי הרגלים

לא שאני שם לגמרי, כן? בתקופה האחרונה בכלל לא לצערי, אבל זה אפשרי.

לגבי האיך - כשהילדים סיימו לאכול צהריים,מה את עושה? לאיזה משו אחר את מתפנה?

להניק את הקטן.ואזלאכול בעמידה.רק שואלת שאלה

ואז רגע אחד לנסות לנשום בכל זאת אני אחרי יום עבודה ונסיעות וגם אני בן אדם אס אם יהיה לי רגע אחד של ידיים פנויות וילדים לא בוכים או רבים אני כנראה אברח לחדר לנשום רגע של שקט.

או שאהיה עם הילדים בספה

זה לא שאף פעם לא אסדר ..פשוט אתזמן את זה למתי שנח לי ולא ככלל שחייב לקרות בזמן ספציפי

ולכן גם אצלי סביר שתמצאי בלכן  קבוע

בערב מסדרת כמה שיכולה ואס נופלת לספה..יחד עם התינוק על הידיים 

נו מעולההמקורית

הרי לך התשובה איך את כך ואחרות אחרת

קצב החיים שלך שונה

אולי האמהות האחרות עובדות פחות? אולי הילדים יותר מווסתים? אולי הן לא רעבות ומניקות אחרי שהילדים אכלו? אולי השקט שלהן זה לסדר?

אגב, גמני אוהבת לסדר בערב. מתוך הרגל כי אני עובדת ומעדיפה שהילדים יישנו מוקדם ויהיה לי יותר שקט לסדר כי קשה לי לעצור את עצמי לכל התייחסות שלהם ולהמשיך אז רוב אחהצ פה סביר אבל לא מתוקתק. אני מחכה שיגדלו ובינתיים עובדת קשה על דילול חפצים בימים האחרונים כדי שיהיה פחות בלאגן

אפשר כך ואפשר אולי אחרת. כל אחת והקצב שלה ♥️

אצלנוoo

כמעט תמיד הבית מסודר ונקי (לא הכל אבל המראה הכללי)

אבל אין לנו ילדים קטנים

וגם כשהיה קטן

היה אחד

לא כמה

אנחנו פנויים לסדר ולנקות באופן שוטף 

מוזמנת לקפוץ לכאןטארקו

ביום רגיל

וביום שסידרתי....

גם אחרי שאני מסדרת הבית לא מתוקתק

ובוודאי אם לא סידרנו....

היא כנראה כל הזמן עובדת וזה נורא חשוב להEliana a

אצלי גם בדיוק כמוך

רק סוף יום ( או יום למחרת)  עושה סדר

לא מסוגלת להיות סביב זה כל היום

אצלישומשומ

תמיד הכניסה לבית תיהיה נקייה ומזמינה.

שריטה מבית אמא…

זמן הבלגן הוא בדרך כלל בארוחת ערב עד אחרי ההשכבות (כשעה)

שאז אני מיד אחרי האוכל מארגנת את הילדים לשינה והאזור של האוכל נשאר מלוכלך עד שאתפנה לנקות.

כך שאם מישהו יכנס אלי אחר הצהריים בהחלט יראה בית נקי. 

אצלנו זה יותר דומה לבית שלךדיאן ד.

תמיד יש חפצים בכל מקום: תיקים של הילדים, סוודרים, יצירות שהביאו מהגן.

הכביסה תמיד איפשהו בדרך לארון: בסלסילה, במכונה, מחכה לתליה, מחכה לקיפול.

תמיד יש כלים בכיור ואם שטפנו איך שסיימנו גילינו שיש צלחת על השולחן שלא נשטפה או שיש כוס קפה מלוכלכת.

ואנחנו כל הזמן כל הזמן מנקים ומסדרים מנקים ומסדרים.

אבל הכל בנחת ובכייף וברוגע.

לא דחוף לי בית מצוחצח, כן דחוף לי בית רגוע ושלו (ומסודר בגבולות ההגיון כי זה עושה לי רוגע בראש).

תמצאי חברות חדשות 😅בוקר אור

בואי אלינו, יש בלאגן בשפע

עד שהילדים הולכים לישון בטח.. אבל גם אחרי לא מתוקתק

גם אצלנו אף פעם לא מסודר באצע היוםחשבתי שאני חזקה

והיו גם תקופות שהיה ממש מבולגן באופן קבוע...

בכל מקרה לדעתי הכי חשוב זה להשתדל לא להשוות לאחרים, לחשוב מה משמעותי בשבילך ועל זה להתאמץ ולהשקיע.. 

אני בת לאמא כזוסטודנטית אלופה

ופשוט חונכנו לזה. אוכלים וישר לכיור, מסיימים ארוחה שוטפים כלים. אמא ששוטפת את הבית כל יום וכו..

ולדעתי זה גם הרבה תחזוק בשגרה ופחות הגעה למקרי קצה.

להגיד שזה הדבר המושלם, 🤷‍♀️

בסוף היה כיף לחיות בבית מבריק ושכיף להיכנס אליו, אבל זה בא על חשבון דברים אחרים (שנים לא היה גואש או פלסטלינה בבית, רק בחצר בהשגחת אבא😅)..

וכיום גם אני לא מסוגלת שהבית שלי לא נקי, גם אם זה אומר לנקות תנור עם מסיר שומנים בהריון וכן הלאה.. (למה? סתם כי לטעמי הוא לא מספיק נקי 😒).

שורה תחתונה לכל דבר יש פלוסים ומינוסים ובעיניי הכי חשוב לילדים זה לגדול בבית בריא ושמח😄 

א. את מבקרת בבתים הלא נכוניםאפונה

ב. אפשר להשיג כמעט כל דבר אם מוכנים לשלם תמורתו. תחשבי אם המחיר שווה לך.

ג. תמיד כדאי לבדוק לאן את רוצה להגיע ומה יכול לעבוד בשבילך בדרך לשם.

א- מוזמנת אלייהשקט הזהאחרונה
ברגע זה עומדות באמצע הסלון שקיות שצריכות לרדת למחסן, הכיור מלא, על הספה כביסה נקייה שמחכה לקיפול, השולחן מלא דברים, והרצפה בסלון מלאה חפצים..

ב- כשיודעת שצריכים להגיע אליי, משתדלת לסדר קצת.. אולי מה שאת רואה זו לא המציאות הקבועה😉

יש פה מישהי כמוני שבלחץ מטורף ממלחמה?מולהבולה

כן מלחמה לא מלחמה

לא עומדת בלחץ הזה

אני לא בלחץ בכללאורי8

לא יוודעת אם עוזר שאני כותבת את זה, פשוט סומכת על זה שאם יש משהו יש אזעקה ויש כמה דקות למצא מרחב מוגן( גרה בדרום כך שזה פינוק בשבילנו, התרגלנו לאזעקות שבהן יש פחות כחצי דקה להכנס למרחב מוגן) וגם החשש הזה הוא לאזעקה הראשונה. כי אחריה , מניחה שנהיה בבית עד שיגמר.  יותר מסוכן לעלות על רכב וליסוע בכביש( מבחינת סטיסטיקה של סיכוי להפגע)

לא נעים לי לומר, אפילו בא לי כמה ימי חופש בבית( כמובן שאף אחד לא יפגע). הדבר היחיד שקשה לי בזה הוא שאני מכירה נשים שהבעל שלהן יגויס כשיהיה משהו עם אירן והן ממש בלחץ מזה. וגם אם תהיה מלחמה עם אירן גובר הסיכוי שיפלו סוף סוף , וכדאי שזה יקרה כבר.  בקיצור, אני יכולה להיות בחרדות מתאונות דרכים ח"ו , אבל ממש לא מצליחה להיות בלחץ מהמלחמה עם אירן. 

המלצות לנופש זוגי?ניגון של הלב

הריון ראשון, אני ממש רוצה לעשות איזה חופשה זוגית לפני הלידה. אנחנו יכולים לשכור צימר או משהו בסגנון, הקטע שאין לי רעיונות בכלל מה לעשות בזמן של החופשה... ללכת לטיול או למעיין פחות רלוונטי בגלל ההריון, ואנחנו פחות בקטע של מלא מסעדות ובתי קפה..

זה כנראה יהיה לילה אחד, סביב סוף השבוע (ראשון/חמישי). יש לי למישהי רעיונות מה לעשות? אפשר גם משהו זוגי אחר שווה, אבל אני כן רוצה שזה יהיה זמן משמעותי (שנינו לוקחים ימי חופש בשביל זה אז באלי לנצל את הזמן)

אפשר לטייל בהריון. אם את מרגישה טוב ויש לך כחיעל מהדרום
כן כתבתי שלא רלוונטי כי אין לי כוח...ניגון של הלב

מסלולים אין לי כוח ללכת הרבה, זה עושה לי ממש רע אח"כ

ולשבת בטבע בלי הליכה ארוכה?יעל מהדרום
חדר בריחה, תצפיות יפות באיזורואילו פינו

סדנא זוגית (חימר נגרות זכוכית או בסגנון)

צימר עם בריכה ואז זה ממלא הרבה זמן וכיף ביחד..

מעיינות דווקאשלומית.אחרונה

כן יכול להיות רלוונטי, כאלה עם חניה קרובה. אפשר גם שמורות טבע שאפשר לעשות בהם הליכות קלילות ומוצלות.

אני עשיתי עם בעלי בשבוע 39 את נחל הקיבוצים ( ללכת הרבה לא הייתי מסוגלת אבל לשחות כן... 🙃 ) חוץ מזה אפשר להביא איתכם גם משחקי קופסא או משחקים זוגיים וללכת לסיור במקום סגור 

אולי יעניין אותך