בס"ד שאלה: יש כאן עוד מישהו שגר בשומרון?מתנחלתמהשומרון

בס"ד

ברצוני לברר מה אחרים חושבים לגבי הכביש החדש שנפתח לנו השבוע, ושהיום זכיתי כביכול לנסוע בו לראשונה.

מדובר למי שלא מבין או יודע על כביש 55 - עוקף נבי אליאס.

אני גרה בגינות שומרון והיה ממש תענוג לנסוע בכביש הזה הבוקר ולחזור בו. הדרך נעשה ממש מהירה!

בלי חשש לתאונות מיותרות ושלא נדבר על הפיגועים... מה דעתכם?

אני אישית מברכת על זה שהחיינו ומודה לראש המועצה שלי ולשותפים לדבר ומעל הכל לבורא עולם כמובן ב"ה.

כי עכשיו בטוח לנסוע ולחזור מאצלינו יותר ממקודםחיוךב"ה

נשים מנוגה וגברים ממע"צמשה

אני מחכה שיסיימו כבר את מחלף אדם. יהרוג את אחד הפקקים הכי מעצבנים באזור בנימין.

את האישה הראשונה שאני רואה שמתלהבת ממחלף. יש כמה אנשים שאני מכיר שאומרים ש"נשים מנוגה וגברים ממע"צ"

בס"ד חחחח כן אני מתלהבת מכל שינוי שקשור במולדת...מתנחלתמהשומרון

בס"ד

ותורם להתחזקות יישובנו ושיבואו לגור כאן יותר יהודים בע"ה! אמן!חיוך גדול

וכמון מקווה עבורך על כביש אדם בבנימין שיהיה מה שצריך גם בע"ה ומהר אמן!

ואגב, הכי קטע, שזה כבר עוקף לעוקף לעוקף!

אסביר למה: כשהייתי קטנה כבת שנתים 3, נסעתי עדיין על הכביש הישן בתוך עזון לישוב שלי(שהיום אגב רוצים לסלול ממנו מעבר למחבלים שעשו את הפיגוע שבו נפצעה לפני 3 שנים איילה שפירא מבקבוק תבערה ונצלו בנס היא ואביה.) מקווה שמאבקנו בעיניין יישא גם פירות בע"ה אמן.

העוקף של עזון עליו נסעתי עד היום, כביש 55.

וכעת עוקף נבי אליאס,

כמה עוקפים נצטרך כדי לנסוע הנה בביטחה? נכון שאלה מעניינת? \אם לא היה עצוב ומסוכן העיניין הזה של הכבישים האלה זה היה כבר מצחיק לדעתי...

הערבים אוהבים לבנות מסביב לכבישים ראשייםמשה

יש לזה חסרונות וייתרונות, אבל ככה הם.

מדינת ישראל לא אוהבת את זה, גם לא בוואדי ערה למשל.  מבחינה תחבורתית זה פשוט לא נכון.

בס"ד אכן מבינה מה שאתה אומר. זה אבסורד...מתנחלתמהשומרון

בס"ד

ובקשר לבנייה שלהם, הם בכוונה בונים כך, ובתפזורת תשים לב, בית פה בית שם... בית מעבר לעיכול ולא בתים בייחד בתוך תחום מסויים. כי ככה הם כביכול לוקחים לך עוד שטחים לשייך אותם לכפר שלהם.

מה הפלא אז...המדינה מפסיד מקומות רבים לבנות בהם בקצב הזה.

יאא הוא נפתח היום?? הגיע הזמן...כנרית על הגג=)

ברור שזה מושלם!

מעבר לתאונות פיגועים, האטה בכפר וכאלה...

יש המון יהודים שרואים פרסומות מפתות בחנויות בכפר ועוצרים, ברור שהכביש הזה יפגע משמעותית בפרנסה של הערבים בכפר..

שלא יבנו על הכסף שלנו.

בס"ד כן הכביש ב"ה נפתח סוף סוף! ביום חמישי ב2 בלילה.מתנחלתמהשומרון

בס"ד

חיכיתי המון זמן שיפתחו אותו כבר... ותודה לה' וצודקת, זה מונע הרבה דברים, הבעייה היא - שהם הערבים, כבר ניסו ואף הצליחו להעביר ולגנוב חוטי חשמל ולעשות כביש נוסף מסוכן ביותר כדי להתחבר לכביש החדש.

ואני ראיתי כמה קרוב הכביש אל בתי הכפר, ככה שרק מספיק שיוציאו חלילה איזה רובה מאיזה בית... בקלות יוכלו לצלוף בנו אם רק ירצו. למזלינו אין להם שכל...ושגם לא יהיה בע"ה.

שה' ישמור עלינו אמן!

הסירי דאגה מליבךקוד אבל פתוח
זה לא כל כך קל לפגוע ברכב חולף...
בטח שלא עם כדור רובה...
בס"ד מקווה שכך בע"ה. תודה. לא אני זו שדואגת...מתנחלתמהשומרון

בס"ד

אלא אלה שתיכננו תכביש הזה צריכים לדאוג לגבי ה"חוכמות" וה"שיכלולים" של אוייבנו.

כי מתכננים לעשות אותו לכביש בעל 4 נתיבים מה שיקרב אותו מניחה בעתיד לכפר עוד יותר.

מקווה שהם חושבים על זה.

מה?? הפיגוע שבוע שעבר היה ירי על רכב חולףברגוע
גרוע.נקודה טובה
עוד חלק שעכשיו הרבה פחות יהודים יסעו בו.
מתנות חינם.
עוד מעקף לבעיות. הדרך הכי קלה להתחמק מהן.
בס"ד נקודה אכן, יש משהו בדבריך.מתנחלתמהשומרון

בס"ד

אבל מי אנחנו ונתלונן... לה' ולמדינה הפתרונות כניראה..

הפוך- חלק חדש בארץ ישראל שיהודים יעברו בו.כנרית על הגג=)
בעד חלק אחר. אותי זה לא משמח.נקודה טובה
אם ימשיכו לעבור בדרך זו כרגיל, אז מילא.

אבל זה מצחיק לומר שמאוד משמח לדרוך בעוד חלק כשאנחנו מוותרים על אחר.

ילד אחד ילך לאומנה, לא נורא, נולד לנו ילד חדש. איזו שמחה.
בסדר אפשר גם להגיד הוצאנו את הספה הישנה הבאנו חדשהכנרית על הגג=)
לא חושבת שהביטוי שאמרתי נכון, אבל העניין הוא שמשל לא הופך את המציאות למדוייקת לפיו.
המציאות כרגע היא שהאפשרות הזאת עדיפה, היעד הבא יגיע גם, אבל אי אפשר הכל בבת אחת.
הגאולה היא קמעא קמעא.
בס"ד כנרית יקירתי את צודקת שהגאולה קמעא קמעא, אבל..מתנחלתמהשומרון

בס"ד

אבל כשמדובר בהשתלטות/מסירת חבלי מולדת, לנו הזמן לא משחק  תפקיד טוב, להיפך... חייבים להכריז עלינו ריבונות מיידית, אחרת כל מי שירצה ייתן בסוף גם את הכביש החדש לערבים ולא רק הישן שנותר בתחום הכפר ולנו ראיתי אין גישה כבר אליו... הכביש שיוצא מאצלינו יישר מוביל לכביש החדש. עשו לך חסימות שם... או שאולי עלינו לנסוע גם דרך ה2 כיכרות הנוספות כדי להגיע לישן.. אין לי מושג עדין. מה שבטוח הוא- שללא הכרזת ריבונות מעשית עלינו ומיידית, אנחנו בהפקר  ולצערי, תתפלאו לשמוע, או לקרוא יותר נכון, כבר יצא לי לקרוא על כך שאגורש! כן בכמה כתבות ומחקרים על מהם גושי התיישבות ועוד מילים שונות ומשונות שהקלדתי בגוגל הגעתי למילים האלה. בפירוש שגם אתנו יכולים לגרש או מצד שני- שניחנק בין הגדרות. פה מדובר בעתיד שלנו. בחיים שלנו, אם לא היה מדובר בזאת, ולא היינו לקראת מערכות בחירות שאחריתן מי ישורנו, אז הייתי אומרת כהרגלי בעיניין זה- נבטח בבורא עולם והאמונה עוזרת. זה נכון יש לבטוח בה' בכל מצב ולהאמין כמובן, אבל רק זה- בלי עשייה בנושא קריטי של גאולת הארץ והנחלה שהובטחה לנו מבורא עולם לדורותינו כאן, מה שווה? מבינה ?? חייבים לדרוש ריבונות ישראלית עלינו ומייד בע"ה ואז אמן שהגאולה בוא תבוא כם ייחד עם בע"ה -זה אמן!!

אבל אנחנו לא מוסרים אותם!כנרית על הגג=)
בס"ד מקווה, מה אגיד לך.. אני ככה כבר קראתי בכמה מקומותמתנחלתמהשומרון

בס"ד וה' יודע מה יקרה בתכלס'... אנחנו רק יכולים לעשות צעד כדיי לנסות ולהבטיח לפחות בצורה גשמית את מה שניתן, וה' יעזור לנו רוחנית- שהכל יהיה שלנו מה שנועד לנו מאיתו התברך.

יורד לנו כעת גשם חזק +סופות רעמים אגב, אז חוששת מהפסקת חשמל, לכן איאלץ לעצור בשיחתנו זאת כעת. ובע"ה מקווה בלי נדר לשוב בסוף השבוע ולהמשיך להתכתב קצת. כמה שאוכל מחמת עיסוקים אישיים אחרים... תודה והמשך שבוע מהנה לכולם מיכל.

מבחינה תשתיתית הגיע הזמןמשה

גם אם זה היה יישוב יהודי היה נכון להוציא ממנו את הכביש הראשי.

מבחינה פוליטית אני מסכים.

כולה 3 ק"מ, זה לא כזה משמעותי בזמן נסיעה.לבי ובשרי
חוץ מזה שדיברו (האמת שאני לא יודעת איפה שמעתי, אבל שמעתי) על זה שיהיו 2 נתיבים לכל כיוון, זה בהחלט היה יכול לקצר את זמן הנסיעה אם אתה נתקע מאחורי משאית...
אא"כ הם התכוונו שיחד עם הכביש הישן זה 2 נתיבים לכל כיוון 😏
וחוץ מזה, מצטרפת למה ש@נקודה טובה כתבה. עכשיו נבי אליאס יהפוך לכפר שמפחיד לעבור בו...
היתרון היחיד בכביש העוקף הזה, זה שמבחינת הנהיגה מפחיד לעבור בו. ערבים חוצים שם חופשי, ילדים קופצים לכביש... מכוניות שמחלחטות פתאום לעשות פרסה בלי להסתכל בכלל אם מישהו מגיע...

ואכן, הפקקים בכיכר אדם יותר נוראיים. מה שהיה מועיל יותר מלשנות את הכיכר, זה שיהיה בטוח לקצר דרך קלנדיה...
בס"ד צודקת בדברייך. מצטרפת לנאמר.מתנחלתמהשומרון

הפוך!~סנופקין~
עכשיו במקום לזרוק אבנים מהכפר הם יזרקו אבנים ליד הכפר. אני באמת לא רואה איפה פתרנו את הבעיה. להפך! עכשיו שאנחנו לא עוברים ליד החנויות יהיה להם סיבה יותר טובה לזרוק.. אגב, גינות אחלה של מקום..
בס"ד נכון מאוד סנופקין, לכן חוששת... שזה לא בדיוק לטובה..מתנחלתמהשומרון

בס"ד

ותודה רבה  בקשר למה שכתבת על השכונה שלי גינות שומרון. אכן אחלה של מקום באמת. תודה

ב"ה

אמנם אחזור אחר אבל עדיין בשומרוןהפיצול שלי
אני נוסעת הרבה לכיוון גב ההר שכדי להגיע אליו עוברים בחווארה וגם לחווארה עושים עוקף. והרבה אנשים מגב ההר ממש נגד זה.
נכון שהדרך בעוקף תיהיה יותר בטוחה. אבל זה בעצם אומר שבעוד חלק מא"י תיהיה פחות תנועה של יהודיים. ואז הערבים יהפכו את הכפר לדרך יותר קלה לצאת ולהכנס משכם.. ויהיו פחות חיליים אם בכלל בתוך הכפר..
הרבה אנשים מאחד היישובים בגב ההר שאני מכירה (גרתי שם עד לא מזמן) בכל זאת יסעו בחווארה בגלל מה שאמרתי למעלה..
קיצר לא יודעת עד כמה צריך לשמוח על זה..

לסיכום- העוקפים שעושים עכשיו משמעותם, מסירת עוד שטח לערבים ופחות פקקים. שכל אחת/ד יחשוב מה עדיף
מנסיון, זה לא קרה במקומות אחריםמשה

גם אז אמרו שהם רוצים ליסוע עדיין דרך הכפר. במבחן המציאות הכביש העוקף ניצח ואחר כך הכפר נסגר לכניסת ישראלים.

חחח באמת?חושף הטרולים

הכביש שזכית כביכול לנסוע בו לראשונה?

מה הכוונה כביכול? יענו לא באמת נסעת בו? חיוך 

רמזים עפים פה באוויר זה משהו חיוך גדול

אה סליחה שכחתיחושף הטרולים

ב"ה!!!

אני לא רוצה שתרגישי מוזר שרק את אתה כותבים את זה

בס"ד כן אותו בוקר זכיתי אכן לנסוע לראשונה בכביש החדש!מתנחלתמהשומרוןאחרונה

בס"ד

מה מוזר לך בזאת? כביכול זה כי הוא נפתח כמה ימים לפני כן וכמעט שיצא לי לנסוע בו בעת פתיחת הכביש, אבל בסוף לא הייתי צריכה אז הנסיעה עליה סיפרתי הייתה ראשונה בכביש הזה. הנה קיבלת הסבר.

מה דעתכם על השיר שהכנתי? (איאיי)כולנו הביתה
מקסים! מאוד זורם, קליט, המוסיקה קצבית. יישר כויח!נחלת

תודה רבהכולנו הביתה

שיר גנריshaulreznik

שיש מאות כמוהו. אין בכוונתי לפגוע, חלילה, אך כדי להפיק את המיטב מה-AI, נדרשת השכלה מוזיקלית. כשמבינים אילו מעברים ומקבצים נשמעים סתמיים, יודעים מה בדיוק לבקש מהבינה המלאכותית כדי שזו תפיק לחן מקורי.

זה לא לחן מקורי, זה קאבר ללחן מפורסםכולנו הביתה

ואשמח שתראה לי איפה יש מאות כמוהו (תורניים), לא מצאתי שירי AI ברמה הזאת.

זה A! ? זו לא להקה וסולן? או שרק המוסיקה AI?נחלתאחרונה

איכשלאיהיה - מאוד יפה. אהבתי.

פוליןנחלת

האם מישהו מכיר אנשים דתיים שהיו רוצים לצאת למסע

לפולין - אתרים יהודיים שמלפני השואה, חמישה ימים?

חברים שלנו היו רוצים אך לא מצאו סוכנות נסיעות שעורכת

כזה עכשיו.

הם סיפרו שאחת מהסוכנויות הציעה לגבש קבוצה

של לפחות עשרה איש. דתיים המעוניינים בהכשר

מהודר, וצניעות.

נשמח לשמוע אם לאי מי יש רעיון עבורם.

הם רוצים לנסוע עכשיו. לא מאוחר יותר.

יישר כוח!

.

רק אתרים יהודיים מלפני השואה?פשוט אני..

כלומר בלי גטאות ומחנות השמדה?

חושבת שאפשר אבל לא רק הם יהיו בדיכאון תודה רבה!נחלת

רק אחד טוב שם פשוט?נחלתאחרונה

כשאני צריכה לנקות את הפריג'ידר, אוף??

אז השם אומר לי: קחי בתי והיי שמחה!

זוכר את הויכוח על האסטרונומיה?נחלת

שאלתי אז חברה שעסקה בכך באופן יסודי ורציני פעם, היא אמרה שאין

ספרים כאלה.

פתחתי עכשיו מחשב וקפץ לי שיעור של הרב אהרן לוי שכותרתו:

איך בונים אמונה.

נפתח לי דווקא השיעור השלישי. התחלתי להאזין ואז הוא אמר

משהו על מזל. הוא הזכיר ספר של הרמב"ם (גזירת כוכבים)

ואת הרמח"ל (דעת תבונות).

חושבת שזה נוגע קצת. ממליצה.

שים לב, אם אתה שומע את השיעורים שלו, גם לתגובות.

לפעמים הן מעניינות. ואפשר לשאול אותו בתגובות והוא

תמיד עונה (אין לי מושג מאין הוא לוקח את הזמן לזה...)

הוא עונה בקצרה. כך שאם תתכוון לשאול, כדאי לנסח

את השאלה כך שהתשובה תתאים למה ששאלת.

בהחלט אפשר לבקש ממנו הפנייה למה שמעניין

אותך בנושא.

מה אתם חושביםהתלמיד העייף

הייתי בחתונה עכשיו של חבר והיה 0 אנשים מהישיבה התיכונית שלנו (היום כבר נמצאים עמוק בעולם הישיבה) הגיעו מהישיבה התיכונית אני הרב שלנו וראש הישיבה עכשיו זה לא היה בחור שקט הוא בחור שבתיכוניץ היה מאוד פעיל ובאמת היה חבר טוב של כמה חבר'ה וחברמן עכשיו בסדר לא כולם חייבים לבוא אבל מינימום חבר אחד שניים טובים מה נסגר??

עצוב ממשכְּקֶדֶם

אופייני לג'ן זישבורת,לב

והלוואי שיתעוררו מחשבות

תלוי מה הגיל שלוחושבת בקופסא

אם הוא סיים את התיכונית לפני 7-8 שנים ולא כל כלך שמר על קשרים משם, יכול להיות שזו התדלדלות טבעית של חברויות מהתיכון.

היינו פעם בחתונה של חבר של בעלי, ובעלי הרגיש צורך מיוחד שנבוא למרות שזה היה באיזה כרם נידח על איזו גבעה, כי הבחור הזה לא מאוד חברותי במיוחד וצריך לשמח. בסוף היו חוץ ממנו עוד 2 חברים, ושלושתם היו היחידים שרקדו לחתן. לכלה היו בערך 4-5 חברות. אחרי החופה בשעה 9 וחצי בערך הם עוד לא יצאו מהחדר ייחוד, ובעלי ממש התלבט כי הוא הרגיש שהוא חייב לשמח בריקודים, אבל הטרמפ שלנו (הרב שקידש בחופה) רצה לצאת, וידענו שיש לנו נסיעה של שעתיים וחצי לפחות, ושום טרמפ אחר כי אנחנו לא מכירים אף אחד שם, ומתוך אולי 50 האנשים שהיו שם חצי כבר יצאו. בסוף נסענו עם הרב.

זה כנראה אחד האירועים הכי מוזרים שהייתי בהם, ובאמת הרגיש מאוד לא נעים שלא היו חברים.

יישר כוח לכם!!נחלת

זה לא המקרה...התלמיד העייף

סיימנו תיכון לפני 3 שנים

ואני יודע שהוא שמר על קשר עם כמה מהקרובים אליו ואפילו הציע להם שידוכים

הוא לא הזמין או שהחברים לא הגיעו?חושבת בקופסא

הזמיןהתלמיד העייף

אני הייתי אחראי על ההרשמה פרסמתי בקבוצה של הכיתה שלחתי לקרובים שלו תזכורות ונאדה אפחד לא בא או אפילו נרשם

מאוד יפה מצידך. תבורךנחלת

באסהארץ השוקולדאחרונה

תלוי במרחק מהמקום ועם מי הוא שמר על קשרארץ השוקולד

יכול להיות שכעת אין לו קשר עם אף אחד מהישיבה התיכונית ולכן מיותר מבחינתו להזמין משם

אין מספיק מקום בשרתים של ערוץ 7פשוט אני..

אם אתחיל לכתוב ביקורת על הגיליון האחרון של מגזין ''פנימה'' 🙈

כמעט בכל עמוד הרגשתי צורך לדפוק את הראש בקיר, אבל הצלחתי להתגבר על היצר 🥳

הדסה הדסה למה את הלב שלי לקחת הדסההה קפיץ

אממ… בנותבנות רבות עלי

מה הקטע שלכם עם זקנים של גברים?

שלכן*בנות רבות עליאחרונה

שנים לא הייתי פה.הלב בוער למלך!

לא ידעתי שזה עדיין קיים. אז ברוכים תיהיו אנשים חדשים וישנים

אתה קיים גם מחוץ לווצאפ???אריק מהדרום

לאט לאט חוזרים למקורותהלב בוער למלך!אחרונה

עוד פעם גולש יותר זמן ממה שתכננתיחוזר תמיד לאשתי

בפעם האלף החלטתי שהפעם אני לא נסחף.

כאילו, שום דבר לא יעזור זה חזק ממני.

לא בקטע של צדקות או נפילה, פשוט נגרר, זה שורף זמן ואני מרגיש שאין לי שליטה על הזמן שלי.

מה יש באינטרנט שמטשט את גבולות הזמן, ותמיד תמיד תהיה עליו יותר זמן ממה שתכננת?

אבל היצר הרע פעיל בכל הגילים....הסקרנות.....תודה!נחלת

הפיצ'ר האהוב עליי בתקופה הזועשב לימון

שנכנסים לאתר אינטרנט והוא מציע לי לאשר שימוש בקוקיות 🤭

אם יש שיער מספיק ארוך אני מאשרת

עד עכשיו אני לא מבינה מזה הקוקיס האלהנחלת

וגם, למה מכנים את מה שזה לא יהיה, כך.

אבל אני לא דוגמא...

תודה!נחלתאחרונה

משה

עוגיות זה משמין (את בקשת ה http)

אולי יעניין אותך