מה אתם אומריםיעל פרי
אני ציירת , ומוזיקאית בנשמה, וגננת בלי תעודה..ואופה מדהים באמת.. ומעצבת שיער ..
וסופרת , ואמא, וילדה, שאוהבת להינות מהחיים...

אבל אין לי תעודה!!!

ובגלל זה התחלתי לעבוד במעון.
ועכשיו אני רוצה לספר לכם ב ד י ו ק מה אני חושבת וכן. השם שלי אמיתי בניק. ושכנות או חברות שלי אולי יכולות להיכנס לכאן...אבל הן יודעות בדיוק את מה שאני הולכת לכתוב כי דיברנו על זה במעון ובבניין ובמדרגות...

אתם יודעים מה זה להיות מטפלת במעון?????
זה קודם כל לעבוד עם תינוקות וילדים קטנים שזה דורש אהבה אינסופית !!!
כי זה דבר הכי חשוב כתנאיי קבלה ראשוני!!!!!
דבר שני
זה דורש כוחות על !! אני ועוד שתיים חמודות מופקדות על 35 ילדים חמודים בני כמעט 3. מהשעה 7 וחצי עד 4 בצהריים..!! להרים אותם. לתת להם. לשחק איתם. לרוץ איץם. להרגיע, להפריד, לחבק , לספר להקשיב להאכיל להשכיב להקים להחליף טיטולים ולהשקות ולנקות ולהחליף בגדים ...ועוד
ולהחמיא להתייחס אינסוף!!!
וכשאני מרדימה את ה12 שאצלי בבלעדיות, אני צריכה לנקות ולשטוף ולזרוק את הזבל ולנקות כלים שמנוניים ולאוורר ולהרדים שוב ולחבק אינסוף.

אחר כך להקים ולהלביש ולהאכיל שוב ו..ו..ו..

ובסוף לחייך להורים ולהגיד שהם מקסימים. וכשכל כולי מלוכלכת ומטונפת ועייפה. אני רצה לילד שלי שאני כל כך אוהבת .
ובסוף החודש אני מקבלת שכר מינימום 28 שח לשעה.
והקרדיט על המעון מקבלת המנהלת שיושבת בנחת על שכר כפול

אני רוצה ליידע אתכן. שבנות חכמות לא הולכןת לעבוד במעון בדרך כלל. וגם אני לא חכמה כרגע.
כי בנות חכמות רוצות לקבל לפחות 7.000 בחודש ולא 3 וחצי 4. לעבוד בנחת ולא בטירוף.

אבל אני אוהבת את הילדים. ואני בעיקר מרחמת עליהם.
כי לא בטוח, שמחר כשאתקבל לעבודה שווה יותר, תבוא מישהי כמותי..
אולי מחר, תבוא מישהי , שלא התקבלה לשום מקום . כי מנת המשכל שלה וההבנה שלה לנפש האדם תהיה אפסית. והנשמות הרכות והכל כך טובות של הילדים יספגו שוב כאב חסר הגנה.
ואולי אם יתחילו להתייחס למטפלות כגננות ..ויעלו את השכר..
אולי אם יבינו שילדים בני שנתיים וחצי הם יצורים שמבינים הכל ומרגישים הכי טרי שיש את העולם. והאמת, שמגיל אפס הם כאלה.
אולי אז, יחליטו מהם תנאי הקבלה של המטפלות ואולי יגיעו מטפלות טובות לב וחכמות לעבוד איתם.
והעולם יהיה מקום טוב יותר..
וואלה..לא רואה משהו לא בסדר במה שכתבת..😁!!מירב!!
זה בדיוק מה שאני חושבת ואמרתי כל חיי.😌
ותודה לאל שאחרי 7 שנים שעבדתי שם נסגר המעון בו עבדתי.(כי מעצמי לא יכלתי לעזוב.)

מה שנותר לי זה רק לחזק את דברייך ולהסכים עם כל מילה!!
העיקר תהיי חזקה!!❤
אני גם שאלתי על זה...כנרית על הגג=)
איך העבודה שדורשת הכי הרבה, והכי חשובה, מקבלים עליה כל כך קצת..
וואלה אין תשובה
יש לזה תשובה פשוטהמשה

נכנס כסף למערכת מכל מיני גורמים, וחלקו המשמעותי מההורים של הפעוטות.

ההורים לא מוכנים לשלם יותר,

מי שמשלם "בוטנים" מקבל קופים.

קשה להגיד שמשלמים קצת למעון..כנרית על הגג=)
זה יוצא יותר מהשכר דירה החשמל וכל ההוצאות החודשיות ביחד.

אם היה אפשר לשלם בבוטנים הייתי רצה
משלמים מעט יחסיתמשה

נניח 3000 שקל לחודש (דוגמא)

צריך במחיר הזה להכניס - עלות שכר של צוות (בערך 130% מהשכר לשעה, חלקי שש), עלות מנהלת, עלות מנקה, שכירות, חשמל, מים, ארנונה, חשבון טלפון, רואה חשבון, ביקורת כיבוי אש, עלות האוכל  ועוד מלא...

זה לא כל כך הרבה. בגוש דן יש מוצרים שעולים יותר ומקבלים גננות יותר משכילות עם בתים יותר מושקעים.

תשובה פשוטהאמאשוני
ביקוש והיצע.
הרבה יכולות להיות מטפלות במעון, קצת יכולות להיות מהנדסות.
השכר בהתאם.
לא קשור לעבודה קלה או קשה.
צודקת לגמרי.ד.

גם בהתייחסת שלך למקצוע הזה - שאכן הוא בשלב בסיסי של חיי ילדים; וכל יחס חם וטוב ורגוע, ממש בונה אותם בהווה ובהמשך (וחלילה ההיפך)

וגם בכך שמרוב "תעודות", אז מקצוע כעין זה, שדורש משהו שהוא יותר מתעודה - כמו שכתבת עלייך - סוג של אישיות, שיש לה טבע בריא והתפתחות רוחנית אישית וכו' - מתייחסים אליו כאל פחוּת. וממילא לא פעם מגיעות לעסוק בכך כאלו שלא באות דווקא מהכיוון שאת באה. ובאמת, לא בטוח אם תעזבי מה יהיה. מקבלת שכר נמוך כאן, אבל בטוח הקרן קיימת לעוה"ב ובתוך נפשם של הילדים.

אבל זה לא תירוץ למערכת, שאמורה להכיר בקושי הגדול של עבודה כזו, ולדעת לאבחן גם כישורים טבעיים, ולא רק לפי "דפלומות". באמת בעיה.

כל הכבוד לך על הגישה, על צורת ההתייחסת לילדים ולעבודה הקדושה הזאת.

אם הילדים הקטנים היו יודעים לכתוב - הם היו כבר פותחים עבורך שרשור תודה...

אשרייך! זה באמת עבודה מאוד קשה והלוואי שישפרו את התנאיםאליפלא
מסכימה איתך לגמרי. אני גם מטפלת במעון מעל 5 שניםהמטיילת בארץ
וואווווו כתבת אותי!עץ על מים
אני גם מטפלת במעון.

תודה לך. חותמת על כל מילה.
כל הכבוד לך!בוז
זה באמת גיל שנוטים לזלזל בהם כי ״מה הם כבר מבינים...״
אבל זה הגיל שהכי קריטי להתפתחות. ומטפלות במעון טובות באמת אין הרבה...

אני מעריכה אותך ממש. ואני מקווה שתצליחי מהצד לממש את הכשרונות שלך, כדי שלא תרגישי מבוזבזת.
בא לך להגשים איתי חלום?עונה חדשה
סלון כלות וערב

אני מאפרת....
בס"ד כנסי וקראי את דבריי חשוב, כי מבינה אותך מאוד!מתנחלתמהשומרון

בס"ד

יש לי מה לומר לך,לתור מטפלת במעון בתינוקיה שזה לדעתי גם מאוד קשה, ואחריות רבה, בגיל 3 חודש עד שנה וחצי, אני שותפה למילותייך. שרדתי בקושי רב שנתיים במעון בלית ברירה כי הייתי חייבת פרנסה. אין לי תעודות ואני אוהבת ילדים, אבל כמה שנתתי מעצמי, לא עזר ולא קבלתי שום  קידום או שעות עבודה נוספות , רק לתור מחליפה העסיקו אותי ויכולתי להחליף את כולן.. אבל כשאני הייתי חולה והשתעלתי איומות- לא היתה מחליפה אחת בכל המעונות באיזור שתחליף אותי! שתביני איזה ייחס... זילזלו באחריות שלי, כמה שהשקעתי והקפדתי על החוקים למען הילדים... תמיד הייתי אני ה"לא בסדר" למרות שלא יודעת בדיוק במה לא הייתי בסדר. ההסבר לכך הוא שהמנהלת אהבה והיתה כמו חברה יותר מאשר מנהלת של העובדות הוותיקות במעון ולא יכולתי ולא היה לי שום צאנ'ס להוכיח שאני טובה לפחות כמותן ואחראית אם לא יותר מהן. אתן לך דוגמא אחת מיני רבות לקטע של אחריות עליה אני מדברת: כשהעובדת הוותיקה שהייתה איתי בעבודה , החליפה לתינוק בחדר החתלה, היא לא סגרה אחריה את הדלת. ואני באותו הזמן הייתי צריכה להשגיח על שאר הילדים 11 ילד לבדי גם בחצר וגם בכיתה. התינוקות זחלו לכיוון החדר החתלה, שזה מסוכן ויכלו לפתוח שם מגרות ולגעת בפח ולהפריע לה בהחלפת החיתול לתינוק שהחזיקה וה' יודע מה עוד... אז מהרתי כמובן לסגור לעובדת את הדלת - במחשבה שאולי שכחה לסגור אותה. אבל היא אז צעקה עליי , "אל תסגרי! מסריח כאן" בצורה לא יפה, אז נאלצתי להתפלל שלא יכנסו אליה תינוקות ולא יקרה אסון כל זמן שהיא הייתה שם.. היא לא הרשתה לי לסגור את הדלת אפילו לא קצת.

כשגמרה עזרתי לה להכניס את כל התינוקות חזרה לכיתה ומהרתי למנהלת לדווח על חוסר האחריות הרבה שהפגינה העובדת, אבל המנהלת לקחה זאת "בקלות" ובצחוקים... כאילו לא ארע משהו חמור שגובל בהפרת

ההוראות למטפלות בגן תינוקות.

ואני זו שספגה בסוף עלבונות וצרות מאותה עובדת ששמעה משאר העובדות(כאמור החברות של המנהלת..) שהעזתי להלשין עליה. בקיצור ככה שרדתי בקושי באווירה הזו שנתיים שלמות, כשבשנה הראשונה הייתי היחידה שנאלצה להתמודד עם תינוק בעייתי שרק אני זו שיכולתי להרגיעו בצהריים כשהתינוקות ישנו, רק אני הצלחתי לגרום לו לרצות לשחק ולא להיות בידיים כל היום. כי אני סבלנית ואוהבת ומדברת בעדינות. ולא כמותן. ושנה שנייה... אותה עובדת.. עשתה לי מה שניקרא את המוות... נצלה אותי והשפילה ולא עזר מה שעשיתי ...וכל זה בתוספת לעבודה הקשה שתארת למעלה. וכמובן בשכר על הפנים... וקצרה היריעה כדי שאפרט לעומק מה שעבר עליי ושלא מאחלת לאף מטפלת....אני כיום תודה לה' בחיפוש עבודה אחרת. זו אחת המטרות שלי כיום לשכוח מעבודתי האחרונה שהייתה במעון.. ולהתחיל דף חדש במקום שבו לשם שינוי יעריכו  אותי ואת מה שיכולה ומסוגלת לתת מעצמי.  ואומרת לך כל הכבוד ויישר כוח!

למתנחלתיעל פרי
כאב לי לקרוא אני שיא המבינה ואו
יש מנהלות ש צריך להשים בכלא מזמן אני חושבת ככה הן מתחנפות לאמהות ומתעללות בתינוקות
בס"ד צודקת בהחלט!! רק שלתור מטפלת.. את כלום...מתנחלתמהשומרון

בס"ד

רק שלתור מטפלת את כלום אוויר בשביל שיחשבו על מה שאת מרגישה וחשה וחושבת. כל הזמן רק שההורים יהיו מרוצים... וילדים שלמים ושקטים וטובים וכ"ו... כאילו שאת הכביסה המלוכלכת לא רואים.... חייבים להסתיר. אחרת את רק זו שאוכלת אותה גם אם את צודקת! זוועה של דבר לדעתי. למשל אסור היה לישון כלל.. אבל לוותיקות יש כרית מסודרת ושמיכה בארון שלהן... אני לתור חדשה בקושי מדף היה לי לתיק שלי היה לי לשים... הן היו עם שמפואים ודורדורנטים ומה לא ממש ארון שלם רק בשבילן (וזה ארון שאמור לשמש מוצרי תינוקות- לימודים וכדומה) אבל לכי ותביני. הן היו בצהריים שוכבות ממש ונירדמות. פעם אחת העזתי לומר להן שאסור כי צריך להשגיח על התינוקות והמנהלת לא מרשה לישון למטפלות, כמובן שלא עזר לי....

ומצאתי את עצמי היחידה שבעצם מקיימת את הוראת המנהלת ולא ישנה למרות שלא פעם כמעט נפלתי מהכיסא מרוב עייפות מותשת מהעבודה. למה להן הגיע לנוח ולישון(ולקפוץ מהר בבהלה ושלשחק אותה ) כשהמנהלת נכנסה פתאום לכיתה? בלי דין ובלי דיין...  ככה הלך שם

איפה האחריות? איפה התשומת לב אם התינוק נושם או לא? זה לא עיניין אותן.. רק אותי... ולמרות זאת.. הרגשתי כאילו כל מה שאני עשיתי לא שווה דבר בעיניי איש שם במעון. מבינה? אותו שכר אותם תנאים קשים... אותן שעות בלי קידום או הכשרה שחשבתי שאולי אזכה לקבל שם..(ככה כחדשה חדשבתי בשנה הראשונה אבל מה שרק קבלתי היה קורס החייאת תינוקות עזרה ראשונה שחזר על עצמו בשנה הבאה אחריה בשנתיים שהייתי שם. זה רק מה שקבלתי מהם. ככה שממש לא שווה היה לי להמשיך לשנה 3 ופוטרתי בסוף מרצוני.

זה נורא מתנחלתיעל פרי
מה עושים???

אני נואשת.
בס"ד צריך לדעתי לערב איך שהוא בסתר את החדשות...מתנחלתמהשומרון

בס"ד

להעלות זאת לסדר היום. אולי יעשו משהו בנידון. אם היה לי רק מושג איך ניתן  לעשות זאת...

אולי בתוכנית חיסכון- הכל כלול להעלות את הנושא? השאלה אםן זה מתאים...

צריך לעשות אבל משהו אין לי מושג לצערי איך ניתן.

כשאת בצד שצריך לעשות תפקיד מסויים, יש מי שמזלזלים בך.. וזה אבסורד.

מה אומר לך תחזיקי מעמד נשמתי אני כאן אם אוכל לסייע בעצות או במשהו אחר. כןחיבוקאוהבשיהיה לך בהצלחה בהתמודדות שם בהמשך גם...בע"ה אמן!

(ברוב התחומים שכתבתמשיח נאו בפומ!
אפשר לעסוק בהצלחה גם בלי תעודה.
צריך ללמוד איך לעבוד, איך לשווק את עצמך וכו.
אולי שווה להשקיע בייעוץ של הנל.)

וכמובן, להתפלל הרבה לעזרה משמיים

בהצלחה!
וואו !יעל פרי
איזה תגובות כייפיות !! והנה שוב אני רואה שכולם חושבים ככה אז איפה האדם המתאים שיבוא ויעשה מהפך???

בטוח שיעשו לזה סוף כי האמהות מתלוננות כל יום על התעללויות במעון. ואני גם ראיתי בעצמי במעון אחר ( מעון שאני לא עובדת בו) התעללויות והזנחה ומיד הוצאתי את הבן שלי משם ושמתי אותו בגן יקר. בעצם, עד לא מזמן הוא היה איתי גם בבקרים ורק עם העבודה החדשה שלי שמתי אותו בגן עם צהרון עד 4 וזה כפול ממעון. אפילו במעון שאני עובדת קשה לי לראות את התינוקות לדעתי כולם כל המעונות בעייתיים בגלל שהמטפלות הטובות עוזבות תמיד כי כמו שהסברתי...הן חכמות בדרך כלל ורוצות יותר כסף ויותר תנאים...

דייייייי
עד מתי הילדים שלכם יזרקו על המזרונים בצרחותבשעה 13:00 בצהריים ????
עד מתי ישטפו לידם תוך כדי שהם יושנים והריח של הסבון. והאקנומיקה יחדור להם למוח????
עד מתי יהיה את המטפלות הנצחיות שמתקמצנות בארוחות כי לא ישאר לאחרים והעיקר שהמנהלת תהיה מרוצה?????
עד מתי התינוקות ישתקו
אמאלה את אמיתית בקשר לאוכל??שמן פשתן

אוף. 

האם אלו המתקמצנות נראות כך או שאני יכולה לחשוב שהיא הכי נפלאה בעולם בלי לדעת מה קורה אחרי שהדלת נסגרת?

איזה פחד זה!!!

זו פשוט מתנה לזכות למטפלת מסורה לילד שלך. בינתיים רב המטפלות של הילדים היו מקסימות.

אשרי הילדים שאצלך ואצל שכמותך! 

הייתי כבר במצב כזה שהיינו צריכים להתקמצן על האוכלציף
(ואני חושבת שיגדירו אותי מסורה בין האמהות
וזה לא היה בשליטתנו,כמה שהתלוננו )

מה שאני הייתי עושה כדי שילדים לא ישארו רעבים-הייתי נותנת להם עוד לחם ועוד ירקות ופירות שבזה היה הספקה גדולה יותר מאשר האוכל החם וככה הם לא היו רעבים.

ממליצה לכל הורה לבדוק בסוף יום כמה הילד רעב,אם הוא ילד שבדכ אוכל טוב בבית וכשחוזר מהמעון/צהרון רעב מאוד באופן עקבי כדי לברר יותר לעומק
בס"ד ציף הזכרת לי משהו חשוב בנוסף למה שכתבתי למעלה,מתנחלתמהשומרון

בס"ד

בנוסף למה שכתבתי ליעל פרי, הזכרת לי את זה:

שהיו מכינים מנה מיוחדת למנהלת כי היא רצתה לרזות- אבל דאגו לה למה שרצתה! היא לא נותרה רעבה זה בטוח. הוותיקות היו מקבלות למשל דגים מהטבחית או שקשוקה הייתה מכינה להן. אני רק הייתי זוכה ליראות זאת מהצד... ולהרגיש כלא שווה... כמו אחד הילדים. והאוכל שלהם נגמר מהר מידיי והם תמיד רצו עוד כי המטפלות היו לוקחות ואוכלות משלהם. לפני שהגישו לילדים לאכול. לי זה צבט בלב ובנשמה. ובקשר לשינה גם, לא היה סבלנות עד שהם ירדמו. תינוק שבכה היה מוצא מהכיתה לכיתה השנייה לשחק ובלבד שלא יפריע חס וחלילה למטפלת לישון ( דבר שזה אסור היה כמובן כי תפקיד המטפלת זה לשמור על התינוקות ולא לישון איתם..) ככה מצאתי את עצמי לא פעם שהן אומרות לי שאקח תילדים בקבוצה שלי(הייתי מופקדת על הקטנטנים ביותר- הפרשי הגיל שם שיחקו תפקיד חשוב בתינוקייה- ילד שיודע מה זה לשבת או לא לקום לעומת תינוק שבוכה ולא מבין דבר כי הוא עדיין קטן) אי אפשר בכוח להרדים הרי אז היו אומרים לי לצאת איתו החוצה במקום שישן... שישחק אחר כך הייתי צריכה להסביר להורים למה הילד עייף או לא רגוע. לכו תבינו...

אז מתי ישטפו תגידי?מישהי=)
אחרי ארבע?! איפה את חיה? את יודעת כמה קשה זה לעבוד שמונה שעות עם שמונה תינוקות צורחים בועטים ומשתוללים?!
אז שיריחו אקונומיקה
עדיף שיריחו אקונומיקה מאשר שישבו על אסלה מסריחה.

ועד מתי יזרקו על המזרונים?!
כל ילד זקוק למנוחת צהריים כדי שלא יחזור *אלייך* הביתה ויצרח לך מעייפות.
נוסף.על כך מטפלות צריכות מנוחה
כדי שיהיה להן כוח לילד שלך אחרי שהוא וכל השאר טרטרו לה את המוח במשך כמה שעות טובות.
ולהשגיח על כולם
ולהחליף
ולחבק

ובקשר לאוכל- לא המטפלות אחראיות על כמות האוכל אלא מי שמבשל או המנהלת.
אז יתנו לילד שלך כמה שהוא רוצה
וילד אחר יחזור רעב מת הביתה?!

קודם תחשבי בהיגיון
או שתלכי לעבוד כמטפלת בעצמך יום אחד מלא.
משבע ועשרים עד ארבע.
תבואי אחר כך ותגידי שאת לא רוצה שהילדים ילכו לישון

בהצלחה.

היא מדברת בתור מטפלת..מקום בעולם
היא לא מצפה שילד אחד יאכל מלא ולשני לא ישאר. היא מצפה שמראש יביאו כמות מספקת בשביל כולם.
ונכון, כל ילד זקוק למנוחה שלו. אבל לא קרה לך כמה וכמה פעמים שלמרות ששעה 3 לפנות בוקר את לא עייפה? אז גם לילדים קורה. וזה לגיטימי. אנחנו בני אדם ולא רובוטים.
ונכון, להיות מטפלת זה קשה מאוד מאוד. (יודעת את זה על בשרי גם). אבל עם כל זה צריך גם סבלנות והכלת אין סוף. ולמי שאין את זה, שלא יעבוד עם גיל כזה רך וטהור.
וזה שמטפלות צריכות מנוחה לא אומר שלשטוף מתחת הפרצוף של הילד עם אקונומיקה זאת ההשלכה הטובה ביותר כדי שתהיה להן מנוחה.

היה נשמע מההודעה שלך הרבה כעס וזלזול כלפיה.. שכל מה שהיא מבקשת סה"כ זה לפרוק את התסכול שלה מכל כך הרבה דברים שעולים אחד על טובת השני בעבודה עם טיפול בילדים.
מה יש לך?!פה לקצת
קראת את מה שהיא כתבה בכלל???
את כל כך צודקתחופשיה לנפשי
ואין לי הרבה מה להוסיף, כי זה, בהחלט מאכזב לראות שעובדים קשה (כי אני יודעת מקרובה שלי) וגם כי זה לא רק כל מה שכתבת (שזה המון) זה גם שלבים ראשונים של חינוך וזה גיל כזה מקסים ומרדני ותמיד יש ילד או שניים שצריכים שכל העיניים יהיו עליהם ואי אפשר.
ומסתבר שהיה לי הרבה מה להוסיף.
ממש ככההיעל פרי
גם לי אין אף תעודה, ואיזה כיף לקרוא מה שכתבת על הפעוטוןמשה

לגופו של עניין - מה שכתבת על הפעוטונים נכון.  זו לא עבודה חכמה והרבה פעמים גם עבודה זמנית, ומנוהלת בצורה קשה על ידי רגולציה מציקה.

הבעיה היא שאין לאן להעלות את השכר. האמהות לא מוכנות לשלם.

לכן רוב הילדים החכמיםיעל פרי
גדלו עם הנקה מלאה ועם אמא עדגיל 3
תסתכלו על הכוכבים באמתיעל פרי
מישהו היה זרוק מגעל שלוש חודשים במעון עלום שם??
חלק מהכוכבים באמתבוז
גדלו בעוני ומחסור מגיל 0
ומתוך זה צמחו

זו לא אינדיקציה

למרות שמעניין לבדוק השפעה של מעון על ההתפתחות הכללית של הילד
כסף זה לא הכל בחיים. והאמת גם לא הרובבסדר גמור
מפריע לי משהוברגוע
כאילו מי שבלי תעודה היא לא חכמה ולכן מטפלת פחות טובה.
אפשר להיות מטפלת מעולה ומסורה ו"טובת לב“ גם בלי פסיכומטרי גבוהה ותואר, אני לא רואה כ"כ קשר.

נכון שצריך להעלות את השכר ולשפר את התנאים, בלי קשר. זה גם יתן אולי יותר מוטיבצייה למטפלות,
אבל לא חושב שצריך לעשות סינון על מי שאין לו תואר.

כל הכבוד על העבודה החשובה שלך
ועל האכפתיות!!
וואו, צמררת אותי!! מעריצה נשים כמוךהילושש

ממש ריגשת אותי! ממש לא פשוט למצוא כמוך בתחום הזה, כאלה שמבינים שיש להם תפקיד וזה לא העיקר להעביר את הזמן, כאלה שמבינים שילד עלול לצאת עם צלקת בנפש (אולי זה לגילאים קצת יותר בוגרים) אבל אני כ"כ מבינה אותך, כשחיפשתי תחום לימודים שעניין אותי באמת שלא ידעתי מה, והכי קרץ לי הוראה, כי תנאי הקבלה לא היו קשים ועוד כל מיני סיבות טכניות, אבל הבנתי שאני לא שם, פוחדת להתעסק עם ילדים, לא יודעת מה אני עלולה להותיר בנפש שלהם, מאמינה שצריך להשאיר את המקצוע הזה ובכלל התחום הזה לאנשים כמוך בלבד.. 

וזה באמת מפחיד, יש נשים שהולכות על זה כי אין משהו אחר, והן לא מתאימות לעבודה עם ילדים בשום צורה.. וחבל.. 

נשים כמוך זה אחת ל.. כל הכבוד!

עכשיו יש לי קצת זמן להגיבעץ על מים
כאמור גם אני עובדת במעון.

וזאת באמת עבודה שמבחינתי היא סזיפית מאד פיזית, אבל הקושי הנפשי גדול יותר.

בעבודה רגילה אומרים לא להביא את הבית לעבודה והעבודה לבית.

עם ילדים זה לא רק זה, אלא גם לא להשליך מכעס של התנהגות לא נאותה של ילד אחד על ילד אחר, ויותר מכך, לכעוס (לא המילה המדויקת אבל בערך) על התנהגות של ילד ולא על ילד. להראות לו שזה כעס של אהבה.

ולא לאבד סבלנות. וכמה קל זה לאבד סבלנות כשחבורת זאטוטים לא מפסיקה לעשות בלאגן...

וגם לא תמיד כל המטפלות הן נחמדות מתוקות ומקסימות שנעים לעבוד איתם כי זאת עבודה שעובדים בה רק מחוסר ברירה אז...

ומזדהה מאד עם הנקודה של מה יקרה אם תהיה מטפלת אחרת...
אני לא מטפלת קבועה של קבוצה אני מחליפה (אבל עובדת כמה ימים קבוע כל פעם בקבוצה אחרת...) כל המטפלות (לפחות אצלנו) באמת אוהבות את הילדים מאד! (לא חושבת שאפשר להחזיק שם בלי לאהוב אותם) אבל לא כולם מתאימות לעבודה הזו. וזה חבל לי. מאד.

כל הזמן אני אומרת, זה גיל כ"כ כ"כ משמעותי!!!! דווקא בזה מקלים ראש מאד!

@Admin ההורים משלמים ולגבות מהם עוד 500 ש"ח לא יפתור את הבעיה. צריך לזה תקציב מסודר יותר מראש. בגדול.

אבל זה גם שינוי תפיסתי, יצא לי להכיר 2 מעונות שהם פשוט אחרת. היחס אחר, ההתנהלות אחרת. וגם עם המשכורת היא אותה משכורת, דואגים שזה יהיה מקום טוב, דואגים לעובדות לצ'פר אותם להדר אותם. וגם ההורים מתייחסים אחרת...

תקציב מסודר יותר מראש זה אומר יותר כסףמשה

מישהו צריך לשלם על ההשקעה הנוספת במתוקים.

צריך לעשות הרבה יותר מרק תקציב....!לב טהור:)

בס"ד

הבעיה מתחילה מזה שמטפלות עובדות מטעם משרד התמ"ת..!

מעונות זה גם (*ובמיוחד*) כלולים בתחום החינוך, ולכן גם הם צריכים להיות מטעם משרד החינוך!

צריך הרבה מטפלות במשק, ובגלל שהן מקבלות תקציב זעום ממש, עובדות בעבודה ממש קשה של הרבה שעות ובתנאים לא תנאים מקבלים לעבודה כל אחת.. וזו תקלה ממש!

הילדים בגיל הרך בשנים ככ משמעותיות להתפתחות שלהם! 

ובגלל שזה לא ראלי למצוא מטפלות בעלות הכשרה, אני חושבת שקריטי ביותר שגם הן יקבלו השתלמויות והכשרה מטעם גוף העבודה שלהן. ככה הן יקבלו כלים, רעיונות, ירגישו שהן מועצמות- ולא ישחקו אחרי חודש אחד של עבודה..!

ואחרי שיעשו את שני הדברים שכתבתי למעלה,

אז- שיעלו את השכר של המטפלות. שלא יהיה מינימום אלא יותר!

ואחרי התקציב- שגם להן יתנו חופשות נורמליות ותגמולים!

אני תמיד אמרתי את זה על סייעות בגן....פה לקצת
גם לסייעות בגן צריך לדאוג..לב טהור:)

בס"ד

אבל מטפלות במעונות זה יותר קריטי- והעבודה שלהן קשה הרבה יותר!

(תחשבי שהן גם סייעות וגם גננות על ילדים קטנים ממש...!)

יש שיפור בתנאים של הסייעות, והן מקבלות השתלמויות כמה פעמים בשנה- מה שמטפלות בכלל לא מקבלות....

מישהו אמור לשלם על זהמשה

וכשיש מדינה שהחליטה כהחלטה יסודית לסבסד מעונות כדי לעודד נשים לעבוד בכל מחיר (גם בשכר מינימום), זה בהכרח מביא לכל העיוותים שאתן מציגות.

כל מה שאתן כותבות פה זה נכון, זה פשוט עולה כסף שצריך להביא מאיפשהו.

ולכן מה שאמרתיעץ על מים
שהתקציב החסר צריך לבוא מהמדינה ולא מההורים.
"המדינה" זה לא עץ של כסףמשה

זה אומר שיעלו לי את המיסים בעוד קצת ולעוד פקידים מיותרים במשרד החינוך/התמ"ת/לעניינים אסטרטגים (אל תמחק אין מיותר) תהיה עבודה.

המשכורת של המטפלות תישאר נמוכה כי אפשר.

הבעיה האמיתית זה השיטה שבה מסבסדים עבודת נשים עניות כדי לעוות כמה מספרים בכלכלה ולדחוף הזיות פמיניסטיות. הנפגעות מזה הן המטפלות והנפגעים הראשיים זה הילדים שנמצאים במעונות שלהן.

צודקת לגמרי!לב טהור:)

בס"ד

מנסיון של כמה שנים זו עבודה שוחקת וקשה ממש!

ויצא לי לשמוע ולראות מטפלות שממש צועקות על הילדים ומטפלות בהם בצורה לא נכונה ממש!עצובעצוב

בגלל זה אני לא רוצה שהילדים שלי יהיו במעונות ואני אעשה בעז"ה כל מה שאני יכולה כדי למצוא מסגרת אחרת בשבילם!

וגם הוספתי פה-

צריך לעשות הרבה יותר מרק תקציב....! - צעירים מעל עשרים

חשוב מאודיעל פרי
היום גם במעון שלי ראיתי מישהי ( מתוך 50 זה לא לשוה"ר גם אף אחד פה לא יודע איפהאני עובדת ומי שמכירה אותי בשם שלי סביר להניח שהיא לא תכיר את המטפלות כי זה מעון דוסי ברמות של מאה שערים )
בקיצור היא הייתה ממוטטת מעייפות ובדרך כלל היא מטפלת ממש בסדר ( חוץ מזה ששמעתי אותה. מלא פעמים אומרת נמאס לי. מהעבודה הזאת)
אז כשהיו צרכים להירדם ב13:00 והקבוצה שלה הרעישה היא טיבדה עשתונות זרקה עליהם כיסאות אני נשבעת כל מילה אמת . צרחה עליהם שהיא קוראת למשטרה. משכה לכמה מהםשערות. אמרה להם שהיא לא אוהבת אותם היום. בסוף רק חצי נרדמו אצלה מתוך בכיות הסטריות. כשהגיעה השעה 16:00 היא החזירה אותם נקיים ורגועים כמו תמיד..
אגביעל פרי
הייתי בתורנות כלים וראיתי את זה בלי שהיא תראה אותי וזה היה כיתה שאני לא מכירה ( לא מי שאיתי ויש מלא כיתות ) ואין לי מושג איך קוראים לה אני רק יודעת שהיו איתה עוד שניסו לעזור לה כן..הם ביחד גינו את הילדים ותפסו אותם ומישהי אחת קראה להם ג'וקים
הזוייי!שמן פשתן

זה נשמע לי מוגזם לחלוטיןעץ על מים
ולא לגמרי אמין.. במחילה

אם זה באמת נכון, את חייבת לדווח.
הזוי ומוגזם לחלוטין.המטיילת בארץ
הזוי. לא נשמע לי אמין במיוחדפה לקצת
ואם זה אמיתי אז יש לך חלק בזה בדיוק כמוהן אם לא טרחת באותה שנייה להזמין משטרה ולהעיף אותה מהילדים
שאני אזמין משטרה?????יעל פרי
נכון שזה הזוי
אבל זה אמיתי למה שאני אמציא ?? מה יהיה לי טוב בזה להמציא דברים

היום זה היום החופשי שלי ואני מתכננת לדבר פנים מול פנים עם המנהלת על מה שקרה אז. משטרה ? חס וחלילה . היא בינתיים מחכה לשמוע מה קרה כי המצלמות מקולקלות
מרגש.זה אני.
תודה לך, הלוואי ויהיו רבות כמותך.
ברור שזה הזוייעל פרי
הייתי בפנים וראיתי הכל !! כתבתי למנהלת הודעה שתסתכל במצלמות וכתבתי לה מה ששמעתי אבל לא נראה לי שהיא תעשה משהו עם זה כי היא בעצמה אגואיסטית והיא לא רוצה שיהיה שם רע למעון . לפטר היא לא תוכל כי זאת מישהי וותיקה מאוד אני חדשה אז לא ידעתי מי זאת אבל היום מתברר לי שהיא וותיקה
ומי שחושב שזה מוגזם.....
לכו תציצו טיפה במעונות
שמעתי על סייעת בת שירותזה אני.
שביחס אליה התנאים שלך מדהימים.
דבר נוסףיעל פרי
לא יודעת מה לעשות אני בחרדות עכשיו גם על הגן של הבן שלי הכל כל כך עולם השקר היום
עובדים עלינו
כל אחד דואג לתחת שלו
מסדרים ומנקים את כל הטינופת על אנשים שלא באמת אשמים
האשמים העיקריים זה אנחנו ההורים שלא איכפת לנו מספיק מהילדים
אנחנו רוצות להינות...
נכנסות להריון בטעות..
הגברים סומכים על המטפלות נוטפות הדבש...וחושבים שהנשים דאגניות..
והנשים מאמינות להם כי אין להן מה להגיד...
כי בסתר ליבנו אנחנו יודעים מצויין שהילדים סובלים במעונות
אנחנו יודעים את זה וקשה לנו להרים את הראש מהחול
וחושבים שזה יחזק אותם בעתיד
זה ממש הפוך
זה כל כך הפוך . ילדים ותינוקות שחוו התעללות השתגעו או נכנסו לטראומות ורובם לא הצליחו בחיים
אנחנו קוראים על הצלחות של אלה שהתחילו מאפס רק כי זה מיוחד
אל תשכחו בבקשה שהאמת בסוף צועקת
ל"זה אני "לא הבנתי אותךיעל פרי
אני לא מתלוננת
אני כותבת את מה שאני רואה
לא כל המטפלות ככהיעל פרי
בבקשה לא הכללתי
כל המטפלות רוצות להיות טובות
באמת שכולן
אבל לא תמיד הן מחזיקות מעמד בתנאים שהן מקבלות והילדים סובלים מזה
ואו קראתי את מה שכתבתייעל פרי
ושוב אני מסבירה כל המטפלות באות מכוונות טובות
אבל מה לעשות יש כאלה שאין להם שכל !!!!##
לא אוהב את הדרך שבה את מתבטאתזה אני.
אמנם ניכר שנכתב מסערת רגשות.
אך בכל זאת מדובר בפורום דתי.
אבל לא הייתי מכלילה שכל המעונות ככה,הגזמת קצת!!!מירב!!
את צודקת שיש לך פחד על הבן שלך,
בגלל שעבדת במקום כזה ויש לך פחד שהבן שלך גם סובל את מה שראית.
אבל זה לא נכון על כל הגנים!

אגב,
גם לא הייתי אומרת שההורים יודעים שהילדים סובלים ושותקים כי יודעים שזה יחזק אותם לחיים.
איזה הורה רוצה שהילד שלא יסבול?!

ואם אני מבינה נכון,
אז את אומרת שאת יודעת שהבן שלך סובל אבל משאירה אותו שיתחזק לחיים?
נו באמת...😏
כמה מוכר!בדיוק כמו שהיה במעון שעבדתי ..אבל אצלי תודה לאל ..!!מירב!!
הוא נסגר!😌
זהו ש..יעל פרי
אני זן נדיר אף פעם לא הסתדרתי עם מסגרות ( אפילו מסגרת נישואין) אני בנאדם מאוד מוזר לעומת בני האדם של 2017 כנראה...

הנקתי את הילד שלי עד גיל שנתיים וחצי פלוס. הוא היה איתי בבית גם עד גיל שנתיים פלוס. אני באה לגן שלו לפעמים ומציצה אפילו שהסייעות רואות. כן, בהתחלה שמתי אותו במעון ובאתח בהפתעה וראיתי אותו כולו אדום וצורח ושאלתי למה הוא בוכה והמטפלת אמרה למה הגעת עכשיו הוא לא ירצה להירגע כאילו זה כלא.. אז שאלתי אותה אבל מה קרה אז היא אמרה לא יודעת הייתי בהפסקה תשאלי את הסייעת... והסייעת אמרה הא הוא צמא נראה לי...נתתי לו כוס מים המסכן בלע אותה ועוד ביקש עוד...אז שאלתי אותה למה היא לא נתנה לו מים אז היא אמרה שאחרי ארוחת צהריים צריך לישון וכשקמים נותנים להם לשתות ככה זה הוא צריך להתרגל זה מעון לא בית
הוצאתי אותו באותו היום...בערבהמנהלת התקשרה ואמרה שהיא פודה את הצק גם של חודש הבא. והיא באמת לקחה חודשיים בלי שהוא יהיה , והיא גם סיפרה לגרוש שלי שאני הוצאתי אותו מהמעון ושאני רוצה לחסוך בכסף ..
תיראי הדבר היחיד שאין לי ספק בזה,זה שאת חרדתית בקטע אחר.!!מירב!!
ואת כל החיים שלך לא תסמכי על איש אם לא תטפלי בקיצוניות הזו שבך.
זה לא בריא!

את מוצאת את כל הדברים האלה גם בגן כי את מחפשת את זה!
הסייעות של הבן שלך כבר היו לחוצות ממך!

ותאמיני לי שגם אם הילד שלך קיבל יחס רושל,זו רק את אשמה.
כי את גרמת בהצצות ובחוסר אמון שלך בצוות שייתנו לו יחס כזה!
את גרמת להן שהן לא יכולות להסתכל על הילד בצורה יפה כבר מרוב שמקבלות ממך יחס קר,וחשדני.

("מדברת" רק מנסיון)

תאמיני לי,כמו שהילדים לא מפגרים ולא ההורים,גם צוות הגן לא דפוק.
והן מרגישות ממך את היחס.
ואך אומרים.."יחס גורר יחס"..
רוצה שיכבדו אותך ואת ילדך?
עזבי,אל תכבדי אותן!
תכבדי קודם את עצמך😏
נראה לך שאני מציצה כל יוםיעל פרי
אני פשוט לוקחת אותו מוקדם ..ותמיד מחמיאה להן בחיים לא התקשרתי והתלוננתי גם כשהוא קיבל שריטות עמוקות וגם כשהוא חזר מיובש

לקחת את זה קשה...
זה המצב בובה תנסי להקשיב למה שכתבתי אני בעצמי מטפלת אז..? דיברתי על זה שאין תנאים נורמאליים למטפלות ובגלל זה מעסיקים מטפלות דפוקות
ושוב...אני לא מכלילה אבל יש התעללות בכל מעוןיעל פרי
אולי רק בעיניי זה התעללותיעל פרי
הסברתי לך..
אני עוף דיי מוזר קשה לי להיכנס לראש של פסיכופתים והמדינה מנוהלת על ידי פסיכופטים ...וכך הרבה מקומות
וכן אני חרדתית תוצאה של שנות ה2000יעל פרי
הפ הפ הפ!רחפת..

תעצרי רגע, 

שום התנהגות של הורה לא אמורה להשפיע על היחס לילד שלו!!!!

דווקא אם יש מורכבות עם ההורים, יש פה ילד שצריך אותנו. תתעלו מעל המחשבות האישיות שלכן. יש פה נשמה שמופקדת בידכן. 

יש לי אפס סובלנות כלפי אנשים ששוכחים את עבודת המידות שלהם ועוד מול ילדים!!! אז ההורה חרדתי או חסר סבלנות או מחפש אתכן בקטנות - תשליכו את התסכול שלכן הילד?! לאן הגענו??

בתור סייעת לשעבר וגננת כיום בחינוך המיוחד, ואני מדברת עם הצוות שלי המון המון על זה. המוערבות של ההורים זה אחד הדברים שהכי משפיעים על ההתנהלות המקצועית בגן. אני בוחרת אם לקרוא לאמא חופרת או להבין שהיא פשוט מודאגת ושאני פה הדמות לעזור ולהרגיע. 

לא התכוונתי לכתוב כ"כ באריכות.. אבל יש לי עוד המון מה להגיד על זה  

ברגע שמופעלת אלימות כלפי ילד, ולא משנה כמה העובדת ותיקה או כמה היא אוהבת את הילדים או כמה שהיה לו יום קשה או החיים שלה קשים - זה לא שייך! אם היא לא מסוגלת להיות מקצועית ולנתק את התסכולים בעבודה - היא לא יכולה לעבוד עם ילדים. בחרתי לדווח על כל פיפס ואמשיך לדווח. וכן. שמטפלות יפחדו להיות לא מקצועיות ולא ייכנסו לעבוד כשאין להם את הכישורים המתאימים.

הדבר הכי בסיסי בלעבוד עם ילדים זה לשים אותם בראש סדר העדיפויות!

אין מצב לאכול לפני הילדים - ועוד כשחסר.

אין מצב לדחות החלפת טיטול של ילד כי אני עייפה. 

אין מצב שילד מקבל מכה ואין איש צוות שלוקח אחריות!!

(מזה אני הכי מתחרפנת אבל חפרתי דיי..)

ומירב, מתנצלת שזה יצא עלייך אבל זה באמת בדמי ומופנה כלפי כל מי שעובדת עם ילדים וחסרי ישע, כולל עצמי. וזה באמת עבודת צוות מורכבת בגן ולגננת יש תפקיד מאד קריטי בעיניי שכשקשה לאחת מאנשי הצוות, לשים לב ולאפשר לה להירגע לפני שהיא נמצאת עם הילדים לחוצה ועצבנית. ולדבר את זה כל הזמן!!! טובת הילדים והביטחון הפיזי והנפשי שלהם מעל הכל. 

צודקת לחלוטין. כתבת יפה ממשמקום בעולם
תקשיבי יקירה.!!מירב!!
את צודקת שההתנהגות של ההורים לא אמורה להשפיע על ההתנהגות כלפי הילד.אבל מה לעשות שבימנו זה משפיע על המטפלות?
כמה שתגידי התנהגות של הורים לא אמורה להשפיע,משפיע!
ואני ראיתי ורואה זאת בשידור חי.
לא עכשיו מתעללות בילד!אבל נקודה לרעתו בהחלט יש בגלל הורים שכאלה😌

אגב,יש הבדל בין להיות הורה דאגן,ששואל הרבה ומתעניין והורה ש"מחפש" את המטפלות ומציץ עלהן.
מטפלות שמרגישות שלא סומכים עלהן.
זה גומר עלהן,מטפלות צריכות לקבל אהבה ותמיכה מההורים.ולא להפך😏
מסכימה איתך גם מירביעל פרי
לא התנסחתי נכון
בודאי שאני לא מעירה להן ולא מציצה סתם
אני באה מוקדם יותר ושמה לב ויד על הדופק שלי קצת יותר
בכל זאת אני רואה דברים מזעזעים מה לעשות
ודווקא כן כשאני רואהיעל פרי
שהוא חוזר שמח אני ממש מחמיאה להן כי בדרך כלל הוא חוזר רעב ועייף. וזה לא מעון זה גן
אני לא יודעת מה היחס שלך מהתחלה אלהן..!!מירב!!
אבל מטפלות שמקבלות יחס אהוב מההורים,אין שום סיבה שהתנקרו לילד.
יחס גורר יחס אמרתי לך..

הורה שמשבח ונותן מילים חמות לצוות את לא מבינה אך זה עובר לילד.
ולכן מה שאמרתי שלדעתי ההתנהגות שלך "התנקמה" בילד.
אולי תתחילי לפרגן קצת למטפלות, לא יזיק ,
לכי תדעי אולי תופתעי גם לראות שינוי😌

בהצלחה
היייעל פריאחרונה
אני דווקא מפרגנת להן ומעריכה אותן אני יודעת שזה עבודה קשה כי אני בעצמי חווה את זה
אבל מה לעשות לא כולן אוהבות את הילדים
מה דעתכם על השיר שהכנתי? (איאיי)כולנו הביתה
מקסים! מאוד זורם, קליט, המוסיקה קצבית. יישר כויח!נחלת

תודה רבהכולנו הביתה

שיר גנריshaulreznik

שיש מאות כמוהו. אין בכוונתי לפגוע, חלילה, אך כדי להפיק את המיטב מה-AI, נדרשת השכלה מוזיקלית. כשמבינים אילו מעברים ומקבצים נשמעים סתמיים, יודעים מה בדיוק לבקש מהבינה המלאכותית כדי שזו תפיק לחן מקורי.

זה לא לחן מקורי, זה קאבר ללחן מפורסםכולנו הביתהאחרונה

ואשמח שתראה לי איפה יש מאות כמוהו (תורניים), לא מצאתי שירי AI ברמה הזאת.

מה אתם חושביםהתלמיד העייף

הייתי בחתונה עכשיו של חבר והיה 0 אנשים מהישיבה התיכונית שלנו (היום כבר נמצאים עמוק בעולם הישיבה) הגיעו מהישיבה התיכונית אני הרב שלנו וראש הישיבה עכשיו זה לא היה בחור שקט הוא בחור שבתיכוניץ היה מאוד פעיל ובאמת היה חבר טוב של כמה חבר'ה וחברמן עכשיו בסדר לא כולם חייבים לבוא אבל מינימום חבר אחד שניים טובים מה נסגר??

עצוב ממשכְּקֶדֶם

אופייני לג'ן זישבורת,לב

והלוואי שיתעוררו מחשבות

תלוי מה הגיל שלוחושבת בקופסא

אם הוא סיים את התיכונית לפני 7-8 שנים ולא כל כלך שמר על קשרים משם, יכול להיות שזו התדלדלות טבעית של חברויות מהתיכון.

היינו פעם בחתונה של חבר של בעלי, ובעלי הרגיש צורך מיוחד שנבוא למרות שזה היה באיזה כרם נידח על איזו גבעה, כי הבחור הזה לא מאוד חברותי במיוחד וצריך לשמח. בסוף היו חוץ ממנו עוד 2 חברים, ושלושתם היו היחידים שרקדו לחתן. לכלה היו בערך 4-5 חברות. אחרי החופה בשעה 9 וחצי בערך הם עוד לא יצאו מהחדר ייחוד, ובעלי ממש התלבט כי הוא הרגיש שהוא חייב לשמח בריקודים, אבל הטרמפ שלנו (הרב שקידש בחופה) רצה לצאת, וידענו שיש לנו נסיעה של שעתיים וחצי לפחות, ושום טרמפ אחר כי אנחנו לא מכירים אף אחד שם, ומתוך אולי 50 האנשים שהיו שם חצי כבר יצאו. בסוף נסענו עם הרב.

זה כנראה אחד האירועים הכי מוזרים שהייתי בהם, ובאמת הרגיש מאוד לא נעים שלא היו חברים.

יישר כוח לכם!!נחלת

זה לא המקרה...התלמיד העייף

סיימנו תיכון לפני 3 שנים

ואני יודע שהוא שמר על קשר עם כמה מהקרובים אליו ואפילו הציע להם שידוכים

הוא לא הזמין או שהחברים לא הגיעו?חושבת בקופסא

הזמיןהתלמיד העייף

אני הייתי אחראי על ההרשמה פרסמתי בקבוצה של הכיתה שלחתי לקרובים שלו תזכורות ונאדה אפחד לא בא או אפילו נרשם

מאוד יפה מצידך. תבורךנחלת

באסהארץ השוקולדאחרונה

תלוי במרחק מהמקום ועם מי הוא שמר על קשרארץ השוקולד

יכול להיות שכעת אין לו קשר עם אף אחד מהישיבה התיכונית ולכן מיותר מבחינתו להזמין משם

פוליןנחלת

האם מישהו מכיר אנשים דתיים שהיו רוצים לצאת למסע

לפולין - אתרים יהודיים שמלפני השואה, חמישה ימים?

חברים שלנו היו רוצים אך לא מצאו סוכנות נסיעות שעורכת

כזה עכשיו.

הם סיפרו שאחת מהסוכנויות הציעה לגבש קבוצה

של לפחות עשרה איש. דתיים המעוניינים בהכשר

מהודר, וצניעות.

נשמח לשמוע אם לאי מי יש רעיון עבורם.

הם רוצים לנסוע עכשיו. לא מאוחר יותר.

יישר כוח!

.

רק אתרים יהודיים מלפני השואה?פשוט אני..

כלומר בלי גטאות ומחנות השמדה?

חושבת שאפשר אבל לא רק הם יהיו בדיכאון תודה רבה!נחלתאחרונה

אין מספיק מקום בשרתים של ערוץ 7פשוט אני..

אם אתחיל לכתוב ביקורת על הגיליון האחרון של מגזין ''פנימה'' 🙈

כמעט בכל עמוד הרגשתי צורך לדפוק את הראש בקיר, אבל הצלחתי להתגבר על היצר 🥳

הדסה הדסה למה את הלב שלי לקחת הדסההה קפיץ

אממ… בנותבנות רבות עלי

מה הקטע שלכם עם זקנים של גברים?

שלכן*בנות רבות עליאחרונה

שנים לא הייתי פה.הלב בוער למלך!

לא ידעתי שזה עדיין קיים. אז ברוכים תיהיו אנשים חדשים וישנים

אתה קיים גם מחוץ לווצאפ???אריק מהדרום

לאט לאט חוזרים למקורותהלב בוער למלך!אחרונה

עוד פעם גולש יותר זמן ממה שתכננתיחוזר תמיד לאשתי

בפעם האלף החלטתי שהפעם אני לא נסחף.

כאילו, שום דבר לא יעזור זה חזק ממני.

לא בקטע של צדקות או נפילה, פשוט נגרר, זה שורף זמן ואני מרגיש שאין לי שליטה על הזמן שלי.

מה יש באינטרנט שמטשט את גבולות הזמן, ותמיד תמיד תהיה עליו יותר זמן ממה שתכננת?

אבל היצר הרע פעיל בכל הגילים....הסקרנות.....תודה!נחלת

הפיצ'ר האהוב עליי בתקופה הזועשב לימון

שנכנסים לאתר אינטרנט והוא מציע לי לאשר שימוש בקוקיות 🤭

אם יש שיער מספיק ארוך אני מאשרת

עד עכשיו אני לא מבינה מזה הקוקיס האלהנחלת

וגם, למה מכנים את מה שזה לא יהיה, כך.

אבל אני לא דוגמא...

תודה!נחלתאחרונה

משה

עוגיות זה משמין (את בקשת ה http)

אולי יעניין אותך