מה אתם אומריםיעל פרי
אני ציירת , ומוזיקאית בנשמה, וגננת בלי תעודה..ואופה מדהים באמת.. ומעצבת שיער ..
וסופרת , ואמא, וילדה, שאוהבת להינות מהחיים...

אבל אין לי תעודה!!!

ובגלל זה התחלתי לעבוד במעון.
ועכשיו אני רוצה לספר לכם ב ד י ו ק מה אני חושבת וכן. השם שלי אמיתי בניק. ושכנות או חברות שלי אולי יכולות להיכנס לכאן...אבל הן יודעות בדיוק את מה שאני הולכת לכתוב כי דיברנו על זה במעון ובבניין ובמדרגות...

אתם יודעים מה זה להיות מטפלת במעון?????
זה קודם כל לעבוד עם תינוקות וילדים קטנים שזה דורש אהבה אינסופית !!!
כי זה דבר הכי חשוב כתנאיי קבלה ראשוני!!!!!
דבר שני
זה דורש כוחות על !! אני ועוד שתיים חמודות מופקדות על 35 ילדים חמודים בני כמעט 3. מהשעה 7 וחצי עד 4 בצהריים..!! להרים אותם. לתת להם. לשחק איתם. לרוץ איץם. להרגיע, להפריד, לחבק , לספר להקשיב להאכיל להשכיב להקים להחליף טיטולים ולהשקות ולנקות ולהחליף בגדים ...ועוד
ולהחמיא להתייחס אינסוף!!!
וכשאני מרדימה את ה12 שאצלי בבלעדיות, אני צריכה לנקות ולשטוף ולזרוק את הזבל ולנקות כלים שמנוניים ולאוורר ולהרדים שוב ולחבק אינסוף.

אחר כך להקים ולהלביש ולהאכיל שוב ו..ו..ו..

ובסוף לחייך להורים ולהגיד שהם מקסימים. וכשכל כולי מלוכלכת ומטונפת ועייפה. אני רצה לילד שלי שאני כל כך אוהבת .
ובסוף החודש אני מקבלת שכר מינימום 28 שח לשעה.
והקרדיט על המעון מקבלת המנהלת שיושבת בנחת על שכר כפול

אני רוצה ליידע אתכן. שבנות חכמות לא הולכןת לעבוד במעון בדרך כלל. וגם אני לא חכמה כרגע.
כי בנות חכמות רוצות לקבל לפחות 7.000 בחודש ולא 3 וחצי 4. לעבוד בנחת ולא בטירוף.

אבל אני אוהבת את הילדים. ואני בעיקר מרחמת עליהם.
כי לא בטוח, שמחר כשאתקבל לעבודה שווה יותר, תבוא מישהי כמותי..
אולי מחר, תבוא מישהי , שלא התקבלה לשום מקום . כי מנת המשכל שלה וההבנה שלה לנפש האדם תהיה אפסית. והנשמות הרכות והכל כך טובות של הילדים יספגו שוב כאב חסר הגנה.
ואולי אם יתחילו להתייחס למטפלות כגננות ..ויעלו את השכר..
אולי אם יבינו שילדים בני שנתיים וחצי הם יצורים שמבינים הכל ומרגישים הכי טרי שיש את העולם. והאמת, שמגיל אפס הם כאלה.
אולי אז, יחליטו מהם תנאי הקבלה של המטפלות ואולי יגיעו מטפלות טובות לב וחכמות לעבוד איתם.
והעולם יהיה מקום טוב יותר..
וואלה..לא רואה משהו לא בסדר במה שכתבת..😁!!מירב!!
זה בדיוק מה שאני חושבת ואמרתי כל חיי.😌
ותודה לאל שאחרי 7 שנים שעבדתי שם נסגר המעון בו עבדתי.(כי מעצמי לא יכלתי לעזוב.)

מה שנותר לי זה רק לחזק את דברייך ולהסכים עם כל מילה!!
העיקר תהיי חזקה!!❤
אני גם שאלתי על זה...כנרית על הגג=)
איך העבודה שדורשת הכי הרבה, והכי חשובה, מקבלים עליה כל כך קצת..
וואלה אין תשובה
יש לזה תשובה פשוטהמשה

נכנס כסף למערכת מכל מיני גורמים, וחלקו המשמעותי מההורים של הפעוטות.

ההורים לא מוכנים לשלם יותר,

מי שמשלם "בוטנים" מקבל קופים.

קשה להגיד שמשלמים קצת למעון..כנרית על הגג=)
זה יוצא יותר מהשכר דירה החשמל וכל ההוצאות החודשיות ביחד.

אם היה אפשר לשלם בבוטנים הייתי רצה
משלמים מעט יחסיתמשה

נניח 3000 שקל לחודש (דוגמא)

צריך במחיר הזה להכניס - עלות שכר של צוות (בערך 130% מהשכר לשעה, חלקי שש), עלות מנהלת, עלות מנקה, שכירות, חשמל, מים, ארנונה, חשבון טלפון, רואה חשבון, ביקורת כיבוי אש, עלות האוכל  ועוד מלא...

זה לא כל כך הרבה. בגוש דן יש מוצרים שעולים יותר ומקבלים גננות יותר משכילות עם בתים יותר מושקעים.

תשובה פשוטהאמאשוני
ביקוש והיצע.
הרבה יכולות להיות מטפלות במעון, קצת יכולות להיות מהנדסות.
השכר בהתאם.
לא קשור לעבודה קלה או קשה.
צודקת לגמרי.ד.

גם בהתייחסת שלך למקצוע הזה - שאכן הוא בשלב בסיסי של חיי ילדים; וכל יחס חם וטוב ורגוע, ממש בונה אותם בהווה ובהמשך (וחלילה ההיפך)

וגם בכך שמרוב "תעודות", אז מקצוע כעין זה, שדורש משהו שהוא יותר מתעודה - כמו שכתבת עלייך - סוג של אישיות, שיש לה טבע בריא והתפתחות רוחנית אישית וכו' - מתייחסים אליו כאל פחוּת. וממילא לא פעם מגיעות לעסוק בכך כאלו שלא באות דווקא מהכיוון שאת באה. ובאמת, לא בטוח אם תעזבי מה יהיה. מקבלת שכר נמוך כאן, אבל בטוח הקרן קיימת לעוה"ב ובתוך נפשם של הילדים.

אבל זה לא תירוץ למערכת, שאמורה להכיר בקושי הגדול של עבודה כזו, ולדעת לאבחן גם כישורים טבעיים, ולא רק לפי "דפלומות". באמת בעיה.

כל הכבוד לך על הגישה, על צורת ההתייחסת לילדים ולעבודה הקדושה הזאת.

אם הילדים הקטנים היו יודעים לכתוב - הם היו כבר פותחים עבורך שרשור תודה...

אשרייך! זה באמת עבודה מאוד קשה והלוואי שישפרו את התנאיםאליפלא
מסכימה איתך לגמרי. אני גם מטפלת במעון מעל 5 שניםהמטיילת בארץ
וואווווו כתבת אותי!עץ על מים
אני גם מטפלת במעון.

תודה לך. חותמת על כל מילה.
כל הכבוד לך!בוז
זה באמת גיל שנוטים לזלזל בהם כי ״מה הם כבר מבינים...״
אבל זה הגיל שהכי קריטי להתפתחות. ומטפלות במעון טובות באמת אין הרבה...

אני מעריכה אותך ממש. ואני מקווה שתצליחי מהצד לממש את הכשרונות שלך, כדי שלא תרגישי מבוזבזת.
בא לך להגשים איתי חלום?עונה חדשה
סלון כלות וערב

אני מאפרת....
בס"ד כנסי וקראי את דבריי חשוב, כי מבינה אותך מאוד!מתנחלתמהשומרון

בס"ד

יש לי מה לומר לך,לתור מטפלת במעון בתינוקיה שזה לדעתי גם מאוד קשה, ואחריות רבה, בגיל 3 חודש עד שנה וחצי, אני שותפה למילותייך. שרדתי בקושי רב שנתיים במעון בלית ברירה כי הייתי חייבת פרנסה. אין לי תעודות ואני אוהבת ילדים, אבל כמה שנתתי מעצמי, לא עזר ולא קבלתי שום  קידום או שעות עבודה נוספות , רק לתור מחליפה העסיקו אותי ויכולתי להחליף את כולן.. אבל כשאני הייתי חולה והשתעלתי איומות- לא היתה מחליפה אחת בכל המעונות באיזור שתחליף אותי! שתביני איזה ייחס... זילזלו באחריות שלי, כמה שהשקעתי והקפדתי על החוקים למען הילדים... תמיד הייתי אני ה"לא בסדר" למרות שלא יודעת בדיוק במה לא הייתי בסדר. ההסבר לכך הוא שהמנהלת אהבה והיתה כמו חברה יותר מאשר מנהלת של העובדות הוותיקות במעון ולא יכולתי ולא היה לי שום צאנ'ס להוכיח שאני טובה לפחות כמותן ואחראית אם לא יותר מהן. אתן לך דוגמא אחת מיני רבות לקטע של אחריות עליה אני מדברת: כשהעובדת הוותיקה שהייתה איתי בעבודה , החליפה לתינוק בחדר החתלה, היא לא סגרה אחריה את הדלת. ואני באותו הזמן הייתי צריכה להשגיח על שאר הילדים 11 ילד לבדי גם בחצר וגם בכיתה. התינוקות זחלו לכיוון החדר החתלה, שזה מסוכן ויכלו לפתוח שם מגרות ולגעת בפח ולהפריע לה בהחלפת החיתול לתינוק שהחזיקה וה' יודע מה עוד... אז מהרתי כמובן לסגור לעובדת את הדלת - במחשבה שאולי שכחה לסגור אותה. אבל היא אז צעקה עליי , "אל תסגרי! מסריח כאן" בצורה לא יפה, אז נאלצתי להתפלל שלא יכנסו אליה תינוקות ולא יקרה אסון כל זמן שהיא הייתה שם.. היא לא הרשתה לי לסגור את הדלת אפילו לא קצת.

כשגמרה עזרתי לה להכניס את כל התינוקות חזרה לכיתה ומהרתי למנהלת לדווח על חוסר האחריות הרבה שהפגינה העובדת, אבל המנהלת לקחה זאת "בקלות" ובצחוקים... כאילו לא ארע משהו חמור שגובל בהפרת

ההוראות למטפלות בגן תינוקות.

ואני זו שספגה בסוף עלבונות וצרות מאותה עובדת ששמעה משאר העובדות(כאמור החברות של המנהלת..) שהעזתי להלשין עליה. בקיצור ככה שרדתי בקושי באווירה הזו שנתיים שלמות, כשבשנה הראשונה הייתי היחידה שנאלצה להתמודד עם תינוק בעייתי שרק אני זו שיכולתי להרגיעו בצהריים כשהתינוקות ישנו, רק אני הצלחתי לגרום לו לרצות לשחק ולא להיות בידיים כל היום. כי אני סבלנית ואוהבת ומדברת בעדינות. ולא כמותן. ושנה שנייה... אותה עובדת.. עשתה לי מה שניקרא את המוות... נצלה אותי והשפילה ולא עזר מה שעשיתי ...וכל זה בתוספת לעבודה הקשה שתארת למעלה. וכמובן בשכר על הפנים... וקצרה היריעה כדי שאפרט לעומק מה שעבר עליי ושלא מאחלת לאף מטפלת....אני כיום תודה לה' בחיפוש עבודה אחרת. זו אחת המטרות שלי כיום לשכוח מעבודתי האחרונה שהייתה במעון.. ולהתחיל דף חדש במקום שבו לשם שינוי יעריכו  אותי ואת מה שיכולה ומסוגלת לתת מעצמי.  ואומרת לך כל הכבוד ויישר כוח!

למתנחלתיעל פרי
כאב לי לקרוא אני שיא המבינה ואו
יש מנהלות ש צריך להשים בכלא מזמן אני חושבת ככה הן מתחנפות לאמהות ומתעללות בתינוקות
בס"ד צודקת בהחלט!! רק שלתור מטפלת.. את כלום...מתנחלתמהשומרון

בס"ד

רק שלתור מטפלת את כלום אוויר בשביל שיחשבו על מה שאת מרגישה וחשה וחושבת. כל הזמן רק שההורים יהיו מרוצים... וילדים שלמים ושקטים וטובים וכ"ו... כאילו שאת הכביסה המלוכלכת לא רואים.... חייבים להסתיר. אחרת את רק זו שאוכלת אותה גם אם את צודקת! זוועה של דבר לדעתי. למשל אסור היה לישון כלל.. אבל לוותיקות יש כרית מסודרת ושמיכה בארון שלהן... אני לתור חדשה בקושי מדף היה לי לתיק שלי היה לי לשים... הן היו עם שמפואים ודורדורנטים ומה לא ממש ארון שלם רק בשבילן (וזה ארון שאמור לשמש מוצרי תינוקות- לימודים וכדומה) אבל לכי ותביני. הן היו בצהריים שוכבות ממש ונירדמות. פעם אחת העזתי לומר להן שאסור כי צריך להשגיח על התינוקות והמנהלת לא מרשה לישון למטפלות, כמובן שלא עזר לי....

ומצאתי את עצמי היחידה שבעצם מקיימת את הוראת המנהלת ולא ישנה למרות שלא פעם כמעט נפלתי מהכיסא מרוב עייפות מותשת מהעבודה. למה להן הגיע לנוח ולישון(ולקפוץ מהר בבהלה ושלשחק אותה ) כשהמנהלת נכנסה פתאום לכיתה? בלי דין ובלי דיין...  ככה הלך שם

איפה האחריות? איפה התשומת לב אם התינוק נושם או לא? זה לא עיניין אותן.. רק אותי... ולמרות זאת.. הרגשתי כאילו כל מה שאני עשיתי לא שווה דבר בעיניי איש שם במעון. מבינה? אותו שכר אותם תנאים קשים... אותן שעות בלי קידום או הכשרה שחשבתי שאולי אזכה לקבל שם..(ככה כחדשה חדשבתי בשנה הראשונה אבל מה שרק קבלתי היה קורס החייאת תינוקות עזרה ראשונה שחזר על עצמו בשנה הבאה אחריה בשנתיים שהייתי שם. זה רק מה שקבלתי מהם. ככה שממש לא שווה היה לי להמשיך לשנה 3 ופוטרתי בסוף מרצוני.

זה נורא מתנחלתיעל פרי
מה עושים???

אני נואשת.
בס"ד צריך לדעתי לערב איך שהוא בסתר את החדשות...מתנחלתמהשומרון

בס"ד

להעלות זאת לסדר היום. אולי יעשו משהו בנידון. אם היה לי רק מושג איך ניתן  לעשות זאת...

אולי בתוכנית חיסכון- הכל כלול להעלות את הנושא? השאלה אםן זה מתאים...

צריך לעשות אבל משהו אין לי מושג לצערי איך ניתן.

כשאת בצד שצריך לעשות תפקיד מסויים, יש מי שמזלזלים בך.. וזה אבסורד.

מה אומר לך תחזיקי מעמד נשמתי אני כאן אם אוכל לסייע בעצות או במשהו אחר. כןחיבוקאוהבשיהיה לך בהצלחה בהתמודדות שם בהמשך גם...בע"ה אמן!

(ברוב התחומים שכתבתמשיח נאו בפומ!
אפשר לעסוק בהצלחה גם בלי תעודה.
צריך ללמוד איך לעבוד, איך לשווק את עצמך וכו.
אולי שווה להשקיע בייעוץ של הנל.)

וכמובן, להתפלל הרבה לעזרה משמיים

בהצלחה!
וואו !יעל פרי
איזה תגובות כייפיות !! והנה שוב אני רואה שכולם חושבים ככה אז איפה האדם המתאים שיבוא ויעשה מהפך???

בטוח שיעשו לזה סוף כי האמהות מתלוננות כל יום על התעללויות במעון. ואני גם ראיתי בעצמי במעון אחר ( מעון שאני לא עובדת בו) התעללויות והזנחה ומיד הוצאתי את הבן שלי משם ושמתי אותו בגן יקר. בעצם, עד לא מזמן הוא היה איתי גם בבקרים ורק עם העבודה החדשה שלי שמתי אותו בגן עם צהרון עד 4 וזה כפול ממעון. אפילו במעון שאני עובדת קשה לי לראות את התינוקות לדעתי כולם כל המעונות בעייתיים בגלל שהמטפלות הטובות עוזבות תמיד כי כמו שהסברתי...הן חכמות בדרך כלל ורוצות יותר כסף ויותר תנאים...

דייייייי
עד מתי הילדים שלכם יזרקו על המזרונים בצרחותבשעה 13:00 בצהריים ????
עד מתי ישטפו לידם תוך כדי שהם יושנים והריח של הסבון. והאקנומיקה יחדור להם למוח????
עד מתי יהיה את המטפלות הנצחיות שמתקמצנות בארוחות כי לא ישאר לאחרים והעיקר שהמנהלת תהיה מרוצה?????
עד מתי התינוקות ישתקו
אמאלה את אמיתית בקשר לאוכל??שמן פשתן

אוף. 

האם אלו המתקמצנות נראות כך או שאני יכולה לחשוב שהיא הכי נפלאה בעולם בלי לדעת מה קורה אחרי שהדלת נסגרת?

איזה פחד זה!!!

זו פשוט מתנה לזכות למטפלת מסורה לילד שלך. בינתיים רב המטפלות של הילדים היו מקסימות.

אשרי הילדים שאצלך ואצל שכמותך! 

הייתי כבר במצב כזה שהיינו צריכים להתקמצן על האוכלציף
(ואני חושבת שיגדירו אותי מסורה בין האמהות
וזה לא היה בשליטתנו,כמה שהתלוננו )

מה שאני הייתי עושה כדי שילדים לא ישארו רעבים-הייתי נותנת להם עוד לחם ועוד ירקות ופירות שבזה היה הספקה גדולה יותר מאשר האוכל החם וככה הם לא היו רעבים.

ממליצה לכל הורה לבדוק בסוף יום כמה הילד רעב,אם הוא ילד שבדכ אוכל טוב בבית וכשחוזר מהמעון/צהרון רעב מאוד באופן עקבי כדי לברר יותר לעומק
בס"ד ציף הזכרת לי משהו חשוב בנוסף למה שכתבתי למעלה,מתנחלתמהשומרון

בס"ד

בנוסף למה שכתבתי ליעל פרי, הזכרת לי את זה:

שהיו מכינים מנה מיוחדת למנהלת כי היא רצתה לרזות- אבל דאגו לה למה שרצתה! היא לא נותרה רעבה זה בטוח. הוותיקות היו מקבלות למשל דגים מהטבחית או שקשוקה הייתה מכינה להן. אני רק הייתי זוכה ליראות זאת מהצד... ולהרגיש כלא שווה... כמו אחד הילדים. והאוכל שלהם נגמר מהר מידיי והם תמיד רצו עוד כי המטפלות היו לוקחות ואוכלות משלהם. לפני שהגישו לילדים לאכול. לי זה צבט בלב ובנשמה. ובקשר לשינה גם, לא היה סבלנות עד שהם ירדמו. תינוק שבכה היה מוצא מהכיתה לכיתה השנייה לשחק ובלבד שלא יפריע חס וחלילה למטפלת לישון ( דבר שזה אסור היה כמובן כי תפקיד המטפלת זה לשמור על התינוקות ולא לישון איתם..) ככה מצאתי את עצמי לא פעם שהן אומרות לי שאקח תילדים בקבוצה שלי(הייתי מופקדת על הקטנטנים ביותר- הפרשי הגיל שם שיחקו תפקיד חשוב בתינוקייה- ילד שיודע מה זה לשבת או לא לקום לעומת תינוק שבוכה ולא מבין דבר כי הוא עדיין קטן) אי אפשר בכוח להרדים הרי אז היו אומרים לי לצאת איתו החוצה במקום שישן... שישחק אחר כך הייתי צריכה להסביר להורים למה הילד עייף או לא רגוע. לכו תבינו...

אז מתי ישטפו תגידי?מישהי=)
אחרי ארבע?! איפה את חיה? את יודעת כמה קשה זה לעבוד שמונה שעות עם שמונה תינוקות צורחים בועטים ומשתוללים?!
אז שיריחו אקונומיקה
עדיף שיריחו אקונומיקה מאשר שישבו על אסלה מסריחה.

ועד מתי יזרקו על המזרונים?!
כל ילד זקוק למנוחת צהריים כדי שלא יחזור *אלייך* הביתה ויצרח לך מעייפות.
נוסף.על כך מטפלות צריכות מנוחה
כדי שיהיה להן כוח לילד שלך אחרי שהוא וכל השאר טרטרו לה את המוח במשך כמה שעות טובות.
ולהשגיח על כולם
ולהחליף
ולחבק

ובקשר לאוכל- לא המטפלות אחראיות על כמות האוכל אלא מי שמבשל או המנהלת.
אז יתנו לילד שלך כמה שהוא רוצה
וילד אחר יחזור רעב מת הביתה?!

קודם תחשבי בהיגיון
או שתלכי לעבוד כמטפלת בעצמך יום אחד מלא.
משבע ועשרים עד ארבע.
תבואי אחר כך ותגידי שאת לא רוצה שהילדים ילכו לישון

בהצלחה.

היא מדברת בתור מטפלת..מקום בעולם
היא לא מצפה שילד אחד יאכל מלא ולשני לא ישאר. היא מצפה שמראש יביאו כמות מספקת בשביל כולם.
ונכון, כל ילד זקוק למנוחה שלו. אבל לא קרה לך כמה וכמה פעמים שלמרות ששעה 3 לפנות בוקר את לא עייפה? אז גם לילדים קורה. וזה לגיטימי. אנחנו בני אדם ולא רובוטים.
ונכון, להיות מטפלת זה קשה מאוד מאוד. (יודעת את זה על בשרי גם). אבל עם כל זה צריך גם סבלנות והכלת אין סוף. ולמי שאין את זה, שלא יעבוד עם גיל כזה רך וטהור.
וזה שמטפלות צריכות מנוחה לא אומר שלשטוף מתחת הפרצוף של הילד עם אקונומיקה זאת ההשלכה הטובה ביותר כדי שתהיה להן מנוחה.

היה נשמע מההודעה שלך הרבה כעס וזלזול כלפיה.. שכל מה שהיא מבקשת סה"כ זה לפרוק את התסכול שלה מכל כך הרבה דברים שעולים אחד על טובת השני בעבודה עם טיפול בילדים.
מה יש לך?!פה לקצת
קראת את מה שהיא כתבה בכלל???
את כל כך צודקתחופשיה לנפשי
ואין לי הרבה מה להוסיף, כי זה, בהחלט מאכזב לראות שעובדים קשה (כי אני יודעת מקרובה שלי) וגם כי זה לא רק כל מה שכתבת (שזה המון) זה גם שלבים ראשונים של חינוך וזה גיל כזה מקסים ומרדני ותמיד יש ילד או שניים שצריכים שכל העיניים יהיו עליהם ואי אפשר.
ומסתבר שהיה לי הרבה מה להוסיף.
ממש ככההיעל פרי
גם לי אין אף תעודה, ואיזה כיף לקרוא מה שכתבת על הפעוטוןמשה

לגופו של עניין - מה שכתבת על הפעוטונים נכון.  זו לא עבודה חכמה והרבה פעמים גם עבודה זמנית, ומנוהלת בצורה קשה על ידי רגולציה מציקה.

הבעיה היא שאין לאן להעלות את השכר. האמהות לא מוכנות לשלם.

לכן רוב הילדים החכמיםיעל פרי
גדלו עם הנקה מלאה ועם אמא עדגיל 3
תסתכלו על הכוכבים באמתיעל פרי
מישהו היה זרוק מגעל שלוש חודשים במעון עלום שם??
חלק מהכוכבים באמתבוז
גדלו בעוני ומחסור מגיל 0
ומתוך זה צמחו

זו לא אינדיקציה

למרות שמעניין לבדוק השפעה של מעון על ההתפתחות הכללית של הילד
כסף זה לא הכל בחיים. והאמת גם לא הרובבסדר גמור
מפריע לי משהוברגוע
כאילו מי שבלי תעודה היא לא חכמה ולכן מטפלת פחות טובה.
אפשר להיות מטפלת מעולה ומסורה ו"טובת לב“ גם בלי פסיכומטרי גבוהה ותואר, אני לא רואה כ"כ קשר.

נכון שצריך להעלות את השכר ולשפר את התנאים, בלי קשר. זה גם יתן אולי יותר מוטיבצייה למטפלות,
אבל לא חושב שצריך לעשות סינון על מי שאין לו תואר.

כל הכבוד על העבודה החשובה שלך
ועל האכפתיות!!
וואו, צמררת אותי!! מעריצה נשים כמוךהילושש

ממש ריגשת אותי! ממש לא פשוט למצוא כמוך בתחום הזה, כאלה שמבינים שיש להם תפקיד וזה לא העיקר להעביר את הזמן, כאלה שמבינים שילד עלול לצאת עם צלקת בנפש (אולי זה לגילאים קצת יותר בוגרים) אבל אני כ"כ מבינה אותך, כשחיפשתי תחום לימודים שעניין אותי באמת שלא ידעתי מה, והכי קרץ לי הוראה, כי תנאי הקבלה לא היו קשים ועוד כל מיני סיבות טכניות, אבל הבנתי שאני לא שם, פוחדת להתעסק עם ילדים, לא יודעת מה אני עלולה להותיר בנפש שלהם, מאמינה שצריך להשאיר את המקצוע הזה ובכלל התחום הזה לאנשים כמוך בלבד.. 

וזה באמת מפחיד, יש נשים שהולכות על זה כי אין משהו אחר, והן לא מתאימות לעבודה עם ילדים בשום צורה.. וחבל.. 

נשים כמוך זה אחת ל.. כל הכבוד!

עכשיו יש לי קצת זמן להגיבעץ על מים
כאמור גם אני עובדת במעון.

וזאת באמת עבודה שמבחינתי היא סזיפית מאד פיזית, אבל הקושי הנפשי גדול יותר.

בעבודה רגילה אומרים לא להביא את הבית לעבודה והעבודה לבית.

עם ילדים זה לא רק זה, אלא גם לא להשליך מכעס של התנהגות לא נאותה של ילד אחד על ילד אחר, ויותר מכך, לכעוס (לא המילה המדויקת אבל בערך) על התנהגות של ילד ולא על ילד. להראות לו שזה כעס של אהבה.

ולא לאבד סבלנות. וכמה קל זה לאבד סבלנות כשחבורת זאטוטים לא מפסיקה לעשות בלאגן...

וגם לא תמיד כל המטפלות הן נחמדות מתוקות ומקסימות שנעים לעבוד איתם כי זאת עבודה שעובדים בה רק מחוסר ברירה אז...

ומזדהה מאד עם הנקודה של מה יקרה אם תהיה מטפלת אחרת...
אני לא מטפלת קבועה של קבוצה אני מחליפה (אבל עובדת כמה ימים קבוע כל פעם בקבוצה אחרת...) כל המטפלות (לפחות אצלנו) באמת אוהבות את הילדים מאד! (לא חושבת שאפשר להחזיק שם בלי לאהוב אותם) אבל לא כולם מתאימות לעבודה הזו. וזה חבל לי. מאד.

כל הזמן אני אומרת, זה גיל כ"כ כ"כ משמעותי!!!! דווקא בזה מקלים ראש מאד!

@Admin ההורים משלמים ולגבות מהם עוד 500 ש"ח לא יפתור את הבעיה. צריך לזה תקציב מסודר יותר מראש. בגדול.

אבל זה גם שינוי תפיסתי, יצא לי להכיר 2 מעונות שהם פשוט אחרת. היחס אחר, ההתנהלות אחרת. וגם עם המשכורת היא אותה משכורת, דואגים שזה יהיה מקום טוב, דואגים לעובדות לצ'פר אותם להדר אותם. וגם ההורים מתייחסים אחרת...

תקציב מסודר יותר מראש זה אומר יותר כסףמשה

מישהו צריך לשלם על ההשקעה הנוספת במתוקים.

צריך לעשות הרבה יותר מרק תקציב....!לב טהור:)

בס"ד

הבעיה מתחילה מזה שמטפלות עובדות מטעם משרד התמ"ת..!

מעונות זה גם (*ובמיוחד*) כלולים בתחום החינוך, ולכן גם הם צריכים להיות מטעם משרד החינוך!

צריך הרבה מטפלות במשק, ובגלל שהן מקבלות תקציב זעום ממש, עובדות בעבודה ממש קשה של הרבה שעות ובתנאים לא תנאים מקבלים לעבודה כל אחת.. וזו תקלה ממש!

הילדים בגיל הרך בשנים ככ משמעותיות להתפתחות שלהם! 

ובגלל שזה לא ראלי למצוא מטפלות בעלות הכשרה, אני חושבת שקריטי ביותר שגם הן יקבלו השתלמויות והכשרה מטעם גוף העבודה שלהן. ככה הן יקבלו כלים, רעיונות, ירגישו שהן מועצמות- ולא ישחקו אחרי חודש אחד של עבודה..!

ואחרי שיעשו את שני הדברים שכתבתי למעלה,

אז- שיעלו את השכר של המטפלות. שלא יהיה מינימום אלא יותר!

ואחרי התקציב- שגם להן יתנו חופשות נורמליות ותגמולים!

אני תמיד אמרתי את זה על סייעות בגן....פה לקצת
גם לסייעות בגן צריך לדאוג..לב טהור:)

בס"ד

אבל מטפלות במעונות זה יותר קריטי- והעבודה שלהן קשה הרבה יותר!

(תחשבי שהן גם סייעות וגם גננות על ילדים קטנים ממש...!)

יש שיפור בתנאים של הסייעות, והן מקבלות השתלמויות כמה פעמים בשנה- מה שמטפלות בכלל לא מקבלות....

מישהו אמור לשלם על זהמשה

וכשיש מדינה שהחליטה כהחלטה יסודית לסבסד מעונות כדי לעודד נשים לעבוד בכל מחיר (גם בשכר מינימום), זה בהכרח מביא לכל העיוותים שאתן מציגות.

כל מה שאתן כותבות פה זה נכון, זה פשוט עולה כסף שצריך להביא מאיפשהו.

ולכן מה שאמרתיעץ על מים
שהתקציב החסר צריך לבוא מהמדינה ולא מההורים.
"המדינה" זה לא עץ של כסףמשה

זה אומר שיעלו לי את המיסים בעוד קצת ולעוד פקידים מיותרים במשרד החינוך/התמ"ת/לעניינים אסטרטגים (אל תמחק אין מיותר) תהיה עבודה.

המשכורת של המטפלות תישאר נמוכה כי אפשר.

הבעיה האמיתית זה השיטה שבה מסבסדים עבודת נשים עניות כדי לעוות כמה מספרים בכלכלה ולדחוף הזיות פמיניסטיות. הנפגעות מזה הן המטפלות והנפגעים הראשיים זה הילדים שנמצאים במעונות שלהן.

צודקת לגמרי!לב טהור:)

בס"ד

מנסיון של כמה שנים זו עבודה שוחקת וקשה ממש!

ויצא לי לשמוע ולראות מטפלות שממש צועקות על הילדים ומטפלות בהם בצורה לא נכונה ממש!עצובעצוב

בגלל זה אני לא רוצה שהילדים שלי יהיו במעונות ואני אעשה בעז"ה כל מה שאני יכולה כדי למצוא מסגרת אחרת בשבילם!

וגם הוספתי פה-

צריך לעשות הרבה יותר מרק תקציב....! - צעירים מעל עשרים

חשוב מאודיעל פרי
היום גם במעון שלי ראיתי מישהי ( מתוך 50 זה לא לשוה"ר גם אף אחד פה לא יודע איפהאני עובדת ומי שמכירה אותי בשם שלי סביר להניח שהיא לא תכיר את המטפלות כי זה מעון דוסי ברמות של מאה שערים )
בקיצור היא הייתה ממוטטת מעייפות ובדרך כלל היא מטפלת ממש בסדר ( חוץ מזה ששמעתי אותה. מלא פעמים אומרת נמאס לי. מהעבודה הזאת)
אז כשהיו צרכים להירדם ב13:00 והקבוצה שלה הרעישה היא טיבדה עשתונות זרקה עליהם כיסאות אני נשבעת כל מילה אמת . צרחה עליהם שהיא קוראת למשטרה. משכה לכמה מהםשערות. אמרה להם שהיא לא אוהבת אותם היום. בסוף רק חצי נרדמו אצלה מתוך בכיות הסטריות. כשהגיעה השעה 16:00 היא החזירה אותם נקיים ורגועים כמו תמיד..
אגביעל פרי
הייתי בתורנות כלים וראיתי את זה בלי שהיא תראה אותי וזה היה כיתה שאני לא מכירה ( לא מי שאיתי ויש מלא כיתות ) ואין לי מושג איך קוראים לה אני רק יודעת שהיו איתה עוד שניסו לעזור לה כן..הם ביחד גינו את הילדים ותפסו אותם ומישהי אחת קראה להם ג'וקים
הזוייי!שמן פשתן

זה נשמע לי מוגזם לחלוטיןעץ על מים
ולא לגמרי אמין.. במחילה

אם זה באמת נכון, את חייבת לדווח.
הזוי ומוגזם לחלוטין.המטיילת בארץ
הזוי. לא נשמע לי אמין במיוחדפה לקצת
ואם זה אמיתי אז יש לך חלק בזה בדיוק כמוהן אם לא טרחת באותה שנייה להזמין משטרה ולהעיף אותה מהילדים
שאני אזמין משטרה?????יעל פרי
נכון שזה הזוי
אבל זה אמיתי למה שאני אמציא ?? מה יהיה לי טוב בזה להמציא דברים

היום זה היום החופשי שלי ואני מתכננת לדבר פנים מול פנים עם המנהלת על מה שקרה אז. משטרה ? חס וחלילה . היא בינתיים מחכה לשמוע מה קרה כי המצלמות מקולקלות
מרגש.זה אני.
תודה לך, הלוואי ויהיו רבות כמותך.
ברור שזה הזוייעל פרי
הייתי בפנים וראיתי הכל !! כתבתי למנהלת הודעה שתסתכל במצלמות וכתבתי לה מה ששמעתי אבל לא נראה לי שהיא תעשה משהו עם זה כי היא בעצמה אגואיסטית והיא לא רוצה שיהיה שם רע למעון . לפטר היא לא תוכל כי זאת מישהי וותיקה מאוד אני חדשה אז לא ידעתי מי זאת אבל היום מתברר לי שהיא וותיקה
ומי שחושב שזה מוגזם.....
לכו תציצו טיפה במעונות
שמעתי על סייעת בת שירותזה אני.
שביחס אליה התנאים שלך מדהימים.
דבר נוסףיעל פרי
לא יודעת מה לעשות אני בחרדות עכשיו גם על הגן של הבן שלי הכל כל כך עולם השקר היום
עובדים עלינו
כל אחד דואג לתחת שלו
מסדרים ומנקים את כל הטינופת על אנשים שלא באמת אשמים
האשמים העיקריים זה אנחנו ההורים שלא איכפת לנו מספיק מהילדים
אנחנו רוצות להינות...
נכנסות להריון בטעות..
הגברים סומכים על המטפלות נוטפות הדבש...וחושבים שהנשים דאגניות..
והנשים מאמינות להם כי אין להן מה להגיד...
כי בסתר ליבנו אנחנו יודעים מצויין שהילדים סובלים במעונות
אנחנו יודעים את זה וקשה לנו להרים את הראש מהחול
וחושבים שזה יחזק אותם בעתיד
זה ממש הפוך
זה כל כך הפוך . ילדים ותינוקות שחוו התעללות השתגעו או נכנסו לטראומות ורובם לא הצליחו בחיים
אנחנו קוראים על הצלחות של אלה שהתחילו מאפס רק כי זה מיוחד
אל תשכחו בבקשה שהאמת בסוף צועקת
ל"זה אני "לא הבנתי אותךיעל פרי
אני לא מתלוננת
אני כותבת את מה שאני רואה
לא כל המטפלות ככהיעל פרי
בבקשה לא הכללתי
כל המטפלות רוצות להיות טובות
באמת שכולן
אבל לא תמיד הן מחזיקות מעמד בתנאים שהן מקבלות והילדים סובלים מזה
ואו קראתי את מה שכתבתייעל פרי
ושוב אני מסבירה כל המטפלות באות מכוונות טובות
אבל מה לעשות יש כאלה שאין להם שכל !!!!##
לא אוהב את הדרך שבה את מתבטאתזה אני.
אמנם ניכר שנכתב מסערת רגשות.
אך בכל זאת מדובר בפורום דתי.
אבל לא הייתי מכלילה שכל המעונות ככה,הגזמת קצת!!!מירב!!
את צודקת שיש לך פחד על הבן שלך,
בגלל שעבדת במקום כזה ויש לך פחד שהבן שלך גם סובל את מה שראית.
אבל זה לא נכון על כל הגנים!

אגב,
גם לא הייתי אומרת שההורים יודעים שהילדים סובלים ושותקים כי יודעים שזה יחזק אותם לחיים.
איזה הורה רוצה שהילד שלא יסבול?!

ואם אני מבינה נכון,
אז את אומרת שאת יודעת שהבן שלך סובל אבל משאירה אותו שיתחזק לחיים?
נו באמת...😏
כמה מוכר!בדיוק כמו שהיה במעון שעבדתי ..אבל אצלי תודה לאל ..!!מירב!!
הוא נסגר!😌
זהו ש..יעל פרי
אני זן נדיר אף פעם לא הסתדרתי עם מסגרות ( אפילו מסגרת נישואין) אני בנאדם מאוד מוזר לעומת בני האדם של 2017 כנראה...

הנקתי את הילד שלי עד גיל שנתיים וחצי פלוס. הוא היה איתי בבית גם עד גיל שנתיים פלוס. אני באה לגן שלו לפעמים ומציצה אפילו שהסייעות רואות. כן, בהתחלה שמתי אותו במעון ובאתח בהפתעה וראיתי אותו כולו אדום וצורח ושאלתי למה הוא בוכה והמטפלת אמרה למה הגעת עכשיו הוא לא ירצה להירגע כאילו זה כלא.. אז שאלתי אותה אבל מה קרה אז היא אמרה לא יודעת הייתי בהפסקה תשאלי את הסייעת... והסייעת אמרה הא הוא צמא נראה לי...נתתי לו כוס מים המסכן בלע אותה ועוד ביקש עוד...אז שאלתי אותה למה היא לא נתנה לו מים אז היא אמרה שאחרי ארוחת צהריים צריך לישון וכשקמים נותנים להם לשתות ככה זה הוא צריך להתרגל זה מעון לא בית
הוצאתי אותו באותו היום...בערבהמנהלת התקשרה ואמרה שהיא פודה את הצק גם של חודש הבא. והיא באמת לקחה חודשיים בלי שהוא יהיה , והיא גם סיפרה לגרוש שלי שאני הוצאתי אותו מהמעון ושאני רוצה לחסוך בכסף ..
תיראי הדבר היחיד שאין לי ספק בזה,זה שאת חרדתית בקטע אחר.!!מירב!!
ואת כל החיים שלך לא תסמכי על איש אם לא תטפלי בקיצוניות הזו שבך.
זה לא בריא!

את מוצאת את כל הדברים האלה גם בגן כי את מחפשת את זה!
הסייעות של הבן שלך כבר היו לחוצות ממך!

ותאמיני לי שגם אם הילד שלך קיבל יחס רושל,זו רק את אשמה.
כי את גרמת בהצצות ובחוסר אמון שלך בצוות שייתנו לו יחס כזה!
את גרמת להן שהן לא יכולות להסתכל על הילד בצורה יפה כבר מרוב שמקבלות ממך יחס קר,וחשדני.

("מדברת" רק מנסיון)

תאמיני לי,כמו שהילדים לא מפגרים ולא ההורים,גם צוות הגן לא דפוק.
והן מרגישות ממך את היחס.
ואך אומרים.."יחס גורר יחס"..
רוצה שיכבדו אותך ואת ילדך?
עזבי,אל תכבדי אותן!
תכבדי קודם את עצמך😏
נראה לך שאני מציצה כל יוםיעל פרי
אני פשוט לוקחת אותו מוקדם ..ותמיד מחמיאה להן בחיים לא התקשרתי והתלוננתי גם כשהוא קיבל שריטות עמוקות וגם כשהוא חזר מיובש

לקחת את זה קשה...
זה המצב בובה תנסי להקשיב למה שכתבתי אני בעצמי מטפלת אז..? דיברתי על זה שאין תנאים נורמאליים למטפלות ובגלל זה מעסיקים מטפלות דפוקות
ושוב...אני לא מכלילה אבל יש התעללות בכל מעוןיעל פרי
אולי רק בעיניי זה התעללותיעל פרי
הסברתי לך..
אני עוף דיי מוזר קשה לי להיכנס לראש של פסיכופתים והמדינה מנוהלת על ידי פסיכופטים ...וכך הרבה מקומות
וכן אני חרדתית תוצאה של שנות ה2000יעל פרי
הפ הפ הפ!רחפת..

תעצרי רגע, 

שום התנהגות של הורה לא אמורה להשפיע על היחס לילד שלו!!!!

דווקא אם יש מורכבות עם ההורים, יש פה ילד שצריך אותנו. תתעלו מעל המחשבות האישיות שלכן. יש פה נשמה שמופקדת בידכן. 

יש לי אפס סובלנות כלפי אנשים ששוכחים את עבודת המידות שלהם ועוד מול ילדים!!! אז ההורה חרדתי או חסר סבלנות או מחפש אתכן בקטנות - תשליכו את התסכול שלכן הילד?! לאן הגענו??

בתור סייעת לשעבר וגננת כיום בחינוך המיוחד, ואני מדברת עם הצוות שלי המון המון על זה. המוערבות של ההורים זה אחד הדברים שהכי משפיעים על ההתנהלות המקצועית בגן. אני בוחרת אם לקרוא לאמא חופרת או להבין שהיא פשוט מודאגת ושאני פה הדמות לעזור ולהרגיע. 

לא התכוונתי לכתוב כ"כ באריכות.. אבל יש לי עוד המון מה להגיד על זה  

ברגע שמופעלת אלימות כלפי ילד, ולא משנה כמה העובדת ותיקה או כמה היא אוהבת את הילדים או כמה שהיה לו יום קשה או החיים שלה קשים - זה לא שייך! אם היא לא מסוגלת להיות מקצועית ולנתק את התסכולים בעבודה - היא לא יכולה לעבוד עם ילדים. בחרתי לדווח על כל פיפס ואמשיך לדווח. וכן. שמטפלות יפחדו להיות לא מקצועיות ולא ייכנסו לעבוד כשאין להם את הכישורים המתאימים.

הדבר הכי בסיסי בלעבוד עם ילדים זה לשים אותם בראש סדר העדיפויות!

אין מצב לאכול לפני הילדים - ועוד כשחסר.

אין מצב לדחות החלפת טיטול של ילד כי אני עייפה. 

אין מצב שילד מקבל מכה ואין איש צוות שלוקח אחריות!!

(מזה אני הכי מתחרפנת אבל חפרתי דיי..)

ומירב, מתנצלת שזה יצא עלייך אבל זה באמת בדמי ומופנה כלפי כל מי שעובדת עם ילדים וחסרי ישע, כולל עצמי. וזה באמת עבודת צוות מורכבת בגן ולגננת יש תפקיד מאד קריטי בעיניי שכשקשה לאחת מאנשי הצוות, לשים לב ולאפשר לה להירגע לפני שהיא נמצאת עם הילדים לחוצה ועצבנית. ולדבר את זה כל הזמן!!! טובת הילדים והביטחון הפיזי והנפשי שלהם מעל הכל. 

צודקת לחלוטין. כתבת יפה ממשמקום בעולם
תקשיבי יקירה.!!מירב!!
את צודקת שההתנהגות של ההורים לא אמורה להשפיע על ההתנהגות כלפי הילד.אבל מה לעשות שבימנו זה משפיע על המטפלות?
כמה שתגידי התנהגות של הורים לא אמורה להשפיע,משפיע!
ואני ראיתי ורואה זאת בשידור חי.
לא עכשיו מתעללות בילד!אבל נקודה לרעתו בהחלט יש בגלל הורים שכאלה😌

אגב,יש הבדל בין להיות הורה דאגן,ששואל הרבה ומתעניין והורה ש"מחפש" את המטפלות ומציץ עלהן.
מטפלות שמרגישות שלא סומכים עלהן.
זה גומר עלהן,מטפלות צריכות לקבל אהבה ותמיכה מההורים.ולא להפך😏
מסכימה איתך גם מירביעל פרי
לא התנסחתי נכון
בודאי שאני לא מעירה להן ולא מציצה סתם
אני באה מוקדם יותר ושמה לב ויד על הדופק שלי קצת יותר
בכל זאת אני רואה דברים מזעזעים מה לעשות
ודווקא כן כשאני רואהיעל פרי
שהוא חוזר שמח אני ממש מחמיאה להן כי בדרך כלל הוא חוזר רעב ועייף. וזה לא מעון זה גן
אני לא יודעת מה היחס שלך מהתחלה אלהן..!!מירב!!
אבל מטפלות שמקבלות יחס אהוב מההורים,אין שום סיבה שהתנקרו לילד.
יחס גורר יחס אמרתי לך..

הורה שמשבח ונותן מילים חמות לצוות את לא מבינה אך זה עובר לילד.
ולכן מה שאמרתי שלדעתי ההתנהגות שלך "התנקמה" בילד.
אולי תתחילי לפרגן קצת למטפלות, לא יזיק ,
לכי תדעי אולי תופתעי גם לראות שינוי😌

בהצלחה
היייעל פריאחרונה
אני דווקא מפרגנת להן ומעריכה אותן אני יודעת שזה עבודה קשה כי אני בעצמי חווה את זה
אבל מה לעשות לא כולן אוהבות את הילדים
מי ער?מעייןאהבה

יש לי כל מיני מחשבות והייתי שמחה לדעת אם מישהו רוצה שאני אחלוק אותן איתו

לפי חוקי הפורום המקוריים והעתיקיםהרמוניה

"מי ער" זו שאלה שחוקי לשאול רק אחרי 12 בלילה😜

יש פה מישו בכלל שזוכר את החוק הזה? תגיבו רק כדי שתהיה הוכחה שאני לא ממציאה חחח

מישהו שהיה כותב לפני 12 היו נוזפים בו

אני לא זוכרתמעייןאהבה
בשם כל הפורום, אני נוזף בך.חתול זמני

זהו, עכשיו את נזופה.

אבל אני עדין ערה עכשיו זה בסדר?מעייןאהבה
אני מאשרתLavender

@חתול זמני בטוח מסכים לפחות זמנית, נכון?

אבל זה מאוחרמעייןאהבה
כן, גם עכשיו מאוחר...ל המשוגע היחידי
זמנית בלבד.חתול זמני
כן, ודאיריבוזום

היו אנשים שהתחרו מי תופס בדיוק את 00:00

חדמשפצל"פ
היו זמנים
וואי זה משמח להיזכרהרמוניה

אהבתי את השירשורים הסתמיים האלה

בטחרקאני

אני הייתי פה

בניק אחר

כצופה או ניק פעיל?הרמוניה
הייתי פעילה יותר בנוג"הרקאני

זה היה הגיל 😉

יואווהרמוניה

זה מצמרר אותי.... 

אני לא יכולה לחשוב מה זה... כאילו גם על עצמי, להיות פה ככ הרבה שנים... לעבור כל כך הרבה ולהשתנות כשהפורום בחיים שלי. לא יודעת אין לי מילים להגדיר את זה. (אני פה בפועל 6 שנים וזה מדיי משמעותי)

בכרטיס שלךרקאני

כתוב שהניק קיים מאז תשע"ז

לא רוצה להגיד לך בת כמה הייתי אז🙈

בגדול הגעתי לכאן בקורונה

גם אני הגעתי באמת בקורונההרמוניה

הכרטיס שלי נפתח בתשעז כי רציתי להגיב למשהו ובסוף לא הגבתי אותו אפילו. אבל לא הייתי איזו צופה קבועה כאן. לכן הכרטיס פשוט נשכח. אני חושבת שב2020 היתה התגובה הראשונה שלי. 

אז יש לנו אותו ותקרקאני

רק שאני עשיתי הפסקה באמצע

וחזרתי בניק אחר כי קצת פדיחה שהניק מלא בשטויות של נוג"ה

ופתאום את מגיעה לפורום הו"ל חחח

אבל האמת שאני מתגעגעת לשטויות של אז

היו כמה ניקים שהיינו בקשר טוב

הייתי פעילה גם קצת בנסיו"פ

כן זה היה כיף... לדעתי בעיקר בגלל הגיל והתמימות.הרמוניה

אני חייבת לתייג את הניק הזה אל תשאלו שאלות שלא תשמעו שקרים

@חידוש

אם אתה יודע למה תייגתי אותך תכתוב לי

(מה הסיכוי שהוא באמת יראה את זה)

גם זוכר..אנונימי 14אחרונה
אני ער, ואחרי ארוחת ערב טעימה..פ.א.
כולנו עומדים בתור לחלוק איתך את המחשבות שלךLavender

תפסתי מספר הראשונה

וכן, לצערי עדיין ערה..

אתם ומסלול החיים - הולך לכם בגדול עד עכשיו?זיויק

איך בכלל אתם מודדים את זה?

מה נחשב הצלחה?

איך זה אצלך? מה אתה יכול לשתף?פ.א.
ישoo

מדדים להצלחה באופן כללי

בריאות הגוף/ הנפש

איכות השינה

שלוות נפש

בטחון עצמי

אהבה עצמית

ויש ספציפיים לנושא מסוים כמו

מצב תקין בחשבון הבנק / השקעות/ נכסים

לקום לבוא לעבודה בכיף

לנהל תקשורת תקינה (עם ילדים/ אנשים אחרים)

ועוד

בטוחה שזה הדברים העיקריים?זיויקאחרונה
אז איך הולך בינתיים?
מי ער?ל המשוגע היחידי

הייתי חייב

רקאני

אני ערה

לא ברור איך ולמה

כן, המועדון שלנו גדול ומכיל את כולם ל המשוגע היחידי
קראתי מי רעב🤦🏻‍♀️אשר ברא
כנראה הרעב משפיע פה על השינה?
חחחחחחחהרמוניהאחרונה
מה אתם חושבים על הודעות כאלההרמוניה

**שיטת הונאה חדשה!**  
**30 דקות יכולות להרוס לכם את החיים.**  
זו לא הונאת טלפון רגילה — היא מסוכנת הרבה יותר.  
הם לא צריכים את הכסף שלכם, לא את הסיסמה שלכם ולא את האמון שלכם.  
הם צריכים רק את *הטוב לב שלכם*.

לאחרונה הופיעה במרכזי קניות, בתחנות מטרו, בשווקים ובמקומות ציבוריים “הונאת בקשת עזרה” חדשה.  
המבצעים הם בדרך כלל אנשים לבושים היטב, בגיל בינוני או מבוגר.  
הם עשויים לומר שאינם יודעים להשתמש בטלפון, שהם צריכים לבדוק את גובה הפנסיה או הסבסוד, או שהם נכנסו בטעות לעמוד הלא נכון — ולבקש מכם לעזור להם עם הטלפון.

**החלק המסוכן:**  
כאשר אתם לוקחים את הטלפון ליד, לעיתים קרובות כבר פועל בו שיחת וידאו, הקלטת מסך או זיהוי פנים.  
מישהו בצד השני צופה בכם. אתם חושבים שאתם עוזרים — אבל למעשה אוספים את הנתונים הביומטריים שלכם.

זו לא הונאה רגילה.  
זו הונאה ביומטרית המבוססת על בינה מלאכותית.  
הם לא רוצים את הכסף שלכם — הם רוצים *אתכם*.

אם תיגעו בטלפון (טביעת אצבע), תקראו מספרים או קודים (קול), או תביטו במסך בזמן השיחה (פנים), שלושת המזהים הביומטריים העיקריים שלכם — טביעת אצבע, קול ופנים — עלולים להיגנב.

בינה מלאכותית מודרנית יכולה ליצור “שיבוט דיגיטלי” שלכם — כמעט מושלם.

**ומה שקורה אחר כך מפחיד:**  
הם יכולים להשתמש בשיבוט הדיגיטלי שלכם כדי לקחת הלוואות אונליין, מימון צרכני, משיכת כספים, ואימות אוטומטי באמצעות פנים וקול.  
תוך 30 דקות כל מסגרת האשראי שלכם עלולה להיגמר.  
כשתקבלו הודעות מהבנק, תגלו שהכסף שלכם לא נעלם — אלא להפך, אתם שקועים בחובות של אלפים או אפילו מיליונים.

---

### **זכרו את 3 הכללים:**

1. **לעולם אל תעזרו לאנשים זרים עם הטלפון שלהם.**  
  אל תיגעו, אל תלחצו, אל תצפו ואל תקראו שום דבר בקול — גם אם יגידו “רק לחיצה אחת”.

2. **שיחות וידאו לא מוכרות:**  
  נתקו מיד.  
  לעולם אל תיענו לבקשה “להסתכל למצלמה” או “לדבר רגע”.

3. **שתפו את ההודעה הזו עם מבוגרים, ילדים וחברים טובי לב.**  
  המתחזים מכוונים עכשיו לאנשים טובים.

---

### **תזכורת אחרונה:**  
לעולם אל תחשבו: “לי זה לא יקרה” או “אני מספיק חכם כדי לא ליפול”.  
בדיוק על הביטחון הזה ועל טוב הלב הזה הם בונים.

**אנא שתפו. כל שיתוף נוסף עשוי להציל קורבן אחד פחות.**

(https://m.youtube.com/shorts/B6zquFqOrSk)

כאילו, אי אפשר כבר לעזור לאנשים? צריך לחשוד בכולם שכולם רמאים? מה נסגר?!?!

>>טיפות של אור

המלצה - לא להעביר - הונאה ביומטרית המבוססת על בינה מלאכותית | לא רלוונטי

(זה אתר שבודק הודעות מהסוג הזה, וכותב האם הן אמיתיות וכדאי להפיץ אותן הלאה. במקרה הזה לא)

לא יאומן שהאתר "לא רלוונטי" עדיין רלוונטיאריק מהדרום
תודה!👍👍 מגניב שיש אתר כזה...הרמוניה

בקישור לסרטון שצירפתי יש מישהו שמספר שהתחזו אליו בשיחת וידיאו לבת שלו. שזה אשכרה היה המראה והקול שלו... זה מטורף

הבלים שמטרתם ליצור בהלה וריחוק חברתינקדימון

א. מי רוצה לגנוב את הביומטריה שלך, יכול לעשות את זה בצורה "נסתרת" יותר ורחוקה יותר מאשר לפנות אלייך.

ואם הוא לא מספיק מתוחכם כדי לפרוץ לך למכשיר מרחוק ולהשתלט על המידע שלך, אז פנייה אלייך ברחוב תועיל לו עוד פחות.

ב. לכל דבר חשוב היום יש אימות דו-שלבי והגנות פנימיות של הארגונים. אף אחד לא יוכל להכניס אותך לחובות גדולים כי הבנק/אשראי יזהה תנועה חריגה ויחסום את זה. וכן על זה הדרך.

ג. התיחכום היחיד פה הוא שימוש במושגים שנשמעים מתוחכמים עבור האדם הרגיל: ביומטריה.. שיבוט.. בוו...

ד. בכל מקרה טוב שאת עירנית, וגם מודעת לספאם שיש בנושא. הכי טוב ומומלץ זה לעקוב אחרי הפרסומים של מערך הסייבר הלאומי (אני עוקב דרך הפייסבוק) כדי לקבל מידע אמין ואקטואלי.

לגבי ד'בחור עצוב
מערך הסייבר הלאומי הוא בדיחה. 
אז אנא תעדכן אם יש משהו חשובנחלת
פייק של דודות וסבתותפשוט אני..
אני לא חושבתנחלת

אני מחפשת! 

מקום חף מכל רמאות, התיפיפות, פוליטיקה, בינות מלאכותיות וכאלה שאינן, מקום פשוט 

של חיים פשוטים, של ללכת לישון עייפים לא בגלל שגלשו רוב היום באינטרנט...

בלי אינטרנט!

הכי פשוט שאפשר.

וגם בלי דובים או קרוקודילים ובלי כרישים בים, ואני לא יודעת עוד בלי מה...

פעם חשבתי על איי פולקנד; מספיק רחוק, שדות ירוקים, המון כבשים... אבל

לא נראה לי שאסתדר כל כך טוב עם המנטליות הבריטית. יש לי נימוס ישראלי.....

כיהודיה, אני מודעת לכך שאני נורא מוגבלת;

היכן ואיך אעשה את החגים? למי אשלח משלוח מנות

ויותר חשוב -  מי ישלח לי?...

וסופגניות ונרות חנוכה ומיץ ענבים ויין כשר וצפירת השבת.....

קשה. 

אם למישהו כאן יש רעיון, אשמח לשמוע. (אבל לא מקום קר מדי

ולא חם מדי, וגם, שכחתי להוסיף, בלי נחשים בכלל! וגם תולעים אינני אוהבת...)

תודה!

מה לגבי חתולים?חתול זמני
חתולים זה בסדרנחלת

גם אוגרים סיבריים, תוכונים, תוכים בינוניים על כל סוגיהם, תוכים גדולים, מדברים וגם אם לא,

וכל שאר חיות השדה - הלא מפחידות.

גם לטאות בסדר. במיוחד כשהן עדיין גורים. יש להם עיניים מלאות תום. באמת.

וכמובן, זיקיות - כל כך מעניינות.

ואפשר גם תיקנים (ג'וקים בלעז), אבל לא מדי הרבה. וגם חלזונות ושבלולים וזחלים נחמדים עם המון רגליים

ההופכים לפרפרים...

שועלים? קנגורו? דובים קטנים?חתול זמני
דובים קטנים לא, קנגרו רק קטנים, גורי שועלים - אפשרנחלת
הרמוניה

וואי הלוואי... 

אבל בתכלס זו בריחה מהתמודדות, כי אם ככה ה' רצה שמשהו יופיע בעולם אז יש לזה סיבה... צריך להתמודד עם זה, להכחיש ולהתעלם זו לא אפשרות 

מותר לברוח. למה צריכים להיות תקועים בכך זה?נחלת

אולי בני אדם קבעו שזה ככה? 

גם ממחנות ריכוז ניסו לברוח, ושם, באמת הקב"ה הוא ששם אותם שם....

אל תזדעזעי. סתם מצב רוח של: אוף. לא  יכולה יותר!

לא מזדעזעתהרמוניה

זה קשה, אני מזדהה עם התחושות האלה של באלי שקטט

חיים פשוטים, אבל חיים ולא טרפת

אבל יש לזה יתרונות ובסוף נתחשל ונמצא פתרונות, ואז נעריך את החיים שלנו אפילו יותר מלפני זה... 

אני חייבת לעשות את זהנחלת

הזמן עובר וכמה אפשר לחלום על מקום כזה ולא להגשים?

הלוואי והיה לי אי קטן משלי. ממשי. עם בקתת אבן פשוטה על צוק גבוה

למעלה למעלה מהים. ולמטה, במקום שאף אחד לא יראה ולא ידע,

תנדנד לה סירה קטנה על פני המים, קשורה לזיז נסתר.

לא אכפת לי שיהיו אי אילו אנשים על האי שלי, אבל רחוק

לא מרחק של הליכה רגלית. הם יוכלו לבקר לפעמים,

כשאזמין, ואם ארגיש בודדה, אלך אליהם, לפעמים.

גם עיזה תהיה לי. מאוד חשוב. וגן קטן עם ירקות

ועצים שאשתול. המון ספרים בחדר ספון עץ

פשוט, ספה נוחה ומהוהה (לא מעור או פלסטיק

חס ושלום), שטיח קטן, מהוה וקצת דהוי

ונעלי בית וזהו.

* קראתי ספרים רבים בימי חלדי, ואת התוצאה -

אתם רואים.....

לחיים!

וקנגורו קטן.חתול זמני
אפשר. אבל שלא יגדל.נחלת
משלוח מנות, סופגניות, צפירת שבת. לא שכחת משהו קטן?בחור עצוב

ארץ ישראל? 

גם אני חשבתי על זה חחחהרמוניה
לא מעזה להודות בפורום הזה ש...נחלת

זה בדיוק העניין. עד כמה שהיא אהובה ויקרה, היא כל כך ...לא פשוטה.

כל כך מבלבלת. כל כך לא נינוחה. כל כך לא (לפעמים והרבה פעמים)

מס

יודעת שהכל מהשם, בגללנו, ובכל זאת....

מכירים את "שי ארץ" של נתן יונתן?

בדיוק מכאן אני רוצה לברוח. הרי לא אמרתי שאני חולמת על צפת,

נכון?

רוצה קצת שקט מכל הבאלאגן הזה. מרגישה כמו ספר היסטוריה

מהלך, שבכל שני עמודים, תיאור של מלחמה/התשה/תקריות/

הפוגה קלה וחוזר חלילה. וכשלא, אז מתכוננים למשהו כזה...

אני כמהה לשקט. בלי התרעות, ללא אזעקות, ללא ריבים,

ללא הפגנות, ללא יסורי מצפון בלתי נלאים שלא תמיד

מצליחה להיות ראויה. 

מקום בלי יומרות של קדושה. לא טומאה חס וחלילה - סתם

מקום פשוט כזה, עובד בשדה כזה, חקלאי כזה, ניטרלי.

ונא לא לכתוב לי שאם אין קדושה, אז יש טומאה.

אדמת העמים . אני יודעת.

גם שבת היא לא פשוטהבחור עצוב
גם יום כיפור. גם גידול ילדים. רוצה לברוח מכל זה? 
ילדי כבר גדלו. יש לחלקם כבר ילדים משלהםנחלת

שבת, אין בעיה לשמור, יהיה לי לוח שנה גדול.

מעניין שאתה מזכיר גידול ילדים, כי דווקא אז החלום על

האי שלי, היה מוחשי ועז צבעים יותר מהרגיל.....

לגבי יום כיפור - מה הבעיה לצום?

ולגבי הוידוי - יהיו לי הרבה פחות יסורי מצפון;ת

כמה עבירות כבר אפשר לעשות כשבן אדם לבד?

את מי אשנא? עם מי אריב? ממי אעלב?

על מי ועם מי אדבר לשון הרע?

להיפך, ליבי יהיה מלא ידידות ואהבה לכולם...

רבותי. אל תתרגשו ותזדעזעו ממני, אתם עדיין

צעירים, רעננים, וכל החיים לפניכם. אני,

איך אומרים, כבר הרבה זמן על כדור הארץ

הזה;

נחליאלים בסתיו? מקסים!

הסביונים הצנועים הצהובים האלה? איזה יופי

הגשם המתדפק על שמשת החלון בחורף, וואו!

הנכד המחבק (לא תמיד...) ואומר: סבתולה, את מצחיקה

(כשאני לא חופרת לו ומטיפה) - מרגש...

לא באמת. יש המון על מה להודות. אבל

לפעמים, כמו היום, איך לאמר - ובכן, רוצה את

האי שלי.

מקווה שהקב"ה לא משתתף בפורום הזה ולא קורא את זה. נכון?

מצאתי ספר מעניין. אני רק בהתחלה. עיוני.נחלת

4000 שבועות. אוליבר ברקמן - איך לחיות את החיים במקום לנהל את הזמן.

מצאתי לך את האי החלומי והקסוםLavender

האיים הקריביים - מוכנים לחופשה בגן עדן? אנחנו כן! | אל על

לפעמים צריך חופש מהשגרה השוחקת, מהעומס הנפשי של החיים ובפרט במדינה שבעת מלחמות כמו שלנו.

ולפעמים גם שינה טובה כוס קפה והליכה בטיילת מספיקים(:

שולחת לך הרבה כוחות, שתהני מכל היופי והשפע שה' נתן לך💝

חמודה!נחלת

אי אפשר. באי שלי אסור שיהיו כרישים בים שמסביב. ובאיים הקריבים, יש. בשפע.

מלבד זאת, נורא חם שם ואני לא אוהבת שמש חזקה.

מלבד זאת, אני אוהבת עצים עבותים עם המון עלווה, ירוקים, סבוכים, שמנים כאלה

ולפי מיטב ידיעתי, הרוב שם זה עצי דקל כאלה. חוץ מלסכך בסוכות, הם לא במיוחד

לרוחי..

אבל תודה רבה רבה.

עוד בעיה קטנטנה: נורא יקר להגיע לשם...

יש עוד משהו שהייתי רוצה (אם ארצה אחת להרבה זמן לצאת מהאי שלי):

לראות לוויתנים במקום הטבעי שלהם. צפון קנדה נדמה לי, או דרום

ארגנטינה, משהו כזה.

יש להם זנבות אדירים. מאפילים בלי ספק על השמש (שאיננה....)

תבורכי!

אני יכולה להציע לך פתרון לכל בעיה שהעליתLavender

אבל אז תמצאי עוד כמה בעיות חדשות.

אז אולי יותר פשוט שתיצרי לבד את האי הקסום?

תזמיני אותנו לביקור כשתרצי לראות קצת אנשים נחמדים בנוף

יצירת אי מלאכותי היא פרויקט הנדסי מורכב ועצום, המשלב טכנולוגיות ימיות מתקדמות, גיאו-טכניקה והגנת סביבה. השיטות העיקריות כוללות ייבוש ים, הקמת מבנים צפים, או הרחבת שוניות קיימות. 

Wikipedia

להלן השלבים והשיטות העיקריות ליצירת אי מלאכותי:

1. תכנון ובדיקת היתכנות

• סקרים ימיים: בדיקת עומק המים, זרמים, סוג הקרקעית ותנאי מזג האוויר.
  • הגנת סביבה: הערכת ההשפעה על המערכת האקולוגית הימית (שוניות אלמוגים, דגים).
  • הגנה מחיכוך: תכנון שוברי גלים ושוניות מלאכותיות מסביב לאי, כדי להגן עליו מפני שחיקה עקב זרמי הים. 

2. שיטות בנייה עיקריות

• ייבוש ים (Land Reclamation): השיטה הנפוצה ביותר. ספינות מיוחדות ("מחפרות") שואבות חול וחומרים אחרים מקרקעית הים ומתיזות אותם באזור המיועד ליצירת האי.
  • "ריינבואינג" (Rainbowing): טכניקה שבה חול נורה בלחץ גבוה דרך זרנוק מיוחד מספינה, ויוצר צורה של קשת, כדי לפזר את החומר בצורה אחידה.
  • שימוש בבטון וסלעים: הקמת "קירות" או יסודות מבטון וסלעים ענקיים ליצירת מסגרת האי, ולאחר מכן מילוי הפנים בחול או אדמה.
  • איים צפים: במקום למלא את הים, בונים מבנים צפים ענקיים המעוגנים לקרקעית הים. טכנולוגיה זו נחשבת פתרון עתידי לעליית מפלס הים. 

3. התעצמות ובנייה על האי

• ייצוב הקרקע: לאחר מילוי החול, יש לייצב את הקרקע כדי למנוע שקיעה, תהליך שיכול לקחת זמן רב.
  • תשתית: בניית כבישים, תשתיות מים, חשמל, ביוב, ולבסוף מבנים. 

דוגמאות בולטות

• איי התמרים בדובאי: איי מלאכותיים ענקיים בצורת דקל שנבנו על ידי ייבוש ים.
  • פרויקטים בישראל: נבחנו הצעות להקמת איים מלאכותיים מול חופי ישראל לצורכי תשתיות, כמו שדות תעופה או תחנות כוח. 

בניית איים מלאכותיים דורשת השקעה כספית אדירה ומשמשת לרוב למגורים, תיירות, או צרכים אסטרטגיים. 

תודה אבל בשום אופן לא אי מלאכותינחלת

לכן לעולם (מן הסתם), לא אהיה בדובאי; משהו ענק, מלאכותי, מנקר עיניים...

הכי רחוק מהטבע שיש.

כן, חושבת שאזמין אתכם מדי פעם. אוהבים עוגות גבינה (מחלב עיזים?....)

בתנאי שאתם חוזרים לפני שקיעת החמה ולא משאירים שום עטיפות חטיפים

על אדמת האי שלי!

באותה הזדמנות אולי אבקש מכם להביא קפה, כי אין לי אפשרות לגדל

אותו, אם לא אכפת לכם. אני אומרת את זה כבר עכשיו מראש, כי

שכחתי לציין שאין לי כאן פלאפונים ושום אמצעי תקשורת כלשהם.

אני לא רוצה.

איך נתאם?

בשיטה הישנה נושנה - שמים פתק בבקבוק , ממתינים לזרם

מתאים ושולחים אותו על פני המים....

פשוט וקל.

אולי מברקים בטלגרף?חתול זמני
רק בקבוק. ככה זה בכל הסיפורים!נחלת
מצטרפת^הרמוניה
הקב"הרקאני

משתתף בפורומים כולם

אבל את יכולה לפנות אליו ישירות ולספר לו את זה

לא צריך להסתיר

או להתבייש

זה רגש לגיטימי

הרצון לברוח לפעמים

ודווקא אם פונים אליו ומספרים לו

הוא יכול לעזור

תודה!נחלתאחרונה

פעם ביקשתי דבר כזה, ובאמת נסעתי......עם הילד, לרופא...

מאז אני פוחדת.....

לא מסבירת פנים; שיר ארץ - תיקון טעותנחלת
פייקאנוני.מית
אבל בלי קשר יש אמצעי זהירות אחרים. צריך לנקוט בהם ובכללי לפחד פחות
לא הבנתיהפי

איך אפשר להכיל את זה שכל כמה זמן נפטר חייל שהגן עלינו בנופלו לפעמים בני 19 כל החיים לפניהם ...

איך אפשר????

אתם קולטים בכלל כמה אנשים הקריבו את עצמם למעננו

השבת חשבתיהבדידות

משהו שבטח חשבו אותו אלף פעם אלף אנשים לפניי עדיין זה היה עצוב. מכירים את הגלופה של "חברים לא מתים הם רק מתחתנים"? כמה תמימות הייתה לנו לפני המלחמה... חברים מתים.

אי אפשר כבר להכיל את זההפי

למה זה נהיה שגרה?

למה זה מרגיש שאנשים גם לא מבינים כמה הם נותנים וכמה יש משפחה ועוד מעגלי אובדן

זה ממש חורבן

הפי - מוצ"ש הקשבתי לשיעור של הרבנית שולמית פישרנחלת

בשידור חי.

היא דיברה על הבחורים המתים. כדאי להקשיב לאיך שהיא מציגה את הדברים.

היא היתה קשורה לר' אושר, זצוק"ל. כדאי להקשיב לה.

לא פשוט בהתחלה, לוקח זמן להבין, אבל כדאי.

כמה מהחברות הכי חכמות, רגישות, אמיתיות ורוחניות

שלי - דובקות בה. בדרך של ר' אושר, למרות שהיו לגמרי

בסגנון אחר.

..אני:)))))

את מכירה את הרבנית שולמית שחור?

לא . מיהי?נחלת
..אני:)))))

רבנית שמתאים לך להתחבר אליה.

אני התחברתי לגישה החינוכית של אחותה ששכחתי את שמה

תודה!נחלתאחרונה
מאיפה מוצאים?הפי
זה מטורף אין מיליםהרמוניה

אי אפשר להכיל את זה

את צודקת, אי אפשר...אני:)))))
מחרידזיויק
מחשבה כואבת...שלג דאשתקד

כל יום זיכרון אני חושב על זה, שאח של סבא שלי נהרג במלחמת השחרור, והיה בחור צעיר שהחיים לפניו.

האחים שלו חיו והקימו משפחות ענקיות. כמה מצער לחשוב שיכל להיות עוד ענף בגוגל בגודל הזה, והכל נגמר בגלל איזה טיל או רימון קטן שבדיוק נזרק על אדם שמסר את נפשו בשבילנו...

פשוט לא יאומן.

אבל הרי הכל מושגח לגמרי! ושם נורא טוב להם.נחלת
נורא ואיוםארץ השוקולד
תוהה אם אנחנו יכולים להפעיל לחץ על מנהיגנו שירצו לדאוג להרתיע את אויבינו מצפון
נראה לי חשובטיפות של אור

(בעקבות השרשור של @הרמוניה)

תשתפו - איך את מוודאים או מאמתים מידע שרץ באינטרנט?

אני מכיר שתי שיטות: לשאול מישהי מומחה בתחום (למשל רופאה) שאת סומכת עליה, והצלבת מידע בין מקורות אמינים

תעזרו ליצור רשימה של מקורות אמינים בעיניכם? 

אני אתחיל:טיפות של אור
אתרים של קופות חוליםטיפות של אור
אתרים ממשלתיים (סיומת gov)טיפות של אור
האתר 'לא רלוונטי' של חנן כהןטיפות של אור
אתרים של משרדי בריאות גדולים (האירופי,טיפות של אור
הישראלי, גם ה-FDA וה-CDC. למרות שעם שני האחרונים כנראה צריך קצת להיזהר בזמן האחרון)
הקבוצה 'מדברים על חיסונים' בפייסבוקטיפות של אור
יש שם גם רופאות ורופאים ואחיות שעונים, ואז הם כותבים מי הם בסוף התגובה. לחפש את התגובות האלו
ויקיפדיה האנגלית הרבה הרבה יותר אמינה מהעבריתטיפות של אור

חוץ מנושאים פוליטיים

מה זאת אומרת יותר אמינה? אפשר דוגמא? תודה.נחלת
רפואה אני שואל רופאיםחתול זמני

אחזקת בית אני שואל בטמבוריה

חדשות אני בודק מכמה אתרי חדשות בעולם (אני אוהב את החדשות הגרמניות) + מקורות מקומיים

בדברים סתמיים אני שואל את ג'פטו

טיפות של אור

(בעיניי ai לא טוב להשגת מידע. הוא טוב להנחיות שאפשר לבצע ולבדוק האם הן עובדות - איך לתקן תקלה במחשב, איך להשתמש בתוכנה כלשהי וכד')

טוב אני בעיקר מפה לאוזן... מבעלי ניסיוןהרמוניה

אבל הרבה הרבה עם הצ'אט ופשוט מבקשת ממנו קישורים להוכיח את הדברים שלו.

אז בעז"הטיפות של אוראחרונה

בזכות השרשור תגלי דרכים טובות לבדוק איזה מהדברים שאת שומעת נכון 🥳

שאלהנחלת

למה, כדי להגיע לדיון של היום או אתמול או שלשום, עלי לעבור על כל חודש ניסן, ולפעמים אולי גם על אדר?

למה זה לא מופיע מייד בתחילת השרשור?

חושב שהבנתי את שאלתך, אך היא לא מנוסחת בצורה ברורהפ.א.

מניח שהתכוונת לשאול: מדוע שרשורים חדשים מהיום לא מופיעים מייד בתחילת התצוגה של הפורום?

"שרשור" הוא רצף התגובות לפוסט (להודעה) שנכתבה.   יש שרשורים עם מעט תגובות ויש שרשורים שיכולים להגיע למאות תגובות (שרשורפלצת)

האם סימנת ובחרת לך פורומים מועדפים?

או שאת נכנסת לתפריט הראשי ורק אז מגיעה לפורומים השונים?

אם בחרת פורומים מועדפים- העדכונים החדשים של שרשורים בפורום מועדף, תמיד יופיעו בכניסה לאפשרות "עדכני" בתפריט הפורומים.  'עדכני' מציג את העדכונים בפורומים שמסומנים אצלך כפורומים מועדפים.

אם את מגיעה לקריאה בפורומים דרך שם הפורום, למשל בוחרת בתפריט הפורומים את פורום "צעירים מעל עשרים", השרשור הראשון שיוצג הוא זה שהתעדכן לאחרונה.

אבל ייתכן שהשרשור זה החל לרוץ לפני כמה שבועות וממשיך לקבל תגובות והתייחסויות.  

וכן הלאה. שרשורים מעודכנים יופיעו בזה אחר זה, לפי תאריך העדכון של התגובה האחרונה בהם.  

וזה מביא לכך ששרשור חדש, שההודעה הראשונה בו נכתבה רק היום, יופיע עמוק למטה, אחרי שרשורים שנפתחו קודם לכן אבל קיבלו תגובה לפני זמן קצר יותר, ושרשור שנפתח היום הוא עם תגובה אחרונה ישנה יותר מבחינת הזמנים.   

האמת שברגוע
ב"עדכני" כבר לא תמיד מופיעים רק השרשורים החדשים, לפעמים הוא מקפיץ שרשורים ישנים גם אם לא הגיבו שם
זה קורה לפעמים ולעיתים רחוקות לדעתיפ.א.
אולי בגלל תקלות באלגוריתם שמעלים מהדף פוסטים שקראת כבר.  ייתכן ומעלה שוב פוסטים שראית אך לא פתחת.  
מה זה פוסטים שראית ולא פתחת?הבדידות

איך ראית אם לא פתחת?

האלגוריתם פה אמור להיות מתוחכם? כמה באמת מושקע פה? בלי לזלזל סתם מתעניין

אם לא הייתי פותח לקרוא מה כתבת בגוף ההודעהפ.א.
זה היה שרשור שראיתי אך לא פתחתי.

אה הבנתיהבדידות

ואתה חושב שהאלגוריתם עושה ניטור ברמה כזאת שרושם בנפרד (לא רק מה לא פתחת אלא גם) מה ראית ולא פתחת וזה כדי להקפיץ לך את השרשור ב"עדכני"?

כן. כי כל הזמן יש לי שרשורים שלא פתחתיפ.א.

כי לא מעניינים אותי. ורק אם אני פותח אני מצליח להעלים אותם מה -"עדכני"  

כן אבל אולי הם שם כמוהבדידות

סתם שרשורים שלא פתחת? איך הבנת שאלו שראית ולא פתחת מוקפצים באופן שונה מסתם לא פתחת?

זה אני לא יכול לדעת.פ.א.
נכון. אין הבדל בין ראיתי ולא פתחתי לבין לא ראיתי. 
כן, הבנת אותיהבדידות
זה קורה לי כל הזמן.. די מעיק שצריך לפתוח הכלברגועאחרונה
הבנתי,תודה רבה!נחלת

אבל איך מסמנים את הפורום המועדף?

אצלי כשאני פותחת את גוגול, מופיע למשל: צעירים מעל 20

אנשים רגישים מאוד

וכו'.

מניחה שב"סימון" הכוונה היא למשהו אחר, נכון?

לא נכנסים מגוגל. זו הבעיה. נכנסים לאתר ערוץ 7פ.א.
בדפדפן האינטרנט.  
שבוע טובזיויק
בשר ברצף מרביעי היה אתגר
במשקל. זה לא דיאטה?הבדידות
עושים כושרזיויק
ב"ה
חשבתי קטוגניתהבדידותאחרונה

אולי יעניין אותך