1. האם עשיתם את המבחן? אם כן, כמה פעמים?
2. עשיתם קורס לפני?
3. אתם מרוצים מהציון שלכם? (ולמי שרוצה לפרט- הספיק למה שרציתם/הספיק ליותר ממה שרציתם/לא הספיק למה שרציתם)
תודה.
1. פעם אחת
2. כן
3. זה הספיק למקצוע שאליו כיוונתי, אז מניחה שאני מרוצה 

דבר ראשון, א"א להגיד שזה מיותר, כי זה לרוב נצרך..
מה שכן, אפשר בהחלט לומר שהקורסים מיותריםלחלוטין!!!
1. עשיתי פעם אחת
2. למדתי לבד
3. מרוצה מאד, והספיק ליותר ממה שרציתי
באופן כללי, אני ממש לא ממליץ לעשות קורסים.
בד"כ הם נותנים הרגשה שהם נותנים הרבה יותר ממה שבפועל אתם מקבלים..
וככל שהקורס מתקדם הם עושים שאלות וסימולציות יותר קלות כדי לתת אשליה של שיפור..
ההמלצה שלי,
1. כחודשיים לפני הפסיכומטרי לעבור באופן תיאורטי על כל החומר (לוקח כשבוע)
2. לעשות 2-3 סימולציות (של 3 פרקים), לראות במה כדאי להתמקד ולהשתפר, לקנות את החוברות הרלוונטיות ולעבוד עליהן (פסיכו - זה אחלה!).
3. לאחר כ-3 שבועות לעשות עוד 2-3 סימולציות (של 6 פרקים), ולראות שוב במה כדאי להשתפר.
4. שבוע לפני הפסיכומטרי לעשות מרתון סימולציות מלאות (של 8 פרקים).
5. 15-20 שעות לפני הפסיכומטרי להפסיק את הלימוד ולתת לראש לנוח, כדי שיהיה אפשר להגיע הכי חדים למבחן!
לאכול, לשתות ולנוח טוב לפני..
בתקופת לימודים אז יהיה לה קל יותר לקלוט נושאים. המוח מאומן לזה. אני עשיתי בגיל מאוחר יותר אבל אחי הקטן עשה במקביל לבגרויות דרך קידום ויצא לו טוב שאחרי הצבא לא יתעסק עם זה ויוכל לטייל בשקט. היא נעולה על תכנות? כי היא יכולה לשנות את דעתה בשנה הקרובה אז לא עדיף שיהיה לה כבר פסיכומטרי ביד?
כדי לשכנע אותה לא לעשות, או סתם באופן תאורטי?
ואיך תוצאות הסקר יעידו שהמבחן מיותר? 
1. כן, פעם אחת
2. כן
3. הספיק למה שרציתי. בזמנו כן רציתי יותר, סתם בשביל ההרגשה הטובה....
בא לה להוציא 500 ש"ח (או לא זוכרת כמה) על מבחן+ לאידת כמה על קורס?
כל אחד והתחביבים שלו
שתהנה
(אני דווקא יכולה איכשהו להבין את הרצון שלה, למרות שאם לא הייתי צריכה כנראה שלא הייתי עושה)
אני פשוט הסתכלתי על זה בעיניים של אחותך ולא בעיניים שלך
תחשבי רגע על המקום שלה, ותראי שזה לא רצון כזה מופרך, לא אם כל החברות שלה ניגשות
(בכנות? קורס פסיכומטרי היה כיף גדול, ועשיתי אותו בתקופה עמוסה רצח)
אבל אני יכולה להבין למה הרצון הזה נשמע לך טפשי למדי
(נחמד מצד ההורים שלך לממן לה פסיכמוטרי בשביל הכיף)
ובמקומם הייתי אומרת לה שהיא יכולה בשמחה לעשות אם זה כיף לה, אבל שתממן לעצמה
בוז
בוז

אולי 7 שנים, לא בטוחה
ככה שהנימוקים שלך נכונים, אבל לזמן קצוב
ארץ השוקולדקביעת הציון על פי סטטיסטיקות מתבססת על זה שההתפלגות של האינטלגנציה באוכלוסיה היא התפלגות נורמלית, והמיקום היחסי של אדם מסוים בהתפלגות לא אמור להשתנות.
הקושי של המבחן כן יכול להשתנות ממועד למועד, כי הם לא יכולים באמת ליצור מבחן מאוזן, ולכן הציון הוא לפי מיקום.
ככה שגם אם היה מבחן קשה או מבחן קל- זה לא ישפיע לך על הציון
ההנחה היא שניגשים מספיק אנשים למבחן כדי ליצור הפתלגות נורמלית כמו באוכלוסיה
ההגבלת זמן באמת לא פירית כלפי סוג מסוים של אנשים, אבל אי אפשר להגיד שמי שמצליח יותר זה לא אומר עליו משהו
מבחינת הקורס-
כשענין הפסיכומטרי התחיל לא היו קורסים, אנשים היו ניגשים בלי ללמוד, התוצאות היו התוצאות הטבעיות שלהם- ההתפלגות היתה נורמלית וממילא הציונים היו זהים
ככל שיש יותר קורסים ואנשים לומדים יותר- ככה המבחנים נהיו יותר קשים ובאמת צריך ללמוד אליהם, והציון של האנשים לא השתנה
את צודקת שהמבחן לאו דווקא מעריך נכונה את היכולות של הנבחנים-
מי שמקבל ציון נמוך זה לא בהכרח מעיד על העדר יכולות
אבל ברור שמי שמקבל ציון גבוה זה כן מעיד על יכולות גבוהות

לאידת למה הצחקת אותישריקהלא נראה לי שלימדו שם שזה הוגן,
אם לא שמת לב אני הסכמתי איתך שזה לא ממש,
פשוט מסבירים איך המבחן עובד
(ודווקא החלק של ההתפלגות כן הגיוני, זה לא סותר את זה שהמבחן לא בוחן בהכרח את היכולות הנדרשות לכל מקצוע)
סתם לידע,
לאנגלית יש חצי מהנפח שיש למתמיקה ועברית ביחס לציון
ליצור מבחן שונה לכל מקצוע היה הוגן יותר, אבל כמו שאמרת זה כנראה לא מעשי
ולשבת 4 שעות פעם אחת זה כנראה אפשרי, ואם לא - לוקחים ריטאלין
(יש לי חברות שלקחו רק לתקופה של הפסיכומטרי)
ההבדלים עד כמה שזכור לי על עצמי (לפי הציוני גלם של הסימולציות) לא מאד משמעותיים
ולשפר מעל 700 מאד מאד קשה-
זה אומר שיש לה רק שאלה-שתיים בכל פרק שהיא לא הצליחה, ולא הייתי מפילה את החוסר הצלחה דווקא על האנגלית
בוז
שריקהאבל זה טוב שיש את מי להאשים
וכמו ש@ארץ השוקולד כתב למטה,
אולי בחיים המקצועיים שלי לא אצטרך אנגלית, אבל כרגע בלימודים מי שיודעת אנגלית זה עוזר לה המון, ומי שלא יודעת- עובדת הרבה יותר קשה
ארץ השוקולד
איך אפשר לעבור תואר בלי לקרא מאמרים באנגלית?
(סיקרנת על המקצוע שהיא רצתה)
בוז
ויש שם כמה שקונות עבודות סמינריוניות.
ארץ השוקולדכי זה לא השרשור המתאים, אבל..
ואני שמחה שזה עוזר לך להתפרנס 

אפשר להיות חברה שלך?
(לא באמת, אני די בסדר בד"כ עם מאמרים)
יופי אז יש פה דיון בין אנשים שמסכימים בינהם
שריקהאני לא מתה על קריאת מאמרים, אבל תכלס אני עושה את זה יופי
(היום קראתי 7
)

ארץ השוקולד
(אני גם רציתי מלגה ולא קבלתי
)
(ליתר דיוק הרבה מלגות!!)
ואוו, עכשיו זה נשמע יותר מענין
בהינתן העובדה שאי אפשר לקבל את כולם ולנפות ע"ס הצלחה בשנה הראשונה, לפחות לא בארץ.
האמת שהייתה שנה איפשהו בשנות ה90 בה ביטלו את הפסיכומטרי וקיבלו רק ע"ס בגרויות (מלבד מקצועות מאד ספציפיים), ומהר מאד ירדו מזה, כי הבינו שבלעדיו הסינון פשוט לא מספיק טוב.
צריך לזכור, הפסיכומטרי מודד רק דבר אחד: סיכויי הצלחה בתואר ראשון. זו ההגדרה הרשמית. וכן, גם שם המתאם בין ציון פסיכומטרי גבוה לבין הצלחה בתואר ראשון הוא לא הכי חזק, אבל הוא החזק ביותר כיום.
בתור אחת שחקרה ותחקרה את המבחן הזה מכל כיוון (יעידו שלוש מחברות התחקורים שלי), אין לי ספק שזה מבחן חכם מאד, שבודק יכולות קוגניטיביות ברמה גבוהה פלוס.
באמת שאפו למרכז הארצי, זה מבחן איכותי לאללה.
להיפך, אמרתי במפורש שהוא מודד יכולות הצלחה בתואר ראשון. לגמרי התכוונתי שהוא מדד קוגנטיבי אמין להצלחה אקדמית. לא היחידי, אבל אמין ומתוקף מאד. באשר לסוגי אינטיליגנציה אחרים ויכולות אחרות - הוא לא רלוונטי. מצטערת אם השתמע אחרת 
1. כן פעם אחת
2. כן בהייקיו
3. כן הספיק לי
אבל לדעתי קורס זה מיותר, לא שווה את הכסף אלא אם כן יש לכם מבצע ממש טוב.
כל מה שמלמדים שם אפשר ללמוד לבד, וגם ככה כל התירגול נעשה לבד.
למד מספרים וקיבל 714.
אני מניחה שהוא מרוצה מהציון שלו...
שיש מאות כמוהו. אין בכוונתי לפגוע, חלילה, אך כדי להפיק את המיטב מה-AI, נדרשת השכלה מוזיקלית. כשמבינים אילו מעברים ומקבצים נשמעים סתמיים, יודעים מה בדיוק לבקש מהבינה המלאכותית כדי שזו תפיק לחן מקורי.
הייתי בחתונה עכשיו של חבר והיה 0 אנשים מהישיבה התיכונית שלנו (היום כבר נמצאים עמוק בעולם הישיבה) הגיעו מהישיבה התיכונית אני הרב שלנו וראש הישיבה עכשיו זה לא היה בחור שקט הוא בחור שבתיכוניץ היה מאוד פעיל ובאמת היה חבר טוב של כמה חבר'ה וחברמן עכשיו בסדר לא כולם חייבים לבוא אבל מינימום חבר אחד שניים טובים מה נסגר??
והלוואי שיתעוררו מחשבות
אם הוא סיים את התיכונית לפני 7-8 שנים ולא כל כלך שמר על קשרים משם, יכול להיות שזו התדלדלות טבעית של חברויות מהתיכון.
היינו פעם בחתונה של חבר של בעלי, ובעלי הרגיש צורך מיוחד שנבוא למרות שזה היה באיזה כרם נידח על איזו גבעה, כי הבחור הזה לא מאוד חברותי במיוחד וצריך לשמח. בסוף היו חוץ ממנו עוד 2 חברים, ושלושתם היו היחידים שרקדו לחתן. לכלה היו בערך 4-5 חברות. אחרי החופה בשעה 9 וחצי בערך הם עוד לא יצאו מהחדר ייחוד, ובעלי ממש התלבט כי הוא הרגיש שהוא חייב לשמח בריקודים, אבל הטרמפ שלנו (הרב שקידש בחופה) רצה לצאת, וידענו שיש לנו נסיעה של שעתיים וחצי לפחות, ושום טרמפ אחר כי אנחנו לא מכירים אף אחד שם, ומתוך אולי 50 האנשים שהיו שם חצי כבר יצאו. בסוף נסענו עם הרב.
זה כנראה אחד האירועים הכי מוזרים שהייתי בהם, ובאמת הרגיש מאוד לא נעים שלא היו חברים.
סיימנו תיכון לפני 3 שנים
ואני יודע שהוא שמר על קשר עם כמה מהקרובים אליו ואפילו הציע להם שידוכים
אני הייתי אחראי על ההרשמה פרסמתי בקבוצה של הכיתה שלחתי לקרובים שלו תזכורות ונאדה אפחד לא בא או אפילו נרשם
יכול להיות שכעת אין לו קשר עם אף אחד מהישיבה התיכונית ולכן מיותר מבחינתו להזמין משם
האם מישהו מכיר אנשים דתיים שהיו רוצים לצאת למסע
לפולין - אתרים יהודיים שמלפני השואה, חמישה ימים?
חברים שלנו היו רוצים אך לא מצאו סוכנות נסיעות שעורכת
כזה עכשיו.
הם סיפרו שאחת מהסוכנויות הציעה לגבש קבוצה
של לפחות עשרה איש. דתיים המעוניינים בהכשר
מהודר, וצניעות.
נשמח לשמוע אם לאי מי יש רעיון עבורם.
הם רוצים לנסוע עכשיו. לא מאוחר יותר.
יישר כוח!
.
כלומר בלי גטאות ומחנות השמדה?
אם אתחיל לכתוב ביקורת על הגיליון האחרון של מגזין ''פנימה'' 🙈
כמעט בכל עמוד הרגשתי צורך לדפוק את הראש בקיר, אבל הצלחתי להתגבר על היצר 🥳
קפיץמה הקטע שלכם עם זקנים של גברים?
לא ידעתי שזה עדיין קיים. אז ברוכים תיהיו אנשים חדשים וישנים
בפעם האלף החלטתי שהפעם אני לא נסחף.
כאילו, שום דבר לא יעזור זה חזק ממני.
לא בקטע של צדקות או נפילה, פשוט נגרר, זה שורף זמן ואני מרגיש שאין לי שליטה על הזמן שלי.
מה יש באינטרנט שמטשט את גבולות הזמן, ותמיד תמיד תהיה עליו יותר זמן ממה שתכננת?