בס"ד
אנא קיראו עד הסוף ואז תגיבו תודה:
כאחת ששייכת לציבור הנכים אני ממש בהלם מהממשלה שלנו ובצער על החלטותיה, שלא להעלות לנו הנכים את הקצבאות נכות.
לי יש 50% רפואית - נפשית יציבה ו100% אי כושר יציבה = ומקבלת בתוספת הקח"ן = 2692 ש"ח לחודש בלבד.
זו קצבה לכל החיים והבנתי שאם אמצא עבודה בשכר של מעל 2800 שקל- יורידו לי מהקיצבה- יפגעו לי בה.
אני אחת שכן רוצה לעבוד אבל לא מוצאים לי עבודה שהיא לא בלחץ ולא במגבלות של הביטוח לאומי. (והעיקר אומרים שיש נכים שיושבים בבית, שמנצלים כביכול תנכות ויושבים בבית) לצערי מצבי הכלכלי הקשה בבית לא מאפשר לי זאת. ובטח שלא לחיות על 2000 ומשהו שקל לחודש.... תנסו אתם לחיות כך או הלוואי שהממשלה תנסה... אבל במקום זאת התבשרתי מהחדשות שמעלים לשרים את המשכורת הענקית שלהם שכבר בסך 40 אלף ל45 אלף!!! ובמכה אחת!! לנו בקושי רוצים לתת אם בכלל יתנו.. 1300 שקל וגם זה לא בטוח כבר וב4 פעימות...שזה אומר שרק בשנת 2021 אולי נראה קצת יותר מ4000.... אולי. זה עדיין לא אושר.
בקיצור בא לי לבכות מהמצב הלא פשוט שבו אני גרושה בת 34 נאלצת להתקיים מנכות בלבד בקרוב בגלל שאין לי זכאות עוד מעט כבר לדמי אבטלה. ותאמינו לי שניסיתי הכל! אני זכאית סל שיקום אז יש לי מישהי שאמורה לעזור לי למצוא עבודה בשכר מינימום ומעלה.. אבל עד שדברים זזים.... עד שייגמר התהליך השיקומי שהם מעבירים בשביל שאכיר יועץ השמה מטעמם ועוד קשיים... לוקח ים של זמן... ומה בינתיים??
מה דעתכם על הסבל הזה? הגיוני שבמדינת ישראל שתחגוג עוד מעט 70 להיווסדה, יהיו אנשים שיחיו מ2600 שקל בלבד?! אשמח לקבל את תגובותיכם לעיניין הזה. תודה בכנות, מיכל.![]()
![]()