הלבוש הברסלבריאנונימי (פותח)

בס"ד בר"ה'ק.

מה דעתכם על הלבוש הברסלברי?,האם אתה חושבים או רוצים ללכת איתו בעתיד?,האם אתם חושבים שזה נצטך באמת לעבודת השי"ת.

דעתי בעניין.אנונימי (פותח)

ב"ה.

אני לא הייתי רוצה שבעלי לעתיד יתלבש בלבוש הברסלברי. אפילו שאני ברסלברית בנשמה ונוסעת לאומן פעמיים בשנה,לא הייתי מוכנה שבעלי יתלבש כמו ברסלבר אפילו שאני מחפשת בעל ברסלבר.לפי דעתי זה לבוש גלותי ואין צורך בזה בכלל לעבודת ה' יתברך,מה אנחנו בגלות או בארץ ישראל??????,החרדים הולכים עם לבוש גלותי כי מבחינתם הם באמת חיים בגלות הכל שונה אצלם כל האווירה והתורה היא שונה לגמרי,לנו ב"ה ה' נתן לנו מתנה נפלאה בנוסף כמובן לתורת רבנו הקדוש רבנו נחמן זיע"א,שהיא תורת הרב קוק זצ"ל המאירה לנו באור נפלא ומתוק את תורת רבנו זיע"א,מי שניסה פעם ללמוד ביחד את תורת רבנו ותורת הרב זצ"ל זה הולך נפלא ביותר,אצלנו באולפנה לומדים ביחד את תורת רבנו ואת תורת הרב קוק והתוצאות מדהימות,וזה גם דרכם של הישיבות החסידיות בציבור שלנו,ישיבת רמת-גן והישיבה החדשה ברמת השרון,ויש עוד כמה בסגנון כמו עתניאל,צפת,ויש עוד כמה בטח. מי שקצת מכיר את הישיבות הללו יראה בהם אור מתוק ונפלא השילוב המדהים הזה נצטרך לנפשות הצמאות לאלוקות,מכמה סיבות ואחת מהן,על מנת שלא נישאר בגלות אנחנו צריכים את תורת הרב קוק זצ"ל,כי מי שלומד את תורת רבנו בלבד הוא יכול להישאר בגלות,וגם להישאר חסר פרופרציות לגבי כמה דברים מסוימים,אבל החיבור הנפלא בין תורת ברסלב לתורת הרב זצ"ל,היא מביאה אותנו עם החיות הנפלאה והעצות הנפלאות שרבנו נותן לנו,ומחברת את זה יחד באור ונועם נפלא של תורת ארץ ישראל. תבדקו זאת אני אומרת את זה מניסיון,אני בהתחלה למדתי רק את תורת רבנו לאחר מכן המורה שלי אמרה לי לשלב בין התורות,וב"ה התוצאות פלא גדול. רק לעבוד את ה' יתברך.

אחלה לבוש..[;אנונימי (פותח)

סתם, זה לא הכרחי בעבודת ה', ראוי להראות כבן מלך אבל בהחלט אין קשר בין הדברים..

באמת התלבטות קשה!!נ נח זה הכל

בס"ד בר"ה

זה באמת שאלה שאני חושב עליה הרבה!!

האם בע"ה אחרי החתונה אני ילבש שטריימל וזברה...לפי מה שנראה לי עכשיו אני ילך ככה בשבתות וביום יום אני ילך רגיל (לא שחור לבן)!!

בקשר לעבודת ה' אני חושב שזה מוסיף כי אדם שלבוש מכנסי דגמ"ח וחולצת טריקו ילמד אחרת מאדם שלבוש שטריימל וזברה יש לך הרגשה של בן מלך בגדים מלכותיים כאלה!!!

ושכחתי להוסיף...נ נח זה הכל

בס"ד בר"ה

שסבא ישראל אמר שילדים מגיל 13 צריכים להתחיל ללכת עם שטריימל!!!

ברסלב זה לא חיצוניות, ברסלב זה התבודדות,תיקון הכללי

שמחה, אמונה,חיות ותפילה.

מי שחושב שמי שיש לו זברה ושטריימל הוא ברסלבר ומי שלא- לא, יש לו בעיה, כי יכול להיות עובד ה' הכי גדול בלבוש נורמלי ויכול להיות יהודי עם שטריימל וזברה שמתנהג כמו מזרוחניק.

חוץ מזה ששטריימל וזברה זה לבוש גלותי מאוד שהלכו איתו לפני מאתיים שנה בפולין ואוקראינה. כיום יש לנו לבוש יהודי גאה.

אני לא חושב שאני ילך עם שטריימל וזברה.

זברה ושטריימל זה לבוש גלותי.אנונימי (פותח)

ב"ה בר"ה.

זה לא לבוש מלכותי. מי הכניס לכם לראש שזה לבוש מלכותי???,שכח מזה זה לבוש שלקוח מהגלות,צריך להשתחרר מהגלות!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!,להוציא את הגלות מעם ישראל.

לפחות נראה כמו לבוש מלכותי חחחחחנ נח זה הכל

בס"ד בר"ה

יאללה צדיקים מה זה משנה איך הולכים?? מי שרוצה ילך עם מי שרוצה ילך בלי העיקר זה לעבוד את ה' באמת!!!! תתלבש איך שבא לך העיקר עבודת ה' שמחה מקווה תיקון הכללי וכו' וכו'!!!!!!!

זוהי התעסקות יתרה בחיצוניות שבדבר..אנונימי (פותח)

זה לא מוסיף שום דבר לעבודת ה'..
אדם שלבוש טריקו ודגמ"ח לא ילמד אחד מאדם שלבוש שחור לבן או זברה או לא יודעת מה..
אל תתבלבל ותחשוב שזה יוסיף לך משהו כי זה פשוט לא..
זה בסה"כ חיצוני..

אני מבולבל?? חס ושלום!!!נ נח זה הכל

בס"ד בר"ה

מה שאני מדבר זה עובדות אני יקצין יותר ככה אולי יבינו....בן אדם שלומד עם גופיה זה לא כמו אחד שילמד עם דגמ"ח וטריקו....אחר הפעולות נמשכים הלבבות!!!! וברור שלבוש מוסיף!!!! וכל פעם שידברו על חיצוניות לא לשכוח ש: "אחר הפעולות נמשכים הלבבות" בדוק!!!!!!!!!!!!!!

לנ נח היקראנונימי (פותח)

לפי ההודעות שלך נראה שאתה קצת חי בדימיון לא מודרך וקצת מבולבל חבר'ה צאו מהסרטים אתם חיים בארץ ישראל מה לבוש??? מה זברה????? מה אתם נורמלים???? שטריימל????? מה אתה פולני הולך עם שטריימל?? אחי זה לבוש גלותי ואחי  כנס למציאות ואם אתה רוצה לחיות בדימיון לפחות שיהיה מודרך

חחחחחחחחחח אשריכם ישראל קדושים!!!!!נ נח זה הכל

בס"ד בר"ה

פשששששששש איזה זיקה לארץ משהו מפליא לעשות!!!!!!

אני יתן דוגמא אחת וזהו פה יגמר העניין (בתקווה לזה) מנהל הפורום היקר ר' אריה ליפו הולך עם זברה בשבת ואני לא מאמין שיש פה בינינו מישהו שיכול להעיד על עצמו יותר אוהב א"י ממנו..נקודה למחשבה!!!

וסוללת פטריות גם הרב ארוש הרב ברלנד המוהרא"ש וכו' וכו' חיים בדמיונות???? אולי את רוצה להדריך אותם??

היייי נהיה פה שקט!!!נ נח זה הכל

בס"ד בר"ה

באמת הקשבתם לי שביקשתי לסיים ת'עניין????. וואי אשריכם חחחחחחחח!!!!!!!

לנ נח היקראנונימי (פותח)
אז בסדר הרבנים של ברסלב לא חיים בדימיונות אבל החבר'ה הצעירים שרוצים להיות ברסלברים לפעמים נכנסים לסרטים ודימיונות ברסלב זה סוג של עבודת ה' מאוד מאוד מיוחד והוא גם עלול להכניס אנשים לדימיונות ולכן צריך לקחת דברים בצורה מודרכת כי לפעמים אפשר להגיע רחוק מאוד בצורה שגויה ודימיונות וכן אני יכול להגיד לך שיש כמה רבנים של ברסלב שעלולים להכניס אנשים לדימיונות אני לא אגיד לך פה שמות אבל צריך לדעת מאוד להיזהר גם ראש הישיבה התיכונית שלי מזהיר המון המון מפני התופעה הזאת
סוללת פטריותנ נח זה הכל

בס"ד בר"ה

היחיד שיכול להדריך אותנו בדרך של עבודת ה' זה רבינו הקדוש הכל כתוב בספרים הקדושים!!!

אם יש שאלות מעשיות אפשר לשאול רב!!!

ומי זה בדיוק ראש הישיבה התיכונית שלך???

סוללת פטריות-שמחה ואמונה

בס"ד

יש אמת בדברך-אבל הרשה לי לומר את דעתי:

אני מסכימה לגמרי שלא חייבים להתלבש כמו ברסלברים כדי להיות כאלה!

אבל לענ"ד כן ש עניין לשמור על המסורת- הלכו פעם ככה אז אנחנו נמשיך ללכת. ונאמר ואין שום קשר לעניין של מסורת-כמו שאמר "נ נח זה הכל" הלבוש בהחלט משפיע-וככול שהלבוש לי הוא יותר צנוע אני מגישה יותר דוסית. ולכן אם נלבש שטריימל  יכול מאודלהיות שאתה תרגיש רק יותר מחובר,יותר שייך,-נכון שלא כולם אבל רובנו .

אתם לא חייבים להסכים איתי אבל לפחות תנסו לקבל אותה

חשוב לזכור-גם אם אתה לובש בגדי ברסלב-אתה ברסלב

חחח

לנ נחאנונימי (פותח)

הראש ישיבה שלי זה הרב שניאור קץ מכפר חסידים אם שמעת.

וואלה חחחחחחחחחחחנ נח זה הכל

בס"ד בר"ה

פששששש עיצה שלי נשמה יקרה!!!!!

לא כדאי לך ללכת יותר מדי בעצותיו בענין ברסלב....הוא פשוט לחוץ ממה שהורים מהישיבה אומרים לו ולכן הוא מנסה "ליישב" את הישיבה ואני מאמין שאתה יודע טוב מאוד על מה אני מדבר!!!!!!!!

לנ נח היקראנונימי (פותח)
שמע אחי לא יודע מאיפה הבאת את זה אולי הוא גם לחוץ ואולי לא זאת דעתו האישית בלי קשר להורים ככה הוא חושב וככה הוא מדריך בישיבה בחורים והוא צודק במאה אחוז הוא סיפר שהיו שם חבר'ה שלא יודעים מה הם רוצים מעצמם ועד היום התופעה הזאת פגעה בהם שחלקם לא מצאו ישיבות ומסתובבים היום בלי שום ישיבה או מוסד אחר
אהההה ברור ברורנ נח זה הכל

בס"ד בר"ה

ובאמת נראה לך שזה שהם ככה היום זה בגלל ברסלב???

הרי זה ברור (ולא רק אני אומר) שזה בגלל מה שהישיבה היתה...הישיבה הזאת נתנה לחבר'ה חופשיות מסוימת שהם התרגלו לאוירה בלי מסגרת יענו שיש אוירה בישיבה אבל לא חייבים לעשות כלום, וגם אם חייבו זה היה רופף כזה, וזה בדיוק מה שהחבר'ה התרגלו ולכן קשה להם למצוא ישיבות כי אין ישיבות כאלה!!!!

ו"גדול דורינו" ר' שניאור לא יודע איך הוא מעז לעשות דבר כזה...להפיל את הטעויות שהוא עשה על ברסלב ולהגיד שמה שקורה לחבר'ה היום זה בגלל ברסלב ולא להודות בטעויות שלו....הרי בלי ברסלב הישיבה היתה כלום..לא חבורות לא שמחה לא קדושה לא כלום ומה שאני אומר זה עובדות בשטח!!!!!! ואתה יודע טוב מאוד שגם החבר'ה שהרב שניאור "מחזיק" מהם הם מחוברים לברסלב טסים לאומן ומקבלים ת'חיות שלהם מרבינו!!!! ובקשר למה שהרב שניאור אומר, אל תאשימו אותו הוא פשוט מסכן הוא נתון תחת לחץ..יש לו אח קטן שאומר לו מה לעשות ("הגאון" ר' מאיר) איי איי איי בחיים שלי לא ראיתי דבר כזה שאח קטן אומר לגדול מה לעשות טוב ה' יעזור...אני מקווה שעכשיו אתה מבין למה הדיעות בישיבה משתנות כל שניה!!!!! פשוט שיש כמה שרוצים ת'כבוד להיות ראש ישיבה זה מה שקורה!!!!!! ה' יעזור ברוך ה' יש את רבינו וזה מספיק לנו לא צריכים רבנים אחרים בלי רבינו הלך עלינו!!!!!!

לסוללת-פטריות.אנונימי (פותח)

ב"ה.

ישיבת נחלת-ישראל היקרה,היא לא דוגמה לעבודת ה' בדרך מסודרת. ניכר מתגובותך בימים האחרונים שאתה מחפש דרך בעבודת ה' מסודרת הזכרת את בעל חובת התלמידים הי"ד,אשר נדבה לבו לכונן דרך לרבים לעלות בדרך התורה והחסידות,בתוך אחד שקצת מכיר את הישיבה,לא נראה לי שזה הסגנון שבישיבה,אולי עכשיו יש שם מגמה לכונן מחדש דרך מסודרת שאולי באמת משולבת  על פי תורת החסידות ביחד עם תורת הרב קוק זצ"ל,אבל בשנים האחרונות זה וודאי לא היה. אני אומר לך את זה בתור אחד שהיה מסתובב שם הרבה פעמים לא ניכר מדרכה של הישיבה שהם הכי יודעים מה הם רוצים מעצמם. ואם כבר אמרת על נ נח שהוא חי בסרט אני חושב שהמקום שבו אתה לומד כעת הוא גם סוג של סרט,אז לא סרט רגיל,בוא נגיד סערט-ויז'ניץ,אבל מה שאני מכיר את הישיבה,אני יכול לומר לך שהם בונים את דרכם מכמה וורטים של קוצק,ועוד כמה אמרות מרבי נחמן זיע"א,ומעוד כמה כוסות וודקה מחב"ד,ומחתיכת קיגעל של צאנז ועוד דג מלוח של סערט-ויז'ניץ או ויז'ניץ(תלוי לפי המלצת השף),אז מדבר כזה גם אין דרך מסודרת בעבודת ה'.

לנ נח ולמקווה הימים.אנונימי (פותח)
אתם כנראה אולי מנפלטי הישיבה ועכשיו מבינים למה הרב שניאור נלחם בתופעת הברסלב בישיבה
חחחחחחחח מצחיק אתהנ נח זה הכל

בס"ד בר"ה

אתה לא מבין מה שאתה מדבר!!! אתה פשוט עוד מסכן מהישיבה ש"הגאון" ר' שניאור עשה לו שטיפת מוח רק בשביל לצבור לעצמו חסידים שיאמינו בדרך העקומה שלו!!!!! אתה רוצה להגיד לי שהברסלב'רים של הישיבה לא מחזיקים אותה??? אני רוצה לראות איך הישיבה הייתה מתקיימת בלי דורון,לוונטל,טוהר,רוב השמינסטים וכו' וכו'!!!!!!!

לסוללה היקרה.אנונימי (פותח)

בס"ד.

א. אנחנו לא מנפלטי הישיבה. אנחנו אולי מהפלטה של הישיבה ששמרנו על גחלת החום והחסידות שהיתה בישיבה,מיום היווסדה עד לרגע זה ממש.

ב.כפי שכתבתי בהודעה הקודמת,לישיבה אין דרך מסודרת. וכפי שאמרתי דרך לא בונים מאיטריות קיגל וכמה וורטים יפים, ובטח לא מדג מלוח שיש בו עצמות ואפשר להיחנק וכבר נאמר וחי בהם ולא שימות בהם. הדברים הללו יותר מתאמים לסעודה שלישית זה מוסיף המון לאווירה,במיוחד בסעודה שלישית אצלכם שכל התלמידים עם הרבנים עולים ביחד לאטמוספרה אחרת לגמרי(מניסיון,ביננו אין כמו ההגלה נא של הרב שניאור,לא ככה??)

ג:נראה שאתה צעיר בלי ניסיון מספיק,אבל החיים מלמדים המון וגם נותנים טעם טוב כמו הלימון שמוסיף המון. בעז"ה תתפקח ותראה מי צודק.

בהצלחה.

מקווה הימיםנ נח זה הכל

בס"ד בר"ה

אשריך על החיזוקים!!!! איזה דיבורי אמונה פששששששש!!!!!!

אוי לה לישיבה שלא זכתה בביקורו של מקווה הימים!!!!

אני היתי רוצה אח זה רק חיצוניות לא החרחית!נח נחמן מאומן
למקווה ולנ נחאנונימי (פותח)
שוב פעם אתם יודעים לתקוף ובכלל לא לתת תשובות עניניות ונראה אותכם מול הרב שניאור שבקיא בכל התורה כנראה שבאמת בגלל חבר'ה כמוכם הבינו מה תופעת ברסלב גורמת
ח"ו אף אחד לא תקף!!!!נ נח זה הכל

בס"ד בר"ה

פשוט הסברתי לך את המצב שאתה נתון בו!!!!

ולפני שאתה זורק משפטים של ילדים מושפעים ושטופי מוח תחשוב קצת, איך אתה קובע שהרב שניאור יודע את כל התורה כולה?? בגלל שהוא ראש ישיבה???ראש ישיבה זה כבר מקצוע!!!

אני ישבתי ללמוד איתו כמה פעמים וצר לי לאכזב אותך אבל פשט גמרא הבן אדם לא יודע כולו מתחיל להסתבך ומסביר משהו עקום לגמרי רק כדי שלא יהיה לו פדיחה שה"ראש ישיבה" לא יודע להסביר לתלמיד!!!!

ושוב אני אומר..אולי קשה ל"רבנים" להודות אבל החסידות הקדושה ברסלב היא זאת שסידרה להם ת'ישיבה!!!!!

אולי שטפו אותי בשטיפות מוח.אנונימי (פותח)
אבל אני בטוח ומסכים עם הרב שניאור בענין הזה שתופעת הברסלב גורמת להרבה בעיות בישיבה וגם לו וגם לי אין בעיה עם ברסלב עצמה הבעיה היא רק מה שמסביב
צריך להיות עיוורנ נח זה הכל

בס"ד בר"ה

בשביל לא לראות מה שברסלב עשתה בישיבה..הרי בלי ברסלב אני לא רוצה לחשוב איך היתה נראית הישיבה, גם אם תרצה וגם אם לא אתה חייב להסכים איתי כי על עובדות לא מתווכחים!!!! 

אתם לא מבינים בכלל מה זה ברסלב.אנונימי (פותח)

בס"ד. בר"ה.

ברסלב זה האור הכי ענק שיש בדור הזה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.

אשרייך לגמרי!! חבר'ה תקשיבו לה!!נ נח זה הכל

בס"ד בר"ה

היא יודעת מה היא אומרת!!

"אשרינו שזכינו להתקרב לרבינו"

אני לעולם לא תיארתי לעצמי שאתלבש ככה אבל...שב ממצולות

ב"ה רבינו פועל ומזרז דברים

לעולם לא תיארתי לעצמי שאתלבש או אראה ככה אפילו הייתי צוחק על זה למרות הקשר שלי לרבינו

אבל ככל שהתקרבתי יותר לצדיקי הדור ולזקני ברסלב ובכלל לאנ"ש ושאר הרבנים בשובו בנים שכולם בני עליה שרפים וחיות הקודש הרצון שלי להידבק בהם היה עז שהתבטלתי אליהם לגמרי,מה גם שבחיים לא תיארתי לעצמי שאזכה לחברותא עם חלקם וללמוד אצלהם כולל בישיבה,כולל וכו' עד שנקשר לקשר עמוק,תבינו שב-יא' כבר למדתי בשיעור א' באחת מהישיבות הגבוהות בארץ עד שהתגייסתי בסוף שיעור ב' ביטלתי את מסלול ההסדר(טעות אדירה) ונתקעתי לשלוש שנים ובקרוב מסיים תוך כד שירות עוד לךמדתי באחת הישיבות הגדולות אפילו בכולל הלכה ומי חשב על חרדים

ככל שהתקרבתי יותר ונכנסתי פנימה הבנתי שאין בכלל חילוקי דעות השקפתיות בינינו לרב(ברלנד שליט"א) ותלמידיו שהם יותר בדעות של הציבור החזק והאמיתי שלנו ונגד הממלכתיות כמו רוב רבני הציבור

ורציתי כמה שיותר להידמות אליהם,בדברים מסויימים הצלחת(לאו דווקא חיצונית)י,בכל השאר עדיין בדרך

ומקווה להגיע רחוק ככל האפשר
נ.ב למי שיעיין באמת על י הסוד לכל הדברים הנ"ל יודהם לראות ולהביןם את עומקם של הדברים
למה כובע בצורה כזאת ולמה מעיל כזה ושטריימל בשבת-צאו מהחיצוניות יש לכל טעמים בסוד

הוצאת שם רע.............שקרן גמור זה מה שאתהאנונימי (פותח)

אתה שקרן כי הבן אדם יודע תורה קצת יותר ממך ואם לא בטוח המידות שלו יותר טובות משלך (דרך ארץ קדמה לתורה- גאותן שכמוך) ואח שלו הצעיר מה איתו גם הוא לא גדול בתורה אז אני רוצה לומר לך שגם מרה"י שליט"א ת"ח ענק וגם אחיו הרב מאיר יחיאל קץ שליט"א ענק בתורה.

נ.ב

אישית אני מציע לך לבקש משתיהם סליחה על ההוצאת שם רע שהוצאתה עליהם ועל הישיבה הקדושה שלהם

חצוף שכמוך 

חבר'ה על מה הבלאגן ערב פסח?.אנונימי (פותח)

בס"ד.

נ נח לא התכוון ח"ו לפגוע בישיבה ובראשיה,מיותר לציין אפילו שהוא כל שבת מברך ברכה לשלום הישיבה וגם לחייליה.

חחחחחחחח הנה עוד אחד מסכןנ נח זה הכל

בס"ד בר"ה

וואי כמה שאני מרחם עליכם מה שעשו לכם בישיבה איזה שטיפת מוח ה' ירחם!!!! בקיצור: רק רבינו זהו!!! וכל מי שיצא על רבינו לא משנה אם הוא ראש ישיבה או לא' אז ה' ירחם עליו ויחזיר אותו בתשובה שלימה!! כמו שהרב גודלבסקי אומר: איך אתה ראש ישיבה מעז להגיד לתלמידים שלך לא לטוס לאומן?? אתה בעצמך צריך תיקון!! איך אתה מעז למנוע מאחרים תיקון נצחי!!!!  ובקשר לרב מאיר לא אמרתי כלום הרב מאיר באמת חריף ויודע ללמוד אבל לא לשכוח שלימוד זה לא הכל "רחמנא ליבא בעי" ה' רוצה ת'לב שלנו לא ת'שכל אדרבה הוא לא רוצה שכל רק תמימות ופשיטות כמו שלימד אותנו רבינו הקדוש והנורא!!!!!

רק נדמה לי אושמחה ואמונה

שהדיון הזה הפך ליריות חצים! מה זה? תרגעו!!

זה הכל עניין של השקפות-"נ נחזה הכל"= לא כולם חושבים שרבנו זה הכל-קבל את דעתם.

אלו ואלו דברי אלוקים חיים!!

תנו חיוך

רק נדמה לי אושמחה ואמונה

שהדיון הזה הפך ליריות חצים! מה זה? תרגעו!!

זה הכל עניין של השקפות-"נ נחזה הכל"= לא כולם חושבים שרבנו זה הכל-קבל את דעתם.

אלו ואלו דברי אלוקים חיים!!

תנו חיוך

זה בדיוק ההפך צדיקה!!נ נח זה הכל

בס"ד בר"ה

אני בחיים לא כופה על אחרים דיעות שלי..מי שלא רוצה ללכת בדרך רבינו זכותו זה שהוא מפסיד זה משהו אחר אבל זכותו...אבל ברגע שמישהו מנסה להגיד לי לא ללכת בדרך רבינו אז אני כן מרשה לעצמי לתקוף ולמחות על כבודו של הצדיק!!!!! הבנת?? אני האחרון שיגיד לאנשים מה לעשות העיקר עבודת ה' לא חשוב איך!!! אההה וגם שמחה ;)

חחשמחה ואמונה

מחילה מכבודך חחחח

כנראה הבנתי אותך לא נכון!!

יפה אמרת-שמחה ואמונה) חחחחחחחחחחחחחחחח

בקצרה:עצמי ואני
די, נו! אף אחד מן הרבנים הנ"ל שליט"א (אשר במאמר מוסגר אכן שקדו שנים רבות על התורה ואכמ"ל) לא טען ש"ברסלב זה שקר" ח"ו, אך, מה לעשות ולכל אדם (או/ו ישיבה) מתאימה הדרך הנועדת לו, כנראה שמששת ימי בראשית...
ברסלב, כידוע, למרות פנייתה לכאורה אל ה"רשעים" מכילה אורות מרובים ולפעמים נסתרים, דברים סתומים (לכאורה) ומבלבלים.
הישיבה אכן התחילה באור גדול, עם הרבה חשק ורצון לכבוש את העולם, להרעידו(!), אך האורות היו מרובים יתר-על-המידה.
בתהליך מורכב, שחלק נכבד ממנו הוא הפיכתה של הישיבה מ"משפחה" ל"מוסד" - הישיבה נאלצה להתמסד = א. להכניס יותר כלים. ב. להפחית (וכמו שהרמב"ם אומר שכדי לתקן מידה צריך להטותה לצד הקיצוני הנגדי) מעט מן האורות המרובים והמבלבלים אשר לפעמים התנתקו מהכלים הצרים - אי לכך נאלצו האחים הקדושים לצאת חוצץ כנגד אותה תופעה המכונה "ברסלב".
טוב, זה היה בקצרה. מקווה שהקפתי את הנושא והובנתי.
יישר כוח יהודים שאלה הם הנושאים המעסיקים אתכם!
אך זכרו תמיד - לכל אחד יש את מסלול חייו ובכל דבר יש "אמת" (לא בסרקזם אלא מושג).
בהצלחה לכולנו!

וואווו זה היה חכם מדי בשביל אחד שיצא מכ"ח!!!נ נח זה הכל

בס"ד בר"ה

חחחחחח סתם אחי באמת כל הכבוד תגובה יפה אהבתי!!!

זה אולי היה חכם מדי בשביל אחד שיצא מכ"ח.עצמי ואני
לכן לא יצאתי משם. ברחתי משם...
חחחחחח מהודעה להודעה אתה נהיה יותר טובנ נח זה הכל

בס"ד בר"ה

חשבתי כבר שאני המשוגע היחיד!!

אל דאגה, חבר! כולנו משוגעים! ומי שלא מודה בזה -עצמי ואני
הוא-הוא המשוגע הגדול מכולם!
פשששש אשריך..איזה דיבורים מחזקים!!נ נח זה הכל

בס"ד בר"ה

תוציא ספר אחי..יש לי קלדן מעולה בשבילך ;)

לנ נח ולעצמיאנונימי (פותח)

ב"ה.

מהיכרות אישית עם הבחור הנ"ל,אני יכול להעיד עליו שאם יש מישהו נורמלי שיצא משם הוא אחד מהיחידים. כידוע בגמרא בתענית אלף נכנסים להוראה אחד יוצא,במקרה דנן,אלף נכנסים ולא יודעים לאן הם נכנסים,כי הם לא נכנסים לא להוראה ולא למקרא ולא למשנה וגם לא לחסידות. אז הבחור שלנו האמת לא ידע לאן הוא נכנס כי אם הוא היה יודע,מן הסתם שהיום הוא לא היה נמצא איפה שהוא היום,אבל מה שבטוח שהוא ידע מאיפה לצאת ויצא באופן בטוח לגמרי. אני יכול להעיד עליו שהעידו עליו שהוא יהיה ראש הישיבה הבא ואפילו יותר מזה..  היום גם הוא בתפקיד כמעט דומה... שיהיה לו בהצלחה ונראה אותו מתי שהוא

החברים מהקיבוץ ומהרפת.

אחד השרשורים היותר מעניינים שהיו בפורום אי פעם...mama
אשרינו שזכינו...נ נח זה הכל

בס"ד בר"ה

אנשים התלוננו שיבש פה לא?? אמרתי נעשה קצת בלאגן חחחחחח!!

האם זה האדמו"ר הקלדן??אנונימי (פותח)

בס"ד.

נראה לי שזה הוא האדמו"ר הקלדן. ועכשיו  הוא הצטרף לרשימת הבאבות עוד באבא הבאבא-קלדן. לזיווג הגון, וגירושים נוחים, לשלוח למשב"ק האישי נ נח.

הוא ולא אחר..האדמו"ר הקלדן בכבודו ובעצמו!!!נ נח זה הכל

בס"ד בר"ה

וואי אני מרגיש לא נעים..אני מרגיש כמו איזה פולש שהשתלט על עיר שלימה....פשוט באנו והפכנו את פורום ברסלב לפורום ישכ"ח!! חחחחחח תותחים אנחנו!!

סליחה על הבורות.. אבל מה זה כ"ח?שמחה ואמונה
כפר-חסידיםאנונימי (פותח)
מה בסוף נסגר עם הלבוש ??אנונימי (פותח)אחרונה
הולכים עם לבוש או לא?
הילולת רבנו הקדושאשר ברא
מחפשת מקומות שעושים הילולה לרבנו עם עזרת נשים..
באיזה איזור בארץ?ברגוע
ירושליםאשר ברא
תבדקי על "חוט של חסד"שלג דאשתקד
בעבר היו עושים שמחה גדולה כיאה לחסידי ברסלב. הייתי שם לפני כ20 שנה וזה לא היה בישיבה בשמואל הנביא אלא במקום אחר (והרב ברלנד היה חוגג עם חסידיו במתחם של ישיבת עץ חיים, במרכז העיר). בקיצור כנראה בשל ריבוי המשתתפים הם שוכרים מקומות גדולים שיתאימו לאוכלוסייה
לא רוצה שום קשר לברלנדאשר ברא
התכוונתי לומרשלג דאשתקדאחרונה
שזה בערך מה שעשו הברסלבים. אני מתאר לעצמי שמי שאז הלך לרב ברלנד, היום נמצא אצל הרב הרוש וכדו.
געגועצאצא

וואי אני לא מאמין שאני לא באומן...

יש בי רצון מטורף להיות שם עכשיו

ישר כוח על הזכות להיות בארץ ישראלפשוט אני..
שתזכה שרבנו יזמין אותך אליו בקרוב ממש!אשר בראאחרונה
אומן ראש השנההרשפון הנודד

מי כבר סגר כרטיס ומי עוד עובד על זה?

סבסוד נסיעה לאומן בפעם הראשונהMza
שלום לכולם, בעבר היו כאלה שמסבסדים נסיעה לאומן למי שנוסע בפעם הראשונה)אני נסעתי לפני הרבה שנים עם סבסוד מלא) עכשיו בעלי גם רוצה לנסוע (בפעם הראשונה) ואני מחפשת מי שיסבסד לו.. מכירים מישהו כזה?
מחפשת שיעורים בליקוטי מוהר"ןרק להידבק בצדיק

היי
אני מחפשת סדרת שיעורים בליקוטי מוהרן שמסודרת לפי הסדר של התורות שאפשר לשמוע אותם וללמוד איתם את הס"ק
אם מישהו מכיר רב שיש לו שיעורים אני אשמח לשמוע..
תודה!

ממליץ לקנות דיסק אונקי שיעורים של הרב טייכנרמבקש אמונה

אני קניתי לא מזמן, עולה 180 שקל, ולדעתי, שווה כל שקל!  על כל ליקוטי מוהר"ן מסודר, וגם על חגים.

מסביר הכל ממש יפה וברור ומוריד את הכל למעשה

אני גם חיפשתי שיעורים על הספר מהאינטרנט ולא מצאתי, עד שגיליתי את זה באתר "ברסלב נייעס" 

יש שם שיעורים שלו לשמיעה ישירה אבל לא הכל. את יכולה לשמוע ולשפוט אם זה מתאים לך 

להלן קישור שיש בו גם שיעור וגם פרטים על הדיסק אונקי

תורה ה' תניינא 'תִּקְעוּ אֱמוּנָה': שיעור מפי הגר"ש טייכנר #01 |♪ » ברסלב נייעס

תודה!רק להידבק בצדיק

השיערים הולכים גם לפי הסדר של התורות?

כן. הכל מסודר שם בתיקיותמבקש אמונהאחרונה
אשמח אם אפשר לקשר אותישאלה.אחת

למשאית/ וואן , של נחמנים, עם רמקולים והכל. בשביל חבר.

תודות מראש.

תבוא בזמן רגיל כל ערב למרכזית קשה לפספסכְּקֶדֶםאחרונה
אשמח לשמוע מכם על הסיפור הנלצע

לפני שאשלח אגיד מה שאלתי  ובקשתי.

1 - אשמח לפירוש לסיפור. מה הנמשל?

2- שאלה שתופיע בסוף הסיפור .

וֹד שָׁמַעְתִּי מֵהָאִישׁ הַנַּ"ל שֶׁשָּׁמַע בְּשֵׁם רַבֵּנוּ הַקָּדוֹשׁ שֶׁסִּפֵּר מָשָׁל לְעִנְיַן מַה שֶּׁצְּרִיכִין לְדַבֵּר עִם אֲנָשִׁים בְּיִרְאַת שָׁמַיִם וְזֶהוּ. פַּעַם אַחַת הָיָה גְּבִיר גָּדוֹל שֶׁהָיוּ לוֹ כַּמָּה אֲלָפִים וּרְבָבוֹת. עָשָׂה הֶעָשִׁיר הַנַּ"ל פְּקֻדָּה וְאָמַר כָּל מִי שֶׁצָּרִיךְ לִלְווֹת מָעוֹת יָבוֹא אֶצְלוֹ וְהוּא יַלְוֵהוּ מִסְּתָמָא הָיוּ עַל זֶה בַּעֲלָנִים [קוֹפְצִים] הַרְבֵּה וּבָאוּ אֶצְלוֹ אֲנָשִׁים הַרְבֵּה וְלָווּ אֶצְלוֹ מָעוֹת. וְהַגְּבִיר הַנַּ"ל הָיָה אֶצְלוֹ פִּנְקָס עַל כָּל הַנַּ"ל. פַּעַם אַחַת לָקַח הַפִּנְקָס בְּיָדוֹ וְהִתְחִיל לְעַיֵּן בּוֹ וְרָאָה שֶׁהוֹצִיא הַרְבֵּה מָעוֹת מְאד עַל עֵסֶק הַהַלְוָאוֹת וְאֵין אִישׁ שָׁם עַל לֵב שֶׁיָּבוֹא לְהַחֲזִיר וְלִפְרעַ לוֹ מַה שֶּׁלָּוָה מִמֶּנּוּ. מִסְּתָמָא חָרָה לוֹ עַל זֶה, וְהָיָה לוֹ עַגְמַת נֶפֶשׁ. בְּתוֹךְ הַלּוֹוִים הַנַּ"ל הָיָה אִישׁ אֶחָד שֶׁלָּוָה גַּם כֵּן אֵצֶל הַגְּבִיר וְאִבֵּד וְהִפְסִיד הַמָּעוֹת בְּאֵיזֶה מַשָּׂא וּמַתָּן עַד שֶׁלּא הָיָה לוֹ מִמָּה לִפְרעַ חוֹבוֹ וְהָיוּ לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה. הַיְנוּ שֶׁהָאִישׁ הַנַּ"ל הָיָה לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה שֶׁאֵין לוֹ לִפְרעַ חוֹבוֹ. וְהִתְיַשֵּׁב הָאִישׁ הַנַּ"ל בְּדַעְתּוֹ, שֶׁעַל כָּל פָּנִים צָרִיךְ לְהִתְרָאוֹת פָּנִים עִם הַגְּבִיר וּלְסַפֵּר לוֹ כָּל לִבּוֹ, בַּאֲשֶׁר שֶׁהוּא אָנוּס בְּדָבָר וְכוּ'. וּבָא אֵצֶל הַגְּבִיר וְהִתְחִיל לְסַפֵּר לְפָנָיו לִבּוֹ בַּאֲשֶׁר שֶׁאֵיךְ שֶׁקִּבֵּל אֶצְלוֹ מָעוֹת בְּהַלְוָאָה וְהִגִּיעַ זְמַן פֵּרָעוֹן וְאֵין לוֹ מִמָּה לְשַׁלֵּם כִּי הִפְסִיד הַמָּעוֹת וְאֵינוֹ יוֹדֵעַ כְּלָל לָשִׁית עֵצוֹת בְּנַפְשׁוֹ מַה לַּעֲשׂוֹת בָּזֶה. וְעָנָה הַגְּבִיר וְאָמַר לוֹ מָה אִכְפַּת לִי הַמָּעוֹת הַמַּגִּיעַ אֶצְלְךָ כִּי מַה נֶּחְשָׁב אֶצְלִי סַךְ קָטָן כָּזֶה שֶׁאַתָּה חַיָּב לִי כְּשֶׁתְּסַלֵּק אוֹ לְהֶפֶךְ נֶגֶד סַךְ הַכּוֹלֵל מֵהַהַלְוָאוֹת אֲשֶׁר עוֹלֶה לַאֲלָפִים וְלִרְבָבוֹת. עַל כֵּן רְצוֹנִי שֶׁתֵּלֵךְ אֵצֶל כָּל הַלּוֹוִים שֶׁלִּי וְתִתְבַּע אוֹתָם וְתַזְכִּיר אוֹתָם שֶׁהֵם חַיָּבִים לִי כָּל כָּךְ מָעוֹת וְלָמָה אֵין מְסַלְּקִין לִי. וַאֲפִילּוּ אִם לא יִפְרְעוּ וִיסַלְּקוּ אֶת הַכּל רַק כָּל אֶחָד יִתֵּן וִיסַלֵּק מְעַט מֵחוֹבוֹ גַּם כֵּן יַעֲלֶה אֲלָפִים פְּעָמִים כְּמוֹ סַךְ כָּל הַחוֹב וְהַלְוָאָה שֶׁלְּךָ. וְהַנִּמְשָׁל מוּבָן מִמֵּילָא וְהָבֵן

אשמח להבין , מה בכך ש1,000,000 שח למשל הם הרבה יותר מהחוב שלי שהוא על סך 300 שח? סוף סוף את החוב שלי לא שילמתי.. וכמובן מה זה אומר ברוחניות?

שכוייח...

אומןאשר ברא

אף פעם לא הייתי אצל רבנו.

ולפני התשובה הייתי בחוץ לארץ..

קשה לי לחשוב על לצאת מהארץ (בכללי) עכשיו אחרי כבר כמה שנים טובים שנהיה לי חיבור חד משמעי עם ארץ ישראל.

ובכל זאת אומרים לי שאצל רבנו זה משהו אחר.

האם זה ממש משהו אחר יותר מלהיות אצל הרשב"י?

כי לרשב"י לקח 17 שנים להזמין אותי בפעם הראשונה ועוד שנתיים בפעם השנייה.

רעיונות? מחשבות? הגיגים?

תודה!

אולי יעניין אותך