עקבתי אחר התנהלות עניינים בפורום שכן, שעיסוקו לכאורה בנושאים מקבילים או משיקים. גילוי נאות, הייתי שם והעזתי להשמיע דברי ביקורת שלא נעמו לאוזניים של מישהו. נחסוך את הסדר הכרונולוגי של האירועים, שורת הסיום היא שכניסתי לשם אינה רצויה למנהל הפורום ההוא. יצאתי משם ואחת נשארה, ועוד גייסה לעצמה תגבורת. יד ביד ועם הרבה מודיעין הם העלו את הפורום על מסלול של התרסקות, וגם הצליחו להוציא את המנהל משלוותו. לא הייתי נדרש לעניין אלמלא החלטה איסטרטגית של המנהל להדביק כינוי: "א.ביש", לכל מבקריו. בינתיים נוספו על שני המייסדים עוד ועוד טרמפיסטים, שנכונים לעוט על כל גוויה.
יוער, ויובהר, ויודגש, ויצויין, שאיני מסתתר מאחורי שום ניק נוסף, ואין בליבי שום טינה ולא שום שמחה לאיד. למען הסר ספק, אני לא עומד מאחורי שום התארגנות ושום פוטש, ואיני נוטל שום חלק לא במישרין ולא בעקיפין. אמת, חבר אני לדעה שפתחה את הקמפיין הנגטיבי, שלפיה כל עיסוק בחומרים עם נגיעה לפלילים- מסוכנים לכולנו, ושומר נפשו ירחק.
חשיבות הדיון הפתוח בעניינים של כבוד הדדי בתוך המשפחה היהודית עולה מיום ליום. ברקע של חוצפה ישגא, וברקע שילדים מביאים חומרים מהרחוב, ומכתיבים יותר ויותר מהלכים בתוך הבית, נזרעים יותר ויותר זרעי פורענות. גירושין הם נקודת אמצע בבית שאבדה יציבותו, והמלחמות על גב הילדים הן לא בהכרח נקודה סופית.
הפורומים של כאן אינם מטפלים בבעיות הכואבות באמת כאמור לעיל, ומיותר לציין שאינם מתמקדים בשום נקודה מסויימת וספציפית. להוסיף עוד פורום באותה חצר יהיה דבר חסר ערך, ולו לאור מיעוט המשתתפים בפורומים כאן, בדרך כלל. עולה בדעתי שהפורום שאנו נמצאים בו יכול להתרחב ולמלא את החסר, ולתת מענה הולם. הלוואי ותתגשם המשאלה.
לתגובותיכם.