קשר לתנועההיושב בצד

משום מה בזמן האחרון (ולא רק) אני מרגיש שאני לא מחובר לתנועה כלומר אני מדריך שבט שאני מאוד אוהב ובסניף אבל הקשר שלי עם התנועה מסתכם בזה שעל השלט שמעל הסניף כתוב "אריאל".

זה אני או שהקשר של התנועה עם כל הסניפים הוא רק דרך הקומונרים/יות וזהו, כלומר שאם כל הקומונרים עוברים תנועה או אפילו אחד ולא מודיעים הלאה אז אף אחד לא ידע על זה בזמן הקרוב אלא אם כן מישהו מההנהלה בטעות יעבור שם או הורה מוטרד שיתקשר.

בתור מדריך אני לא מרגיש לא את ההנהלה ולא את התנועה למה זה ככה שמישהו יסביר לי???

(את ההפרדה אני לא מחשיב כמשהו שגורם לי להרגיש את התנועה) 

מזדהה עם כל מילה!מלכה=)

ממש מסכימה..

גם אני לא מרגישה שמישהו מההנהלה מתעניין בסניף שלי וכתוצאה מזה אני גם לא כל כך מחוברת לערכי התנועה!

אני כן יודעת מה הם כי ביררתי טוב טוב.. אבל אני לא מרגישה חלק מהם!

ולדעתי זה נובע מהדיסטנס הזה שיש בין ההנהלה לבין הסניפים- בין החזון לבין המציאות בשטח... נראה לי שמדברים גבוה גבוה ולא שמים לב מה קיים בתכלס... זאת הרגשתי ואתם יכולים כמובן לא להסכים! אבל זה מה שאני מרגישה

בידיוק אתמול חשבתי על זה

ומגניב שאני לא היחידה שחושבת ככה

ממש לא חושבת ככה!!shira123
ההנהלה שלנו עושה המון למען הסניפים,ויש ממש קשר איתם,לא ראיתי מקום שככה אכפת לההנהלה מהסניפים,אולי יש סניפים שיותר וסניפים שפחות,זה גם קשור לרצון של הסניף להיות מקושר להנהלה או לא! 
ל - shira123היושב בצד

אני אל בדיוק מכיר את הסניף שלך ואני לא יודע באיזה מצב הוא..

מה שאני מרגיש בכל אופן הוא שהתנועה בזמן האחרון מתרכזת באיך לבנות ולהקים עוד ועוד סניפים

מבלי שהם שומרים על הסניפים שכבר פועלים הרבה זמן ולכן לאט לאט סניפים מאבדים קשר עם התנועה

מה ששמעתי מאחד הקומונרים שדיברתי איתו על הנושא זה שהגישה של יוסי ורדי היא שצריך לתת לדברים לעלות מהשטח כלומר לא להתערב יותר מידי אלא אם כן קורה משהו שמצריך את זה. ולכן סניפים מבוססים יחסית מאבדים את הקשר עם התנועה.

האם הגישה הזאת נכונה אני לא יודע?? (לא ראיתי את כל הצדדים)

מלכה  את חייה??מיסטר דום
ולשם מה השאלה הזאת, האם שאלה כזאת מתאימההאריאלניקהנאמן

לבחור באריאל, תנועה שדוגלת בהפרדה, למה לך להתעניין מה קורה אצל בנות אחרות, האם אתה לא חושב שיש בזה חוסר צניעות..?

חבר'ה אם תמשיכו כך בסוף יסגר הפורום! (בעז"ה בקרוב ממש)

סוף סוף בחור רציני, שיודע לשאול...האריאלניקהנאמן
סתם שאלההאריאלניקהנאמן

האם התעניינת ושאלת, ז"א חוץ מהפעם הזאת, מהם ערכי התנועה? למה אנו באמת מחנכים? האם ישבת עם קומונרים או שאר ירקות, ושאלתם באמת מה ההבדל ביננו לבין... כי אם לא אל לך להיות מופתע, כשמישהו רוצה את האמת הוא יחפש אותה, הוא יקשה עליה ויתרץ אותה, הוא יעשה הכל כדי באמת לדעת מה ה' רוצה ממנו.

וחו"מ איני מבין מה הכנסת עכשיו את ההנא"ר לסיפור, אולי יש להם הרבה לתקן (לא אולי - בטוח!!) אבל לא הם צריכים לדאוג שתרגיש מחובר לתנועה, לזה (היו) צריכים לדאוג המדריכים שלך והקומונרים שלך, הם כנראה לא עשו זאת, אז החובה לברר מוטלת עליך, כמו שבאמת באת ועשית ע"י שאלתך.

כמובן שאינני דובר התנועה (ואוי לתנועה אם זה מה שהייתי) אך אם תוכל לפרט מה בדיוק מפריע לך אשמח לעזור אם אוכל... ברוך תהיה! 

לא בדיוק מסכימה..רחובותית!!=)
מי שרוצה יש לו קשר עם התנועה..
גם אני חשבתי ככה..אבל השנה אני רואה כמה הם עושים למען הסניפים שלפעמים בכלל לא יודעים..
ברור שיש במה להשתפר..
אבל פשוט צריך ליצור קשר ולא לחכות שהם יעשו את זה..
לרחובותית את לא יכולה לצפות מכל המדריכים לנסותהיושב בצד
ליצור קשר עם התנועה כי אז זה לא יהיה מאורגן ובסוף זה יקרוס
לאריאלניק הנאמןהיושב בצד

הסיבה לכך שהכנסתי את ההנהלה לסיפור היא שפשוט אם כמו שאתה אומר שמי שצריך להיות אכפת מהקשר לתנועה זה לי (המדריך הקטן) ולא שלתנועה איכפת  אז מה שיקרה זה כך:

אני לא קיבתי מהמדריכים שלי את הקשר לתנועה ואני לא מעביר אותו גם לחניכים שלי אז לאט לאט יבוא יום בו כל הסניף לא ירגיש חלק מהתנועה ויעבור לתנועה אחרת שאליה הוא "מתחבר" יותר ואז למי בדיוק יהיה אכפת למדריכים ולקומונרים של הסניף או להנהלה??? 

אני מסכים, אבל זאת לא בעיה של ההנא"רהאריאלניקהנאמן

אם באמת אכפת לך מהתנועה, או עזוב את התנועה, אם באמת אכפת לך מרצון ה', גם אם לא קיבלת מהמדריכים והקומונר, אתה זה שצריך לבדוק ולחפש ולשאול מה מטרת התנועה. אל תעשה פרנציפים; אף אחד לא דאג לי אז אני אהרוס לחניכים שלי גם (ככה בדיוק זה נשמע "אני לא קיבתי מהמדריכים שלי את הקשר לתנועה ואני לא מעביר אותו גם לחניכים שלי") תחשוב שההנא"ר היתה צריכה לטפל בכל מדריך שלא מבין מה הוא עושה פה, אז באמת לא היה להם זמן לטפל בסניפים. זה קל מאוד להאשים את ההנא"ר, (תאמין לי אני עושה זאת די הרבה) אבל צריך להשתדל להאשים אותם בדברים שהם באמת אשמים ולא להמציא האשמות כדי לכסות על הפעולות חסרות האידיאלים שהעבירו לך בימי חניכותך. אם למדריכים שלך היה אכפת גם בלי ההנא"ר הם היו מסבירים ומבררים מה רצון ה' שמתגלה על ידינו, באריאל, מה לעשות שכנראה לא היה אכפת להם. אבל בגלל שלא היה אכפת להם אז גם לך לא יהיה אכפת? הרי אין שטות גדולה מזאת.

יש כלל ששלמה המלך קבע: 'כמים הפנים לפנים כן לב האדם לאדם', ובקשר לנ"ד ככל שהסניף רוצה יותר לקבל מערכי התנועה וככל שהמדריכים מכינים את עצמם להיות חבר'ה חדג'ומאטים רציניים אז הסניף ירגיש מאוד מחובר לתנועה ולא צריך את ההנא"ר בשביל זה... אבל אם המדריכים לא חדורי אידיאלים ואחריות שמה שהם עושים זה רצון ה' ממש, אז למה שהם ירגישו חיבור לתנועה?

ההנהלה עושה מספיק לדעתי, לפחות בנושא הזה.420mal

אחד המטרות של כל הסמינריונים, מחנות מסעות זה "להיות מחובר לתנועה"!!

מה אתה רוצה שההנהלה תעשה שתהיה מחובר אליה?

שיוסי ורדי יעשה סיבוב הופעות יומי בכל הסניפים כדי שירגישו שהוא מחובר אליהם?

עכשיו העבודה כולה שלנו, המדריכים. אתה רוצה לחבר את החניכים שלך לתנועה? תלמד אותם על התנועה, אתה יכול לעשות גם פעילויות עם סניפים אחרים. גם לא חייבים להשאיר הכל לקומונרים, אתה יכול לעשות שבתות אירוח עם סניפים אחרים ודברים כאלה...

לא כואב לי להיות מנותק מהתנועההיושב בצד

אני מדריך סניף ושם פס על כל השאר

אם עדיין לא הבנתם השאלה שלי אם באמת לתנועה לא אכפת שזה מה שהולך או שהיא לא שמה לב לזה???

האם זה מצב בריא בתנועת נוער??

וכמה שהתנועה עושה הרבה אני לא מאשים אותה אבל כן אני ממש בעד שהתנועה תמנה שליחים כמו בבנ"ע וישעברו בסניפים ויעשו עונגי שבת מידי כמה זמן כדי שתהיה נוכחות של התנועה בסניף

האידיאלים שאני מאמין בהם הם האידיאלים שאני מעביר לחניכים ולכן אידיאלים שלא הוטבעו בי אני לא אוכל להעביר לחניכים.

לפי דעתי ראוי שתהיה נוכחות תנועתית חיצונית לסניף מידי כמה זמן כדי לחבר סניפים ולראות מהשטח מה המצב!

זה לא עיניין של להעביר אידיאלים אלא של נוכחות

(מצטער שכל הדברים שלי מבולגנים וקשה להבין מה אני רוצה ואולי אפילו זה נראה שאני לסגור על עצמי - פשוט זה ישב בבטן ערבה זמן ועכשיו זה יוצא ...ככה *~*)

דווקא נראלי שאצלנו,פגזניקית גאה!
התנועה הכי קשורה לסניפים..
באמת שאולי זה נובע מתוך זה שאנחנו תנועה קטנה.. אולי לא.
לא יודעת למה, אבל בתור חניכה אני אומרת לך, מי שדורש ת'צומי- מקבל אותו.
כו"ט.
אני מצטער, אבל באמת לא הבנתי מה אתה רוצה.420mal

אם הבעיה היא שלא הוטבעו בך האידיאלים של התנועה, אתה באמת צודק, ואני גם מזדהה איתך.. [אופס.. הסתבכתי. יהיה זכרי צרור עם כל הקורבנות של אהרלה]

אבל זו הבעיה של המדריך הקודם שלך, לא של ההנהלה..

לגבי השליח שבבנ"ע- נראה לך שזה משנה משהו? גם אם יש אחד כזה, הוא לא ממש בהנהלה הארצית שלהם,סתם איזה בייניש מזדמן, ואצלינו רכזי מדריכים מבקרים בישיבות כל חודש.

~~~~אני לא יודע מה איתכם*^שלמה-בת-ים^*

אבל אצלנו מרגישים את ההנהלה, הרכז מדריכים עושה מידי פעם(פעם בשבועיים) סיבוב בישיבות שהמדריכים לומדים, ומדבר ומעדכן אותם! זה לא קשר?!

ברור שאם מדריך לא יבוא לסמינריונים, לשיחות וכאלה- לא יהיה לו קשר לתנועה! כאילו מה אתם רוצים? שירדפו אחריכם?

סתם שמו רכז/ת מדריכים/ות? זה התפקיד שלהם! וכל אחד מהמדריכים מוזמן להתקשר אליהם ולהתייעץ איתם בכל נושא ההדרכה!! ובאמת שאין ממה להתבייש! מי שמתבייש- שיפנה אלי באישי.

טוב נו...אפוש

בס"ד

א. אתה גבשניק-פתאום ההנהלה לא לידכם אז אתם מרגישים מנותקים..

ב.אני לא חושבת שצריך להיות קשר הדוק בין ההנהלה למדריך-אם יש בעיה או צריך משו אז סבבה אבל מה עוד צריך חוץ מקשר של קומונרים הנהלה? שיתקשרו לשאול אותך איך עברה הפעולה?!?

אני אשמח לשמוע למה שאתם מצפים חבר'ה....

ג.אם רוצים-יכול להיות קשר...אני לא מצפה שההנהלה תרדוף אחריי..! אם אני צריכה הנהלה אני (!!) יוצרת קשר...

בצלב"א

שוב פעם אני לא מדבר על ערכים תנועתייםהיושב בצד

אני מדבר על זה שאין הרגשה שלתנועה איכפת מהסניפים (אולי גם בתנועות אחרות אין)

זה לא עיניין של "בואו נחנך לפי ערכי התנועה" אלא למה לא מודעים למה שקורה בסניף למה לא מודעים למה שקורה מתחת לשטח לדברים שלא רוצים לספר לרגשות של המדריכים בכללי בכל התנועה איך מדריכים מרגישים איך השבטים מרגישים.. משהו?!...

לא יודע לגבי זה שעובר בישיבות לא ראיתי אותו אף פעם (אולי בגלל שאני לא לומד בישל"צ) ולא דיברתי איתו.

אין לי אישית שום רצון להתקרב להנהלה וגם כשהיא הייתה אצלינו הדבר היחיד שהייתי עושה שם זה להדפיס כמה דברים.

אולי יש בעיה עם ההרגשה שלי... אבל נרא לי שכדאי גם כמו השליחים שפסדר לא צריך להסכל על בנ"ע אבל בכל זאת למנות מישהו שיעבור בסניפים ויעביר איזה משו למדריכים לפחות

(תכל'ס את מי זה מעניין כל הקשיים בסניפים הגדולים הרי הם מספיק גדולים יולים להסתדר...)

או לעשות משהו חוויתי בתחילת השנה מתי שמדריכים נכנסים כדי שירגישו טוב ובסחבק עם החברה שבהנהלה.

תבינו שהקשר הזה הוא לא בישבילי אני מיתפתח מספיק טוב גם בלי הקשר הזה.

אבל אם התנועה תירצה משהו מהסניף הזה אז יהיה קשה יותר להשיג אותו (עובדה!!!)

לא יודע... הכל זה הרגשה פרטית שלי אולי היא נובעת מכך שאני לא לומד במקום הנכון

או שסתם אנלויודע מה

אבל בשורה התחתונה ... זה מה שאני מרגיש וקצת לא נעים לי עם ההרגשה שלתנועה לא איכפת (אולי אני טועה) וזהו...

תהנו במסע פסח בלעדינו...;)

אם העיניין שלך זה באמת להבין מה קורה בשטח, אזהאריאלניקהנאמן

תשובה כבר קיבלת...

אם העניין שלך זה לתרץ למה אתם לא יוצאים למסע פסח (לא מרגישים מחוברים לתנועה) אז הרשה לומר לך בזו הלשון: זבש"ך!!! אם הייתם מחפשים קשר לתנועה הייתם מוצאים אותו, כמו שבבית - אל מצאו כמו שבראשל"צ מצאו כמו שבבת - ים מצאו, כמו שבהר נוף ובנתני'ה מצאו, אולי הבעיה היא לא בהנא"ר אלא בגב"ש? (אני לא מכליל ח"ו, יש חבר'ה מצוינים בגב"ש ראיתי אותם בשבת הגבורה, חבר'ה משכמם ומעלה, אבל אולי זה בגלל שהם עדיין לא מדריכים?) נקודה למחשבה... אם אתם באמת רוצים לשנות משהו בסניף גב"ש אז כדאי שתתפסו את עצמכם בידיים ותפסיקו להתלונן על כל דבר (שלמען האמת אין שום צורך להתלונן עליו). אם באמת היה אכפת לך מהמצב של התנועה היית גם יודע על מה להתלונן... ולא להמציא תלונות כדי להפיל עוד משהו על ההנא"ר שבעצם הבעיה היא אולי אצלכם... ואם זה היה יושב אצלך בבטן הרבה זמן, למה לא שאלת בסמנריונים? בימי עיון? או סתם ללכת להנא"ר לדבר עם משה\ברמסון\אלדד\אהרלה\ או אפילו יוסי. נראה לי שרצונך העיקרי הוא להתלונן ולא לברר את האמת.

ונקודה לסיום (שממש לא רציתי להגיע אליה אבל בכ"ז) הרשה לי להזכירך שתנועת אריאל כבר הסתדרה פעם בלי סניף גב"ש. אם תמשיכו לחשוב ש'אריאל זה (רק) גב"ש' ולא תתחילו להבין שיש פה תנועה שלמה שמתקדמת ולא נשארת באותו מקום כבר עשרים ומשהו שנה (קצת כמותכם..). ושהבעיות של גב"ש תתפלא, הן אינן הבעיות של התנועה, אם לגב"ש יש בעיה, אז גב"ש צריכים לפתור את הבעיה, ואני חושב שאם תפנו להנא"ר לעזרה אזי תתפלא לראות שמשה ודוד יעשו כמה שהם יכולים לעזור (כן גם לגב"ש) אתם רק צריכים להוששיט יד ולא להרביץ (כל מחנה ומחנה) ליד המושטת.

ולסיום - סניף גב"ש הוא אחד הסניפים החשובים בתנועת אריאל, וע"כ סניף גב"ש צריך תמיד להסתכל על עצמו בתור 'הקומונר' של התנועה שכולם רוצים להעתיק ממנו וללמוד ממנו, ז"א שאתם צריכים להיות הסניף הכי דוס, הכי רציני, הכי עוזר, בעל ראש גדול, ובקיצור הסניף שכולם אוהבים. ואם סניף גב"ש לא יעמוד בציפיות האלה, אז גב"ש יפסידו וכל התנועה תפסיד. (אולי נתניה ירויחו שכן אז כולם ילמדו מהם). 

לא יודעת למה אבל נראה לי שפשוט לא הבנת אותו...מלכה=)

תנסה שוב;)

אתה אומר שסניף שלא מחפש תקשר גם לא ימצא? וזה באמת צריך להיות ככה?

סניף פלוני לא חלק מהתנועה בגלל שהוא עסוק מידי בלפתור את הבעיות של הסניף ובגלל זה לא מוצא זמן ללכת ולחזק את הקשר עם ההנהלה? סניף כזה לא שייך? למה צריך לחפש קשר עם התנועה? למה פשוט אין מצב ש"יש תקשר" ולא צריך לחפש?

ועוד משו-מלכה=)

הסניפים בתנועה הם כמו ילדים של ההנהלה... אם ילד לא מחפש קשר עם ההורים שלו אז אין תקשר? ההורים אמורים לירצות את הקשר ולהתאמץ בשבילו!

והנמשל- ההנהלה אמורה להיות מעוניינת יותר מהסניפים בקשר הזה!

מסכימה פה עם אלה שאמרו שמיד שדורש את 'הצומי' מקבלshira123

זה נראלך הגיוני שההנהלה תעבור בין כל הסניפים שיש ותבדוק אם יש משהו? אז נכון,לפעמים הם כן עוברים ובאים לביקור וכו',אבל אם לסניף יש בעיות והוא צריך עזרה מההנהלה הוא זה שצריך לבוא ולפנות אליה,ההנהלה לא אמורה לדעת מעצמה.

וכמו שאמרו,הימי כיף,והמסעות והסמניריונים והמחנאות הם אלה שנותנים את הקרבה להנהלה!

ושוב,סניף שרוצה קשר עם ההנהלה מוצא אותו!! ההנהלה עושה ה-כ-ל למען טובת הסניפים!!!!

אתה פשוט כותב שטויותבית אל בנשמה
היום כיף של המדרכים בתחילת שנה שהיה עם ההנהלה לא נקרא בשבילך "חוויתי" מספיק. ההנהלה הייתה שמחה ליצור איתך קשר בעיה שלך שאתה לא יוצר איתם קשר ואםאתה תדאג לתקציב לאדם שיעבור בין הסניפים הם ישמחו לדאוג לאדם כזה. 
צודק...גם לי אין שום קשר לתנועה..אנונימי (פותח)

ואני מדריכה בה...

אני גם לא ממש יודעת מה הערכים שלה..וזה לא מעניין אותי..

חבל מאוד שאת מדריכה בלי לדעת ובלי רצון לכך..רחובותית!!=)

אז מה הקטע?!
סתם להגיד שהדרכת?!

נכון..אוריה שמחה
איזה מסר את מעבירה לחניכות שלך? אם הם שואלות למה דווקא אריאל, מה תעני? זה די בורות להדריך דווקא באריאל, ולא לדעת מה האידיאלים.
הם לא שואלות וזה לא מעניין אותםאנונימי (פותח)

זה סניף שונה מהסניפים שאתם מדריכות בו..סניף פיתוח כזה..

ואני יודעת בערך..ולאריאל אין יותר מידי אידיאלים חוץ מנפרד וכו'..

אני לא צריכה להעביר להם דווקא על אידיאלים של אריאל אלא דברים שקשורים אליהם..וסתם להיות בנאדם טוב ...זה יותר חשוב....

אבל את מייצגת תנועה שלמה לא רק את עצמך!!שמחה ואמונה
טעות בידך!תפוזה 1

בס"ד

"ולאריאל אין יותר מידי אידיאלים חוץ מנפרד וכו'.." הנפרד נובע מאידיאל אחד גדול שלנו- לקיים את התורה בשלמות עד כמה שאפשר ולדקדק בהלכה. מתוך כך נבעה- ההפרדה. אין לי כוח לכתוב הרבה.. אילת'שחר, קדימה, לתפקיד.

חוץ מלקיים תורה בשלמות צריך להיות גם בן אדםהיושב בצד

עם כל הכבוד לערכים של התנועה לקיים תורה בשלמות צריך קודם כל לחנך עזרה ליוזמה ולמנהיגות מיצידי שיצאו חברה קצת פחות דוסים אבל שיתרמו יותר למדינה!!!

העלתי פה בעיה שלי שנראה לי שהיא מייצגת הרבה חברה בתנועה אם אתם באם ואומרים לי חפש ת'חברים ש'ך ואין לנו כסף זה חבל מאוד ופשוט תמשיכו ליגדול בבואה התורנית שלכם ולהתעלם משאר העולם!!!

זה לא ניראה לי דרך לפתור ת'בעיה באמירה אם אתה רוצה ת'צליח - וואלה זה לא עוזר לי

דרך אגב מסכים עם "אין לי שם.."

"היושב בצד"שמחה ואמונה

בס"ד

למה אריאל לא תורמים למען המדינה?

עצם העובדה שהם הולכים לפי דרכי התורה בלי פשרות- זה כבר תורם למדינה!

למה נראה לך אנחנו מחנכים את החניכים,שיהיו יפים וחכמים?-ממש לא.

אנחנו מחנכים אותם לדרך ארץ לתורה וכו' וכו'(אוקי.. ולא הכל יוצא מושלם,צודק-יש את זה בכל חברה)

אני לא יודעת מי כתב לך"חפש ת'חברים שלך"-וזה גם לא משנה,אל תתפס על הנק' הלא חשובות האלה-יש לך בעיה? תנסה לפתור אותה בלי להסתכל כמה הצד שני לא טוב,-תקן את עצמך. תעשה יישוב הדעת.. למה אני לא מרגיש מספיק מחובר, מה אני עושה שלא הולך לי טוב, איך אני יכול לשנות.. ועוד שאלות כאלה למיניהם-תרוצים למה לא טוב לי אני יכולה לתת לך בלי סוף!

אבל כל הכבוד לך שאתה  באמת אמיתי עם עצמך ולא ממשיך לחיות עם לב לא שלם!!
אשריךך!!

מזה קשור?זה לא סותר!רחובותית!!=)

ברור שצריך להיות בנאדם לפני הכל!!
אבל עדיין יש ת'אידיאלים והערכים של התנועה שמאוד חשובים,אתה מחנך לדרך מסויימת.

וברור שצריך להשפיע ולנסות לעזור כמה שאפשר בגבולות הנכונים.

ברור שזה תורם שככה הם מחנכים אבלאנונימי (פותח)

וזה שאלה גדולה שלא דווקא על תנועת אריאל

האם להיסגר ולשמור על עצמך בדוסיות שלך או לנסות לקרב אחרים...

וככה להתסכן ב"להתקלקל"...

אתם מחנכים את החניכים בתורה וכל זה אבל יש להם הזדמנות לנסות לענות אם מישהו יחשוב אחרת מהם?! פשוט ככה זה יותר קל... התנועה לא מארגנת כ"כ דברים עם עמ"י וזה...(זה סתם עוד משו על אריאל זה לא כ"כ קשור לנושא...)

וחוצמיזה באיזה עוד דברים אריאל מקימת את התורה בשלמות חוץ מנפרד?

בארץ ישראל.SIMI

תנועת אריאל יכולה לצאת בפירסום שהיא מעודדת /מארגנת עלייה לחומש למשל, בניגוד לתנועת בני עקיבא, שיכול להיות שהרבה מחניכיה/מדריכיה גם הם יצאו, אבל התנועה עצמה לא תכריז על כך, בגלל שתנועות נוער לא עוסקות בפוליטיקה.

למה "אריאל" כן יכריזו? כי אצל אריאל, ארץ ישראל זה עניין דתי, ולא פוליטי.

התגובה מקודשת לזאת שאין לה שם, כתגובה לשאלתה באיזה עוד דברים אריאל מקיימת את התורה בשלמות חוץ מנפרד.

"אין לי שם"-כנסי נשמהשמחה ואמונה

בס"ד

משל לכוס!

אם אנחנו ממלאים את הכוס ללא הפסקה. ממלאים ממלאים ממלאים-אז באיזה שהוא שלב המים יתחילו להשפך מן הכוס ולזרום החוצה!-נכון? אבל אם הכוס כל הזמן תרצה לתת מהמים שלה לאחרים-אז לא רק שלא ישאר לעצמה, אלא גם לא יהיה לה לתת לכולם.

ככה גם אנחנו- אנו צריכים למלא את עצמינו בשפע האלוקי למלא למלא למלא ולמלא, ומימלא השפע שיהיה בנו יצא לכל הסובבים אותנו!. אם נרצה כל פעם לתת מהשפע שלנו לאחרים יכול להיות שהשפע שלנו"יגמר" וככה גם ניפול לידי חטא. הבנת נשמה?-אנחנו כביכול סגורים" בתוך עצמינו.. ולמה זה?

כדי להיות בטוחים במאה אחוז שההשפעה שאנחנו רוצים להשפיע על אחינו עמ"י תהיה ההשפעה הטובה ביותר!!

מקווה שהייתי ברורה))

מתי לאחרונה הרגשת את הקשר עם שר הפנים???חג'ג

לא ברצינות, מה אתה מצפה שיוסי ורדי כל בוקר יפתח את יומו בשיחת טלפון ל70 מדריכים ומדריכות בתנועה???

יצא לך פעם להרגיש את הפעולה של איזה שר או ראש ממשלה בישראל??? (בממשלה יש תקשורת ולכן כל דבר ידוע, אבל מתי יצא לך להיפגש עם איזה שר...)

כנראה לא יצאת (ואם כן - לא שמת לב) אבל בסימנריון הדרכה יש יחידה של יוסי... ואם אתה צריך עזרה אתה תמיד יכול להתקשר לרכז מדריכים בתנועה (טלפון אצל הקומונרים)...

שיהיה לילה טוב וחיים טובים... (בתור קומונר לשעבר שנעזר המון בהנהלה, אם תרצה לפגוש אותם תפגוש...) 

ברור שבתור קומונר הרגשת אותם!!!היושב בצד

הייתי ביחידה של יוסי ורדי והייתי בסמינריונים ובסיירים ומה ששמעתי ממנו זה "לא נוח לך תעבור לבני עקיבא" הפציצו אותו בשאלות וזאת הייתה התשובה שלו - ברור שאחרי זה הרצון לדבר איתו עוד לא גובר.

אני מדבר פה על מדריכים לא על קומונרים ברור שקומונרים מרגישים ת'תנועה.

ואל תהפוך לי בבקשה את התנועה לממשלה כי התנועה היא תנועה ואנחנו לא יכולים להתעלם מזה שאנחנו תנועה קטנה ולכן בתנועה קטנה הקשר עם כל פרט צריך להיות חזק יותר כי כל פרט הוא חשוב (יותר מבתנועות גדולות).

ואני חושב שכן צריך שמשהו מההנהלה יעבור לפעמים בסניפים ויגיד מילה או שתיים למדריכים. אני לא אומר כל חודש אלא פעם בחצי שנה שליש שנה אבל משהו שיראו אותו.

לי אישית לא נעים לבוא ולדבר ככה פתאום אישית עם מישהו שבחיים לא דיברתי איתו.

אבל תכל'ס כל ההצעות שלי ידחו בהינף יד באמירה "אין כסף".

יומנעים

דרך אגב יש משהו מההנהלה בפורום הזה???

ליושב בצד*^שלמה-בת-ים^*

לא יודע מה אצלכם, אבל אצלנו בבת- ים כל פעם שביקשתי מהרכז מדריכים לבוא- הוא בא! כן כן עד בת- ים! בשביל לדבר עם צוות ההדרכה! הרכז קומונה היה אצלי בבית ובסניף כמה פעמים!  פעם בחודש(בערך) הרכז מדרכים היה עובר בישיבות התיכניות בארץ ויושב עם המדריכים על החודש הקרוב, הם רוצים לעזור, פשוט תפנו אליהם! אם כ"כ קשה לך לפנות אליהם- דבר איתי באישי.

אולי הבעיה היא בסניף שלך..רחובותית!!=)

אולי לקומונר או מי שבקשר עם התנועה לא רוצה להפגיש או שלא נראה לו חשוב..
תפנה לרכז שלכם,חותמת לך שהוא לא יתעלם!!ואם לא בא לך תעשה את זה דרך הקומו'..

סתם ככה,הרכזת באה אלינו לצוות מתי שנבקש!!
בחוד"א עברו בכל הסניפים (עם קרמבו)!
במוצ"ש אירגון באו..
היה יום כיף למדריכים,סמינריונים,ימי עיון..מה עוד?

שוב,הכל תלוי בכם,ברצון שלכם..

נמאס לי מהתרוץ של "זה תלוי בכם"!מלכה=)

אתם מנסים לתרץ פה תופעה שאולי גם מפריע לכם בתרוץ ש"זה תלוי בנו"... יש מצב שזה תלוי בנו אבל "היושב בצד" פתח פה שאלה יותר עמוקה של למה זה חייב להיות תלוי בנו? איפה ההנהלה בזה? ואתם ממשיכים להגיד ש"זה תלוי בנו"...

וזה גם לא נכון כי הקומונרית שלי ממש מחוברת לתנועה וכל הזמן בקשר עם האנשים אבל רק היא! ומה עם כל הצוות? דווקא הצוות הוא זה שמחנך את החניכות... את הדור הבא של המדריכות...  אתם יודעים מתי ההנהלה התעניינה בסניף שלי? אז ככה: במסע פסח כשהם ביקשו מכל הסניפים להכין שלטים ורק סניף חרסינה הכין "חרסינה מעצמה קטנה וחכמה" כל ההנהלה באה לצלם את השלט... אבל רק אז!

ואני אומרת שוב- הקשר כן תלוי בנו אבל התנועה חייבת גם לירצות את הקשר! ולהיות מעוניינת בו!

בתקווה שמישו יבין אותי ויגיב על דברי סוף סוף;)

מלכה נשמהשמחה ואמונה

בס"ד

צודקת-כמו שהכל תלוי בנו ככה זה גם תלוי בהנהלה!

אבל כשלאדם יש בעיה הוא לא הולך ומחפש איך האחרים לא טובים ואותם הוא מנסה לתקן-אלא ההפך הוא הנכון!

כשלבן אדם יש בעיה, אזי הוא הוא מפשפש במעשיו... מה עשיתי לא טוב? למה  אני לא מתחברת?

הרי את יודעת כמה ההנהלה עושה בשביל התנועה?-לא את לא יודעת.. ולמה.? כי אנחנו קטנים מידי כדי להבין!

אם באמת ובתמים את רוצה להיות ולהרגיש קשורה.  פשוט תנסי להיות פתוחה יותר תנסי כל הזמן לתת מעצמך ולתרום וכו' וכו'..

תנסי.. מה כבר יכול לקרות? חח

ב"הצלחה נשמה L+

אבל מה לעשות שזה מה שצריך!?רחובותית!!=)

ברור שזה אמור לבוא ממנו!!

זה הנהלה זה משו גדול יש להם כ"כ הרבה מה לעשות..
אז מנסתם הם יהיו מרוכזים יותר בסניפים שיוצרים קשר ומקורבים יותר מאשר סניפים שמחכים מתי יסתכלו אליהם!!ולא עושים עם זה כלום חוצמלהתלונן לאנשים הלא נכונים..
אני לא מבינה,מה הבעיה ליצור קשר!?
ואם זה מפריע לך למה שלא תגידי לקומו' שלך על זה?שתתפל בזה.

מספיק כבר לחפש למה ההנהלה לא בסדר.זה לא נותן כלום.
אם אתם רצים גם לשנות ולא רק להתלונן,אז תעשו עם זה משהו..
בהצלחה..

רחובותית פשוט לא הבנת..מלכה=)
אנחנו כן יוצרים קשר! ולא "יושבים ומחכים שיסתכלו עלינו"... אבל עובדה שגם ככה אין קשר.. לא יודעת איזה "סניפים יוצרים קשר ומקורבים יותר"....
מלכה*^שלמה-בת-ים^*

אני בתור קומונר לשעבר יודע שבשביל שמשהו ירוץ בסניף ויתקדם(מבחינת הצוות) צריך שהרעיון יבוא מאצלם, רק אז הם יתלהבו ויעשו, אם אני מציע רעיון, אז הם תומכים והכל, אבל, בפועל לא עושים.. ואני לא היתי מנותק מהצוות, אנחנו היינו(ועדיין) מדברים המווון ומעלים רעיונות יחד, אבל הם צריכים להתחיל!!

לא הגיוני שהקומונר יבקש מהרכז מדריכים לבוא לסניף לדבר עם המדריכים, ומדריכים לא יגיעו לפגישה.

צרך שהצוות יבקש מהקומונר או מהרכז מדריכים בעצמו לבוא ואז חבר'ה יבואו יותר מרצון וזה יהיה הרבה יותר רציני ועם מסכנות.

בהצלחה ושבת שלום לכוווווווולם!!!!!

לסיכום!!!!!!האריאלניקהנאמן
יוצא שלמרות כל הבעיות הרבות יש הנא"ר שמשתדלת לעשות רק טוב, יש להשתפר, נכון.. אך בסה"כ יש לנו תנועה מצוינת...
סחט'ן על הסיכוםהיושב בצד

שכוייך למלכה על התמיכה לאורך כל השירשור ;) 

ולכל מי שהיה בשירשור עזרתם לי אישית מאוד  ומין הסתם לעוד אנשים שקראו ת'שירשור הזה

תודה רבה!!!

בהצלחה בהמשך הדרך!!!

שבוע טוב ופסח כשר ושמח

^_^

[חח נכון שירשור מוזר?]פגזניקית גאה!
[היה לו התחלה אמצע וסוף.. חח נשמע כמו שידור רדיו מינימום..]
עד שיש שירשור אחד נורמלי את מתלוננת??420mal
תודה! שמחתי ליתמוך=)מלכה=)

ותודה לכך מי שהגיב על דברי

אהבתי ת'סיכום

כמו כן..שמחה ואמונה

בס"ד

תודה רבה מקרב לב להורי שהביאוני עד הלום. באמת רק בזכותם אני פה

ולכל חברי שכל משך עניית התשובות תמכו בי ורק דרבנו..

אין עליכםם

וד"ש לכל הצופים בבית

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

ממש דרש' בת מצווה נתת לנו פה אה?מיסטר דום

קרועעה....חשה לי על השטיח האדום...

מה?שמחה ואמונה

בס"ד

למה חשה? הלו נראה לי ששכחת אבל אני  בת של מלך!!

חח

לא אל תדאגי ילדה הכול יהיה בסדר//מיסטר דום
תפילותיך מתקבלות שם למרומים אלוהים לא משיב ריקם דימעותה של בת מלך...........
היי זה שיר של דוד שלי! של נעלייך מעל רגליך!אפושאחרונה

בס"ד

לא לחלל את הקודש ;)

מה זה השרשור ההזוי הזה??מיסטר דום
האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך