שלום רב!
אני מנסה להכין לחם באופה של "מורפי ריצ'ארדס" מקמח כוסמין מלא בלבד.
ניסיתי לפי כמה מתכונים שמצאתי, ותמיד הלחם גם לא תפח בכלל (יצא כמו תיבה קטנה...) וגם לא היה אפוי...
ניסיתי את המתכון הבא: (לא זוכר היכן מצאתי אותו)
מתכון של ציל_צול ללחם מהיר ובסיסי (ליומיום)
מתאים לאופה של מרפי ריצ'רדס, לכוס המצורפת וכן לכף/כפית המצורפת
270 מ"ל מים
4 כפות סוכר חום
1 כפית מלח
2 כפות שמן זית
3 כוסות קמח מלא אורגני
3 כפיות שמרים
מפעילים על תוכנית אפיה מספר 6 (58 דקות)
לחם במרקם של עוגה.
ע"כ.
באמת יצא במרקם של עוגה, אבל תפח רק טיפ-טיפה....
אולי יש למישהי רעיון או מתכון איך להכין לחם מקמח מלא באופה לחם???
אני כמעט מיואש!.....
את המתכון הזה מצאתי כאן באתר:
התחלתי לעבוד עכשיו עם אופה לחם, ובינתיים יוצאים לי לחמים ממש טעימים. אני משתמש בקמח מלא בלבד (ללא קמח לבן) ובשמן זית במקום חמאה, ושם 1/3 כוס מים יותר מהמתכון.
הפעם הכנתי לחם מקמח כוסמין עם חמוציות:
מכניסים לכלי של אופה הלחם:
1.5 כוסות מים
4 כפות חלב
3 כפות שמן זית או קנולה
3 כפות סוכר
1.5 כפיות מלח
1 כפית קינמון
3.5 כוסות קמח כוסמין מלא אורגני (ניתן לגוון עם סוגי קמחים שונים שנמצאים בסופר מחיטה מלאה, הקמח הזה קצת יקר -סביב 20 שקל, אך מספיק למספר כיכרות)
0.5 כוס קמח לבן
2 כפיות שמרים מהירי פעולה (אינסטנט)
כוס חמוציות (ניתן לגוון גם עם צימוקים)
וזהו- במכשיר שלי מכוונים על תוכנית 3, לחיטה מלאה, של 3 שעות וארבעים דקות.
ע"כ.
בקשר למתכון הזה אני מעוניין לדעת, האם אפשר לוותר על החלב? ועל החצי כוס קמח לבן?
"שמרים מהירי פעולה" זה שמרים יבשים שקונים בסופר?
תודה מראש!

)
)

