אני לא יודעת אם זה המקום הנכון לכתוב אבל צריכה לפרוק..
ההורים שלי התגרשו כשהייתי קטנה, אני לא אכנס לכל הסיפור כי זה לא חשוב כרגע.
רק שיש משהו שמאוד מפריע לי בתקופה האחרונה. יצא שמגיל צעיר אני עוזרת לאמא שלי. הכוונה, לא עוזרת לה, כי זה בשביל המשפחה בסוף. אבל מגיל צעיר אני כן לוקחת חלק בכל מה שקשור לבית.
יותר מחצי מהמשכורת שלי הולכת על הוצאות הבית, לפעמים גם עושה קניות כשצריך, משתדלת לעזור כמה שאפשר ובכללי יש ימים שהרבה מהאנרגיות שלי הולכות על דברים שקשורים לבית.
אני גם לומדת תוך כדי, מנסה לאלתר בין כל הדברים האלה ונמצאת במירוץ תמידי.
הבעיה היא שאם אמא שלי תבקש ממני לעשות משהו, ואני אצטרך ללמוד (בבית) ובגלל זה אגיד לה לא. היא פשוט תתעצבן ולא תבין מה הבעיה שלי לעזור. אני אומרת לה שיש לי לימודים ואני חייבת לשבת והיא אומרת לי שזה בגלל שלא בא לי וברור שיותר נוח לשבת וללמוד מאשר לעשות כלים או משהו. רק שזה לא נכון. הלימודים שלי קשים ואני שוברת את הראש כל פעם שאני יושבת ללמוד. אני בדרך כלל עושה מבלי שהיא מבקשת כי היא גם לא צריכה לבקש, אני בן אדם מספיק גדול בשביל לדעת שכולם צריכים לתת מעצמם בבית. רק שיש פעמים שבאמת לא מסתדר ואז יוצא שאני אומרת שאני לא יכולה, והיא מתעצבנת, ואני מתעצבנת ואז נוצר ריב. ועל מה? כי אמרתי שאני צריכה ללמוד.
ואני מבינה את הצד שלה ואת הקושי שלה, אבל היא לא רואה אותי לפעמים, שמגיל צעיר אני כבר רגילה לעבוד רוב הזמן בשביל הבית. אני עובדת ועובדת ובקושי קונה לעצמי דברים כי יש תשלומים שצריכים לרדת. ותוך כדי זה אני צריכה גם להתרכז ולהצליח בלימודים. וגם לעבוד מספיק בשביל שהמשכורת תהיה נורמלית ואוכל לשלם.
אם קראתם עד לפה אז קודם תודה. אני יודעת שיש לי כאן הרבה תלונות אבל אני חייבת להוציא את זה אין לי עם מי לדבר על זה. השאלה שלי היא, אם באמת יש לי לחץ של זמן ואני חייבת ללמוד, ואמא שלי מבקשת ממני משהו, ובאמת קשה לי לעשות אותו כרגע, אני מחוייבת להגיד לה כן בגלל כיבוד הורים?
אני ב99% מהפעמים עושה הכול באמת..גם כשזה בא על חשבוני...אבל בפעמים האחרות, כשאני אומרת לא, זה מוביל לריב. והיא לא מבינה בכלל שכל הלחץ הזה, הכלכלי, בעבודה, בלימודים, הכול משפיע עליי נפשית וגורם לי לעומס. אני במירוץ שלא נגמר תמיד, והיא פשוט לא מבינה. זה בסדר שאני אומרת לה גם לא? שיש לי דברים לעשות ואני לא יכולה לעשות את מה שביקשה כרגע??
תודה למי שיענה..תרגישו חופשי גם להגיד אם אתם חושבים שאני זאת שגם לא בסדר..