הרי המדרש אומר שלפני שעם ישראל קיבל את התורה , הקב"ה עבר עם עם ושאל אם הם רוצים לקבל את התורה- וכולם התנגדו.
זאת בעיה של העמים שלא רצו להיות העם הנבחר.
הרי המדרש אומר שלפני שעם ישראל קיבל את התורה , הקב"ה עבר עם עם ושאל אם הם רוצים לקבל את התורה- וכולם התנגדו.
זאת בעיה של העמים שלא רצו להיות העם הנבחר.
זאת שאלה ידועה. אבל הקב"ה פנה לכל האומות לפני כן רק בשביל שהם לא יוכלו להגיד אח"כ שזה לא פיר ואפילו לא היתה להם האפשרות להיות העם הנבחר.
למה אנחנו נקראים העם הנבחר אם ה' בעצם לא בחר אותנו אלא הציע את התורה לכולם, ואנחנו אלה שבחרנו אותו?
הסבירי עצמך בבקשה.
תחשבי שהקב"ה בעצמו, בורא עולם, מלך מלכי המלכים, בחר בנו לתת לנו את האוצר הכי יקר שלו.
לא הבנתי. חשבתי שאת מנסה להביא אותו לתשובה מתוך השאלה שלו עצמו.
הוא שאל למה אנחנו גזענים ועניתי לו שיש לנו על מה להיות גזענים.
אותנו לנבחרים ושווים יותר?
וחוצמזה- הם התחילו.
יחד עם החובות יש גם זכויות.
וחוץ מזה- העמים הם אלה שלא רצו אותה.
שמע חוני- זה דבר נהדר לפתח דיונים
פייק נבואה.
אמת יש רק אחת והיא תאיר לנו את הדרך.
מה משנה המקור?
יודע מה? סבבה, לנו זה אלוקי. איך זה עושה אותנו לטובים יותר?
כי רק האלוה יודע מה טוב לבני אדם.
והוא שלח לנו את נביאו- משה שהוריד לנו את התורה מהשמים.
מה שאני רוצה לומר זה שלעם שלנו מתוקף קרבתו לאלוהים, יש מה לומר לעמים כולם.
העם שלנו הוא אוניברסלי.
טוב. זה נקריסיזם.
כבר מימי אברהם שהיה אב להמון גויים.
אברהם הוא זה שדאג להזכיר לעולם שיש אלוהים.
אני מנסה להתקרב לה'. זה הכל.
באופן טבעי יוצא שבמקרה שאני באמת מצליח בזה,
אני נהיה טוב יותר ממה שהייתי לפני כן,
אני מקבל הסמכה לרבנות ואני מעביר שיעורי תורה.
אבל המסתכל האובייקטיבי יראה שאני יותר טוב ממנו.
אני לא אראה את זה.
את משווה בכלל לקבל תורה מנביא שקר ולקבל תורה מהמלך?
ראו גם את ספר הכוזרי.
לא אמרתי שאין לי בעיה עם החילונים. התכוונתי להגיד שאני מבין את מי שלא מאמין.
ובכל זאת אני עושה מבצועים כי אני מאמין בזה שזה האמת ורוצה גם לזכות אותם להתקרב אל האמת.
כי אני מאמין בזה שהאמת שלי עדיפה על שלהם. כל העולם הזה עובד על אמונה. הם מאמינים במוחמד ואני מאמין במשה (להבדיל). והאמונה שלי אומרת שאני מעליהם כי ה' בחר בי. והאמונה שלי אומרת שהאמונה שלהם לא נכונה.
הם מצידם מאמינים שהאמונה שלהם נכונה אבל אני מאמין שהאמונה שלי נכונה כי היא קיימת הרבה יותר שנים והיא הצליחה לשרוד מבריאת העולם.
אתה מבלבל פה את הרגש עם האמונה. זאת אמונה שהרבה מהאנשים בעולם מאמינים בה. ואני מאמין שהיא נכונה ואמיתית ואני רוצה לקרב עוד אנשים לאמת. וזה לא מיסיון, כי אני לא מכריח אותם להאמין באמונה שלי.
ב. אתה עדיין מבלבל רגש עם אמונה .צא מזה. זה לא אותו דבר.
אני יסכם בקצרה: העולם הזה עובד על אמונה. לכל אחד יש את האמונה שלו. אני מאמין שה' הוא האלוקים. ושמשה הוא נביא של אמת ומוחמד הוא נביא שקר. הם מאמינים בדיוק ההפך. אני עושה הפצות על מנת לקרב אנשים אל ה'- כי לפי האמונה שלי ה' הוא השולט היחיד ואבא של כולם. אני לא ינסה עכשיו להסביר לך למה אני מאמין דווקא באמונה הזאת. והאמונה שלי גם אומרת שה' בחר בעם שלנו מכל העמים ונתן לנו את תורתו- האוצר הכי יקר שלו. ולכן אני אמור לפחות להרגיש יותר מכל העמים האחרים.
יצא קצת מבולבל כי הכנסתי פה הכל ביחד. אני מקווה שתסתדר.
נ.ב. תפסיק כבר להשוות את חב"ד לנצרות!
ברצינות. אין שכל.
לכל האנשים בעולם אין שכל 
ב. את האמת- אני לא יודע בדיוק איך זה היה.
ב. אני לא בטוח בזה.
שכל העמים התלוננו שהקבה כפה על עם ישראל הר כגיגית וחייב אותם לשמור את התורה.
אם הם יקבלו אותה - מוטב. ואם לאו - שם יהיה מותם.
אז ענה להם הקבה שזה כי הגוים לא עומדים בכללל ב7 מצוות בני נח!!! (עיין ערך פיגוע בשומרון) אז שיקבלו עליהם את כל התריג?!
אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול
הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
דוגמאות בשיעור:
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים?
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר?
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי?
ועוד...
נושאים בשיעור:
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי
נושאים בשיעור:
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת
וכן ב הלכות ברכות
בהצלחה בלימוד