ויכול להיות שאני קצת אחזור על דברים..
פעם דיברתי על זה עם מישהו והוא אמר לי "קודם כל, חשוב לי ליצור מסגרת חיובית לילדים".
בוא נחשוב רגע מה החלופה היום?!
ילדים ונוער צריכים תעסוקה לשעות הפנאי, ובתנועת נוער יש תעסוקה חיובית. נכון שלפעמים זה רק כיף ולא חינוכי יותר מידי, אבל אני מאמינה שגם אם לא תמיד רואים את זה, החוויות נצרבות, המסרים מחלחלים אפשהו..
זה השלב הראשון והבסיסי בעיני.
השלב הנוסף הוא שאני מאמינה שזה גם יותר מזה (בכל זאת, קומונרית

). אני חושבת שבפירוש אפשר לראות את ההשפעה החיובית של תנועת הנוער. אני חושבת שבאמת יש לה כוח והשפעה דווקא מתוקף זה שזה מוביל ע"י נוער, והמדריכים קרובים אלייך בגיל וכו'. . אני מאמינה שיש לנו להט מסויים בגיל הזה שאי אפשר לקחת. יש תמימות כזאת של "אני ואתה נשנה את העולם"..
והשלב השלישי הוא שיש גם עשייה והגשמה. נכון, שונות מאלה של פעם. מה לעשות שהדור צריך דברים אחרים.
אבל קחו לדוגמא את מסגרות גרעיני הש"ש של בנ"ע, את גרעיני השלפים, את תנועת הבוגרים שקמה לפני כמה שנים, את צוותי נחשון שהוקמו השנה כמעט בכל הסניפים (צוותים שהתפקיד שלהם זה להתנדב בעצמם במסגרת קבועה, ובנוסף להיות אחראים על יציאה של השבטים הקטנים להתנדבויות)
העשייה שונה אבל היא קיימת.
והדבר האחרון הוא שגם תנועות הנוער הולכות ומבינות את העניין.
השנה בני עקיבא בשנת ועידה.
שנה שבה מחליטים החלטות שמשפיעות על התנועה לארבע-חמש שנים הקרובות.
עד השנה התנועה החליטה החלטות פנימיות.
השנה התנועה יצאה בהחלטה שאנחנו רוצים לקרוא קריאות גדולות יותר. שאנחנו רוצים באמת להיות מובילים שיח בחברה.
הנושאים שנבחרו הם נושאים שלא תמיד נוגעים בהם בבני עקיבא ובתנועת נוער, והם נבחרו מתוך אמירה שאנחנו רוצים שיהיה לנו אכפת .
אנחנו רוצים שיהיה לנו מה להגיד בנושא יהדות התפוצות,
אנחנו רוצים שתהיה לנו דעה בעניין הכלכלה והחברה פה בארץ
שנחליט אם אנחנו יוצרים תרבות או צורכים תרבות..
וכו'. .
אחת ההחלטות שהתקבלה בוועידת קומונרית שאנחנו לא עוצרות עם הסניפים לקנות במקומות שפתוחים בשבת .
תחשבו איזה משנה מציאות זה שעוברים עשרות אוטובוסים של בני עקיבא ליד חנות שפתוחה בשבת ולא עוצרים שם כי אסור?!
אז נכון, אולי לא נראה את התוצאות מייד. . אבל זה חלק מהאתגר בדור שלנו, להיות סבלניים

אז יכול להיות שאת הדברים האלה רואים בתנועת נוער רק כשגדלים ומגיעים לתפקידים כמו הדרכה קומונה וכו'..
אבל אם מישהו גדל בתנועה, ובהתחלה הוא שם כי כיף לו.
ואח"כ הוא נהיה מדריך כי מה אכפת לו..
ואז הוא קצת מבין, וקצת משנה דברים ואז הוא גדל ומשתלב במסגרות של התנועה. .
ואז הוא מגיע וגם חי את המציאות בצורה שונה. .
אז שיננו פה בנאדם. אז גידלנו פה בנאדם גדול.
יצא קצת קומונרי- מתלהב, אבל היה חשוב לי להגיב.
יומבורך!