אירוח עם אפרת וקסלר בנושא גמילה מחיתוליםתחיה דולה

מחר בערב אפרת תענה על שאלותיכן בנושא גמילה מחיתולים, 

מוזמנות לשרשר שאלות להודעה הזאת. 

למען הסדר הטוב אנא הקפידו שכל שאלה תהיה בתגובה להודעה הזאת בלבד

(כלומר לא לשרשר שאלות לשאלות שנשאלות כי זה מבלבל מאד. 
איך? לוחצים על תגובה להודעה הזאת-הראשית ולא להודעה האחרונה שנכתבה) 

והנה אפרת כותבת לכן- 

שלום לכולן, 
אני אפרת, נשואה  ואמא ל3 ילדים-ישי בן 6 וחצי, איילת בת 4 וחצי וטל בת 3 וחצי.
 אנחנו בדרום שנה וקצת, עוד מתאקלמים ומבינים שערד לא נמצאת חצי שעה מבאר שבע, רמות זו בעצם עיר ובגראנד קניון צריך להסתובב עם מפה.
וסה"כ חייבת למר שהדרום יפייפה ובאר שבע גדולה בהרבה משחשבתי, לעבור חזרה לפריפריה אחרי 9 שנים בתל אביב החזיר אותי חזרה לילדות הפריפריילית, הפשוטה והיפה בנהריה עיר הולדתי וזה אמנם לא קל אבל בהחלט מרגש אותי ונכון לי. לנו. 

אני יועצת שינה לפעוטות מגיל שנה, מנחת הורים פרטנית ומנחת קבוצות בגישה המערכתית-משפחתית, מתמחה בגיל הרך ובגמילה מחיתולים ומתוך אהבתי הגדולה לציור ואומנות ומתוך רצון להוסיף כלים נוספים לסל הטיפולי שלי אני מתחילה ממש בקרוב ללמוד פענוח ציורי ילדים ככלי נוסף לעבודה עם הורים ואני מאד מתרגשת  

איך הגעתי להנחיית הורים בכלל ולגמילה מחיתולים בפרט?
אז האמת שתמיד ידעתי שאני רוצה "לטפל". 
טיפול זה כנראה הייעוד שלי בחיים, אני אוהבת לפגוש הורים ובמשך השנים למדתי והשתלמתי ועזרתי להרבה מאד משפחות. 
הורות זו דרך חיים.
היא נוגעת בכולם.
ותמיד היה בי הרצון להביא איזו בשורה לעולם ההורות, לעזור להורים להיות בטוחים, מנהיגים, ששמחים בילדים שלהם ובמה שהם.
אין עוד משהו שנעשה בעולם וישפיע כ"כ על בני אדם כמו להיות הורים.  
היכולת שלנו  להעניק לבן אדם אחר ממי שאנחנו זו זכות עצומה וחד פעמית שניתנה לנו.

גמילה מחיתולים לעומת זאת זו הפתעה שהיתה גם בשבילי.
לא היה לי ברור בלימודים במה אני רוצה להתמקד ולהתמקצע עד שהחיים סימנו לי שזו השליחות שלי-
תהליך גמילה מורכב וארוך עם בני הבכור הביא אותי לתובנה החשובה שגמילה מחיתולים זה הרבה מעבר לפרידה מחיתול ועשייה של צרכים בשירותים-
חיזוק הבחירה של הילדים שלנו
טיפוח וחיזוק העצמאות
התפתחות 
אמונה בילדים שלנו 
חיזוק הדימוי העצמי והביטחון שלהם
ובעיקר-הזדמנות.
הזדמנות לבנות מערכת יחסים שמבוססת על אמון עם הילדים שלנו. 
ובינינו, אין יותר חשוב מהורים שמאמינים בילד שלהם.

גמילה מחיתולים יכול להיות תהליך מעצים ונפלא אך גם יכול להיות מטיש וקשה לכל הצדדים ואנחנו, ההורים כ"כ משמעותיים בתהליך הזה.
אני מאמינה גדולה באינטואיציות הוריות, בהקשבה לילדים שלנו, בהבנה שיש לנו ההורים כ"כ הרבה כח ומשמעות במה שנייצר בבית ועם הילדים שלנו בכל גיל, ובפרט בגיל הרך כשהם בבחינת "כחומר ביד היוצר".
אני מלמדת גישה קשובה, שתומכת בילד, מחזקת אותו ומאפשרת לו מרחב בטוח ונעים ללמידה. 

אז הנה אני פה בשבילכן, אענה ל30 שאלות הראשונות שיעלו כאן. 
אני אשתדל לענות כמה שיותר מפורט. 
אנא רשמו בשאלה את גיל הילד ומה הקושי או ההתלבטות בנוגע לגמילה.

מוזמנות לעמוד שלי אפרת וקסלר - הורות בגיל הרך, גמילה מחיתולים וייעוץ שינה לפעוטות.
או לבלוג http://efratwec.blogspot.co.il/?m=1
מייל efratwec@gmail.com
טלפון 0526410143.

ויאללה התחלנו שרשור שאלות❤

תודה. גמילה בלילההריוניתית1

ממתי גומלים מחיתול בלילה?

ילד בן 3 וחצי. לאחר הגמילה מהיום בגיל שנתיים וחצי הוא גם נגמל אוטומטית מהלילה למשך חודש בערך  ואז פתאום התחיל לעשות במיטה אז שמנו טיטול.

גמילת לילהאפרת_וקסלר

ערב טוב,

גמילת לילה בניגוד לגמילה ביום קשורה באופן ישיר לגנטיקה ותורשה משפחתית ולבשלות פיזיולוגית. 

עד גיל 5 הרפואה לא מתייחסת להרטבת לילה כ"בעיה" ולכן גם הרופאים בד"כ ימליצו על טיפול התנהגותי כמו פעמונית של ד"ר קושניר או יתנו תוספות של הורמון שעוזר לויסות השתן בכליות-מה שאני לא ממליצה בשלב כ"כ מוקדם.

בגיל 3 וחצי אני ממליצה כמה דברים:

1.מודעות-לדבר על זה. להעלות את זה בשיחה מול הילד ולעודד  אותו לקום בלילה כשהוא מרגיש ולקרוא לכם לגשת לשירותים.

2.להפסיק שתיית נוזלים לפחות כשעה וחצי ללפני השינה.

מעבר לזה, פשוט לחכות בסבלנות.

אני לא ממליצה להרים אותו בלילה להתפנות כ זה לא מעביר לו את האחריות ומלמד אותו לקום בעצמו.

בהצלחה רבה,

אפרת

גמילה של יציאותכתר הרימון
עבר עריכה על ידי כתר הרימון בתאריך כ"ז בשבט תשע"ח 14:42
הילד בן כמעט שלוש וחצי. לקח זמן עד שהוא באמת רצה להיגמל, אבל אז זה קרה די מהר. לא פספס כמעט, וקם בבוקר יבש.
אבל -- ליציאות קשות הוא מבקש טיטול. (בהתחלה פספס... עכשיו לפחות מבקש, גם אם לא יוצא לו מיד. אם כי בגן עוד קשה לו לבקש ויוצא שהוא מפספס...)
איך ללמד אותו לעשות בשירותים (או בסיר)? נראה לי שהוא פשוט לא יודע איך לעשות זאת. (בין השאר, הוא לא רגיל לתנוחת הישיבה הזאת, ולכן גם לא מצליח.) אשמח לכל טיפ.
תודה רבה!
כתר הרימוןאפרת_וקסלר

טוב,

כמה זמן זה ככה?

כי  זה בד"כ מצב שאני ממליצה על הדרכה פרטנית כדי להבין מה מקשה עליו לשחרר. בד"כ זה מעיד על קושי ריגשי ועד שהחלק הזה לא יקבל מענה-הוא ימשיך ויתקשה להוציא.

אבל הנה כמה טיפים:

1.תגובה עניינית-מאד חשוב להתייחס לפספוס בצורה עניינית. לא לכעוס ולא לעודד.  

2.להכריח אותו לשבת באסלה את כמובן לא יכולה וזה גם לא יהיה נכון אבל מה שכן את יכולה זה לגרום לרצות לשבת ולהתרגל להשתהות בישיבה ע"י ספר\שיר\סרט קצר שיעזור לו לא לקום במשך 2 דקות. עצם ההתנסות מאד חשובה.

3.לגב החיתול-מה שבדרך כלל קורה עם ילדים גמולים שעושים קקי רק בחיתול זה שהם לא מתאמצים לעשות באסלה כי אין להם "סיבה", הם יודעים שיקבלו חיתול כשיצטרכו. מצד שני-אנחנו לא רוצים להלחיץ אותו או לגרום לעשות משהו שהוא לא בשל אליו ולכן אני ממליצה לתת לו אפילו לשבת עם חיתול בסיר או באסךה. לסיר יש יתרון של יציבות, הרגליים על הקרקע וגם התנוחה היא תנוחת קריעה וזה מקל על היציאה. 

4.לשחרר מאבקים וכמה שיותרלאפשר לו בחרה ביום-יום. הרבה ילדים שומרים לעצמם את הבחירה במה שקשור לגוף שלהם בגלל איזשהו צורך שלא מקבל מענה בבית.

ואם זה נמשך יותר מ3-4 חודשים אני ממליצה לקבל הדרכה פרטנית.

בהצלחה רבה,

אפרת

תודה רבה. הוא גמול חודש וטיפה.כתר הרימון
אז האם זה נכון בינתיים לאפשר לו לקבל טיטול? (יש לציין שגם כשהוא עם טיטול מלוכלך, הוא מבקש להתפנות בשירותים כשיש לו פיפי...)
כתר הרימון 2אפרת_וקסלר

כן לבינתיים אבל זה ממליצה בהדרגה להציע לו להוריד ע"י התנסות בישיבה בסיר או באסלה.

תשימו לב שזה לא נגרר יתר על המידה.

בהצלחה.

הפסיק באמצעשירקי
ילד בן שנתיים ו10 חודשים

התחלנו תהליך גמילה שהלך דיי טוב...בהתחלה על כל הצלחה נתנו לו עדש שוקולד עד שהוא כבר התרגל ללכת לשירותים גם בלי לקבל כלום....
בבית הוא מסכים לעשות בשירותים ( ואפילו לפעמים העיר אותנו בלילה בשביל זה)
ושאנחנו אצל ההורים הוא פתאום עושה פיפי בטיטול ( אנחנו שמים לו את הטיטולי תחתון)
ליציאות הוא כן הולך לשירותים אבל לפיפי אין לו בעיה לעשות בטיטול...
מה אפשר לעשות עם זה? ( בעקרון אני בהריון אצל אמא שלי... והוא יודע שצריך לבוא עוד תינוק אולי זה קשור) שמתי לב שהוא רוצה שרק אני יבוא איתו לשירותים לא סבתא שלו וגם לא אבא שלו... אז כשאני איתו לבד הוא הולך לפעמים לשירותים ופתאום שאמא שלי חוזרת מהעבודה הוא פשוט ״שוכח״ מזה...
ניסיתי שוב את השיטה עם השוקולד ולפעמים זה עוזר ולפעמים לא
אז ניסיתי בשיטה של אם הוא מפספס בטיטול הוא לא מקבל משחק מסוים שהוא אוהב (הוא רגיש וממש נעלב מהרעיון)
הוא כבר רק מידי פעם אומר מתי הוא צריך לפיפי ופשוט אנחנו כל כמה זמן מזכירים לו..ואם לא אז הוא מפספס
ברור לי שכנראה בילבלנו אותי אבל איך אפשר להמשיך מפה הלאה?

תודה רבה
שירקיאפרת_וקסלר

ערב טוב,

נשמע שיש אי סדר וחוסר עיקביות בגישה ובאסטרגיית הלמידה.

בבסיס תהליך למידה התפתחותי עומד עיקרון העיקביות וההתמדה-בטח כשמדובר בילדים רכים הם זקוקים לעוגן וביטחון בתהליך, הידיעה מה יקרה ומה תהיה תגובת ההורים מקלה על הילד להתקדם ולהתפתח בתהליך.

גמילה מחיתולים זה תהליך בו הילד מקבל עצמאות על הגוף שלו וכשאנחנו מתזכרים אות יותר מדי הם מקבל מאיתנו שדר שזו האחריות שלנו. הם לא לומדים באמת לשלוט בסוגרים אלא סומכים עלינו שנעשה זאת.

אתם חייבים לדבוק בעיקביות ובסנכרון עם הגן בדרך אחת ולהתמיד בה.

אני ממליצה ליצור "עוגנים" במהלך היום בהם אתם יוזמים הליכה לשירותים ושאר הזמן לסמוך עליו, בהתחלה הוא יפספס כי הוא רגיל שמתזכרים אותו אבל ככל שיעבור הזמן הוא ילמד להקשיב לגוף שלו ולגשת לשירותים בעצמו. 

בעיני הוא מבולבל ומרגיש אבוד בתהליך ולכןהוא מגיב גם הוא באי סדר-פעם מפספס ופעם לא.

האמירה צריכה להיות מצד אחד חד משמעית-אין חיתול. ומצד שני-בהמון אמפתיה וסבלנות לתהליך.

תחשבו אולי על הדרכה פרטנית אם לא תראו שיפור.

בהצלחה רבה,

אפרת

איך מתחילים...עובדת השם
שלום אפרת.
הבן שלי בן שנתיים וחודשיים וממש לא מראה התענינות להתחיל עם גמילה...
לעיתים רחוקות רק אומר שעשה בטיטול ולא מוכן לשבת בישבנון / סיר.
איך לדעתך מתחילים את הגמילה?
אחך מזהים בשלות לענין?
סה"כ הוא ילד חכם ונבון ב"ה.
תודה רבה
עובדת השםאפרת_וקסלר

ערב טוב,

העלתי בתגובה הראשונה לפוסט של תחיה פוסט בדיוק על זה, על סוגי בשלות, איך מזהים אותם ואיך מתחילים.

בהצלחה רבה

אפרת

יש אפשרות להכנס לפוסט לא דרך הפייסבוק?מנסה לעזור

כי אני לא מחוברת לפייסבוק

הנה זה כאן לא בפייסבוקרק אמונה

תודה תחיה. ממליצה לכולן לקרוא- - הריון ולידה

גם אני חיפשתי מלא זמן עד שהבנתי

גמילה מחיתולים לבת שלוש פלוס.מתואמת

שלום אפרת,

הבת שלי, ילידת חשוון, נמצאת בגן עירייה השנה. התחלנו את הגמילה מחיתולים כשהייתה בת שנתיים וחצי. בהתחלה היה נראה שהיא קולטת את העניין מצוין ובהתלהבות, אבל אז חלה נסיגה. (נולד לה אח קצת לפני שהתחילה את הגמילה).

בתחילת השנה בגן היא הייתה עם תחתוני גמילה (טיטול בצורת תחתון), ואח"כ הגיעה בתחתונים רגילים. בהתחלה הייתה מפספסת לפעמים, אבל עכשיו כמעט ולא. או שעושה שם בשירותים, או שמתאפקת.

אבל בבית, לעומת זאת, היא משחררת לגמרי... מפספסת בלי שליטה.

אנחנו נותנים לה את האפשרות לבחור אם לשים טיטול בבית או להישאר בתחתונים, אבל כך או כך - היא עושה בלי לשים לב כמעט.

אני מניחה שזו תופעה מוכרת - השליטה העצמית בגן מול השחרור בבית.

השאלה: כמה לשחרר ולתת לה לפספס בחופשיות, וכמה להלחיץ אותה להיגמל גם בבית?

עד איזה גיל כדאי למשוך את הבחירה היומית הזו בין טיטול לתחתון?

(אני לא רוצה ללחוץ יותר מדי, כי יש לנו ניסיון של הצטאות עם אחד הילדים הקודמים, בגיל גדול יותר...)

תודה רבה!!

מתואמתאפרת_וקסלר

ערב טוב,

אני חושבת שזו טעות לאפשר בחירה בין חיתול לתחתון אחרי שהחלטתם לגמול אותה.

אני מחזיקה בדעה שכשמתחילים גמילה מורידים חיתול לגמרי בשעות היום, כדי לא לבלבל את הילד בתהליך.

אין ספק שהשינוי של הולדת האח הקטן גרמה לרגרסיה בתהליך וכדאי באמת לאפשר לה זמן אישי איתך ועם בעלך, חיזוק חיובי ותחושת מסוגלות כדי להעלות את הביטחון שלה. עם זאת-שוב, הבחירה בין חיתול לתחתון מבלבלת מאד ולכן אני מציעה לא לאפשר לה שם בחירה ולדבוק בזה שאין חיתול ושהיא גדולה וגדולים עושים בשירותים. בהתחלה היא תפספס אבל בהמשך היא תלמד לשלוט בסוגרים שלו וללכת בעצמה.

זה קצת כמו ילד שהולך לגן ושם מותר מוצץ ואז הוא הביתה ואסור. 

יש הבדל בין תהליך גמילה הדרגתי(חשיפה איטית לאורך זמן לתכנים וכד') לבין חוסר עיקביות ויצירה של בלבול בתהליך ולאפשר בחירה בין חיתול לתחתון זה מאד מבלבל.

תעבירו אליה את האחריות, תאמינו בה תתייחסו עניינית לפספוס ללא שמץ של כעס ולאט לאט זה יסתדר.

בהצלחה רבה,

אפרת

תודה רבה.מתואמת

העניין הוא שבמשך כמה חודשים ניסינו להעביר לה את האחריות, והיא פשוט לא "לקחה" אותה. פספסה בלי חשבון. ולכן חשבנו לשחרר ולהעביר לה את האחריות בבחירה בין טיטול לתחתון.

מה הבעיה בעצם לעשות הבדל (בינתיים, כמובן) בין הגן לבין הבית? היא קולטת אותו מצוין. (את אותו בידול היא עושה בין היום לבין הלילה בנוגע לבקבוק של תינוקות: "ביום אני גדולה ובלילה אני תינוקת, ורק בלילה אני שותה בקבוק של קטנים". אנחנו בתהליכי גמילה איטיים מהבקבוק, אבל כרגע היא עדיין זקוקה לו לפעמים).

ומחדדת בקשר לאח שנולד: היא התחילה מיוזמתה את הגמילה כשבועיים אחרי הולדתו. רק לאחר חודש בערך חלה הנסיגה.

מתואמת 2אפרת_וקסלר

אשמח שתיצרי קשר כי אני מתקשה לענות כך בפורום. אשמח להבין יותר היכן הקושי ולסייע בהתאם.

אני ב0526410143.

תודה.מתואמת

שלום, ותודה מראש ווטר מלון
הגדולה שלנו בת שנתיים, ילידת ינואר.
היא כבר מתקרבת לשירותים,
אוהבת לשבת עליהם, להוריד את המים ולנקות עם המברשת.

אני מאפשרת לה את זה בכיף, כדי שתתרגל אליהם ותכיר את האסלה והכל..

אבל איך ממש מתחילים לגמול?
היא אומרת *אחרי* שהיא עושה, גם גדולים וגם קטנים (קוראת להכל גדולים ).

נקודה נוספת-
במעון יגמלו את כל הקבוצה באזור פסח.
לחכות עד אז?

תודה רבה!
ווטר מלוןאפרת_וקסלר

ערב טוב,

העלתי פוסט בתגובה לתחיה בדיוק על סימני בשלות, זיהוי וחשיפה לתכנים לקראת תהליך הגמילה.קראי אותו בעיון ואני בטוחה שתקבלי שם כלים וידע.

לגבי ה"אחרי"-שלב חשוב שמראה על בשלות מסויימת לגמילה.

ולגבי המעון-גמילה חברתית לגמרי מסייעת בתהליך ואני ממליצה לחכות רק אם לא מאבדים טיימינג חשוב כרגע(במקרה שלכם לא נראה לי שזו הבעיה)

בהצלחה רבה,

אפרת

באיזה גיל הכי מוקדם אפשר לגמול?איילונת

כשהילד מבין כמובן 

איילונתאפרת_וקסלר

ערב טוב,

אני ממליצה בין גיל שנתיים ל3.

בהתאם לסימני הבשלות.

קראי את הפוסט שהעלתי בתגובה לתחיה, הוא יתן לך ידע רב.

בהצלחה רבה,

אפרת

שלום אפרתרק אמונה

מעונינת לגמול את בכורתי בהקדם האפשרי

1.מתי יהיה הכי טוב ואיך כדאי לעשות את זה?

היא בת שנתיים וחצי כמעט ואני רוצה לגמול באזור פורים פסח כשיתחמם

היא מודעת למעשיה וכבר דיברנו והתחלנו לנסות בסוכות גמילה

וחוץ מזה פוחדת מהשירותים ומהאסלה והמים...

אז נראה לי שניתן לה לעשות בסיר כבר קנינו לה סיר ותחתונים

2.אבל רציתי לשאול בעיקר מה עושים עם התנועתיות והקטע של הלבד והעצמאות

עד עכשיו היא זזה ומתעסקת לבד רחוק ממני ואז גומרת ואומרת שעשתה

את זה אין בקטע של הגמילה

יש תחליף ?

עם הסיר היא יכולה לשבת שעות עד שיצא .לא?

ככה היה בנסיון קודם..

רק אמונהאפרת_וקסלר

ערב טוב,

1.קראי את הפוסט בתגובה שלי לתחיה. הוא יענה לך על השאלה.

ואני ממליצה להתחיל עם סיר, הוא יציב יותר ומתאים יותר לתהליך בהתחלה.

2.לגבי העצמאות-לא הבנתי בדיוק מה השאלה. זה גיל שהילד מבקש ודורש ניפרדות, עצמאות ושליטה כמה שיותר גדולה על גופו. זה שלב חשוב ויש לנו תפקיד חשוב לאפשר את זה ולעודד את העצמאות.

בהצלחה רבה,

אפרת

מבהירה את הכוונה בשאלה:רק אמונה

היא ממש זזה עם כל הגוף כשהיא מתפנה גדולים

וגם הולכת למקום רחוק ממני

לכן כשאני מושיבה אותה עם סיר לידי זה לא ילך

תכלס סיר מחייב לא להסתמך על תנועתיות ולשבת עד שיצא לה

לא?

איך אפשר לעזור?

תודה רבה רבה

ה

רק אמונה 2אפרת_וקסלר

עכשיו הבנתי את השאלה.

אני מציעה לתת לה להתנסות בישיבה גם עם תחתונים או חיתול בלי קשר לצורך להתפנות. אפילו לקנות סיר קטן לבובה ולהושיב אותה שם לידה או תוך כדי סיפור.

בהדרגה היא תתרגל לשבת יותר מדקה וחצי

בהצלחה רבה,

אפרת

היא יושבת הרבה זמן ולא יוצארק בתנועה זה יוצארק אמונה

ראשית, תודה!צפורה

הילדה בת כמעט 3.
הגענו למצב ממש טוב עם הגמילה (ממש מעט פספוסים) אבל עכשיו אם אנחנו מעירים לה על משהו לא בסדר (נניח שהיא הרביצה לאחותה התינוקת) אז היא "מפספסת" בכוונה "להעניש" אותנו.

נוצר מצב שאנחנו חוששים להעיר לה כדי שלא תעשה על הרצפה (במקרה הטוב רצפה ..)

איך לצאת מהמצב הזה?
צפורהאפרת_וקסלר

ערב טוב,

ילד משתמש בכלים שיש לו כדי להפעיל את ההורים לו, רגשית(התגןבה שלכם( ופיזית(ההתעסקות והניקיון).

היא מרגישה שאתם מופעלים מהדבר הזה ולכן היא ממשיכה.

אני ממליצה-

1. להתייחס עניינית לפספוס. לא לכעוס ולא לעודד.

2.לתת לה לנקות ולהתנקות. לפעמים זה עושה יותר בלאגן אבל זה חשוב ולא חלילה ממקום של עונש אלא ממקום של אחריות, לתת לה אחריות על עצמה ועל הצרכים שלה. ברגע שזה יהיה "שלה" היא תפספס פחות.

3.לספק "תשומת לב חיובית"-חיזוק חיובי,משימות של גדולים, חיזוק תחושת מסוגלות וכך היא תצטרך פחות למשוך תשומת לב "שלילית". 

בהצלחה רבה,

אפרת

גמילה-תודה רבהגאלה

הבת שלי בת שנתיים ו10 חודשים.  בגיל שנתיים ו4 בערך ניסינו לגמול אותה. הלך ממש יפה עם הקטנים ועם הגדולים פשול לא הלך. היא עשתה רק בתחתונים. ניסינו ככה איזה חודשיים ובסוף יחד עם המטפלת החזרנו את הטיטול. 

עכשיו אני חושבת שהיא מוכנה. בבית היא בלי טיטול בדר"כ וממש טובה.

השאלה שלי היא כזאת- היא לא מבקשת להוריד את הטיטול וכשעושה גדולים בטיטול היא מתריעה לפני וגם לא מבקשת להחליף. האם זה אומר שהיא מוכנה?? אני ממש לא רוצה לעשות שוב את הטעות ולהוריד לה כשהיא לא ממש מוכנה. מצד שני היא כבר גדולה ונראלי שהיא בשלה.. (רק לציין שב"ה היא ממש חכמה וממש מתקדמת יחסית לילדים בגיל שלה..)

אשמח להכוונה ויעוץ אם להתחיל בגמילה עכשיו או לחכות קצת? ואיך?

תודה רבה

גאלהאפרת_וקסלר

ערב טוב,

אחד הסימנים הכי חשובים בבשלות זה הרצון של הילד להיגמל ולהוריד חיתול. חוויית גמילה טובה וקלה היא קודם כל דרך שיתוף פעולה מלא עם הילד.

אני קודם כל מציעה שתקראי את מה שהעלתי בתגובה לתחיה, כתבתי שם ארוכות בנושא.

ובנוסף אני מציעה להמשיך ולחשוף אותה לתכנים של גמילה מחיתולים, ספרים ולעורר שיח בנושא וכמובן לחזק עצמאות ובחירה.

בהצלחה רבה,

אפרת.

תודה יש לי גם שאלהמנסה לעזור

בני בן שנתיים וחצי ואני די חוששת מהגמילה אצלו.

רוצה לגמול קרוב לפסח. אוטוטו

אני דוגלת בשיטה שכל ילד והזמן שלו לגמילה. מתי שהוא בשל ואין בזה כללים או גיל מסוים שצריכים לגמול.

הענין הוא שאני די חוששת מהגמילה הזאת.

עם הבן הגדול היה לי ממש קשה בגמילה. גמלתי בסביבות גיל 3 (כי לפני כן לא היה מוכן לכך)

פספס המון. חיכה עד השנייה האחרונה כדי ללכת לשירותים ופספס...

הקטע שהוא יושב לעשות ואז צריך להעמד כדי להוציא שתן (בנים קורץ)

לקח לו המון זמן כדי להיגמל.

לעומת זאת- עם הבנות היה לי הרבה יותר קל. צ'יק צ'אק. ובגיל הרבה יותר מוקדם. (הן ביקשו).

איך עושים את זה שהגמילה תהיה מהירה, נעימה, לא מלחיצה (בעיקר אותי) ובצורה יעילה?

(במיוחד כשזה בן והוא דיי מזכיר לי את הגדול בדברים כאלה ואחרים..)

תודה רבה

מנסה לעזוראפרת_וקסלר

ערב טוב,

החוויה מילדים קודמים לגמרי משפיעה עלינו, על איך שאנחנו תופסים את התהליך הזה וגם על הדרך בה נגיב לפספוסים. 

אני מציעה שתקראי את התגובה לתחיה, העלתי שם הסבר מפורט ומדוייק על סימני בשלות וכלים לתהליך גמילה קצר ומוצלח.

אני בטוחה שתצליחי ושהוא יצליח בקלות.

הכי חושב זה פשוט לסמוך עליו, לשחרר, לא לתזכר מיליון פעם ביום ולהגיב עניינית לפספוס.

בהצלחה רבה,

אפרת

גמילה מטיטול בלילהאמא לגוזלים
שלום אפרת ותודה שאת כאן..
יש לי תאומים בני 6 בן ובת נגמלו בערך בגיל 3 מצויין בלי הרבה פספוסים אממה, הבן נגמל בלילה בקלות והילדה עדיין מפספסת לצערי .. מה עושים??
גם הקטן בן ה4 מפספס בלילה
איך גורמים להם להיגמל ? אני מבינה שזה עיניין פיזיולוגי אך הילדה כבר גדולה וכבר בעצמה מרגישה עם זה לא בנוח
אשמח לתשובתך
אמא לגוזליםאפרת_וקסלר

ערב טוב,

גמילת לילה בניגוד לגמילה ביום קשורה באופן ישיר לגנטיקה ותורשה משפחתית ולבשלות פיזיולוגית. 

עד גיל 5 הרפואה לא מתייחסת להרטבת לילה כ"בעיה" ולכן גם הרופאים בד"כ ימליצו על טיפול התנהגותי כמו פעמונית של ד"ר קושניר או יתנו תוספות של הורמון שעוזר לויסות השתן בכליות-מה שאני לא ממליצה בשלב כ"כ מוקדם.

1.מודעות-לדבר על זה. להעלות את זה בשיחה מול הילד ולעודד  אותו לקום בלילה כשהוא מרגיש ולקרוא לכם לגשת לשירותים.

אני לא ממליצה להרים אותו בלילה להתפנות כי זה לא מעביר לו את האחריות ומלמד אותו לקום בעצמו.

בהצלחה רבה,

אפרת

עוקבת, תודהניקיתוש
בן שנתיים ועשרה.
התחלנו, הפסקנו, אין לי כ"כ סבלנות עם קטנה בת 10 חודשים.
בגדול הולך לו יפה עם הקטנים והוא קלט נהדר ולא מפספס ורוצה להוריד טיטול.
הבעיה עם ה"גדולים" עם טיטול הוא עומד בצד, מתרכז ועושה. ולא מוכן לשנות מהרגל זה גם כשהוא בלי הטיטול. וזה ממש מקשה ולא נחמד בכלל.
כרגע הפסקתי לחלוטין את הגמילה עד אחרי פסח.
אשמח לעיצות והכוונה.
ניקיתושאפרת_וקסלר

ערב טוב,

אתחיל בזה שאני מבינה את העומס בגידול שני קטנטנים, זה בהחלט לא פשוט.

עם זאת, חוסר סבלנות לתהליך הגמילה יגרור סביבה לחוצה ומרחב שלא יאפשר לו ללמוד מטעויות(פספוסים) ולהתקדם בתהליך.

בתור התחלה אני ממליצה פשוט להתחיל, ולתקראי על סימני בשלות בתגובה שהעלתי לתחיה, פרטתי שם המון על כל הנושא הזה. 

הלימוד של הקקי לוקח קצת יותר זמן, ותקראי למעלה תגובות מה אני ממליצה עם קקי.

אין מה לדאוג מעכשיו למשהו שעוד לא התחיל. תתחילו ואם צריך תיעזרו באנשי מקצוע בהמשך בהדרכה פרטנית. זה לא משהו אשני יכולה לענות עליו כרגע.

בהצלחה רבה,

אפרת

שלום אפרת. אני שואלת לגבי הילד בן 4אם לשלושה בנים
הוא נגמל עוד כשהיה בן שנה וחצי!! נגמל כל כך יפה. כאשר היה קם לבדו לשירותים בלילה להתפנות.
והמשיך כך עד גיל 3.
כשנכנס לגיל 3 התחיל לברוח לו בלילה. ומאז במשך שנה שלמה הוא עם טיטול בלילה.

יש לציין שהוא היה התינוק השני שלנו. ואחיו השלישי הגיע כאשר הוא היה בן שלוש וחצי.
אני לא מאמינה שהוא עם טיטול כמו אחיו השלישי. אם כי מאז החלאקה שלו חזר לטיטולים.
בכל מקרה מנסים לגמול אותו ע"י הפתעות זה עוזר.
אבל אם אין הפתעה לא נגמל!
ניסינו גם שילך להתפנות לפני שינה לפעמים עזר ולפעמים לא.

נשמח ליעוץ.
אם לשלושה בניםאפרת_וקסלר

רעב טוב,

אני לא ממליצה להרים אותו בלילה להתפנות כ זה לא מעביר לו את האחריות ומלמד אותו לקום בעצמו.

לגבי ההפתעות-כטריגר ראשוני זה נהדר, אבל זו נהייתה התניה ואני לא ממליצה להמשיך עם זה. 

בהצלחה רבה,

אפרת

שאלהאורות וכלים
עבר עריכה על ידי אורות וכלים בתאריך כ"ז בשבט תשע"ח 18:41
עבר עריכה על ידי אורות וכלים בתאריך כ"ז בשבט תשע"ח 18:22
עבר עריכה על ידי אורות וכלים בתאריך כ"ז בשבט תשע"ח 18:20
עבר עריכה על ידי אורות וכלים בתאריך כ"ז בשבט תשע"ח 18:17
ילד בן כמעט שלוש. חכם, תקשורתי. התחלנו לפני כשבוע גמילה, בהמלצה ושת"פ של המטפלת במעון לאחר מספר חודשים בהם הצענו לו לעשות בשירותים והוא לא הסכים-עשה פעם אחת באסלה ואז הורדנו טיטול (היו מספר פעמים שביקש להוריד ןלהיות עם תחתונים עוד לפני אך לא משהו עקבי). מההתחלה לא מפספס בשינה. הפיפי הולך מצוין-עושה בעמידה. לאחר ימים מועטים לא היו פספוסים בכלל.
באופן כללי אנחנו מנסים להפוך את זה למשהו שלו ולא שלנו כדי לא להכנס איתו למאבקי כח (יוצא לנו הרבה לצערי. הוא ילד בכור וב"ה יודע מה הוא רוצה) ולא לשדר לחץ. לא שזה תמיד עובד אך מהסים ומצליחים פחות או יותר. השאלה שלי מתחלקת ל4:
1.ביומיים האחרונים לא עושה פיפי לפני השינה. מתייאש מאד מהר כשלא יוצא ומסרב להמשיך לנסות. ואז קם בלילה רטוב. הוא מאד נסער מזה. משתדלים לשקף שזה לא נעים לו, להרגיע ולהגיד שזה לא נורא. אך אני תוהה מה קרה פתאום ואיך להתנהל מול זה.
2.איך משדרים נחת ונמנעים מלחץ סביב העניין? איך הופכים את זה למשהו שהוא שלו ואנחנו רק כאן כדי לעזור? אשמח לטיפים
3.הבעיה שלנו היא עם ה"גדולים"-הוא יכול להרגיש שיש לו אפילו שלוש פעמים, להתיישב בשירותים ולא להצליח ובסוף יוצר בתחתונים. בנוסף, הוא יודע לזהות ואז לפעמים הולך לחדר אחר וצועק עלי שלא אתקרב, עד שיוצא בתחתונים. היום הרגיש כשיצא לו. הלכנו לשירותים והיציאה הייתה עוד חצי בפנים (סליחה על התיאור). חיבקתי וניסיתי להושיב אותו ברוגע על האסלה אך הוא ממש צרח. אחר כך החזיק ויצא עוד, מחוץ לשירותים, אחרי כעשר דקות. מה עושים? אני יןדעת שזה לוקח יותר זמן מפיפי אך יש דרכים לייעל את התהליך? אולי מראש משהו בגישה שלנו לא נכונה?
4. מה רת אומרת על הבטחת פרסים? אנחנו נמנעים אבל אולי אנחנו טועים...

תודה רבה
גמילת לילה, 3.5גילי בת ציון

נגמל מטיטולים בגיל 2.8

די בקלות

גם בלילות

היה קם יבש

אחרי חודש בערך התחיל לפספס כל לילה. כמה פעמים בלילה. נגיד כל שלוש שעות עושה פיפי

אז החזרנו לו טיטול

והוא כבר חצי שנה ישן עםם טיטול

בשעות היום הכל חלק.. 

רוצים ממש לגמול מלילה.

איך ומה כדאי לעשות?

גילי בת ציוןאפרת_וקסלר

מילת לילה בניגוד לגמילה ביום קשורה באופן ישיר לגנטיקה ותורשה משפחתית ולבשלות פיזיולוגית. 

בהצלחה רבה,

אפרת

ילד בן ארבעמעין אמונה
חכם ובוגר במיוחד. נגמל בקלות בגיל שנתיים ושלושה חודשים. ביום ובלילה
לפני כחצי שנה התחלנו לשים לב שהתחתונים שלו רטובות קצת כל הזמן, לפעמים גם המכנסיים. (אבל לא ברמה של שלולית... זה יותר כזאת דליפה קטנה קבועה) ניסינו להעלות מודעות וגם לעשות מבצעים וזה עוזר חלקית. כשאנחנו מזכירים לו ללכת לשירותים הוא מסרב ואומר שאין לו והוא לא צריך. (זה לא נראה התנהגותי)
הוא הולך לשירותים ממש ברגע האחרון ובדכ התחתונים כבר די רטובות.
הוא טוען בתוקף שהוא לא מרגיש שיוצא לו... וכשהוא מרגיש הוא כן הולך לשירותים. ואני נוטה להאמין לו. האם לחכות וזה יעבור לבד?
אשמח לעצה!
מעין אמונהאפרת_וקסלר

ערב טוב,

זו יכולה להיות אחת מהבעיות הבאות-

1.רצפת אגן חלשה ואז אני ממליצה על פיזיוטרפיסטית מומחית לרצפת אגן בילדים וכדי לחזק את רצפת האגן שלו.

2.קושי תחושתי-אם הוא אמר שהא לא מרגיש זה יכול לשבת על תת תחושה(הוא אוהב תחושות "כבדות" חימר,בצק,מגע עמוק?) כדי להתייעץ עם הגננת ועם מרפאה בעיסוק שמתמחה בויסות חושי.

3.היבט ריגשי-התגובה שלכם ומה שקורה סביב הדבר הזה כל פעם מייצר אצלו צורך להמשיך. אז אני ממליצה קודם כל לא לעשות מזה עניין, להתייחס לזה עניינית, לתת לו להחליף בעצמו כדי כמה שיותר להעניק לו עצמאות.

במידה ואתם לא רואים שיפור אני ממליצה לגשת להדרכה פרטניץ.

בהצלחה רבה,

אפרת

ילד בן ארבע ורבענירה22

ילד בכור בן ארבע ורבע – גן ט. חובה. הגמילה ביום (שהתחילה בגיל שנתיים וחצי) היתה ארוכה ומתישה, ונגמרה רק בפסח האחרון – כלומר בגיל שלוש וחצי. בשבוע האחרון- יש רגרסיה. מפספס כל יום במשך היום לפחות פעם אחת בגן או בבית. לא היה איזשהו שינוי במשפחה או בגן שיסביר את זה ואני כבר מיואשת.

ולגבי גמילת הלילה – התחילה בגיל שלוש, ביוזמתו. היו כתשעה חודשים כמעט בלי פספוסים, ולאחר מכן, החל מהקיץ האחרון – מפספס המון. גם כשאנחנו מעירים לשירותים באמצע הלילה – קם בבוקר רטוב. יש לציין שגם כשבורח לו בלילה – הוא ממשיך לישון ולא מתעורר מזה.

נשמח לעצותיך. תודה!

נירה 22אפרת_וקסלר

ערב טוב נירה,

זה סיפור מעט מורכב כדי לקבל עצות דרך מחשב בלי לדעת את כל התמונה.

אני ממש ממליצה לגשת להדרכת הורים, גמילה לא צריכה להיות מטישה כ"כ ובמידה וכך את מרגישה ניתן לשנות את זה ע"י הדרכה מתאימה.

אל תשאירו את המצב הקיים כמו עכשיו-זה לא בריא לאף אחד מבני הבית.

מתנצלת, אך כאן אין לי כיצד לעזור בלי להבין את המכלול.

אשמח לסייע,

בברכה,

אפרת

בן בכוריעלי כהן

המתוק שלנו בן 2.8 ולא מראה כל סימן של רצון להיגמל. רוב החברים סביבו גמולים כבר כך שהוא יודע מה זה שרותים וכו'. אחרי שהוא עושה בטיטול הוא מיד מדווח לנו כך שמודע לכך שעושה אך לפני לא מודיע אף פעם.

בעבר ניסתי להציע לו ללכת לשרותים והוא נכנס להיסטריה רק מהרעיון ולא הסכים.

יש לציין שנראה לי שהוא שולט בצרכיו כי לא מפספס אף פעם במקלחת או שמסתובב ללא טיטול בבית מעט זמן.

אשמח להדרכה והמלצה. תודה!

יעלי כהןאפרת_וקסלר

ערב טוב,

בדיוק בשביל זה העלתי בתגובה בתחתית השרושר הסבר מפורט כיצד לעודדאת הרצון של הילד להיגמל ע"י חיזוק עצמאות וחשיה לתכנים.

הוא יענה לך על כל השאלות.

בהצלחה רבה,

אפרת

פיספוסים במכנסייםאוצרית
אז הגבר כבר בן שלוש וחצי גמול יפה פיפי ולילה.
רק מפספס קקי במכנסיים, יש לציין שהוא יודע לעשות קקי בשירותים, כבר כמה פעמים עשה ועדה אבל עכשיו אני רואה עליו שהוא צריך והוא לא מוכן ללכת, מתעקש שלא עושה בתחתונים. ונמאס לי להתעסק עם זה!! מה עושים?
אוצריתאפרת_וקסלר

ערב טוב,

כמה זמן זה ככה?

כי  זה בד"כ מצב שאני ממליצה על הדרכה פרטנית כדי להבין מה מקשה עליו לשחרר. בד"כ זה מעיד על קושי ריגשי ועד שהחלק הזה לא יקבל מענה-הוא ימשיך ויתקשה להוציא.

אבל הנה כמה טיפים:

1.תגובה עניינית-מאד חשוב להתייחס לפספוס בצורה עניינית. לא לכעוס ולא לעודד.  

2.להכריח אותו לשבת באסלה את כמובן לא יכולה וזה גם לא יהיה נכון אבל מה שכן את יכולה זה לגרום לרצות לשבת ולהתרגל להשתהות בישיבה ע"י ספר\שיר\סרט קצר שיעזור לו לא לקום במשך 2 דקות. עצם ההתנסות מאד חשובה.

3.לגב החיתול-מה שבדרך כלל קורה עם ילדים גמולים שעושים קקי רק בחיתול זה שהם לא מתאמצים לעשות באסלה כי אין להם "סיבה", הם יודעים שיקבלו חיתול כשיצטרכו. מצד שני-אנחנו לא רוצים להלחיץ אותו או לגרום לעשות משהו שהוא לא בשל אליו ולכן אני ממליצה לתת לו אפילו לשבת עם חיתול בסיר או באסךה. לסיר יש יתרון של יציבות, הרגליים על הקרקע וגם התנוחה היא תנוחת קריעה וזה מקל על היציאה. 

4.לשחרר מאבקים וכמה שיותרלאפשר לו בחרה ביום-יום. הרבה ילדים שומרים לעצמם את הבחירה במה שקשור לגוף שלהם בגלל איזשהו צורך שלא מקבל מענה בבית.

ואם זה נמשך יותר מ3-4 חודשים אני ממליצה לקבל הדרכה פרטנית.

בהצלחה רבה,

גמילה של ילד בן 3.2חיוך שמאיר
שלום אפרת, שואלת בשביל גיסתי.
בני בן, 3.2 ילד פעיל מאד, לא מתקשר מספיק, בהתאם לרמת גילו, עם בעיות תחושה קלות, התחיל לזחול וללכת בגיל מאד מאוחר. היו שני ניסיונית גמילה. ניסיון ראשון בגיל 2.8. לא הצליח גם אחרי שבועיים שלוש. עם המון סבלנות מצד הסביבה. לקראת הסוף הוא הרגיש קצת מתוסכל. ניסיון שני בגיל 3.2 למשך שעה שעתיים והוא ממש סרב ולא שיתף פעולה.
האם נכון לגמול עכשיו? או לחכות? מה ניתן לעשות?
הוא נמצא בסביבת אחים רבים, ילד שביעי.
תודה רבה.
חיוך שמאיראפרת_וקסלר

ערב טוב,

שואלת כדי להבין- העיקוב ההתפתחותי הוא במעקב של רופא התפתחות?

אני מתקשה לענות על השאלה הזו כי נשמע שיש שם מעבר לקושי בגמילה אלא קושי בתקשורת ולמידה באופן כללי.

אני ממליצה על הדרכה פרטנית ואולי אף אבחון נוסף.

בהצלחה,

אפרת

עוד חודשיים בן חמשאמא של דיתה

נגמל ביום בגיל שנתיים וחצי. לפני כשנה ניסיתי לגמול בלילה, אבל לא ממש ידעתי איך עושים את זה, השארתי אותו בלי טיטול בלילה, הערתי אותו אחרי כמה שעות, אבל תמיד הוא קם בסוף בבוקר רטוב. איך מתחילים לגמול בלילה? הוא ילד מדהים, בוגר ונבון ומאד רוצה כבר להוריד את הטיטול אבל אני זו שמפחדת כי אני יודעת שהוא יקום רטוב

אשמח לפירוט לגבי גמילה בלילהפרח חדש
הבן שלי כמעט בן ארבע ועדיין מרטיב בלילה. ניסינו להוריד ולקחנו לשירותים באמצע הלילה והקפדנו על פחות שתיה לפני השינה ולא עזר.

תודה רבה!!
גמילת לילה גיל 3.5נושנוש
שלום ותודה רבה!
בתי בת 3.5, נגמלה אחרי פסח מאוד בקלות. זמן קצר אחר כך ניסינו לגמול בלילה ללא הצלחה כלל
קמה רטובה מאוד. מאז היא עם טיטול. בקיץ היה זמן שהיה יכול להתאים (מספיק זמן אחרי הניסיון הקודם, ולא צמוד מידי לכניסה לגן...) אבל פשוט שכחתי מהעניין...
עד עכשיו לא ניסיתי לחזור לזה. אני מרגישה שרק לאחרונה היא הסתגלה היטב לגן, לפני כן פחדתי להפריע לתהליך שלה (חוץ מזה שחורף).
אני צריכה ללדת בע"ה עוד חודשיים. מניחה שזה לא הזמן הנכון לגמול (היא הבכורה וזו לידה שלישית). מה דעתך?
בכל מקרה אני מרגישה שהיא כל כך נהנית מהמצב, ואין לה כמעט עניין בגמילה. איך אפשר להכין אותה? האם כדאי לדבר על הנושא או לשמור את זה סמוך לגמילה עצמה?
ומתי לדעתך כדאי לגמול? לחכות לקיץ?
יש לציין שבמהלך החודשים מאז גמילת היום היו תקופות שהיא הייתה קמה עם קקי, גם ממש לא מזמן. עבדנו על זה עם חיזוקים חיוביים, והיום יכול לקרות שהיא תקום מוקדם בבוקר לעשות קקי.
תודה רבה!!
תודה תחיה. ממליצה לכולן לקרוא-אפרת_וקסלר

שבוע טוב. 

עונת הגמילה בפתח וחשבתי לרכז בשבילכן בפוסט מסודר את כל הטיפים והכלים כיצד לצלוח את תהליך הגמילה.

אי אפשר לדבר על גמילה בלי לדבר על חשיבות טיפוח ופיתוח העצמאות בגיל הרך, אז כמה דברים כל עצמאות ואז נמשיך לגמילה. 

הדרישה לעצמאות טבועה באדם מיום היוולדו שקורה בצורה הדרגתית, תינוק בימיו הראשונים תלוי בנוי לחלוטין ולאט לאט ככל שהחודשים עוברים הוא נהיה עצמאי יותר ויותר:

מושיט ידיים לחפצים, אח"כ זוחל, הולך, מטפס בעצמו ואז רץ, אוכל בעצמו וכן הלאה. כך שלמעשנ גמילה זו הקפיצה המשמעותית ביותר לעבר עצמאות ב3 שנים הראשונות לחיי הפעוט. 

למה עצמאות חשובה-

1.היא מחזקת את האמון של הילד בכוחותיו והיא הבסיס לדימוי עצמי גבוה. 

2.ילדים עצמאים גדלים כילדים בטוחים בעצמם ומצליחין להתמודד בצורה טובה יותר מטלות אישיות ובינאישיות. 

3.עצמאות היא למעשה תהליך מעגלי שמתגמל אצ עצמו. התנסות-----הצלחה----תחושת מסוגלות----הילד מעז יותר להתנסות. 

מהדברים שמקשים עלינו לחנך את ילדינו לעצמאות-

1.הצורך החזק שלנו לגונן עליהם. לשלוט במה שקורה ולקבוע. 

2.התרגלנו לספק את צרכיו של התינוק מינקות והתרגלנו להיות האחראים הבלעדיים עליו. 

3.אנחנו חלהששים מחוסר הצלחה של הילד-התנסויות בגן שעשועים וכד'.

4.מדברים בשמו-"הוא לא אוהב את זה", "הוא לא יודע לספור עדיין" וכו'.

5.אנחנו מתקשים(ולעיתים מתעלמים) מסימני העצמאות של הילד וממשיכים לעשות דברים במקומם ועבורם. 

6.לעיתים המזגשל הילד הוא שמקשה על עלינו לשחרר. 

איך עוזרים בפיתוח העצמאות של הילד?

1.התנסות עצמאית כבר מינקות.

2.לא למהר לעזור-דרך הלימוד הטובנ ביותר היא דרך התנסות עצמאית ולמידה מטעויות. גם פעולות שלוקחות זמן לילד ללמוד-ללמד אותו לא בזמנים לחוצים(ללבוש חולצה למשל אפשר להתאמן אחה"צ). גם חצי פעולה זו התנסות חשובה ובהמשך אנחנו גם נשאל שאלות מכוונות למציאת פיתרון-"מה דעתך על...?", "איך פעם הבאה זה לא יקרה...?" וכד'.

3.לחזק את מאמציו של הילד לעצמאות-בהקשר של גמילה:"אמא שוב פספסתי"-----"נכון מותק, אבל אתה מתאמץ ולומד לאט לאט". 

4.לקבל "לא" של הילד כתשובה לגיטימית. ילד שמתנגד יודע להביע את עצמו וזו דרך ביטוי חשובה מאד בימינו(בסוגריים-למידה של מוגנות מתחילה ביכולת של הילג להגיד לא). 

*****מאבקים של הורה וילד בגילוי עצמאות עלולים בטווח הרחוק ליצור מאבקי כח ונסיגה התפתחותית**** 

5.גבולות-גם בעצמאות חייבים להיות גבולות. גם יתר עצמאות לא טובה והתנסויות שלא תואמות גיל יכולים ליצור חוסר רצון בהמשך להתנסות דומה בגלל חוויה שלילית בעבר. 

6.להעניק לילד ביטחון ע"י נוכחות הורית-תחושה של הילד שיש לאן לחזור. "תדלוק רגשי"-ילדים בגיל הרך כל הזמן יחפשו אותנו דרך הראייה או השמיעה. ככל שניתן לזה מקום ולא נדחה אותם כך יהיה להם יותר קל לחזור חזרה לפעילות עצמאית. 

אוסיף כאן שבעצמאות כמו בגבולות חשוב למצוא את דרך האמצע-לא להיות נבוט וגם לא סמרטוט. 

גמילה-

הגיל המומלץ הוא בין 2 ל3.

יש 3 בחינות של בשלות:

1.גופנית- יכולת סבירה של הילד לשלוט על הסוגרים-אפשר להבחין בזה כאשר הילד אינו רטוב כל הזמן אלא נשאר יבש במשך פרקי זמן הולכים ומתארכים. ילד שהחיתול מפריע לו שהוא מלא וכשהוא מנסה לשלוט על יציאת הפיפי או הקקי ע"י הידוק הרגליים או קפיצות. 

2.שכלית-היכולת של הילד לקשר בין האיתותים הגופניים לבין ההתפנות בשירותים. האיתות של הילד מתבטא בכך שהוא הולך הצידה כשיש לו קקי או פיפי וילדים בשלים יותר יגידו כשיש להם או תוך כדי. 

3.רגשית-הגורם הכי חשוב בגמילה. 

הכוונה לרצון של הילד להיפרד מהחיתול, פשוט כי הוא רוצה להיות גדול ועצמאי.

גם יכולת מסויימת של הילד לאיפוק חשובה-לחכות לתור,להמתין שהחביתה תהיה מוכנה וכד'.

איך עושים את זה? 

אני ממליצה להיות לפחות 3 ימים בבית, בסביבה הבטוחה של הילד ורק לאחר מכן לשלוח לגן ולהתחיל בהדרגה להתרחר מהסביבה הביתית. 

הכנה מאד מאד חשובה-

שירים, סיפורים, ספרים על גוף האדם מאדמאד חשובים לחשיפה של הילד לעולם החדש שנפתח בפניו. לדבר על זה שהפיפי ןהקקי הם בעצם הלכלוך והפסולת שיוצאת מהגוף. 

בהארת סוגריים-חינוך למיניות בריאה מתחיל ממש עכשיו. "לא צנוע" להוריד מהלקסיקון. 

השיח הוא **רק** סביב פרטיות ולא ללא צנוע-האיברים פות\פין וטוסיק הם רק שלך ולאף אחד אין רשות לראות אותם חוץ מאמא,אבא,סבתא והגננת. לא לפחד לקרוא לילד בשמו ןלהפך אני ממליצה לא להתרגל לבולבול ותותה אלא לפין ופות. בלי שמול חיבה. ;) 

ביום הראשון-קמים בבוקר מורידים חיתול ומודיעים שמעכשיו כל פעם שיש תגיד\י לי ונלך יחד לשירותים . אפשר בהתחלה אפילו ליזום הליכה יחד כל 40 דקות. 

לעודד התנסות וישיבה בשירותים. 

פספוס? מנקים. לא יותר מדי עניין סביב הדבר. להחליף וזהו. כמה שיותר לתת עצמאות בתהליך הזה כך ייטב. תנו לילד להוריד,להתיישב לבד ולרדת מעצמו מהאסלה ולהרים חזרה. אל תכדו בשבילו או במקומו-תנו לו. 

כל יום אנחנו צריכים ךראות התקדמות ופחות ופחות פספוסים. בגן עלולה להיות ריגרסיה קלה בגלל הגירויים והסביבה החדשה-לא לפחד. לעודד אותו להמשיך. 

פיפיפרס? פחות אוהבת. שום פרס לא יחליף חיבוק חם ומשפט כמו "אני גאה בך מתוק שלי".תחושת המסוגלות וההצלחה של הילד לגמרי מספיקה. 

בלילה-חיתול. לחכות עם זה. פונקציות שונות. 

בצהריים-לשים בימים הראשונים ולראות מה קטרה בחיתול. אם הוא לא רטוב אפשר להוריד. 

באופן כללי ככל  שתתייחסו לתהליך בצורה טבעית יותר כך התהליך יהיה מוצלח יותר. 

ולסיכום-

תאמינו בהם. 

זה כל מה שילד צריך מההורים שלו כדי להצליח בחיים. 

בהצלחה רבה!

תודה על ההזדמנות לשאול..אמונה ג1

לקראת גמילה של ילד שני בעז"ה..

ורציתי לשאול לגבי גמילה בלילה- איך נכון לעשות?

ביחד עם הגמילה ביום? בנפרד?

ואיך עושים את זה?

כי הגדול פספס בלי סוף...

ממש תודה!

אמא של דיתה\פרח חדש\נושנוש\אמונה ג1אפרת_וקסלר

ערב טוב,

כולכן שאלתן על גמילת לילה אז אני אענה בתגובה אחת מפורטת לכולכן.

יש כמה גישות בנושא הזה ואסביר את הגישה שלי-

גמילת לילה בעיקר יושבת עלבשלות פיזיולוגית וגנים\תורשה וקשורה לויסות השתן בכליות.בלילה מופרש הורמון הhda שאחראי על ויסות השתן. הורים שפספסו עד גיל מאוחר-הסיכוי שהילדים שלהם יפספסו עד גי מאוחר-גבוה יותר.

עם זאת, כמובן שיש משמעות למעשים שלנו-

1.להביא למודעות. לדבר על זה. להסביר מה קורה בלילה- כמובן בהסבר פשטני ותואם גיל.

2.מעל גיל 5 אני ממליצה להעיר בלילה ולקחת לשירותים פעם אחת או פעמיים ולא לפני. הרפואה לא רואה בהרטבת לילה "בעיה" עד גיל 5 ולכן גם אין הרבה פעולות שהם ממליצים לעשות חוץ מלתת הורמונים שהם טוענים שלעיתים חסר.

מתחת לגיל 5 אני לא ממליצה לעשות הרבה מלבד לשים חיתול לילה והנ"ל.

3.לבדוק חולשה ברצפת אגן עם פיזיוטרפיסטית התפתחותית מומחית לרצפת אגן.

4. פעמונית-ד"ר קושניר. פעמונית שמעירה את הילד בלילה לשירותים.

הדעות חלוקות אבל כדאי לבדוק, לעיתים זה עוזר. 

בהצלחה רבה,

אפרת

תודה לאפרת, אני מבקשת לא לשאול עוד שאלותתחיה דולה

מי שלא קיבלה מענה עדיין אפרת תענה בסופ"ש

כמו שכתבה תחיה,אפרת_וקסלר

אני לצערי לא אספיק הכל היום. אענה לשאר ביום רביעי.

יש כאן כמה שאלות מורכבות מדי שלא אצליח לענות בכתב ואמליץ לכן על הדרכה. 

יש מגבלות שלא ניתן לחצות גם בעזרת המדיה

לילה טוב,

אפרת

ערב טוב יקרות, מילות סיום-אפרת_וקסלר

קודם כל תודה רבה לתחיה על הפלטפורמה.

השתדלתי לענות כמה שיותר בפירוט, היו שאלות שחזרו על עצמן אז עשיתי העתק הדבק או ששלחתי את הכותבת לקרוא את ההסבר המפורט שהעלתי כאן למטה.

היו שאלות מורכבות מאד שדורשת הדרכה פרטנית, מבחינה מקצועית זה יהיה לא אחראי מצידי לענות על השאלות האלה ללא ראייה של התמונה הכוללת.

אל תשאירו דלתות פתוחות, תלכו להדרכה, לא נולדנו הוריםץ

גמילה זו אבן דרך כ"כ כמשמעותית שממש לא כדאי לזלזל בטיפול בקשיים בה.

בהצלחה רבה,

מוזמנות לשלוח לי שאלות למייל או לטלפון בשמחה,

אפרת

תודה רבה על השרשור ושהקדשת מזמנךרק אמונה

תודה גם לך@תחיה דולה 

תודה רבה אפרת!!תחיה דולהאחרונה

אפשר לפרוק?אנונימית בהו"ל

מרגישה שאין לי כבר כח

אנחנו גרים ברחוב מלא ילדים

ויש כאן אימהות שמשחררות את הילדים לבד

והם פשוט עושים נזקים כמו לאבד בימבות, להשתמש באופניים ולפנצ'ר ועוד ועוד

וגם דורשים את התשומת לב שלי כאמא שנמצאת ומבקשים עזרה בכל מיני דברים

אין לי כח להיות הגמח של השכונה

בקושי לילדים שלי יש לי סבלנות

אבל מצד שני אין לי ברירה אלא להציל את הילד של השכנה שמשייט לו בכביש

או ילד שמרביץ לילד שלי ואני צריכה פעם אחר פעם להזיז אותו ממנו ואין שום אמא בסביבה שתקח אחריות ופשוט תקח אותו הביתה

אלו אימהות ספציפיות אבל הן פשוט לא נרמזות בכלל

ואין לי כבר כח

אוףף

זה גורם לי ממש לכעסים וגם להתבאסות על עצמי כשאני כועסת על ילדים של אחרים

אבל באמת זה פשוט חוסר אונים מטורף כשאני חייבת לטפל בעשרה ילדים לפחות במקום רק בשלי הפרטיים

חזרנו מקודם הביתה ומצאתי בימבה חדשה שלנו מלפני כמה ימים שבורה על יד השכנים, וילד אחר מהשכונה עליה. היא הייתה בתוך החצר שלנו בבוקר

וזה כל כך מעצבן כי גם אין לי שום יכולת לדעת מי הוציא ומי שבר. בקיצור, הנזק כולו נספג על ידנו

לא יכולה להשאיר כלום בחוץ. כלום כי ילדים נכנסים ולוקחים

וגם בקטע של אוכל, אין לי כח להאכיל את כל השכונה ולא בא לי לחתוך תפוחים לילדים שאמא שלהם נופשת בבית

(וגם אחרי שאני לא מסכימה, לא בא לי שהם יבהו צמוד אלי בתפוחים הנחתכים לילדים שלי)

סופריקה

מבינה ממשאבןישראל

הייתי גם במקום כזה ובמקום הזה עד לא מזמן, עברנו משם ולא רק בגלל זה, אבל זה היה קשה ומעייף.

ילדים מגיל שנתיים פחות או יותר מסתובבים ויש כאלה רעבים ואופניים שנעלמים, בעיקר היה לי קשה כי רוב האמהות היו בגישה כזאת ואני ממש לא מתחברת אליה ולא חושבת שהיא נכונה..

סליחה שאין לי טיפים לגבי זה אבל על הדרך פרקתי גם .( אני הייתי שמה גבולות משתדלת שיהיה בטעם טוב, מול הילדים ולפעמים גם מול קטנטנים, לגבי כלי תחבורה היינו שמים ממש צמוד לבית/ בתוך הבית..)

טוב זה עוד רחוק ואולי לא ריאלי...גלויה

אבל זה חלום.

מישהי פה למדה/ לומדת תרפיה באומנות

במבחר?

או באוניברסיטת חיפה?

לא יודעת אם יכול להסתדר, במיוחד שאנחנו אמורים להתחיל מסע טיפולים...

אבל אולי מתישהו

אאמין בעצמי שאני יכולה

ויסתדר לא על חשבון המשפחה

וכו'...

בקיצור:

1. האם במבחר מקבלים גם מהציבור התורני - לאומי?  (למדתי באולפנית, עשיתי שירות לאומי...)

2. אני גרה ב"ה בגרעין תורני בצפון

שמחים שמצאנו סוף-סוף את מקומנו

ו-לא נוהגת ואין מצב שאוציא רישיון.

אז אוניברסיטת חיפה הרבה יותר נגישה לי.

אז מישהי מניסיון יודעת להגיד על רמת הצניעות שם?

תודה

יום אחד אמצא את מקומי.

סתם, ב'ה דברים פה מתקדמים

אולי אולי משהו יתקדם פה לעבר עבודה בעז"ה

וגם פתחתי השנה סוף-סוף עוסק פטור לעיצובים שלי...

ובכל זאת

החלום לעזור למתמודדים עם אומנות

נשאר.

אם וכאשר... צריכה להשלים את הקורסים בפסיכולוגיה

ואולי גם עוד שעות אומנות כי עבר הרבה זמן...

ועלות של לימודים גם איכשהו.

קיצור

אשמח לתובנות מניסיון.

לפחות בעבר במבחר קיבלו רק כאלה שלמדו במסגרת חרדיתיעל מהדרום
לק"י

זה מה שזוכרת שקראתי או שמעתי.

בהצלחה עם החלום!!

תודה!גלויה

כן... חשבתי אולי השתנה.

נכון ללפני כמה שנים מבחר לא מקבליםבוקר אור
כמעט בלתי אפשרי להתקבל למבחר דתיות לאומיותPandi99

מנסיון כואב

בחיפה ממה שאני מכירה זה מקום חילוני.. 

תודה. אוףגלויה

באסה שנופלים בין הכיסאות.

כן, חיפה נשמע הכי חילוני... כנראהשלא כדאי .

מממשש באסה ! מזדההPandi99
למה בעצם לא כדאי?רוני 1234

רוב הציבור הדת"ל לומד ועובד במקומות חילוניים, אני לא חושבת שזה צריך למנוע ממך להגשים חלום.

אגב, אני מנחשת שרוב גדול בתואר הזה הוא נשים אם זה עוזר לך…

^^ מסכימהכבתחילה

אח''כ תטפלי רק בילדים/אנשים דתיים?

כנראה שלא בהכרח, במיוחד שצריך לעשות סטאג'/עבודה מעשית במסגרות לא דווקא דתיות.

חבל להמנע רק בגלל הסיבה הזאת. 

בתחום האומנות הייתי בודקת שבמקומות לא דתייםיעל מהדרום

לק"י

אין בעיות צניעות בקורסים.

כל מיני ציורים לא צנועים בלשון המעטה.

תודה על ההסבררוני 1234

באמת לא חשבתי על זה… היה לי בראש יותר הפן הטיפולי ופחות האומנותי.

עדיין כדאי לברר טוב לפני שפוסלים.

זה מה שהתכוונתיגלויה
אני חושבת ששווה לברר מול סטודנטיות שםיעל מהדרום
עולם התרבות הוא מאוד מאוד חילוני. וגם ההוואי,Pandi99

הדיבור, אירועים, וכו

יש כאלה שלא מפריע להם

אבל אם הפותחת שאלה כנראה שלה מפריע

חברה שלי דוסית למדה בחיפה. משערת שיש עודשיפור
תודה!גלויה
למד תרפיה?
כן. תרפיה באומנות. עכשיו עובדת בזהשיפור
וואוו!!גלויה

יש מצב לדבר איתה?

אם זה בסדר...

אני מכירה כמה וכמה, ואולי התנאים לתואר שניממשיכה לחלום

שונים מתנאי הקבלה לתואר ראשון, אז ממש לא כדאי להתייאש מראש

הבעיה המשמעותית יותר שזה נסיעה רצינית

ולא יודעת אם זה מתאים לך..

אני מציעה לך לחפש בנות שלמדו את התואר גם בחיפה וגם במבח''ר ולשאול אותן ישירות.

מישהי למדה בבר אילן?גלויה

יש תואר די חדש

בתקווה שכן יהיה מקום נורמלי

מבחר לא מקבליםDevora

אם עשית בגרויות.

יש גם אופציה באונו, יש מסלול חרדי.

ואם את באיזור שיש תחנת רכבת, זה לא נראה לי כל כך נורא.

זה לא הפרמטרDoughnut
אני עשיתי בגרויות ולמדתי שם, לא לפי זה הם בוחנים.
זה אמור להיות קשורDevora

כי זו לא הוראה שלהם, אלא של המל"ג.

יש אפשרות להיכנס עם בגרויות, אבל בדרך כלל זו ועדת חריגים.

הוראת המל"ג קשורה לחינוך חרדי, לא לבגרויותשיפור
יש חינוך חרדי עם בגרויות, ולא תהיה להם בעיה להתקבל למבחר 
מכירה הרבה עם בגרויות שלמדו שםשמ"פ
לי אמרו שמקבלים רק מהחינוך החרדי, לא קשור לבגרויותשיפור
יש גם אולפנות דת"ל ששייכות לחינוך החרדי שיכולות להתקבל כמו אולפנת למרחב בפתח תקווה ותהילה בירושלים
תודה!גלויהאחרונה
נכון, אבל העלות ממש גבוהה אני חושבת. (כי זה לא שכ"ל אוניברסיטאי)
מה היית קונה מתנה לעצמך?רוני 1234
לו היה לך תקציב של 1500 שקל?
מכונת קפהשירה_11
או תכשיט שווההשקט הזה

או גאדג'ט למטבח

או חוויה- יציאה זוגית למסעדה שווה, חופשה בצימר, סדנה מיוחדת (אגב אם זו מתנה רק לך אפשר לגמרי ללכת עם חברה ולאו דווקא עם הבעל)

דייסון (לא רטוב)מישהי מאיפשהו

ואם כבר יש, אז שואב שוטף

נינגה גריל - אמאלה כמה זה שימושי! 

מעניין אותי, מה נותן דייסון שלא נותן שואב שוטף?רקלתשוהנ
חוץ משטיחים
הדייסון הוא יותר לאבקמישהי מאיפשהו

השואב השוטף הוא יותר לשטיפה.

כמו מטאטא ומגב - רק שהמגב משודרג ולא נבהל מחתיכות אוכל רטובות ודביקות. לשערות, גושי אבק וכדו השוטף פחות מוצלח לדעתי.

וגם לדייסון יש את הראש הקטן שמתאים לשאיבה בפינות, מגירות וכו

מנסה לדייק-מישהי מאיפשהו

הדייסון יותר טוב לתחזוקה של הבית, באבק ורצפה. הוא מחליף טאטוא.

השואב שוטף מעולה בסוף יום כדי להעביר ויש על הרצפה ולקבל בית נעים, או דקה לפני שבת כשהמטבח התלכלך שוב או לא הספקנו לשטוף - אבל הוא לא מחליף שטיפה טובה.

זה כמובן מהנסיון שלי, בטח יש כאלה שיגידו אחרת... 

תודה יש לי שואב שוטף ואני משתמשת בו למה שכתבתרקלתשוהנ

על הדייסון...

לא רק בסוף היום, אלא במהלך היום גם ככה הלכלוך זה לא אבק אלא ארוחת צהריים, מים שנשפכו ודברים כאלה שאי אפשר או מעצבן לטאטא.

תודה שהסברת

מעולה!מישהי מאיפשהואחרונה
אצלינו יש כמויות של אבק, אולי יותר מהממוצע 🙈 
קורס שווהשאלת היריון

או ציוד של אומנות או תכשיטנות

דברים שקשורים בתחביביםמתואמת
אצלי - ספר אלקטרוני, לוח גרפי לציור, כלי נגינה כלשהו...
משתמשת לדברים שממילא רציתי לקנותשמש בשמיים

ציוד לחצר או ספה חדשה, מחשב נייד חדש. דברים שאני גם אקנה יום אחד עם מתנה או בלי אבל הם עדיין מפנקים ויכולים להיחשב מתנה

מוסיפה- משהו שהייתי קונה בלאו הכי, אבל משובח יותריעל מהדרום
לק"י

או יקר יותר.

חליל צד.מוריה
שואב שוטףמולהבולה
מתנות עצמיותoo
שנהנתי מהן

כורסא אורתופדית עם מקום נפתח לרגליים (2000)

חופשה שווה (סכום תלוי מקום/ אורך/ לבד/ לא לבד)

תכשיטים ליומיום (אוהבת פנדורה)

פריטי לבוש יקרים שווים לשימוש שוטף (כמו מעיל מקצועי להליכות/ נעל נוחה שווה/ תיק יקר שמעלה חיוך יומיומי)

תכשיטיםדיאן ד.
מה דעתכם על דיקלקטין/בנגסטה?הרמה

שתי הריונות הייתי בלי

שתי הריונות עם

לא יודעת להגיד כמה עזר אבל אולי הקל

עכשיו עם בחילות בלי הקאות אבל בחילות איומות

מתלבטת אם לקחת שוב פעם או לשרוד בלי

לא מבינה בזהיעל מהדרום

לק"י

אבל אם את מתלבטת, את יכולה בינתיים לקחת כדורי ג'ינג'ר או נוזיקס (שזה ג'ינג'ר עם בי6).

אולי תגלי שזה עוזר לך.

תרגישי טוב!!

עלי זה הקל ברמה מסויימתאנונימית בהו"ל

עדיין סבלתי מאוד אבל הצלחתי לאכול

לי בונגסטה היה משמעותי לבחילותכנה שנטעה
ברור שלקחת בונגסטה למה לסבולשירה_11
אני יודעת שזה יישמע הזויהרמה

2 ההריונות שלקחתי יצאו לי ילדים מרדנים ולא קלים

2 ההריונות שסבלתי בשקט- ילדות טובות ורגועות

שוב אני יודעת שנשמע הזוי אבל פתאום יש חשש לקשר כלשהו שטרם נבדק 

אצלי חלק ככה וחלק ככה ולא לקחתי בכלליעל מהדרום
לק"י

כן לקחתי גינגר ודומיו. אבל זה לא יצא קשור....

למי יש חשש?שירה_11

לך? או משו שקראת?

בכל אופן אני לא יודעת כמה סבלתי

אני יודעת שחיי לא היו חיים

שהתבאסתי שהבוקר הגיע

וכשפתחתי את העניים חיכיתי כבר לסגור אותם שוב

ואני לא מגזימה

זה היה מהגיהנום

אצלי הפוך חחחDoughnut
הציל אותיDoughnut
אני בעד לנסות כל הריון מחדש ולראות איך זה. לי הדקלקטין עזר עם הקאות אבל עדיין סבלתי מבחילות, הבונגסטה הקלה משמעותית את הבחילות ברמה שיכולתי לנשום.
הרגשת הבדל בין דיקלקטין לבונג'סטה?אנונימית בהו"ל
אני מאודמישהי מאיפשהו
דיקלקטין היה לי מעולה ועם בונגסטה הייתי ככ חלשה שכבר העדפתי את הבחילות
מזכירה לישירה_11

שהבחילות היו כל כך קשות שיצאתי לבחוץ לנשום קצת אויר כי הרגשתי שאני נחנקת מבפנים

ואמאלה אני לא משקרת - משב רוח על הפנים עשה לי בחילה!!!

שם כבר הבנתי שזה רק אני והשם 😂

וואי היה לי ערב אחד בול ככה בהיריון הראשוןשיפוראחרונה
תעזרו לי לשמוחחחואז את תראי

יום העצמאות

כולם עם המשפחה

עם חברים מהיישוב

עושים על האש

נהנים

ואנחנו כרגיל בבית

משפחה גרעינית

תודה ה' על המשפחה שלי!!!!!!!!!!!!

כמה שניסינו להזמין חברים/משפחה

פשוט לא זורם

זה קשה כשאין משפחה נורמלית וגם קהילה אין

הרגשה של בדידות ואני בן אדם כל כך חברותי

וזה לא פשוט

לסחוב הכל

לארגן הכל

לשלם על הכל

להעסיק את הילדים

הכל לבד

מסיימים עם הלשון בחוץ

"רק בשביל הילדים"

וגם לי בא שמישהו יזמין אותי

לבוא ככה

כמו שאני

להכין משהו קטן

וזהו

להרגיש תחושה של ביחד

של חלק ממשפחה

מקהילה

ואין....

יאללהההה

הולכת להמשיך להכין סלטים טעימים

ומהר מהר מנגבת את הדמעות

תודה שהייתן כאן🥰

הלוואי ותהנו ותשמחו!!! חיבוקיעל מהדרום
לא רלוונטי כבר להשנהשלומית.

אבל גם לנו אין משפחה/ חברים שמסתדר לחגוג איתם ופשוט יצאנו לטייל!

בלי על האש ועם טיול שמותאם לקטנטנים והיה ממש כיף!

אולי תחשבו על כיוון כזה?

הבעיה לא משתנה ואז את תראי

זה בכל מקרה מרגיש לבד

והעומס והעול שבהכנות וכל כך מעייף - נשאר...

חוץ מזה שחלק מהעניין של היום זה לעשות על האש ולא רצינו לאכזב את הילדים

על האש זה לא באמת מצוות היום 😉אולי בקרוב
כן, הרבה עושים אבל אם לא זורם, לא מסתדר אם סתם פחות אוהבים באמת שאין חובה ואפשר לעשות משהו אחר
אולי תנסואורוש3
לחשוב מה יהיה לכם הכי כיף. זה לא פותר את הבעיה של חברים או משפחה. אני לא יודעת מה הרקע וחיבוק גדול על זה! אבל בביחד שלכם הייתי משקיעה רגע מחשבה מה יהיה לך פחות שוחק ויותר ממלא. כמו שהציעו אפשר לטייל, אפשר ללכת למתנפחים באיזה מקום עם דוכני אוכל, לשבת ליד מעיין, לעשות בוקר סרט. סתם זרקתי. אבל ברעיון, אין חובה כמעט בשום דבר... תנסי בביחד שלכם לא להרגיש רק שאת מקריבה למען אחרים אלא גם נהנית. 
אני אגיד לך מהואז את תראי

אנחנו כל שבת בבית

כל חג בבית

אז גם ביום העצמאות להיות שוב בבית?

יש בזה משהו מאוד לא קל עבורי

ואני הכי אוהבת את הבית שלי

והמשפחה הגרעינית שלי היא כל חיי!!!

ועדיין יש בי רצון שהילדים שלי יחוו ילדות עם בני דודים ושבתות עמוסות וטיולים ומרחבים ועוד אנשים שהם לא רק אבא ואמא.

לשניה אני לא מתלוננת, מודה לה' על המשפחה המתוקה שלי, זה חסד!!!

פשוט אומרת שיש משהו מאוד בודד בלהיות בלי קהילה, בלי חברה לפרוק לה קצת, בלי משפחה עוטפת.

סה"כ אנחנו זוג צעיר...

תודה על ההבנה והרעיונות💜

למה זה ככה בעצם?אורוש3
אמממואז את תראי

מצד אחד המשפחה בחו"ל

מהצד השני משפחה מאוד קטנה, ההורים לא בעניין של לארח וגם לא לבוא אלינו (לצורך העניין היו היום בבית, פשוט נחו והמשיכו בשלהם)

והאחים הולכים לצד השני באופן קבוע (אפשר להבין אותם, יותר כיף שם )

מבחינת קהילה אין פה ממש קהילה קרובה

יש קהילה גדולה שכן יש שם אנשים שאנחנו מדברים איתם ונפגשים בבית כנסת וכאלה אבל לא מגיע לרמה של לעשות דברים ביחד וניסיתי לא פעם...

קשוח...אורוש3

הייתי מנסה להזמין את האחים.

לחשוב על חברים מהעבר, צבא, ישיבה, אולפנה, לימודים. ומנסה לחדש קשרים לאט לאט. וכן יותר להתחבר לקהילה. 

אז למה אתם לא עוברים לקהילה?אמאשוני

דווקא בגלל שאתם זוג צעיר כדאי להשקיע בלבנות קשרים שיתנו לכם את המעטפת והגיוון שאתם זקוקים להם.

זה לא קורה בבום, זו דרך, ולכן כדאי להתחיל אותה כדי שתקצרו פירות בהמשך.

לא מוצאים לאןואז את תראי

זו האמת.

לא רוצים בשומרון/ בנימין

לא בלוד

מבחינת עבודה חריש לא מתאימה

ונראה לי שבזה סיכמנו את המקומות הקהילתיים...

לא?

ממש ממש לא..שקדי מרק

יש הרבה קהילות בערים סביב בתי כנסת/גרעינים

אם אתם בעניין, הייתי מתאמצת לחפש

ויש עוד כמה יישובים חוץ מבשומרון ובנימיןשקדי מרק
אשמח לשמועואז את תראי
יש בגוש עציון, באיזור הר חברון, בלכיששקדי מרק

אבל אם השיקול הוא רק בטחוני אז אולי גם אלו לא יתאימו לכם.

בנוסף יש יישובים כמו למשל מרכז שפירא, מרחבעם, כמובן תלוי איזור

לגבי ערים יש גרעינים קטנים, שבהם הקהילות קטנות ומחוברות יותר (מכירה בגדרה ובחיפה אם רלוונטי לכם, אני מכירה חלקית אבל שווה לברר.

חיפוש מקום מגורים הוא מסע לדעתי.. לא פשוט ברור

ממה שבדקנו זה או מסוכןואז את תראי

או יקר בטירוף.

למשל מרכז שפירא זה מקום מאוד מאוד יקר...

אנסה לבדוק שוב לגבי מה שכתבת. תודה!

לא מהיכרות אישית אבל יששיפור

את כפר הרואה, יד בנימין, נחלים, מרכז שפירא, שבי דרום, נראה לי ששומריה וברכיה גם לא ביוש.

ויש גם יישובים בגולן ובעוטף עזה.

ברכיה זה מושב ליד אשקלוןיעל מהדרום
לק"י

שומריה זה בלכיש.

לכיש לא מסוכן בכלל אין שם ערביםפה משתמש/ת

וגם אזעקות כמעט לא

לגמרי אזור רגוע יחסית

בני דקלים,שומריה,נטע,כרמי קטיף

לא יודעת מה הסגנון שלך

אבל ישובים חמודים 

גם ברכיה לא מסוכן. רק לא נראה לי שזה מה שהיא מחפשתיעל מהדרום
כל הישובים שהזכרת פהניק חדש2

קרובים לקו.

אומנם זה לא מוגדר מסוכן אבל גם לא רחוק מאד מהגבול.

ממליצה להסתכל בגוגל מפות מי שחוששת.

זה אזור קרית גת. לא רחוק משםיעל מהדרום
גם כפר סבא, ראש העין ומודיעין..טארקו
ועוד המון מקומות שלא נחשבים מסוכנים בכלל..

ואם כבר עברו את הקו זה חסר משמעות כמה זה קרוב.. לצורך העניין יש יותר שב"חים בתל אביב מבראש העין למרות שראש העין קרובה יותר..

אנחנו גרים במקום כזהואז את תראי
זה לא מספיק קהילתי בשבילנו
זה גם עניין של אופייעל מהדרום

לק"י

אנחנו גרים בעיר לא קטנה בדרום, שייכים לגרעין משפחות.

אני לא כזה נפגשת עם נשים/ חברות ביומיום, אבל גם כשיש מפגשים ואני הולכת, אני לא כל כך מוצאת את עצמי.

כדאי שתחשבו מה בדיוק אתם מחפשים.

לאאמאשוני

בכל עיר כמעט נראה לי שיש קהילות של משפחות דתיות צעירות.

פתח תקווה וגבעת שמואל למשל נחשבות לערים דתיות

אבל גם ברחובות, מודיעין וראשון לציון יש קהילות תוססות.

ואם את מחפשת ערים זולות יותר גם לא חסר.

אנחנו גרים ביישוב גדול עם קהילה סביבואז את תראי

גרעין כזה.

וזה לא מספיק קהילתי בשבילנו...

לא מחפשים רק אירועים בחגים ותפילה משותפת.

אוקי אבל יש מאות קהילות בארץאמאשוני
כדאי להשקיע בבירור יסודי של הצרכים וההיצע
ועוד טיפאמאשוני

אם אתם בסגנון חוצניקי למשל אמריקאי או צרפתי, כדאי לברר על קהילות מתאימות, אצל הרבה יש את הנושא של משפחה בחו"ל ומטבע הדברים הקהילה נותנת תחושת משפחה.

למשל בחשמונאים יש קהילה חוצניקית מבוגרת, לא יודעת איפה יש צעירה, כי אני כבר פחות מעורה בגילאים הצעירים אבל בטוח יש.

בבית שמש נגיד יש כמה קהילות כאלו.

גם בירושלים יש.

יש קהילות מבוססות שהן יותר סגורות וחדשים פחות מוצאים את עצמם בהם,

ויש קהילות שעוד בשלבי בניה או ביסוס ושם שווה להשקיע.

אולי את ברה כרגע סמוך לקהילה וותיקה ולכן פחות מורגש שיש מעטפת והתחדשות.

פתח תקווה ממש לא נחשבת לעיר דתיתעם ישראל חי🇮🇱

אולי 20% מתוך 270 אלף תושבים בערך.

יש את השכונות הדתיות כמו כפר אברהם, הדר גנים וקצת במרכז העיר בפיזור .

גבעת שמואל נחשבת עיר דתית לאומית יותר.

וואי מבאס ממש הלבד כשאת כל כך רוצה ביחד😒❤️שיפור

נשמע שזאת תחושה כללית שמכאיבה בחיים, ויום העצמאות רק מדגיש את זה יותר ומציף את החסר❤️‍🩹

ובכל זאת, מעלה נקודה למחשבה, נשמע שאת עובדת מאוד קשה "כדי לא לאכזב את הילדים" והגיוני שהילדים יהנו לא פחות מטיול, או אפילו מנגל עם צ'יפס ונקניקיות בלי סלטים מושקעים...

אנחנו נגיד לא עשינו על האש היום. טיגנו פלאפל ואכלנו עם פיתות, סלט וצ'יפס. זה כן עבודה אבל לא ברמה של לסחוב, לארגן, לשלם ולסיים עם הלשון בחוץ... וחוץ מזה הלכנו לפעילות שווה והילדים נהנו עד הגג.

אם מה שאתם עושים עכשיו לא עושה לכם טוב, אז ממש ממליצה לחשוב ביחד שנה הבאה עם ראש פתוח מה אפשר לשנות כדי שיהיה כיף ושמח למרות הנתונים המבאסים שאין משפחה וקהילה זורמת. ואם לכם יהיה טוב כנראה שגם הילדים יהנו. וגם אם בשנה הראשונה זה יהיה להם מוזר ויתאכזבו שחסר משהו משנים קודמות, זה דווקא יכול להיות להם לימוד טוב על גמישות בהתאם לתנאי החיים המשתנים.

לי זה כן מרגיש שזה משתנהשלומית.
עבר עריכה על ידי שלומית. בתאריך ה' באייר תשפ"ו 23:18

אבל כמובן זו הרגשה אישית.

לארוז אוכל קליל, בלי הרבה הכנות, ולקחת את הילדים לטיול מרגיש לי מאוד משפחתי ולא בודד בכלל

כן מסייגת אחרי שקראתי עוד תגובות שלך שאצלנו שבתות וחגים כן מתארחים מדי פעם אז אין תחושת בדידות מתמשכת שמתווספת כל פעם...

חיבוק גדול!

לגבי הקהילהשקדי מרק

זה מפריע לכם רק ביום העצמאות ואירועים כאלה או כל השנה?

כי אם כן אפשר אולי לנסות להתחבר לקהילה שקיימת בעיר/בישוב גם אם זה נגיד קצת רחוק לכם, או מסיבות מסויימות לא הכי טבעי.. עדיין שווה לדעתי להתאמץ.

אם אוהבים, קהילה זה דבר משמעותי 

אפילו לעבור דירה..שקדי מרק

כשחשבנו איפה לגור, השיקול הקהילתי היה כמעט הכי משמעותי..

אז אם זה משמעותי עבורכם, שווה להשקיע בשביל זה

(וגם בתוך קהילה לפעמים לוקח זמן להיכנס ולהרגיש חלק, לעשות סעודות משותפות.., במיוחד בקהילה גדולה. אבל הפוטנציאל קיים)

מצטרפת להמלצה של מעבר דירהשומשומונית
אנחנו היינו במקום שלא הצלחנו להכנס לקהילה ( היה לנו שם גם בית). אבל החלטנו בתהליך שעברנו עם עצמינו, ששווה למכור את הבית ולעבור דירה בשביל קהילה. ולא מתחרטים לרגע! למרות שבבית הקודם היו יתרונות על פני הבית הזה, פה מרגישה יותר בבית- גם בישוב ובסוף גם בתוך המבנה עצמו... מתרגלים לחסרונות, לומדים לשדרג מה שצריך והיום כיף לי לחזור לבית כל יום מחדש ...
וואו, איזה אומץדיאט ספרייט

ואיזו חשיבה מדהימה.

אכפת לך לשתף למה את חושבת שלקהילה הראשונה לא הצלחת להיכנס ולקהילה השניה כן?

כאילו, זה תלוי קהילה?

תלוי בגישה שלכם?

המחשבות על לעבור קהילה תופסות אותי מאוד לאחרונה, אז זה יעזור לי למחשבה אני חושבת.

רק אם אפשרי לך. 

הכי מבינה אותך בעולםםפה משתמש/ת

גם לי אין משפחה שבקשר איתה

וגם אין לי חברות בסביבה

וגם בכלל רק אחת ל..שנה מדברת עם חברה טובה מפעם

לא מזמינים אותנו והיו לי כל מיני חגים שנשארנו לבד

כולל  ליל הסדר

בעל מגויס ואין עם מי לעשות שבת בכלל

ולבד עם הקטנים - נכון זה בעיקר להיות בתפקיד ולתמרן סביב ולהעסיק ולהכין וכו

אבל עם הזמן רוצה לצאת מהמסכנות ולנסות לעשות מזה את ההכי טוב

משתדלת לצאת ולא להשאר בבית

וכן לחשוב מה כיף לילדים

ואז להיות פנויה לשה ולהשכיר לעצמי שזאת המטרה

אבל גם למצוא ביטוי למה ישמח אותי ..אפילו בקטנה

לא תמיד הולך

אבל את לא לבד

לא לכולם רק כיף

והרבה מאיתנו עובדים קשה כדי לזכות ל'כיף' הזה

ולפעמים כיף שעבדנו עבורו הוא יותר כיף ומוערך מסתם כיף שבא בקלות

חיבוקאבןישראלאחרונה

מכל הלב💗

תחפשו מקום שיהיה לכם חברה ותעשו דברים ביחד/ תיפגשו לארוחות מדי פעם, זה דורש עבודה ומאמץ אבל שווה את זה בעיני.

הרבה הצלחה

כיתה א' - איך מנהלות את זה??אנונימית בהו"ל

מיותר לציין שזו היתה שנה מטורפת

ועדיין לא הצלחתי להבין איך לנהל את זה שהבת שחי חוזרת מהצהרון ב16:30

וצריכה להספיק שיעורי בית

מקלחת

ארוחת ערב

ורוצה גם להספיק לשחק(???)

ואיפה זמן לעשות מערכת?

כל פעם זה מלחמה

איך עושים את זה בכיף?

לא לעשיתי שיעורי בית זו לא אופציה אז לא להציע בבקשה

השאלה שלי היא איך אתן עושות את זה מבחינת סדר, מה לפני מה ואיך לתווך את זה לילדה

חא מכינה מערכת , יש להם הכל בכיתה או בתיקשמעונה
אם יש לך אפשרות חלק מהימים להחזיר מוקדם ,אצלנו היא עושה שב בצהרון, היא באמת חוזרת מאוד מותשת... וצריך להיות על זה ברגע שהיא חוזרת
זה באמת דפקט של כיתה אאמאשוני

ואני כן רוצה להציע לך חשיבה: למה בעצם חשוב לך שיעורי בית?

תנסי קצת לרדת לעומק, כי כשמבינים מה בדיוק חשוב מוצאים גם איזון נכון.

למשל: חשובה הלמידה. חשוב שתקרא ותכתוב ותדע לחשבן.

השאלה הבאה תהיה: האם בסדר יום הנוכחי היא משתפרת בלמידה ע"י הכנת שיעורי בית?

האם יש דרכים נוספות להשיג את אותה מטרה?

למשל משחקי קריאה בנחת בשבת.

אם חשוב לך שהמורה תראה שהיא הכינה ש"ב, אז שוב האם יש דרכים נוספות וכו'

מערכת אפשר להכין איתה או להכין עבורה.

היא ממש קטנה והבעיה העיקרית היא שככה גורמים לתלמידים לשנוא לימודים. סתם בגלל שמעמיסים עומס לא מותאם בהתחלה במקום לגרום להם לאהוב ללמוד.

זה משתפר אבל בהמשך.

אצלנו רק בא' יש את הקטע הלא ברור שכל שיעור יש ש"ב.

זה באמת ממש עמוס. ממש לא אוהבת את זהיעל מהדרום

לק"י

פרקטית, מערכת אפשר להכין לה. היא תוכל ללמוד להכין בהמשך. לא נורא.

ש.ב.- לא עושים בצהרון?

עונהיהלומה..

מערכת- מסכימה עם יעל אפשר להכין לה והיא תלמד בהמשך

לדעתי כשהיא חוזרת הביתה אז כן לתת זמן להתפרק ולא ישר לחזור על לימודים כי אחרי יום ככ ארוך צריכה להרגיש את הבית ולשנות את האווירה של הלימודים.

אז אפשר לשחק, לדבר ומה שהיא רוצה במשך 30-45 דק

אחרי זה שיעורים, ללמוד למבחנים- כ30 דקות?

מקלחות, א. ערב (או הפוך)  אצלנו כשעה עד שעתיים (תלוי כמה ילדים ואורך המקלחת- מסרך סמיך גזיזת ציפורניים וכו')

שיעורי בית אצלינו גג 10 דקות. והציוד נשאר בכיתהשיפור

לא צריך מערכת.

^^ גם אצלנורוני 1234
גם אצלינו ככה היהאראחרונה
10-20 דק גג
IVF- ההורמונים האלה הורגים אותיאנוונימית1

שמישהו יגיד לי שאני נורמאלית שאני בוכה בלי סוף כאילו אני כבר מתאבלת? שאני כבר מדמיינת את התשובה השלילית למרות שיש עוד שבוע לב. דם?

שזה ההורמונים, לא אני.

שאני מדמיינת אותי רצה לקבל חיבוק מהשכנה (כי הוא בטח יהיה במילואים בדיוק) ואני נמרחת לה על הספה. ומשאירה אצלה את הילדים כי בטח לא יהיה לי כח לתפקד.

ומתישהו העולם יבין שמותר לי לרצות עוד ילדים? שזה שאני מאושרת שיש לי לא סותר ששורף לי הלב שאני רוצה עוד? מה, רק לאישה שמביאה בקלות מותר לרצות מלא ילדים? מי החליט את החוק המוזר הזה?

ואולי בכלל אני צריכה להתפלל שה' יעזור לי לרצות פחות ילדים?

כדי שלא יכאב כל כך בנפש. כדי לחסוך לי מסעות אינסופיים כאלה

נורמלי. ולמי איכפת מהעולםאורוש3

את הולכת בשביל שלך.

חיבוק! 

חיבוק ענק יקרה!!! הייתי שם....אמהלה

תתעלמי מרעשי הרקע! לא מעניין מה העולם חושב עלייך!!!!!

שיהיה בשורות טובות ומתוקות בקרוב ממש

השבועים האלה זה סיוטטט שלא ברא השטןSheela
חיבוק גדול נשמה הלוואי שיעבור מהר ויהיה טוב! 
תודה מהממות♥️ אני פשוט לא זוכרת שהייתי ככהאנוונימית1
בסבב הטיפולים הקודם...

לא זוכרת שכל רגע פנוי אני בוכה, שהייתי מדוכדכת אחרי ההחזרה...

פשוט קטע שכל סבב והאופי המוזר שלו

אולי בסבב הקודם בעלך לא היה במילואים..שקדי מרק

ולא היינו בסיומה של מלחמה שהוציאה הרבה כוחות?..

אל תשכחי שגם ככה להיות מטופלת פוריות בתקופה כזאת זה טירוף

ובואי נגיד שגם בלי טיפולים אני אשת מילואים ועם דמעות בעיניים כי כבר נמאס

אז את מתמודדת עם הכל ביחד..

חיבוק גדול

האמת שהוא היה במילואים בסבב הקודםאנוונימית1
אבל מרגישה שאולי פשוט יש יותר ויותר דלדול כוחות עם הזמן... וחיבוק לך על המילואים, באמת נמאס
🧡שקדי מרקאחרונה
זה ממש נורמליSheela

זה שבועיים מורטי עצבים

ממש תחושה שאין לאן לברוח והמחשבות מציפות בלי הפסקה..

ואם את ברצף של טיפולים אז גם ההורמונים מצטברים מפעם לפעם

זה יעבור❣️

מבינה אותך כלכך חיבוק גדול!מחכה להריון

אמן תשובה חיובית בקרוב!!

מותר לך לרצות לגמרי!

מבינה מאד את המקום הזהמאמינה ומתאמנת

שאת רוצה עוד ילדים וצריכה להילחם על זה ואחרים לא מבינים. כשאומרים לך להסתפק בילדים שיש לך.

צריך לשים פס על כולם אבל זה כל כך קשה.

הלוואי והכל ילך לך בקלות🩷

אמן♥️♥️♥️אנוונימית1
וואי וואי איך שאני מבינה אותךשירה_11

מחמת בושה אני לא אספר לך מה אני הרגשתי עם ההורמונים

הלוואי והייתי יכולה לשלוח לך איזה משו מתוק וחיבוק 🩷🩷🩷🩷🩷

חיבוק!! גם אני הייתי שםחולמת להצליח

בטח שזה נורמלי לבכות,זר לא יבין מה זה לעבור בדיקות בלי סוף,

ללכת לבדיקות דם אולטראסאונד כמעט כל יום,

להזריק לעצמך זריקות

ואחר כך לעבור טיפולים..

את אלופה!👑

בע"ה מאחלת שיהיו בשורות טובות!

תוך כמה זמן מגיעה תוצאת בטא בכללית?אנונימית בהו"ל
.
אם עשית מוקדם בבוקר אז בטח תוך כמה שעותירושלמית במקור
לי פעם לא הגיעה התשובה גם אחרי הצהרייםחולמת להצליח

אז הלכנו לאחות והיא אמרה לנו.

לפעמים קורה שיש תקלה באתר.

בהצלחה!

תיכנסי לתוך עמוד הבדיקות כדי לבדוקמתואמת
קרה לי שלא ראיתי תוצאות בעמוד הראשי של האפליקציה, ואפילו עשיתי עוד בדיקת דם - ורק אז גיליתי שהתוצאה מופיעה רק בתוך התיק הרפואי כנשכנסתי אליו...
נכון גם לי קרה פעם עם בדיקה. בדקתי שםאנונימית בהו"ל
קיבלת תשובה? גם אני מחכהירושלמית במקור
תודה לכולכן. טרם הגיעאנונימית בהו"ל
הגיע אלי לפני עשרים דק (שלילי...) אז תבדקי שובירושלמית במקור
חיבוק.לי לא הגיע התוצאהאנונימית בהו"ל
תודה... ובהצלחה.אם לא יגיע בבוקר תתקשרי לאחותירושלמית במקור
תודה יקרה הגיוני שתגיע תוצאה בשישי?אנונימית בהו"ל
אני פשוט צריכה תרופה שמחייבת בדיקת בטא קודם
לא קרה לי אבל הבנתי שייתכן. בכל מקרה תתקשרי לאחותירושלמית במקור
כןניגון של הלב
בגדול התשובה מגיעה תוך כמה שעות מהרגע ששולחים את הבדיקה למעבדה

אצלנו נגיד באים לקחת את הבדיקות למעבדה מאוד מוקדם בבוקר, וכל מי שעושה אחרי לוקחים את הבדיקה שלו רק יום אח"כ...

הגיע לי אחרי יום וחצירק טוב!אחרונה

היה מותח מאוד!!! ואז הגיעה תוצאה גבוהה מאוד (וזה כבר היה חמישי בצהריים אז לא יכולתי לעשות עוד בדיקה...)

אז ביום ראשון כבר הלכתי לעשות אולט' וב"ה הכל היה טוב (ועובר אחד)

אולי יעניין אותך