לדעתי אפשר לפתוח דיונים בעבודת ה' למשל:חגי עקיבא
יפה..שמחה ואמונה
אבל תוכל יותר לחדד את השאלה...
להסתיר ממי ממה.??
חידודחגי עקיבא
אני חושבת ש-פלספנית
בעזהי"ת
שאין עניין להמנע מלעשות דברים כדי להסתיר.
ז"א- אם יש לך אפשרות להתפלל בהסתרה, בכיף.
אם אתה בן שחייב במניין, למשל- אז אין עניין.
שני דברים:שמחה ואמונה
בס"ד
קודם זה היה לי ממש חידוש לשמוע שצריך(?) להסתיר את עבודת ה' שלך אבל אם כבר אז כבר
לענ"ד
אם אדם מסתיר את עבודת ה' שלו מפני שהוא מתבייש מהחברה-לדעתי הענייה זה ממש לא ראוי!
ולמה? כי כל העולם לא נברא אלא בשבילי-יחידה אני בעולם כולם פה הם שליחים שה' שלח לי כדי לחדש לי משהו בעבודת ה' שלי לא כדי לעכב לי את העבודה..
אבל אם הוא עושה את זה מתוך מניעות... אז אשמח שתגידו לי מהן אותן המניעות.. כי לא עולות לי בראש..

סיבת ההסתרה היאחגי עקיבא
אבללשמחה ואמונה
בס"ד
לדעתי זה לא קשור לגאווה-אדם שעובד את ה' ומראה את העובדה שלו(ובתוך תוכו הוא יודע שזה רק לכבודו יתברך)
לכלל העם אז הפוך אין פה שום גאווה! זה רק מחזק את הציבור.!!
אנחנו צריכים לעקור את מידת הגאווה שלנו,כי היא הרי שורש המידות הרעות! ולא לברוח ממנה!!

אבל לצערינו לא כולם חושבים שזה רק לכבודו יתברך...קראתיך
יש כאלה שעושים את זה כדי להרגיש צדיק וכדי שיגידו ויחשבו עלי שאני צדיקה...
אם זה מגיע לרמה של גאווה אז צריך לעשות את זה לא חדרי חדרים אבל גם לא בגאווה....
לענ"ד עצם הרצון להסתיר - היא-היא הגאווה.עצמי ואני
בתחילה כתבת "כידוע". כידוע למי? כידוע איפה?
היכן המקור שמצאת זה העניין?
הראה לי מקור!עצמי ואני
נו, קיצר, אל תשחק אותה ראש קטן. אני בטוח שהבנת למה התכוונתי.
אם זה יעשה גאווה-קוקו
למשל: אם אני נמצא במקום שבו כולם מתבודדים כל יום שעה- יש ענין להסתיר, כדי שלא ניכנס לגאווה. אבל אם לא כולם מתבודדים, אולי כדאי שכן כולם יראו וידעו על זה כי זה יחזק אותם!
אהממ... זה לא אמור לעבוד הפוך (לפחות בחצי הראשון)?עצמי ואני
לענ"דשמחה ואמונה
אופסס נשלח לי בטעותשמחה ואמונה
בס"ד
לענ"ד
כל עניין הגאוה זה להרגיש שאתה נמצא מעל כולם מעל הקדוש ברוך!
אם אתה עושה התבודדות -לצורך העניין- הן אם זה מקום של דוסים והן אם לאו
יכול מאוד להיות שהתעורר בכך היצר של הגאווה"וואי תראו איזה צדיק אני ובלה ובלה בלה"-כל זה רק מחשבות היצר הרע וגם אם תעשה את זה בסתר הגאווה תרדוף אותך בדברים אחרים!
שוב כמו שציינתי לעיל- אין טעם לברוח מהיצר הרע!-יש לך את מידת הגאוה? תעבוד על עצמך, הרי זה חלק מהמהות-עבודת המידות,אם תתעלם -המידה הרע לא תעלם.
לכן לדעתי הפוך-תעשה את עבודת ה' שלך, תפיץ את שם שמים בכך שאתה עושה את האמת שלך מבלי לשים עין על אף אחד מהסביבה! תזכור תמיד-אחד היה אברהם- וגם אתה!
אם אתה לבד בעולם אז על מי כבר יש לך להתגאות?!?..
----------------------------------------
ב"הצלחה
המשנה ברורה כותבקשקשן
(שו"ע או"ח סימן א' ס"ק ו') וז"ל: "המלעיגים עליו - וכן אם הוא אדם בינוני עומד במקום גדולים לא יתבייש מהם ללמוד ולעשות המצווה אך אם יתאפשר לו לעשות המצווה שלא בפניהם טוב יותר. ומיהו בפני בינונים שילמדו ממנו טוב יותר לעשות בפניהם שילמדו ממנו לעשות כמעשהו אך יכוון ליבו לשם שמים ולא להתפאר חלילה".
וכך לענ"ד צריך לדאוג....
הבנתי נכון?שמחה ואמונה
בס"ד
הוא מתכוון שכן צריך להסתיר? למה אני עדין לא מבינה..
לגבי הגאווה באמת טעיתיחגי עקיבא
אתם חמודים אתםיהודי יקר
בס"ד
אתם כאלה מתוקים עם תמימות אמיתית כמו שרבנו ציווה- "פשיטות ותמימות"! 
אבל, אתם צריכים להבין שכשבחסידות מדברים על מידת הגאווה ושלא לעשות מעשים בפרהסיה, אין הכוונה למצוות הרגילות היומיומיות שכולם מצווים בהם- (שלוש תפילות, תפילין, ציצית, שבת וכו') אלא מדובר במנהגי החסידות על שלל גווניהם, לדוגמא: להתפלל הרבה זמן (ולא הכוונה ל10 דק' שמונה עשרה, אלא הרבה זמן באופן חריג), או תנועות בתפילה, מחיאות כפיים בתפילה (שרבנו אומר בליקוטי מוהר"ן שממתיקות את הדינים עיינו שם), וכן על זה הדרך, זה בעיקר היתה עבודתם המיוחדת של הבעש"ט הקדוש ותלמידיו הקדושים (המגיד ממזירטש ותלמידיו- בעל התניא, ר' שלמה מרדומסק, ר' אלימלך וכו') אלא שהיום קשה מאוד כידוע להגיע להתרגשות אמיתית שנובעת מהלב פנימה כמו שהגיעו צדיקים אלו ולכן יש צורך לבדוק אם זה טוב לעשות את מנהגי החסידות בפרהסיה ובעצם להגיע מזה ליוהרה על ת"ח וכו'
אם תרצו אפשר להאריך בנושא זה, ונכתבו על זה גם ספרים קדושים ..
אשמח אם תאריך!!שמחה ואמונה
בס"ד
כל הדיון הזה מעלה לי הרבה חידושים!!
יהודי יקרחגי עקיבא
שכוייח סוף סוף אחד שמדבר לעיניין
אבל לא אמרת מה דעתך
רבנו נחמן אסתיר את עבודתו או לא גילה לאף אחדנח נחמן מאומןאחרונה
שאו יחול
הילולת רבנו הקדושאשר ברא
באיזה איזור בארץ?ברגוע
ירושליםאשר ברא
תבדקי על "חוט של חסד"שלג דאשתקד
לא רוצה שום קשר לברלנדאשר ברא
התכוונתי לומרשלג דאשתקדאחרונה
געגועצאצא
וואי אני לא מאמין שאני לא באומן...
יש בי רצון מטורף להיות שם עכשיו
ישר כוח על הזכות להיות בארץ ישראלפשוט אני..
שתזכה שרבנו יזמין אותך אליו בקרוב ממש!אשר בראאחרונה
אומן ראש השנההרשפון הנודד
מי כבר סגר כרטיס ומי עוד עובד על זה?
סבסוד נסיעה לאומן בפעם הראשונהMza
מחפשת שיעורים בליקוטי מוהר"ןרק להידבק בצדיק
היי
אני מחפשת סדרת שיעורים בליקוטי מוהרן שמסודרת לפי הסדר של התורות שאפשר לשמוע אותם וללמוד איתם את הס"ק
אם מישהו מכיר רב שיש לו שיעורים אני אשמח לשמוע..
תודה!
ממליץ לקנות דיסק אונקי שיעורים של הרב טייכנרמבקש אמונה
אני קניתי לא מזמן, עולה 180 שקל, ולדעתי, שווה כל שקל! על כל ליקוטי מוהר"ן מסודר, וגם על חגים.
מסביר הכל ממש יפה וברור ומוריד את הכל למעשה
אני גם חיפשתי שיעורים על הספר מהאינטרנט ולא מצאתי, עד שגיליתי את זה באתר "ברסלב נייעס"
יש שם שיעורים שלו לשמיעה ישירה אבל לא הכל. את יכולה לשמוע ולשפוט אם זה מתאים לך
להלן קישור שיש בו גם שיעור וגם פרטים על הדיסק אונקי
תורה ה' תניינא 'תִּקְעוּ אֱמוּנָה': שיעור מפי הגר"ש טייכנר #01 |♪ » ברסלב נייעס
תודה!רק להידבק בצדיק
השיערים הולכים גם לפי הסדר של התורות?
כן. הכל מסודר שם בתיקיותמבקש אמונהאחרונה
אשמח לשמוע מכם על הסיפור הנלצע
לפני שאשלח אגיד מה שאלתי ובקשתי.
1 - אשמח לפירוש לסיפור. מה הנמשל?
2- שאלה שתופיע בסוף הסיפור .
וֹד שָׁמַעְתִּי מֵהָאִישׁ הַנַּ"ל שֶׁשָּׁמַע בְּשֵׁם רַבֵּנוּ הַקָּדוֹשׁ שֶׁסִּפֵּר מָשָׁל לְעִנְיַן מַה שֶּׁצְּרִיכִין לְדַבֵּר עִם אֲנָשִׁים בְּיִרְאַת שָׁמַיִם וְזֶהוּ. פַּעַם אַחַת הָיָה גְּבִיר גָּדוֹל שֶׁהָיוּ לוֹ כַּמָּה אֲלָפִים וּרְבָבוֹת. עָשָׂה הֶעָשִׁיר הַנַּ"ל פְּקֻדָּה וְאָמַר כָּל מִי שֶׁצָּרִיךְ לִלְווֹת מָעוֹת יָבוֹא אֶצְלוֹ וְהוּא יַלְוֵהוּ מִסְּתָמָא הָיוּ עַל זֶה בַּעֲלָנִים [קוֹפְצִים] הַרְבֵּה וּבָאוּ אֶצְלוֹ אֲנָשִׁים הַרְבֵּה וְלָווּ אֶצְלוֹ מָעוֹת. וְהַגְּבִיר הַנַּ"ל הָיָה אֶצְלוֹ פִּנְקָס עַל כָּל הַנַּ"ל. פַּעַם אַחַת לָקַח הַפִּנְקָס בְּיָדוֹ וְהִתְחִיל לְעַיֵּן בּוֹ וְרָאָה שֶׁהוֹצִיא הַרְבֵּה מָעוֹת מְאד עַל עֵסֶק הַהַלְוָאוֹת וְאֵין אִישׁ שָׁם עַל לֵב שֶׁיָּבוֹא לְהַחֲזִיר וְלִפְרעַ לוֹ מַה שֶּׁלָּוָה מִמֶּנּוּ. מִסְּתָמָא חָרָה לוֹ עַל זֶה, וְהָיָה לוֹ עַגְמַת נֶפֶשׁ. בְּתוֹךְ הַלּוֹוִים הַנַּ"ל הָיָה אִישׁ אֶחָד שֶׁלָּוָה גַּם כֵּן אֵצֶל הַגְּבִיר וְאִבֵּד וְהִפְסִיד הַמָּעוֹת בְּאֵיזֶה מַשָּׂא וּמַתָּן עַד שֶׁלּא הָיָה לוֹ מִמָּה לִפְרעַ חוֹבוֹ וְהָיוּ לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה. הַיְנוּ שֶׁהָאִישׁ הַנַּ"ל הָיָה לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה שֶׁאֵין לוֹ לִפְרעַ חוֹבוֹ. וְהִתְיַשֵּׁב הָאִישׁ הַנַּ"ל בְּדַעְתּוֹ, שֶׁעַל כָּל פָּנִים צָרִיךְ לְהִתְרָאוֹת פָּנִים עִם הַגְּבִיר וּלְסַפֵּר לוֹ כָּל לִבּוֹ, בַּאֲשֶׁר שֶׁהוּא אָנוּס בְּדָבָר וְכוּ'. וּבָא אֵצֶל הַגְּבִיר וְהִתְחִיל לְסַפֵּר לְפָנָיו לִבּוֹ בַּאֲשֶׁר שֶׁאֵיךְ שֶׁקִּבֵּל אֶצְלוֹ מָעוֹת בְּהַלְוָאָה וְהִגִּיעַ זְמַן פֵּרָעוֹן וְאֵין לוֹ מִמָּה לְשַׁלֵּם כִּי הִפְסִיד הַמָּעוֹת וְאֵינוֹ יוֹדֵעַ כְּלָל לָשִׁית עֵצוֹת בְּנַפְשׁוֹ מַה לַּעֲשׂוֹת בָּזֶה. וְעָנָה הַגְּבִיר וְאָמַר לוֹ מָה אִכְפַּת לִי הַמָּעוֹת הַמַּגִּיעַ אֶצְלְךָ כִּי מַה נֶּחְשָׁב אֶצְלִי סַךְ קָטָן כָּזֶה שֶׁאַתָּה חַיָּב לִי כְּשֶׁתְּסַלֵּק אוֹ לְהֶפֶךְ נֶגֶד סַךְ הַכּוֹלֵל מֵהַהַלְוָאוֹת אֲשֶׁר עוֹלֶה לַאֲלָפִים וְלִרְבָבוֹת. עַל כֵּן רְצוֹנִי שֶׁתֵּלֵךְ אֵצֶל כָּל הַלּוֹוִים שֶׁלִּי וְתִתְבַּע אוֹתָם וְתַזְכִּיר אוֹתָם שֶׁהֵם חַיָּבִים לִי כָּל כָּךְ מָעוֹת וְלָמָה אֵין מְסַלְּקִין לִי. וַאֲפִילּוּ אִם לא יִפְרְעוּ וִיסַלְּקוּ אֶת הַכּל רַק כָּל אֶחָד יִתֵּן וִיסַלֵּק מְעַט מֵחוֹבוֹ גַּם כֵּן יַעֲלֶה אֲלָפִים פְּעָמִים כְּמוֹ סַךְ כָּל הַחוֹב וְהַלְוָאָה שֶׁלְּךָ. וְהַנִּמְשָׁל מוּבָן מִמֵּילָא וְהָבֵן
אשמח להבין , מה בכך ש1,000,000 שח למשל הם הרבה יותר מהחוב שלי שהוא על סך 300 שח? סוף סוף את החוב שלי לא שילמתי.. וכמובן מה זה אומר ברוחניות?
שכוייח...
אומןאשר ברא
אף פעם לא הייתי אצל רבנו.
ולפני התשובה הייתי בחוץ לארץ..
קשה לי לחשוב על לצאת מהארץ (בכללי) עכשיו אחרי כבר כמה שנים טובים שנהיה לי חיבור חד משמעי עם ארץ ישראל.
ובכל זאת אומרים לי שאצל רבנו זה משהו אחר.
האם זה ממש משהו אחר יותר מלהיות אצל הרשב"י?
כי לרשב"י לקח 17 שנים להזמין אותי בפעם הראשונה ועוד שנתיים בפעם השנייה.
רעיונות? מחשבות? הגיגים?
תודה!