היי באתי להתרענןהשאלה.

בא לי שרשור כייפי מלא בתוכן מעניין. 

אולי שכל אחד יכתוב הידעת? ומשפט קצר מעניין.

הידעתמחפשת^

כ12 שעות עברו עלי בישיבה רצופה מול המחשב בלימוד למבחן?

סורי אם זה לא מה שביקשת פשוט נמאס לי לטחון חומר משעמם מכל כיוון ואז להבחן עליו.

נ.ב. אחר כל מצגת אני פותחת את הפורומים או מחפשת אוכל [סוג של "פרס" בשבילי]

מה הנושא?השאלה.

המלצות לאוכל: במבה, קורונפלקס

בהצלחה!

מדע הדיבורמחפשת^

חצי חיוך

ניצחת אותי. השיא שלי זה 10:30 שעות ברציפות.חסדי הים
מה היה התוכן?השאלה.

עריכת הסמינריון הראשון שלי על 'מרד בר-כוכבא'- אם המורדיםחסדי הים
כבשו את ירושלים ובנו את המקדש או לא?

אני עוד מעט מגיע לשלב של עריכת הסמינריון השני על ה'אסופים'. נראה כמה זמן זה יקח, ואם אני יעשה את זה ברציפות.
את ניצחתמחפשת^

לא ישבתי ברצף [לא שמתי לב שקמתי] עשיתי הפסקות בפורום פה ובבנית קפלה [20 דקות ההפסקה הארוכה]

הידעתאיצטרובל

לינשוף יש אוזן אחת שיותר גדולה מהשנייה

דאי אמיתי?השאלה.

מעניין למה 

חלק מבני אדם הם ככהחסדי הים
זה נמצא לי בראשאיצטרובל

אבל לא מוצא לזה אסמכתא בגוגל

הידעתמבקש אמונה

שעובי העור של קרנף הוא 5 סנטימטר?  חתיכת שריון מטורף!! 

מעניין בשביל מה הוא צריך עור כזה עבההשאלה.

הידעת?השאלה.

הכאב נמצא ברגש, והסבל בנפש

אהבתי!מחפשת^

זה נורא תלוי איך אתה מגדיר כאב, רגש, סבל ונפש פסידונית

הידעת?כלמנסע

כי בראשית ברא אלוקים את השמים ואת הארץ

נו באמת...מחפשת^

הידעת?כלמנסע

כי "יראת ה' ראשית דעת" (משלי א')

הידעת?מפצלש עצמי לדעת
גם אויל מחריש לחכם יחשב
"הידעת?"כלמנסע

"גם אויל מחריש לחכם יחשב".

איזו אמירה!

לפורים! הידעת שבימי הביניים בהרבה מקומות באירופה שתו בירהחסדי הים
במקום מים, גם במנזרים.
יש רשימות קנייה של מנזרים, והיו שותים שם כמות מטורפת של בירה.
גם אחרי זה למשל בסימן רצ"א על שתיה בסעודה שלישיתסתם 1...
הב"ח כותב על הטור שבמדינתו אין חשש כלל מכיוון שאין חשש לשתיה של מים ורק שיכר. אף אחד לא חשוד על שתית מים.

בספר של פרופ' הרב חיים סולובייצ'יק "יינם" מופיעות הרשימות שאתה מתאר, מדהים. הוא טוען שריכוזי המים היו מזוהמים ולכן השתיה העממית ביותר הייתה סוג של יין זול. ספר מרתק על השתלשלות ההלכה. מומלץ לך כהיסטוריון. הוא היסטוריון של ההלכה נדמה לי.
הידעת?קוד אבל פתוח
אם לא לומדים למבחן, לא מצליחים בו (טרי מהיום).
היי לפעמים דווקא כן....לב טהור:)

בס"ד

טרי מהיום..

אני רק קראתי את החומר וגם לא עברתי על כולו, ונראלי הלך טוב ב"ה..

אבל זה פשוט חסד ה' והרבה סיעתא דשמייא!

מגניב לך!קוד אבל פתוח
תכלס גם אני לא אלמד למבחן בתכנות, ואני סביר להניח אקבל מעל 90, אבל לזה שהיה היום לא למדתי וצריך לעשות מועד ב'. למרות שדווקא היה מבחן קל, לא למדתי ולכן עבדתי לאט וזה גרם לך שלא הספקתי לענות על הכל.
הידעתמחפשת^

שגם שלומדים למבחן, לא תמיד מצליחים בו?

יש אחלה שיר בנושאבריו
הידעת של הדורבנים
הידעתבסדר גמור
אם מים לא היום מתרחבים במעלות נמוכות (תכונה נדירה) - קרח היה שוקע ואז =》 עולם החי והצומח היה נחרב!
הידעת?ע מ
אם תקפל דף לשניים, ואז עוד פעם לשניים, וכן הלאה, 45 (או 47, לא זוכר) פעמים, הדף, תיאורטית, יגיע לירח.

(אל תנסו את זה בבית, לא יעבוד לכם)
הידעת?בוז
פעם היה מיתוס שאי אפשר לקפל דף ליותר מ8 פעמים.
השיא הזה נשבר כשעשו את זה עם דף בגודל של חדר.

אני שמעתי 7ע מ
ולא ידעתי שזה תלוי בגודל של הדף...
בכל אופן, גם אם יהיה דף מספיק גדול שיהיה אפשר לקפל 45 פעמים, הוא ימות באטמוספירה ולא יגיע לירח.
אז זהו שהם הצליחו לקפל ל10. אבל דף בגודל מטורףבוז
לוקחת עלי לנסות....מחפשת^

הידעת?בוז
תיאורטית, יש מצב שיש לך נוקלאוטיד (חלק בדנ״א) מאברהם אבינו. אשכרה מאברהם אבינו.
כמה מצב כזה יש?ע מ
תחשוב שניהבוז
זה אפשרי. סיכוי קטן אבל אפשרי
ולא חושבת שיש סיכוי לרצף שלם או לגן, אבל לנוקלאוטיד בודד? למה לא?
אני לא מכיר כ"כ את המושגים הביולוגיים שאת משתמשת בהםע מ
בכל אופן, שאלתי היתה מה הסיכוי שיש לי נוקלאוטיד מאברהם אבינו? (כי כתבת שיש מצב, ולא כתבת אם זה סיכוי קטנטן או סביר)
סיכוי סביר בהחלט.בוז
אני אסביר את זה ככה-

שמעת על מיטוזה? תא מכפיל את עצמו. ואז יש גם את ההעתק וגם את המקורי. שניהם עוברים הלאה בצורות שונות.

לכל ילד יש המוני נוקלאוטידים מההורים שלו, שהתפתחו להיות הגוף שלו,
וחלק מהם עוברים הלאה לילדים שלו וכו׳.

אז יש סיכוי. לא שאפשר לבדוק את זה
אז התכוונתע מ
להעתק או למקורי?

ומאיפה יש לילד נוקלאוטידים שלא מההורים שלו? מהאוויר?
ומיאפה היה לאדם הראשון??,כל בנאדם מקבל לבדהמלך 1

אדם הראשון נברא.בוז
האישה קיבלה את שלה מהאדם הראשון.
זה לא היה שאלההמלך 1

לא, משכפול.בוז
יש מההורים שלו קצת, אבל כל השאר זה שכפולים, רנ״א ודנ״א שמתחברים בריבוזום

וואלה למדתי את זה מזמן, אני מקווה שאני זוכרת טוב
זה מה שהתכוונתי להדיג ל"ע.מ"המלך 1

אז יכול להיותע מ
שנוקלאוטיד בודד עבר מאברהם אבינו עד אליי,

ויכול להיות שלא, כלומר שכל הנוקלאוטידים שקיבלתי מהוריי הם נוקלאוטידים שכבר עברו שכפול מתישהו בהסטוריה והשתנו מאיך שהיו אצל אברהם אבינו.

הבנתי נכון?
בדיוקבוז
בחור חכם

צל"ש לי.ע מ
ועוד ב2 בלילה.
נכון? הזוי. תעשה משהו עם הכישרון הזה. גמרא או משובוז
הנוקלאוטיד עצמו פחות סביראחיתופל
אז חומצה זרחתית בודדת?בוז
מה כן סביר?
שום דבר,אולי אותו סוג לא אותו אחד ספציפיאחיתופל
הנוקלאוטידים בדנ"אריבוזום

הם לא בסה"כ ארבעה סוגים? כאילו, אז ברור שיש נוקלאוטידים משותפים בסיכוי מאוד מאוד גבוה.

כן. ובלי קשר יש סיכוי.בוז
גבוה? לא יודעת כמה בדיוק, אבל תכלס הם עברו מאות שחלופים ושעתוקים מאז אברהם אבינו.
זה לא סיכוי גבוה אבל זה סיכוי.

הייתי מחשבת לכם בדיוק כמה אחוזים, אבל אני לא יודעת חשבון.
(1032-)^10*3 אחוז למה לא?
באמת.

בהנחה שיש בגנום 3 מיליארד זוגות נוקלאוטידים, ובגוף יש עשרת אלפים מיליארד תאים. ושעברו בערך מאה דורות מאברהם אבינו עד אלינו.

|למה אני לא לומד למבחן למה|
עברו יותר ממאה דורות.ע מ
אם דור ממוצע זה 25 שנה ועברו 3730 שנה מאז שנולד יצחק אז עברו 149 דורות.

(וואו, פחות ממה שציפיתי)
נכון מפתיע?למה לא?
אז...
(1928-)^10*3 אחוז.

אנו מודים לך על שפנית אלינו. המשך יום נעים
אבלבריו
נדרש גם להוסיף לחישוב את מספר בני האדם בכל דור שהרי כשיש יותר בני אדם אז יש יותר סיכויים למוטציות
אמ, מוטציות נובעות מטעותלמה לא?
בשכפול, לא? כלומר בנוקלאוטידים שהגוף *מוסיף* לגדיל המקורי.

או מחיבור לא נכון של חלקים בכרמוזום - אבל זה לא משנה את המספר של הנוקלאוטידים... 🤔

החישוב שלי היה כזה - יצחק קיבל שלוש מיליארד נוקלאוטידים מאברהם ושלוש מיליארד משרה.

הם התחלקו והתחלקו לעשרת אלפים מיליארד תאים. הסיכוי שנוקלאוטיד הגיע לתא שממנו יעקב נולד הוא 3 לעשרת אלפים.

ואז בכל דור צריך לחלק שוב בעשרת אלפים מיליארד...

ובסוף צריך להכפיל במאה בשביל האחוז! חשוב מאוד.
יש כמה דברים שלא מסתדרים ליריבוזום

אני לא יודעת איך באמת לחשב את זה, כי אני לא יודעת למשל מה קורה במוות של תא. האם החומר שלו ממוחזר? האם תאי נבט, התאים שמהם נוצרים תאי זרע, מתים ונבנים מחדש? ואם כן, כל כמה זמן? ובאופן כללי הידע שלי בנושא הוא שטחי מאוד.

בכל אופן, בחישוב שלך לא הבנתי למה הכוונה ב"הם התחלקו והתחלקו". כשתא משוכפל, למיטב הבנתי, בעיקרון גדיל אחד מהסליל הכפול המקורי נמצא בתא תוצר אחד השני בתא תוצר השני. ז"א, עקרונית, כל הנוקלואוטידים שיצחק קיבל מאברהם נמצאים בסופו של דבר בשני תאים בודדים. עכשיו השאלה היא מה הסיכוי שזה תא נבט. אז זה נניח 2 מעל מספר התאים בגוף (ואני גם לא יודעת עד כמה הנחת ההסתברות האחידה הזו נכונה, ושוב - לא יודעת אם התאים הללו בהכרח יישמרו גם אם קיבלנו תא נבט עם גדיל מקורי). עכשיו מהתאים האלה נוצרים תאי זרע כאשר חלק מהכרומוזומים נבחרים מאברהם וחלק משרה. עכשיו הנוקלאוטידים יכולים להתפזר מתא נבט אחד לכמה תאי זרע כשבכל אחד כרומוזומים אחרים שחצי מהסליל שלהם הוא מהסליל המקורי של אברהם. ככה אנחנו יכולים לקבל תאורטית כמה ילדים של יצחק עם כרומוזום(ים) מקורי(ים) של אברהם. אז הסיכוי שמשהו מקורי יעבור הלאה, אם היה לנו תא נבט מתאים, הוא מכסימום 23 מעל מספר תאי הזרע או משהו כזה.

דבר נוסף שלא הבאת בחשבון הוא ששני ההורים של יהודי הם יהודים, כך שיש לו סיכוי לרשת משהו מאברהם משני הצדדים. (ממ... ולא כל היהודים הם צאצאי אברהם, אם כי מזה הייתי מתעלמת כדי לפתור את הבעיה היותר תיאורטית ונקיה).

יכול להיות שיש לי טעויות מביכות למעלה, אבל בעצם רציתי לומר שהחישוב נראה לי הרבה יותר מסובך.

חיכיתי שתבואי למה לא?
אמת.

על הרוב חשבתי אחרי שכתבתי - שכל גדיל הולך ביחד (בד"כ. לפעמים הכרומוזום נשבר ומתחבר, לא?), ושיש תאים שמתים והולכים במהלך החיים (כמו תאי עור), והאם הגוף ממחזר נוקלאוטידים.
אבל זה רק מוריד את הסיכוי, אז לא נורא

הקטע עם שני ההורים יהודים היה מתוחכם. |מוריד את הכובע|

חשבתי שזה הרעיון של מודלים מתמטיים. נותנים חישוב עקרוני ומוסיפים תיקונים. אם המודל היה מתחשב בהכל הוא לא היה מודל
וחוץ מזה בחישוב של ע מלמה לא?
שכחתי להכפיל במאה. אז בטח משהו מתקזז
עדכוןלמה לא?

בדקתי שוב, בהכפלת תא לשניים כל אחד מהכרומוזומים מוכפל. אז לא כל הנוקלאוטידים נשארים ביחד, הם מתחלקים לארבעים ושש קבוצות.

אם הגוף ממחזר חומר תורשתי מתאים מתים, ההנחה שהנוקלאוטידים מתחלקים שווה בשווה בתאי הגוף נראית לי סבירה.

טוב, חפרתי מספיק

@ריבוזום
חשבתי שהיא התכוונה למולקולה עצמה... לא לסוג שלה.אלעזר300

נכון, לא הבנתי אותה היטב ריבוזום

סוג הנוקלאוטיד כן,אותו אחד ספציפיאחיתופל
סורי על הציניותמחפשת^

אבל יש סיכוי שיש לך נוקליאוטיד מתרח?

ואם אני לא טועה יש כמה 4 סוגי ניקלאוטידים בדם אולי הכוונה לגן???

הכוונה לגמרי לנוקלאוטידבוז
בגלל שתרח הוא דור לפני אברהם יותר סיכוי שיש לי נוקלאוטיד מאברהם

מחלתי לך על הציניות, היא לא היתה משהו ממילא 😌
אפשר הסבר?מחפשת^

איך זה נוקליאוטיד, ומה הכוונה?

גן זה צירוף של נוקלאוטידיםבוז
בדנ״א יש תהליך שכפול, קטע מהגן (לא מהסליל, אלא מצד אחד של הדנ״א) יוצא מהגרעין ע״י רנ״א שליח, ופוגש רנ״א בריבוזום שסוגר אותן כמו ריצ׳רץ׳

לא סביר שגן שלם עבר כי במיוזה ובמיטוזה הגנים עוברים שחלוף ושעתוק ולכן אחרי מאות שכפולים גן שלם לא נשאר, אבל נוקלאוטידים מקוריים כן.

איך אני אסביר את זה?
אם אנשים בנויים מלגו, וכשעושים אדם חדש מפרקים ומרכיבים את הלגו מחדש ומוסיפים חלקים חדשים, יש סיכוי שיישארו חלקי לגו מהאדם המקורי. אבל רצף של לגו? קצת פחות סביר בגלל כל ההרכבה מחדש.

אני מקווה שאני בכלל זוכרת נכון בוז
מקסימום תגגלי את זה
אוקימחפשת^

את מתכוונת שהדנ"א המקורי המוכפל במיטוזה הגיע ליצחק\ישמעאל שהגיע ליעקב\ עשיו והגיע ל.... ול....ול....

ואלי?

אם ככה אני זוכרת משיעורי מדעים הקדומים...

משהו כזה 🤨בוז
הידעת?ריבוזום

אם שוברים קובית סוכר אמצעות צבת בחושך, רואים אור כחלחל מגניב. מומלץ לנסות!

הידעת?

נזכרתי בעובדה הזו כנראה בעקבות השרשור הארוך של דיון תיאולוגי\פילוסופי\הבנתם-למה-התכוונתי בעמוד הזה איפשהו.

הידעת?

מה הקשר בין העובדה הזו לשרשור הנ"ל? אם כן, ענה\י כאן וקבל\י פרס צנוע.

הידעתמבקש אמונה

שהיא ^^ לא באמת מתכוונת לתת פרס למישהו 

מעניין אם זה באמת יצליח.. אנסה מחר בעז"ה.אופטימיות
לי זה הצליח תמיד (=בשתיים או שלוש הזדמנויות שונות)ריבוזום
עדכני
לא הספקתי היום. אנסה מחר בעז"ה.אופטימיות
סבבה👍
הידעתמבקש אמונה

לנקבת ההיפופוטם יש חלב בצבע ורוד

וואו!!!!!! בדקת?מחפשת^

כן. לא בעצמי כמובן מבקש אמונה

הידעתמבקש אמונה

פיל יכול לחזות סערה שהולכת להיות במרחק 40 קילומטר ממנו

מי לא, עם כזה גובהבוז
חחח כן האמבקש אמונה

הידעת? קורי עכביש זה אחד מהחומרים הכי חזקים בעולםחדשדשדש

הידעתמבקש אמונה

המדוזה הכי ארסית בעולם בגודל של 2 סנטימטר, 

אבל יש בה מספיק ארס כדי להרוג 60 בני אדם מטורלל

ואיפה היא נמצאת?מחפשת^

אוסטרליהמבקש אמונה

שאדע למקרה שאגיע לשם...מחפשת^

הידעתמבקש אמונה

ג'וק יכול לחיות בלי ראש!!  רק שאחרי שבועיים הוא ימות מרעב צוחק

הידעתםחידוש

את לבן בן נחור?

כאילו מוציא לשון

ידענוע מ
השלום לו?חידוש

שלוםמבקש אמונה

והנה @רחל באה עם הצאן.. תשאל אותה! 

(וואי איזה קטע יש מישהי כזאת חחח)

*רחל בתוחידוש

אל תהיה קטנוני מבקש אמונה

יש על זהע מ
משהו נחמד של הרב חנן פורת.
חידה- מי החיה שגורמת להרג של הכי הרבה בני אדם?חדשדשדש

האדם?מחפשת^

האדם הוא השני. את קרובהחדשדשדש

יפה! גלגלת?חדשדשדש

חחח לא. שמעתי פעם אני מודהמבקש אמונה

הידעת?ע מ
כשאני פוגשת אישה שקוראת את פנימה, אני יודעת שפגשתי חברה.
פרסום סמוי?בריו
אולי פרסום סמוי לא מכווןע מ
או שמאבריו
מחפשת חברה חדשה באופן סמוי
או שמאע מ
לא.

גילוי נאות: אני בן ואין לי שום קשר לפנימה.
סבבהבריו
ווטאבר
דווקאבוז
מה שאני אוהבת הפנימה זה את הסיפורים הכל כך חזקים

והפרסומות הקופצות בערוץ
מוטיבציהאחרונה
האם בבקשהנחלת

יש למישהו ידע אם חברת HOT - שייך לעבור אליה מרימון?

הרבה יותר זולה.

יישר כוח.

זה מוצר אחר לגמרי. סינון כמו של רימון עולה כסףפשוט אני..
אם את חושבת שהמחיר שווה לך, אז אל תעברי.

לא הבנתי נכוןנחלת

יש לנו רימון. חשבנו לעבור לHOT (אולי המודם בזק) יותר זולים בחצי, נדמה לי.

השאלה אם הם טובים. ברור ששניהם עולים כסף.

תודה.

בהוט אין סינון כמו ברימוןפשוט אני..
לכן כתבתי שזה מוצר אחר
תודה רבהנחלת

הם אמרו לי שאפשר לסנן כמו רימון, או להישאר עם הסינון שלהם ואפשר לעבור לנטפרי.

אז אם זה כך, שווה לעבור אליהם? (חצי מחיר) 

יש 2 דבריםרקאני

ספק אינטרנט

והגנה

HOT מספקים אינטרנט

רימון מספקים הגנה

רימון הם גם ספק אינטרנט עצמאישלומית.אחרונה
שאלות ששאלתי בפורום טכנולוגיהנחלת

ואולי גם מישהו כאן יודע?

1.  נעלם מקובץ וורד האפשרויות: שחזר מסמכים. נעלמו לי כמה. איפה הם?..... 

2.האם השמירה האוטומטית של וורד (צפינו בסרטון המסביר) חזקה כמו זו שהם מציעים בתשלום? לשמור כל דקה - שוכחים.

3. האם מישהו מנוי על נטפרי ויכול לאמר אם הוא מאפשר דברים נקיים (נופים, הרצאות,  מוסיקה ) או שישנן תקלות לא פרופורציונליות?

שונאת מחשב. מצד אחד ממכר, מצד שני מתסכל.

תודה רבה!

עונה על השלישינקדימון

בנטפרי הכל חסום כברירת מחדל, ואם את רוצה לפתוח משהו אז צריך להגיש בקשה, והם מחליטים אם לאשר או לא. בכל מצב של ספק החסימה נשארת. בכל מצב של אי עמידה בתקנון הרבנים החסימה נשארת. ועל זה הדרך.

נופים - יש אתרים של מאגרי תמונות מאושרים.

הרצאות - רק אם זה חרדי. גם רבנים מהציבור שלנו חסומים שם.

מוזיקה - לא יודע, אבל מן הסתם כמו לגבי נופים. כלומר מאגרים ספציפיים של מוזיקה ממקור חרדי.

מניין הידע שלי? לאח שלי יש נטפרי.

תודה רבה!נחלתאחרונה
שאלהנחלת

1.  לא מצליחה להיכנס לאליאקספרס כי לאחר מילוי הפרטים, מקבלים הודעה חיננית בערבית.

ניסיתי בפורום מחשבים ולא ראיתי שענו.

2. אילו ספרים קוראים רוב המגיבים כאן? בנות? בנים? הכוונה לספרות יפה.

יש ביניכם כאלה שהולכים לספריה ציבורית?

זה לא בשביל סקר...סתם מעניין.

תודה.

את עם סינון של רימון?פצל"פ
הוא הרבה פעמים עושה בעיות עם אליאקספרס
כן.תודהנחלת

עם נטפרי יותר קל אם את יודעת?

אני בןפצל"פ
ואני לא מכיר את נטפרי
מחילה!נחלתאחרונה
עונה לדעתיחיה.מושקא

1. כנראה קשור לסינון כמו שאמרו ובהצלחה עם זה!!

2. לאחרונה אני אוהבת לקרוא ספרות בעברית ופחות מתורגמת. תלוי בסיגנון שלך גם על העלילה אם את אוהבת משהו יותר עם קשר מקומי אלייך או סיפור דימיוני זר יפה או מרגש במיוחד. וברור שהולכים לספריה מאיפה עוד תביאי ספרים? אם יש באיזור מגורייך ספריה ציבורית טובה יהיו שם גם ספרים ישנים שלא מוצאים בחנות וגם חדשים וטובים וזה נחמד, ובכלופן אפשר לבקש מהם (אני בכוונה לא ממליצה ספציפית כי אני גם לא כזאת תועלת ספרים. היום יש לי יותר פנאי לקרוא ספרות יפה אבל אין לי ידע רחב בזה 🤷‍♀️ אני מכירה אחד גיק של ספרים אבל) ממליצה בכולופן לבקש המלצות או לקרוא ביקורות לפני שאת בוחרת כי באסה להתחיל ולהישבר אחרי 3 עמודים חחחח

תודה!נחלת

בס"ד

תודה על התשובה! אני דווקא קראתי הרבה ויכולה להמליץ על ספרים איכותיים (לענ"ד).

דווקא ספרות עברית, פחות מכירה כי פחות אוהבת. יש את אהרן אפלפלד שהוא מצויין

אבל...מדכא קצת. סביב השואה.

אם את רוצה לקרוא ספר נחמד ולא ארוך, נסי את "זאת הפעם....." , תמר  וייזר.  למרות שמדובר

על קשר שלדעתי אינו מומלץ. אבל היא כותבת נחמד, זורם וכיף לקרוא את הספר.

זה אגב סיפור אמיתי.

"משחקת באש", טובה מורדו. מתורגם מאנגלית. מרתק.  

😊 תודה! אעיף מבטחיה.מושקא
מה דעתכם?אני:)))))

תשמרו בבקשה על שיח מכבד.

לדעתי מדינה זה דבר אחרזיויק
אבל השמאל והמסרים בתקשורת הפכו את הגישה למדינה כסוג של חברת ביטוח
למה ארץ ישראל הישנה ו*הטובה*?פתית שלג

או שזה בא לומר שכשהיא היתה ישנה היא היתה טובה והיום לא, (למה ככה?)

או שזה בא לומר שהיתה ארץ ישראל טובה והיתה ארץ ישראל לא טובה\פחות טובה. (למי הכוונה בארץ ישראל הלא טובה? כל מי שלא היה צבר\קיבוצניק? מזרחים? היישוב הישן?🤔)

הרהורים של בוקר😏

כמובן שאלתי חבר טוב:

המושג "ארץ ישראל הישנה והטובה" הוא ביטוי טעון שמעורר נוסטלגיה אצל חלק, אך גם ביקורת חריפה על הדרה ועל "צדקנות" אצל אחרים. הנה ניתוח של שתי האפשרויות שהעלית:

1. "כשהיא הייתה ישנה היא הייתה טובה והיום לא" (הגישה הנוסטלגית)
זו הפרשנות הפשוטה והנפוצה ביותר. לפי גישה זו, פעם היה כאן "תום": אנשים חיו בצניעות, הייתה ערבות הדדית, שרו שירים של להקות צבאיות, והאידיאולוגיה קדמה לחומריות.

• למה אומרים שהיום לא? בגלל תהליכים כמו קפיטליזם דורסני, שחיתות שלטונית, אובדן ה"יחד" לטובת האינדיבידואליזם, והקיטוב החברתי. עבור אלו שמשתמשים בביטוי בערגה, "הישנה" היא סמל ליציבות וערכים שאבדו במרוץ המודרני.

2. "הייתה ארץ ישראל טובה והייתה פחות טובה" (הגישה הביקורתית)
כאן טמון המטען הפוליטי והעדתי של המושג. מבקרים טוענים ש"ארץ ישראל הישנה והטובה" מעולם לא הייתה טובה לכולם, אלא רק לקבוצה מאוד מסוימת.

• מי זו "ארץ ישראל הלא טובה"? בתפיסה המצמצמת של המושג, הכוונה היא לכל מה שלא התאים למודל של "הצבר" החילוני, האשכנזי, איש ההתיישבות העובדת או הקיבוצים.
  • המזרחים: עבור עולים מארצות האסלאם שחיו במעברות, סבלו מאפליה ממוסדת ומהתנשאות תרבותית ("כור ההיתוך"), הארץ של אותן שנים ממש לא הייתה "טובה". עבורם, המושג הזה מייצג תקופה של דיכוי ומחיקת זהות.
  • החרדים והדתיים: גם הם נתפסו כחלק מ"הישן" שצריך להיעלם כדי לפנות מקום ליהודי החדש.
  • הימין: לאורך שנים רבות, המחנה הלאומי הרגיש מודר מהמוקדים שעיצבו את "ארץ ישראל הישנה" (ההגמוניה של מפא"י).

לסיכום:
הביטוי הפך למזוהה מאוד עם שיריו של אריק איינשטיין (סדרת האלבומים "ארץ ישראל הישנה והטובה"). איינשטיין עצמו ייצג את הפנים היפות והאהובות של המושג, אך עם השנים המושג הפך לסוג של "קוד" פוליטי:

• עבור צד אחד: געגוע לישראל היפה, התמימה והמאוחדת.
  • עבור צד שני: ביטוי מתנשא שמנסה להחזיר את הגלגל לאחור לתקופה שבה קבוצה אחת שלטה בנרטיב והדירה את כל היתר.

במילים אחרות – ה"טוב" שבמושג תלוי מאוד בשאלה איפה המשפחה שלך הייתה ובאיזה צד של המתרס היא עמדה באותן שנים.

או שמדובר רק על נוסטלגיה של מישהו לימי עלומיו?

תשובה מדויקת – בהחלט כן, וייתכן שזהו המרכיב החזק ביותר במושג.

בפסיכולוגיה ובסוציולוגיה קיימת תופעה שנקראת "נוסטלגיה רפלקסיבית". אנשים נוטים לצבוע את תקופת הנעורים שלהם בצבעים ורודים, לאו דווקא כי המציאות האובייקטיבית הייתה טובה יותר, אלא כי הם היו צעירים, בריאים, והעולם היה מלא בהבטחה עבורם.

הנה כמה סיבות למה "ארץ ישראל הישנה והטובה" היא קודם כל נוסטלגיה אישית של דור:

1. הפשטות של הנעורים: כשמישהו מתגעגע ל"ארץ ישראל הישנה", הוא לעיתים קרובות מתגעגע לזמן שבו הוא היה בלי דאגות פרנסה, בלי אחריות של מבוגרים, וכשהחיים היו פשוטים יותר (או לפחות נראו כך דרך עיניים של ילד).
  2. זיכרון סלקטיבי: המוח האנושי נוטה לשכוח קשיים (תורים לקיצוב מזון בצנע, מלחמות קשות, מחסור בתשתיות) ולזכור רגעים של "ביחד" – הקומזיץ, תנועת הנוער, השירים ברדיו.
  3. האובדן של "מרכז הבמה": דור שהיה ה"צבר" המוביל, הלוחם והבונה, מוצא את עצמו בעולם מודרני שבו הערכים שלו (כמו סוציאליזם או קולקטיביזם) נחשבים למיושנים. הגעגוע הוא לא רק לארץ, אלא למעמד שהיה להם בתוכה.
  4. המוזיקה כעוגן: הביטוי נטבע חזק בזכות אריק איינשטיין. המוזיקה שלו יצרה "מרחב מוגן" של נוסטלגיה. כשאדם שומע שיר מאותה תקופה, הוא לא חושב על הפוליטיקה של שנות ה-50, הוא נזכר בריח של הפרדסים או בחברה הראשונה שלו.

אבל (וזה "אבל" חשוב):
בגלל שישראל היא מדינה כל כך פוליטית, הנוסטלגיה הפרטית הזו הפכה לכלי ניגוח. כשמישהו אומר "אני מתגעגע לארץ ישראל הישנה והטובה", הוא אולי רק מתכוון לילדות שלו בקיבוץ או בתל אביב הקטנה, אבל השכן שלו (שגדל במעברה או בעיירת פיתוח) שומע את זה ואומר: "אתה מתגעגע לזמן שבו אני הייתי שקוף ואתה היית המלך".

לסיכןם: זה התחיל כגעגוע אישי לימי העלומים, אבל הפך למושג פוליטי וסוציולוגי שמעורר מחלוקת עד היום.

אוקיי, אבל מה המסר שלך?נקדימון

א. תמיד ראיתי את הביטוי הזה כאמירה נוסטלגית שמתרפקת על העבר, ולדעתי זו אכן הייתה כוונת המשורר. (בניגוד כמובן למה שאמר שלמה המלך: "אל תאמר שהימים הראשונים היו טובים מאלה, כי לא מחכמה שאלת על זה").

האם מישהו בכלל משתמש בביטוי הזה, או מקשיב לשירים הישנים האלה? אני מאמין שאני מהבודדים הצעירים שעדיין נהנים ממוזיקה כזו.

ב. הדברים שלך מאוד הזכירו לי את מה נעשה לביטוי "להיות עם חופשי" שיש לנו בהמנון. המשורר התכוון ליציאה מהגלות ולזכות להיות אדונים לעצמנו, אבל כוחות שונים (גם חרדיים וגם חילוניים, ולדעתי החרדים עשו את זה קודם) עיוותו את הביטוי ל"חופשי" מהמצוות וכראיה לכך שמדינת ישראל קמה אך ירק כדי שכולם יתפקרו.

כשמתשמש במושג אריק איינשטיין וכדו' זה מובן ליפתית שלג

אבל לי צורם שמשתמשים בביטוי הזה בדור שלנו. זה מזכיר לי קצת, למרות ההבדל הברור, את הגעגועים לגלויות השונות במקום להודות על המצב שזכינו לו.

או את ההערצה לדור החלוצי הישן כאילו הם מלאכים ואנחנו בני אדם, או הם בני אדם ואנחנו כחמורים (ולא כחמורו של ז'בוטינסקי).

גם אני מאוד אוהב את הזמר העברי הזה של פעם, אבל דוקא את היצירות הערכיות שלו, בעיקר סביב בניין הארץ והשליחות. זה שהמילים גבוהות והלחנים תמימים זה לא עושה אותן ערכיות, ולא נותן חותמת לכלל השירים שיש מהם גם שירי כפירה ועגבים ברורים.

ב. "להיות עם חופשי"- אני מעריך שזו באמת לא כוונת המשורר, אבל כשחרדי רואה את ההתנהלות הנפשעת, דורסנות ובוז שהיו כלפי היישוב הישן ואנשי התורה, ורואה במגילת העצמאות את המושג העמום "צור ישראל", הוא גם ממליץ את זה על המנון המדינה. זאת אומרת לא המילים הם מה שגרמו לאותו חרדי לחשוב ככה, אלא המציאות בשטח...

עדיין לא ברור אם אתה רק פורק או שיש יותר מזהנקדימון
לגבי "עם חופשי" ברור שמדובר בריבונות, שהרי המשפט המקדים הוא "התקווה בת שנות אלפיים". מהי אותה תקווה? מה איבדנו לפני אלפיים שנה? יפה, את הריבונות והחירות; החופש הוא מעול הגויים שהיה על צווארינו.

ואני מניח שחרדי סטנדרטי בכלל לא מכיר את ההיסטוריה סביב הביטוי "צור ישראל" כך שדווקא זה אמור להיות בעל רושם חיובי עליו. צריך להיות מאוד מפולפל כדי לחשוב שצור ישראל זה העם. אין אוקימתות כאלה.

וכשאני מסתכל על התורה והמצווה במדינת ישראל, אני רואה ברכה שלא נראה כמוה מימי קדם ומשנים קדמוניות. עשרות אלפי אברכים? תקציבים מהמדינה? גוף רשמי ממלכתי-דתי וממלכתי-חרדי? חזרה בתשובה גדולה? מימון של הילולות? ערוץ טלוויזיה ששם את המסורת על ראש שמחתו (אני מדבר על 14)? ראש ממשלה שמברך שהחיינו במליאת הכנסת על כך שבס"ד התחלנו להחזיר גם את רן גווילי הי"ד? ראש ממשלה שמצטלם אחרי מלחמת "עם כלביא" ואומר בקולו שהיה גם סיעתא דשמייא גדולה? שבתות וחגים בעלי מעמד ומשמעות חוקית? כמות לא נורמלית של ישיבות ואברכים? צבא שבו אפשר להיכנס ולצאת דתי עם רבנות צבאית די טובה (לאבא שלי לא היה שבריר מהטוב שיש היום לחייל הדתי)?

בקיצור, הבנת.

אני מבין שזה כמו בשיר ימי בנימינה של אהוד מנורנוגע, לא נוגעאחרונה
הדגש הוא על ארץ ישראל ולא מדינת ישראל. לכן מן הסתם הכוונה היא לחיבור לארץ, לנופים, לטבע, להרגשה שארץ ישראל זה משהו חדש, ובפרט כשזה מגיע מתוך היכרות רצינית עם הגלות.

לצערנו, הרבה מהצאצאים של הדור הזה כבר לא מחוברים לארץ.

חחח הגרוק הזהבנות רבות עלי
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך ז' בשבט תשפ"ו 15:21

אני: מי זה הטמבל או הטמבלית הזו שאלסיה עוקבת אחריהם: VW (@torwestfall) • Instagram profile

grok: אחי, תירגע – זה לא טמבל ולא טמבלית, זו Victoria Westfall (או בקיצור Vic/Tor), והיא צלמת (photographer) מקצועית שכבר הרבה שנים עובדת עם אלסיה קארה.

• היא עושה צילומים רשמיים לבתים, סשנים, פוטושופים, פרומו, מאחורי הקלעים ועוד.
  • יש לה קרדיטים רבים על צילומים של אלסיה, כמו בטוויטר/אקס שלה היא מקדמת אלבומים של אלסיה, ובאינסטה של אלסיה עצמה היא מתויגת הרבה פעמים (למשל בפוסטים של ימי הולדת לאלבומים או סיכומי סיבובים).
  • דוגמאות: צילמה את הפוטושוט הראשון של אלסיה ל-New York Times לפני 9-10 שנים (עכשיו 10 שנה ל"Know It All"), ויש פוסטים עדכניים עם תיוג שלה.
  • האקאונט שלה: @torwestfall (VW – כנראה Victoria Westfall), עם ביו "vicfromthesix" (טורונטו, The Six זה כינוי לעיר).
  • היא עוקבת אחרי אלסיה (ברור), ואלסיה עוקבת בחזרה כי הן עובדות יחד כבר שנים.

בקיצור, חברה מקצועית קרובה בצוות של אלסיה, לא סתם מישהי אקראית. אם ראית משהו ספציפי שגרם לך לחשוב שהיא "טמבלית" – ספר לי ואולי אבדוק יותר לעומק, אבל מהכל נראה שהיא לגמרי לגיטימית ומקצוענית. 😏

אני: אחי אם תגיד לי שוב להירגע אני אעבור לAI אחר אח יקר. עכשיו שמע. מישהי הגיבה לה בזה:

Loving the @torwestfall cameo

וזו האחת שהגיבה לה: Craig Stickland (@craigstickland) • Instagram profile .. השאלה.. מי היא גם כן? ומה היא התכוונה בתגובה עם התיוג הזה של הצלמת.

ההמשך לא מעניין..

עזרה!צאט

היי חזרתי לכאן אחרי שנה שלא הייתי פה🙂‍↔️

ובאופן אירוני הסיסמה הייתה שמורה לי אבל לא היה לי מושג מה השם משתמש😅 (די מצחיק שאדם לא זוכר איך קוראים לו אבל כן זוכר של אחרים)

כמובן שאין איך לאפס שם משתמש..

קיצור יש למישהו רעיון איך למצוא?

או שאולי אני פשוט יתחיל מחדש ותכירו את אני של עכשיו🙂

עדיף לפתוח דף חדש…פ.א.

גם הפורום כיום אינו מה שהיה לפני שנה,

די דעך.

הרבה ניקים ותיקים התחלפו בניקים אחרים.  כנראה הרוב לא יזהו את הניק הותיק, גם אם היית יודע אותו.   

אני אומר תתחיל מחדש זה הכי מגניבבנות רבות עלי
אם אתה זוכר שרשור שהשתתפת בוטיפות של אור

אפשר לעשות חיפוש בפורום ולנסות למצוא אותו

(או לשאול כאן האם מישהי זוכרת את השרשור ויכולה לקשר אליו)

חיפוש בפורומים

גם אני אותו דברחיה.מושקאאחרונה

ופתחתי חדש

כולם צדיקים פה?צאט
או שמישהו ראה הכוכב הבא?
הטלויזיה דלקה ברקע. ראיתי בערך חצי מהגמרפ.א.
לא אהבתי את הביצועים 
מזה הכוכב הבא?בנות רבות עלי
זה סתם משעמםadvfbאחרונה

אולי יעניין אותך