סיפור עם מסרדרדקי

לא, זה לא מהסיפורים שמסתובבים ברשת. אין זה מהסיפורים המושלמים בצורתן הדדיקטית, אבל זה סיפור אמיתי ששמעתי היום.

ילד אחד למד בבית ספר ממלכתי דתי; כשהוא ללמוד הוא המשיך בלימודיו במקום של דתיים[בכוונה איני כותב אם זה היה ישיבה/חטיבה רגילה/משהו אחר, כי אין זה חשוב או מועיל].
קיצר ביום הראשון היה תפלת ערבית[היה בכל יום, אבל התפילה הזו חשובה]. בבית הספר רוב הילדים היו דופקים על השולחנות בזמן התפילה[כמו שבימינו יש שמוחאים כפיים, יש ש"זורקים" את ידיהם לכל עבר וכו'] אותו ילד היה רגיל להתפלל בקשט, בלי לעשות את הדברים הללו[וזה מתאים גם לשיטת השל"ה שאומר שמי שרוהצ לכוון בתפילה שלא יתנועע וכו' ואם איני טועה המ"ב מביא זאת באחד השיטות לכוונה בתפילה]. בארוחת ערב אחראי[יכול להיות מדריך מורה או מישהו אחר, איני זוכר] אמר[לא המילים המדוייקות] "רוב התלמידים התפללו מאוד יפה היום, עם זאת יש כמה שלא התפללו טוב" ואותו הילד היה הראשון ברשימה.
אותו הילד הזדעזע ממה שאמרו והלך ללמוד אחר כך בתיכון חילוני. כל זה קרה בגלל כמה מילים שמישהו אמר.

צריכים אנו ללמוד מכאן, גם לנו יש המון ילדים כחניכים, לפעמים אנו גם יכולים לגרום לתוצאות הרות אסון כגון אלו[והרבה פעמים אנו מצילים ילדים... אבל זה לא קשור...].
לפני שזועקים על חניך, גם בדיבור מאופק צריכים לחשוב כמה פעמים על המסקנות העלולות לנבוע מאותו דיבור.
צריכים אנו להבין את כוח הדיבור "מוות וחיים ביד הלשון"-ממש!

בזמן הכתיבה נזכרתי שיכול להיות שפגעתי במישהו בתגובה שלי בשירשור המזל טוב[למנהל] ולא שלחתי לו בקשת סליחה במסר אישי, אז אני מבקש סליחה[וגם צריכים, אם איני טועה, לבקש בפני אותם אנשים שמולם פגעת] אולי באמת האצבע הייתה מהירה מדי על ההדק. סילחה.[זה בלי קשר, אבל מתאים לכן כתבתיו פה.]

אתה ממש צודק!barak891

באמת חייבים להיזהר.

אם כבר, אז נראה לי שאני אנצל את ההזדמנות הזאת לבקש סליחה מכולם פה. גם ממך דרדקי...

בצלב"א.

כמו שנאמר...נועה

אתם ממש צודקים! חייבים לפקוח עניים! ולהשים אצבע על הדופק!

אפשר לשטוף בו בסיפורים של אנשים שנפגעו מדברים שנמרו להם- ולפעמיים גם ללא כונה תחילה - ואח"כ הקפידו על אותם פוגעים והם (הפוגעים) נעשו ע"י שמיים כמו (שנים שלא נפקדו, מחלות וכ'ו...) עד שביקשו מחילה וסלחו להם.     אפשר לראות זאת גם אצל חנה ופנינה -"עקרה ילדה שבעה ורבת בניים אומללה" -פנינה לא התכונה לפגוע בחנה, אלא להפך שתרבה התפילות, אך לא ידע מה ההשלכות שבכך ובסופו של דבר על כל בן שילדה חנה מתו לפנינה 2!

לכן הקפידו ממש כמו שנאמר: "חיים ומוות ביד הלשון!"

גם לי יש סיפור דומה..מור

אבא שלי פגש תלמיד שלו מלפני 20 שנים התלמיד הזה זיהה את אבא שלי באמצע סופר והם התחילו לדבר על אותו בית ספר שאבא שלי לימד שם פעם.

ואז הוא סיפר ל (התלמיד) שהיה שם מורה אחד שאמר לו משהו שממש פגע בו ועד היום הוא זוכר לו את זה

תחשבו 20 שנים עברו מאז הבנאדם איש מצליח והוא זוכר דבר אחד שמורה אחד אמר לו

זה ממש מפחיד לחשוב שאם את\ה מורים ויכול להיות שתלמיד יזכור לך את זה רק בגלל משהו שאמרת

מסקנה: חייבים להזהר בלשוננו

ואם בפורום הזה אנשים מבקשים סליחה אז גמני מבקשת סליחה מכולכם אם פגעתי

גם אני מבקש סליחה. ;צחקן
מצד שניאנונימי (פותח)
אם לא עושים לא עושים טעויות.
מסר חזק!דורותי

אני לא חושבת שהיתה איזשהיא פגיעה אישית למישהו בשירשור שלך.

פשוט אמרת מה דעתך לגבי נושא מסויים- לגיטימי ביותר!

בהזדמנות זו גם אני רוצה לבקש מכולם סליחה אם יצא לי לפגוע בהם מתישהוא בפורום...

זה ממש נכון..אנונימי (פותח)אחרונה

אבל לא צריך לחשוב רק על הדברים הגדולים..נגיד אצלינו בכיתה פעם כזה ירדנו על חברה שלי באמצע שיעור מתמטיקה(סתם בצחוק...איזה משהו טיפשי..) ואז המורה שלי עצרה ת'שיעור ואמרה שהיא שמה לב לזה כבר כמה פעמים שלפעמים אנחנו פשוט לא שמות לב,ואפילו לא חושבים על זה שזה יכול לפגוע..אבל מספיקה אפילו רק מילה אחת קטנה בשביל להרוס לבת ת'יום שלה..

אה וגם אם פגעתי במשהו פה אז...סליחה!

האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך