יותר מורכבים מלהגיד טוב או לא,רשעים או צדיקים.
כמובן שבציבור שלנו לא כולם אותו דבר,יש יותר דתיים ויש פחות.
1. ברור שיש 2 אפשרויות במסגרת חנוקה,מצד אחד סביר להניח שתצא יותר דתי,מצד שני אם יש בחירה,אדם בוחר להיות דתי,ולא כי אבא שלו מחייב אותו.
הרב זצ"ל במאמר הדור כותב שדורנו זה(תקף גם היום,לפחות לעניות דעתי)הוא דור שצריך לדבר.אליו בשפה גבוהה,ואני יודע ועד שהיום כפייה לא הולכת,אם הרב רוצה שילמדו גמרא טוב-הדרך היא בחירה של להיכנס או לא לשיעור,לא חיוב להיכנס,ואז לומדים כי חייבים.
כמובן שיש חיסרון כי חלק בוחרים לעזוב את הדת,או לקיים מצוות ממש,אבל גם להם יש ערך בגאולת ישראל.
כתוב בישעיהו פרק מה פס' א' "כה אמר ה' למשיחו לכורש",כדי לקחת חלק בגאולת ישראל,אפשר להיות גם גוי,כדי להיות המשיח אפשר להיות גם גוי…,כמובן שהשולחן ערוך חשוב מאוד מאוד,אבל אפשר להיות יעיל לאומה גם אם אתה לא שומר מצוות,במיוחד שאנחנו מנסים להשפיע שכן ישמרו.
אני לא רואה שבבניקים,אבל יש משפט אחד ששמעתי בכיתה-"רק מהגונגל יוצאים אריות",רק כאשר אתה נפגש עפ כל צורות החיים,אתה יכול לדעת מה טוב לך.
באורות הקודש חלק ג,מאמר צז נקרא בקשת האני העצמי,וכן באורות התורה פרק ו כמדומני,הרב חוזר ומסביר שהאדם צריך למצוא חינוך ודרך לימוד המתאימה לו,לא לכולם מתאים ללמוד גמרא,לא לכולם מתאים בגדים שסבא רבא.שלי לבש בפולין לפני 100 שנים,ולא לכולם מתאים לחיות במסגרת הזאת,אנחנו רואים שיש אנשים שזרקו תורה ומצוות,בגלל שלא התאים להם,ואני שואל-לא עדיך שיהיו דתיים פחות תורניים מאשר חילונים?!,לא חוקב שיש בדתל עידוד לעבור על הלכות מפורשות,כמובן שיש כאלה פחות שומרים…,אבל יש הרבה דברים שיש בחברה החרדית שהפ החמרה על מה שכתוב,ואחר כך מתפלאים שהציבור שלנו מקל,כמו חולצה ארוכה לבנים,או 2 כיסויי ראש בזמן התפילה.
2.לא כל הדתיים לאומיים משתמשים בטכנולוגיה,אבל מי כבודה שתקבע שללמןד תורה ממחשב זה בלי ערך?!,הגמרא שיש היום השתמשה בדפוס,שגם הוא טכנולוגיה,ולר שמענו שנמנעו להשתמש בטכנולוגיה,במיוחד שגם בישיבות חרדיות מאוד משתמשים במחשבים,אם זה כלי עזר לתורה,למה שהקב"ה לא ירצה את זה?!,בישיבות יש חשמל,שזה טכנולוגיה,בקיצןר,בכלל לא מובנת הטענה הזאת….
3.כמו בכל ציבור,יש יותר דתיים ויש פחות דתיים,לישיבת מרכז הרב מגיעים גם חרדים ללמןד ולראות,והחרדים שנמצאים בקריית משה מאוד מעריכים את הדתיים לאומיים,אפשר להיות רב גדול,גם בתוך הציבור… .
4.ככה חינוך עובד,מלמדים,אבל אין שטיפת מח,ואין כמעט משפחות אצלנו שאם היחד לא יקום לשחרית,ירביצן לו.
רבי נפתלי מרופשיץ,שהיה אדמור כמדומני קרא לזה עצבנות דתית,כלומר שאתה.מוציא את העצבים שלך בשם הדת,וזה מגונה אם זה לא מה שה' רוצה,כמובן שיש גם חוסך שבטו שונא בנו,ואני בטוח שאם הילד שלך בן 8 ירוץ לכביש,את קודם כל תעצרי אותו בכח,ורק אחר כך תסבירי לו שזה מסוכן… .
5.לא הבנתי את השאלה.
וזה כמובן בלי להתייחס לפגמים שיש בחברה החרדית,מעקב אחרי אנשים,ועוד פגמים כאלה ואחרים.
כמובן שאי אפשר להתעלמם מכמות הצדיקים שיש שם,ואהבת התורה ןה'.
@נוצת זהב