סתם שאלה-אנונימי (פותח)

בס"ד.

מעניין אותי מה אתם חושבים.

הייתם הולכים לעשות קומונה בתנועה?   לא שאלתי על קומונה בכלל אלא בתנועת הנוער אריאל.

בצפיה....

תלוי מי את.yehciel666

ומה מתאים לך.

אבל בגדול, ברור! מי שיכול לחזק את התנועה שלנו, שיעשה את-זה!

למה צריך לחפש אצל אחרים כשיש מספיק מה לעשות פה?

כמו כל יהודיה...יוכי

אני חייבת לענות לך בשאלה, למה לא לעשות קומונה בתנועה?

באמת, אם כבר בוחרים לעשות קומונה, אז ברור שצריך בתנועה שלך!

צריך בתנועה שלי?אנונימי (פותח)

את באמת חושבת ככה?    אם גדלתי בבנ"ע אני אמורה לעשות שם וכן בעזרא?

אני לא חושבת ככה!

ויחיאל, ציינתי שנניח כבר החלטתי לעשות קומונה אז כנראה שזה מתאים לי. זה שאלתי מבחינת ההתאמה שלי לתנועה אלא האם אתם סוברים שכדי לבנות שירות לעשות אצלינו קומונה בתנועה?

בתור כאלה שמכירים את התנועה, האם כדי לבוא לעשות בה, האם אתם הייתם עושים?

בצפיה..

למרות שדעתי קצת לא אוביקטיביתדרדקי

בגלל ש:
אני בן.
אני אריאלניק[תבינו בהמשך].

אריאל היא התנועה היחידה ההולכת אליבא דהילכתא. עם זאת יש סניפים גם בתנועות אחרות נפרדים[איני יודע עד כמה וזה צריך בירור]. כך שבהסתכלות שלי איני רואה אפשרות בקומונה בסניפים מערובים[גם עזרא נחשב אצלי מעורב]. כאשר, ידוע הדבר שאחת הבעיות הקשות ביותר היינה הישבצי"ם. לא להקל ראש, לא להסתכל וכ'ו' אולי אפשריים עד לישב"צים. בישב"צ יש חבורה של נערים ונערות[באלו המעורבים].ישב"צים בלי קלות ראש הינם דבר קשה מאוד לארגן, ושעה שלמה שאתה יושב מול מישהי לא להסתכל על יופיה הוא דבר קשה מאוד[אם כי אפשרי]. שנה שלמה של ישב"צ כל שבוע-חודש[תלוי בסניף...] יוצר מצב של חטא כמעט וודאי, "אין אומרים לאדם חטוא בשביל שיזכה חברך"[קידושין נה:] עם זאת אולי יש לשקול סניף פיתוח אשר אם הבנתי נכון אומרים לאדם לחטוא חטא קל כדי שלא יחטא החבר חטא חמור. -עד כאן נושא העירוב-

יתרון נוסף בקומנרות בתנועה הוא ההשפעה. קומונר[ית] בתנועה אחרת השפעתה, לרוב, היא בעיקר על סניפה[לפעמים זהסניף ענק אבל בכל זאת.]. באריאל, לפחות כך אני משער, בגלל קוטנה, החזקת סניף לפעמים יכול לשנות ראש בכל התנועה. מספיק שלוש שנים עם קומונריות טובות, והסניף פורח[והיו הרבה מקרים של זה בתנועה] לאט לאט זה הולך גם אל שאר הסניפים "ראו סניף זה, איך החב"ב פעיל, כמה חניכים יש"וכו' כדי להשפיע על שאר הסניפים[לא על הקומונרית שם, על החב"ב, להסויף אמונה ביכולת וכו']. בבנ"ע יש מאתיים ומשהו סניפים כך שבד"כ לא שומעים על רוב הפעילות של רוב הסניפים[חוץ מאולי הסניפים הענקיים] באריאל כן שומעים[אחרי הכל, אם הבנתי נכון, כל הקומונריות נפגשות כל חודש או משהו כזה[סאלעק בלע"ז]].

זהו אני חושב שהארכתי די למה אם קומונה אזי באריאל.
אני חושבת שזה תלוי איפה רוצים לעשות את השירותמור
לדוג' לי ברור שאם גוש קטיף יחזור להיות שלנו  אז אני יעשה שם אבל במקרה שלי התחום שהייתי רוצה להיות מצוי בכל חור (קומונה או מדריכה באולפנא)
ברור שכן!hadar
 גם כי זו התנועה שלך ואת צריכה לתרום לה... וגם כי קומונה זה בדר"כ שנה אחת,אם את באה מתוך התנועה לא יהיה לך קשה להסתגל לסניף ולקומונה, אם את הולכת לתנועה אחרת-עד שאת מתחילה להתרגל ולהבין מה הולך-אופס-נגמרה לך השנה...את מבינה למה הכוונה שלי?השנה קצת מתבזבת,כי עד שאת קולטת את המצב ומה שהולך היא כבר נגמרת...
זה לא מחייב כי כל סניף והאופי שלומור
קומונה בתנועה ובכללאנונימי (פותח)

השאלה שלך דורשת ברור עמוק יותר מאשר סתם חוות דעת בפורום,העלה לך כמה נק למחשבה שאולי יעזרו לך בהחלטה:

קודם כל הבנת משמעות הקומונה שזהו תפקיד מנהיגותי חינוכי,את צריכה להיות אישיות בעלת חזון ורצון להנהגה! ולא כמו שמצטייר קומונה הוא תפקיד טכני ושטלתני. דבר שני שהוא יותר רלוונטי לשיקול האם בתנועה-את צריכה להבין את חזונה של התנועה ולרצות לפעול לאורו. ישנה עוד נקודה שהיא מיוחדת בתנועה זהו כחן של הקומונריות, ההשפעה הגדולה שלהם על פעילות התנועה,כאשר יש צוות קומונה איכותי מרגישים את זה!

חשבי טוב לפני שאת הולכת לקומונה ולכל תפקיד וזכרי ללא חזון לא תגיעי לשום מקום...

בהצלחה במה שתבחרי

נכון!נועה

דבריו של 'דעתי' ממש נכונים ואמיתיים!

אין לי מה להוסיף,

רק לומר לכולם שתשכלו טוב טוב לפני שאתם נכנסים לקומונה, כי זה לא מתאים לכל אחד אל תקחו את זה על עצמכן אם אתן לא מוכנות לכל האחריות והמחויבות של קומונרית. (כי אח"כ (ברוב המיקרים) הבת עוזבת את הסניף והקומונה ונשאר לה טעם לא הכי טוב! וראיתי כאלו מקרים!)

כל אופן מה שלא תבחרו לשעות בשרות שהייה לכם המון ב-ה-צ-ל-ח-ה-! לאורך כל הדרך!!!!

כולם מסכימים לזהדרדקי

אבל בנידון דידן השואלת הזכירה שהיא רוצה קומונרות וחושבת שהיא מתאימה.

אבל בעיקרון זה ידוע שצריכים לשקול איזה שירות לאומי, וגם ישיבה-כל אדם על פי אישיותו.

לי אישית לא ברור מה אני אעשה...דורותי

או קומונה, או מדריכה באולפנא.

אבל ברור לי שאם אני אהיה קומונרית, זה יהיה רק באריאל.

התנועה שלנו ממש זקוקה לקומונריות, ובתור אחת שגדלה באריאל, מן הראוי שאני קודם אעזור לתנועה שלי! (עניי עירך קודמים)

ולכן, אני ממש ממליצה לך להיכנס לקומונה באריאל!

הטובות לקומונה!אנונימי (פותח)אחרונה

ולענייננו-

קומונה ככלל, בכל תנועה היא דבר חשוב.

למה דווקא קומונה בתנועה? קודם כל בגלל שכל בוגר של התנועה יודע כמה הקומונריות הן כח שמשפיע על המהלכים התנועתיים ולא רק הסניפיים כמו בשאר תנועות הנוער. ובטח את, כבוגרת מבינה את הצורך העצום של תנועת אריאל בכח אדם.

ליווי הקומונריות בתנועה לא משתווה לליווי הקומונריות בתנועות אחרות, יש מענה לכל דבר ותמיד תמיד תמיד יש מישהו שיכול לעזור ב"ה. אני זוכרת שפעם חברה שלי התייעצה איתי לגבי בעיה כלשהי בנוגע לקומונה  בסניף שלה בתנועת בנ"ע וכשאמרתי לה שכדאי שתדבר עם אחד הרכזים במחוז שלה, היא אמרה שהם לא ממש מועילים.. ב"ה אני כ"כ שמחה לראות שאצלנו המצב פשוט שונה! ולא רק זה המערכת פשוט מתייעלת משנה לשנה. וזו אחת הסיבות שפשוט מגיע לתנועה שבנות יעשו בה קומונה, הם כ"כ מעולים, והם כ"כ משתדלים לעזור לכל הסניפים, והם צריכים בנות כמוך, אנחנו צריכים בנות כמוך!

בנוגע לבעיות ההלכתיות שנוצרות בעקבות קומונה בתנועות אחרות, האמת היא שזה מיכשול שאפשר להתגבר עליו בקלות. גם בעזרא וגם בבנ"ע יש סניפי בנות, אבל באמת באמת, אף תנועה לא משתווה לתנועה שלנו!

בצלב"א!

האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך