בתור אחד שהיה מהקיצוניים בקטע של לא להעתיק ולא לעשות בניגוד לכללים ולמד לעגל פינות בדברים הפחות קריטיים.
כדאי לדעת (הדברים נכונים לפחות במקום שבו אני למדתי).
רוב גדול מאוד של החבר'ה מעתיקים אפילו במבחנים על בסיס קבוע, מה שאומר שיכול להיות שהממוצע הכיתתי גבוה ב15 נקודות מהידע האמיתי, כך שכאשר אתה נבחן ומשנה 'ממנהג המדינה' אתה נמדד במדד שאינו אמיתי ואלא משקף את הידע שלך בצורה הנכונה.
אם נוסיף לכך עבודות ושיעורי בית שבנויות מראש על הסטנדרט שכולם מעתיקים, רמת ההשקעה שתידרש ממי שלא מעתיק עלולה להיות גבוהה מאוד ולא פורפוציונאלית. כאשר, מדובר בסטודנט שיש לו עוד מחויבויות כגון פרנסה, משפחה וכו' העמידה על העקרונות עלולה להיות מאוד יקרה.
להמחשה אתן דוגמא חבר טוב שלי שהוא צדיק וישר כסרגל, שנמרח עם הלימודים יותר שנים בגלל נאמנות מוחלטת לאמת, החבר הזה אמר לי פעם שהוא מתלבט אם הוא לא 'חוטא' כלפי משפחתו כאשר הוא מזניח אותם מבחינת פרנסה ומבחינת השהות בבית לטובת העמידה על העקרונות.
אחרי הכל עברתי את התואר ולא העתקתי אפילו במבחן אחד, אם כי בדברים אחרים עיגלתי פינות.
אם זה מוסיף למישהו לדיון אני יכול להביא גם חוות דעת הלכתיות שהדבר מותר.
לא באתי לומר שכדאי לשקר ולהעתיק, אבל כשהיום אני נדרש לסוגיא אני מסתכל בצורה רחבה יותר ופחות קפדנית.