ביושבי על כסאי הרם, חשוב חשבתי שיש להבין מהם פשר הר'ת- צמ'ע. דהרי ידוע שאין מקרה בעולם, וק'ו באותיותנו הקד'.
כמובן אין מקרא יוצא מידי פשוטו והוא ר'ת של צעירים מעל עשרים כמו שפילפל בזה @מאיר. הוספתי עליו מדילי שהוא בפשט גם ראשי תיבות של צעירים מי ער? אך אין לנו עסק בפשטות ותורה היא ולדרוש אני צריך.
ע'כ אזרתי כח וגבורה, ויצאתי במסע לחקר האמת.
ראשית ראו ראיתי שהוא ר'ת של @צריך עיון מלך. ואע'פ דאוהבו אני, תמהתי לדעת מה זאת ועל מה זאת ועל מה עשו ככה. וצריך עיון. עוד ראיתי שהוא ר'ת של @ע מ צדיק! וזה בגלל שהוא הצביע לי. (@ברגוע גם אתה צדיק, תרגע.. )
עוד ראיתי שהוא מכוון לר'ת מי צריך עבודה, דהרי אם יש מקום לכלות זמננו לריק מי צריך עבודה. ועוד שיש בר דבי פורום דחד יומא, שהם באים ופותחים שירשוריא דמחפשי עבודה.
אך השתא דאתינא להכי חשבתי שהוא ר'ת של
משה צריך עבודה, והלא הוא @Adminאדמיננו היקר, שדואג לעצמו לבעיות כדי שיצטרך לפותרם וכך תהיה לו עבודה.
ועוד היה נראה לומר שהוא ר'ת של - צדיק, מה עושה? שהוא בעצם ההווי של הפורום שאלות ריקות מתוכן המתעניינות באחרים וכה'ג.
אבל ע'פ הסוד נראה שהוא ר'ת מענייני דיומא, והוא צריך מנהיג עכשיו דהרי מנהיגנו היקר שקוע באבלו על קאיה וכיצד יוכל להנהיגנו? על כן צריך מנהיג עכשיו.
עוד ראיתי, שהוא ר'ת של - מה עושה צ'ומי והוא משום דרובא דשירשורי דהאי פורום הוא חיפוש צ'ומי לפותח השירשור. וע'כ האדם חושב לעצמו מה עושה צ'ומי לפני שהוא פותח וכיצד יקבל כמה שיותר 'בוחק' (כזה
) והוא בבחינת 'לייק' דהכא. וק'לללל.אך אחרי כל מחשבותי, הירהרתי בליבי דרמיזא ביה שמי והוא הרמז היותר נעלה מכל הנ''ל, דע'כ ראוי הוא צמ'ע לממשלתי על כסאי, דצמ'ע עולה בגימ' 200. והוא גמטריא של ראשי תיבות שמי המלא- בתוספת ס'ט. (ואע'פ שאיני ספרדי, עדיין ראוי אני שיהיה סופי טב.).
עד כאן, כיאה לדרכה של תורה כתבתי ברצינות תהומית.
אך מכיוון שאי אפשר גם לא לכתוב איזו פנינה מליצית, אכתוב דבר יפה שראיתי-
'ויבז בעיניו לשלוח יד במרדכי לבדו כי הגידו לו את עם מרדכי' אומרים חז'ל עם מרדכי- זה תלמידי חכמים. ואח'כ הוא רוצה 'להשמיד להרוג ולאבד את כל היהודים'.
כלומר, בתחילה הוא רוצה להרוג את מרדכי, אח''כ את כל התלמידי חכמים, ואח'כ את כל היהודים. וצריך להבין את התהליך הנפשי שעובר על המן איך מאדם אחד שהוא כועס עליו זה מתגלגל להשמיד עם.
מסביר השם משמואל גם שור שגדל בטבע אם הוא נגח הורגים אותו, כלומר זה לא עונש לבעל השור. אלא זה בגלל שהשור קנה בטבעו את מידת האכזריות בכך שנגח ולכן הורגים אותו.
כידוע יהודי שרוצה לקיים מצוה - הכוונה עצמה היא כבר עושה רושם של מצוה אבל בעבירה אין בכוונה כלום אלא אם עשה את העבירה, ואצל גוים להפך אם מתכוון למצווה אין זה נחשב ללא מעשה אבל עבירה במחשבה - כאילו עשה.
לכן המן חושב להרוג את מרדכי - כאילו עשה וכבר קנה בליבו את תכונת האכזריות- לכן השלב הבא זה כבר להרוג את כל התמידי חכמים. ושוב קנה בליבו את מידת האכזריות ולכן הוא כבר יכול להרוג את כל היהודים.
ואם כל זה במידה רעה, מרובה מידה טובה ממידת פורענות, ומחשבה טובה של יהודי כבר מרוממת אותו לגבהים שמהם אפשר רק להתרומם עוד. שנזכה.
פורים שמח לכל בית צמ'ע.
היכונו! היכונו! דרשת הרב

שכוייח
👑 👑 👑