שלום בנות,
כבר פעם שניה שכותבת פה בהיריון הנוכחי..
היה לי דימום בשבוע 7, ובעצתכם הלכתי למרכז בריאות לאישה, ושמה ראו ב"ה דופק. והחזירו אותי הביתה לנח.
הרופא שמה אמר לא לעשות יחסים.
בשבוע 8, הלכתי לרופא הנשים הרגיל, (זה לא הרופא הרגיל שלי, הייתי צריכה להלחליף כי הרופא הרגיל עזב) והרופא הזה היה ממש ממש לא נחמד.
היה נראה שזה פעם ראשונה שמגיעה אליו דתיה והוא התחיל לשפוך את כל מה שיש לו נגד הדתיים.
אמר ש"למה לא עשיתי חיסון נגד סרטן צוואר הרחם?" לא ידעתי אפילו שקיים כזה.. והתחיל לומר שזה כבר שלוש שנים בחוקף, ואצלכם, הרבנים הדתיים, הם לא מסכימים להכניס את זה לבתי הספר. אמרתי לו שאני כבר יותר משלוש שנים מאז סיום התיכון. אז אמר שחשוב שאני יעשה את זה, ושאני יעשה לבנות שלי. והרבנים שלכם הם איטיים ולא מתפתחים ועוד כל מיני...
בהתחלה עוד היה נסבל.
אחכ אמר שלא לא עשיתי סדיקת פאפ, אמרתי לו ששאלתי את הרופא הקודם, והוא אמר שאני מתחת גיל 30 ואני לא צריכה. התחיל גם פה הרצאה, זה בגלל שאת דתיה, אז הוא אמר שאת לא צריכה. הבעלים שלכם לא תמימים, מאיפה את יודעת מה בעלך עושה.. מגיעים אלי נשים, גם דתיות, עם כל מיני בעיות ומחלות.. והתחיל לספר לי סיפורים על כל הדתיות התמימות והבעלים הסוטים שלהם..
ולא הספיק לו, אמר לי אם עשיתי בדיקות גנטיות, אמרתי לו שעשיתי לפני החתונה דור ישרים. אז הוא אמר שיש עכשיו בדיקות חדשות, וזה לא מספיק הדור ישרים שעשיתי לפני 7 שנים, והוא ממליץ לי לעשות עוד פעם. ולא שידוע על שום בעיה ב"ה. כל הילדים שלי נולדו בריאים ב"ה ב"ה.
בקיצור, היה ממש לא נעים, עם עוד ועוד ביטויים, כמו "חתנו אותך בגיל 18.." "את לא לוקחת אמצעי הגנה"- שני דברים שהם שקר מוחלט. וסתם קבע על דעת עצמו.
בקיצור, יצאתי ממנו פגועה מאוד ומבולבלת מאוד.
וברור לי שאני אלך לרופא אחר ואשנה את הרופא שאעשה אצלו מעקב הריון, אני נשארתי עם הרבה שאלות..
ואשמח אם תוכלו לענות לי, אפילו על חלקם..
א. כמה זמן מאז הדימום אסור לעשות יחסים? כי אחרי הדימום פעם ראשונה לא היה לי שום דימום.
ומה שמוזר זה שהרב אמר שכל עוד שלא עושים יחסים שאני לא אלך למקווה. וזה ממש מתסכל ומוזר לי. למה שלא אלך למקווה, רק כדי להקל על החיים, כי עד שאני אלך שוב לרופא לשאול אותו ועד שהוא יגיד שמותר לעשות יחסים, זה יקח עוד חודש. כי אני צריכה ללכת לרפא ללפחות רק בשבוע 15.
ואת הרופא נשים לא שאלתי, כי חיכתי לרגע לברוח מהחדר שלו..
ב. האם רק אני לא עשיתי את כל הבדיקות והחיסונים שאמר? והאם אתן ממליצות לעשות?
1. חיסון לסרטן צוואר הרחם?
2. בדיקת פאפ מתחת לגיל 30.
3. בדיקות סקר גנטיות, אחרי 7 שנות נשואים ולאחר שדור ישרים יצא תקין?
ג. אולי אתן מכירות רופא/ה באזור השרון אבל ממש ממש נחמד, שלפחות יהיה לי חוויה מתקנת. של הכללית, יותר באזור נתניה/חדרה.
ד. אם קראת עד לפה, אז ממש ממש תודה!
אני כבר מבולבלת ומתוסכלת ומעוצבנת ומבוחלת ומה לא..