כאן מדברים על חוסר החינוך שבמערכת החינוך.סתרי המדרגה
נראה לי שהוא מסכם הכל. |נדחף|לא נשברים!
לגמרי.יעל
זו לא הדחפות, כולם יכולים להגיב.סתרי המדרגה
אחד הדבריםאש קודש
הכי קל וטוב זה לצחוק ולהגיד שמה שיש גרועמבשר שלום
את חא הצעת שום תחליף כך שלמצוא פגמים כל אחד יכול,לתקן ולבנות מה שפגום-זה מה שנדרש.
ברור שהחינוך לא מושלם,אבל הוא ממש נפלא
רוצהקפיץ
לא להחליף לגמרי אבל הנה כמה הצעות לייעול:
-תלמדו את התלמידים גם דברים שיעזרו להם בחיים, כמו: לנגן\לצייר\למה ואיך משלמים מיסים\דיבייט
-אל תבחנו על דברים שלא מלמדים. אם מגדירים מורה פרטי כדבר שהוא חובה, אתה לא יכול להגיד שאין פה משהו דפוק, ודפוק מאוד
-אל תבזבזו את הזמן. זה שתלמידים הם צעירים לא אומר שהזמן שלהם לא חשוב, ושאין להם מה לעשות בו. אם יש שיעורים כמו מוזיקה (בכיתות הנמוכות) או אפילו אצלי עכשיו- בכיתה י"א, כמות עצומה של שיעורים שאני רק מחשבת כמה דברים אחרים יכלתי לעשות בזמן הזה, במקום לשבת על כסא וללמוד לצייר. (כן. אני שביעיסטית. כן. הדבר היחיד שאשכרה למדתי השנה זה לצייר.)
-המערכת עצמה, מקובעת ולא מנסה לקדם תלמידים, אלא להפך. ללכת נגדם. (מי שחושב שזה כיף להיות תלמיד מחונן: תדמיין שמכניסים אותך לחדר, צבוע באפור למשך 10 שעות ביום יש שם מישהו שיושב ומשגיח שאתה לא עושה שום דבר בעשר שעות האלו. ככה זה מרגיש). אם תלמיד לא יכול לגשת לבגרות, למרות שהוא יודע את החומר, רק כי זה דורש מהמערכת עוד טופס לאשר לו כזה דבר, יש כאן בעיה
קודם כל את נוגעת בנקודות נכונותמבשר שלום
מה שמלמדים נצרך לציון בגרות,באוניברסיטה לממוצע בגרות…
את יכולה להחכים הרבה,לקרוא,לא חייבים בשביל זה מורה.
בית ספר זה גם מקום חברתי,לקבוע עם חברות שלך ולדבר,לא רק ציונים ומבחנים
למה דיבייט יעזור?קפיץ
כי זה מלמד אותך לעמוד מול קהל, להתווכח ולא בטיעונים מטופשים של "אתה מפגר".
ציון בגרות נצרך רק לאוניברסיטה- והוא לא באמת מדד אמיתי.
באמת, אני יכולה ללמוד לבד? לא חייבים מורים? זה בדיוק מה שאמרתי
בית ספר זה מקום חברתי? כן, אתה באמת אמרת את זה כרגע לבנאדם ש-6 שנים עבר התעללות חברתית בבית ספר. לא מרגיש טיפש?
אולי זה יפתיע אותך, אבל את רוב החברות הטובות שלי הכרתי ממקומות הרבה יותר מעניינים מבית ספר. ולהפך, אנשים שאני תקועה איתם כבר 10 שנים כל יום באותו חדר, לא כאלה חברות שלי
את צודקתמבשר שלום
מצער לשמוע שעברת התעללות חברתית,ילדים הם עם מאוד אכזרי
אין ספק.נקודונת.
יש מצב לסיכום?חוני המעגל פינות
אחרי מסלש אתיצבמשתדלת יותר
וואו. יש כ"כ הרבה מה להגיד על זהקפיץ
קודם כל. מערכת החינוך כ"כ מקובעת, ונתפסת על דברים מסוימים.
לדוגמה: יש איזושהי אובססיביות למתמטיקה, בגרות 3 יח' היא עד 150, עם צבירה ויש גם אנשים שעושים שאלון מותאם -כלומר עד 200.
ועכשיו, למה? למה לאפשר את זה?
כן, יש אנשים שלא מסתדרים עם מתמטיקה, אבל מישהו שעושה שאלון מותאם ב3 יח' ולא מגיע ל-100? קשה לי להאמין שהוא יעשה משהו עם מתמטיקה בהמשך החיים שלו.
למה להכריח את כולם ללמוד את זה? אם יש כ"כ הרבה תלמידים שברור שלא יעשו עם זה כלום אף פעם?
וזה לא שאין אופציה אחרת. קיימת אופציה של לעשות 5 יח' במשהו אחר. זה אפשרי להוציא תעודת בגרות בלי מתמטיקה. אז למי שלא מסתדר עם מתמטיקה- תנו לעשות עוד 5 יח' פסיכולוגיה, תנו לו לעשות מגמת אומנות. תנו לו לעשות משהו שיהיה לו מה לעשות איתו אח"כ.
דבר שני:
בבית ספר לא מלמדים שום דבר חשוב. גם דברים שלכאורה יש מה לעשות איתם בחיים לא באמת מלמדים.
לקרוא תווים למדתי לבד, כי בבית ספר (עם 8 שנים של שיעור מוזיקה קבוע במערכת) אף פעם לא חשבו שיש טעם ללמד את זה...
לא מלמדים שום דבר שיהיה מה לעשות איתו בחיים.
ועוד תסכול עצום מהמערכת:
המערכת קיימת בשביל המערכת. התלמידים לא מעניינים. אפילו את החומר שצריך כדי לעבור בגרות לא מלמדים. ואני בבית ספר שנחשב טוב. מאוד.
חלק גדול מהחומר שצריך לבגרות - לומדים לבד.
כלומר עם מורה פרטי. למה אם מישהו 10 שעות ביום בבית ספר ושעתיים בשבוע אצל מורה פרטי נראה לכם נורמלי שהמורה הפרטי ילמד אותו חומר לבגרות?
(ואל תגידו שזה לא חובה מורה פרטי. יש מורים אצלינו בבית ספר שהסבירו, שבאופן גורף בלי מורה פרטי אי אפשר לעבור את הבגרות במקצוע שלהם, זה מזמן לא מותרות או לתלמידים מתקשים. זו חובה אם אתה רוצה תעודת בגרות)
יש לי עוד המון מה להגיד אבל לא בא לי לחפורקפיץ
אפשר, אפשר להמשיך. זה בדיוק המקוםסתרי המדרגה
♦♦קפיץ
יש אמירה כזו שבשביל להתמקצע במשהו מסוים צריך להשקיע בו 10,000 שעות (לא. לא יותר. ועשרת-אלפים זה יותר ממה שיש בשנה שלמה)
ראיתי השבוע פוסט שטוען שבנאדם ממוצע מבזבז בבית הספר 11,000 שעות עד גיל 18 (ומה עם מסכנים כמוני שהם מהגדולים בשכבה ובגיל 18 יהיו רק באמצע י"ב?)
תעשו את החישוב לבד מה יכולת לעשות עם הזמן הזה
רק מתייגתגלידת לימון
איך שכחתי את תמר?! |בוש ונכלם|סתרי המדרגה
ישלי כוח? כרגע לא...אהבת ישראל!!
גם לו יש מה ומר בעניין
@חוני המעגל פינות נכון?
חוני, דירבאלק אתה מטריל לי את השירשור.סתרי המדרגה
לא בקטע כזה...אהבת ישראל!!
לאמשנה..
אני מטריל הכל בלי הבדלי דת גזע או מיןחוני המעגל פינות
..משתדלת יותר
כמובן שאפשר להכין לחיים האמיתיים ואפילו חובה להשקיע בזה יותר מבספרות לדוג. יש עוד הרבה מה לשפר.
זה תלוי גם הרבה בנוסד בו אתה ננצא. אצלנו למשל רובן לא לוקחות שיעורים פרטיים והממוצע גבוה.
שורה תחתונה כולם חייבים לא מעט למערכת החינוך. יש בזבוז זמן. יש מה לשנות לשפר להוסיף לתכנן וכו.
אבל תכלס זה לא מדינת עולם שלישי פה. צריך לצאת עם השכלה מסוימת גם אם זה לא בדיוק תחום ההתענינות שחלמת עליו.
אין לי כח לדיון הזהמשה
אבל נסתפק בסרט הזה בינתיים:

חזק!אהבת ישראל!!אחרונה
לא עם הכל אני מסכימה שם אבל זה טוב! יש שם דברים באמת מדוייקים.
ובכללי אם שואלים אותי- משרד החינוך לא באמת מחנך... הוא מלמד (?)
אז שלא יעבדו עליכם שמחנכים שם באמת, כי הדגש של משרד החינוך ממש לא עלזה...![]()
#שליש פרקתי
דבר ראשון המערכת דפוקהחוני המעגל פינות
נתמקד כרגע בתיכונים כי בזה אני מבין יותר אחכ ניגע במשרד החינוך ...
רובם הציבו לעצמם 2מטרות מרכזיות :1. בגרות 2. חינוך והדת"ל הוסיפו פרמטר שלישי כיף
חוץ מהכיף בדתל שום מטרה לא הושגה כראוי...
אין מה לעשות עם בגרות וחינוך מקבלים מהבית ומחברים, עלי לציין שהמערכת החרדית הצליחה בפרמטר הזה ברמה מלחיצה
השיטת לימוד מפגרת, מחילה, מורה מול 20תלמיד שווה ביזבוז זמן, נניח שכולם מתוקים ולא מפריעים הכיתה מתקדמת לפי הבחור הכי דפר
בנתיים השאר מאבדים ריכוז הידד
הדרך שאני חשבתי לפתור שאף היא רצופה בבעיות, היא בניית מערכת ממוחשבת של לומדות שילמדו תחומר עם תרגולים שהתשובות עוברות למורה
אם מישו נתקע הוא מרים את היד והמורה בא לעזור
דבר נוסף הכשרת המורים מפגרת ברמות הזויות השכר בריצפה והקביעות מהשטן
מורה למתמטיקה צריך לדעת ספצ תחומר של הבגרות וזהו לא אנגלית לא לשון לא אינפי
צריך לתת למורה להרוויח בכבוד ומי שלא מתאים גם אם הוא לימד 20שנה פיצויי אבטלה והחוצה!
עוד דבר זה תפיסה מפגרת ומיושנת שככל שהתלמיד יהיה יותר בכלוב שנקרא בי"ס הוא יצא יותר מחונך
תכחדו זריז ותתירו להתחיל בגרויות בחמישית
יש עוד מלא אבל אני עייף
בבחירות הבאות אני מצביעה חונייעל
#me tooחוני המעגל פינות
וואה וואה לדעתי אין בכלל מה לדבר על זה. חויתי את זה על עצמי.האש בוערת
פורום ישל"צהאר"י פוטר
אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול
בדיקהטיפות של אור
הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
דוגמאות בשיעור:
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים?
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר?
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי?
ועוד...
נושאים בשיעור:
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי
נושאים בשיעור:
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת
וכן ב הלכות ברכות
בהצלחה בלימוד
~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
חורף בריא לכולם
- לקראת נישואין וזוגיות