הוא נסע בטח שנסע. מהיר ועצבני.
הוא עלול למות.
אני עלול להיות יתום.
הוא רואה בי כפנט.
נחמד מצידו. הוא ברוח המערבית הפוסט-מודרנית של היום.
...
פנינים (בסדר של המאוחר קודם) מהדו שיח איתו. (כל שורה שמתחילה במקף- היא הדובר השני ממי שהיה עד עכשיו, מתחיל מאבא)
-".... הבנת?"
- "לא, לא הבנתי"
"זה לא בקטע הרע או המעליב, אבא, אני באמת לא מבין."
"אני לא מבין למה אתה מתכון כשאתה אומר 'תחיה לא קשור אליי'"
~
-"אל תערב את אמא, תראה אילו מריבות אתה גורם לנו, פוגע ככה בשלום בית"
(למה טאטע, למה אני כ"כ יודע שזה הורות לקויה. למה שמעתי כבר שלשה יועצים משפחתיים אומרים שהשטות הזו מפגרת. למה טאטע? , למה 'טאטע'? אולי בגלל ש"אבא" אצלי נותן קונטציה שלילית?)
"אל תגיד לי 'לא ערבתי', אני מגיע אני שומע אותך אומר לה 'אבא יגיד לך...'"
-"מה אתה רוצה, אבא? זה בכנות! אני כבר לא יודע איך להסביר את מאורעי הבית שהיית בהם! העדפתי שתגיד אתה."
~
-"אל תערב אותי"
~
"איך אתה יודע להתסיס את הבית תוך 5 דקות"
~
"נחמה, עוד פעם אחת שאת עושה לי את הפרצוף הזה. אני עוזב!"
~
"הוא צעק פה, אני לא עשיתי שום דבר רק ישבתי פה"
~
-"אתה בטח רואה אותי כפנט"
-"נכון"
~
- "אבל אבא, אם יש לנו מחלוקת במערכות מוסר, למה שלא נדבר על זה?"
~
-"סליחה, אם זו השפה שלך, אז אין לי מה לדבר איתך"
~
"היא נבלה את הפה לידי, זה לא קשור ללחנך אותה במקומך, גם לילדים שמטנפים את הפה בטרמפיאדה אני מעיר ומבקש שיפסיקו, למה לאחותי אני לא יכול לומר גם?"
...
אוף. אני זוכר שאמרתי שאכתוב כאן עוד דברים.
הוא גם אוהב להתבטא חריף אבל לאו דוקא קשור העיקר שלמילה יש רושם. שהיא יוצרת באויר איזה משהו.
נגיד אם אמרנו בדיחה שנשמעת בדיחת שואה "הדם שלי עדיין מבעבע".
...
כבר לא בא לי לפרוק אבל אמרתי לעצמי שאעשה זאת.
...
אבא שלי. הוא לא מבין. קשה עם זה שיש תהליך שקורים לו חיים שבמהלכם, גוש הבשר שהיה צריך שתנדנד אותו בעגלה ושתרים אותו וכו'- לאט לאט מקבל עצמאיות, ואולי אפילו השגות שאין לך (ואולי אפילו יכול ללמד אותך איזה דבר או שניים, ולאו דוקא מתוך ידיעת פרטים שלא למדת, אולי כי יכול להיות שהוא גם עם אנטיליגצניה גבוה משלך?).
....
כל המתחים האלה בבית.
וכאילו זה שאני מצפה שהיחס הורים- ילדדים לא יהיה דו פרצופי- זה מעבר למה שיש לצפות....
...
אוף.
הכל יצא לי פה קטעים לא ברורים שלא באמת יכולים להסביר בצורה ברורה מה שהולך לי בבית. אי אפשר להתבטא כך.
בעצם זה בדיוק מה שאני מרגיש....
.

)

יש לך זיכרון צילומי לניקים …