כשהוא בא הביתה זה נראה כאילו הוא פשוט פורק תסכולים על ימין ועח שמאל.... לא מרוצה מכלום.. מתחונן על כל דבר קטן, מתבכיין בלי סוף.. תמיד לא טוב לו וכו וכו... מוציא עצבים על אחים שלו הקטנים.. עלינו ההורים.. ולאחרונה גם על החברים שלו.
זו תקופה של חודש בערך שממש הדרדר והחמיר ולא ידענו כבר איך לאכול את זה!! איך להגיב?! בסבלנות? בהצבת גבולות? בהתעלמות? בתקיפות?
נעשינו מבולבלים מאוד....
השבוע הייתה לי איתו שיחה טובה ופתאום כאילו הורידו לי כיסוי מהעיניים - אני קולטת שכל הירידות על אחרים וכל הפגנת הביטחון העצמי מצד אחד ומצד שני הכעסים והחוסר התרצות הם בעצם הסתרה של דימוי עצמי נמוך מאוד (זאת הסיבה שכתבתי כמה הוא מוצלח בתחילת השאלה).
הוא בטוח שהוא טיפש.. שמספיק שהוא לא יודע משהו אחד זה כבר אומר שהוא לא חכם (לכן נורא כועס ומתעצבן אם מגלה שעשה איזו טעות), הוא אומר שהוא לא יפה ולא מוצלח ולא טוב בשום דבר..... זה מדהים עד כמה זה רחוק מהמציאות. גם מהמורים הוא מקבל תשבחות בלי סוף... וגם מהמשפחה....
כן לאחרונה מצאנו את עצמנו משבחים אותו פחות ומחזקים יותר את האחים שלו שהוא יורד עליהם... כדי שלא יפגעו. אבל עכשיו כשנפל האסימון והבנתי שהוא יורד עליהם כדי להנמיך אותם כביכול לגובה שהוא חושב שהוא נמצא בו... אנחנו רוצים להתחיל לחזק אותו להאמין בעצמו ולקבל את עצמו.
השאלה שלי היא איך עושים את זה?
כמובן הרבה פרגונים חום ואהבה ומחמאות אמיתיות.
אבל מה אני עושה שהוא לא מוכן לקבל את הפרגונים האלה? דוחה אותם על הסף.. אומר שהם לא נכונים.. ולפעמים אפילו כועס....
איך מלמדים אותו לאהוב את עצמו?עכשיו כשקלטתי מה כואב לי בפנים כואב לי עליו מאוד ואני ממש רוצה לעזור לו...
איזה ספרים מומלצים בתחום הזה? אני רוצה לקנות לפני שבת כדי שבשבת יהיה לי זמן לקרוא בזה כמו שצריך...
אגב אני לא חושבת שחסרים לו "אסימונים", הוא פשוט לא מוכן לקבל אותם...... מה עושים עם זה?
מקווה שתדעו לעזור לי