משהו יודע עד כמה השיטות יעילות ונכונות?
מה עושים בלחץ דם גבוה ברמת הphמדאיסט
משהו יודע עד כמה השיטות יעילות ונכונות?
השיטות שכתבתימ''ל
אלו שיטות להורדת קצב הלב ע''י גירוי וגאלי (עצב הואגוס מפעיל את המערכת הפאראסימפטטית ולכן מורידה את קצב הלב), העצב עובר בין השאר בצוואר (ולכן נשיפה חזקה מגרה אותו) וסביב פי הטבעת (ולכן עושים לחיצות כמו בשירותים).
נראה לי שבעקרון ההנחיה היא לא לטפל בשיטה הזו, זה יכול להיות יעיל אבל גם יכול לגרום לנזק ולעלפון (בד''כ כשקצב הלב גבוה זה כי הגוף מפעיל מנגנון פיצוי שמצריך קצב גבוה בשל מחסור באספקת החמצן, הורדה מהירה של קצב הלב יכולה לגרום למחסור בחמצן ואפילו לעלפון).
PH הכוונה לרמת החומציות בדם או שפספסתי משהו? כי רמת החומציות תלויה במהירות הנשימה ולא בקצב הלב.
תודה.מדאיסט
כלומר טרם בית חולים.
טוב שהבהרתימ''ל
אז כמו שכתבתי, ככל הידוע לי ברמת השטח אסור לטפל בשיטות האלה אלא רק בבית החולים תוך ניטור מדדים ותחת השגחה רפואית כי הן עלולות להיות מסוכנות.
הנה סרטון של השיטה בפעולה (אפשר לראות במוניטור איך הטכיקרדיה הופכת ברגע לקצב לב תקין ופעילות הקוצב מתייצבת):
לדעתי הסיבה שעושים את זה רק בבית חוליםnobody
סרטון מדהים !מדאיסט
ועוד משהו, מתי אתה תבחין שיש סינוס טכיקרדיה חריף שדורש טיפול ואתה כן תטפל בשיטות האלה ברמת הטרום בית חולים?
אכןימ''ל
הסתכלתי שוב בקבוצה שקיבלתי אותו בה (קבוצה של דיונים מקצועיים) והיו שם כמה הערות מעניינות של הפאראמדיקים ואחות טיפול נמרץ לב, בין השאר מישהו העיר שם שבמרפאה שהוא עובד בה הגיע מישהו עם SVT ודוקטור שם הצליח להוריד אותו בעזר עיסוי הקרוטיד.
בכל אופן כאמור, ברמת השטח אסור לטפל בשיטה הזו, בטח לא לחובש כי זה עלול להיות מסוכן (וברמת העקרון גם אין אפשרות לאבחן SVT בשטח ואפילו לא MI, אפילו אם אתה מרגיש בטוח ב100%, רק להחשיד). אם יבוא פראמדיק עם מוניטור אק"ג (כמו אלו שיש באט''ן) ויחליט אחרי ניטור שהוא מטפל בשיטה הזו אז זו אחריות שלו, אני אף פעם לא אקח אחריות כזו.
כמובן.מדאיסט
עיסוי קרוטידהדרכהאחרונה
תמרון valsalva יוריד ל"ד בסך הכל לכמה שניות, בהם יוכל להפוך svt לסינוס. לא הייתי שולל במטופל יציב עם טכיקרדיה סדירה
תגידו רגעעלמת חן
דוד שלי נפל ואיבד הכרה ועכשיו הוא התעורר ומדבר חלש
השאלה שלי מה יכולה להיות הסיבה ששמו אותו בטיפול נמרץ?
לכאורה הוא בעצם רק התעלף
לא יודע כמה פעיל פה...ניב שטרן
בדקת עם איחוד הצלה?פתית שלג
א. איפה בודקים?ניב שטרן
תתקשר אליהםפתית שלג
גם לאיחוד הצלה וגם למד"א.
אני יודע פשוט שבאיחוד הצלה מצוי יותר קורסים נפרדים.
ולפי מה שידוע לי מד"א מכבדים את הקורס של איחוד הצלה.
(ואם אתה מתכוון להתנדב, אז התשלום סמלי..)
מה המספרים?ניב שטרן
מדא *8101 איחוד 025436540פתית שלגאחרונה
ואולי תעדכן פה בפורוםפתית שלג
קורס חובשים מבחן אג''ם עזרה דחוף בבקשהcatt
שלום, יש לי מועד ג' של מבחן אג''ם (נהלים עברתי ברוך השם)
אני לא מצליח להתכונן, כל החומר לא ברור, מפוזר ומאוד ארוך, זה לא כמו עם שאר החומר והמבחן המסכם אותו עברתי בקלות.
למישהו בבקשה יש את המבחנים עם תשובות? אני חייב ממש ממש דחוף, אני לא רוצה ליפול בקורס חובשים שהשקעתי בו אלפי שקלים ומעל חצי שנה בגלל המבחן השטותי הזה
תודה רבה לעונים!!
קורס חובשת או מ"ער לנשים בלבד ?אין
אולי באיחוד הצלה,לא לנוערישראלית2❤🇮🇱אחרונה
שאלה על קורס 60ישראלית2❤🇮🇱
מישהו יודע במקרה אם בקורס 60 יש דברים עם אינפוזיות/ורידים/מחטים? אני ממש מפחדת מזה אבל ממש רוצה לעבור את הקורס..בעייתי?😅
בגדול לא אמור להיותהריון ראשון13
כי נוער לא מתעסקים בזה..
מקסייימום מלמדים בדיקת סוכר שזה עם מחט לא ניראית
ואי פצצהה(; תודה(:ישראלית2❤🇮🇱אחרונה
התנדבות בנטןמנ1
או שאני לא יכול להתנדב אז?
תודה רבה מראש!!!
רשמיתמשקפת
בתכלס יש נהגים/צוותים שמאפשרים לעלות גם בלי הכשרה אבל זה דיי נדיר וקורה בעיקר אם יש מחסור באנשי צוות
אז תיאורטית אפשר להרשם למשמרת בנטן או שא"א?מנ1אחרונה
יצירת קשר עם מדא לעניין התנדבותשיבול
אני מעוניין בהתנדבות ולעשות קורס במד"א אך יש לי שאלות אליהם קודם.
למשל שלחתי טופס מקוון אבל אני לא בטוח שמילאתי כמו שצריך ושזה עבר, אני מתלבט איזה קורס איפה ומתי, ובאופן כללי אני לא מבין מתי יחזורו אלי אם בכלל 
הבעיה שלא עונים בטלפון שבאתר (03-9101101) כנראה שהם עמוסים מאד תמיד. איך אפשר ליצור קשר עם אדם רלוונטי לעניין התנדבות וקורסים?
תודה