"עוף גוזל...טוס לאן שבא לך"?!נועה

בעזר ה'-נעשה ונצליח!

שלום לכם  אריאלניקים יקרים,חברי הפורום הלא רישמי של תנועת אריאל וגם לאלו שלא חברים בתנועה או בפורום! טוב לאחר החלק המטע ציני העבור לחלק הרציני באמת!

יש לי שאלה לא כ"כ מסובכת להציג בפניכם: מה דעתכם על עזיבת הארץ כדי לבקר קרובי משפחה (שלא יכולים להגיע לארץ או לא רוצים לבקר בארץ מסיבות משוימות) ובדרך גם לטייל בחו"ל ולראות את נפלאות הבורא בעולם. אך ברצוני להדגיש כי הסיבה לירידה מהארץ היא כדי לפגוש את הקרובים והטיול הוא רק הצד, יש לציין שיכול להיות שתהייה בעיה עם הכשרות -כלומר לא הכשר כ"כ מהודר.

אני יודעתמור

שמותר לטוס רק אם יש לך תאריך שאת חוזרת....

לגבי כשרות תשאלי רב....

לכל אדם יש את הרב שלודרדקי

על פיו הוא הולך.
אם את רוצה את הפסק של הרב שלי אני יכול לתת, אבל זה מה שאת רוצה? האם זה לא רק יגרום לך להרגיש רע?הוא מקל והרב שלי אוסר? או להפך, הוא אוסר הרב שלי מתיר, אולי אני עוברת עבירה?

אני לא נסעתי, וזה לא בדיוק חסר לי. ;צחקן
יש לי מלא קרובים בחו"לשמעון
נולדתי שם (ורוב הקרובים עדייו שם), וגם יש לי שתי אחיות בשליחות. אני תמיד אומר לבני דודים שבאים לארץ- מצטער שלא כלכך התייחסתי אלייך עד היום, אני פשוט מחכה שתעלו לארץ. אחותי ( כן כן, נגה הירש) מקבלת בחילה מהגישה שלי ליהודי חו"ל, אז הלכה לעשות מעשה והלכה לשם להשפיע לעלות ארצה. אולי היא צודקת, אבל זה קשה לי נפשית (כן ישלי בעיות כאלה) ללכת למקום מלא ביהודים שלא כלכך אכפת להם מקירוב הגאולה, ואם הם נחמדים וקצת ציונים הם מוכנים לשלוח קצת כסף. וידוע הגמרא על ריש לקיש שאמר לרבי זירא (?) שבא מבבל "סני (שונא) לכם בני בבל" על שלא עלו בזמן זרובבל בבית שני, כי פשוט היה להם טוב בבל, ממש כמו יהדות השמנת של עמא ריקא.
איך יהודי יכול לעזוב את הארץ שלו מרצון? ועזבו מצוות ישוב וכיבוש הארץ, עזבו את זה שאתם פועלים עם אל במלאכת הגאולה,עזבו את הקשר ריגשי,חשבתם פעם כמה מצוות אתם מקיימים בזה שאתם סתם יושבים פה? קידוש ה' עצום, וגם רק לחיות פה מקיים מלא יהודים- בעל המכולת, ובעל המפעל שמייצר חומר ניקוי לאסלה, ומנקה הרחוב (אלצנו באילת יש מנקים יהודים) וכו' וכו'. איך אפשר לינסוע לחו"ל לפרנס בעצם היותך שם גויים שונאי ישראל? זה גם טענה נגד הנסיעות לפולין- הסבא רצח, והנכד מתפרנס על חנות המזכרות לזכר השואה...
אני חושב שאם החלטת ליסוע - קחי לעצמך מטרה. את יהודיה גאה מארץ ישראל, ותגיני את זה לעיני כל קורביך בחו"ל. את באה לשם כי את רוצה לראות אותם פה, ותבהירי להם את זה. אני לא יודע אם זה נחשב מצווה שבגללה מותר לטוס לחו"ל, זה בירור אחר, תשאלי רב. יצא לפני כמה שנים ספר שנקרא" ארץ צלצל כנפיים" בנוגע ליציאה לחו"ל לנופש, שם גדולי הרבנים מתנגדים.
יש עוד דבר חשוב- יש איסור חמור להוציא דיבת הארץ רעה (עייני ערך מרגלים). כשתהיי שם, הזהרי בלשונך לא לומר דבר רע על הארץ, רק לומר את הטוב והנפלא. סומך עלייך,
יהודי מארץ ישראל (כמו שכל יהודי צריך להיות, גם כשהוא בחו"ל)
שליחות בחו"לאנונימי (פותח)
אין אדם מושלם - לכולנו יש במה להשתפר ובמה להתקדם.
כל אדם נולד עם איזושהיא מטרה לחייו - יש איזשהוא משהו בעולם שרק הוא יכול וצריך לתקן.
רובנו (ופה אני מדברת על חברי הפורום) נולדנו בארץ-ישראל וקיבלנו את הזכות להתחנך לתורה ומצוות.
לא כולם קיבלו זכות זו.

כשהחלטתי לצאת לשליחות לא ידעתי כמה לא הבנתי כמה יהודים יש שפזורים בכל מקום בעולם...
אנחנו בפורום מדברים הרבה על קירוב רחוקים וכו' - יש אנשים שהם גם רחוקים פיזית!
ואנחנו לא יכולים לומר: "זו הבעיה שלהם... שיבואו לארץ!"
כי -
1. "אל תדון אדם עד שתגיע למקומו" - וברוך ה' אנחנו לא במקומם, אנו חיים בארץ ישראל הקדושה...
2. אפילו אם אלה "יורדים" או משהו כזה, יהודים - גם בחו"ל, הם עדיין עם ישראל, ואנו עדיין ערבים זה לזה ומחובתנו לדאוג ללמד אותם מהו המקום האמיתי שבו עם-ישאל צריך להיות ושבו אנו ממלאים את מטרתנו בעולם.

אני מנסה להגיד דברים שכרגע הם אחד הדברים החשובים שאני מתעסקת בהם ושהם בראש סדר היום שלי. אבל כשאני קוראת את מה שכתבתי עד עכשיו זה נשמע לי קצת יבש...
חבר'ה!!!!
אני רצינית!!!!!
חשוב!!!! חשוב!!!! חשוב!!!
תבינו!
חלקים ענקיים מהעם שלנו פשוט מתמוססים בגולה!!!
בעיר שבו אני עובדת יש בסביבות - 25000 יהודים ומתוכם אפילו לא 600 ילדים בבתי ספר יסודיים יהודיים...
ומתוכם רק 80 בבית ספר דתי ושמעודד עליה!!
עם ישראל בסכנה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ואי אפשר להגיד - "זו הבעיה שלכם, תסתדרו לבד ונפגש יום אחד כשתגיעו לארץ"!!!!!
מצוות ערבות הדדית קוראת לכל אחד שמרגיש שהוא\היא מסוגל\ת לצאת לשליחות!!!!!

אני יודעת שהתגובה הזו שלי מעט חוזרת על עצמה ויש לה ניסוח מבולבל אבל אני כותבת את זה כי זה חשוב!!!!
ועוד הערה אחרונה -
אחי שלי,
אני ואתה ועוד כל אחינו בית ישראל,
אף אחד מאיתנו לא היה כאן (בא"י) אלמלא מישהו גיבור במשפחתנו היה עושה את הצעד הענק הזה - של עליה לארץ, שאילו אנו היינו במקומו לא היינו יודעים איך היינו מתנהגים כי אנחנו פשוט לא הם....
אז כאן אני רוצה להודות באופן אישי להורי שהביאו אותנו לגדול בארץ הקודש...
אלמלא הם - אני הייתי עלולה להיות כיום אחת מאתם תלמידים שאני מנסה ללמד על ישראל....
יומטוב,
נגה
אז ככה...אנונימי (פותח)

לצערי כל המשפחה של אמא שלי נמצאים בחו"ל...כן כן אני אומרת לצערי כי הם ממש היו רוצים לחיות בארץ אבל בחיים הם לא יבאו לגור פה, מכל מיני סיבות- שבחו"ל החיים שלהם יותר טובים מפה....והיהודים בחו"ל מרוויחים טוב מאוד! ובחו"ל אין פיגועים![למרות שבחו"ל האבה יותר מסוכן לחיות] וזה נראה להם מסובך מאוד לבוא לגור בארץ! אבל זה לא אומר שזה בלתי אפשרי!!!למרות שזה מסובך ולא קל...אבל זה אפשרי!!! למרות שכל הדודים שלי ממש אוהבים את הארץ!ואפשר לקרוא להם אפילו-ציונים! ובהחלט, הם באים לארץ המון!!! וגם אני לא רואה בזה בעיה שהמשפחה שלי ואני נלך לבקר אותם[אגב-היית בחו"ל כבר 3 פעמים...ואני חייבת להגיד ש-אין כמו ארץ ישראל!!! באמת!!!] ואם באמת הכוונה לחזור לארץ, והכוונה באמת לבקר משפחה ולא סתם לטייל בחו"ל..[אם זה לטייל סתם בחו"ל אני יכולה להבין למה יש בעיה]אני לא חושבת שיש בעיה!!!אגב-לי לשמוע פעם רב שאמר שאם יוצאים מארץ לבקר הורים אז זה אפשרי כי זה עניין של כיבוד הורים!

אני לא יודעת מבחינה הלכתית..יוכי

כי אני לא רב או משהו.. אבל אני אישית כבר עשיתי אתזה 4 פעמים.... פשוט, כל המשפחה שלי מצד אבא גרים בחו"ל (לעצרי הרב! באמת!!!) אז אין מה לעשות... חייבים לראותותם מתישהו... ובקשר לטיולים... כשאנחנו היינו שם אז כבר טיילנו.. לאידעת, לא מצחיק לנסוע ואז לשבת בבית כל היום?

אבל באמת... לאידעת מה ההלכה... למה לא?

תקשיבו - הזכרון שלי אפעם לא היה משו אבל...מוריונת

לדעתי דנו בנושא פעם ואפילו עשו פה סוג של שאלת רב.

אני חושבת שזה היה בפעם הקודמת שיוכי נסעה ואז אמרנו לה ה כולם שלום ודברנו על נסיעה לחו'"ל מותר אסור ובאיזה נסיבות..

תנברו בארכיון...אולי אני אפילו צודקת! ;)
אחלילה!
בצלב"א.

עזבי..barak891

גם ככה יש פה איזה תחביב של אנשים לדון על דברים שכבר דנו בהם פה עשרות פעמים...

כנראה שאנחנו לא משתנים..

בצלב"א.

לא משתנים?מוריונת

קצת עצוב להגיד את זה..

אנחנו משתנים כל הזמן...אפילו אם זה לא ניכר כל הזמן בחוץ..הפנימיות שלנו משתנה באופן תמדי!(מוקדש לרו..)וחוצמזה לפחות יש פה פנים חדשות...כל יום להרגיש מחדש ב-7 ברכות...(עזבו..בדיחות של דוסים..)

שבוע טוב!

בצלב"א.

למוריות ולכולם!נועה

למוריונת- יכול להיות שפעם דנו בנושא אבל כמו שאמרת "יש פה פנים חדשות" אז זה יכול להיות שזה הייה כשעדין לא היתי פה!

ולכל האנשים שהגיבו ואמרו את דברהם: ממש אבל ממש תודה רבה! בכלל לא (ציפיתי ותגובות)

שאלה מסובכת...ראשון_בנשמ"האחרונה
כדאי לשאול רב.
האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך