נולדתי שם (ורוב הקרובים עדייו שם), וגם יש לי שתי אחיות בשליחות. אני תמיד אומר לבני דודים שבאים לארץ- מצטער שלא כלכך התייחסתי אלייך עד היום, אני פשוט מחכה שתעלו לארץ. אחותי ( כן כן, נגה הירש) מקבלת בחילה מהגישה שלי ליהודי חו"ל, אז הלכה לעשות מעשה והלכה לשם להשפיע לעלות ארצה. אולי היא צודקת, אבל זה קשה לי נפשית (כן ישלי בעיות כאלה) ללכת למקום מלא ביהודים שלא כלכך אכפת להם מקירוב הגאולה, ואם הם נחמדים וקצת ציונים הם מוכנים לשלוח קצת כסף. וידוע הגמרא על ריש לקיש שאמר לרבי זירא (?) שבא מבבל "סני (שונא) לכם בני בבל" על שלא עלו בזמן זרובבל בבית שני, כי פשוט היה להם טוב בבל, ממש כמו יהדות השמנת של עמא ריקא.
איך יהודי יכול לעזוב את הארץ שלו מרצון? ועזבו מצוות ישוב וכיבוש הארץ, עזבו את זה שאתם פועלים עם אל במלאכת הגאולה,עזבו את הקשר ריגשי,חשבתם פעם כמה מצוות אתם מקיימים בזה שאתם סתם יושבים פה? קידוש ה' עצום, וגם רק לחיות פה מקיים מלא יהודים- בעל המכולת, ובעל המפעל שמייצר חומר ניקוי לאסלה, ומנקה הרחוב (אלצנו באילת יש מנקים יהודים) וכו' וכו'. איך אפשר לינסוע לחו"ל לפרנס בעצם היותך שם גויים שונאי ישראל? זה גם טענה נגד הנסיעות לפולין- הסבא רצח, והנכד מתפרנס על חנות המזכרות לזכר השואה...
אני חושב שאם החלטת ליסוע - קחי לעצמך מטרה. את יהודיה גאה מארץ ישראל, ותגיני את זה לעיני כל קורביך בחו"ל. את באה לשם כי את רוצה לראות אותם פה, ותבהירי להם את זה. אני לא יודע אם זה נחשב מצווה שבגללה מותר לטוס לחו"ל, זה בירור אחר, תשאלי רב. יצא לפני כמה שנים ספר שנקרא" ארץ צלצל כנפיים" בנוגע ליציאה לחו"ל לנופש, שם גדולי הרבנים מתנגדים.
יש עוד דבר חשוב- יש איסור חמור להוציא דיבת הארץ רעה (עייני ערך מרגלים). כשתהיי שם, הזהרי בלשונך לא לומר דבר רע על הארץ, רק לומר את הטוב והנפלא. סומך עלייך,
יהודי מארץ ישראל (כמו שכל יהודי צריך להיות, גם כשהוא בחו"ל)