הקץ לצביעות בימין הדתי! ;אנונימי (פותח)

"חכם... מודה על האמת" (אבות, ה´ ז´)

הפילוח בין ימין לשמאל בחברה הישראלית הולך ומשתווה לפילוח בין דתיים וחילוניים. מדוע?

תשאלו דתי ממוצע אודות עמדתו ביחס למסירת יו"ש לערבים ותקבלו תשובה בסגנון: "ארץ ישראל של עם ישראל ע"פ תורת ישראל, ולכן אין לוותר על אף חלק ממנה בשום אופן"

ובכן אחי, יש לי חדשות בשבילכם! ישנם עוד עקרונות הרבה יותר מהותיים בתורת ישראל, שמשום מה בחרנו שלא להיאבק עליהם.
איפה הנוער שלנו נמצא כאשר פותחים קניון בשבת? איפה היינו במשך עשרות שנים כאשר אחינו החרדים דיממו מאלות יס"מניקים בהפגנות למען כבוד-השבת, הכשרות וקברי ישראל? למה רק "לא תחנם" ויישוב הארץ נחשבים אצלנו כערך עליון בתורת ישראל, ואילו כ-ל שאר מצוות תורת ישראל יכולות להירמס ע"י רוב עם ישראל מבלי שנרים קול זעקה, מבלי שנפגין באלפינו, מבלי שנקום למאבק עליהם?
נוער אידיאליסטי?! איפה כל הנוער הכתום לנוכח החזירות של "טיב טעם" ושות´? איפה חוסמי הכבישים וכובשי הגגות לנוכח חילולי השבת בכל כבישי ארצנו הקדושה? למה אין הפגנות אדירות לנוכח הפגיעה החמורה בתורה, לומדיה ומלמדיה? (ולא רק החרדים) הרי כל האידיאולוגיה שלנו נובעת מהתורה!
דם יהודי אינו הפקר?! מדי שנה מתבצעת בארצנו הדברת אלפי תינוקות (!) במסגרת הפלות חוקיות על רקע כלכלי, בעידוד משרד הרווחה של ממשלת ישראל. האם דמם לא סמוק מספיק מכדי שנפעל למענם בכל עוז?
ועוד ועוד...

לא, אני לא קורא להפסקת המאבק על ארץ ישראל, להיפך! אני קורא למהפך תפישתי בפעילות שיוביל לניצחון בכל חזיתות ציבור שומרי התורה והמצוות, ובכללן חזית ארץ ישראל.
אני לא קורא למאבק אלים במחללי השבת, או למאבק אלים בכלל, להיפך! אנחנו הולכים לנצח בכל הזירות ע"י פתרון אחד, נחוש אך נטול אלימות ומלא אחדות: ניצחון השכל והרגש היהודי, על הבורות והאטימות שכנגד.

בסיס המחלוקת שלנו עם השמאל החילוני ועם החילונות בכלל, הוא שכלי - על אמיתות תורתנו, ועל עובדת נתינתה לנו מאת אלוקינו. -לכן ויכוח רק על עצם השליטה בארץ, נועד מראש לכישלון בקרב הציבור החילוני, ותעיד על כך התפוגגות האידיאל הימני -חילוני.

אך למעשה, עם רוב החילונים אין לנו ויכוח שכלי אלא רגשי (בצורה הנמוכה ביותר: "לא פנו ישראל אחר ע"ז, אלא כדי שיותרו להם עריות בפרהסיא"), לא עם טענות שכליות אלא עם דיבורים מהלב. לא פעם חיבוק חם עדיף על פני הוכחה הגיונית. (לכן גם המתנדבים בעזרה לזולת יכולים להועיל מאוד למאמץ ההסברתי, כאשר הם יעשו זאת בשם חסד יהודי ולא כ"פעילות התנדבותית הומאנית")

בלי שכנוע שכלי ורגשי מרבי של כל החולקים עלינו, נאלץ להשתתף במלחמה פנימית, עקרה ואינסופית. ולכך איש אינו מייחל. לא נוכל, ואיננו צריכים להשיג ניצחון בכוח הזרוע על אחינו. תקופת מוחמד עברה מן העולם. באמצעות אלימות ניתן להפחיד לרגע, אבל לא לשכנע. בטווח הארוך ניצחון אלים ונטול הסכמה, הינו בד"כ הרה אסון לצד המנצח.

לכן הפתרון היחיד שלנו לכל, חייב להיות ארוך-טווח ובאמצעות שכנוע של הצד שכנגד. הפתרון היחיד שלנו לכל הבעיות טמון בהסברה יהודית, בקירוב לבבות, בהחזרה בתשובה! אני מבקש מכל הנוער שטיפל בהסברה למען גוש קטיף באלפי דוכנים וצמתים ברחבי הארץ, לשוב אל הדוכנים כדי לסייע להסברה היהודית- כדי לסייע למלחמה האחרונה (רמב"ם, הל´ תשובה ז´ ה´).

גם אם מאוד נרצה, אין לנו סיכוי לכפות את סגירת הכבישים בפני תנועה בשבת, אבל אם נרצה, יש לנו סיכוי מעולה להחזיר בתשובה מאות אלפי נהגים, שיחדלו מרצון לנסוע בשבת.
וגם אין לנו סיכוי לנצח את גדודי היס"מ והצבא בפינוי יישובים, אבל יש לנו סיכוי מעולה ליצור בארץ דעת-קהל תומכת תורה והתיישבות, ונוגדת אלימות.
לא נכה שוטר מפנה, אבל נפעל בעוז והתמדה כדי שבניו ילמדו איתנו תורה!

האמת בידנו! בואו נפסיק לשמור אותה לעצמנו, כי זה הסיכוי היחיד שלנו לניצחון בכל החזיתות.

אני קורא לכל חובש כיפה ולובשת חצאית, לכל מי שתורת ישראל, עם ישראל וגם ארץ ישראל חשובים לו באמת, לחבור אלינו -ארגון מעייני הישועה, או לכל ארגון תשובה אחר (שופר, מכון מאיר, מבראשית, ערכים, ועוד) ליטול חלק במגוון פעילויות במלחמה האמיתית והלא- אלימה, המלחמה על הכל. "...העם הזה... יראה בעיניו, וישמע באזניו ולבבו יבין- ושב, ורָפָא לו!" (ישעיה ו´ י´).
זו הדרך הארוכה שעם הנצח לא מפחד ממנה!
המהפכה היהודית התחילה. אם נפעל, אין זו אגדה...

1-700-700-515

דוד יהלום, מעייני הישועה   davidyah@gmail.com

תודה. נחשוב על כך. לאיזה גילאים ? ;צחקן
כל גיל!אנונימי (פותח)

אם זה באמת הדבר החשוב ביותר, זה צריך גם לככב בתפילות של כולנו. אפילו מי שאינו מרגיש יכולת לעמוד מול שואל חילוני, צריך להתפלל וגם לתרום כפי יכולתו להצלחת הפעילות החשובה. וודאי שתפילת ילדים חשובה מאין כמותה.

גם לאנשים מבוגרים ישנו מקום חשוב בהצטרפות לעתודות החברותות (רבים של חברותא) של הארגון. בדוכנים אנחנו משדכים בין השואלים לבין המשיבים שנאגרו אצלנו. אחרי הכל, עיקר העבודה נעשית בשיעורי תורה בחברותות. מפגש חד פעמי לא מניב תוצאות רבות בד"כ.

אתה לא נחמד (על משקל גולדה מאיר).שמעון
בפעם האחרונה שבדקתי לא הרגשתי צבוע במיוחד. אני לא חושב שהחברים שלי, הרבנים שלי ורוב מוחלט של המכרים שלי הם צבועים (טוב, אני מסכים שיש כמה, במיוחד אלה שמשחקים אותה צדיקים ואז עוקפים זקנה בטרמפידה). אני מקווה מאוד שהכותרת היתה רק בשביל למשוך קוראים, אבל אני חושב שביהדות המטרה לא מקדשת את האמצעים, וזה כולל גם לשון הרע, שקר ועוד כל מיני דברים דומים.
חוצמזה אומנם החרדים הם אחינו האהובים, אבל אני מצטער לאכזב אותך, אולי לא ידעת שגם היס"מניקים הם אחינו. ואם חרדים זורקים אבנים (ולא רק חרדים, כל אחד שזורק) אני חושב שזה בעייה שלו שהוא יוצא מדמם... לא היינו איתם בהפגנות האלימות שלהם בכביש 6 בעניין הקברים, לדוגמא, לא בגלל שאנחנו לא חושבים שזה חשוב, אלא מפני שעד לפני לא הרבה זמן רוב מוחלט של הציונות הדתית לא האמין שיש לו זכות לכפות יהודי אחר בכוחניות. אני חושב שדין "כופים על המצוות" יצטרך לחכות עד שיהיה סנהדרין ומלך בישראל.
ולא משנה איך אתה תזלזל בזה, תימידי תלמידיו של הרב קוק עדיין מאמינים שארץ ישראל הינו ערך עליון בקיום מצוות. כל המצוות מקבלות את ערכם האמיתי רק בא"י- בחו"ל זה רק בבחינת "הציבי לך ציונים", ו"כל הדר בחו"ל דומה כאילו אין לו אלוה". וגם בתחום הזה הציונות הדתית לא האמינה בכפיית העם אלא בהובלה כראש חץ. אני מקווה שהאירועים הקשים האחרונים לא יסחפו עוד חבר'ה לטעות כמוך. מצטער על הבוטות.
ברור שאלה נושאים חשובים שצריך להאבק עליהם אם זה יעשה בדרכים של אהבה, וישר כח, אבל הצורה שכתבת הייתה, כמו שכתבתי בכותרת, לא נחמדה וסתם מתלהמת.
או שלא הבנתי למה התכוונת בצביעות?שמעון
צביעות?אנונימי (פותח)

שלום שמעון,

אם לא תחנם הוא כזה ערך עליון, מדוע אין הפגנות ענק על יישובם של מאות אלפי נוצרים מחבר העמים ברחבי ארצנו הקדושה?

כאשר גבי גזית ישמיץ את המתיישבים, נחרים אותו ברוב כוח, אבל כשמאות שדרנים אחרים ביזו עשרות שנים את כל תורת ישראל וחכמיה, התמרמרנו בשקט, או אפילו מחלנו על כך. טוב, הם תינוקות שנשבו... על פדיון שבויים שמעתם?

איני חושב שיש מישהו שמפגין רק למען ארץ ישראל מתוך צביעות כלשהי, אלא מתוך חוסר תשומת לב משווע. איננו צבועים במודע. אבל בהתנהגותנו יש לא מעט צביעות. כך אנחנו מצטיירים בעיני החילונים בארץ, ולכן ככל שנמשיך להאבק רק על א"י, כוח השמאל בחילוניות יגדל. לא מזיז לנו בגרוש המכוניות שחורשות את הכביש בשבת, אבל אם ימסרו אבן אחת מארצנו, ליבנו יקרע בקרבנו.

תהיה בטוח שכשם שבעמונה, חפים מפשע דיממו ממכות אחינו היס"מ, כך גם בהפגנות החרדים. מה גורם לך לחשוב ההיפך?

לגבי הכפיה, אני נגד כפיה דתית שאינה מלווה בהסברה גדולה. לדעתי אפילו עצירת התחבורה הציבורית בשבת, כפי שהיא נעשתה, הינה דבר פסול. את חילולי השבת לא מנענו מקרב החילונים, רק גרמנו להם לשנוא את היהדות שחונקת אותם. לא השכלנו להראות להם את האמת שבתורה, לפני שניסינו לכפות את מצוותיה. הגיע הזמן להשלים את החסר.

אבל בעיקרון, כל חוק הוא כפיה. העם בוחר את הרשות המחוקקת, שקובעת חוקים כרצון העם. כשיהיה פה רוב דתי, אל תצפה להימנעות מחקיקה דתית. העניין הוא שזה יהיה והינו חייב להיות מלווה בהסברה גדולה. בפעילות של ארגוני תשובה לדוגמא, או פרסום ממשלתי בעתיד בעזרת השם.

אני בשום אופן לא טענתי שיש לצאת מהארץ, אלא רק להיפך. אתה לא רואה?! השקעת כל האנרגייה שלנו במלחמה על הארץ גורמת לנו לאבד את העם והתורה. רק הפצת התורה בקרב העם יתן לך את הארץ!

שוב, לא התכוונתי לפגוע באיש, ויש לי כבוד עצום אל כל תלמיד חכם בישראל (גם את הדברים האלו כתבתי בהסכמת רבי), ואני מבקש את סליחת כל מי שנפגע. אבל הגיע הזמן להתעורר!

את המהפכה הציונית התחילו רק אחרי הפרעות הנוראיות ברוסיה, את המדינה הקימו רק אחרי השואה. אין צורך שבשביל המהפכה הבאה נצטרך לעבור משהו נוראי יותר ממאורעות עמונה וגוש קטיף.

מי להשם אלינו!

קיבלתי.שמעון
אז אתה מצטרף לפעילותאנונימי (פותח)

מן הראוי, שכל מי שמסכים עם הדברים יצטרף לפעילות. דברים לא ישתנו מאליהם

ברוכים הבאים

בטח שאני מצטרף לפעילות.שמעון
אני מדבר עם חילונים בטרמפים, מנסה לשכנע חב"בניקים לפעול ועוד כל מיני פעולות שקשורות ללשבת בבית מדרש ולנסות להבין את תוס'. זה לא נחשב מספיק פעילות?
שכוייחאנונימי (פותח)אחרונה

אחד המרבה ואחד הממעיט, ובלבד שיכוון את ליבו לאבינו שבשמיים.

אבל ככל שנפעל יותר, איש כפי יכולתו, נחיש את גאולתנו הפרטית והכללית. אוטופיה.

שבוע טוב

האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך