מי הם הרועים? - אגרת לנוער /הרב ישעיהו דורוןשמעון
רואים אנו שגם אל מול המצב הלאומי המסובך והמצב הרוחני המעונן, למרות כל הזעזועים הפוקדים את ביתנו הכללי אף חודרים לבתינו הפרטיים, עם כל זה הנוער לא נופל ברוחו, והוא מלא אונים וכח. מלא הוא רגש ומלא עליזות, מלא צער אך עם זאת מלא גבורה ואחריות, ושואף לצאת לישע עמו.

אך הרצון החי והאידאלי, המחפש את תפקידו, זקוק הוא לרועים שירעו אותו ויאירו את דרכו. מי הם, אם כן, אותם הרועים? כיצד מזהים אותם?

הנה כבר לימדנו הרועה הנאמן, הרמח"ל בפרק י"ט במסילת ישרים, מי הם הרועים:
"ואמנם, עוד עיקר שני יש בכוונת החסידות, והוא טובת הדור. שהנה, ראוי לכל חסיד שיתכוון במעשיו לטובת הדור כולו, לזכות אותם ולהגן עליהם. והוא ענין הכתוב "אמרו צדיק כי טוב כי פרי מעלליהם יאכלו"- שכל הדור אוכל מפרותיו. וכן אמרו חז"ל "היש בה עץ'- אם יש מי שמגן על דורו כעץ'. ותראה, שזהו רצונו של מקום, שיהיו חסידי ישראל מזכים ומכפרים על כל שאר המדרגות שבהם, והוא מה שאמרו זכרונם לברכה בלולב ומיניו: "יבואו אלה ויכפרו על אלה", שאין הקב"ה חפץ באובדן הרשעים, אלא מצוה מוטלת על החסידים להשתדל לזכותם ולכפר עליהם.

"וזה צריך שיעשה בכוונת עבודתו וגם בתפילתו בפועל. דהיינו, שיתפלל על דורו לכפר על מי שצריך כפרה ולהשיב בתשובה מי שצריך לה, וללמד סנגוריא על הדור כולו. וכבר אמרו זכרונם לברכה על הפסוק "ואני באתי בדבריך"- שלא חזר גבריאל ונכנס לפנים מן הפרגוד, אלא כשלימד סנגוריא על ישראל. וגדעון נאמר לו "לך בכוחך זה"- לפי שלימד סנגוריא על ישראל. כי אין הקדוש ברוך הוא אוהב אלא למי שאוהב את ישראל, וכל מה שאדם מגדיל אהבתו לישראל גם הקדוש ברוך הוא מגדיל עליו. ואלה הם הרועים האמתיים של ישראל שהקדוש ברוך הוא חפץ בהם הרבה, שמוסרים נפשם על צאנו ודורשים ומשתדלים בטובתם בכל הדרכים, ועומדים תמיד בפרץ להתפלל עליהם ולבטל את הגזרות הקשות, ולפתוח עליהם שערי ברכה. הא למה זה דומה, לאב שאינו אוהב שום אדם יותר ממי שהוא רואה שאוהב את בנו אהבה נאמנת, והוא דבר שהטבע יעיד עליו."

וכמו כן למדנו ב'אורות' הרועה הנאמן, הראי"ה זצ"ל, מי הם תלמידי- חכמים אמיתיים:

"אוהבי ד' ויראיו באמת וחושבי שמו הם הם העומדים בניסיון לסבול כל צער ועלבון מכל צד ועבר, ולעמוד הכן נגד כל כחות עליונים ותחתונים החפצים לבלע נחלת ד' ולהפריד את האומה האחדיית היחידה במלוא עולמים, הם הם הבנים דכנסת ישראל שהאם רובצת עליהם, מחצדי חקלא הבאים הסוד ד', ת"ח אמיתיים המרבים שלום בעולם, ומשימים ומטילין שלום בין ישראל לאביהם שבשמיים, בהוציאם מן הכח אל הפועל את כל אור הקודש הגנוז בכל אישי האומה, בכל אשר בשם ישראל יכנה".

ומכאן נדע אנחנושדוקא אותם אלה העסוקים בעת משבר בחיזוק האמון בנקודה הפנימית הקדושה, העומדת ביסוד חיי ישראל וביסוד קיומה של מדינת ישראל, ומשתדלים הם בכל כחם, במלוא האמון והגבורה, לטהר ולחזק את בנין התורה והארץ על-ידי גילוי הקשר הקדוש הקושר את כולנו ונשען על קדוש ישראל באמת, הם תלמידי חכמים האמיתיים.

אותם אלה שאינם פותרים לעצמם קשיים ובעיות על-ידי הוצאת אנשים מכלל האומה, על-ידי משטמות ודברי נאצה, על-ידי זלזול ובוז, אלא מתרוממים, למרות המכות והמדקרות, לעורר את עם ישראל מתרדמתו ולשחררו משיעבוד המידות והדעות הרעות שנקלטו בו מאומות העולם, הם הם הבנים שכנסת ישראל רובצת עליהם.
מישהוא קרא? תגובות?שמעון
אותה גברת בשינוי אדרתbarak891

זה שוב העניין של הממלכתיות....

אין לי ממש מה להגיב על זה. או שמאמינים ברך הזו או שלא....

בצלב"א.
כמו שאמרודרדקי
אין כח כבר לנושאים הללו.
נקודה למחשבה ממש חשובה!!!מיכל160
תגדירו מזה ממלכתי ומה זה קיצוני! די לססמאות האלומיכל160אחרונה
האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך