אני מזועזע...נגרינסקי

ההורים עד כדי כך שונאים את הילדים שלהם שהם שמחים ומברכים על קייטנות משרד החינוך וכל אלה?
תגובות שנשמעות כמו - תודה שהצלתם אותנו מעול הילדים לפני הפסח ובנקיונות! אין בלאגן! יש שקט בבית!

ההורים שמחים שמישהו אחר מחנך את הילדים שלהם, שמישהו אחר נמצא איתם והם פטורים מכל זה...

תראה. א תודה על התיוגנפש חיה.
ב
היות שאנשים בלחץ עם הנקיונות וכל זה....
חלילה לומר שהם מברכים על כל רגע של שקט משנאה של הילדים וראייתם כעול חס ושלום !!

אלא
לפעמים המציאות קצת משנה את הנקודות מבט שלהם
ובגלל הרצון להספיק
מבינים ששהות עם הילדים עלולה לעכב ולהגיע ללחצים וכעס וכו'

הקייטנה היא מסגרת חילופית שבה הילד נהנה ולומד על החג (או פועל בדברים ופעילויות אחרות)
ומצד שני
מתאפשרת הכנה רגועה וטובה מצד ההורים.

יחד עם זאת
אני מאד מסכימה שאנחנו חייבים לאחוז במבט פנימי ולאהוב את ילדינו בכל תנאי ובכל התרחשות
לרתום אותה לעשייה ול יחד משפחתי מרומם ונפלאות לקראת החג הגדול שמגיע.

כדי שקטנים עם גדולים יוכלו לשמוח ולהלל...

והם לא פטורים מחינוך.
הם צריכים לחנך וללמד את הילדים- לתווך להם את האווירה הגדולה הזו.
גם שותפות מעשית להכנות בהתאם לרמה. לגיל. וליכולת של הילד לקלוט ולבצע.
כך הוא גם מרגיש שותף לקבלת החג במקומם
ומתרומם בעצמו. בין אם בשיר ובין אם בזכרון ילדות נאה- חוויות של עשייה - נקיון, קניות, יש העובדים לקחת את הילדים (בתנאים מסויימים!) לאפיית מצות ממש

וכמובן שליל הסדר- שיא החינוך
שיא שאליו מתכוננים
הילדים שותפים מלאים
נראה בהגדה שהיא כולה מכוונת ללימוד דיבור פעילות שמעוררת
חינוך ל
שאלות הילד
תשובות ההורים
אהבת ה' (ויראתו) -לכולם...
אני לא מדבר רק על התקופה שלפני פסח...נגרינסקי
גם בחופש הגדול ובכל תקופה שהילדים נמצאים בבית הספר...
זו מן התבטאות כזו של'ברוך שפטרנו'...
מאד רוצה לענות לך בנחת. זה יקרה תיכף. בסדר?נפש חיה.
וברור בהחלט שפסח הוא רק 'פסיק' ביחס הכללי לילדיןנפש חיה.
לאורך כל השנה...
נו נו...נגרינסקי
אני חושב שבחינוך צריך לתייחס להכל...
אי אפשר לשמור לעצמינו מה שנוח ומה שלא לזרוק על אחרים...
בקצרהבת 30
ברגע שילדים מתרגלים למסגרת- וזה קורה היום בגיל מאוד צעיר, יש הרבה ילדים שתקופה ארוכה ללא מסגרת ממש לא עושה להם טוב.
שנית, מבחינה טכנית- כשיש הורים שלא עובדים במשרד החינוך, והרוב הם כאלה, אז ממילא הם צריכים למצוא מסגרת לילדים לימים האלה שעד פסח. אז במקום לשלם הון או לשלוח לחמש קייטנות שונות של בנות עשרה- יש מסגרת מובנית, מוכרת וחינמית.
לא ברור איך זה מקל על ההורים?
לא שונאים, כמה דבריםl666
קודם כל רב ההורים עובדים עד מאוחר כך שהם פשוט לא רגילים להעביר הרבה זמן עם ילדים, לא יודעים איך משחקים, איך משתלטים, לא רגילים לרמת רעש ובלגן...
שנית, היום יש דרישה וציפיה שאטרקציות מושקעות או יקרות או נסיעות רחוקות. עם יד על הלב האם זה כיף לנסוע לצימר עם ילדים? זה הפחד שלי מהחופש, לא שהם יהיו בבית אבל שידרשו נסיעה רחוקה ואז נסיעה זה סיוט עם בחילות, השתעממות, אחרי זה לשמור על כולם בתוך המון , לא כולם מרוצים, תינוק עייף, חיפוש שירותים...
שלישית, יש מלא אנשים שבטוחים שאם ילד שוכב וצורח אז חייבים לתת לו הכל כדי להרגיע, ואם לא אז הורים אכזריים.
רביעית, בכללי נחשב שהורים צריכים להיות סבלניים ברמות שלא מצויות במציאות. ולתת לילדים צומי בלי הפסקה. מפני שזה בלתי אפשרי אז פשוט עדיף לשלוח עוד למסגרת
כל מה שכתבת,נגרינסקי
זה הצגת הבעיות...
אלה, הגורמות לכך שזה נראה שהורים כביכול שונאים את הילדים שלהם שהם שמחים ומברכים על קייטנות משרד החינוך וכל אלה...
זה לא בעייתי שלא יודעים איך משחקים, איך משתלטים, שלא רגילים לרמת רעש ובלגן?
יש גם צורך לתת סיפוק לילדים? זה נשמע נורא בתור חינוך... שהילד צריך לקבל מה שהוא רוצה...
וגם השלישית והרביעית - זה הצגה שלמציאות מעוותת...

למעשה - את/ה די מציג/ה את מה שאני אומר...
את לא חושבת שזאת הסיבה שבגללה צריך ללדת פחות ילדים?סיה
ללדת ילדים במספר שיש כוחות לגדלסודית
כתבתי בכללי, השנה לא שלחתי לקיטנת פסחl666
ובדרך כלל לא שולחת לפני פסח, רק בחופש הגדול ולא את כולם. אולי לא הצלחתי לבטא נכון. פשוט מעבר מלראות את הילד שלוש שעות ביום ליום שלם מאוד מאוד חד וקשה ודורש למידה מחדש.
להפריד בין שנאה לקושי054
שהילדים בחופש בזמן שההורים עובדים זה קשה ומובן למה..
לדעתי לקחת משפט(שנאמר גם כחצי בדיחה כמו -ברוך שפטרנו) ולהפוך אותו לכל משנת החינוך של ההורים זה לעשות עוול.
כמו לקחת אמא מדהימה ומשקיעה ברגע לחוץ שהיא צעקה על הבן שלה בלי סיבה ולהגיד איזה אמא צעקנית וכו'.
קיטנה זה מסגרת חינוכית, וזה עוזר להורים, למה לא?
זה לא סותר את האהבה של ההורים, הרצון להיות איתם זמן איכותי וכמובן לחנך אותם.
יש הרבה הורים שלא ישלחו לקייטנות אלו בעד כל הון שבעולםסודית
מסכימה עם מה שכתבת.
מסכנים ילדים שההורים שלהם מפחדים להיות איתם בחופש
קצת הגזמהבת 30
הקייטנות של הילדות שלי היו מקסימות.
ואני בעצמי הפעלתי ימי פעילות מוצלחים ונחמדים בקייטנות נוספות.
לא כל הילדים בקייטנות נמצאים שם כי ההורים שלהם לא יכולים להיות איתם בבית.
רובם פשוט ילדים להורים עובדים.
לא צריך לעשות מזה טרגדיה.
אם זו היתה הטענה, לגמרי אין לי בעיה ואת באמת צודקת... אבלנגרינסקי

פשוט ממש צורם לי שבמקום זה, הטענות שאני שומע הם שההורים דואגים בעסק הזה בעיקר לעצמם...

אתה רווק? כי כל כתוב בכרטיס האישיסיה
אם אתה רווק ואין לך כמה פעוטות וילדים לעולם לעולם לא תבין במה מדובר!!
אני אישית דימינתי שאהיה אמא אחרת, במציאות יוצאת ממני מפלצת שלא ידעתי שיש כזה דבר.
ברוך ה׳ ברוך ה׳ יש לי ילדים מוכשרים וחכמים ומוצלחים וילדים מלאי אנרגיה הם שניה לא יכולים להיות לבד כי זה פשוט עניין של סכנת חיים, זה טיפוסים ומה לא , ילדים משועממים זה דבר גרוע כמה אפשר לשבת לראות סרטים ולמצות משחק בבית
ככה אומרים... כן...נגרינסקי
שוב, אני מחלק את הטענות לשני סוגים -
טובת הילד - ישתעמם, מסוכן וכו'... עם זה אין לי בעיה וזו סיבה טובה למה לשים את הילדים בקייטנות או כל מיני...
טובת ההורה - הוא רוצה שקט, מנוחה, לא רוצה עול גידול הילדים וכו'... דווקא אלה טענות שלא עשו לי טוב לשמוע אותן... יענו, אם אתה כבר רוצה שהילד יהיה במקום אחר, תביא את סוג הטענות הראשון, לא את אלה...

אבל בסדר, גם את סוג הטענות הראשון אני מקבל עכשיו... אמנם עדיין מפריע, אבל מקבל...
הטענות מהסוג השני ברובן הן יפקציה. הסוג ראשון אמין יותר.נפש חיה.

אולי... אבל הן קיימות...נגרינסקי
תראי בקישורים לפוסטים ששלחתי לך לפני...
במיוחד האמצעי...
אתה שלחת לי פוסטים?? מתי? אפשר שוב?,,,,נפש חיה.
אגיב בנחת בכה לכשירווח.... תודה על ההפניה!נפש חיה.
לא הבנתי אותךl666
אם בבית מסוכן אז זאת לגמרי אחריות של הורים, הם אחראים על בטיחות וממש לא נראה לי שבמסגרת יותר בטיחותי. בקשר לשיעמום, גם במסגרת יכול להיות משעמם ובכלל זאת אחריות של הילד לשעשע את עצמו.
וכן גם להורים יש צרכים. אם מישהו הפך להורה זה לא הופך אותו למלאך שאין לו שום שאיפה חוץ מנתינה והוא אף פעם לא עייף או לא מרגיש טוב. ומה בעיה שהורה יהיה כן עם עצמו ויגיד שזה צורך שלו ולא של ילד?
או שזאת המציאות שחייבים לעבוד וגם הורה וגם ילד חייבים להתיישר עם המציאות הזאת למרות שאולי היו מעדיפים עוד שבוע ביחד. ברור שגם ילדים צריכם חופש ממסגרת פה ושם וישמחו לעוד שבוע בבית , לא חודשיים, אבל להורים שלהם אולי יש צרכים נוספים שחייבים למלא.
יענו, את מציגה את הבעיה בטענות הראשונות ולא בשניות?נגרינסקי

ברור שצריך להשגיח על הילדיםסיה
אבל בבית יש גם כמה גדלים והמריבות יותר בעוצמה. אני כבר בילתי במיון ערב פסח הזה עם פציעה שלא אחד מהם.
באמת השנה לא שלחתי לקיטנות כי לחלק לא היה חלק לא רצו. אני לא מדברת על להספיק לנקות זה לא מענין אותי. מדברת על שמירה.
בקטינה זה שעה של סיפור. שעה חצר. שעה יצירה. זה ממש תעסוקה זה לא קשור על סכנות שיש גם בקיטנה.
ברגע שיש כמה ילדים בכמה גילאים נגיד שעת סיפור לא מענין ילד בן 9 סיפור שמתאים לילד בן שלוש אז גם אני אני רוצה להיות גננת לקיטנה בבית לילדים שלי צריך כמה גננות לכל גיל.
גם אני תמיד הרגשתי שאמא שלי מחכה כבר שיגמר החופש ואז יתחיל לה החופש וזה הרגשה איומה.
אני בחיים לא יגיד לילדים איזה באסה שאתם בחופש תמיד אני אומרת להם ברוך ה׳ אבל גם כועסת שהם משתוללים
אני עובדת במשרה מלאה ומעולם לא שלחתי לקייטנת פסחסודית
תמיד לקחתי כמה ימי חופשה וביחד עם הילדים ניקינו
קראנו ספרים נפלאים על החג
שמנו קלטות
סרטים החל מבגן של דודו וכלה בחבורת מצוות
עבדים היינו. עתה בני חורין.
קייטנות - רק בחופש הגדול.
מבינה שהורים קורסים לפני החג ויש כאלו שזו הצלה בשבילם. לא צריך לעשות מהכרח אידאל.
לא עושה שום אידאל.בת 30
זה מאוד נחמד שיכולת לקחת ימי חופש, אני למשל לא יכולתי.
היו הרבה שנים שלא עבדתי ובחופש היינו מנקים ביחד ומשתדלים גם להכניס זמן כיפי כמו טיול וכד'.
אבל אני לא עושה שום אידאל. זה צורך אמיתי לרוב ההורים וזהו.
אל תזדעזעmp3
להיות 24/7 עם 4 ילדים בגילאים שונים ועם צרכים שונים זה לא קל בכלל!!! הם משתעממים מאוד מהר רבים המון ולא מצליחים למצוא את עצמם בתוך החופשה הענקית הזו וההורים חייבים פסק זמן לעצמם כדי שגם מחר יוכלו לתפקד כהורה טוב. וההורים-ממשיכים את השגרה הרגילה כלומר עבודה וטיפול בבית ובפסח גם נקיונות לחג ובמקביל צריכים להתמודד עם שיבוש השגרה של הילדים.
אני חושבת שקיטנות זה רעיון מבורך.זה פתרון ביניים לכל הבעיות.הילדים מקבלים שגרה חלופית יש להם תעסוקה וחברה התואמים לגילם.ולהורים יש פסק זמן לדברים שלהם. ותאמין לי שהורה ששולח לקיטנה לא יושב בבית רגל על רגל אלא נמצא במרוץ נגד הזמן להספיק כמה שיותר עד שהילדים יחזרו.
בקיצור,אף אחד לא שונא את הילדים שלו וקיטנה היא עזרה לילד ולהורה.
אה,ואני לא שולחת אף פעם לקיטנות כי אני לא עובדת ולא רואה צורך בהוצאה הכספית הזו.ובפסח הזה הילדים לא רצו ללכת.
הורים עובדים.לעניין0
בשביל פרנסתם ופרנסת ילדיהם.
העול הכבד של לדאוג כל חג וחופש מחדש לפתרון עבור הילדים, הוא קשה מאוד מאוד! מאוד!
תחשוב שלעובד בממוצע יש 14-21 ימי חופש בשנה
והוא צריך להסתפק בהם לחודשיים חופש גדול, עוד איזה חודש חופשות חגים באמצע שנה (חול המועד, ערבי חג, אסרו חג, חנוכה, יום פה ויום שם...)
ותוך כדי יש גם מחלות ילדים, שגם בהם הוא צריך להשאר בבית, ולרוב ימי מחלת ילד לא מספיקים לכמות המחלות
וכל הסיפור הזה של למצוא בייביסיטר, או סבתא ודודה פנויה, זה עסק מלחיץ, כאב ראש, והמון לחץ ממקום העבודה.

אז כן, אני שמחה על כל יום של קיטנה ומעון. הייתי שמחה להיות בבית, באמת, אבל אני חייבת לעבוד.
תגובה לעניין^^מקופלת
אתה צודק. תגובות מהסוג האלה הן לא לענייןאנונימית לרגע1
אולי יפתיע אותך, יש הורים שעובדים לפני פסח, כולל ערב חגrivki
בשבילי הקייטנה הזאת לא מורידה מהזמן שלי עם הילדים, אלא מהזמן שהם יושבים לבד בבית , הרבה פעמים מול המחשב
גם אם ההורים לא עובדיםמקופלתאחרונה
בעיקר זה מיועד להורים עובדים, ולדעתי סופר חשוב לשמר את המסגרת והשיגרה לילדים עצמם, בצורה מהנה יותר ולא במחוייבות של בית הספר..
כך שיותר מזה שזה טוב להורים, זה לא פחות טוב לילדים עצמם.

וגם אם ההורים לא עובדים, יש כל כך הרבה דברים שקשה מאוד עד בלתי אפשרי לעשות כאשר הילדים בסביבה, במיוחד בימים שלפני פסח שיש התארגנויות וסידורים רבים מאוד, ולכן זה זמן נהדר להורים לסיים את המשימות והקניות כאשר הילדים במסגרת וכאשר הם מסיימים אותה ומגיעים הביתה, להורים יש פנאי וסבלנות בשבילם...
וזה קורה לי המון בימים החופשיים, פעם שמעתי 'דעה' של "למה לשלוח את הילדים (מדובר בעיקר על ילדים עד גיל 3 שנמצאים במעונות וכאלה)למסגרות אם האמא/האבא בבית?"
אז גם לי זה היה נראה בהתחלה תמוה איך אפשר לשלוח אותם כשאת/הבבית..אבל מרגע שגדלו קצת ונוספו לי ברוך ה' יותר מילד אחד, הבנתי שזה פשוט הדבר הכי טוב, אני מספיקה כל כך הרבה בכמה שעות האלו ואני הרבה יותר רגועה לקבל אותם אחרי זה...
הבית נקי, ארוחת צהריים מוכנה ואני רגועה ושלווה ועם הרבה סבלנות בשבילם לעשות להם כיף ולתת להם את היחס הנדרש בשבילם..

אז זה בכלל לא בעניין של עול ילדים או כי לא בא לי להיות איתם..ההיפך הוא הנכון.
אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות
מגוריםמחפש_מקום

מישהו מכיר שכונות בירושלים ?

למשל קריית יובל,  איך זה לזוג צעיר עם ילד, יש שם קהילה דתית לאומית וצעירים? יש שם גרעין תורני?

הבנתי שיש איזה קשר להר המור, אז זה יפריע למישהו שבא מישיבות אחרות..?

אולי יעניין אותך