מי ער/ה?קוד אבל פתוח
איך היה החג?
וואוו. הרבה חשיבהנפש חיה.
אי אפשר היה לכתוב.
אבל הוא חקוק...
ליל הסדר היה בלי סדר. ב"ה הרבה אחייניםנושאת עיניים

ער. ישנתי בחג הזה כמו שלא ישנתי שנים ארוכותמשה

נגד התכנון שלי.

חג מדהים.יהודה פ.

לא התכוננתי אליו בכלל, אבל הגדה של הרב אבינר והשפת אמת, עשו את זה..

אני ארוךךךאיש השקים
אני היה מפוצץ האורחים ובלגן.. אין זכר לניקיון פסחחיהל'ה
ואווסופרמן
הלילה עצמו היה משמעותי ממש פעם ראשונה שהתכוננתי כמו שצריך מבחינה רוחנית ועזר לי ללמוד ולהבין הרבה יותר דברים משנים קודמות ובכללי בחג מלאאא חשיבה... לשם שינוי ישנתי רק שעה בצהריים...
וואי איזה קנאהאפרסק
האמת שלי היה לא משהו..
לא התכוננתי בכלל לחג
וגם לא הוצאתי את ההגדה שלי עם הפירושים
בזמן מהחדר.. ככה שלא מצאתי אותה בחושך
אוךסופרמן
יש לך את כל חוהמ להתכונן לשביעי של פסח... תעדכן
אני בתאפרסק
אבל אני אעדכן
סליחה😅סופרמן
מעולה
ערהחן,
למה "היה"? עדיין חגברגוע

ב"ה היה נפלא בליל הסדר.

למי שפספס את קרוב אליך, יש שם שיחה עם האדמור מאמשינוב.

מומלץ בחום!!

אני. מהמם ומוצלח.כתר הרימון
איך היה החג אתה שואלע מ
היה טוב בסה"כ. וגם התכוננתי כראוי.
(אגב, הערה לכל מי שכתב שהוא לא התכונן, אם הייתם מתכוננים הייתם יודעים שבחג הזה הקב"ה משפיע עלינו שפע גדול, בלי יחס להכנה שלנו (אני ראיתי את זה כתוב בהגדה של הרב חרל"פ. ובטח זה כתוב בהרבה ספרים) @יהודה פ. @אפרסק)

אז היה טוב מבחינתי. לי עם עצמי. אבל מבחינות אחרות לא היה טוב... רציתי לדבר חלק ממה שהתכוננתי בליל הסדר עצמו, אבל אנשים לא היו בראש להקשיב. ניסיתי לדבר פעם ראשונה, והמבט של האנשים היה - "תסיים. אה, ואני לא באמת מנסה להקשיב". ניסיתי פעם שנייה, ושוב. אז כבר לא ניסיתי. התכנסתי עם עצמי והשתדלתי להנות מעומק ההגדה.
בקיצור רצו להריץ (כאילו שאמרו: סליחה שאנחנו דוחפים טקס דתי לפני המפגש המשפחתי (שולחן עורך)). סיימנו הכל ב23:30. והיתה שם משפחה חילונית ו2 וחצי משפחות דתיות. והם היו כל כך מתנצלים שזה עצבן אותי. "לא חייב לאכול כזית", "לא חייב", "לא חייב למלא את הכוס עד הסוף", "לא חייב בהסיבה, רק מי שמקפיד".
-עורך הסדר: "עכשיו אנחנו ב"ורחץ" ורק אני (במנגינה של 'לא נטריח את כולם') קם ליטול ידיים, אבל בלי ברכה".
-מישהו: "וגם מי שרוצה".
- עורך הסדר: "בסדר גמור, גם מי שרוצה יכול לקום ליטול ידיים".
חבל. אם הם היו מתייחסים יותר ברצינות למה שהם עושים אולי גם החילונים שבקהל היו מעריכים את זה יותר.
עוד חג שהרגשתי שאנשים יוצאים ממנו עם תודעה של "התורה מוזרה ולא מובנת" כי לא ניסו מספיק להבין (את ההגדה). עוד חג שראיתי שאנשים חיים בתודעה ש"מה שעושים בחגים" (ובמילים אחרות (שהם לא יודעים להגיד אותן): הלכות התורה) זה עניין תרבותי.

(אני לא אומר שצריך לשבת לאנשים על הראש ולהכריח אותם לאכול כזית. אבל ליידע אותם בחביבות שזו המצווה בלי לומר להם שהם לא חייבים לקיים אותה נראה לי כמו דרישה די פשוטה)

אגב, @ברגוע, @נפש חיה., @חידוש, אני זוכר שאתם הגבתם לי כשכתבתי על החששות שלי מליל הסדר.. אז רציתי להגיב לכם כל אחד על מה שהוא כתב ולא מצאתי את הזמן, אז עכשיו רק אכתוב לכם תודה רבה על הדברים שכתבתם!

וזהו.. יש רק עוד שני עניינים קטנים מהחג הזה - יש אנשים שלא מעריכים את מה שאני אומר. מבטלים ברגע. אנשים שהייתי מצפה שכן ינסו להעריך ולהקשיב ולהבין. במקרה של אחד מהם זה גם מעליב שהוא ככה.
ורציתי לישון בערב חג אחרי שקלטתי שאני נרדם אחרי 5 דקות שאני יושב באוטו ומחכה למשהו בחוסר מעש, ולא כ"כ הצלחתי. רק ב5 וחצי הלכתי לנוח, נחתי קצת וקמתי עייף. אח"כ בחג עצמו רציתי לישון בצהריים, ושוב בסוף נשארה לי רק חצי שעה. ועכשיו אני עושה טעות שאני ער. כי כנראה אני ממש עייף רק שכרגע אני לא בדיוק מרגיש את זה ובבוקר יהיה לי קשה לקום ולתפקד ולטייל.

זהו. זה איך היה החג. תודה ששאלת
ולי יש מה להגיבנפש חיה.
זה לא קשור אליך אבל אני חנוקה עכשיו
עם דמעות בעיניים.
יעבור לי ואגיב לך.

לילטוב!
בעוד מקומות. הסוגריים האלו שכתבת.נפש חיה.
קשה לי לספור כמה סוגריים כתבתי.ע מ
אגב, איפה שאנחנו עשינו סדר רק עורך הסדר נטל ידיים ב"ורחץ"יעל מהדרום
לק"י

אז אולי בלי כוונה יצא לכם מנהג קיים
(למרות שגם לי זה היה מוזר...).
נשמע מבאס :/פסידונית
בדרך כלל האפולוגטיקה הזאת של דתיים נובעת מהתחושה האישית שלהם שהדת המא דבר מביך וחסר פשר, וזב מה שהם מעבירים הלאה.
ככה . כתבת-נפש חיה.
"אגב, הערה לכל מי שכתב שהוא לא התכונן, אם הייתם מתכוננים הייתם יודעים שבחג הזה הקב"ה משפיע עלינו שפע גדול, בלי יחס להכנה שלנו (אני ראיתי את זה כתוב בהגדה של הרב חרל"פ. ובטח זה כתוב בהרבה ספרים" בהחלט. אני שמעתי את זה בשיחה ומאז אני משתמשת בפטנט הזה. (זכור לי מהרב ראובן ששון שליטא)

"יש אנשים שלא מעריכים את מה שאני אומר. מבטלים ברגע. אנשים שהייתי מצפה שכן ינסו להעריך ולהקשיב ולהבין. "- מובן בהחלט.
אני בטוחה שמשהו כן השפיע עליהם. בעמקי לבבם הם כן מעריכים . וישפיע בעתיד בע''ה.

"עוד חג שראיתי שאנשים חיים בתודעה ש"מה שעושים בחגים" (ובמילים אחרות (שהם לא יודעים להגיד אותן): הלכות התורה) זה עניין תרבותי.- בהחלט לא נעים.

(אני לא אומר שצריך לשבת לאנשים על הראש ולהכריח אותם לאכול כזית. אבל ליידע אותם בחביבות שזו המצווה בלי לומר להם שהם לא חייבים לקיים אותה נראה לי כמו דרישה די פשוטה)" - מסכימה שהסבר ראוי ייתן קונטרה מתאימה.וישפיע טוב.
בעיניי זה יכול להיות פתח לשיחת עומק טובה ומבררת.

אני חושבת שהיה לי עוד מה לומר
אבל זהו בינתיים.
תודהע מ
לגבי הדבר השני - אני לא מחפש להשפיע, אני מחפש הקשבה. וזה מתבטא בדברים קטנים: כשאני אומר משהו אמיתי מהפרשה, או על ההגדה, מתייחסים לזה כוורט. לא מייחסים לדברים את מקומם הראוי להם. ואני לא אוהב להגיד וורטים, רק דברים אמיתיים. גם אם הם לא נוצצים.
וכשהרב מהבית כנסת אומר איזה וורט - מתלהבים. למה? כי הוא הרב מהבית כנסת ואני זה אני, הצעיר, התמים, שצריך להתבגר, להבין את החיים, להתקרקע ועוד שלל מחשבות שחושבים עליי אנשים שאמורים להכיר אותי אבל לא מכירים אותי מספיק.

ולגבי הדבר האחרון - נכון נכון נכון. זה יכול להיות פתח לשיחת עומק טובה ומבררת. נכון בהחלט.

ושוב תודה
ע מנפש חיה.אחרונה
אני הייתי רוצה להתייחס לדבר השני
אבל ...... בע''ה לכשאוכל .

מחילה
לילה טוב!
אני, עדיין.ותן טל

החג היה סבבה.

המצות קצת הרסו. (קצת הרבה. היה זוועה אבל לא משנה, עברנו). אחותי הקטנה חמודה ומתוקה. אבא שלי הפציץ בפירסונים קטנים את האח והאחות הקטנים כדי שישארו ערים כמה שיותר. הקטנה נרדמה קצת לפני נרצה, שזה באסה כי היא יחד ע אחי הקטן ובסיועי, הכנו עזרים לשיר אחד מי יודע, והיא לא זכתה לשיר אותו אתנו בלילה.אבל כפיצוי שרנו את זה היום בסעודת היום, שוב. 

אליהו לא אכזב, כמו כל שנה. עם כמה שהוא יוצא שיכור, אני מתלבט האם הוא דואג לקחת נהג תורן למרכבת סוסי האש שלו או שהם פועלים אוטומטית, מן רכב ללא נהג כזה. 

ישנתי המוןןןןן. קראתי גם לא מעט. סוף סוף הייתה קצת הרגשה (מדומה) של חופש מהמטלות. חזר כבר במוצש"ח (מוצאי שבת חג) וימשיך לאורך השבוע, בגלל כל המטלות שאני חייב להשלים.

טיולים כנראה לא אעשה יותר מידי בפסח וזה קצת באסה, מצד שני אני בחרתי את סדרי העדיפויות שלי אז אין לי הרבה מה להתלונן. 

ובעזרת ה' שימשיך חג שמח, כשר, ושנשבע - בלי מצות!!! 

כיפאק היי מסתבר שאני גם, עדיין. *בשוק*ותן טל
אבל נראה לי ממש בקרוב אזוז לישון.

ארורה שינה בצהריים בשבתות ארוכות.
חח עד שיש חופשהפואנטה
אני עייפה.. סתם מורחת את עצמי
כן בערך ככה...חחחחחותן טל
היה נחמד ב"היעל מהדרום
לק"י

איך בתור ילדה ה"מגיד" נראה לי ארוך כמו הגלות, והיום אני קולטת שהוא בכלל לא ארוך...
(ובמשפחה שלי שרים את רובו ולא אומרים מלא דברי תורה תוך כדי).

וכל ה"מסכנים" פה שמקללים את שנת הצהריים, הייתי מוכנה בשמחה רבה להתחלף איתכם...
אני נמנמתי קצת, אבל הילדודים הפריעו לי, ונשארתי עייפה.
שרשור ראשי תיבות תשפ"זאריק מהדרום

שתי נקודות לראשי תיבות שלא מתחילות ב"תהא שנת"

בכל זאת נותרו רק 12 שנה לזה.

תהא שנת פח זבלאריק מהדרום

למתכנתים ב Agile - תהא שנת פיתוח זריזפ.א.

לאומנים, פוליטיקאים ואחרים שרוצים לבלוט בתודעה: תהא שנת פריצה זוהרת

והכי חשוב, כנראה: תהא שנת פרנסה זמינה

וביקשת בלי "תהא שנת":

תשוקה, שייכות, פריחה זוהרת

תפילה, שירה, פתיחות זולת

תקופה של פרנסה זמינה

תהא שנה פחות זוועהאריק מהדרום

תהא שנת פחות זמבורותנקדימון

מהשנה של הבחירות הקודמות

תהא שנת פרקי זימרהנקדימון

תאמינו שיש פה זהבנקדימון

תדעו שהוא פחות זוכרנקדימון

תספורת שעושה פאדיחה זועקתפ.א.

תאכלו שוקולד פלוס זנגביל

תנין שבולע פטריה זוהרת

תוכי שאוכל פסטה זולה

תעלה שוב פסוקי דזמרהפצל"פ

תביאו שוקולד, פיצה, זיתים!אשר ברא

תדחה שוב פגישה זואשר ברא

תיזהר, שוב פלסטינאי זומםנקדימון

תהיה שוב פאפא זמין.....נחלת

תתחיל שרשור פעיל, זריזנקדימון

תהא שנת פינוי זבליםנקדימון

תעיזי שאפי פעלי זכיoo

בלי תהא שנת!משה

תלך שמוליק פה זורעיםחושבת בקופסא

תרצה שנעשה פוקר זבל

תהה שנת פתרון זהב

תופסת שנכנסת פה זהירות

תהא שנת פוטר זיוףנוגע, לא נוגע

תהא שנת פרס זכאית

תהא שנת פייס זכייה

תהא שנת פורום זורמת

תשמע פה זהדי שרוט

פורום דתי.

תאמין שרציתי פורשה זריזהל המשוגע היחידי

תדעו שזה פשוט זלזולל המשוגע היחידי

תהא שנת פיצוץ זורחאני צודק

תראה שתמצא פה זיווגךאביעד מילוא

זה הכי מקורי שעלה לי

אמן ואמןאני צודק

תמיד שומעים פה זמזוםרקאני

אהבתי!אשר ברא

נכתב בהשראת היתוש שהציק לי אתמול 😅רקאני

(יתושה… הנקבות הן אלו שמחפשות לעקוץ) שנה טובה!פ.א.אחרונה

תהא שנת פתיחת זבולrrinaa

השנה הקרובה שלכם תיראה אחרת מהקודמת?פתית שלג

ברורל המשוגע היחידי

אבל בגילי זה באמת אחרת

כןooאחרונה

אני תמיד בתנועה

לחלום

להגשים

לשפר

להתמיד

ערב שנה טובה וכו'. שאלה שמעניינת אותיעשב לימון

אנשים ונשים שעברו טראומה שקשורה לביטחון- פיגוע טרור או מלחמה או משהו כזה

אני יודעת שזה קצת אישי- פשוט תכתבו על חבר שלכם

איך זה נראה ונחווה מבפנים או מבחוץ

אחרי שנה, אחרי עשר שנים, אחרי עשרים ושלושים שנה?

אשמח לכל מידע או סיפור מקרה

בשורות טובות ושמחות

ממליץ מאוד להיזהר עם חשיפה אינטימית במקום ציבוריארץ השוקולד

רוב האנשים פה בסדר, אבל לא כל ניק פה הוא טלית שכולה תכלת ותיזהרו מפירוט של דברי שיוכלו לנצל נגדכם.

ובנוסף, תזכרו שהפורום ציבורי וכל דבר שהכתב פה יכול להימצא על ידי גוגל כך שכל אדם יכול לפתוח ולקרוא.

כמובן. תודה על התזכורתעשב לימוןאחרונה

למה אנשים מגמגמים?בנות רבות עלי

הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?

אמרתי לו אוקי מה…

אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.

קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה

חחח …בנות רבות עלי

עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄

מצווה שניה.

אגב, למה לא פונה אלי מישהי חסודה לשם שינוי?בנות רבות עלי

סתם שאלה שעלתה לי הרגע.

טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼‍♂️

חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …

בודקים אותך. תעבור כמה שלבים במשחק ואז תגיע החסודהמבקש אמונה

🤡

חחח נראלי זה באמת ככהבנות רבות עלי

אשריך. באמת! שנה טובה!נחלת

תודה גם לך🙏🏻בנות רבות עליאחרונה

מי אשכנזי וער בגלל סליחות?זיויק

אני ספרדי וישן בסליחותבנות רבות עלי

אם אתה לא אשכנזי ולא מתפלל סליחות בכוונות עצומותפ.א.

אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח

יש רק בעיה אחת, אני כבר שנים לא אוכל קטניות בפסח😂בנות רבות עלי

אם כך, אתה יכול להמשיך לישון 🛌 בשקטפ.א.

ישן טוב יותר בבית כנסת מבמיטה?ארץ השוקולד

ברור זה כמה צעדים מהמקרר אתה קם בלילה מנשנשבנות רבות עלי

ארץ השוקולדאחרונה

זה לא תלוי מה איכות האוכל שם או שאצל ספרדים לעומת אשכנזים יש אוכל טוב בטוח?

לכבוד ראש השנהאוי טאטע!

ארץ אשר ד' אלהיך דרש אתה תמיד עיני ד' אלהיך בה מרשית השנה ועד אחרית שנה

לכבוד ראש השנה ראיתי משהו ממש יפה ומשמעותי

קבוצה של תמונות יפות מהארץ עם מקורות על שבח ומעלה ארץ ישראל

מוזמנים להצטרף

קמפיין 'טובה הארץ מאוד מאוד'

תודה רבה!נחלתאחרונה

ת

שנה טובה, ברוכה, שמחה, שלווה, לכולכם כולכם כולכם!!נחלת

אמן ואמן וגם לךארץ השוקולד

שנה של קיום משאלות לטובה לכל באי ובאות הפורום

אמן. גם לךנפשי תערוגאחרונה

יש משהו מאוד מוזרפשוט אני..

כאשר יש תחושת אבל על אדם שהלך לעולמו,

למרות שהוא לא קרוב משפחה,

ולא חבר קרוב,

ולא בוס,

אלא ''רק'' מנחה ומנטור.

מי שבהרבה מובנים הביאה אותי עד הלום,

ומי שמיליוני בני אדם חייבים לה את חייהם בלי שהם בכלל יודעים.

נוחי בשלום,

פרופסור עדה יונת.

וכן אני יודע שהיא הייתה שמאלנית קיצוניתפשוט אני..

אשמח אם זה לא יהיה הנושא כאן...

למה מוזר?משה

היה לך קשר איתה. הערכת אותה. עשית איתה דרך. הכי הגיוני בעולם.

מתוך 14 הזוכים הישראלים בפרס נובלאריק מהדרום

היא האשה היחידה, גם בזה היא היתה פורצת דרך לשבור את תקרת הזכוכית.

יהי זכרה ברוך.

איזו תקרת זכוכית?shaulreznik

לוועדת פרס נובל מאז מארי קירי אין שום תקרת זכוכית

נכון עקרוניתאריק מהדרום

בפועל היתה רק אחת

היה את רוזלינד פרנקלין שהיו נותנים לה אםקעלעברימבאראחרונה

לא היו גונבים ממנה את הגילוי

אולי יעניין אותך