אני צריכה קצת מקום להניח בו מילים, אוףסתרי המדרגה
א) כשבאים לבדוק חמץ מדליקים נר. גם כשבאים לבדוק חמץ בתוכנו צריך להדליק נר. לזכור שיש בי טוב כדי שיהיה לי כח לחפש את הרע. כמה כח צריך כדי גם למצוא ולבער בתוך כל החושך הזה שהוא כמעט בחינת תהום שבי. אז כדי לא להתייאש, מדליקים קצת טוב. טוב ממוקד ומדוייק, פתילה אחת. לא אבוקה, לא מגזימים ומאירים באור ששוטף את כל המחשכים. לא אש גדולה מדיי שתסנוור או תכלה. נר קטן ופשוט. שנמצא את הרע, שלא נפספס, שנהיה מדוייקים. שנבער ונכלה את מה שצריך.

ב) בירידות מהגולן ראיתי עדר כבשים רועה. ונכון שיש רועה צאן, שלפעמים דוחף מאחורה עם מקל, אבל בסוף הכבשה היא זו שמרימה את הרגליים והולכת. וגם אנחנו, ה' מוציא אותנו ממצרים. ממש מֹשה אותנו ממ"ט שערי טומאה. אבל האם אנחנו מוכנים להגאל בכלל? האם אנחנו מוכנים להרים את הרגליים ולצאת אל המדבר הגדול והמפחיד הזה? יש פעמים שמושיע חיצוני לא מספיק. צריך אמונה גדולה במושיע, ומתוך כך גם בעצמי. הוא יכול לדחוף אותנו מאחור, אבל אנחנו אלו שצריכים להרים את הרגליים וללכת.

ג) בליל הסדר, שני המזמורים הראשונים של ההלל כלולים במגיד, ואילו השאר - נקראים בהלל. מה שאנחנו קוראים בהלל עוסק בגאולה העתידית. במוּכנוּת שלי להיגאל. באמונה הזו, לחם עוני, לחם אמונה, להיות מצה. להאמין בהכי פשטות שיש. כאילו שזה טבעי להיות יונה במעי הדגה ולהודות על הצלתו העתידית שתגרום לו לבצע שליחות שהוא לא חפץ בה. אפשר לחשוב שזה נורמלי להיות מרים שמכינה תופים, ממש יודעת עוד במצרים שהים צפוי להיקרע בפניה. הלוואי שגם אני אצליח להאמין ביכולת שלי להגאל.

(ממש מותר להגיב, זה אפילו עשוי לשמח אותי)

התחברתי מאוד ל א.גלידת לימון

את כותבת נהדר

היי, כתבת ממש יפה!הללי~
תובנות נכונות ומדוייקות.
למישהו יש קישור לסרט כפולה פרק 2 לא ביוטיוב?מישהו יפה!
פורום ישל"צהאר"י פוטר

אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול

מי כאן וכמה אתם ותיקים?זיויק
כאן מאז אלף תשעמאות ו-2013שיח סוד
אשכרה.
פשייזיויקאחרונה
בדיקהטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 19:50

הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

דוגמאות בשיעור: 
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים? 
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר? 
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי? 
ועוד...

נושאים בשיעור: 
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי

נושאים בשיעור: 
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית ברכישה בתשלום דחוי

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת

וכן ב הלכות ברכות 

בהצלחה בלימוד

~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
למישהו יש קישור לדרייב לסרט למלא את החלל?

חורף בריא לכולם

היי, יש למישהו את כל סרטי משחקי הרעב בדרייב?אקרומנטלי
כבר לא כל כך פעילrakonto
הא?

אולי יעניין אותך