ברסלבנ נח זה הכל

בס"ד בר"ה

יש לי רעיון להחייאת הפורום..אני מציע שכל אחד ירשום כאן את דרך התקרבותו לחסידות הקדושה ובמה היא שינתה אותו לטובה ואיך ההסתכלות שלו על חיים אחרי ההתקרבות לרבינו הקדוש וכו' אשריכם נשמות!!

בתקווה לשיתוף פעולה

הוועד להצלת הפורום והארץ

סבבה....smile1

אבשלי.....

אין מה להוסיף!!!!!

בעצם כן....smile1

יש לי עוד מה לרשום אבל קודם שמישהו אחר ירשום ואז אני ארשום....

אני יגד קצת..יקירה
קודם כל 'ה יתברך!!!זיכה אותי להתקרב לרבנו..וקבלתי שמחת חיים...טוב לי מאוד!!עם הדרל הזאתי!!ואשרנו שזכינו ישתבח שמו..
אה..והסתכלולת על החיים יותר בטוב!!ומאימנה שהכל מ'היקירה
אשריכם,תיהיו שמחים תמיד,בקטנה

לי יש כולה סטיקרים ואיזה ספרון נחמד בתיק,

אני עדיין לא סגורה על דרך...

שכולם יהיו שמחים,לא רק הברסלבים.

טוב ושמחה.

כולם התחילו מסטיקר וספרון קטן חחחחנ נח זה הכל

בס"ד בר"ה

סתם..חחח בע"ה יתברך שתזכי להתקרב לצדיק האמת ועבוד את ה' בשמחה ופשיטות עד אין חקר!!!

האמת? גם אני התחלתי מסטיקרמאחורי הקו

בע"ה!

די הרבה זמן לפני הסימן הגדול שלי כבר התעניינתי, למרות שמסביבי אנשים לא ממש נמשכים לזה. קראתי ספרים של הרב דורון ותהיתי הרבה בנוגע לקונטרסים שמחלקים ברחוב (יש לי יותר מדיי כאלה. מה עושים אתם?) אבל הקאטש היה יום אחד כשישבתי באוטובוס, הסתכלתי מהחלון ושאלתי את השם בעצם מי אני.
באותו רגע עקפה אותנו סובארו ישנה. על החלון של הבאגז' היה מודבק סטיקר אחד בלבד עם הכיתוב "ברסלב".
אם אבא אמר, מי אני שאמרה את פיו??

גראפיטי והרב ליפושב ממצולות

לק"י

מגיל 6 (היום 21) התעניינתי באותו אחד שהיה מאומן הייתי בטוח שהוא בכושר טוב ותמיד שאלתי עליו אם הוא כתוב בכל מקום הוא בטוח מפורסם ולדאבוני אף אחד לא ידע להגיד לי כלום
במהלך השנים הייתי שואל ומתץעניין פה ושם ועדיין לא ידעו להגיד לי
בכתה ז' הגעתי למזכירות הבית ספר לחפש מישהו וראיתי את הרב ליפו עם הזקן הג'ינג'י והחיוך המפורסם ועם הלב הענק שכשהוא ראה אותי הוא מיד הושיט לי 2 קונטרסים של התבודדות ועוד אחד והתחיל לדבר איתי מענייני רבינו ולפי מיטב זכרוני אפילו לא שאלתי אותו כלום אומנם רציתי וכספתי תמיד לדעת וכל מה שעשיתי היה לחייך חזרה ומאז אומנם לא יצא לי לפגוש אותו פיזית אבל הכרתי אותו בשם מחברים שלמדו אצלו בתיכונית(אדר"ת) וזהו

באותה שנה ראיתי בערב ראש השנה סרט תיעודי שעשו על אומן וגמרתי אומר בלבי שלשם אגיע בשנה הבאה
וכך אמרתי לאמא שלי,ומאז אז התחילו התפילות והכיסופים והנסיונות והמניעות שלצערי עד היום מונעות אותי מלהגיע אל רבינו אבא תרחם! כנראה שלא התפללתי מספיק...

ת'כלס לא זוכרת...קראתיך

ניראה לי שפשוט הזדמן לי בשעת שיעמום ספר של רבינו...אז התחלתי לקרוא ופשוט התחברתי...זה דיבר אלי חבלזמן...

ומאז ב"ה אני מתקרבת יותר ויותר...לפחות משתדלת....

מההתקרבות לברסלב קיבלתי אמונה,שמחה,ראייה חיובית....וניראה לי עוד כמה דברים...

קיצר אשרינו שזכינו.......

שבת-שלום!!

בטח עדיף לעבוד על דברים..אחרים..מאשר להתקדם!!!!!!!יקירה

אני פשוט יסתום ת'פה...קראתיך
סבבה הכי טוב!!כי אני תמיד צודקת!!ישתבח שמו!!יקירה
וזה טוב לסתום מדי פעם את הפה..ולא לדבר..שאת טועה..
אני אתחלתי בזה שאלחתי לאיבחן לישבה מקור חייםנח נחמן מאומן
ונישארתי שם ללילה אבל לא היה לי ממש מה לאסות אז חיפשתי ספר ומצתי את הספר הישתפחות הנפש משיבת נפש. למדתי את הספר הזה בערך 4 שעות ולאחר מיקן חזרתי לדודים שלי.
טוב והספר הזה מאווד אינין אותי אז ביכשתי מאבא שלי למתנת חנוכה שיכנה לי אותו.
כמובן שאבא שלי לא ידע במה מדובר וכנה לי אותה .אחריזה למדתי אותו כל שניה פנויה שלי ואז רציתי לילמוד אווד . כניתי סט של הספרים הישתפחות הנפש משיבת נפש ליקוטי עצות ליקוטי תפילות סיפורי מאסיות וספר המידות למדתי וז יום אחד שמתי אל השיעור של הרב נתן כוהן מימצפה ישי ומאז אני מגיע לשיעור כל שבוע וכמה ימים אחרי זה ניתכלתי באתר של מפיצים את תורתו של רבינו ויכשתי מימנו שישלח לי כמה חוברות ומאז ואד היום אני מפיץ ולומד
אני אתחלתי בזה שאלחתי לאיבחן לישבה מקור חייםנח נחמן מאומן
ונישארתי שם ללילה אבל לא היה לי ממש מה לאסות אז חיפשתי ספר ומצתי את הספר הישתפחות הנפש משיבת נפש. למדתי את הספר הזה בערך 4 שעות ולאחר מיקן חזרתי לדודים שלי.
טוב והספר הזה מאווד אינין אותי אז ביכשתי מאבא שלי למתנת חנוכה שיכנה לי אותו.
כמובן שאבא שלי לא ידע במה מדובר וכנה לי אותה .אחריזה למדתי אותו כל שניה פנויה שלי ואז רציתי לילמוד אווד . כניתי סט של הספרים הישתפחות הנפש משיבת נפש ליקוטי עצות ליקוטי תפילות סיפורי מאסיות וספר המידות למדתי וז יום אחד שמתי אל השיעור של הרב נתן כוהן מימצפה ישי ומאז אני מגיע לשיעור כל שבוע וכמה ימים אחרי זה ניתכלתי באתר של מפיצים את תורתו של רבינו ויכשתי מימנו שישלח לי כמה חוברות ומאז ואד היום אני מפיץ ולומד
יפה!!מאחורי הקו
חשבתי לקנות את אחד הספרים בהנחה של צומת ספרים... איזו יוזמה מפתיעה הייתה להם, אתם לא חושבים?
זה בדיוק הספרים שכניתי רק מיאבן שתיהנח נחמן מאומן
נכון,מאחורי הקו
רק שבצומת ספרים יש הנחה
ל"מאחורי הקו"חגי עקיבא

שאלת מה אפשר לעשות עם חוברות מה נראה לך שאתה היחיד שמותר לו לקרוא אותם תעביר אותם לחברים תפיץ אותם תעשה משהו העיקר שעוד אנשים יזכו זכור תמיד "זכית תֶזַכֶה אחרים" (ע"ע שם שם)

סיפור ההיתקרבות שלי הוא דְי מעניין יום אחד ראיתי על איזה שולחן בישיבה שלי "ליקוטי מוהר"ן" (הישיבה היתה באווירה דְי חסידית) התחלתי לקרוא את השיר בתחילת הספר ופשוט לא יודע למה התחלתי לבכות ואז החלטתי זהו אני מתחיל ללמוד בזה הספר וההמשך ידוע...

חגי עקיבא,מאחורי הקו

אבוד. אחיותיי חתמו לי עליהם הקדשות.

אבל מי זה הצדיק מיבניאל והאם אפשר לסמוך על מה שהוא אומר? האם בכלל נכון לקרוא את החוברות האלו.?

אל מה חתמו לך?נח נחמן מאומן
מאחורי הקו..שמחה ואמונה

בס"ד

חחח אחותי- הצדיק מיבניאל כשמו כן הוא- הוא צדיק שאת לא יכולה לתאר!!

יש לו ישיבה בניו יורק שם הוא נמצא- ולארץ הוא בא כל כמה זמן לשבתות (אני חושבת..) הוא מקבל אנשים בעיקר במוצאי שבת..

יש עניין לקרוא את הסיפרונים שלו בוודאי- יש על מי לסמוך!!

לא קשור לנושאשיח השדה..

קיבלתי ארגז של ספרים של ברסלב..כל מי שרוצה יכול להכנס לפורום שלי.                                                                                

"בברסלב בוער אש,הבער אותי בלבי!"

רבנו צעק בקול גדול:"אין שום יאוש בעולם כלל!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! "  

מה אפורום שלך?נח נחמן מאומן
אין לה פורום..היא התכוונה שתדברו איתה בשיחה אישית.הוד':)
............
זכינו..............שיח השדה..
חסד ה'!מכאל 2 3

ב"ה ית'

בניסים

ל ידי שאחי ישמע לי שיעור של הרב אליהו גולדבסקי

ועל ידי הרב  סבג אבל היקר ה' ורבנו רחמו עלי

הנה:תיקון הכללי

אחי הצדיק נתן לי לימוד בספרי רבינו הקדוש, שיעורים של הרב ארוש וכו' אחר כך נסעתי לאומן, וההמשך ברור...

בקשר לקונטרסים של מוהרא"ש (מורינו ורבינו הרבי אליעזר שיק) "הצדיק מיבנאל" הוא הוציא מאות, אם לא אלפים של קונטרסים שחיזקו מאות ואלפים מבני ישראל ואפילו קירב אותם ליהדות ולרבינו הקדוש. יש כאלה בברסלב שחולקים עליו ומתנגדים לו כי הוא קורא לעצמו "מנהיגם של חסידי ברסלב" ונוהג באדמו"רות, שזה נוגד את שיטת רבינו ש'אין רבנים בברסלב': יש חסידי ברסלב שמחזקים אחרים, אבל רבנים- אין. ולכן יש מתנגדים לו.

מוהר"אש גם מתנגד לסבא ולנ נח!נ נח בנשמה
לכן יש עליו מחלוקת!!!

והוא הוציא גם את הספרים "אשר בנחל" שזה מכתבים שהוא שלח לאנשים.
בואו לא נעלה את הנושא הזה..שמחה ואמונה

בס"ד

עוד יכול להפתח פה דיון  לא לעניין...

קיצור- כולם קדושים

חחח

רק בשמחה!!!

למה לא נאלה אותו?נח נחמן מאומן
רבנו אומר להתרחק ממחלוקות כמו מאש..שמחה ואמונה
אה...............נח נחמן מאומןאחרונה
הילולת רבנו הקדושאשר ברא
מחפשת מקומות שעושים הילולה לרבנו עם עזרת נשים..
באיזה איזור בארץ?ברגוע
ירושליםאשר ברא
תבדקי על "חוט של חסד"שלג דאשתקד
בעבר היו עושים שמחה גדולה כיאה לחסידי ברסלב. הייתי שם לפני כ20 שנה וזה לא היה בישיבה בשמואל הנביא אלא במקום אחר (והרב ברלנד היה חוגג עם חסידיו במתחם של ישיבת עץ חיים, במרכז העיר). בקיצור כנראה בשל ריבוי המשתתפים הם שוכרים מקומות גדולים שיתאימו לאוכלוסייה
לא רוצה שום קשר לברלנדאשר ברא
התכוונתי לומרשלג דאשתקדאחרונה
שזה בערך מה שעשו הברסלבים. אני מתאר לעצמי שמי שאז הלך לרב ברלנד, היום נמצא אצל הרב הרוש וכדו.
געגועצאצא

וואי אני לא מאמין שאני לא באומן...

יש בי רצון מטורף להיות שם עכשיו

ישר כוח על הזכות להיות בארץ ישראלפשוט אני..
שתזכה שרבנו יזמין אותך אליו בקרוב ממש!אשר בראאחרונה
אומן ראש השנההרשפון הנודד

מי כבר סגר כרטיס ומי עוד עובד על זה?

סבסוד נסיעה לאומן בפעם הראשונהMza
שלום לכולם, בעבר היו כאלה שמסבסדים נסיעה לאומן למי שנוסע בפעם הראשונה)אני נסעתי לפני הרבה שנים עם סבסוד מלא) עכשיו בעלי גם רוצה לנסוע (בפעם הראשונה) ואני מחפשת מי שיסבסד לו.. מכירים מישהו כזה?
מחפשת שיעורים בליקוטי מוהר"ןרק להידבק בצדיק

היי
אני מחפשת סדרת שיעורים בליקוטי מוהרן שמסודרת לפי הסדר של התורות שאפשר לשמוע אותם וללמוד איתם את הס"ק
אם מישהו מכיר רב שיש לו שיעורים אני אשמח לשמוע..
תודה!

ממליץ לקנות דיסק אונקי שיעורים של הרב טייכנרמבקש אמונה

אני קניתי לא מזמן, עולה 180 שקל, ולדעתי, שווה כל שקל!  על כל ליקוטי מוהר"ן מסודר, וגם על חגים.

מסביר הכל ממש יפה וברור ומוריד את הכל למעשה

אני גם חיפשתי שיעורים על הספר מהאינטרנט ולא מצאתי, עד שגיליתי את זה באתר "ברסלב נייעס" 

יש שם שיעורים שלו לשמיעה ישירה אבל לא הכל. את יכולה לשמוע ולשפוט אם זה מתאים לך 

להלן קישור שיש בו גם שיעור וגם פרטים על הדיסק אונקי

תורה ה' תניינא 'תִּקְעוּ אֱמוּנָה': שיעור מפי הגר"ש טייכנר #01 |♪ » ברסלב נייעס

תודה!רק להידבק בצדיק

השיערים הולכים גם לפי הסדר של התורות?

כן. הכל מסודר שם בתיקיותמבקש אמונהאחרונה
אשמח אם אפשר לקשר אותישאלה.אחת

למשאית/ וואן , של נחמנים, עם רמקולים והכל. בשביל חבר.

תודות מראש.

תבוא בזמן רגיל כל ערב למרכזית קשה לפספסכְּקֶדֶםאחרונה
אשמח לשמוע מכם על הסיפור הנלצע

לפני שאשלח אגיד מה שאלתי  ובקשתי.

1 - אשמח לפירוש לסיפור. מה הנמשל?

2- שאלה שתופיע בסוף הסיפור .

וֹד שָׁמַעְתִּי מֵהָאִישׁ הַנַּ"ל שֶׁשָּׁמַע בְּשֵׁם רַבֵּנוּ הַקָּדוֹשׁ שֶׁסִּפֵּר מָשָׁל לְעִנְיַן מַה שֶּׁצְּרִיכִין לְדַבֵּר עִם אֲנָשִׁים בְּיִרְאַת שָׁמַיִם וְזֶהוּ. פַּעַם אַחַת הָיָה גְּבִיר גָּדוֹל שֶׁהָיוּ לוֹ כַּמָּה אֲלָפִים וּרְבָבוֹת. עָשָׂה הֶעָשִׁיר הַנַּ"ל פְּקֻדָּה וְאָמַר כָּל מִי שֶׁצָּרִיךְ לִלְווֹת מָעוֹת יָבוֹא אֶצְלוֹ וְהוּא יַלְוֵהוּ מִסְּתָמָא הָיוּ עַל זֶה בַּעֲלָנִים [קוֹפְצִים] הַרְבֵּה וּבָאוּ אֶצְלוֹ אֲנָשִׁים הַרְבֵּה וְלָווּ אֶצְלוֹ מָעוֹת. וְהַגְּבִיר הַנַּ"ל הָיָה אֶצְלוֹ פִּנְקָס עַל כָּל הַנַּ"ל. פַּעַם אַחַת לָקַח הַפִּנְקָס בְּיָדוֹ וְהִתְחִיל לְעַיֵּן בּוֹ וְרָאָה שֶׁהוֹצִיא הַרְבֵּה מָעוֹת מְאד עַל עֵסֶק הַהַלְוָאוֹת וְאֵין אִישׁ שָׁם עַל לֵב שֶׁיָּבוֹא לְהַחֲזִיר וְלִפְרעַ לוֹ מַה שֶּׁלָּוָה מִמֶּנּוּ. מִסְּתָמָא חָרָה לוֹ עַל זֶה, וְהָיָה לוֹ עַגְמַת נֶפֶשׁ. בְּתוֹךְ הַלּוֹוִים הַנַּ"ל הָיָה אִישׁ אֶחָד שֶׁלָּוָה גַּם כֵּן אֵצֶל הַגְּבִיר וְאִבֵּד וְהִפְסִיד הַמָּעוֹת בְּאֵיזֶה מַשָּׂא וּמַתָּן עַד שֶׁלּא הָיָה לוֹ מִמָּה לִפְרעַ חוֹבוֹ וְהָיוּ לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה. הַיְנוּ שֶׁהָאִישׁ הַנַּ"ל הָיָה לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה שֶׁאֵין לוֹ לִפְרעַ חוֹבוֹ. וְהִתְיַשֵּׁב הָאִישׁ הַנַּ"ל בְּדַעְתּוֹ, שֶׁעַל כָּל פָּנִים צָרִיךְ לְהִתְרָאוֹת פָּנִים עִם הַגְּבִיר וּלְסַפֵּר לוֹ כָּל לִבּוֹ, בַּאֲשֶׁר שֶׁהוּא אָנוּס בְּדָבָר וְכוּ'. וּבָא אֵצֶל הַגְּבִיר וְהִתְחִיל לְסַפֵּר לְפָנָיו לִבּוֹ בַּאֲשֶׁר שֶׁאֵיךְ שֶׁקִּבֵּל אֶצְלוֹ מָעוֹת בְּהַלְוָאָה וְהִגִּיעַ זְמַן פֵּרָעוֹן וְאֵין לוֹ מִמָּה לְשַׁלֵּם כִּי הִפְסִיד הַמָּעוֹת וְאֵינוֹ יוֹדֵעַ כְּלָל לָשִׁית עֵצוֹת בְּנַפְשׁוֹ מַה לַּעֲשׂוֹת בָּזֶה. וְעָנָה הַגְּבִיר וְאָמַר לוֹ מָה אִכְפַּת לִי הַמָּעוֹת הַמַּגִּיעַ אֶצְלְךָ כִּי מַה נֶּחְשָׁב אֶצְלִי סַךְ קָטָן כָּזֶה שֶׁאַתָּה חַיָּב לִי כְּשֶׁתְּסַלֵּק אוֹ לְהֶפֶךְ נֶגֶד סַךְ הַכּוֹלֵל מֵהַהַלְוָאוֹת אֲשֶׁר עוֹלֶה לַאֲלָפִים וְלִרְבָבוֹת. עַל כֵּן רְצוֹנִי שֶׁתֵּלֵךְ אֵצֶל כָּל הַלּוֹוִים שֶׁלִּי וְתִתְבַּע אוֹתָם וְתַזְכִּיר אוֹתָם שֶׁהֵם חַיָּבִים לִי כָּל כָּךְ מָעוֹת וְלָמָה אֵין מְסַלְּקִין לִי. וַאֲפִילּוּ אִם לא יִפְרְעוּ וִיסַלְּקוּ אֶת הַכּל רַק כָּל אֶחָד יִתֵּן וִיסַלֵּק מְעַט מֵחוֹבוֹ גַּם כֵּן יַעֲלֶה אֲלָפִים פְּעָמִים כְּמוֹ סַךְ כָּל הַחוֹב וְהַלְוָאָה שֶׁלְּךָ. וְהַנִּמְשָׁל מוּבָן מִמֵּילָא וְהָבֵן

אשמח להבין , מה בכך ש1,000,000 שח למשל הם הרבה יותר מהחוב שלי שהוא על סך 300 שח? סוף סוף את החוב שלי לא שילמתי.. וכמובן מה זה אומר ברוחניות?

שכוייח...

אומןאשר ברא

אף פעם לא הייתי אצל רבנו.

ולפני התשובה הייתי בחוץ לארץ..

קשה לי לחשוב על לצאת מהארץ (בכללי) עכשיו אחרי כבר כמה שנים טובים שנהיה לי חיבור חד משמעי עם ארץ ישראל.

ובכל זאת אומרים לי שאצל רבנו זה משהו אחר.

האם זה ממש משהו אחר יותר מלהיות אצל הרשב"י?

כי לרשב"י לקח 17 שנים להזמין אותי בפעם הראשונה ועוד שנתיים בפעם השנייה.

רעיונות? מחשבות? הגיגים?

תודה!

אולי יעניין אותך