כשכתבתי- 'ע"י הקפדת יתר על הצניעות פוגעים בכבוד האדם וברגשותיו'...
היו לי כמה דברים בראש שלא הסברתי..
אני אתן לכם פשוט כמה דוג' בעקבות דיונים שצצו לאחרונה וגם ישנים יותר...
למשל יש את הקטע עם הימי הולדת שדנו בו- האם להגיד מזל"ט או שזה יותר מדי קשר?
יש את הענין של מה שהשרשור הזה עליו מלכתחילה,להגיד שלום בטלפון או לא להגיד שלום?
ואפילו יותר מזה,(זה נכתב בהסתיגות כי זה מאוד תלוי בחברה שלך...)אבל למשל אצלנו יש אנשים שגדלו איתי בשכונה ואם אני אראה אותם ברח' ולא אומר להם שלום/שבת שלום/שבוע טוב וכיו' אני עלולה לפגוע בהם אז מה עושים אומרים שלום ברח' או לא?
יש עוד ענין שעלה בנושא של השמות,לקרוא או לא לקרוא בנים לבנות ולהפך בכינוים של השמות אם זה מה שכולם עושים בדרך פשוטה....אני לא מדברת עלי שלא רבים האנשים שביום יום קוראים לי 'מוריונת' אלא רק הקרובים,כאן זה מתבקש שיקראו לי אנשים זרים 'מוריה',אבל קחו למשל את השם חיה- יש לי חברה שקוראים לה כך ואם תקראו לה חיה ולא חיהלה זה לא נעים בכלל...השאלה היא אם באמת השימוש בכינוי מגביר או לא מגביר את הקשר כאשר השם הרגיל כבר נהיה הכינוי.עוד דוג' זה נגיד רחלי, כשאתה מתרגל לקרוא למישהי כל החים ככה זה נשמע לך צורם שמכנים אותה אחרת וזה לדעתי מושך יותר צומת לב...ודוג' לסיום- אתם מכירים את האנשים האלה שכולם קוראים להם בשמות המשפחה(כצורת ככינוי..)?אם אני אבוא פתאום ואקרא בשם הפרטי ועוד הארוך, למשל את 'לוי' אני אהפוך לדניאל (במקום דני לוי..-וזה סתם שם שצץ לי..)זה לא ישמע לכם יותר מוזר?
קיצר ילדים אני בעד להפריד ת'פורום ת'רח ת'עיר ת'ארץ ואם אפשר אז גם לחלק את כדור הארץ לשלושה- בנים, בנות,ונשואים...סתם ילדים!אני ממש אשמח לשמוע את דעתכם בכל השאלות הנ"ל...זה נראה לי יעוזר לכולנו .
ואני יודעת שזה גם תלוי באמת הפנימית של כל אחד ובגדרי צניעות שהוא מוצא לנכון להציב לעצמו,השאלה היא אם בחנו גם את החלק הזה בתורה כשבחרנו גדרות או שכבוד כבר לא כ"כ משחק אצלנו..ודוג' אחרונה לסיום(ולמי שכבר נמאס-קחו את זה כסוג של סיפור לפני השינה...;)- חברה שלי עלתה פעם על קו אוטובס נפרד והיא לא ידעה את זה והיא התישבה באמצע ליד ילד קטן...אנשים באוטובוס התעצבנו עליה ובואו נגיד שהצעקות שהלכו שם לא ממש הוסיפו או ר וקדושה לצועקים עטורי הכיפה הצציות והשחורים....
'כבוד' זה לא מילה גסה...
שבוע טוב!
בצלב"א!
משו קטון ואחרון- שום דבר בהודעה הזו לא דיבר על אפחד ספציפי ולא התכון לפגוע באפחד בשום תחום!מותר לכל אחד להחזיק בדעותיו ואני אשמח (ואני מניחה שכל משתתפי הפורום ישמחו..) לשמוע את הדעות השונות בנושא!