עם החצאית הזאת היא ממש מבקשת את זה
נשים לא יוצאות סתם ככה לרחוב
הן רוצות את המבטים
הן אוהבות להרגיש מבוקשות
הן אוהבות לפתות
אז מה פתאום כשנענים להן הן מתחרטות?
גברת
קחי אחריות על המעשים שלך
לכו לעזאזל
בס"ד
לא מאוד אפקטיבי.
בסוף אם באמת תמצאי איזו דרך לצמצם את הבעיה, לא יהיה שווה את זה?
לאורך כל התנך, גמרא וכו כשאומרים על אישה שהיא יפה - זה שבח בשבילה!!!
יש חובה על הבעל לקנות לאישה תכשיטים שתהיה יפה.
יש הבדל בין למשוך צומי בכוונה לבין להיות יפה וצנועה.
בגד צנוע יכול להיות יפה.
בגד בולט ומושך - לא יכול להיות יפה.
ב. תשמעי,
ככלל - הסיבה העיקרית שבגללה שאת לובשת צנוע זה את. לא אני.
כמובן שגם בנים בשיקול - אבל העיקר זה הבנות. לטובתכן.
ואסביר:
אם המטרה שבנות יתלבשו צנוע זה הגברים - זה לא היה כמו היום 'תהיי יפה וצנועה'. אלא צניעות = כיעור.
היה תקנון:
אם את יפה - לא לצאת מהבית כשיש גברים בחוץ
אם יש לך עינים יפות - רק עם משקפי שמש
אבל זה לא ככה.
וכן, בתור בן שיודע כמה קשה מאוד מאוד מאוד לראות דבר לא צנוע ולהוריד עינים אני חושב שטמטום כזה זה כבר הגזמה.
ברגע שהיא התלבשה צנוע היא את שלה עשתה. התאמצה בשבילך עד כמה שאפשר. מה עוד אתה רוצה ממנה?! את התקנון ההזוי הזה?!?!
מכאן זה כבר ניסיון שלנו.
ג. בחיים לא שמעתי על שעשו מצעד כזה. למרות שלא מתיע אותי טמטום כזה. אחרי כל הפמינזם הרדיקלי בצורה קיצונית לצהפלא שדורש לטשטש הבדלים בין בנים לבנות.. קשה לי כבר להתפלא מטמטום של נשים. (גם אנשים. כן. אבל.. נו הבנת למה התכוונתי..)
סבבה. הבנתי.
וזה מה שאמרתי רק במילים אחרות.. 
ג. נכון. אבל זה קבור פה בתוך שרשור שגם ככה יקבר 
אתחיל ואומר - אני מסכים עם סלט.
אדם שעושה דברים כאלה צריך להתאשפז. דחוף.
עד כמה שהבנתי... אתן באמת מסכימות, מתכווחות רק על הניסוח.
אבל.. תכלס, אתן אותה דעה..
כישוף.
את צנועה בשבילך ובשביל ה.
נכון מאוד.
אבל יש מצות ואהבת לרעך כמוך, לפני עור..
ש.. בגללן, את מתלבשת צנוע גם בשביל הגברים.
נגיד את זה ככה: אם מישהי מתלבשת בצורה לא צנועה, זה לא חטא, זה גם להחטיא..
הבנת?
מה שכן אני מסכים, שברגע שאת מתלבשת צנוע (כמו שאמרת) ומישהו מסתכל. זה כבר אשמתו.
אשמתו לגמרי.
את שלך את עשית - את לא יכולה צריכה או רוצה להיות ביביסטר של כל הגברים שהולכים להם ברחוב..
בקטע של סתם לנסות לכער אז הוא צריך אשפוז?
או בקטע של מפריע לו למרות שהיא צנועה? ואז הוא יבקש שתתכער כדי שלא יהיה לו קשה..
עצם הבקשה מטומטמת.
אבל, גם בת צנועה יכולה להפריע לבנים....
אמנם ברמות שונות לגמרי אבל כן.
עברי אנכיבס"ד
[פשוט כל כך מציק לי שהחינוך לצניעות באולפנות מתבסס ברובו על לדאוג לגברים ולכן הדגשתי את הצד השני]
זה עצוב.
ידוע שכל עבירה שאדם עושה, היא מזיקה לו לנפש (ובכלל לכלל ישראל, כולם ערבים זה לזה וכו)
ואני יכול פה הרצאה של שעה למה זה ככ חשוב.
זה חשוב.
אבל כל בת בשביל עצמה.
זה.. זה פשוט יעשה לה טוב.
הנורמלית האחרונה(כמובן שגם על הפעולה של הפוגע כעצם)
אבל בכלל בלי הפגיעה הפעולה כעצם- היתה שגויה.

מזכיר לי מאוד בהקשר ליום השואה.
יצא לי לאחרונה לראות שהרבה רבנים מדברים על זה שאין עניין צורך ואפילו יכולת לתת הסבר לשואה. "שאלות אמוניות העולות בעקבות כך אינן פילוסופיות כ"א כאב קיומי" (הרב לונדין)
אנחנו לא צריכים הסברים, זה לא יעזור לנו. אנחנו כואבים והסברים לא ישיבו לנו את שאבד(הרב י"צ רימון)
והגרש"ח אבינר כהרגלו כל הזמן- "אף אחד לא יכול לתת הסבר לשואה" (ואני חושב שהוא גם מסכים לעניין חוסר הצורך)
ההסבר שנותנים הרבה פעמים לשואה מבחינה רוחנית זה על ההתבוללות שהיתה בגרמניה, ועל "פה- לין" (שאינלי מושג מי המצי את ה"רמז" הזה) בכללי על ההשתקעות בגלות. (ואכן רואים שאחר השואה איזו תנופה אדירה קבלה הציונות ובראשה- הקמת מדינתנו!)
אבל גם אם נאמר את ההסבר של סאטמר- שהשואה היא בגלל הציונות- הנקודה היא אותה נקודה-
[אני לוקח את מה שאת אומרת למימדים הרבה יותר גדולים.]
האשמת הקרבן היא מעשה שכשמתיחסים לנפגע היא דבר לא שייך (לעיתים נדירות כן, טוב, כשמישהו נותן אקדח לילד אוטיסט בן 10 שאוהב ללחוץ על דברים חזק- קשה לא להאשים אותו על זה שנורה....)
באופן כללי. הנפגע פגוע והפוגע לא בסדר (שוב, כמעט תמיד, לפחות כל פעם שזה עולה לדיון ולפוגע יש אישיות ועיי' ב"מ י ע"ב).
אבל!
כשחוקרים את הצד השלילי בקרבן (תמיד אוהבים להשתמש במושגים הללו שהרבה פעמים צבעם לא עז כ"כ במציאות, אבל נגיד שכן)- אז הוא שלילי בעצם!
האם יכול להיות ואפי' ייתכן מאוד שהשליליות בו היא כלפי עניין מסויים שהוא גם העניין שממנו יצא הפגיעה?
כן הגיוני בהחלט.
במערך ה"מסבירים"- יש קשר בין התבוללות והליכה נגד ה' בגולה לבין הייסורים שהקב"ה מייסר אותנו בה.
(לפי סאטמר- יש קשר בין הציונות כדחיקת הקץ לייסורי הגלות)
יש קשר בין הייפוי וההפרזה בחיצוניות של האישה כפסיעה להחצנת דברים והרצון להיות יפה (ומגרה) בעיני אחרים (שזה בעיקר גברים, כמו שאמא שלי מתעקשת שאעביר את הפיאות לאחור במקרה ואני הולך במקום שיכולות להיות שם וייבערס) לבין התעוררות מופרזת גסה וסוטה ונתינת עין באישה מצד גבר.
יש קשר. לא תמיד זו תהיה הצדקה. זה גם הרבה פעמים יהיה מאוד מפגר להצדיק. אבל זה כן מראה דברים בחיים, כמו שאומרת הגמ' לעשות תשובה אם קורה צרה והרבה פעמים (בפרט בקבלה וחסידות) מפרשים להתבונן בעצם הייסורים ומתוכם לראות את העניין של התשובה.
וכמו שמסביר הרב סולובייצ'יק גם בעניין בעונש והחטא שהעונש הוא חלק עצמי וממילאי מהחטא. לא עניין של נקימה בעקבות פגיעה, אלא עצם מהפגיעה, החטא מביא איתו חסרון במציאות שמביא בהכרח את העונש (בין אם זה בעוה"ז ובין אם זה בעוה"ב).
ואני חושב, שבדור פרוץ כמו שלנו (תרצי לקרוא לדור הזה מחפיץ, מדיר, שוביניסט-נהנתן, לאכפת לי עכשיו)
בודאי שצריך לשים הרבה יותר לב לעצמנו שאנחנו לא נוטים חלילה לעשות דברים שהם בעצם(!) דברים רעים שקשורים לעניין הזה.
פשוט- השיח והסמנטיקה שקורה לפעמים מהנסיון להביא את הנקודה הזו משתבשים לפעמים עד כדי אבסורד.
והפעולות שאני מדבר עליהם כשליליות ב'עצם'- פריצות במובן הלכתי, חוסר צניעות.
קשר- אפשר למצוא. רחוק מאוד מהצדקה.
זה ממה אני חושב.
שימי לב למה הגבתי (שרשרתי נכון)
ומה הגדרתי כ"רע".
לא דברתי עלייך הגבתי על הטענה שהצגת כסתמית (בהתחלה, אם הייתי רוצה לדבר על המקרה שלך אז הייתי כותב בתגובה שבה הסברת שאמרו את זה *לך*.
דברתי על הטענה הסתמית, נסיתי לדייק את הפגם שבה ולא פשוט לשלול וללכת.
לא הצדקתי תופעה כללית וכ"ש מקה ספציפי.
ובנוסף לזה- לא שללתי מעשה ספציפי אלא תופעה, לא כיונתי לומר או לרמוז שאת חלק ממנה.
אני אומר שוב- לא דברתי על המקרה שלך (ובטח שלא הצדקתי אותו! הרי אני לא מצדיק גם את שאר המקרים) וכמובן שלא באתי להוכיח אותך על שום מעשה, בטח על כזה שלא עשית.
סליחה על חוסר ההבנה.
כי הטענה היא לא נובעת מעצם העובודות של התקריות כ"א מניתוח התופעה כעצם והפעולה כעצם.
קשר שוב לא אומר הצדקה או קרבה להצדקה כלפי התקרית, (אני חושב שכל העניין בויכול בינינו הוא סמנטיקה למושג " קשר" קשר מלשון ארטיק תות ובגד ים לא מלשון שמש וארטיק נמס)
דברים רציניים ( ח"ו פגיעות הטרדות וכו)
לבין אנשים שזורקים הערות/ מתחילים עם בנות.
לגבי הראשוןן זה מוכח שאין קשר כלל.
לגבי השני לדעתי זה מה שנחמיה כתב (פחות או יותר, לא קראתי הכל לגמרי..) ואולי זה מה שהוא התכוון מלכתחילה?
האמנם?
זה מפריע. מאוד.
אם יגידו לך על חברה שלך שהלכה בשעה 2 בלילה שיכורה מסוממת עם המכנסי גינס הקצריםקצרים האלה וחולצת בטן וכו.. ו.. שקרה לה משו.....
ברור שזה נוראי ואין הצדקה? אבל למה היא מצפה?!?!
זה אותו דבר רק בהגזמה.
נכון שזה ממש שונה. אבל יש הפשעה.
נכון שכולן נפגעות.אבל יש קשר.
אבל מישי נורמטיבית (אפילו לא הכי דוסית), שלא מכניסה עצמה למקום סכנה מובהק. אין קשר.
נכון שזה שונה, אבל זה אותו דבר בדיוק - רק מוגזם יותר.
זה כן משפיע.
אמנם ברמות שונות מאוד.
אבל כן. משפיע.
אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול
הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
דוגמאות בשיעור:
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים?
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר?
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי?
ועוד...
נושאים בשיעור:
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי
נושאים בשיעור:
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת
וכן ב הלכות ברכות
בהצלחה בלימוד