וזה תלוי באופי של כל אחת.
השאלה שצריכה להישאל לפני כל בדיקה היא מה התועלת ומה הנזק מקבלת תשובה "מדאיגה"
אם התשובה מרגיעה, אז ברור שבדיעבד טוב שעשינו את הבדיקה, ולכן תרחיש כזה לא רלוונטי לדילמה.
אני באופן אישי מעדיפה לבדוק, על מנת לטפל במה שצריך.
אבל, במקביל, כל הזמן מכניסה לי לשכל- זה רק בדיקה מקדמית, זה רק בדיקת סקר... לא אומר כלום עדיין, יש סיכוי גבוה מאוד שהכל יהיה בסדר...
וגם המלצה חמה שלי זה ללכת לרופא מומחה עם המלצות בכל תחום, לא לרופא ממיין. הכוונה שאם רופא הריון בסיכון חשד למשהו ושלח לבדיקות דם שהם בתחום של המטולוג/ ראומטולוג או כל תחום אחר,
אז לעשות את הבדיקה ומיד ללכת לרופא מאותו התחום.
המומחה מסביר את מטרת הבדיקה ובדיקות ההמשך ומאוד ומאוד מרגיע.
תחשבי על זה כמו על פירמידה, בבסיס שלה כל ההריוניות נבדקות, הרוב מקבלות את התשובה המרגיעה ולא ממשיכות לשלב הבא, אלו שכן, עולות רמה בפירמידה, מתוכן הרוב ינשרו,
אלו שקיבלו תשובה לא טובה ברמה השניה, יעלו עוד רמה בפירמידה, שם יבצעו בדיקות נוספות, והרוב ינשרו מהפירמידה בשלב הזה...
עד שמגיעים לאבחנה.
אז השאלה מה עדיף תלויה בכל אחת.
אני חושבת שאם מראש מבינים טוב טוב איך זה עובד ולא נלחצים מכל עלייה בפירמידה אלא מתמקדים בתפילות שנפרוש ממנה בשלב כזה או אחר- אז זה שווה.
תחשבי שזה הפוך מתהליך קבלה לעבודה בשלבים. האם כשעוברים את השלב הראשון שמחים כאילו התקבלנו לעבודה? לא, כי יודעים שיש עוד שלבים מהם אולי נפרוש...
אותו דבר רק הפוך בקשר לבדיקות.
הרופאים מלחיצים לעשות הכל, כי סטטיסטית מתוך כל מי שבהריון, יהיו כאלו עם בעיות, וכדי לאתר אותם צריך לבדוק את כל האוכלוסיה אחרת יאשימו את הרופאה ברשלנות.
מכיוון שההמלצה היא כללית, תחשבי עם עצמך מה אישית מתאים לך.