מה זה לא אומר הלל?!נחמיה17
MCA

(שיעוראלפים.....)

הו הצלחתי!נחמיה17

מה זה? מברך על ההלל בערב?בן-ציון
מה זו המנגינה של התקווה בלכה דודי?
מה זו תקיעת השופר בסוף התפילה?

|משועשע|
בוא לישיבה שלי, תחטוף שוק מהציונים האלה
רגע רגע שיואונחמיה17

טוב, זה באמת לא נכון הלל בערב

וגם לא נכון תקיעת שופר  (אותי מעניין מי הקריץ את תקיעת השופר?)- ההרבנות הראשית לא תקנה!

אבל מה הבעיה שלך עם מנגינת התקוה בלכה דודי (וזה לא לכה דודי, זה "זה היום עשה ה'"!)

[למרות שזה כן באסה אם עושים את המנגינה הזו כי אז זה לא מרגיש מגוון עם שיר המעלות שבסוף התפילה]

לא נכון?בן-ציון
אתה חמוד. מי אתה שתאמר לא להגיד הלל בברכה בערב?
אל תזלזל. אם אתה לא מכיר - תשאל, תתעניין. אל תשתמש בביטויים מזלזלים כגון "מקריץ" על דברים שאתה לא מכיר.

עזוב את הרבנות, אצלנו בישיבה כך נוהגים.

אם לא הבנת, התכוונתי שכך שרים אצלנו בישיבה - הבתים האחרונים של "לכה דודי" במנגינת התקווה, כשהפזמון הוא "זה היום עשה ה' נגילה ונשמחה בו".

להבא תקרא כמו שצריך לפני שאתה מגיב, ותתייחס בכבוד.
היי היי, וואו וואוו וואוו!!!!!נחמיה17אחרונה

מישהו פה יותר מדי אצל הציונים ולא יודע שאני משתמש במושג ל"הקריץ" כמשמעו- פירושו- להמציא= להביא למציאות.

ההמממ...

למדתי את הסוגיא לגבי הלל בלילהף את שחר אהללך של הרב אריאל אדרי ואת "כליל התקדש חג" של הרב שרקי.

אמרתי לא נכון כדעתי (תחשוב שהייתי אומר אותו הדבר על פתיחת בקבוקים בשבת אחרי שלמדתי את הסוגיא בקצרה, זה לא זלזול אלא הבעת דעה, כמובן שאני לא משוה אותי לגדולים כמו הרבב זייני, אבל זה שיח ביני לבינך)

שנית- בלא תקנה וקבלה של כל ישראל- תקיעה בשופר היא די חסרת טעם לא? אולי אני טועה. אבל בין כך ובין כך- כיוון שלא הרבנות הראשית תקנה את זה - אז באמת השאל היא מי כן המציא את זה כלפי יוה"ע?

שלישית- לכה דודי- נו ברור שזה מה שהתכונת, אבל לפי"ז יוצא שלקרוא לבתים הללו "לכה דודי" זה לא נכון כי הפזמון שלהם הוא "זה היום" וזה מה שתקנתי.

|לא עוזב את הרבנות|

סליחה שלא הובנתי. חו"ח לפגוע בכבוד הרבב זייני 

[נ"ב- אולי במקרה הבעתי את דעתי פה על זה אבל יש לי הסתייגות מהרב אליהו בן אמוזג ומעוד דברים של הרב זייני (והרב שרקי |משווה|) לגבי הרבבה דברים, (אולי כי פשוט הם תלמידים של מניטו... ) אבל בכל אופן, למרות שאני לא הולך כמוהם- חלילה לי מלזלזל בהם]

קיצור סליחה וזה.

נע,נחמיה17

אבשלי תלמיד של הרב שרקי, אתם בערך אותו הדבר |משווה|

לא יודע מה יש אצלם, אז לא אוכל לענות לזה.בן-ציון
למישהו יש קישור לסרט כפולה פרק 2 לא ביוטיוב?מישהו יפה!
פורום ישל"צהאר"י פוטר

אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול

מי כאן וכמה אתם ותיקים?זיויק
כאן מאז אלף תשעמאות ו-2013שיח סוד
אשכרה.
פשייזיויקאחרונה
בדיקהטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 19:50

הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

דוגמאות בשיעור: 
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים? 
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר? 
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי? 
ועוד...

נושאים בשיעור: 
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי

נושאים בשיעור: 
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית ברכישה בתשלום דחוי

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת

וכן ב הלכות ברכות 

בהצלחה בלימוד

~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
למישהו יש קישור לדרייב לסרט למלא את החלל?

חורף בריא לכולם

היי, יש למישהו את כל סרטי משחקי הרעב בדרייב?אקרומנטלי

אולי יעניין אותך