עידודים יתקבלו פה בברכהבובה ננה
אז היום הלכנו לעשות את ההיפוך.
לצערי לא הצליח גם אחרי כמה ניסיונות.
ראיתי כוכבים מהכאבים של הנסיונות(סליחה אם יש מישהי שצריכה לעבור גם היפוך וזה מלחיץ אותה אולי זה רק אני)
הרופא אמר שהוא לא הצליח להזיז את העוברי מילימטר כי לא היתה לו שום אחיזה ויכולת להפוך אותו בגלל המצג שהוא שוכב( עם הפנים פנימה לתוך הבטן שלי).
בקיצור האופציות הם או ללכת ללידת עכוז או קיסרי
ללדת בעכוז זה אומר לקחת רופא פרטי,מדובר על כמה אלפי שקלים לא מבוטלים.(גם ככה ההיפוך הפרטי עלה לא מעט) זה לא פשוט לנו כרגע.
אשמח לשמוע ממי שעברה קיסרי עצות ועידודים איך לעבור את הניתוח יותר בקלות?
איזה בי"ח יותר מתמחה בניתוחים שערי צדק/ הדסה?
אני לא מאמינה ככ חיכתי להרגשה של יציאת התינוק בלידה זה קטע לא נשכח מביחנתי וכל לידה אני מחכה לזה..
אבל אני מאמינה שכל מה שה' עושה הוא לטובה גם אם אני כרגע בעינים שלי לא רואה את זה ומתפללת שהעיקר שנצא שנינו בריאים ושלמים.

עוד שאלה ברשותכן הבטן כואבת לי בטירוף מאז ההיפוך אפילו ללטף אותה אני לא יכולה כולה רגישה ברמה הזויה. עד מתי זה הגיוני ככה שיכאב?

סליחה על ההצפה בכל השאלות איזה כיף שאתן כאן ואפשר לפרוק אני ממש זקוקה לזה.
סליחה על הבלאגן בכתיבה.
ותודה למי שהגיעה עד לכאן.
אני רק חיבוק. ושיהיה בשעה טובה, בקלות ובבריאות.לב אמיץ

תודה מקבלת כל חיבוק וירטואלי בשמחה. זה מעודד אותי ככבובה ננה
מצטרפתתיקונים
חיבוק!קטנה67
זה קשה שכל החלומות מתנפצים😞 אני עברתי קיסרי חירום אז אני לחלוטין מזדהה עם הרגשות ובמיוחד עם תחושת הפיספוס של רגע יציאת התינוק שגם לי הייתה קשה.
בכל מקרה, באמת הכי חשוב לצאת בידיים מלאות והתוצאה היא כל כך מדהימה שזה ממש שווה כל רגע.
לגבי טיפים- חשוב קודם כל לבוא מוכנה נפשית, ההתאוששות היא שונה מלידה רגילה אבל אם מוכנים לזה, זה בהחלט אפשרי ויכול גם לעבור בקלות.
בגדול, יש לך אפשרות לבחור בין הרדמה מלאה חלקית, היתרון של הרדמה חלקית הוא שאת יכולה לחוות יותר את הלידה, לראות את התינוק יוצא וכו', אפשר גם לבקש שישאירו אותו איתך קצת ( לא כל בתי החולים מסכימים אז תבדקי קודם), בהדרמה מלאה את מתעוררת אחרי הכול ופוגשת התינוק רק אחר כך. אחרי הניתוח יש זמן התאוששות, בדרך כלל בלי התינוק, אבל הבעל יכול לפעמים להיכנס או להיות עם התינוק ( תלוי בית חולים).
כמו כן, לוקח יותר זמן עד שמרשים לקום מהמיטה, להתקלח לבד וכו'.
הטיפ הכי גדול להתאוששות מהירה הוא ללכת- כמה שיותר וכמה שיותר מהר, כבר בבית חולים. ההליכה בהתחלה קשה מאוד אבל כמה שהולכים יותר כך זה משתפר. ממליצה לך להביא סדין כדי לקשור לצד המיטה כדי שתוכלי להיעזר בו הקימה, שהיא מאוד קשה בהתחלה. בנוסף, מומלץ שתהיה הרבה עזרה בימים הראשונים, בהם קשה להסתדר לבד וכואב..
ואחרי הכול, מאחלת לך שבסוף התינוק יתהפך באופן טבעי ותהיה לך לידה טבעית ומדהימה
מוזמנת להתייעץ עוד, במידת הצורך.
תודה על ההשקעה בתגובהבובה ננה
באמת שהעיקר זה לצאת בידיים מלאות ובריאים ושלמים.

באמת רציתי לשאול האם אני יכולה לבקש הרדמה מלאה. אני סובלת ממש מהגב ולא רוצה לעשות אפידורל אני מעדיפה הרדמה מלאה.
בכל בית חולים אני יכולה לבקש?
בעיקרון כשאת קובעת את התור לניתוחקטנה67
את אמורה לקבוע גם תור למפגש טרום ניתוח שבו את יכולה לבקש את מה שאת רוצה.
הבחירה בסוג ההרדמה אפשרית בכל בית חולים ואם יש בעיות בגב, נראה לי שגם הם יעדיפו לעשות לך הרדמה מלאה.
בהצלחה!
חיבוק מרחוק גם ממנימסגרות
בהחלט לא פשוט כשהחלום על הלידה נגוז.
נשאר רק תפילות ולזכור שהכי חשוב זה אמא ותינוק בריאים.
תודה יקירתיבובה ננה
אני לא יודעת אם זו אופציה מבחינתך, אבל רק שתדעי על האפשרותבארץ אהבתי
ממה שקראתי, בבי"ח ביקור חולים יש הרבה רופאים שמומחים ללידות עכוז, והם מאפשרים את זה שם גם בלי שאת משלמת לרופא באופן פרטי. אם את גם רוצה לבדוק את הנושא, הייתי מבררת את זה איתם מראש כדי לדעת את כל הפרטים.
ואם זו לא אופציה והחלטתי סופית על קיסרי, אז אין לי ניסיון אישי, אבל רק רוצה לאחל הרבה הצלחה, ותזכרי שזה עדיין הולכת להיות לידה, את הולכת לפגוש את התינוק שלך, וזה דבר מרגש ומשמח גם אם זה לא בדרך שהיית רוצה שזה יהיה מלכתחילה. וב"ה שבדור שלנו הרפואה כל כך מפותחת ואפשר ללדת בניתוח בלי יותר מידי סיכונים כמו שהיו בעבר...
שיהיה בהצלחה רבה, ובמזל טוב!
הכי חשוב זה ידיים מלאות !הדיה
מי הרופא שעשה לך את ההיפוך ?
תודה על העידודים את ההיפוך עשיתי בביקור חוליםבובה ננה
אצל רופא פרטי הוא מאוד המליץ לי על עכוז.
שאלתי אותו כמה לידות עכוז בערך עושים בביח בשנה הוא אמר לי שבערך כ40 לידות תחלקי את זה בחודשים יוצא בסביבות ה-3 לידות בחודש.
רובם לוקחות רופא פרטי ככה שאני מעריכה ששאר הרופאים הפחות בכירים פחות מיילדים עכוז.
שאלתי את האחות והיא אמרה לי בפרוש שלא כל הרופאים שיש שם במשמרות הם מומחים ללידת עכוז ככה שלא בטוח על מי תיפלי.
קצת מלחיץ אותי לכן ניראלי שאלך על כיוון של ניתוח.
אבל תודה בכל מקרה.
מובן מאוד... שיהיה בהצלחה רבה ובידיים מלאות!בארץ אהבתי
זה בדיוק מה שרציתי לכתוב לך...על ביקור חוליםבת 30
חיבוק יקרה מבינה אותך ממש!!שנאל
עברתי ניתוח קיסרי - כנסיR&R

לפי מה שהבנתי - אם אין לך כסף לשלם לרופא פרטי

עדיף לך ללכת לשערי צדק.

כי בהדסה - יש יותר סיכויים שיביאו לך רופאים מתמחים ושערי צדק יש רופא מומחה בכל ניתוח והוא זה שעושה את הניתוח גם את יש עוד מתמחים בחדר.

אני נותחתי בשערי צדק וממש הייתי מרוצה מהרופאה ומהצוות, הרופאה ממש השקיעה - עשתה לי תפרים נמסים במקום סיכות ודאגה שהצלקת תהיה ישרה ויפה.

בכל אופן - תבקשי מהרופא לפני הניתוח שיעשו לך תפרים ואם אפשר תפרים נמסים - שמתנמסים לבד ולא צריך להוציא אותם - זה מקל מאד על ההחלמה. אין השוואה בין החלמה עם סיכות להחלמה עם תפרים. יש לך זכות לדרוש את זה. הרופאים מעדיפים סיכות כי זה יותר קל , אבל אם את מבקשת הם חייבים לתת לך תפרים וזה ממש מקל על ההחלמה !!!!

עוד משהו, אחרי הניתוח , ברגע שאת יכולה, את תבהלי מהכאבים, ותלכי כמה שיותר - כמובן לא להגזים ולהקשיב לגוף שלך, אבך כמה שיותר תקומי, תלכי, ככה החלמה יותר מהירה !!!

בהצלחה !!!

שהכל ילך בקלות !!!

והחלמה מהירה

וואו חשוב באמת תודה שאמרת לי את זהבובה ננה
הבנתי שהסיכות זה עינוי בפני עצמו.
מקווה שיהיו קשובים לבקשה זו.
עוד שאלה ברשותך אפשר לבקש הרדמה מלאה ולא אפידואל?
כנסיR&R

לא יודעת

אבל למה את רוצה הרדמה מלאה ???

חבל

רשמתי למעלה שיש לי בלטי דיסק בגב ואני מפחדת מאוד מהרדמה בגבבובה ננה
למה חבל?
כנסיR&R

יש כאלה שיגידו לך חבל בגלל הניתוח .. שתהיי שם כשהוא יוצא...

אני אישית הייתי ממש מטושטשת מההרדמה - כל הזמן התעלפתי וקמתי ... היה ממש לא נעים

אבל אני חושבת שחבל - בגלל האחרי - עם הרדמה מקומית , את שם, את יכולה לראות את התינוק

להניק אותו שעה שעתיים אחרי, וסתם כך , את חווה את כל החוויה... ומהרדמה מלאה לוקח כמה שעות להתאושש 

ועד שאפשר לראות את התינוק ולהניק....

אבל אם את מפחדת או שזה לא טוב לך מבחינה בריאותית

תעשי הרדמה מלאה...

עברתי שני ניתוחים אחד עם הרדמה מלאה ואחדרימון א"י
הרדמה אפידוראלית. ההתאוששות מההרדמה הכללית היתה לי הרבה יותר קשה, סחרחורת, והרגשה כללית לא טובה. ההרדמה האפידוראלית שעושים בניתוח שונה ממה שעושים בחדר לידה. לא היה לי אחריה שום כאבי גב. וב"ה התאוששתי מהר.
ההתאוששות שלי משני הניתוחים היתה מאוד מהירה, לא כאב לי כמעט בכלל, היה לי רק קושי לעבור ממצב שכיבה לישיבה והפוך.אולי בגלל שהלכתי הרבה, ובקושי נחתי, הייתי עסוקה בתינוקת, ולא בעצמי...זה הרבה בראש שלנו.
בכל אופן מאחלת לך שיקרה נס והעובר התהפך בצמו סמוך ללידה.
שכחתירימון א"י
כאב לי גם כשהשעלתי או צחקתי, חוץ מזה ממש היה נסבל. ב"ה אפילו לא לקחתי משככי כאבים. הכאבים בזמן ההנקה מההתכווצויות והכאב בפיטמות בהתחלה הרבה יותר כואב לי מאשר הניתוח.
אמן! עוד שאלהבובה ננה
ממה שונה ההרדמה האפידורלית בניתוח?בניתוח עצמו נמצאים לבד? הבעל לא יכול להכנס?
בעלי היה איתי בניתוח...שמחה
אבל זה היה לפני כמעט 14 שנים...
לא יודעת אם בהרדמה כללית מאפשרים לבעל להיות נוכח
רק הערה לגבי התפריםקטנה67
אני לא בטוחה שהם מחוייבים להקשיב לך בנושא הזה. התפרים הם יותר יקרים ודורשים מיומנות גבוהה יותר וגם יותר זמן לסגירת החתך לכן ההעדפה של הרופאים היא סיכות. כמובן שאין מניעה לבקש אבל לא בטוח שיקשיבו.
אני הייתי עם סיכות, ולא זכור לי כעינוי נוראייעל מהדרום
לק"י

אז אם בכל זאת זה מה שיהיה- -בלי לחץ.
מן הסתם שזה לא עונג צרוף, אבל לא חושבת שממש נורא.
גם לי הסיכות היו לגמרי סבבה, בשני הניתוחים.+mp8אחרונה
וגם לא כואב להוציא אותן.
למה לא סיפרו לי על התפרים הנמסים?, מתי ילדת?, זה חדש?רימון א"י
הם נתנו לך את זה בקלות?, כמה זמן לוקחת התפירה?, מבחינה רפואית התפרים הנמסים מספיק בטוחים?, אין חשש שיפתחו וכדומה....
בעז"ה צריכה לעבור עוד ניתוח בשערי צדק...
לא חדש אבל באמת לא מספרים על זה למי שלא מבקשתקטנה67
מהסיבות שכתבתי בתגובת מעלייך.
בגדול, מבחינה רפואית אין הבדל בין הסיכות לתפרים, שניהם מאפשרים סגירה טובה ולדעתי התפרים אפילו סוגרים יותר טוב( שמעתי על כמה מקרים של פתיחת התפר עם סיכות אבל לא עם תפרים).
התפירה עצמה לוקחת יותר זמן מהסגירה עם הסיכות וזו גם אחת הסיבות שהרופאים פחות אוהבים לעשות אותה.
באופן אישי, עברתי ניתוח חירום כך שלא הייתה לי אפשרות בחירה אז אני לא יודעת להגיד לך כמה שינוי זה דורש אבל הבנתי מבנות אחרות שהרופאים לא ששים לעשות את זה.
שיהיה בהצלחה בניתוח ובשעה טובה!
תודה רבה.רימון א"י
בקשר להנקהורד הבר
דבר ראשון חיבוק מרחוק.
שנית, אם את מתכוונת להניק, ממליצה מאוד (לפי הנחייה של יועצת הנקה, ואולי שווה לך לדבר עם אחת לפני הניתוח) לנסות לסחוט קולוסטרום בחדר התאוששות כתחליף ליניקה הראשונה אחרי הלידה.
שיהיה בקלות, איך שתבחרי, ובידיים מלאות!
זה קצת נשמע לי לא נכוןR&R

אני הנקתי פעם ראשונה שעתיים אחרי הניתוח

וההנקה שלי ממש לא נפגעה מזה

את לא צריכה להשתגע החדר התאוששות בשביל ההנקה.

החדר התאוששות זה בשביל ההתאוששות שלך מהניתוח לא בשביל התינוק

לפעמים גם אחרי ההרדמה יש כל מיני תופעות לוואי כמו רעידות, הקאות וכו'

קחי את הזמן שלך להתאושש בלי להיות לחוצה מההנקה.

לא יקרה כלום אם התינוק יחכה עוד קצת זמן

אני עדיין מניקה והתינוקת שלי בת שנה - למרות שהיא ינקה פעם ראשונה שעתיים אחרי הניתוח ולא מיד אחרי. וההנקה זרמנ לי מצוין !!!

ניתוח קיסרי זה מהלך לא פשוט

ואת צריכה להתמקד בהתאששות שלך ולא בשום דבר אחר.

ב"דכ אחרי הניתוח ביומיים הראשונים ממש מרגישים איך כל שעה מתחזקים

ואז ביום השלישי מרגישים קצת פחות טוב...

קחי לעצמך את הזמן להחלים , אם את צריכה לישון לילה בלי שיערו אותך, תשני !!!

לא יקרה כלום מבקבוק אחד שתיים.

תרשי לעצך לנוח, להתאושש , ולהתחזק !!!

בהצלחה !!!

אין חכם כבעל הניסיוןורד הבר
בכל זאת אומרת כי כך שמעתי מיועצת מוסמכת וטובה מאוד.
וכבר שמעתי מישהי שהצטערה שלא ידעה על כך והיה לה קשה עם תחילת ההנקה...
אז רק מיידעת
ו@בובה ננה שיהיה הכל בקלות ועם הרבה כוחות, איך שיהיה...
יקרה חיבוק ענקהבת של המלך
בלתק

ניסית ללכת על 6
)אני יודעת שאחרי מה שעברת זה נשמע שטותי
אבל גיסתי התהפך לה ב39 ככה)

הרופא עשה לי 6 ניסיונות היפוך. כנראה שהואבובה ננה
יושב בתנוחה שמקשה עליו להתהפך.
ניסתי כל מיני סגולות לא ככ הלך. על 6 ספציפית לא ניסתי אני בקושי הולכת עם הסיפיוליזיס שלי מה שחסר לי זה רק הזחילה...
תודה לכל אחת ואחתבובה ננה
אני קוראת כל תגובה וכל עצה פה ממש מחכימה אותי.
אז תודה מראש לכולן
מוזמנות להוסיף למי שיש עוד עצות.
ברכה מרב גדול.לב אמיץ

אצלי התהפכה בערך ב 36 אאל"ט אחרי שקיבלנו ברכה.

הרופא לוקח כסף גם כשההיפוך לא מצליח??למה לא123

אכן לוקח גם אם לא הצליח.בובה ננה
בהצלחה יקרה בכל אשר תעשיהבת של המלך
כשאת על 6 יש לו המון מקום בבטן
ואז הוא יכול פתאום להסתובב

משהי שאני לא זוכרת את הניק שלה רשמה לי פעם שהיתה לי בעיה

יש מלך לבירה

המשפט הזה מלווה אותי הרבה

שה' יהיה איתך
ותראי רק טוב נראה ונגלה
תודה יקרהבובה ננה
אולי כשיעבור לי קצת הכאבים ננסה בכל זאת.
ממש בהצלחה וחיבוק!רק עונה עכשיו
קיסרי...שירקי
היי גמאני ילדתי בקיסרי את הלידה הראשונה שלי בגלל מצג עכוז....
את הלידה השניה ( ממש לפני חודשיים) ילדתי בלידה רגילה שהייתה יחסית מהירה ונחשבת לקלה...
ואני עדיין חושבת שניתוח קיסרי יותר עדיף... (כנראה זה תלוי בכל אחת אבל לי היה הרבה יותר קל אחרי קיסרי מאשר ה״לפני ואחרי״ של לידה רגילה)
מבחינת הכאבים במקום הכל בבת אחת עם צרחות אז זה טיפה יותר ארוך עם אפשרות לקחת משככי כאבים...
כל אחת לוקחת את זה אחרת אז תתפללי שיהיה לך קל ונסבל .... כמו שאמרו פה גם לי היו תפרים נמסים...
והטיפ שנתנו לי זה לא לחכות לכאבים אלא לקחת כדור ברגע שפגה ההשפעה של הכדור הקודם.. נעודד אותך שבפועל בכלל לא רציתי לקחת כלום כי באמת לא ככ כאב לי .. הרגשתי רק עקצוצים קטנים... והאחות הייתה בהלם שלא כואב לי וחשבה שאני משקרת לה חח ושאני מהאלה שלא לוקחות תרופות וכל זה..וממש שידלה אותי לקחת .

אז זה לא מוכרח שניתוח יותר קשה וגם אם כן זה עובר , אפשר לקחת משככים ומאוד עוזר כשמשתעלים או משהו לשים כרית על הבטן...
ובאופו כללי לישון עם הראש קצת מורם שיהיה יותר קל לקום...

ולמה בשביל לידת עכוז צריך רופא פרטי?

ושאלה שממש מעניינת אותי .. בודקים לפני ההיפוך אם חבל הטבור מסביב לראש או משהו?

לא חייב פרטיבובה ננה
המצב היום שאין כמעט רופאים שבקיאים בלידת עכוז.
בגלל שבשנים האחרונות בעקבות מחקרים שנעשו שבעכוז יש יותר סיכונים אז כמעט כל בתי החולים לא מילדים עכוז וגם אין רופאים שמיילדים עכוז.
למעט כמה רופאים בביקור חולים והמומחים שבינהם לוקחים באופן פרטי.

עושים אולט' לפני ההיפוך וגם במהלך ההיפוך לפי מה שהבנתי זה דבר שהם לא ככ רואים
לפעמים בדיעבד אם לא מצליח ההיפוך או שמסתבך באמצע אח"כ רואים שהיה איזשהיא מצוקה או שחבל הטבור כרוך/קצר
בגלל זה שאלתישירקי
אצלי הוא היה קשור עם חבל הטבור אז לא היה מצליח היפוך

ובסורוקה מיילדים עכוז..( הם פשוט לא מצהירים בגלוי)
. בלידה הראשונה אחות שם אמרה לי ״לא כדאי לך לנסות ללדת עכוז לידה ראשונה ״ ואז קלטתי שאני יכולה לסרב לניתוח ובהתחלה באמת סירבתי ....
אבל פחדתי לקחת סיכון..

הרופא שם אמר לי שהם יודעים לילד טוב עכוז אבל בלידה ראשונה זה לא מומלץ...

אז אם את בקטע כדאי לבדוק .. אני עבדתי עם מישהי שילדה שם עכוז וממש הייתה מרוצה ...

לי אישית נשמע שללדת בקיסרי יותר בטוח מעכוז אבל מבחינה רפואית לא ככ בדקתי

בכל אופן בהצלחה במה שתבחרי ושיהיה בקלות ובידיים מלאות
באמת יש סיבה לפעמים לזה שהם בעכוזבובה ננה
נטיית הלב שלי היא ללכת לקיסרי (למרות שממש לא בא לי כן זה לא לידה ראשונה שלי ולא חלמתי אי פעם שאצטרך ניתוח)
מהחשש ללדת בעכוז וח"ו יסתבך משהו ואז קיסרי חירום. מלחיץ אותי.
תזכרי שהכל משמים...שמחה
חברה שלי עשתה היפוך ועובר חזר למצגת עכוז.
שלוש פעמים חזר על עצמו הסיפור הזה ואז החליטו לנתח אותה.
התברר שחבל הטבור היה סביב היד של התינוק כך שלא היה לו אפשרי בכלל לצאת בלידה רגילה (ואם כן היה נגרם לו שבר )
אז תזכרי שהכל משמים. לפעמים אנחנו יודעים את הסיבה ולפעמים לא, אבל הכל מתוכנן מלמעלה.
בע"ה שייגמר בשלום ובבריאות לך ולתינוק!
ממש מתחברת למה שכתבתבובה ננה
וממש מאמינה שהכל מאת ה'
משהו בלב פנימה אומר לי לאורך כל הדרך שכנראה יש סיבה שהוא יושב ככה עכוז כל ההריון ולא החליף תנוחה
אולי קשה לו משהו עם חבל הטבור?
אתמול תוך כדי הכאבים ההאיומים של ניסיונות ההיפוך ביקשתי מהקבה שאם זה לא טוב לו להתהפך והוא חס ושלום יכול להכנס למצוקה מההליך הזה אז שישאר סרבן ולא יסכים להתהפך.
אז אני מאמינה שהכל לטובה. אני לא כזאת גיבורה עדיין קשה לי וגם מלאה בחששות למה הוא לא מצליח להתהפך...
אבל בעז"ה הכל יהיה טוב.
בוקר טוב לכולן שאלה בפניםבובה ננה
צודה על כל עצה וחיבוק.
אני קוראת כל אחת ולא עונה לכולן כדי לא להכביד פה על כולן.
אתן מקסימות!

קמתי הבוקר עדיין עם כאבים מטורפים בבטן מהלחץ של ההיפוך תחושה של כאילו נקרע לי משהו בפנים רצועות/ שרירים לא יודעת מה.
אתמול ראיתי אפילו סימנים כחולים כאלו על הבטן.
ניראלכם שאפשר למרוח טראומיל על הבטן?

חיזוקתמהה
מצטרפת לעצות המעולות של כולן , ומדגישה , תפרים נמסים זה עושה הבדל ענק בהחלמה . תתעקשי ותפעילי כמה קשרים שתוכלי , זה שווה את זה ..

לי ממש לא עובד המשפט לצאת בידיים מלאות כי הוא קצת גדול כזה , אבל אם את באה מוכנה נפשית לניתוח זה עושה את כל ההבדל.

וגם נקודה לחיוך
הקיסריים באמת יוצאים בסוף יפיפיים כי לא נפגעו בתעלת לידה . אז התינוק שלך יצא חלק ומתוק ואולי קצת מפונקי ;)
תודהבובה ננה
ולמה מפונקי? בגלל שלא עובד מספיק חזק כדי לצאת?
כןתמהה
אבל זה סתם לשעשוע
ניתוח קיסרי עדיף בהרבה מכל מיני מצבים בלידה שעלולים להשפיע על הילד לרעה ...
רק צריך החלטה שזה עובר וזה בקטנה ואת תתאוששי להפליא.. ממש בהצלחה !!
האם הלכת בסוף לאוסתאופתית?אימל'ה
היא יכולה לעזור גם להיפוך מכיוון שלפעמים לא נח לו להתהפך היא מזיזה את האיברים ומנסה ליצור שיהיה לו נח להתהפך יכול להיות קשור לסימפיוליזיס כי האגן לא מאוזן נכון
המלצתי לך בחום על מישהי מירושלים היום חזרתי מטיפול אצלה כי האגן אצלי צריך איזון כל חודש
אכן הייתי בטיפול שהקל עליי מאודבובה ננה
אבל לא עזר לו להתהפך.
ניסתי גם דיקור היתה השתוללות בבטן אבל גם לא התהפך.
ניסית מוקסה? באצבע של הרגל?אימל'ה
הרבה דולות ורפלקסולוגיות מכירות את זה.
ילדתי בניתוח חרום את הגדוליעל מהדרום
לק"י

הפלוס הענק בעיני בניתוח זה הדילוג מעל הצירים
והשלב שהתינוק יוצא- אני בסיוטים מזה..סתם לא. אבל זה היה שלב סיוטי ביותר אצלי בלידה השניה.

מומלץ ללכת ולזוז אחרי הניתוח.

שבעז"ה מה שיהיה, שיהיה לטובה ולברכה, לששון ולשמחה🤗
המטפלת עשתה לי דיקור בשילוב עם מנורה חמה שהיא אמרה שיותר מוצבובה ננה
העצות שליאורי8
ילדתי בניתוח בלידה האחרונה, אחרי 8 לידות רגילות, בגלל משהו שהסתבך בלידה. אנסה להוסיף מהתובנות שלי.
אני כן רוצה להכין אותך שזה יכול לכאוב מאוד בהתחלה, ב"ה שיש פה בנות שלא כאב להן כ"כ. חשוב להיות מוכנה נפשית גם לכך שיכול להיות שיכאב מאוד. בהתחלה כאב לי אפילו לדבר. ולא תמיד משככי כאבים עזרו משמעותית. אומרת לא כדי להפחיד אלא כדי שאם יכאב לא תבהלי. ושיש ממש שיפור מיום ליום.לי נראה שלפחות ביממה הראשונה, את חייבת מלווה, גם בלילה. בעלי היה איתי בלי שתכננו מראש כי ילדתי ממש לפני שבת. לא יודעת איך היתי מסתדרת בלעדיו ( מלוה אישה תעזור יותר פיזית, אבל גם בעל זה טוב). ובלידות רגילות לא הייתי צריכה אף אחד.
לגבי הניתוח, לבעלי נתנו להכנס והמילדת המקסימה ( שהיתה איתי עוד מחדר לידה) שמה עלי את התינוק , שארגיש אותו תוך כדי הניתוח( אפילו ניסתה לעזור לי להניק, לא הצליח כ"כ).
לגבי הנקה- הרגשתי שהפעם הראשונה( כ4 שעות אחרי
הניתוח) היתה קשה יותר מאשר אחרי לידה רגילה,אבל אחר כך זרם רגיל.
בהתאוששות היתה חסרה לי תחושת ה"הי" שאני מכירה אחרי לידות, וגם התחושה שהתינוק יצא ממני.
לגוף לקח קצת יותר זמן להבין שהיתה לידה, ולשחרר את ההורמונים המתאימים. אבל זה הגיע אחרי ההנקה הראשונה. הנוכחות של התינוק לידי עזרה מאוד.
אני רציתי " אפס הפרדה", ואחרי ניתוח זה אפשרי רק אם יש לך מלווה. ביום השני כבר לא היה איתי מישהו. ובכל זאת העדפתי את התינוק איתי, והסתדרתי. לשיקולך. לי היה קל יותר ככה מללכת לתינוקיה, ומנסיון העבר שלי אני נחה ככה טוב יותר. תעשי מה שטוב לך, אבל תדעי שאפשר, אבל תדאגי כבר מעכשיו שמישהו יהיה איתך לפחות ביום יומיים הראשונים.
אני קיבלתי תנאים טובים יותר כי היתי אחרי ניתוח( חדר לבד). תבדקי אם אפשרי, זה אפשר לבעלי להיות איתי גם בלילה.
והכי חשוב - שהתינוק ואני בריאים ב"ה. וב"ה שבדור שלנו יש אפשרות כזו( לא רוצה לחשב מה היה קורה בלידה כמו שהיתה לי לפני שהיו ניתוחים).
בהצלחה, שיעבור לך בקלות!
תודה אורי טוב להיות מוכניםבובה ננה
אני אספר לך מה היה לי..פאזל
אחרי שבשבוע 30 עדיין אמרו שהגברת עכוז התחלתי לנסות את כל הסגולות האפשריות, התנוחות וטיפולים אלטרנטיביים.. בשבוע 37- עדיין עכוז. 3 נסיונות היפוך כושלים. אחר כך כאבי בטן ברמות שאת מתארת. כמובן שחשוב מאד להבדק שזה לא הפרדות או משהו!! אז לא זזתי מהמיטה 4 ימים, עם משכחי כאב ואז הכאב נרגע- עדיין לא עבר לחלוטין.
החלטתי לנסות בכל זאת ללדת(לידה 5 אחרי שכולם היו ראש..)
כשהתחילו צירים נסענו לביקור חולים. (במצג עכוז לא מתעכבים וצריך להגיע מהר אם מתפתחת לידה..). הרופאים (מתמחים-הגעתי במשמרת לילה) עשו א"ס, ואמרו שאני יכולה ללדת. חיכו שאני יהיה בלידה פעילה אבל הכאבים היו חזקים מדי ולקחתי אפידורל כבר בפתיחה 3. ואז הכל נרגע, וזה גרם להאטה של הלידה.בבוקר הגעתי לפתיחה 3.5.
בצהריים הרופאה בדקה שוב. פתיחה 4 אבל הגברת הוציאה רגל.. אז לקחו אותי לניתוח שאני מוכנה, נקיה ואחרי כל ההכנות- בנחת. מסתבר שחבל הטבור היה 3 פעמים מסביב לצוואר(צחקתי שעל כל ניסיון היפוך סיבוב ).
המלצתי אחרי כל זה היא לנסות ללדת אם אמרו לך שזה אפשרי! אבל כמובן שזה תלוי בכוחות שלך.
העיקר שיהיה בידיים מלאות ובשמחה!!
תודה רבה רשמתי לך באישיבובה ננה
לא נפתחות לי התגובות אז אולי אני חוזרת על דבריםברכת ה
רק רציתי לציין שלידת עכוז זה לא מחייב רופא פרטי!
אני לא יודעת מה שאר הרקע שלך וכו ואיפה הרצון שלך, אבל מתוך איך שכתבת את הדברים היה לי חשוב לציין זאת.
אפשר לברר מראש על בית חולים באזורך שמקובל יחסית ללדת בו עכוז ויש רופאים רבים שיודעים לעשות זאת ואז מתפללים להשם שבבא הזמן ללדת יהיה במקום הרופא הנכון.. ומקסימום באותו רגע הולכים לניתוח.
כשאני הייתי עם עכוז עד שבוע מאוחר יחסית אז התחלתי לברר (ברוך השם התהפך בסוף)
וזו הייתה המסקנה שלי.
בהצלחה!!
תופעת לוואי של נוברינג- מוכר? יש מה לעשות?בית שלי

בזמן אישות שורף בנרתיק נוראאא

ואחרי שיש זרע.. בכלל מרגישה כאילו שפכתי לשם בקבוק אלכוהול..

חוץ מזה אין שום דרך להנות ככה וגם לא מגיעה לשיא בכלל.

מבאס ממש.

שילכו לעזאזל כל המניעות האלו

לא מבינה מה הרעיון

לסרס את הנשים

לקלקל את הגוף שלהן

הכל כדי שהגברים יוכלו להנות בכיף שלהם בלי השלכות בשטח ( הריון..)

לפני שתתנו לי רעיונות לגבי התקנים

לא יכולה

ניסיתי כבר כמה סוגים כל אחד והבעיה שלו (המשותף לכולם = פגיעה בגוף שלי).

תפני לרופא נשיםרקאני
לצערי גם לא מסוגלת ללכת לרופאת נשיםבית שלי

לא מקצועיות

לא רגישות

לא סבלניות

(לא כולם הכל ביחד חח..)

סיוט סיוט סיוט

יש רופאים ורופאות מצוייניםרקאני

רק צריך למצוא אותם

אין ברירה 

ותחושת שריפה בנרתיק זה לדעתי דבר ראשון לפנות לרופא

אפשר גם באפליקציה

לתאר מה את מרגישה בדיוק

בכל מקרה לא כדאי לקיים יחסים במצב הזה

ואולי זו איזו רגישות לטבעת

אשמח להמליץ לך על רופאה מדהימהתותית11

שמטפלת בכאבים ביחסים

אם את מחפשת לא משהן נקודתי אלא מבט יותר כולל

מירושלים

היא יקרה כי היא פרטית 

אני לא סובלת כאבים בדכבית שלי

ברור לי שקשור לטבעת

אבל אין לי מניעה אחרת....

שלי גם רגישה, גם סבלנית וגם נראית לי מקצועיתיעל מהדרום
לק"י

אם מכבי באזור הדרום עוזר לך.

תודה. אני בכלליתבית שלי

החלפתי כבר כמה רופאות

לצערי כל אחת נפלה על קטע אחר. כבר יצאתי בוכה מרופאה לא רגישה

כבר יצאתי עם אבחנה לא נכונה מרופאה אחרת

ורופאה אחרת בלי סבלנות בכלל

נורא נורא נורא

יש לי להמליץ לךעם ישראל חי🇮🇱

דר אינה ויינשטיין -אלעד

דר שיר גרובר-פתח תקוה

מהממות סבלניות ורגישות מקסימום.

תחפשי אחת עם המלצותבתאל1

אולי תכתבי אזור ומי שמכירה תוכל לכתוב לך המלצה.

בכל מקרה אולי יש לך רגישות למשהו כי תחושת שורף לא אמורה להיות. זה חריג אז כדאי כן לבדוק מה קורה.

חיבוק♥️המקורית

האמת שגם את אמורה להנות

אולי יש לך שם פטריה? לא נשמע כמו תופעה מוכרת של המניעה הזו ממה שאני מכירה.. 

מוזר,לא מכירהעם ישראל חי🇮🇱

השתמשתי בערך 4 שנים ,לא מכירה.

אולי דלקת בשתן? או פטריה?

תתייעצי שיחת טלפון עם רופאת נשים שלך .

לגבי המניעה ממש מבינה .  אסור לי הורמונים מכל מיני סיבות אז משתמשת בנרות לא בזמן ביוץ ומתפללת להשם שהכל יהיה בסדר..

אין לי ברירה הכל לא עושה לי טוב 🫣

בהצלחה (:

הצלחתי לקבוע תור טלפוני לרופאה להיוםבית שליאחרונה

ללכת פיזית זה לא יקרה

אני ממש מפחדת וחוששת

בטלפון הם פחות יכולות להזיק

יש לכן המלצה לחומר לכינים?חולמת להצליח

הבת שלי ממש מגרדת את השיער, שמתי לה הדרין אבל לא הצלחתי למצוא אח''כ כינים.

מה עוד יכול לעזור?

אציין שיש לה שיער מתולתל..

תודה 

אם לא מצאת כינים אולי זה משו אחר?המקורית
קמומילובתאל1
עשיתי לבת שלי לפני שבוע או שבועיים. ב"ה טפו טפו לא חזרו עדיין...
אה אבל אם לא מצאת כיניםבתאל1

אז אולי אין כינים?

היא מגרדת הרבה את השיערחולמת להצליח
לכן חשבתי
באיזה מסרק סמיך את משתמשת?מישהי מאיפשהו
אסי 2000 הכי טוב
כן משתמשת בוחולמת להצליח
לבדוק אם זה זיעה/קשקשים/יובש.מוריה
לא בהיכרח שיש כינים.
המלצהעם ישראל חי🇮🇱

הבת שלי הייתה מעל 3 שנים עם כינים...כן כן....

מה לא ניסינו?

כל מקלחת טיפול, עם ובלי חומרים, אספנו לצמה, שלחנו עם תרסיסים . מציינת שיש לה שער ביסלי מסולס  שזה עוד יותר מקשה על ההוצאה של הכינים והביצים. 

עד שעשיתי קצת בירור והגענו למסרק ,שיבורך מי שהמציא אותו.

זה כלל לא קשור לאיזה חומר את שמה.

את פשוט צריכה להשתמש במסרק הזה ובגלל צפיפותו, הוא גורם לסילוק כל ביצי הכינים (שזה למעשה הגורם המכריע להמשכיות שלהם!)

קניתי את המסרק הזה ,בתוספת חומר ששלחתי אותו לפני לבית ספר ללא שטיפה.

תקשיבי, אחרי שבוע של שימוש, אין כינים ברוך השם כבר שנה וחצי !!!!!!!!

קוראים למסרק ASSY 2000

אני חפפתי לה עם שמפו רגיל, אחר כך מרחתי את החומר וסירקת עם מברשת רגילה כדי להתיר קשרים ולמנוע כאב לילדה, אחרי כך מסרקת עם המסרק כינים וזה וואווו.

טיפול שמרני אחר כך פעם פעמיים בשבוע עם המסרק לא חייב עם חומר אפשר מרכך שיער ואז לעבור עם המסרק ולוודא שאין ביצים... 

בהצלחה !

תודה, אנחנו משתמשים במסרק הזהחולמת להצליחאחרונה

אבל עדיין לא מוצאת כינים, אולי אני לא בודקת טוב

כי כשאחות שלי בדקה לה בעבר היא כן מצאה כינים.

יש חומר שגורם לשיער להיות יותר קל לסירוק?

טהרה אחרי לידהסטודנטית אלופה

שלושה שבועות אחרי לידה וכבר קשוח קשוח עם ההרחקות, דייייי מיציתי😑

כבר קרוב לשבוע יש לי רק כתמים ורודים כאלה לסירוגין, אבל כל בדיקה יוצאת עם כתם.

יש לכן טיפים איך לקצר את הכתמים??

לי מאוד עזר בלידה האחרונהחולמת להצליח

הספריי של אלופירסט,

הייתי מרססת ממש הרבה באיזור והדימום ממש התקצר לי, אחרי 5 שבועות אני חושבת שכבר היה די נקי.

בסוף טבלתי אחרי 7 שבועות אני חושבת אבל בעיקר בגלל שפחדתי לעשות בדיקה שם..

בהצלחה!

אנסה, תודה❤️סטודנטית אלופה
זה די לא אמור להיות קשור...יעל...

אני משתמשת בספריי הזה לכל מיני דברים ועזר לי בטירוף עם תפרים של לידה קיסרית.

אבל הדימום מגיע מהרחם. ולכן דברים שיכולים לעזור זה דברים שמכווצים את הרחם.

למשל- קינמון, מחיצות רימון, טיפות מסטיק תימני...

כמו מה שעוזר לקיצור מחזור.

בהצלחה ממש!!

האמת נכוןסטודנטית אלופה

אנסה את מה שאמרת

תודה❤️

מנוחה מוחלטתאפונה
או כמה שיותר קרוב לזה.
וואי לא מסוגלת לשבתסטודנטית אלופה
ב"ה כן מאפשרים לי לנוח, אבל האופי שלי פחות מאפשר🫣
^^^^^הריון ולידהאחרונה
להתייעץ עם רבהשקט הזה
לא כל כתם הוא צבע אסור, אחרי לידה יש מקום להקלות מסויימות בכמות הבדיקות, באופן ביצוע הבדיקה
מיטה מתחברתשירה28

יש למישהי המלצה?

לא עריסה, מיטה שתתאים עד לפחות גיל שנתיים

ראיתי ממש יקרות ב2000 לפחות , אשמח אם יש למישהי רעיון אפילו מאולתר כמו נגיד מיטת איקאה כמובן בצורה שיהיה בטיחותי 

יש מיטה מודולרית של איקאההתברזל!

מתרחבת מגודל של מיטת מעבר למיטת נוער רגילה, בהתאם לשלב.

עולה סביבות ה600 אם אני לא טועה, בלי מזרון

יש ביד2/מרקטפלייס מלא מוצרים במחירים טוביםכבתחילה
אנחנו השכרנו ממיטחברתזוית חדשה
מיטת יחיד פשוטהדריאל

אנחנו קנינו ביד2 מיטת יחיד פשוטה מעץ ושמנו אותה בין המיטה הזוגית לקיר. אפשר לקנות מעקה לצד השני אם אין אפשרות להצמיד לקיר. אצלנו לא היה צורך לחבר את המיטות עם איזשהו חיבור כי היה ממש צמוד אבל אולי אפשר עם אזיקונים לחבר בין הרגליים של המיטות כדי שיהיה יותר בטיחותי.

היה מאד נוח לשכב לידו, להניק ואז לחזור למיטה שלי. 

לנו יש עריסת מטר מעץמוריהאחרונה
שאפשר להוריד לה דופן. ואז לשים אותה צמוד למיטה.

לא יודעת אם בטיחותי או לא, אבל עשינו את זה תקופה.

מוצץ לסרבנית.. היו על זה כמה שרשורים ולא מוצאתאחת כמוני

בת 3 שבועות. כל מוצץ גורם לה לרפלקס הקאה. האצבע שלי והנקה זה הדבר היחיד שמרגיע.

יש לכן המלצות למוצץ שסיכוי סביר שיעזור?

ניסיתי את הקטן של בית חולים, מוצץ של מאמ, ופטמת בקבוק של בית חולים.

המתוק שלי ממש אוהב את הסובינקססטודנטית אלופה

מידה 2-2-

וניסית גם אחרים ?אחת כמוני
ניסיתי את מאמסטודנטית אלופה
👍אחת כמוניאחרונה
טוב זה עוד רחוק ואולי לא ריאלי...גלויה

אבל זה חלום.

מישהי פה למדה/ לומדת תרפיה באומנות

במבחר?

או באוניברסיטת חיפה?

לא יודעת אם יכול להסתדר, במיוחד שאנחנו אמורים להתחיל מסע טיפולים...

אבל אולי מתישהו

אאמין בעצמי שאני יכולה

ויסתדר לא על חשבון המשפחה

וכו'...

בקיצור:

1. האם במבחר מקבלים גם מהציבור התורני - לאומי?  (למדתי באולפנית, עשיתי שירות לאומי...)

2. אני גרה ב"ה בגרעין תורני בצפון

שמחים שמצאנו סוף-סוף את מקומנו

ו-לא נוהגת ואין מצב שאוציא רישיון.

אז אוניברסיטת חיפה הרבה יותר נגישה לי.

אז מישהי מניסיון יודעת להגיד על רמת הצניעות שם?

תודה

יום אחד אמצא את מקומי.

סתם, ב'ה דברים פה מתקדמים

אולי אולי משהו יתקדם פה לעבר עבודה בעז"ה

וגם פתחתי השנה סוף-סוף עוסק פטור לעיצובים שלי...

ובכל זאת

החלום לעזור למתמודדים עם אומנות

נשאר.

אם וכאשר... צריכה להשלים את הקורסים בפסיכולוגיה

ואולי גם עוד שעות אומנות כי עבר הרבה זמן...

ועלות של לימודים גם איכשהו.

קיצור

אשמח לתובנות מניסיון.

לפחות בעבר במבחר קיבלו רק כאלה שלמדו במסגרת חרדיתיעל מהדרום
לק"י

זה מה שזוכרת שקראתי או שמעתי.

בהצלחה עם החלום!!

תודה!גלויה

כן... חשבתי אולי השתנה.

נכון ללפני כמה שנים מבחר לא מקבליםבוקר אור
כמעט בלתי אפשרי להתקבל למבחר דתיות לאומיותPandi99

מנסיון כואב

בחיפה ממה שאני מכירה זה מקום חילוני.. 

תודה. אוףגלויה

באסה שנופלים בין הכיסאות.

כן, חיפה נשמע הכי חילוני... כנראהשלא כדאי .

מממשש באסה ! מזדההPandi99
למה בעצם לא כדאי?רוני 1234

רוב הציבור הדת"ל לומד ועובד במקומות חילוניים, אני לא חושבת שזה צריך למנוע ממך להגשים חלום.

אגב, אני מנחשת שרוב גדול בתואר הזה הוא נשים אם זה עוזר לך…

^^ מסכימהכבתחילה

אח''כ תטפלי רק בילדים/אנשים דתיים?

כנראה שלא בהכרח, במיוחד שצריך לעשות סטאג'/עבודה מעשית במסגרות לא דווקא דתיות.

חבל להמנע רק בגלל הסיבה הזאת. 

בתחום האומנות הייתי בודקת שבמקומות לא דתייםיעל מהדרום

לק"י

אין בעיות צניעות בקורסים.

כל מיני ציורים לא צנועים בלשון המעטה.

תודה על ההסבררוני 1234

באמת לא חשבתי על זה… היה לי בראש יותר הפן הטיפולי ופחות האומנותי.

עדיין כדאי לברר טוב לפני שפוסלים.

זה מה שהתכוונתיגלויה
אני חושבת ששווה לברר מול סטודנטיות שםיעל מהדרום
עולם התרבות הוא מאוד מאוד חילוני. וגם ההוואי,Pandi99

הדיבור, אירועים, וכו

יש כאלה שלא מפריע להם

אבל אם הפותחת שאלה כנראה שלה מפריע

חברה שלי דוסית למדה בחיפה. משערת שיש עודשיפור
תודה!גלויה
למד תרפיה?
כן. תרפיה באומנות. עכשיו עובדת בזהשיפור
וואוו!!גלויה

יש מצב לדבר איתה?

אם זה בסדר...

אני מכירה כמה וכמה, ואולי התנאים לתואר שניממשיכה לחלום

שונים מתנאי הקבלה לתואר ראשון, אז ממש לא כדאי להתייאש מראש

הבעיה המשמעותית יותר שזה נסיעה רצינית

ולא יודעת אם זה מתאים לך..

אני מציעה לך לחפש בנות שלמדו את התואר גם בחיפה וגם במבח''ר ולשאול אותן ישירות.

מישהי למדה בבר אילן?גלויה

יש תואר די חדש

בתקווה שכן יהיה מקום נורמלי

מבחר לא מקבליםDevora

אם עשית בגרויות.

יש גם אופציה באונו, יש מסלול חרדי.

ואם את באיזור שיש תחנת רכבת, זה לא נראה לי כל כך נורא.

זה לא הפרמטרDoughnut
אני עשיתי בגרויות ולמדתי שם, לא לפי זה הם בוחנים.
זה אמור להיות קשורDevora

כי זו לא הוראה שלהם, אלא של המל"ג.

יש אפשרות להיכנס עם בגרויות, אבל בדרך כלל זו ועדת חריגים.

הוראת המל"ג קשורה לחינוך חרדי, לא לבגרויותשיפור
יש חינוך חרדי עם בגרויות, ולא תהיה להם בעיה להתקבל למבחר 
אבל הם מסתכלים על מוסדות עם בגרויותDevora

כלא חרדים.

בעצם את מבחר הקימו כדי שתהיה לציבור חרדי ללא בגרויות, אופציה ללמוד לימודים גבוהים.

מבחינתם אם יש למישהו בגרות, הוא לא זקוק למבחר, ולכן זה לא מקומו.

אני יודעת את זה כי בעבר ניסיתי ללמוד במבחר, ולפני הראיון שאלו אותי איפה למדתי, והסבירו שתהיה בעיה קשה, והאופציה היא רק דרך ועדת חריגים. (למדתי במוסד חרדי עם בגרויות).

אולי משם ההיכרויות שלכן. (מהחריגים).

לאDoughnut
השלמתי בגרויות והתקבלתי לשם ללא בעיה וללא ועדת חריגים, ולמדו אתי בכיתה כמה בנות שעשו בגרויות בסמינר. זה יותר הולך לפי סגנון הסמינר מאשר הפרמטר של הבגרויות.
אבל אםDevora

היית לומדת מראש בתיכון שלומדים בו בגרויות,

כנראה שהייתה לך בעיה קשה.

אין לי עניין לכתוב את זה שוב ושוב.

פשוט תבדקו. זו ההוראה של המל"ג.

ביקשו ממני את מס המוסד שלמדתי, ומיד המזכירה אמרה לי שיהיה קשה, כי זה מוסד עם בגרויות. אולי יש סמינרים מוחרגים. אין לי מושג. למדתי בתיכון חרדי רגיל. לא סמינר.

אני התקבלתי בלי בעיותרקאני

למדתי בסמינר בית יעקב עם בגרות מלאה

לא סמינר גדול

הנקודה היא לא בגרות אלא תעודת בגרות חרדיתעכבר בלוטוס

אם למדת באולפנת תהילה ויש לך תעודת בגרות חרדית- תתקבלי

אם למדת בתיכון חב"ד ששייך לממ"ד ויש לך תעודת בגרות של ממד לא תתקבלי. למרות שבעלך ואבא שלך עם חליפה ואת עם פאה וגרביים

יש גם מוסדות חרדיים עם בגרות של ממד (בדיוק כמו שיש אולפנות של חרד"ל עם סמל מוסד ובגרות חרדית)

אולי למדת באחד מהם (חסידויות ספציפיות, נושרים ואולי גם ספרדים חלק)

רואה חברות שעשו בגרות חרדית, החיים שלהם הרבה יותר קלים מבחינה אקדמית

באמת חבל שלא כל האולפנות עושות חרדי 

אז אולי שינו כללים, מתי זה היה?שיפור
אני מכירה כאלו שהתחילו לימודים שם לפני 10 שנים
מכירה הרבה עם בגרויות שלמדו שםשמ"פ
אין לי עניין להתווכחDevora

תתקשרו לשם לשאול.

זו הוראה של המל"ג.

לי אמרו שמקבלים רק מהחינוך החרדי, לא קשור לבגרויותשיפור
יש גם אולפנות דת"ל ששייכות לחינוך החרדי שיכולות להתקבל כמו אולפנת למרחב בפתח תקווה ותהילה בירושלים
תודה!גלויה
נכון, אבל העלות ממש גבוהה אני חושבת. (כי זה לא שכ"ל אוניברסיטאי)
זה לא הבגרויותרקאני

אני התקבלתי למבחר

ועשיתי בגרות מלאה

זה הסוג מוסד

למדתי בסמינר ולא באולפנה

תודה לכולם על (מבחר...) התשובות גלויה

החכמתי.

(יש לי עוד כ"כ הרבה לעשות

ולשנות את עצמי

כדי להתקבל...

אבל זה נותן אופק).

אם מישהי תוכל להתייחס למה שכתבתי בסוףגלויה

אשמח (תודה לך שהגבת בפרטי!)

ש

אנחנו צריכים להתחיל את המסע לivf (אני לא מאמינה עדיין)

בעז"ה עוד יהיו לי קטנטנים

אז איך זה ישתלב

והאופי שלי - דחיינות, איחורים... צריכה להשתנות הרבה.

ויש עוד הרבה עניינים לטפל בהם

כמו ללמוד להיות אמא טובה יותר...

ולהשלים קורסים בפסיכולוגיה

ולממן עוד תואר...

קיצור

דימיון.

יכולה רק להגידעוד מעט פסחאחרונה

שזה באמת תואר קשה ודורש מאוד.

לא יודעת איך עושים את זה עם קטנטנים. למרות שמכירה כאלה שעשו ושרדו.

ממליצה לך ממש ללכת בעצמך לטיפול באומנות. תכירי את התחום מחוויה אישית ממש (מה שיקל עלייך אחר כך בלימודים) ואולי הטיפול יעזור גם מול הפחדים והתהיות.

זה יכול להיות צעד ראשון בכיוון.

אפשר לפרוק?אנונימית בהו"ל

מרגישה שאין לי כבר כח

אנחנו גרים ברחוב מלא ילדים

ויש כאן אימהות שמשחררות את הילדים לבד

והם פשוט עושים נזקים כמו לאבד בימבות, להשתמש באופניים ולפנצ'ר ועוד ועוד

וגם דורשים את התשומת לב שלי כאמא שנמצאת ומבקשים עזרה בכל מיני דברים

אין לי כח להיות הגמח של השכונה

בקושי לילדים שלי יש לי סבלנות

אבל מצד שני אין לי ברירה אלא להציל את הילד של השכנה שמשייט לו בכביש

או ילד שמרביץ לילד שלי ואני צריכה פעם אחר פעם להזיז אותו ממנו ואין שום אמא בסביבה שתקח אחריות ופשוט תקח אותו הביתה

אלו אימהות ספציפיות אבל הן פשוט לא נרמזות בכלל

ואין לי כבר כח

אוףף

זה גורם לי ממש לכעסים וגם להתבאסות על עצמי כשאני כועסת על ילדים של אחרים

אבל באמת זה פשוט חוסר אונים מטורף כשאני חייבת לטפל בעשרה ילדים לפחות במקום רק בשלי הפרטיים

חזרנו מקודם הביתה ומצאתי בימבה חדשה שלנו מלפני כמה ימים שבורה על יד השכנים, וילד אחר מהשכונה עליה. היא הייתה בתוך החצר שלנו בבוקר

וזה כל כך מעצבן כי גם אין לי שום יכולת לדעת מי הוציא ומי שבר. בקיצור, הנזק כולו נספג על ידנו

לא יכולה להשאיר כלום בחוץ. כלום כי ילדים נכנסים ולוקחים

וגם בקטע של אוכל, אין לי כח להאכיל את כל השכונה ולא בא לי לחתוך תפוחים לילדים שאמא שלהם נופשת בבית

(וגם אחרי שאני לא מסכימה, לא בא לי שהם יבהו צמוד אלי בתפוחים הנחתכים לילדים שלי)

סופריקה

אני בהלם. לא מבינה איפה האימהות שלהם???ממתקית

הן לא מפחגדות עליהם?
כנראה סומכות עלייך...חחח

הייתי מעדכנת אותן בעדינות בסכנה, אפילו שהן חברות טובות.
אולי זה כביש צדדי ללא רכבים, אז הן מרשות לעצמן? (שזה גם סכנה!!!)

ולא מבינה איך בחוצפתם הם נכנסים לגינה שלך??? הזוי. 
הייתי שמה שער וגדר אתמול.
זה לא לעניין

חושבת על חופשה באיזור טבריה. בטיחותי שם כעת? וגםפלפלונת
לגבי הדרך הכביש די חוצה את איזור הגליל ממערב למזרח. תוהה אם שייך בתקופה הזו. יודעות לומר לי? פשוט בחדשות אומרים ירי לאיזור הגליל ואין לי מושג מה בדיוק הכוונה.
אנישם חיים בכל מקום..פה משתמש/ת
אם את רוצה חופשה שקטה אז כרגע הצפון לא הכי הולך להיות שקט- צה''ל חוזר לתקוף בלבנון..מה שאומר שכנראה יחזור להיות מופגז

טבריה אמנם לא הכי מופגזת ..אבל תלוי בך..

בגדול איזור טבריה הוא בין היותר שקטיםטארקו
גם בשיא ההסלמה מאיראן וחיזבאללה, היה סוער יותר צפונה(גליל עליון) ויותר דרומה(חיפה) וטבריה כמעט ולא..
תודה. טוב, לפי החדשות. נראה לי נחכה כרגע..פלפלונתאחרונה

אולי יעניין אותך