אנשים רוקדת בגשם
אני צריכה קטעים יפים של הרב קוק.
נכון שהכל יפה. אבל קטעים שריגשו אתכם עותר מאחרים.
לא כזה משפט טוב.. אבל הוא קשור ליום העצמאותירא שמים!
והרב שלי שנה שעברה העביר לנו על זה שיעור שממש נקלט לי בראש..
"מקור הציונות הוא התנ"ך, והוא הנותן לה את כל העומק וההוד. לא הד קול, שעם שנאוי בעולם הולך לבקש לו מקלט בטוח מרודפיו – הוא לבדו ראוי להשיב לתנועת עולמים זו את חייה, אלא שגוי קדוש, סגולת העמים, גור אריה יהודה, נעור מתרדמתו הארוכה, והנה הוא הולך ושב אל נחלתו אל גאון יעקב אשר אהב סלה.
(איגרות ראי"ה ב' תקע"א)
רוקדת בגשם
תודה רבה!
יסוד חשוב ברב זצ"ל, מתאים גם לסטיקר לדעתי.תכלית הכוסף

"האהבה הגדולה שאנחנו אוהבים את אומתינו לא תסמא את עינינו מלבקר את כל מומיה אבל הננו מוצאים את עצמיותה, גם אחרי הביקורת היותר חופשית נקיה מכל מום. כולך יפה רעייתי ומום אין בך".

(אורות ישראל ד'/ג')

חשובירא שמים!
אנשים יודעים שהרב קוק היה אוהב יהודים וכו' אבל הוא אומר במפורש שזה לא אומר שאנחנו צריכים לדעת שיש להם מומים
כןתכלית הכוסף

באופן כללי, אנשים אומרים דברים בשם הרב זצ"ל מכל מיני משפטים או חצאי פסקאות שהם קראו. לא קולטים שהרב זה תןרה שלמה ולא צ'ופרים של בנ"ע

אכןירא שמים!
בתחילת שנה הרב שלי נכנס בקומנרויות⁦
הוא אמר ש'הצדיקים הטהורים' זה מפסקה שדי קשה על בנע.. הכוונה שלה שבמקום לנסות להשפיע תוסיף טוב אצלך (על משקל המשל של הרציה עם הכוס)..
וואי זה נוראי באמתתכלית הכוסף

השבוע דיברתי עם מישהי על סמארטפונים וחברה מעורבת וכו' פתאום היא התחילה להגיד לי שהרב קוק חשב כמוה במאמר הדור וזה ושאני חולק על הרב, והיא הזכירה את 'הצדיקים הטהורים' וכו', שאלתי אותה- "את לומדת הרב?" היא ענתה לי-"לא בצורה מסודרת וזה, בעיקר מפעולות שאני מכינה וזה". התאפקתי לא לצחוק נתתי לה שמוס אחכ...

אכן..ירא שמים!
⁩⁦
אמרתי לחניך שלי שתורה קודם לעם ואסור לעשות טוב לעם ישראל אם זה סותר את התורה..
הוא אמר את זה לרכזת בבנע והיא ענתה לו שהרב צבי יהודה אמר אשר בחר בנו וכו' ו'מתוך כך נתן לנו את תורתו.. אז עם קודם לתורה..
אם הרב צבי יהודה היה יודע שככה פירשו אותו⁦
נו,רוקדת בגשם
בשביל מה יש את הרב טאו?
הו,תכלית הכוסף

אחת שמבינה עניין.

לא חייב הרב טאוירא שמים!
כל תלמידי הרב צבי יהודה ותלמידיהם זה בסדר.. העיקר שלא איזה קומו שלא יודעת כלום מחייה..
נכון נכוןתכלית הכוסף

אבל הרב טאו זה משו מיוחד

ה' ישמורתכלית הכוסף

הרב אלגאזי פעם היה אצלנו בישיבה והעביר שיעור על גדר מצוות תלמוד תורה וכו' ואז הוא זרק איזה משו על לימוד תורה לנשים, ובתוך כך סיפר שכשהיה אברך צעיר הוא למד סדר ערב בבית, ובאותו זמן למדו בבא בתרא אאלט, ויש שם בדיני טומאה וטהרה 'פיל שבלע כפיפה מצרית' והוא כזה חושב, פתאום אשתו שואלת מהמטבח- "נו, מה קרה בסוף עם הפיל?" ואז הוא הזהיר שנשים צריכות להיזהר בלימוד תורה כי יכול לצאת מזה תקלה גדולה...

שמעתי גם סיפורים אחרים על אותו סגנוןירא שמים!
אבל זה לא קשור.. איך להבין את הרב קוק זה יכול לקרות בכיף גם לבנים שלא למדו
הרב קוק זה מיוחדתכלית הכוסף

לענ"ד צריך בהתחלה לפחות ללמוד עם פירוש או עם רב שיודע ומבין. אפשר גם ללמוד אבל הרב זצ"ל כותב בסגנון ארוך ומסורבל ולפעמים קשה להבין או שאפשר להבין לא נכון בטעות...

ברור..ירא שמים!
לא לומדים הרב קוק לבד! ולא לומדים אורות בשיעור א!
כאילו.. באיזה שלב מותר ללמוד הרב קוק.. אבל להכיר את הראש לפני
אצלנו בישיבהתכלית הכוסף

יש מישהו שלומד ריש מילין וקל"ח פתחי חכמה של הרמחל...הזוי פשוט

יש ספרים שאפשר להתחיל כבר בגיל צעיר, נגיד אורות התשובה ועין איה, שזה אמנם ספרים עמוקים אבל לפחות ברובד הפשט את הרוב אפשר להבין.

ריש מילין בתיכון?!ירא שמים!
הוא הורס לעצמו את החיים.. (אאכ הוא יחיד סגולה)
הוא לא יחיד סגולה ולא אבטיחתכלית הכוסף

סתם הוא חושב שהוא באמת מבין משהו...

נקווה שהנחיתה לא תפצע אותוירא שמים!
אתה באמת רוצה לדעת איך הסך נראה אחר כך?רוקדת בגשם
לא, זו אשתו של הרב אלגאזי שרוצהתכלית הכוסף

|משתעל|פוסעת

תכלית הכוסף

עכשיו ראיתי

זכיתי לכוון לדעת גדולים

פוסעת

חשבתי עליך בשבת

אחותי אמרה שהיא גבוהה יותר ממני (היא בת 7) אז אמרתי לה לא נכון אז היא נעמדה על כיסא, אז גם אני נעמדתי על כיסא

אמרתי לגיבורה בדממה ש"מבסוט חייב להיות פה עכשיו"פוסעת

אבויתכלית הכוסף

מעוז הנמוכות פה בערוץ

אה התכוונתי לאחותי.. גיבורה יותר גבוהה ממניפוסעת

בסדרתכלית הכוסף

להיות יותר גבוה ממך זה לא כ-זה בעיה...

וואי זה שיא הכןפוסעת

אני יותר גבוה ממך אבלתכלית הכוסף

אתה..פוסעת

עכשיורוקדת בגשם
@ירא שמים!@מבסוטטט
אתם צריכים להביא ציטוט לכל תגובה של ניצלוש שלכם.
בדיוק חשבתי על זה שנצשלנו פה קצת הרבהתכלית הכוסף

כיף⁦ירא שמים!
צריך למצואירא שמים!
מוכרים או לא מוכרים או לא משנה?סתרי המדרגה
לא משנהרוקדת בגשם
1-10סתרי המדרגה
1) "הצדיקים הטהורים אינם קובלים על הרשעה אלא מוסיפים צדק, אינם קובלים על הכפירה אלא מוסיפים אמונה, אינם קובלים על הבערות אלא מוסיפים חכמה"

2) "אין לאדם להתבהל מלראות את חסרונותיו המרובים כמו שהם, כי בכל אופן צריך הוא לדעת שהידיעה בעצמה מחסרונו וגריעותו, זאת היא כבר מעלה, עליה ודרך של רפואה."

3) "כל זמן שהענווה מביאה עצבון היא פסולה, וכשהיא כשרה מוסיפה היא שמחה, גבורה וכבוד פנימי"

4) "היאוש שבא בתוך הלב הוא בעצמו מורה על מרדות פנימית עדינה, הנובעת מתוך הכרה עליונה של מוסר ושל קדושה. על כן ראוי הוא שהיאוש בעצמו יחזק חיבו של אדם, שלא יפחד וישוב מכל חטא בתשובה מלאה שלווה ואומץ רוח"

5) "כל תשובה שהיא שלמה, מוכרחת היא לפעול שתי פעולות נגדיות על הנפש: מצד אחד, חרדה ויגון על החטא והרע שבתוכו, ומהצד השני, ביטחון ושמחה על הטוב, שאי אפשר לו שלא ימצא האדם בתוכו איזה חלק ממנו"

6) "המוסר הפנימי צועק הוא בקרבו של אדם: בן אדם, שובה מעוונותייך. לפעמים הצעקה כל כך הומה היא, עד שהיא מערבבת את כל ההרמוניה של החיים, והאדם מוכרח לעלות במעלות הרוחניות הגבוהה מערכו, עד כדי לבסס את סדר עולמו הפנימי."

7) "בכל עליה ועליה נמצא תמיד מצב של העדר הקודם להויה, שהוא מתגלה בתור מצב של נפילה וחלישות כח רוחני, הקודם לתגבורת כח ממקור יותר נעלה."

8) "כל נפילה היא מכשרת עליה כפולה"

9) "מקור הגלים הרוחניים בנפש היחידית ובעולם, הם באים מפני ההתאמצות הפנימית שהכל מתאמץ להתאים אל שפעת אור אין סוף."

10) "יצירה בלתי פוסקת היא לחשוף את מכמני הנפש, בכל אופן ובכל צורה שיעלה בידו של אדם. הצגתה של עמדת הנפש באיזה פרק שהוא, היא מלאכה הגונה שמביאה אורות בתוך נתיבות מחשכים."

11-20סתרי המדרגה
11) "הלימוד שאדם הוא יציר מורכב ברוחניותו משתי נפשות - נפש טובה אלוקית, ונפש רעה בהמית - הוא אחד מהיסודות היותר נכבדים להארת הדרך של ההבנה האנושית במהות הנפש, והשביל היותר סלול לדרך החיים המוסריים השלמים."

12) "כששוכחים את מהות הנשמה העצמית, כשמסיחים דעה מלהסתכל בתוכיות החיים הפנימיים של עצמו, הכל נעשה מעורבב ומסופק. והתשובה הראשית, שהיא מאירה את כל המחשכים מייד, היא שישוב האדם אל עצמו, אל שורש נשמתו, ומייד ישוב אל האלוקים, אל נשמת כל הנשמות, וילך ויצעד הלאה מעלה מעלה בקדושה ובטהרה."

13) "לעולם ידון אדם את עצמו, וידע שהוא צריך להוציא אל הפועל את האמת ואת היושר שלן, את אותה האמת ואותו היושר שהוא חש בפנימיות רוחו. אז מובטח לו שילך בארחא דמהמנותא"

14) "שום מטרה רוממה לא ישיג האדם, אם ישכל אץ הנקודה השכלית הפנימית שלו, ואת היושר העצמי החבוי בתוכיותו. כל המדרגות העליונות שירצה לטפס עליהן בלא הדריכה על המדרגה הקרובה הזאת, של נקודתו העצמית, של המזג הפנימי אשר לשכל ולרצון בתוך תוכו, לא יוכלו להביא פרי. על כן על זאת יתפלל כל חסיד "לב טהור ברא לי אלוקים ורוח נכון חדש בקרבי."

15) "עיקר היגיעה ומניעת הנחת רוח הפנימח בא לאדם ממה שהוא מתרחק ממה שהוא מוכשר לזה מסגולות נפשו."

16) "כל אדם צריך להרחיב את שכלו כפי כשרונו, בפרט בכל דבר המתייחס לעיקר השלמתו ושורש נטייתו, שהיסוד הראשי הוא דעת ה'. ומי שהוא מוכן בכוחות של הרחבה, אי אפשר לו בשום אופן להסתפק בקיצור וצמצום."

17) "לפעמים יחפוץ אדם להיות בערך פשוו ביחס לעבודת שמיים, אבל מפני שיש לו כשרון להשכיל ביותר עומק, על כן אין מניחים את דעתו בזה, כדי שיתיגע ויוציא פנינים למען יביא בזה תועלת לעולם. והם מכלל יסורים של אהבה בערך הרוחניות."

18) "האדם צריך לכבד מאוד את רצונו ונטיות נפשו, שהם ההתגלות הנכבדה שבהוויתו, אבל דווקא מפני זה צריך הוא לייסר את נפשו במוסר חכמה תמידי, כדי שיבוא למידה זו, שנטיותיו ורצונו יהיו ראויים לכבוד, כי יתלהבו תמיד אל הטוב והנכון יותר ראוי ונחמד."

19) "כל אדם יש לו את המסלול שלו שעל ידו הוא בא לאשרו, לתכלית הוויתו, שבו הוא מתדבק ליוצרו, ולא יוכל לבוא למגמת חפצו במסלול אחר, אף על פי שהוא מסלול ישר בעד אחרים. על כן צריך כל אחד להיות מוקיר מאוד את מסלולו המיוחד. וזה הדבר נוהג באיש פרטי, וקל וחומר בכללות עם, שכפי ההתעלות וההתרבות של הכלל לעומת הפרט, ככה תתגדל החובה והדיוק הנמרץ לשמור את המסלול המיוחד שעל ידו הכלל כולו מוצא בו אושר רב."

20) "כל כשרון, כשהוא מתגלה לפנינו מושך אותנו כולו אליו. שוכחים אנו, שלא במעלה אחת, לא בכישרון אחד, ישתכללו הברואים, וכי מקום צריך להמצא לכל הכשרונות כולם להשלים את ארג החיים בכל יריעותיו."

(20 מוקדש ל @משתדלת יותר ההסבר להיותי צולעת ופרווה שם, שם; פה, פה)
יש תודה 🤗 🤗רוקדת בגשם
אוקירגע שלם

1-

"ואני בתוך הגולה", האני הפנימי אינו מתגלה לאדם, רק לפי מדת הטהרה והקדושה שלו, לפי המידה שבה הנשמה מאירה באדם. חטא האדם הראשון בכך שהתנכר לעצמו, בכך שהקשיב לדעתו של הנחש ואיבד את קולו הפנימי. חטא כשלא ידע להשיב תשובה ברורה לשאלה "איכה!?". חטא עם ישראל כשהלך אחרי אל זר מפני ששכח את עצמיותו. חטאה הלבנה כשקנאה בשמש איבדה את שמחת חלקה כשהשוותה את עצמה אל זולתה. וכה הולך העולם וצולל באובדן האני של כל אחד, של הפרט ושל הכלל. באים מחנכים מלומדים מסתכלים בחיצוניות, מסיחים דעה גם הם מן האני, ומוסיפים תבן על המדורה, משקים את הצמאים בחומץ, מפטמים את המוחות ואת הלבבות בכל מה שהוא חוץ מהם, והאני הולך ומשתכח. וכיוון שאין אני, אין הוא, וודאי וודאי שאין אתה.

2-

"

כל הגדרה של אלוהים מביאה לידי כפירה. ההגדרה של אלוהים היא מעין פסל רוחני. כל התכונות שאנחנו מייחסים לאלוהים הן נכונות, רק כאשר אנחנו זוכרים, שאלו הם רק ניצוצות שמתגלים מתוך האור העליון שאינו יכול להתגלות.

3-

יסוד הכעס בא מצד חסרון היצירה.

4-

מי שאין נפשו משוטטת במרחבים, מי שאינו דורש את אור האמת והטוב בכל לבבו, איננו סובל הריסות רוחניות, אבל אין לו גם כן בנינים עצמיים. הוא חוסה בצלם של הבניינים הטבעיים, כמו השפנים שהסלעים הם מחסה להם. אבל האדם, מי שנשמת אדם בקרבו נשמתו לא תוכל לחסות כי אם בבניינים שהוא בונה בעמלו הרוחני, שאיננו פוסק תמיד עבודתו הזריזה.

5-מי שיש לו נשמה של יוצר מוכרח להיות יוצר רעיונות ומחשבות, אי אפשר לו להיסגר בתלמודו השטחי לבד, כי שלהבת הנשמה עולה היא מאליה ואי אפשר לעצור אותה ממהלכה.

6-

כשמסתכלים באמת בצד הטוב של כל אחד, מתאהב האדם על הבריות בחיבה פנימית, ואינו זקוק לשום אבק של חנופה.

7-

יש בן חורין שרוחו רוח של עבד, ויש עבד שרוחו מלאה חירות; הנאמן לעצמיותו - בן חורין הוא, ומי שכל חייו הם רק במה שטוב ויפה בעיני אחרים - הוא עבד.

בחתימה וגם בכ"א שלי יש עוד כמה..

אורת התשובהyagel

ב'

יש ספר "יש לך כנפי רוח", מלא פסקאות ממש טובותתכלית הכוסף

אבל אני צריכה אותם מוקלדים...רוקדת בגשםאחרונה
למישהו יש קישור לסרט כפולה פרק 2 לא ביוטיוב?מישהו יפה!
פורום ישל"צהאר"י פוטר

אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול

מי כאן וכמה אתם ותיקים?זיויק
כאן מאז אלף תשעמאות ו-2013שיח סוד
אשכרה.
פשייזיויקאחרונה
בדיקהטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 19:50

הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

דוגמאות בשיעור: 
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים? 
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר? 
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי? 
ועוד...

נושאים בשיעור: 
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי

נושאים בשיעור: 
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית ברכישה בתשלום דחוי

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת

וכן ב הלכות ברכות 

בהצלחה בלימוד

~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
למישהו יש קישור לדרייב לסרט למלא את החלל?

חורף בריא לכולם

היי, יש למישהו את כל סרטי משחקי הרעב בדרייב?אקרומנטלי

אולי יעניין אותך