ילדה בת חמש שמתקשה להיכנס בבוקר לגןתתתתת

לא רוצה להיכנס לבד, וקשה לה להיפרד ולפעמים גם בוכה...

התייעצתי עם הצוות, אני סומכת עליכם הם אמרו שטוב לה בגן ויש לה חברות..פשוט קשה לה כנראה להיפרד..

בסוף היום לפעמים גם מבקשת להישאר עוד קצת בגן...

דיברתי איתה שהיא כבר ילדה גדולה ושצריך להיכנס בשמחה...לא עוזר

ניסיתי גם לוח נקודות כזה שכל פעם שנכנסת בשמחה, מסמנים ובסוף פרס..

לא עוזר.. כמעט כל בוקר אני עוזבת את הגן לקול בכי שלה או לקושי שלה להיכנס...

יש לציין שנרגעת ממש מהר..

אין שינוי כלשהו חריג בחייה..

יש משהו לעשות? כבר אובדת עצות...

תודה!

משהו מוזר שעבד אצלנו פעםאופטימיתת
גיליתי שהיתה להם בגן קופת צדקה והייתי נותנת לו שקל או פחות ביד "שליח מצווה" ומבקשצ שיתפלל על משהו שקשור לאותו היום כשהוא תורם לצדקה (נגיד, היום יש לי תור לשיננית תעזור לי בתפילה שלא יכאב או כל דבר אחר) זה היה מעסיק אותו ולא היה לו פנאי רגשי לבכות ולהתעמק בפרידה.
דברים שעוזרים אצלנופאז
לעודד את הילד מראש להכנס כמו גדול
להכנס יחד איתו ולעזור לו להתעסק במשהו שעושים בגן- לשבת לצייר,להשתלב במשחק כלשהו, אפילו לאכול משהו שהביא מהבית

חיבוק גדול גדול עד שנמאס לו והוא מתנתק..
גם אצלנו ככה...עם כולן היה...בת 30
א. לא להיכנס לתוך הגן. לפעמים ככל שנשארים יותר ככה קשה יותר להיפרד. להחליט איתה מראש איפה נפרדים.
ב. לחשוב על דרכים נחמדות להיפרד- להיפרד בכיף, בנשיקת פרפר, בתחרות מי מגיעה ראשונה ל...
ג. אפשר להבטיח שעוד כמה דקות תתקשרי לדבר איתה
ד. אם את נכנסת- ליידע אותה מראש לכמה זמן. נניח עשר דקות, ולהראות לה בשעון מתי יעבור הזמן. לתת לה ללוות אותך עד לשער
ה. לצייר לה ציור שהיא תשלים אותו ותביא הביתה בסוף היום.
גם הבת שלי כזאת, כמעט בת 4 וחציבארץ אהבתי
היו תקופות שכן נפרדה בקלות אבל זה בא בגלים וכל כמה זמן שוב הפרידות נהיות קשות.
חוץ מכך מה שהזכירו כאן, אני מקפידה שכשאני הולכת מישהי מהצוות (שאני יודעת שהיא אוהבת) תחבק אותה ותעזור לה להתגבר על הבכי (כשהיא ממש מנסה לתפוס אותי שלא אלך, אני מבקשת מהסייעת שתיקח אותה ממני לחיבוק אצלה וככה אני לא זו שצריכה 'לנתק' אותה ממני).
ועוזר לי גם להזכיר לעצמי שזו הדרך להראות לי שהיא מעדיפה להיות איתי מאשר במסגרת, וזה בסדר גמור מצידי (זה לא כיף לי להיפרד ככה, אבל אני מבינה אותה שהיא מעדיפה להיות איתי, זה דבר טוב לדעתי...).
תחליטו על משהו נקודתי לפרידהאנונימית לרגע1

למשל: להגיד שלום מהחלון

לומר שאם היא תגיד שלום יפה ותהיה גיבורה, היא תקבל שלוק בסוף היום/ משהו אחר

לבקש ממנה להכין יצירה לאמא/אבא

בת חמש היא כבר גדולה אפשר לדבר איתהמטרי
קודם כל להגיד לה- שמתי לב שכל בוקר קשה לך להיפרד מאמא/ אבא וללכת לגן בשמחה. את רוצה לספר לי למה?
(בהנחה שטוב לה בגן והיא נהנית, ורק הקושי של להיפרד מההורים בבוקר מפריע!)
ילדה- אני רוצה להישאר איתכם בבית(נגיד...)
הורה- כן, זה מאוד קשה להיפרד בבוקר מההורים. את יודעת, שכשאני הייתי בגן, היה לי גם ממש קשה להיפרד מאמא שלי, מסבתא (שם הסבתא).
י- מה באמת?
ה- כן, באמת! את יודעת שגם אני הייתי רוצה להיות איתך כל היום? הלוואי שהייתי יכולה כל יום להשאר אותך, נכון?
י- נכון🙂
ה- איזה כיף שפעם בשבוע יש לנו זמן להיות ביחד כל היום! באיזה יום אנחנו כל היום ביחד?
י- מממ... בשבת!!
ה- נכון, בשבת! ואיזה כיף אנחנו עושים(ולפרט....)
את יודעת, אני חושבת שיהיה לנו יותר נעים בבוקר אם תלכי בשמחה לגן, מה את אומרת, את רוצה?
י- כן.
ה- מה את חושבת שיעזור לך ללכת בשמחה?
י- (אומרת פתרון) אם לא מצליחה למצוא פתרון- להציע לה משהן מהרעיונות הטובים שהציעו מעלי.
ליישם את הרעיון ולראות אם זה הצליח. אם לא- לדבר איתה שוב על פתרון אחר אבל להדגיש לה שאנחנו מבינים את הקושי שלה. ובאמת להבין שזה קשה... לא כיף להיפרד מההורים בבוקר וזה הגיוני ומובן. אולי בשיחה גם יעלו דברים אחרים שהיא תגיד ופשוט לפעול לפי זה...
בהצלחה!
תודה לכולן על התגובות!!תתתתת

ב"ה כבר שלושה ימים שנכנסת בשמחה!!

יום אחד עזר שהבאתי לה עוד ביסקוויט(מישהי פה רשמה שיכול לעזור אם מביאים משהו מהבית..ושאלה אותה אם זה יעזור לה להיכנס בשמחה, וזה עבד...)

ויומיים ראתה ילדה מהגן שפשוט רצה לגן ונכנסת לבד..

שאלתי אותה אם היא גם רוצה לרוץ איתה ולהיכנס, בקושי ענתה ורצה ונכנסה לבד..ב"ה!

הלוואי בעז"ה שיחזיק מעמד..

איזה כיף שעידכנת. בתור גננת נכנסת לי ללבנערת טבע
האמת שחלום שלי יומאחד להוציא ספר לילדים שמתקשים להיפרד בגן
נשמה! תפסיקי לדבר איתה על זה!!אם+7

כבר דיברתם,

הצעתם פרסים

התעצבתם

שמחתם כשהיא כן נכנסה יפה

וכו' כו'

זה מסין את ההתנהגות שלה!

לכן היא ממשיכה לעשות את זה.

נכון כל יום כשהיא חוזרת מהגן יש דיון איתה בנושא? סוג של "היום נכנסת יפה/ היה לך קשה היום " וכו'.

זה מה שגורם להתנהגות שלה להמשיך. היא עושה את זה למענכם ובשבילכם, עובדה שנרגעת אחרי זה, עובדה שרוצה עוד להשאר אח"כ בגן.

אם מבינים את השורש- הפתרון הוא רבע עבודה...

תגידו לה שמהיום מפסיקים לדבר על זה, היא גדולה וחכמה והבינה כבר. וכל בוקר תפרדו בחיבוק ונשיקה ודי.

ואין יותר דיבורים בנושא, אפילו לא עם הגננת, בטח לא בטווח שמיעתה, עדיף גם לא עם הבעל.

תאמיני לי שזה ידעך כל כך מהר שלא תאמיני!

תעדכני!!

בהצלחה!

ממש התחברתי לתשובה שלך!תתתתת

תודה! 

מסכימה עם כל  מילה!

איזה כיף! הלואי שתצליחי ליישם.אם+7

את יודעת,

לדבר ולייעץ הכי קל...

אני רוצה להזכיר...מלאניאחרונה
שגם להרגיש רע ולבכות זה בסדר ואף בריא להתפתחות של הילדה..
נכון שאנחנו בתור הורים רוצים שלילדה יהיה רק טוב ושלעולם לא תזכה להרגיש רע ולבכות אך הילדה צריכה לדעת וללמוד שאפשר להכיל אותה גם אם קשה לה ושזה בסדר גם אם כואב וקשה..
זה תורם פלאים ליכולות התמודדות בריאות עתידיות..
אין לשכוח זאת.
וחשוב גם למצוא את הגורם לכאב ולקושי.
בגיל 3 ילדים בוכים בהתחלת השנה כשההורים עוזבים אך עם הזמן לומדים להכיר את הילדים בגן ואת הצוות ולומדים שההורים אומנם עוזבים לזמן ספציפי אך חוזרים אחרי זה לאסוף אותם.
ואת אומרת שהילדה כבר בת 5 שזה כבר כמה שנים שהיא מכירה את הפרוצדורה ובכל זאת מגיבה כך ויש סיבה לזה.
אני שמחה שמצאתם פיתרון שמסייע לה להכנס ביתר קלות לגן אך להערכתי זה נותן פיתרון על פני השטח אך לא פותר את הבעיה שבאמת מפריעה לה וזה יתחיל עכשיו או בעתיד להתבטא בדרכים שונות..
אני לא הייתי מסיקה מכך שמה זה היה ביסקוויט או משהו בסגנון..? פתר את הסיבה שבוכה אלא מסית את תשומת ליבה מהבעיה באופן זמני כך שהייתי בכל זאת מתייעצת עם אשת מקצוע ואולי מביאה את הילדה למספר פגישות רק כדי להבין מה קורה ולראות איך לסייע לה מעבר לרובד החיצוני והזמני..
לילדה בת 5 לא תמיד יש את השפה ובכלל את ההבנה של מה קורה לה ומה קשה לה.
אשת מקצוע שזה התחום שלה יכולה להבין יותר ולדעת לתווך את הדברים לכם בתור הורים ולילדה ואולי אף לצוות הגן.......... תלוי מה מקור הבעיה.
אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מועדון מאמא דילmama273

🌸 מאמא דיל – דילים שאמא באמת צריכה! 🌸

כאמא ל5 ילדים בגילאים מגוונים, אני יודעת כמה אנחנו מחפשות לחסוך – בלי להתפשר על מה שחשוב באמת לילדים ולבית.
בדיוק בשביל זה פתחתי את מועדון מאמא דיל 💕

ערוץ שבו אני משתפת כל יום דילים שווים – כאלה שאני גם קונה בעצמי 👶🛍️

✔️ מוצרים שימושיים לבית ולילדים
✔️ מחירים משתלמים באמת
✔️ חוסך זמן וכאב ראש
✔️ רק דברים שעושים חיים קלים יותר

📲 להצטרפות לערוץ הטלגרם

📩 לא בטלגרם? אין בעיה!

אפשר להירשם ולקבל סיכום דילים מרוכז למייל (כפעם בשבוע):

👉 להרשמה במייל

מאמא אחת לשנייה – בואי לחסוך חכם 💕

מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך