שלום כולכן/ם.
פנו אליי בבקשה לפרסם הזמנה להשתתפות במחקר המקשר בין אירועי אובדן הריון ולבין בריאות ודאגה לבריאות.
אני רואה חשיבות בקידום מחקרים בנושא זה, אך לפני כן ערכתי בדיקה מקיפה שהמחקר אינו פוגע, והוא עדין ורגיש מספיק.
המחקר אכן רגיש, אך אם מאיזו סיבה אתן מרגישות לא בנח לענות- הפסיקו באמצע.
אני ממליצה למלא אותו- משתי סיבות:
1- לקדם את המחקר בנושא זה, שלא נחקר מספיק באקדמיה (אני גם עובדת על כך מהכיוון שלי בתרפיה במוסיקה, אפרסם בעזרת ה' בהמשך...)
2- השאלות שנשאלות במחקר יכולות לסמן לאישה האם היא נמצאת במצב רגיש שמצריך פנייה לטיפול על מנת להתמודד עם המצב הרגשי-גופני שלה.
בתחילת המחקר וגם בסופו, החוקרות מציעות לפנות לטיפול אם המענה על השאלות יצר קושי נפשי כלשהו, ואני מדייקת ומוסיפה: אם המענה על השאלות גרם לכן להבין שמצבכן הבריאותי (הרגשי) אינו טוב בחודש האחרון ויותר, בעקבות האירוע שעברתן- יכול להיות שכדאי לשקול ברצינות לפנות לטיפול כדי לסייע לעצמכן לעבד את האירוע שעברתן, ולהמשיך הלאה בטוב ובבריאות הנפש והגוף.
לא לכולן אני ממליצה ללכת לטיפול, יש בכולנו הרבה מאוד כוחות נפשיים להתמודד עם טראומות ומצבי דחק.
אך אם יש לכן/ם ספק- אפשר לפנות אלי באישי כדי לבחון זאת ולקבל אפשרויות.
ההזמנה לפניכן/ם. מוזמנות/ים לענות, מחקר חשוב בעיניי.
הזמנה להשתתפות במחקר בנושא הקשר בין אירועי חיים לבין בריאות
שלום,
בימים אלו אנו עורכים מחקר בבית הספר למדעי ההתנהגות במכללה האקדמית תל-אביב יפו שמטרתו לבדוק את הקשר בין אירועי חיים שונים כגון היריון, לידה ואובדן היריון לבין היבטים בריאותיים ורגשיים.
נודה אם תסכימו להשתתף ולתרום למחקר בנושא חשוב זה. ההשתתפות במחקר מיועדת לכלל הנשים והגברים בגילאי 20-40 (גם אם לא היו בהיריון מעולם או שבת זוגם לא הייתה בהיריון מעולם), למעט לנשים, ולבני זוג של נשים, הנמצאות בהיריון כעת. ההשתתפות במחקר כרוכה במילוי שאלון שאורך כ-15 דקות. מילוי השאלונים אנונימי לחלוטין.
למילוי השאלון, לחצו: Online Survey Software | Qualtrics Survey Solutions
בתודה על שיתוף הפעולה,
פרופ' רונית אביצור-חמיאל וד"ר סיגל לוי
נופר הוך בן-ישי, יהודה קאהן ודברה וולר
לקחתי ציטוטק בשבוע שעבר ביום רביעי.. שבוע סביב 8... הגעתי למיון אחרי שהעובר והשק יצאו ונשארה רק שארית קטנה שבשבילה הציטוטק. בשבת עלה לי החום ל39 עם רעידות. נסעתי למיון ושם לא היה נראה שיש חשד לזיהום ברחם או משהו שקשור להפלה או לציטוטק. קרה אולי למישהי משהו דומה? אני קצת תלויה באוויר... מאז לא עלה לי החום..