בת רביעית בדרךמיואשת******

אתחיל בבקשה שלא תסקלו אותי. למרות שבכנות אני לא חושבת שיש דרך לגרום לי להרגיש יותר גרוע ממה שאני מרגישה. אני מרגישה מפלצת.

אחרי 3 בנות ו3 קיסריים, כבר לא צעירה. 3 שנים של טיפולי פוריות. ההגיון אומר שאחרי כל הטיפולים הקשים והבכי והתפילות והצדקה שתרמנו וקברי הצדיקים שנסענו והזריקות ו... לא יהיה לי אכפת מה מין העובר. וככה חשבתי באמת, שלא אכפת לי, שאני אשמח העיקר תינוק בריא, העיקר תינוק סוף סוף לפני שנחמיץ את הרכבת.

אבל, לפני שבועיים נודע לנו שזו בת ומאז אני מרגישה זוועה. לא הפסקתי לבכות. נעלמה לי כל השמחה שאני בהריון, לא מצליחה בכלל להתחבר לעובר בבטן (אפילו לא מצליחה לחשוב עליה כעוברית) אני מרגישה כאילו נכשלתי (שזה מטורף מה אני אשמה בזה בכלל?)

מרגישה בדיכאון עמוק, ועוד יותר גרוע בגלל שאני בכזה דיכאון. מרגישה נגעלת מעצמי, מזועזעת מעצמי, מתחשק לי להרביץ לעצמי לנער את עצמי לצרוח עלי, מנסה לומר לעצמי שאני לא נורמלית. לא שפויה. מטורפת. אשה מגעילה, איך אני יכולה להיות כל כך כפוית טובה? כל כך רעה , לאיפה נעלמו כל הרגשות שהיו לי לפני ההריון ואיך שהתפללתי וחשבתי וקיוויתי העיקר לתינוק?

למה אכפת לי בכלל שזו בת, למה חשוב אם יהיה לי בן או לא?

כלומר, בסדר, הגיוני שאני ארצה בן, נראה לי טבעי לרצות משני המינים אבל לרגע אחד קלוש לא חשבתי שאגיב ככה, שהאכזבה תהיה כל כך גדולה. אני יודעת שזה לא נורמלי, אני מרגישה חולת נפש ואולי אני באמת כזו.

הולכת כרגע לפגישות עם פסיכולוגית אבל בינתיים לא מרגישה שזה עוזר.

כבר בבת השלישית קיבלנו הערות מאד לא נחמדות מהמשפחה גם שלי ובעיקר של בעלי. אני מפחדת ממש מהרגע שישמעו שזו בת ויתחילו שוב כל העקיצות והיחס המשפיל של אנשים והעצות שנאמרות בחיוך ובקריצה. אני לא יודעת אם זו רק ההרגשה שלי שמשפחות של בנות בלבד מקבלות יותר רחמים ועקיצות ומסתכלים עליהן קצת בעין עקומה מאשר משפחות של בנים בלבד, אבל ככה זה בסביבה שלי.

כמה שאני מנסה לומר לעצמי שהם המפגרים ולא בסדר, בכל זאת שנים על גבי שנים לשמוע משפטים דפוקים ולראות בעיניים איך הנכדים מקבלים יחס ממש ממש מועדף, נורא נורא קשה. וש"מנחמים" אותי שהבנות עוזרות בבית יותר או דברים מטורפים כאלו , כאילו בנות נולדו להיות שפחות ולשרת את הבנים זה רק יותר גרוע.

ועכשיו אני מפחדת שלא אוהב את הבת שלי כמו שצריך שלא אהיה אמא טובה , כרגע אני מרגישה תולעת. בן אדם כפוי טובה מגעיל שלא מגיע לו תינוק בכלל.

הבעל מאד מנסה לתמוך, לו זה לא כל כך אכפת הוא מגיב כמו אדם שפוי, שמח בתינוקת שה' שלח לנו ומודה כל רגע שהיא בריאה ורק אני דפוקה ומטורפת.

חלמתי על ברית וחלק'ה ובר מצווה. על בגדים כחולים ועל טרקטורים ועל השתוללות עם הבן שלי. חלמתי לראות את בעלי הולך איתו לבית הכנסת ולומד איתו בשבתות. במקום זה עוד בת שצריך לדבר איתה על מחזור ולראות אותה סובלת מכאבים ולדעת שיום אחד היא תסבול בהריונות.

אני יודעת שזה נשמע מטופש הזוי מגעיל וכפוי טובה. אני לא יודעת לאיזה תגובות אפילו אני מצפה ולמה אני כותבת את זה אני ביאוש כל כך עמוק.

אני לא רוצה להיות!!! אני לא רוצה להרגיש ככה! אני רוצה לשמוח ולספר לכולם שאני בהריון (לא סיפרתי עדיין כי אני לא מסוגלת שיתקשרו לומר לי מזל טוב ולהגיב בשמחה) אני רוצה כל כך רוצה לשמוח ואני קוראת ומנסה לעשות לעצמי שיחות והולכת לטיפול ולא עוזר כלום ואני לא יודעת מה לעשות יותר!

אני יודעת שבחו"ל זו תופעה קיימת, היא נקראת gender disappointment וקראתי עליה הרבה אבל נראה שפה בארץ או שלא מדברים על זה או שאני הפסיכית היחידה.

בבקשה תגידו לי שזה יעבור לי ובסוף אני אוהב אותה. אני כל כך מפחדת שאם ככה אני מרגישה עכשיו יהיה לי דיכאון אחרי לידה.

נשמה!! אף אחת לא הולכת לסקול אותך!!רותי7
זה נשמע לי טבעי לגמרי!!
רצית בן וגילית שאחרי 3 שנים לא פשוטות תהיה לך בת..
דבר ראשון, תקבלי את עצמך, תוכלי את עצמך.. תהיי עצובה שזה לא בן.
אני חושבת שאחרי שתקבלי את עצמך עם העצב הזה- לאט לאט תוכלי לשמוח על זה שזו בת..
אבל קודם כל- זה בסדר. את בן אדם, עם רגשות, עם אכזבות וזה נורמלי לגמרי.

מזל טוב יקרה!!
תפסיקי להעליב את עצמך ולקרוא לעצמך בשמות גנאי כאלהשנאל
את בסך הכל בת אדם. מותר לך להתאכזב !!!! הכל בסדר. אני בטוחה שברגע שתקבלי את הנסיכה לידיים את תקבלי אותה בהמון אהבה ותהיי האמא הכי מהממת שיש. אל תדאגי הבאסה תעבור. ושכל הפרמיטיבים יקפצו. אגב אצלי במשפחה יש 8 בנים ו 4 בנות . בנים מגיעים לגיל שמכירים אישה עוזבים את הבית בקושי מרימים טלפון פעם ב...ואנחנו הבנות תמיד סביב ההורים.. אמא היא החברה הכי טובה שלנו.. בנות זה משתלם בסוף.. מותר לך להתבאס ואם משהי תסקול אותך אז אני כאן
חיבוק ענקי יקרתי!!! מותר לך להרגיש כך.ש.א הלוי
לא חייב להתחבר להריון מיד, ובטח שמותר לרצות בן אחרי 3 בנות (ולהפך).
תני לעצמך לחוש את התחושות האלו, תני להם מקום.
בעז"ה בטיפול תוכלי לעבוד על זה לאט ובנחת.
חיבוק ענקי!!!
יקרה!נביעה
זה הכי נורמלי בעולם....
כאמא לרוב של בנות...
למרות שאצלי- אני תכלס מעדיפה בנות... אני מבינה אותן כל כך, כל הלך מחשבה...
ובבנים- לא מבינה..! למה הוא מרביץ, מציק, משתולל, מחטיף,
שב בשקט! תפסיק לריב עם האחיות שלך!!(ועם כל מה שזז)
מעייף!
עם הבנות- נהנית..להתאפר, לשתף על המחזור, טהרה- היום הבת שלי בת ה11וחצי שאלה למה אני מחברת שוב את המיטות.. הסברתי לה, שהווסת הסתיימה. ועכשיו אפשר לחבר שוב.
יש לי בנות שילוו אותי ואני אותן, בהבנה נשית על כל מה שאנחנו עוברות ונעבור. אני לא לבד..
ולך- אני אומרת- תחושה מובנת, תקבלי אותה, ויודעת מה? יכול להיות שבהתחלה אחרי הלידה לא יהיה פשוט(אגב-עכשיו,עם הבן הקטן-ממש ממש לא התחברתי אליו בהתחלה, שבעלי אמר לי-זה לא פייר שילד מגיע לעולם בלי לקבל אהבה..אבל באמת היה לי ק-ש-ה, אבל-
זה חלף. והוא גדל, והתחלתי להכיר אותו-ולאהוב אהבה עצומה מהעצומות(!!!)
מאמינה שתכירי אותה
ומתוך זה תבוא אהבה עצומה.
יש לך בנות שיקיפו אותך, יאהבו, יבינו. תהיו אחת בשביל השניה. זה עולם ומלואו. זה הכל.
בנתיים, שולחת חיבוק גדול של הבנה,
קחי שוקולד וספר טוב
לכי למיטה, תנוחי, תקשיבי לעצמיך, יש בתוכך אהבה גדולה
והיא תגיע.
❤❤❤
וואו תודה על התגובות המכילות!מיואשת******

ממש יש לי דמעות בעיניים

נביעה- אני כל כך מקנאה בך שאת מתחברת! אני מהבת הראשונה רציתי בן.... לא יודעת למה. לא מתחברת לבנות כל כך , אין לי כמעט חברות, יש לי אחות אחת והקשר איתה דפוק לחלוטין וגם עם אמא שאני מאד אוהבת אין לי קשר פתוח ומכיל. אז אולי בגלל זה.

יש לי הרבה התמודדויות בתוך הדת גם בתור בת, אני אוהבת לשיר ושונאת ללכת למקווה למשל.

אז אולי בגלל זה נורא קשה לי וכל בת זה התמודדות מחדש. אני משוגעת על הבנות שלי אבל חיה כל הזמן בהרגשה שאני לא טובה מספיק, אני לא יודעת איך לעזור להן ולהדריך אותן להיות אחיות וחברות טובות כי אף פעם לא היה לי קשר כזה בעצמי

אני מנסה להגן עליהן מההעדפה והמשפטים של הסבא והסבתא שלהן לבנים, סתם דוגמא קטנה - נכדים במשפחה של בעלי מקבלים מתנות שוות לימי הולדת, אופניים לחלק'ה וכל מיני ... והבנות כלום. בובה מדי פעם... בשבתות שאנחנו שם נכדים יושבים כמו קלוצים ורק הנכדות קמות לעזור ואני מה אני אעשה? אחנך אחיינים שלי? ועוד כל מיני אמירות שפר שבא לי להתפוצץ.

מהפעם הראשונה שהייתי בהריון חמי אמר לי כל ההריון אולי הפעם ברית.

הפעם שלחתי את האיש להודיע לו על ההריון בתוספת אזהרה שבדיחות על בנים לא יתקבלו. מקווה שזה יעזור.

בכל מקרה בגלל כל זה אני לא מתחברת לבנות וכל פעם קשה לי מחדש, אבל תמיד היתה לי תקווה שיבוא גם הבן. והפעם שאני מבינה שכנראה זו האחרונה נשברתי לגמרי ואני מרגישה כל כך רע עם עצמי כי אני יודעת שזה לא חשוב והעיקר תינוק בריא ואני יודעת שאני צריכה לרקוד מרב שמחה והודיה ויש נשים שאין להן תינוקות בכלל ויש תינוקות לא עלינו חולים והנה אני בוכה , זו הרגשה נוראית. השכל יודע שזה לא בסדר אבל הלב לא מקבל את ההסברים האלו בכלל...

אני כל כך מקווה שהטיפול יעזור ואני אוכל לשמוח כמו שצריך!

אני מתלבטת אם לספר לכולם כבר בהריון שזו בת ולחסוך את כל האמירות אחרי הלידה.... ובכלל אם יש לכן רעיונות איך לענות לכל העקיצות אני אשמח לשמוע...

לצמצם רעשים חיצונייםאבי גיל
להתמקד בקיים ובעתיד לבוא בעזרת ה'. הערות רעות ומרושעות והעדפה מינית זה גרועה. היום גברים שווים לנשים במאה אחוז. בעלי לא עושה פחות ממני הן בעבודות הבית והן עם הילד. והחינוך הזה של אני זכר מגיעה לי מתנה/שישרתו אותי הוא גרוע. את בנותייך תגדלי להפך כמו שאת מאמינה. שיבינו שגברים ונשים שווים זה לזה ואף גבר לא נולד בכדי שהן ישרתו אותו.
מבינה את העניין של החשש מחינוך בנות אבל כולנו חוות את זה !! כולנו עברנו דברים כאלה ואחרים שמשפיעים על הדרך בה אנחנו מחנכים את ילדנו וחוכמה היא להבין את נקודות החולשה שלנו ולצמוח מהם. אני בטוחה שבנותייך אוהבות אותך מאוד תסתכלי על זה הצד החיובי על חצי הכוס המלאה איך אתן משחקות יחד צוחקות יחד כמה את משקיעה בהם.
בעזרת ה' התינוקת תקבל אמא שמחה ומאושרת ובכך אין לי ספק כי כשיגיע הרגע את תיהי שם במאה אחוז.
מה שכתבת בהתחלה-נביעה
הזכיר לי את עצמי!
קשר דפוק עם אמא...
יותר פשוט לי עם סביבת גברים מאשר נשים(מבחינת ביקורת נשית וכאלה)
יש לי מקווה הערב- אני מתגלחת וחורקת שיניים.....
לא אוהבת ( בלשון המעטה) את ההכנות למקווה, את הבדיקות, להראות נוראי בלי איפור סביב העין, אחכ- להתארגן מאלף ועד תו- איפור, לק, קרם גוף(כי הוא כבר אמר לי פעם-אוך, יש לך ריח של בריכה..)
בגדים יפים-
להיות חמודה, אטקרטיבית, מושכת, לא עייפה, לא מותשת, לשחק- ת'משחק-----
וההוא לא מעריך בכלל, הם לא מבינים את גודל ההשקעה..
ונחזור לבנות שלי- דווקא כאן, אני מתרחקת מאמא שלי- גם פיזית- בונה את חיי בלעדיה.
עושה אחרת-
מדברת עם הבנות שלי, מספרת להן המון-
ויש תוצאות! הן יכולות להיות מקור כח עצום.
תחשבי כשהן יגדלו- איך תריצו צחוקים על השטויות האלה של סבא וסבתא- 'בנים'--- פחחח
בנות זה הכי שווה😆
תקומו ביחד להביא דברים מהמטבח לשולחן- את, והמעצמה שלך- הבנות שלך.
חיבוק!חדשה.
לא קל.. אני מזדהה מאוד עם מה שכתבת על הקשר עם אמא שלך ואחותך.
תדעי לך, שאצלך בע"ה זה לא יהיה ככה.
את נשמעת מדהימה ומשקיעה ומסורה כל כך לבנות שלך, שאני בטוחה שתצליחי בע"ה לבנות איתן קשר אחר. פתוח, אוהב, מכיל, כיפי.
אני בטוחה שתצליחי בע"ה להדריך אותן בדרך הנכונה לך ולהן.
ואת נורמלית, הכי בעולם!!!
לוקח לפעמים זמן להתחבר לעובר וגם לתינוק- לי לקח בהחלט זמן להתרגל אליו כשהוא נולד. הרגשתי הרבה יותר מחוברת אליו כשהוא היה בבטן! ופתאום הוא נולד ואני מתה מעייפות והוא בוכה ואין לי מושג מה הוא רוצה ממני. אבל עם הזמן הרגשות מגיעים, ומתחזקים..
שהקב"ה ישלח לך כוחות ושתמצאי אותם בתוכך ותדעי, שאם הקב"ה נתן לך 4 בנות, אז את האמא המושלמת בשבילן.
העקיצותרק אמונה

תני דוגמא

יש לי 2 בנות

את נורמלית!!!!מחי
כל כך כל כך נורמלית! זה הדבר הכי טבעי שבעולם להתאכזב כשציפיה מתנפצת לך בפנים. כבר דמיינת איך תגדלי את הבן שלך ואת כל השמחות הכלולות בלידה של בן... ובסוף גילית שזו בת. ועוד יש את החששות מהתגובות הלא נעימות של הסביבה. התוצאה = אמא מתוסכלת שמתקשה מאוד לקבל את זה שיש לה בבטן עוד עוברית חמודה.
נכון שצריך להודות ולשמוח על ההריון הנוסף, אבל מותר גם לקבל ולהכיל את האכזבה. עכשיו שאת כל כך מלאה באכזבה ובשיפוט עצמי, אין לך פניות נפשית לשמוח ולהודות. אז לא, תניחי לזה כרגע. קודם תנסי להשלים עם המצב, ומצוין שאת הולכת לפסיכולוגית, גם אם את לא רואה שינוי מיידי בע"ה תרגישי שיפור בקרוב!
תשתדלי להגיד לעצמך כמה שיותר פעמים ביום במקלחת, מול המראה, כשאת מתעוררת, כשאת הולכת לישון, בכל הזדמנות - אני אשה ואמא טובה ומקסימה גם אם אני מתקשה לקבל את הבת שלי. זה זמני ויעבור, ואני מאמינה שאצליח לאהוב אותה. ככה תחזרי על המשפטים האלה 5, 10, 20, 100 פעמים ביום, ותראי שזה מחלחל בסוף. כל פעם שנכנס לך לראש משפט שלילי על עצמך, במקום זה תתעקשי ותגידי לעצמך את שני המשפטים האלה. גם אם את לא מאמינה בהם, לפחות לא תחשבי דברים שליליים ולא נכונים על עצמך.
תודה על העצה! נשמעת עצה מאד טובה אני אנסה!מיואשת******

לדעתיורדון
כשאני קוראת אותך. רואים את הכאב והאכזבה. ואני כל כך מבינה אותך.
אני חושבת, ותקני אותי אם אני טועה, שיותר ממה שקשה לך עם עצם העניין, קשה לך לקבל את עצמך עם הרגשות האלו.
אז קודם כל, תני לעצמך להרגיש. זה בסדר גמור! את נורמלית. זה שלב שעוברות הרבה נשים כשהן מצפות למשהו ומקבלות משהו אחר, במיוחד אישה עם כמה ילדים ממין זהה (כמוני) ולא משנה כמה חיכו להריון.
רק אחרי שתתני לעצמך להרגיש, ותחבקי את עצמך למרות כל המחשבות (הנורמליות!!!!)
לאט לאט תוכלי להתגבר על האכזבה להרגיש שאת מתחברת לעוברית ומצפה לה.
קחי ת׳זמן. בלי לחץ.
אגב, יש לי חברה שהם משפחה של מלא בנות. זה היה כל כך כיף לבקר אצלם
חושבת שבת נוספת מזמינה אותך לעשות שלום עם הנשיות שלךדבורית
זו הזדמנות מ ה' . מתנה שעוד תברכי עליה
ממש מבינה אותך
גם אני גדלתי במשפחה עם העדפה ברורה למין הזכרי
זה שורט בך משהו שלוקח זמן לעשות איתו "שולם".
היום אני מבינה שזו השפעה של תרבות ערבית ופחות מאשימה את ההורים שלי.

חייבת לציין שרואים לאורך כל מה שכתבת כמה ציפיות יש לך מעצמך... זו מעמסה כבדה כל הציפיות האלו
באמת את בנאדם, נורמלי , הגיוני ומותר לך להתאכזב
כמה פשוט להגיד... אבל באמת מתחברת למה שכתבו לפניי תתרגלי משפטים חיוביים על עצמך
הזדמנות בשבילך לקבל את עצמך כמו שאת

מזל טוב נשמה
^^^פאז
ממש.
תשלימי קודם עם עצמך.
מי שאת, איך שאת, בת אישה ואמא.
עם כל החסרונות- יש לכולם כאלה.
ועם כל הדברים הנפלאים שיש בך.
אולי כדאי לעשות דברים שיחברו אותך לנשיות שלך. לרקוד? אולי ללמוד איפור? יוגה? משהו רך שיעשה לך טוב...

תלמדי לחבק את עצמך.
תדמייני תינוקת מתוקה ומהממת. תדמייני את עצמך עם קבוצה של בנות יפהפיות עושה צחוקים.
תקבלי את הנשיות באהבה... זו גם לי נשמעת הזמנה והזמנות מה' יתברך
(עם זה שאכזבה וצער מובנים גם הם- תחבקי ותקבלי גם אותם עד שהם יוכלו לפנות את מקומם לשמחה והשלמה...)
דווקא בגלל כל הדרך שעברתלעניין0
האכזבה מובנת
וגם הצורך לעכל
בלי לחץ, תני לעצמך זמן
מותר לך
גם אם המשפחה היתה מקבלת בשמחה
עדיין מותר להתבאס.
עד הלידה בעז"ה יעבור.
ואת לא צריכה לספר אחר כך לאף אחד על התהליך שעברת,
כמובן לא לבת המקסימה שעוד תאהבי אהבת נפש.

כדאי לספר למשפחה לפני הלידה, כדי שאחרי הלידה תשמעי פחות את התגובות

התגובה שלך נורמלית וצפויה לחלוטין, כמו גם האהבה שתהיה לבת הררפואה שלמה
נתחיל בזה שאכן אמהות לבנים מקבלות יותר "מחיאות כפיים" מהמשפחה ושציערו אותך בזה.
שטבעי לרצות בן - לימוד התורה, ה"קדיש"
שההריונות שמסתיימים בקיסרי וטיפולי פוריות יוצרים חשש טבעי ש"הבנות שלי לא יחוו מה שחוויתי".

אבל

את כל כך רצית לחוות שוב הריון, לידה, חיוך תמים ונקי, שמגינים עליך מדיכאון שאחרי לידה.

מאחלת לך מלא נכדים בנים, שישתוללו לך על הספה, וישחקו בכדור בסלון.
לידה קלה וגידול נעים
אהובה, את בסדר 100 אחוזאיה2

מותר לך להרגיש מה שאת מרגישה

מותר לך

רק רוצה לספר לך על מישהי שאני מכירה, יש לה מלא בנים

היום היא כבר די מבוגרת

מסיבות בריאותיות ועוד, היא צריכה הרבה תמיכה והכלה

וכלותיה- הן נפלאות באמת- עושות מה שהן יכולות, אבל זו לא בת...

כמה היא מצטערת היום שאין לה בנות...

נשמה יפה!!! יקרה!!lovely
קודם כל חיבוק ענק ענק על התחושות הקשות. נשמע שזה עמוק עמוק מתוכך והעובדה שאת לא מקבלת את האכזבה של עצמך מוסיפה על כל העניין וגורמת לך להרגיש רע.

כמה דברים אני רוצה לומר לך

קודם כל. תפסיקי להרגיש כ"כ רע עם עצמך. מותר להתאכזב!!! זה רגש שעולה לך והוא הגיוני למרותתתת כל הסיבות שאמורות לגרום שתרגישי שמחה וכו. תכלס - התאכזבת. כי בעומק ליבך ציפית לבן. אולי לא אמרת לעצמך אף פעם אבל הרצון היה קיים והעובדה שהיו לפני כן כ"כ הרבה תפילות ותקוות והעובדה שכבר יש בבית 3 בנות כאילו גרם באיזשהו מקום במחשבה כבר להאמין שכנראה זה בן
אז זה לא. והתאכזבת. ומותר. וזה לא כפיות טובה. זה להרגיש רגש שקיים. זה לחוות את הרגש שהתפרץ. תני לעצמך לשחרר את זה. לבטאות את זה אם לא - יהיה לך אחכ יותר קשה לקבל את זה. א"א לקפוץ שלב.
את צריכה כנראה לעבור את שלב האכזבה כדי להגיע אחכ בעז"ה לשלב השמחה וההשלמה והקבלה.

נכון הכי חשוב תינוקת בריאה ושלמה. אבל מותר לחוות ולתת מקום לרגשות נוספים גם אם הם פחות נעימים.

אז קודם כל תפסיקי להלקות את עצמך. זה לא מועיל.

דבר שני תחשבי ע"כ גם אמא להרבה בנים הגיוני מאד שתחוש אכזבה קלה כשתגלה שהיא בהיריון של בן נוסף ולא הבת הנכספת. ככה זה. תמיד רוצים את הגיוון. את שתי האפשרויות.
אני לא בטוחה שזה דווקא בגלל שזה בנות.

ולגבי התגובות של הססיבה איכס ה. זה מה שיש לי לומר.
אין כמו בנות איןן (גם אין כמו בנים אבל זה לא סותר.. )
בחיים לא אבין את אלו שמפלים או נותנים הרגשה שזה פחות טוב או באשמתךוכו
כאילו מה???,,,,??????
זה בעיה שלהם
להם דפוק משהו לא לך.
תהיי גאה.
תהיי שלמה עם עצמך
ראש למעלה
אם הבנות שמחה.
ממילא גם תשדרי את זה לסביבה.
את לא פחות טוב מאף אחת. ואני מרגישה אפילו מגוחך לומר את זה כי זה כ"כ ברור.

בהצלחה יקרה. שיהיה היריון קל ובריא ובידיים מלאות
ועם המון שמחה. בלב שמח

נשמה אהובה!!!שרה'לה92
אני בטוחה שזה לא פשוט!
קודם כל תראי כמה את מודעת לעצמך שזה ממש חשוב...
לצערי אין לי עצות פרקטיות, חוץ מזה שהיא בטח נשמה גדולה שה' שלח אלייך והיא צריכה אותך ורק אותך כאמא שלה!
ומי יודע, אולי כן תזכי לבן מתישהו בהמשך?
לגבי המשפחה, ממש כואב לי לשמוע. הם חוצפנים.. אולי כדאי פעם הבאה שיעקצו אותך לענות בתקיפות.
מאחלת לך היריון קל ושמח ושהכאב יעבור במהרה בעז'ה!
אחרי כל התגובות חכמות פהמתואמת

רוצה להציע בזהירות - לבדוק את הכיוון של דיכאון לפני לידה.

אם את הולכת לפסיכולוגית זה מצוין, וחשוב שתפרטי ל את כל התחושות על עצמך בעקבות האכזבה שלך. כי להתאכזב ולהצטער זה הגיוני ומותר, אבל אם זה גורם לך למחשבות כאלה שליליות על עצמך - אז כבר חורג מהרגיל, ועלול להצביע על דיכאון...

הבשורה הטובה היא - שאם תצליחי לטפל בדיכאון, כנראה שגם תחושות האכזבה והבהלה שיש בך ייעלמו, ותוכלי לקבל יותר בשלווה את העוברית ואת התינוקת אח"כ.

בע"ה יהיה לך טוב, תרגישי טוב עם עצמך, ותאהבי את המתוקה החדשה שלך - שרק תשלים לך פנים בנשיות שלך שלא הכרת!

המון כוח, יקרה!!

קשה לי להגיב על הכולאמא ל 2
רק אציין שהבנות תהינה חברות שלך.
הן תהינה שותפות שלך
יש לי חברה שהיא הבת הרביעית במשפחה של ארבע בנותסודית
יפה, חכמה, מחזיקה זוגיות לתפארת, יש לה חוש הומור נהדר, משדרת עליצות וחינניות. מתמרנת בקלילות בין עבודה לזוגיות והורות.
גם הבנות שלה חמודות כמוה.
(אמא שלה התחברה לנשיות בכיף, והעבירה גם לבנות שלה את הסוד).
זוכרת שהאבא שם זכה לכבוד מלכים, אבל ממש לא שירתו אותו.
בנות יקרות - אין לי מילים להודות לכן. החייתן את נפשימיואשת******

ישבתי וקראתי הכל והתחלתי לבכות שוב. כל מילה וכל עידוד זה מעל ומעבר למה שחשבתי וציפיתי לקבל, כמו טל תחיה על נפש עייפה.

כן, אני דווקא מתחברת לנשיות שלי, אני מאד אוהבת לשיר ולרקוד, אוהבת בגדים יפים ותכשיטים ויחד עם זאת אוהבת דברים של "בנים"

קשה לי בהתנגשות של הדת והנשיות. אני אוהבת לשיר ולרקוד אבל לא יכולה לעשות את זה הרבה... הרי אי אפשר לשיר ליד בנים אז בכל השמחות המשפחתיות אי אפשר לשיר. וכשיהיו לי חתנים אף אחת מאיתנו לא תוכל לשיר ובעלי מותק אבל זייפן אדיררמקול סתם משהו שעולה לי לפעמים בראש.

אהבתי ואוהבת מאד את השיער שלי... אבל צריך לכסות אותו. עברו 16 שנה עדיין זה מעצבן אותי (נושא לשרשור אחר) אז אני מרגישה שההתתמודדות עם הנשיות שלי היא לפעמים מאתגרת מאד.

ואני פמיניסטית גדולה וגם פעילה מאדד בקידום נשים בכל מיני מסגרות שלא אחשוף פה, ואני מרגישה לפעמים שדווקא בגלל זה אני חשופה יותר לכל האיכסה שנשים סופגות בעולמנו זה, אפליות בגלל הריונות ולידות, שכר נמוך יותר, משפטים שוביניסטיים... בגלל שאני פועלת למגר את זה זה מציף אותי יותר מנשים רגילות כנראה. בדיוק חשבתי שאני אולי צריכה לצמצם את הפעילות שלי בזה כרגע למרות שאני מרגישה שזו הדרך שלי להראות לבנות שלי כמה זה חשוב העצמת נשים ונשים שדואגות זו לזו.

ואני צריכה חברות דחוף... אין לי חברות אמיתיות. 

ואתן חיזקתן אותי כל כך שאין לי מילים, פשוט אני מרגישה כמו חיבוק ענק מכולכן פה וה' ישלם שכרכן לכל אחת שהתאמצה לכתוב ולהכיל ולחבק אותי.

ולמי שכתבה על דיכאון, לגמרי מסכימה איתך, מחר יש לי תור אצל רופאת משפחה ואני רוצה  לבקש הפניה לפסיכיאטר. לא מתביישת , אני צריכה כל עזרה שאני יכולה לקבל כי אני כל כך רוצה לצאת מזה ולהיות אמא טובה.

תודה לכולכן

פרח

את מדהימהחדשה.
ממש התרגשתי ממה שכתבת.
כל הכבוד על האומץ לפנות לפסיכיאטר ולבקש עזרה, זה כל כך לא פשוט. מדהים כמה שאת מוכנה לעשות הכל כדי להיות האמא הכי טובה לבנות שלך.. מעריצה.
כל הכבוד לךפאז

(ובעדינות אכתוב שבעיני לפמיניזם יש מפגש מפן מסויים עם הנשיות, דווקא מפן שהוא פחות "נשי" בכך שהוא לוחמני וגם מתחכך באמת
עם כל הקשיים של נשים בימינו ובדורות הקודמים.
ואולי כן יהיה נכון למצוא חיבורים נוספים למקום הזה מהקומות האחרים שאת אוהבת או מתחברת אליהם ולא ממקום של כאב/תסכול/וכו
אולי נכון לתקופה לנסות לשמוח בדברים שאישה מתייחדת בהם גם עבור בנותייך)
כל הכבוד לך!דבורית
את עושה עבודה
מתאמצת
מנסה להשתפר כל הזמן
וזה לא קל
ויש הרבה אתגרים בדרך
ואת לא מוותרת על הערכים שלך
באמת באמת מגיע לך הרבה כל הכבוד!!!
ואני חושבת שחשוב למצוא איפה להביא לידי ביטוי את הכשרונות שלך בבמות נשיות וכן למצוא מקומות לשיר ולרקוד וכל מה שאת אוהבת
הצניעות לא שוללת את הכוחות חיים חלילה רק מנתבת אותם למקום מדויק יותר
ובאמת אני חושבת שאת מדהימה ואמא מיוחדת!!
את נהדרת! בטוחה שהפסיכיאטר ישלח אותך בחיוך הביתהסודית
את כל כך נורמלית ובריאה
ומותר שיהיו לנו רגשות, אפילו הצפה זמנית מותר לנו
כי אנחנו נשים!

תרקדי עם הבנות שלך 💃💃💃💃 יש לנו במה לשמוח
רק מעירה:מתואמת

כדורים פסיכיאטריים בהחלט ניתנים לאנשים נורמליים.

כמו שנותנים אנטיביוטיקה כשיש דלקת/חיידק, כך נותנים כדורים פסיכיאטריים לאנשים שחולים בדיכאון. זה לא אומר שהם יצטרכו לקחתם כל החיים! אבל זה כן אומר שזה יעזור להם להרגיש טוב יותר, ולחזור למסלול חיים רגיל ובריא...

רק מעירהרפואה שלמה
ששבועיים זה מוקדם, טוב שרופאת משפחה בתמונה וטוב שיש מעקב, ולאשה בהריון ינסו לעזור קודם בלי תרופות.
חושבת שהפורום עשה כאן עבודה טובה
בהחלט יכול להיות.מתואמת

אני רק רציתי לחדד את העובדה שכדורים פסיכיאטריים הם לא קללה.

חמודה אתתיקונים
באמת יש חבורה מתוקה ומעודדת ברמות בפורום הזה. מיוחד מאד.
מצטרפת לכל המעודדות והמבינות לליבך!
ומוסיפה משלי שנשים ובנות זה דבר כ"כ מיוחד ומאיר בעולם הזה. נשים הן בעלות איכויות נדירות ויקרות. מחילה על חוסר השויון שבדבריי... זו אכן הכללה... ומכירה גברים מדהימים רבים.. אבל...
בקיצר - זכות לגדל בנות ונשים לעתיד. זכות להיות בקרבה עם בנות שלך, כאם. ובע"ה תזכי גם לחתנים מתוקים ובבוא העת גם לנכדים מתוקים (:
וואו את אישה עוצמתית מאד!נשימה עמוקה
אני באופן אישי שמחה שתהיה לך בת שתזכה לאמא מיוחדת ואמיצה שכמוך ובעז"ה תוכל להעביר את זה הלאה!! הבלבולים האלו שתארת קיימים אצל כולנו מי יותר ומי פחות... אבל השאיפה שלך להגיע למקום של אמת ונחת והפעילות שלך כמו האומץ והרצון להיטיב עם עצמך ובכך עם משפחתך ובעז"ה גם עם העוברית המתוקה הזו, כל אלו ראויים להערכה!

שולחת לך הרבה חיבוקים וחיזוקים ושבעז"ה השכל והרגש יגיעו לפיוס והשלמה (וזה ברור שזה תהליך. כך שתני לעצמך את הזמן...)

בע״ה כשתכירי אותהלאיאומן
היא לא תהיה ״בת״, היא תהיה מי שהיא- אדם אהוב, שלם, קרוב. תחשבי על הילדות שיש לך. הן הרבה יותר מבנות, אני בטוחה.
ובקשר למשפחות ולתגובות. אנחנו למדנו לתת לילדים שלנו את כל האהבה והביטחון שאנחנו רוצים שיהיו להם בבית. יש להם אבא ואמא ב״ה. כל מה שמקבלים מבחוץ- משפחה מורחבת, גננות מורים, זה בונוס, זה נחמד, זה לא הבסיס והמהות. התובנה הזאת מציידת אותנו בכוחות להתמודד עם נאחס מבחוץ, וזכינו ללא מעט...
ועוד דבר- זה בסדר לא להתחבר להריון. זה לא אומר כלום על האהבה שתרגישי לילדה הזאת בעתיד. יש הרבה שלא מתחברות גם לתינוקות קטנים. אז מה. היא שלך לתמיד, זה בסדר, יש זמן.
בהצלחה!
בהצלחה!
שוב המוני תודות וגם עדכוןמיואשת******

איןאין עליכן, כל מילה עוזרת , שתדעו לכן. אני נפעמת מזה שאני מרגישה בן אדם רע ואתן רואות בי איזה מישהי מיוחדת.... הלוואי שהייתי יכולה לפגוש את כולכן ולהודות לכן אחת אחת.

הייתי הבוקר אצל הרופאה והיא היתה מאד זהירה, ביקשה שאחזור אליה אחרי שאספר גם לרופא נשים איך אני מרגישה וביחד נחליט מה הלאה, אבל בינתיים נתנה לי משהו קטן להרגעה לפחות שאשן טוב בלילות... זה בטח יעזור קצת. עד שאהיה אצל הרופא נשים שבוע הבא.

בינתים הבטן מתחילה לצאת ואני יודעת שאני צריכה לספר למשפחה... (רק ההורים יודעים בינתיים) ואני אמורה לספר בפנים שמחות כשאני מרגישה ככה...ובוכה הרבה... איך עושים את זה??? אני הרי לא רוצה לעולם לעולם שנפש חיה אפילו תחלום שלא שמחתי בהתחלה ושזה לא יגיע באיזשהו גלגול או צורה לבת שלי בעתיד.. ה' ישמור. שהיא לא תחשוב לשניה שאני לא אוהבת ושמחה בה. אז איך אני מספרת לאנשים ומעמידה פנים שמחות? 

אפשר בטלפון או אפילו בהודעה!ברכת ה
זה מאוד מקובל היום!
ואז את יכולה לקחת את הזמן ולנסח הודעה שנשמעת לך טוב!
בהצלחה יקרה!!!
לגבי העמדת פנים שמחות...תיקונים
וגם לגבי שמחה פנימית אמיתית...

כמו קודמותיי אני מבינה אותך לגמרי ואני בטוחה שהשמחה תגיע, ויראו אותה על הפנים ואת תרגישי אותה בלב היטב,
אבל אולי ברוח ר' נחמן אפשר להזמין אותה עם קצת מילי דשטותא... קיצר - אולי אפשר להתייחס בקצת הומור לכל הענין... אולי בטיפונת ציניות וסרקזם...
זה מעלה חיוך... מרומם טיפה את המצב רוח... אולי זה קצת חיוך של ליצן עצוב... אבל הומור שחור הוא בכ"ז הומור... מכח זה השמחה יכולה קצת להכנס....

יש מה להתבדח על ארבע בנות...
Fake it until you make itורדון
מכירה?
מרוב שמציגים את זה בסוף זה נהיה אמיתי. גם אם בהתחלה זה יהיה מעושה, זה ישפיע. משהו כמו אחרי המעשים נמשכים הלבבות
למה את אמורה לספר?רפואה שלמה
שיספר בעלך, הוא לא מתרגש כמוך מכל ההערות העוקצניות.
ואת? את ישנה. בהריון הזה את עייפה וישנה המון. אם מתקשרת מישהי נחמדה שכיף לך לדבר איתה אז תעני, ואם לא את ישנה. ישנה . ישנה.
יש לך בחילות/ הקאות את תתקשריי כשההורמונים יתייצבו.
את לא חייבת כלום למי שמצער אותך.
הרי כל הקטע זה לעקוץ *אותך*, אל תצרי קשר עד שאת חזקה נפשית.
כשתהיי חזקה נפשית תגידי: איך חיכיתי לה, לנסיכה המתוקה שלי, ישתבח שמו של הקב"ה ששלח לי כזאת מתנה. אין מאושרת ממני בעולם. כל טוב ורק בשורות טובות. סוגרת את הטלפון.

''לא יאומן''-איזה יופי של תגובה. החכמתי. תודהשרה'לה92
יש לי רעיון נחמדמבשרת ירושלים

תחשבי על איך הבנות הגדולות שלך יקבלו אותה..

הרי הן לא מבינות מה זה משנה, מבחינתן עוד אורחת למשפחה

והן יהיו הכי שמחות בעולם, נכון?

אז תנסי לסגל את המבט שלהן

הילדי, המתלהב, השמח..

שולחת לך עידודרחליבי
אני בת חמישית, השימחה בבית הייתה גדולה, מלא בנות. היום אנחנו החברות הכי טובות, כל היום מקשקשות בקבומת וואטסאפ המשפחתית, אוהבות, כל כך ויש לנו כל כך הרבה סיפורי ילדות מצחיקים שיש רק לבנות לדוגמא, אחרי המקלחת אבא שלי היה מעמיד אותנו בשורה מהגדולה לקטנה והיה קולע לנו צמות, או שאימא שלנו הייתה תופרת לנו שמלות חמודות, זה כיף מאוד לגדול עם הרבה אחיות. וגם... אנחנו כל הזמן מקרקרות סביב האימא, ויש לה עזרה, תמיכה וחברה בשפע.
שולחת לך אנרגיות של שמחהכותבת המחקר
וגם נקודה קטנה למחשבה..

כשקראתי את הסיפור היה נראה לי שחוץ מהרצון הטבעי לזכות לגדל משני המינים,
יש ברקע תחושות כואבות על בנות ונשים..
כאלו אנחנו שוות פחות. כאלו הבנות נולדו לסבול, והבנים להנות.
אם היה לך בן עכשיו את היית מאד שמחה אבל הבנות היו מצטערות להרגיש כה מופלות ליד הנסיך הקטן.. ואם המשפחות משני הצדדים אוחזות בנוהג הזה אז קשה כשגם בבית פתאום הערך שלהן יורד.. מקווה שאת מבינה למה אני מתכוונת.
ככה אתן משפחה מושלמת- משפחה שבה אמא אוהבת את כל הבנות באופן שווה וסוף סוף את משחררת את ***עצמך*** ואותן מ"התורשה " הקשה שבת פחות שווה.
לא יודעת אם הסברתי את עצמי טוב ומקווה מאד שתאמיני שכותבת ממקום טוב. כשנולדתי, אבא שלי התאכזב שאני לא בן. וסיפרו לי את זה כבדיחה כשגדלתי.. אבל סבא שלי זצ"ל, ראה בי מתת אלוקים, והוא כל כך אהב אותי.. כל החיים האהבה המיוחדת הזו מלווה אותי . ההורים תודה לא-ל שיהיו בריאים ושמחים, אוהבים נותנים ברוח בחומר כל השנים,
אבל האהבה המיוחדת הזו נתנה כוחות..
אולי דווקא את הבת הזו, שתשחרר אותך סוף סוף מהריצוי הסביבתי והכניעה למוסכמות, אולי דווקא היא תזכה באהבה מיוחדת כזאת... אפילו שעכשיו נראה לך רחוק.
כי בבואה היא מודיעה לכולם שהקב"ה בחר בה לבוא אליכם, כן, בחר בה כרצונו- ואין עוד מלבדו.
בלתק - ואחרי חיבוק והבנה עמוקה...ציירת ענניםאחרונה

הרב קופרמן זצ"ל תמיד היה אומר: בת תחילה - סימן יפה לבנות! ותראו את רש"י, איך עם שלוש בנות הצליח להקים "אימפריה של תורה" (כל בעלי התוספות שהיו החתנים שלו, והנכדים גדולי עולם שיצאו)

וגם ראיתי עכשיו ראיון עם בנותיו של הרב הדרי זצ"ל..

בנות הן רגישות, הן קשובות, הן נשארות קשורות להורים, תומכות גם רגשית, 

והן זוכות להקים בתים ולהביא ילדים לעולם.

מבינה מאוד את האכזבה, כשתתאוששי ממנה- תראי את הברכה!!

חיסון חצבת- בבקשה שלאיהפוך לשרשור בעד ונגד חיסוניםפה לקצת

אני מחסנת את כל חיסוני השגרה אז אין מה לדון בזה כאן.

הציעו לי להקדים ל3 הגדולים שלי (3,4,5) את החיסון של החצבת של כיתה א ואז לא יצטרכו לעשות.

מישהי יודעת מה הרעיון?

זה כמה מנות שרק אחרי החיסון של כיתה א הם מחוסנים לגמרי?

יש דבר כזה להיות מחוסן לגמרי לחצבת?

אם אתן עכשיו, זה לכל החיים או שצריך שוב אחרי כמה שנים?

מה שהכי קרץ לי בהצעה הזאת זה שהם יעברו את החיסון איתי ולא עם איזה אחות זרה כשאני לא באזור.

אז בכל מקרה לגדול כן אעשה מתישהוא לפני כיתה א מהסביה הזאת אבל מתלבטת לגבי האחרים.

אני הקדמתי לקטן שליאן אליוט

בן 3 וחצי

הבנתי שזה במקום המנה של כיתה א', ושמחתי מאוד שאיפשרו לנו לחסן אותו בטיפת חלב בלי תור. כל עניין החצבת מלחיץ מאוד, ואנחנו גרים בעיר עם התפרצות

בגלל זה לא שללתי מיד; שאביה רגועהפה לקצת
לגבי החיסון של כיתה א' בכללי-יעל מהדרום

לק"י

לנו הציעו לעשות בטיפת חלב בחופש שלפני כיתה א'. וגם הציעו לעשות כבר גם את של כיתה ב'.

עשינו רק את של א', ובכיתה ב' באתי אליהם לכיתה כשהם עשו.

(סליחה אם אני רק מבלבלת יותר😅 אין לי מושג לגבי מה ששאלת....).

לא הבנתי, כמה חיסונים עוד יש?פה לקצת
חשבתי רק כיתה א
גם בכיתה ב' יש.יעל מהדרום
אבל זה לא שוב חצבת בב'.. זה טטנוס וחבריו, לא?השקט הזה
נכוןאמהלה
ממה שאני יודעתניגון של הלב

זה במקום החיסון של כיתה א'. חיסון חצבת זה שתי מנות, ומהרגע שקיבלת אותן זה לכל החיים.

הרעיון הוא שצריך שתי מנות חיסון בשביל להיות מחוסנים, כשבדר"כ נותנים את המנה השניה יחד עם עוד חיסונים בכיתה א', ועכשיו כיש התפרצות חצבת מקדימים את החיסון כדי שהם יהיו מחוסנים גם אם הם עוד לא הגיעו לכיתה א'

השאלה אם מחסנים רק לחצבת, או את כל המרובעיעל מהדרום
לק"י

בדקתי בגוגל ובכיתה א' נותנים את החיסון המרובע.

נותנים את כל המרובע, זה בא ביחדפאף
אני הקדמתי, גם בגלל התפרצות חצבת וכדי לא להיות בלחץ ... הבנתי שאין לזה משמעות אם מקדימים, החיסון אפקטיבי באותה מידה 
יעל מהדרום

לק"י

כשאני שאלתי על זה בטיפת חלב, אמרו לי שבגלל שאין אצלינו התפרצות, אז לא מקדימים.

(האמת שב"ה שאין...שימשיך ככה😅).

אני הקדמתי לכל הילדיםשומשומ

ביררתי עם רופאה, היא אמרה שמחסנים מנה שניה בבית ספר כדי שכמה שיותר ילדים יתחסנו (בבית ספר יש יותר סיכוי שיתחסנו מאשר ההורים בטיפת חלב)

מבירור קצר בהרבה מדינות נותנים את 2 המנות בהפרש של כמה חודשים ( כמו הרבה חיסוני שגרה)

בכל מקרה זה מעלה את אחוזי ההגנה ולא מחסנים שוב בכיתה א 

אנחנו הקדמנובוקר אור
בעיר עם התפרצות
לדעתי שווה להקדים לכולםאמא לא מקצועית

לפני שנים, כשהילדים שלי היו בני 2.5 ו4, נחשפנו לחולה חצבת.

ואז קראו לנו לקבל את המנה השניה בדחיפות. מסתבר שזה עוזר אם מתחסנים בתוך 48 שעות אחרי החשיפה.

כשהגיעו לכיתה א' הסתבר שהם פטורים מחיסון )ומאד שמחו כשכל הכיתה התחסנה והם לא 😀(

אחרי 2 מנות הם מחוסנים לכל החיים

החשש שלי היה, שהחיסון לא אפקטיבי מספיק אם קיבלו אותו בגיל צעיר מידי, אבל גם לילד בן 2.5 אמרו לי שזה מספיק טוב. כנראה שהסיבה שמנה שניה היא רק בכיתה א' ולא קודם , היא מה ש@שומשומ כתבה.

ועוד מסר חשוב - אם אתם בסביבת התפרצות עם ילד שעוד לא חוסן ויש לכם חשד שנחשפתם לחולה, תלכו מהר! כמה שיותר מוקדם, זה עשוי להציל גם לאחר חשיפה. 

דרך אגב,אם הבעיה בבי"ס מבחינתך היא שזה לא בנוכחותךאמא לא מקצועית

אצלנו בבית הספר מאפשרים להורים שרוצים לבוא ולהיות עם הילד בשעת החיסון. אפשר לדבר עם המורה

בהחלט כדאי ומומלץ להקדים. זה במקום החיסון בא'אמהלה

וזה אומר שהילד מחוסן.

ד"א המליצו לי כבר לחסן את הבייבי. מ3 חודשים אחרי החיסון הראשון זה נותן הגנה מושלמת.

עוד לא חיסנתי חיסון שני, אבל מתכננת בקיץ בעז"ה לעשות.

המנה הראשונה לא נחשבת מספיקהמולהבולה
עד למנה השנייה?
נכון, זה הגנה של עד 70%אמהלה
כי בבית חולים למשל אמרו לי שזה בסדרמולהבולה
על ילד שחוסן חיסון אחד כי קטן עדיין
אלו ההמלצות של משרד הבריאות. וכך גם המליצהאמהלה

לי האחות בטיפת חלב.

החיסון הראשון מספק הגנה, אך לא מוחלטת.

במידה ויש התפרצות באזורכם זה כבר ממש כדאי.

אני הקדמתיהתלבטות טובהאחרונה

אחרי שהתינוק נולד.

הוא לא יכול להתחסן עד גיל חצי שנה אז הרגיש לי יותר בטוח שלפחות הגדולים יהיו מחוסנים פעמיים

מטלות בבית.. מתי מספיקות?בת שמיא

אני עובדת 5 ימים בשבוע וחוזרת הביתה בסביבות 3 וחצי אז יש לי רק כמה דק' (אם בכלל) עד שהולכת להחזיר את הבן שלי מהמעון..

בשעות אחה"צ מנצלת את הזמן להיות איתו, בין אם בבית ובין בחוץ.. הוא הולך לישון רק בסביבות 8/8 וחצי, ואח"כ אני פשוט עייפה ולא מצליחה להרים את עצמי להתחיל לסדר/ לבשל... ב"ה בהריון אז ברור שזה משפיע, אבל עדיין.....

ברור לי שרוב הנשים גם עובדות 5 ימים, וב"ה עם יותר מילד אחד, ואני תוהה לעצמי.. מתי כביסות? מתי מכינים אוכל? (כיום אני אוכלת צהריים בעבודה, ויומיים שחוזרת קצת יותר מוקדם מאלתרת משהו בבית) בעלי זורם על זה אבל מרגישה ממשש לא פייר כלפיו..

לפני כמה זמן החלטתי לעשות מה שצריך גם לפני שהוא הולך לישון ולא להשאיר הכל לערב אבל לא תמיד מצליחה..

מחפשת רעיונות ומוטיבציה

לעשות ביחד איתועל הנס

אני הרבה משתפת אותם בכל גיל.

הילדים שלי למדו למיין כביסה בגיל 1.5-2

נתתי להם לעזור לי ל'בשל',להניס ירקות חתוכים לסיר,קערה עם סכין בטיחותית לחתוך,

עומגים לידי בזמן שאני שוטפת כלים ובכללי ממש משטפת איתם במה שעושה.

אבל צריך לזה הרבה סבלנות ולקחת בחשבון הרבה פיקשושים.

אני בדיוק בשלב שלךרקאני

עם ילדה אחת ובהריון

ולמדתי לאט לאט להכניס את המשימות תוך כדי שאני איתה בצהריים

אי אפשר להיות מושבתת כל הזמן שאני איתה

שמה לה משחק,בהתחלה יושבת איתה קצת 

באישהו שלב קמה, מכניסה כביסה, מבשלת

ומידי פעם ניגשת אליה

נקיונות יותר בערב כשהיא ישנה או שבעלי עושה את זה

לפעמים אני מניחה אותה בכסא אוכל לידי 

והיא אוכלת לבד נגיד פסטה או חביתה מקושקשת

מה שאפשר לעשות עם הילדיםנירה22

אני משתדלת לעשות איתם. נניח להכניס למכונה, להוציא, לקפל-נותנת לקטנים למיין גרביים, או להגיד לי של מי כל בגד.

ומה שלא-אחרי שהם ישנים, או בששי בבוקר. 

תודה!!! שכחתי לכתוב שהוא בן שנה וחציבת שמיא

זה כבר כן גיל שהוא מבין ומתלהב..

כביסה ניסיתי ביחד איתו ודווקא מצא חן בעיני כשהוא כן זורם עם זה..

במטבח הייתי ממש שמחה לעשות איתו, פעם הוא היה יושב בכסא שלו והייתי מראה ומסבירה לו אבל יש לנו מטבח קטן (ומאמינה שלעוד פה אז אשמח לשמוע רעיונות) והוא כבר כן רוצה להיות יותר פעיל אבל חוץ ממגדל למידה שאין לנו מקום וכסף לזה לא מצאתי פתרון מספיק בטיחותי.... וכשהוא חופשי זה פחות מצליח😅

אני בגיל כזה נותנת לעמוד על כיסא לידי(אהבת עולם)

כשהמשענת בצד הרחוק ואני משגיחה שעומדים הכי קרוב לשיש. אם יש לכם כיסאות כתר, אז אפשר גם לעשות ערימה של כמה ולשבת ליד השולחן, זה גם פחות מסוכן וגם בד"כ הם פחות יורדים כשהם יושבים.

עוד פתרון זה להביא דברים לרצפה (מה שאפשר): אני שמה את הכביסה המלוכלכת על הרצפה ונותנת לה להכניס למכונה, נותנת לה למשוך את הבגדים הנקיים מהחבל ולשים על הספה, להביא לי אטבים, להשקות עציצים במרפסת...

עוד משהו שעובד אצלי זה לשים לה צלחת עם פצפוצי אורז או משהו כזה דומה והיא אוכלת אותם אחד אחד, זה מעסיק למיליון זמן ואני יכולה להספיק מלא דברים.

אבל ממש קפצה לי השעה שבה הוא הולך לישון בכזה גיל. אני די בטוחה שזה מאוחר מידי ואפשר להקדים את שעת השינה, הבת שלי הולכת לישון מקסימום בשבע והיא גדולה בכמה חודשים.

רק לגבי השינההשם שלי

זה משתנה בין הילדים, אבל שעה מאוד נורמלית לישון בגיל הזה.

הרבה ילדים ישנים בצהריים, ולא עייפים כל כך מוקדם.

וזה תלוי גם מתי קמים בבוקר.

אצלי אף פעם לא היה בית שקט בשעה שבע.

לפי מה שאני מכירה(אהבת עולם)

בכזה גיל אמורים לישון סביב 14 שעות ביממה, אז זה תלוי כמה ישנים בצהריים ותמיד יש יוצאי דופן, אבל בגדול זה אומר סביב 12 שעות שינה בלילה.

הרבה פעמים זה שהולכים לישון מאוחר זה בגלל עייפות יתר, אז כדאי לבדוק את זה.

תודה!!בת שמיא

הוא קם בסביבות 7 וחצי, לפעמים אפילו קצת אח"כ.. ועוד ישן שעתיים במעון אז כן מתקרב ל14, באופן כללי מאז ומתמיד לא אהב/ הצליח לישון מוקדם..

אבל ב"ה לאחרונה לרוב הוא במיטה אחרי מקלחת בסביבות עשרים ל8 ואז תלוי כמה זמן לוקח לו להרדם..

בגיל הזה נתתי לקלף בצל, לשפוך ביחד מצרכים לקערהשיפור
להתעסק עם קצת בצק, למרוח ביצה ולפזר שומשום על חלות, לערבב מצרכים, דווקא ממש הצלחתי לבשל עם הגדול. היום עם 3 ילדים יותר קשה... 
בישלתי על השולחן והוא ישב בכיסא אוכלשיפור
וואו זה ממש יפהרקאני

הבת שלי בת שנה וחצי כמעט

חצי מהדברים שכתבת אני לא יכולה לתת לה עדיין

היא תנסה לטעום ולמרוח בכל מיני מקומות וכו'

זה חלק מהיופי😅יעל מהדרום

לק"י

אני בשנים האחרונות בימי שישי בבית עם הקטן התורן.

והבן הרביעי שלי היה עוזר לי במטבח, וזה כלל שפיכת כורכום ומריחה עם הידיים😂

אבל הוא גם היה אוהב לערבב וכאלה. 

לי זה עלה באבקת שוקו על העוף😅על הנס
וואי. משודרג😂יעל מהדרום
לק"י

האמת שהילד הזה גם עכשיו בגיל שלוש ורבע אוהב את השטויות האלה- לשפוך מים על הרצפה, לשפוך שמפו ולעשות חליקות😳 וכדומה.

זה החלק הכיף בלהיות ילדים,לא?על הנס

צחוק צחוק,

ככה גיליתי שאחת הבנות בגיל שנתיים עושה בצקים יותר טוב ממני.

היא עדיין אלופה בזה והיא בת עשר.

והבן הגדול שלי מאז לא עזב את המטבח עד שעזב את הבית.

הבת שלי בת 4.5 קולעת כבר חלות ממש יפההשקט הזהאחרונה
שנה שנתיים ואני כברל לא צריכה לטרוח על זה😅
בתןך כיסא האוכל יש גבול לאן אפשר למרוחשיפור
כן הוא אכל בצק. והרבה מהדברים עשיתי ממש איתו, ברמה שהחזקנו ביחד את המורחן. יש מצב שחלק מהדברים היו יותר לקראת שנה ושמונה. 
אולי באמת ננסה קצתרקאני
אני גם חוזרת בארבע מהעבודהדיאן ד.

ויש לי שני קטנטנים בבית

וזה באמת לא פשוט מטלות הבית.

אצלנו קודם כל זה מתחלק ביני לבין בעלי.

כביסות נגיד אני עושה, תוך כדי שאני עם הילדים אחה"צ.

הם משחקים בסלון ואני מתקתקת קיפולים, תליה על החבל, מכניסה מכונות וכו'.

כלים בדר"כ בעלי עושה בערב.

אני מאפסת את הבית כשהילדים מתקלחים, נכנסים למיטות.

לפני שהם מתקלחים הם אוספים צעצועים (לפעמים לא... אנחנו משתדלים לעמוד על זה), 

אני מסדרת את שאר הדברים ומעבירה שואב שוטף על הסלון מטבח שתמיד נורא מתלכלך.

מה שהכי קשה לי זה עניין הבישול. פשוט לא מגיעה לזה.

לפעמים עושה דברים ממש מינימליים.

וכשכבר כן מבשלת אז עושה בכמויות גדולות שיהיה כמה ימים קדימה.

לפעמים גם בעלי מבשל.

כשהם סוף סוף נרדמים בערך בתשע אני לא עושה כלוםםםםם

חייבת לנוח קצת ובדר"כ די מהר מתקפלת לישון.

תודה רבה לכולן!בת שמיא
ואשמח לשמוע עוד..

ב"ה בעלי מאוד נרתם ועוזר.. בעיקר עם הכלים ולסדר את הבית, פשוט עדיין יש מה לעשות ב"ה🙏🏻

משהו קצת אחרמולהבולה

אולי קשה יותר

אבל אני באופן אישי הכי ערנית על הבוקר

אם הלכתי לישון מוקדם, בבוקר יכולה להספיק המון בחצי שעה שעה

הכל תלוי מתי את צריכה לצאת מהבית

ומצטרפת להצעה לעשות דברים תוך כדי הצהריים שאת עם הילד

עושה בסיסי ואז בחמישי משתדלת לתת יותר פוש 

במהלך היום/ בערב/ בכלל לאהמקורית

מאוד תלוי ביום שהיה לי, כמה ישנתי, ומה יש לעשות

האידיאלי מבחינתי זה לחזור לנוח חצי שעה ארבעים דקות ולקום עם כח לעשות

בתכלס הנה אני ערה בשעה כזו והכנסתי רק מכונה היום כי היה יום עמוס

אני משתדלת מאוד לעשות במהלך היום והערב ומה שלא מספיקה משלימה בשישי/ מוצש כדי להתאפס

יש פה ירושלמיות או כאלו שמכירות את פורים בירושלים?שיח סוד

רוצים אולי לבוא השנה עם הילדים לאווירה של ירושלים, פורים, ברחובות העיר …

לא מחפשים סעודה ואצל מי להתארח

רק בילוי פורומי ירושלמי, לראות תחפושות, הופעות רחוב..

סתם להעביר כמה שעות .

יודעות להגיד לי אם יש כזה דבר? ומתי עדיף עם ילדים- ערב/בוקר? אם עמוס מידי? איפה יש פרטים?

או שאם אין לי איפה להתארח אז אין עניין?

בעיקר שיכורים ותלמידי ישיבה שיכורים ששרים ברחובמקקה
אישית תמיד חשתי פחד ולא שמחה
אויש, פחות הכיוון.שיח סוד
לא חשבתי על זה באמת, כן קטע מלחיץ בפורים 
מסכימהאנונימית07
הייתי באוטובוס עם הילדים אחרי סעודת מצווה אצל חברים והייתה קבוצה של נערים/גברים שממש ניבלו את הפה. נאלצתי לרדת תחנה והייתה חתיכת דרך לבית אבל לא יכולתי שהילדים שלי יספגו את זה... אנשים ששוכבים ברכבת, דוחפים ומה לא... 
תבררי רק אם מתחייבים במצוות החג ואיזה....יעל מהדרום
לא ירושלמית אבל מכירהoo

בפורים יש בעיקר פקקי ענק

רעש נוראי (מוזיקות רמקולים)

והרבה אנשים ברחוב

בעיניי אין שום דבר מעניין בכלל ובפרט לילדים

אנחנו אוהבים להסתובב בשוק וברחוב יפוואז את תראי

יש אווירה טובה, שירים ותחפושות מצחיקות 🤣

פחות מתאים עם ילדים בעיניי.

אצלנו יש מסגרות בשושן פורים אז אפשר ללכת רק אנחנו

מהניסיון שלי - אני שם כל שנהשושנושי

אין חניה. מלא פקקים. 

אולי כדאי לשקול הגעה ברכבת.

או חניון חנה וסע של הרכבת הקלה.

אם תלכי לרחוב יפו תראי שיכורים, ציבור מגוון.

אם תלכי בגאולה - תראי שיכורים חרדים / חסידים

המטרה העיקרית שלנו היא ללכת לבקר חברים שגרים בבתי הונגרין. והדרך לשם מגניבה לגמרי.

תודה לעונות נראלי צריך לשקול שוב שיח סוד

איכשהו תמיד אנשים ששלחו משם תמונות זה היה נראה מגניב,

האמת שגם עוד לא מצאנו מה לעשות בפורים עצמו אצלנו

תפרטי מה אתם מחפשים בדיוקואז את תראי
סתם מקום עם אווירה של פורים לא פרוץשיח סוד

לחוות שמחה אותנטית, מראות מעניינים

במקום לשבת בבית ולשמוע את כל השירים והחגיגות בבתים השכנים …

הרבה פעמיםירושלמית במקור
הרשות המקומית עושה משהו בשעות היום שכן מותאם לילדים
שהשכנים שלכםרקאני

ישמעו ממכם שירים וחגיגות

למה לא?

בנחלאות יש חגיגה כל שנהמרגול

אבל יותר אווירה של מסיבת סטודנטים/פסטיבל

ממש לא בהכרח ביגוד צנוע

וגם לא לגיל של ילדים בכללי

ברשויות גדולות לפעמים עושים משהו מיוחד לילדים נגיד באיזה פארק גדול. דוכנים של אוכל ומשחקים וציורי פנים וכו.

תבדקי בתל אביב. הם משקיעים הרבה פעמים בעניין הפעילויות לילדים.

לא הייתי יוצאת עם ילדים סתם כך לאיזור מבוגרים בפורים, בגלל השכרות…

(אבל מי לא אוהב ציורי פנים ובועות סבון?)

המממ תבדקי בגיא בן הינום (דרך עיר דוד לדעתי)מרגול
הם חזקים בפסטיבלים לכל המשפחה כזה
זה מאוד נחמדבשורות משמחות

לטייל פה בזמן שהילדים עוברים בין הבתים ושולחים משלוחי מנות זה בדיוק התמונות שאת רואה בדר'כ בבוקר לפני סעודת פורים

אבל באמת אם את לא כסה מכירה אנשים אז אין סיבה להסתובב ביום כזה בירושלים...

בערב חגבשורות משמחותאחרונה
יש הרקדות בישיבות שזה דיי מגזרי ושמח
מניסיוני זה לט מענייןבוקר אור
אבל אולי יש מקומות מעניינים יוצר מהשכונה שלנו
בלילהרקאני

יש בשוק וביפו המון חגיגות

לא נראלי מתאים לילדים

ביום הכל עמוס אבל לא כזה מעניין

לדעתי לא מעניין ברחוב בכללרוני_רון

מלא פקקים, אין בכלל מקומות חניה בשום מקום.

עמוס ומעצבן..

כיף לנו במקומות שאנחנו מתארחים, אבל המעבר ממקום למקום על הפנים.

בעיני אין מה לבוא במיוחד לירושלים אם אין מקום ספיציפי שמעניין אתכם להיות בו.

האווירה ברחוב הירושלמי בפורים עליזה וצבעוניתמתואמת

לא יודעת אם זה מייחד דווקא את ירושלים, או שבכל ריכוז דתי בפורים יש ככה.

יש הרבה אנשים מחופשים, הרבה שירים, הרבה שיכורים (אם אלה בחורי ישיבה אז בדרך כלל אלה שיכורים "מהוגנים"), הרבה שמחה ברחוב.

יש גם הרבה פקקים, ולהתנהל ברכב זה סיוט.

לי אישית קשה עם הרעש הרב שמייצר הרחוב בפורים, אבל יש כאלה שאוהבים...

אם לבוא אז בלילהשומשומ

או בשעות הבוקר המוקדמות

החל משעות הצהריים המוקדמות עומס מטורף בדרך לירושלים.

לא יודעת אם זה מראות ואווירה שמתאימה לילדים קטנים, נוער ומעלה זה חגיגי וסוחף

המלצה שלי - להתרחקשומשומונית
פקקים, רעש, אין חניות, שיכורים, מבקשי תרומות

יש בדכ עדליאדע במרכז העיר, אבל לא יודעת אם בסגנון דתי או אחר. 

בתור ירושלמית בעבר וקרובה לירושלים בהווה. ממש לאאמהלה

ממליצה להתקרב לעיר ביום הזה.

לוקח שעות ארוכות להגיע מאזור לאזור

פקקים איומים.

ה"עד דלא ידע" שהעיריה עושה, בעיני, לא מתאים לציבור הדתי.

באזורים החרדיים שם יש הרבה אקשן- הנסיעה פשוט מסייטת.

לי אין ברירה כי צריכה ללכת להורים לסעודה, למדנו לסוע מוקדם בבוקר כדי לא להקלע לפקקים, ועדיין לוקחים בחשבון שנסיעה שבד"כ לוקחת 20 דקות תקח שעה וחצי.

בחזור הסיוט נוראי אפילו יותר.

בקיצור

תעשו כיף עם הילדים בבית.

וואיפצלשהריון

אני לא מתחברת לירושלים בפורים.

אבל כנראה זה תלוי באזור

באזורים שהיינו היה שיכורים ממש בצורה לא כיפית.אנשים שחסמו אוטובוסים ומכוניות, מלא שעשנו כולל נערים. ומחר ספריי שלג שבעיני זה דוחה

האמת מצטרפת לקודמותיישלומית.

לא חושבת שיש בפורים משהו מיוחד דווקא בירושלים (בניגוד להרבה חגים אחרים...) אני חושבת שבהרבה ריכוזים דתיים אפשר למצוא אוירה מקסימה בפורים. אני באופן אישי יותר נהנית בפורים ביישוב, אחרי ששנים רבות הייתי בפורים בירושלים...

ולמרות שההורים שלי עדיין גרים שם, אחרי פעם או פעמיים של נסיעות סיוטיות, החלטתי שאני לא באה לירושלים בפורים.

ובאמת שירושלים עיר מהממת ומיוחדת.

אבל בפורים, אם לא גרים שם ומתנהלים ברגל בלבד, זה לא שווה את זה 

כוורת של איקאהיעל מהדרום

לק"י

אז בשעה טובה לפני כמעט שבוע קניתי כוורת (3*4), ונשאר "רק" להרכיב אותה.

תעזרו לי רגע עם כמה שאלות בבקשה🙏🏽

1. ההרכבה דורשת מברגה?

2. הקיבוע לקיר הוא פשוט?

3. מי שלא שמה רגליים- המים הורסים אותה?

4. מי שקנתה רגליים (לא מסגרת עם רגליים, אלא 4 רגליים בודדות)- האם זה קל להבריג אותם?

תצילו אותי מלהתקע עם 2 ארגזים גדולים, ובלי הסדר בסלון, שאני מייחלת לו😂

אני הרכבתי ב2 ידיי השמאליותאנונימית בהו"ל

קיבוע לקיר דורש קדיחה, לצערי וצערך.

אצלי המים לא הורסים ולא שמתי רגליים אבל אני שוטפת בסמרטוט, לא שופכת.

אם את שופכת זה ייהרס.

תודה! זה מעודד מאודיעל מהדרום

לק"י

אז כדאי שנשים רגליים. לא ניקח סיכון על הפעמים שאנחנו כן שוטפים😅

ונחפש מקדחה משכנים בהשאלה.

לא יודעת לגבי הרכבה, אבל לגבי המיםאמא לאוצר❤

יש אצלינו 2, בלי רגליים, לא נהרס מהמים..

אני כן יגיד שאנחנו לא שופכים מים הרבה אבל מה שכן לא ראיתי שנהרס וזה עוד יד שניה ומאיפה שהגיע יודעת שכן היו שופכים מים בתדירות גבוהה 

תודה! עכשיו מתלבטת אם לחסוך לעצמי עבודה נוספתיעל מהדרום
לק"י

האמת שנראה לי שהכי פשוט לוותר על הרגליים כרגע. ואם נראה שמתחיל להיהרס או שאנחנו שוטפים עם כמויות של מים, אז נחבר אותן.

בדיוק, גם לדעתי... נשמע הגיוניאמא לאוצר❤
להרכבה לא צריך מקדחה או מברגהחילזון 123

יש בפנים מפתח אלן כזה שאיתו מבריגים.

לקיר כן צריך אבל אני לא קיבעתי.

לרגליים לדעתי מספיק מברג ידני.

אפשר עם ידני אבל זו עבודה יחסית קשהoo
צריך להפעיל כוח
כן טבל זה רק כמה ברגים. זה לא הרבה 4 רגלייםחילזון 123
אבל אין חורים...ומברגה יש לנו.יעל מהדרום
זה בורג שפיצי כזה. פשוט מבריגים חזק וזה נכנסחילזון 123
להרכבת כל הכוורתoo

צריך לא מעט ברגים

בעלי הרכיב לא מזמן

זה היה אולי 20 ברגים

הוא השתמש במברגה חשמלית 

זה מספיק יציב?יעל מהדרום
תלוי בגובה ובמיקוםoo

אנחנו לא קבענו לקיר

כמה כוורות

אלה שיש להן 2 קומות יציבות

אלה עם 4 קומות פחות יציבות

אבל אם הן עומדות בפינה או במקום שלא מזיזים מטפסים

זה לא מסוכן 

4*3 בסלון עם ילדים קטנים הייתי מקבעתoo
תודה!! עדיף...יעל מהדרום
לדעתי חייב, מנסיוןאין כמו טאטע!

כל הילדים שלי עלו ובדקו ,לפחות שלב אחד 🙄😅

למזלי זה היה מקובע, לצערם הם נתקעו בגובה כלשהוא חח

ולדעתי ההרכבה היתה די פשוטה, אבל לקבע כן צריך מישהו שיודע לקדוח בקיר .

תודה!יעל מהדרום

לק"י

כצפוי עוד לא הרכבנו🤦‍♀️

אני תוהה אם זה יקרה עוד כשיהיו ילדים בבית או רק לנכדים.

רקאני

חבל זה לא מאוד מסובך

פשוט תתחילי ותראי שזה זורם

הגזמתאין כמו טאטע!

עבר רק שבוע..

בעלי אומר על זה- "לא צריך להזכיר לי כל חצי שנה"😂

בכל מקרה, לילדים שיש או שיהיו, עדיף למנוע מראש את הסיכון המיותר הזה.

ולגבי מים- אם אתם לא שופכים כמויות, אין צורך ברגליים.

תתחדשו ותהנו 🥰

תנסי להרכיב לבד..קפצתי לבקר

אני למדתי להרכיב הכל לבד.

איקאה ההוראות ממש פשוטות, וכוורת זה יחסית קל.

תוציאי קודם את כל החלקים, תראי מול ההוראות שאת מבינה מה כל חלק, ותתחילי לפי השלבים בהוראות.

אם תתקעי באמצע בעלך יהיה חייב לעזור..

חח...גם נכוןיעל מהדרום

לק"י

אני חוששת שנרכיב, ואז נתקע עם זה שוכב באמצע הבית עד שנקבע לקיר.

אבל צודקות כולכן, מקווה מחר לפשוט על זה💪

כדי שזה יקרהooאחרונה

מישהו צריך לתפעל את העסק

אני בדר"כ בכובע של מנהל עבודה

מתאמת זמן שמתאים לשנינו

מוודאת שיש את כל האבזור הדרוש

עוקבת אחרי ההוראות

מצביעה על החלקים לפי הסדר

ובעלי מבצע את העבודה הפיזית (עם הפסקות)

לכוורת כמו שלך צריך לפנות לפחות חצי שעה להרכבה (לא יודעת כמה זמן זה קיבוע לקיר)

אגב יש לאיקאה שירותי הרכבה

כשקניתי ארון מורכב

הזמנתי הרכבה

מישהי עלתה על השיטה איך יולדים בנות?מאמאמיה 3

כמובן כמובן שהכי חשוב הבריאות

אבל ממש בא לי בת

וההריונות שלי בסיכון, והפזמ דופק

יש דרך לעלות את הסיכויים לבת?

באמת שאין שום טכניקה מוכחתנייקיי

יש רק סגולות וסיפורים, ומתכונים והמלצות שאף אחד מהם לא באמת משפיע ביולוגית. 

להוסיף בדל של סיכוי, לדבר שהוא סטטיסטית סביב 50%
זה לא נחשב להשפיע. 

אבל חייב להיות סוד, לא?מאמאמיה 3
סוד? יש סט של המלצות שדי חוזר על עצמו באתרים שוניםנייקיי

אפילו באתר מקווה….

רוצים בת ?! • מקוה.נט

כן, יצא לי לקרוא אבל חיפשתי הצלחה מניסיוןמאמאמיה 3

נגיד אני מכירה זוג שזכו ל2 תאומים בנים ואחרי זה עוד זוג של תאומים בנים

אח של האישה זכה עם אשתו ל2 תאומות ואחריהן עוד שתי תאומות (לשני האחים האלה יש רק 2 זוגות תאומים מאותו מין, אין להן מהמין השני)

וגיסתי ילדה 3 בנות ואחריהן זוג תאומות בנות

מרגיש שזה לא מקרי אלא יש דפוס חוזר

לגבי רצף של תאומים - ידוע ומוכר שתאומים זה גנטינייקיי

ומושפע מהגנטיקה של האם. הנטייה התורשתית מתבטאת ביכולת לשחרר יותר מביצית אחת בביוץ (ואז התאומים כמובן לא זהים).

תאומים זהים הם גם חלק מהמקריות של הטבע, ולא גנטיקה.  

לא, למה שיהיה?!שלומית.
עובדה שיש מלא משפחות עם אחוזים שונים של בנים ובנות. ואין חוקיות. לי אישית יש 2 בנות ובן, ולא חושבת שעליתי על "סוד"
משהו השתנה?מאמאמיה 3
אומרים שהמזון משפיע, לדוגמה,, או בתת משקל/תזונה יש יותר בנות
מין העובר נקבע ע"י האבאנייקיי

מבחינה גנטית-ביולוגית, האב הוא זה שקובע את מין העובר.

כל תא בגוף שלנו מכיל כרומוזומי מין. קיימים שני סוגים עיקריים: X ו-Y.

האם נושאת שני כרומוזומי X (כלומר XX). לכן, הביצית שלה תמיד תכיל כרומוזום X בלבד.

האב נושא כרומוזום X וכרומוזום Y (כלומר XY). תאי הזרע שלו מתחלקים לשני סוגים, כאלו שנושאים X וכאלו שנושאים Y.

המין נקבע לפי סוג הזרע שמצליח להגיע ראשון לביצית ולהפרות אותה:

זרע X + ביצית X = עובר ממין נקבה (XX).

זרע Y + ביצית X = עובר ממין זכר (XY).

מכיוון שהביצית תמיד תורמת X, ה"החלטה" הגנטית תלויה בזרע של האב

למרות שיש המון "שיטות סבתא" (תזונה, תזמון יחסים מול מועד הביוץ, תנוחות), המדע עדיין לא מצא הוכחה חד-משמעית לכך שניתן להשפיע על התוצאה באופן טבעי. בטבע, הסיכוי הוא פחות או יותר 50-50.

תגלי לי את הסוד ללדת בנים ואגלה לך🤣אנייי חדשה
כאמא ל4 בנות ובן יחיד
נזכרתי במיתוס - לטייסים יש יותר בנותנייקיי

בדקתי באינטרנט וזה ההסבר:

יש פולקלור בקרב טייסי קרב על כך שנולדות להם כמעט רק בנות.

• ההסבר המיתולוגי: הלחץ האטמוספרי או כוחות ה-G שפועלים על הגוף בטיסה פוגעים בתאי הזרע הנושאים את כרומוזום Y (שהם קטנים ומהירים יותר אך פחות עמידים) ומשאירים את הזרעים הנושאים X "בחיים".

• האמת המדעית: מחקרים שנעשו על טייסים הראו תוצאות מעורבות. חלקם אכן הראו נטייה קלה לבנות, אך לא נמצאה הוכחה חותכת שזה קשור ישירות לטיסה עצמה.

אחת התאוריות הביולוגיות המוכרות גורסת כי במצבי לחץ קיצוני, מתח נפשי או חשיפה לתנאים סביבתיים קשים, הגוף נוטה "להעדיף" לידת בנות.

• ההסבר: עוברים ממין זכר (XY) נחשבים לעיתים לרגישים ופגיעים יותר מבחינה ביולוגית בשלבים המוקדמים של ההיריון.

• התוצאה: תחת סטרס גבוה (כמו בשירות קרבי אינטנסיבי), יש סיכוי גבוה יותר שהריונות של בנים לא ישרדו את השלבים הראשוניים, או שזרע "נשי" (X) יפגין עמידות גבוהה יותר.

ואולי יש התאמה למה שכתבת על תת-משקל? שגם זה ביטוי למצבי קיצון? 

כן. חמותי עלתה על השיטההשקט הזהאחרונה

אחרי 4 בנים היא התפללה על בעלה שיזכה לקיים מצוות פרו ורבו (לפי השיטה שפרו ורבו זה בת ובן)

החמישית זו גיסתי היחידה והמהממת😊

תרומותפילה

אם אתן הולכות ברחוב ומישהו מבקש לתרום בפיבוקס אתן תתרמו לו?

למה אני שואלת , באולפנה של הבת שלי מתכוונים להתרים ככה ברחוב בעיר גדולה על איזה משהו.

אני אישית אתרום בפיבוקס רק אם זה משהו מוכר ולא בן אדם ברחוב.

שאלתי את הבת שלי האם הם רוצים כסף מצדקה שלנו , הצטבר כבר סכום מסוים . היא ענתה שהן לא מעוניינות ואם לא בא לי בפיבוקס אז לא צריך. עכשיו בכלל הרגשתי לא נעים . כאילו אני ביקשתי ממנה איזו תרומה. מה הקטע?

בגדול לבת שלי לא הכי אכפת הפרוייקט הזה , אבל תגובה כזאת די גרמה לי אנטי ...

אני לרוב לא תורמת ברחוב בכלליעל מהדרום
לא סביר שהייתי תורמתמקקה
אני בכללי נגד לשלוח ילדים/ נערים/ בחורות להתריםדיאן ד.
מסכימה. וגם לא הייתי תורמת להם.שושנושי
אני לא..שיח סוד

בכללי מרוב ריבוי עקיצות או מצד שני ריבוי אמיתי של אנשים שזקוקים לעזרה, אין לי אופציה לעזור לכולם. אני תורמת רק לארגונים שאני מכירה.

לא ברחוב ולא מדפיקות בדלת

לא משנה אם זה מזומן או לא

למה זה משנה להן באיזו דרך הכסף נתרם?ואז את תראי
לא הייתי תורמת בפייבוקס למי שאני לא מכירה.
ניגשו אליי כמה בנות אולפנהרקאני

ברחוב

רציתי לצאת בכבוד

אמרתי אין עליי כסף

אמרו אפשר ביט או פייבוקס

נוווו למה אתם לא נותנים לאנשים לסרב בלי לצאת קמצנים 😅

בכל מקרה אני לא תורמת ברחוב

אולי שקלים בודדים לקבצן לא יותר מזה

אני פשוט אומרת לא תודהכורסא ירוקה
שיחשבו מה שבא להם. אנחנו תורמים איפה ומתי שנכון לנו, ולא לפי אנשים רנדומליים ברחוב.. 
ממש לא. אלא אם כן מכירה אישית את המוסדPandi99
למה לא?שומשומ

אם יתפסו אותי ביום טוב אני אעביר בפייבוקס כמה שקלים..

דווקא הרבה פעמים אנשים ברחוב מבקשים כסף ואין עלי אז אני שואלת אם אפשר ביט/פיי

אני מדברת על 5-10 ₪

סתם , מפחדת להיכנס לקישורים שאני לא מכירהפילה
וגם לא בא לי לתת מספר שלי לכולם
המקבל בפייבוקס ובביט לא רואה את המספר שלךהתברזל!אחרונה

ולא יכול לשמור אותו. הוא רואה רק את שם המשתמש שלך.

אומרת אחרי הרבה ניסיון לחלץ אנשי קשר מאפליקציות תשלום בכל דרך אפשרית... זה כנראה חלק מהאבטחת מידע שלהם.

ממש לאשירה_11

אנשים התחילו להגזים רוצים צדקה בביט

אתה צריך צדקה? או העברה בנקאית

נראה לי השאלה האמיתית היא קצת אחרתבאתי מפעם

האם לתרום לאדם רנדומלי בפייבןקס זאת לא השאלה,

נראה לי השאלה זה מה לעשות עם התגובה של הילדה? נשמע שזה הכאיב לך בצורת זלזול באמא.

לפעמים ההתבגרות מוציאה דברים לא יפים. ֶ❤️

רטלין לילד בכיתה אסרגל כלים

מתייעצת...

ילד מתוק מאווווד מלא שמחת חיים, חברותי שמח, משתף

שנה שעברה הכל היה נראה חלק בהקנית הקריאה עם הגננת

לא היו תלונות בכלל

כן ראיתי שהוא קורא מעט לאט אבל לא חשבתי שיש בעיה בתור התחלה

ועם הזמן זה ישתפר

השנה עשו בדיקה לכל הילדים

והמורה שבדקה אמרה שיש לו קשיים רבים בהקנית הקריאה, לרבות הקריאה האיטית והוא צריך הוראה מתקנת אצלה

ברור שזרמנו ורצינו ומיד התחלנו שיעורים

הילד מילא את כל המשימות בשמחה ובהתמדה והיה נראה שהוא מתקדם

אחרי כמה שיעורים התקשרתי לשאול איך מתקדם

אז היא ככה נאנחה ואמרה שהוא מפטפט המון ומאוד אסוציאטיבי ונראה לה שצריך אבחון כי זה תוקע את ההתקדמות בקריאה

לדעתה יצטרך רק לזמן מועט עד שיעלה על המסלול

כמו ילדים טובים לקחנו לאבחון אצל אחד המומחים בארץ בתשלום של כמה אלפים טובים

והמומחה אמר שהוא נוטה להבין למה המורה מתכוונת וממליץ על תקופה  להקנית הקריאהה לטיפול תרופתי ואז נשקול אם להפסיק

הדגיש גם שבגלל שמדובר בילד שופע בחן הוא לא מעונין לכבות אותו ולכן מתחיל ממינון של 10 מג ולדעתו זה בהחלט יספיק

התחלנו לתת לו,  התחיל להרדם מאוווווד מאוחר

לפעמים בוכה

אבל בסהכ תופעות שהתמודדנו איתם הכל למען ביסוס הקריאה

אני ובעלי עובדים איתו והוא משתף פעולה והיה נראה לשתינו שהוא התקדם מאוד

עכשיו המורה שולחת לנו דוח סיכום אחרי רצף שיעורים עם העתק ששלחה גם למורה שבכיתה שלו

עם דוח נכון למצב הילד בו היא כותבת בשורתץ סיכום שהילד משתף פעולה ומתקדם אבל נוטה לדבר הרבה ולאסוציאטיביות מרובה

והיא ממליצה לשקול להעלות מינון תרופתי

האמת נשברתי ממש עומדות לי דמעות מאז שקראתי את הדוח בגלל השורה הזו

גם ככה היה לי מאווווד קשה לתת לו את זה בגלל שלדעתי הוא ככ קטן ובכלל 

ועכשיו היא בכלל מעונינת לכבות אותו סופית??

כן הוא ילד דברן...

אני מנסה להבין  ממי שמכירה ,האם ילדים בכיתה א אמורים לשבת שיעור שלם אחד על אחד לעשות הוראות ולא לדבר בכלל?? או עד כמה אפשר לדבר ומתי זה נחשב למוגזם?

אולי היא לא מאוד מענינת אז הוא מתחיל לדבר? 

אין לי באמת ניסיון אבל נשמע תקין שזו ההמללצה אחרי שאנחנו רואים התקדמות והיא גם ציינה ?

קוגפן מטפלים אצל מרפאות בעיסוק מןסמכות קוגפאן112233445566

זה נחשב גישה מאד יעילה לשיפור התפקודים הניהוליים (ביניהם קשב)

מתייחסים לתכנון, עצירה, בקרה ועוד...

יישור שינייםכבת שבעים

הבן שלי בן 8 והשיניים שלו צומחות ממש עקום, הן לא ישרות, חלק בתוך החיך... זוועה בקיצור 😵‍💫

השאלה אם יש לעשות משהו כרגע, כי אני לא יכולה להסתכל עליו 🫣 או שאין ברירה אלא לחכות שיגדל ויתחלפו רוב השיניים. כרגע נפלו לו ממש קצת. אולי 6...

התייעצת עם רופא?כורסא ירוקה
נראה לי שבגיל 8 הרבה כבר אמור להתחלף. זה בטח גם ענין אישי וגנטי, ויש כאלה שקורה אצלם יותר לאט, אבל שווה בדיקה. יכול להיות שיש משהו במבנה הלסת שלא מאפשר לשיניים לצאת או שהן לא דוחפות טוב את שיני החלב ואז הן לא נושרות. הייתי הולכת להתייעצות
רופא ילדים? האמת אני לא מבינה בזה...כבת שבעים
רופא שיניים לילדיםכורסא ירוקה
האמת שבסדרת טיפולים האחרונה היא לא אמרה כלוםכבת שבעים
רק שהוא יצטרך יישור שיניים... 
מענייןכורסא ירוקה

אולי בפעם הבאה תשאלי אותה ספציפית על קצב ההתחלפות ואם זה יעזור.

אבל אם היא אמרה את זה כנראה שהיא כבר רואה לפי המבנה או הכיוון של השיניים שעוד לא צמחו (אפשר בצילום לראות את הכיוון שלהן).

בכל מקרה זכור לי שלא מתחילים יישור שיניים לפני גיל 12 בערך, חושבת שזה הכי מוקדם, ובטח שלא לפני שכל השיניים יתחלפו. 

נכון, היא ראתה את זה בצילוםכבת שבעים
כשהיינו אצלה העקומות עוד לא צמחו
אורתודנטרקאני

אני בגיל עשר כבר התחלתי טיפול אצל אורתודנט

והוא אמר שאם הייתי מגיעה מאוחר יש דברים שאין מה לעשות איתם

איך מגיעים לאורתודנט? רק דרך רופא שיניים?כבת שבעים
דרך הקופת חוליםרקאני
אני בכללית. דרך *2700?כבת שבעים
שווה להתייעץ עם קלינאית תקשורת, איך תפקודיהתייעצות הריון
הפה שלו? נושם מהפה? מהאף? 
כן, אין משהו מיוחד...כבת שבעים
תעשי לו יישור שיניים כשיגדל.ממתקית

בגיל הזה עד כמה שידוע לי מילדיי לא ממליצים.

כדאי ללכת להתייעץ כבר עכשיו עם אורתודנט. יש דבריםאמהלהאחרונה

שאפשר לעשות כבר עכשיו, כדי לחסוך הרבה עוגמת נפש/כסף וכאבים אח"כ.

תבדקי בקופה שלכם עם איזה אורתודנטים עובדים ולכי לבדיקה. לרוב זה ללא תשלום אם זה מטעם הקופה.

אולי יעניין אותך