יאללה... שאלות על הריון תאומים זהות כפולה
אלה לא דברים מהותיים, סתם דברים שמטרידים אותי בימים אלה...

באיזה שבוע יצאה לכן הבטן??
בהריונות הקודמים הבטן יצאה רק בסביבות שבוע 17, ועכשיו אני כבר משבוע 10 מנסה לטשטש אותה...

באיזה שבוע יצאתן לשמירת הריון?
עוד לא סיפרתי למעסיק על ההריון בכלל. אני מקווה שהוא לא שם לב בעצמו...
בתקווה להצליח למשוך את זה עוד חודש, אם הבטן תאפשר את זה.
אני מתלבטת אם להכין אותו לזה שאצא לשמירה. ברור שאני לא חייבת, אבל אני עובדת בתפקיד ניהולי, וזה לא אפשרי למצוא לי מחליף מהיום להיום, וגם צריך חפיפה. זה מרגיש לי לא מוסרי לדעת שאני כנראה אעלם לו בעוד חודשיים-שלושה ולא להגיד על זה מילה.
חשבתי אולי להגיד שאני בהריון בסיכון, ושיבין מה שיבין, אבל לא בא לי להכניס אותו לרחם שלי (על זה שזה תאומים אנחנו לא מספרים בכלל, רק להורים).

יש עוד המון זמן אני מקווה, אבל איך בוחרים איפה ללדת??
נראה לי שהכי חשוב זה עניין הפגייה, שאני מקווה שלא נזדקק, איך יודעת מה הכי טוב?
לגבי שמירהברכת ה
זה ממש לא מחייב. לא כל הריון תאומים יוצאים לשמירה...
תלוי כמובן גם בסוג העבודה וגם בהתנהלות ההריון.
בשלב ראשון הייתי רק מיידעת על ההריון. נניח בסביבות שבוע 20 אפשר לומר משהו על זה שההריון בסיכון וייתכן ותצאי לשמירה, ולתת לו אפשרות להערך.
בכל מקרה בכל הריון יכולות להיות פתאום הפתעות והמערכת צריכה להתמודד. אין לה ברירה...
אין מצב שאני לא יוצאת לשמירה זהות כפולה
אני ממש בונה על זה!
בע״ה שלא אזדקק, אבל כבר עכשיו ממש קשה לי. ההריונות שלי לא קלים בכלל, ועכשיו זה בעוצמה כפולה. אני לא יכולה לדמיין את עצמי עובדת עד הסוף, וגם לא מתקרבת לשם....
בעלי השיג לי את השמירה...קוורק
הרופא אמר: קחי עוד שבועיים מחלה ונראה, ובעלי אמר שאני כל כך מותשת אז מיד הרופא התחיל למלא טפסים לשמירה....
אם ככה אז אני כבר בחודשיים איחור עם השמירה זהות כפולה
העייפות הזאת גומרת אותי. מזל שזו תקופה רגועה יחסית בעבודה.. אבל בקיץ-חגים יהיה פה טירוף! אני חייבת להיות עד אז בבית!
(לא יודעת איך הם ישרדו בלעדיי...)
לגבי הלידהברכת ה
אם יש לך כמה אפשרויות של בתי חולים בסביבתך את יכולה להתכונן לכמה תרחישים-
במידה ותלדי במועד
במידה ותצטרכי להתאשפז מוקדם/ חשש ללידה מוקדמת/ התפתחות לידה מוקדמת
במקרה ויוחלט מראש על ניתוח בשל מנח

בכל מקרה צריך לקחת בחשבון אפשרות של מעבר לניתוח ולכן אם זה שיקול מבחינתך איפה ללדת אז קחי את זה בחשבון

וגם לגבי אפידורל- לא יודעת מה נהגת בלידותייך בעבר, אבל בלידת תאומים ממליצים על אפידורל מראש כדי שבמידה ויהיה צורך לעבור באמצע לניתוח תהיי כבר מוכנה עם ההרדמה (כמובן מוסיפים חומר הרדמה אם הולכים לניתוח אבל המערכת כבר מוכנה)

בהצלחה!
יש לי איזו פנטזיה על לידה טבעיתזהות כפולה
אבל אני מתחילה להכין את עצמי לאפשרויות אחרות...
זה אפשרי...תאומים
אני ילדתי בלי אפידורל...
אפשר לגמריאמא הטובה
אני ילדתי תאומים בלי אפידורל כשתאום b היה עכוז
אני יודעת שאפשריזהות כפולה
אבל עוד מוקדם מכדי לדעת, ולכן אני מכינה את עצמי נפשית גם לאפשרות של ניתוח.
ברור שיש סיכוי גדול לניתוחתאומים
גם ברגע שאת מתחילה לידה רגילה יש סיכוי של 10% לעבור לניתוח בתאום השני.

אז ככה..קוורק
לי היו דימומים בהתחלה אז יצאתי לשמירה כבר בשבוע 11 בערך... נחמד לי הרוגע והאפשרות לנוח. ביטוח לאומי מאשרים שמירה למונו בי בלי בעיות, אז תוכלי לבקש מהרופא כשתרצי. רק קחי בחשבון שיש להם תקרת תשלום ואם את מרוויחה יפה ייתכן שזה יצא פחות. ( 280 ומשהו ליום זה מה שהם משלמים בערך, או את מה שאת מרוויחה בד"כ, הנמוך מביניהם).
אניבעד לספר לכל מי שיכול לעזור ולהתפלל... סיפרנו להורים, לאחים ולילדים הגדולים וגם לחברות טובות סיפרתי. לבוסית סיפרתי שזה הריון בסיכון ושיש סיכוי לשמירה באופק, ובסוף יצאתי ממש מהר, ועוד לפני זה הייתי על ימי מחלה. .. רק שכחנו להזהיר לא לספר הלאה, כך שחמותי המקסימה יידעה חצי עולם ואשתו וזה די ביעס אותי...
הבטן שלי עכשיו נראית כמו סוף תשיעי (כולל זה שחצי מבגדי ההריון שלי כבר לא עולים עלי...הצילו!! ). מתנחמת במשפט של גיסתי: ככל שאני יותר פילה הם גדולים יותר והסיכוי לפגיה יורד. לפחות מיילדים ב36 , אז קצת פחות לסחוב...
והשאלות שלי:
1. מה הציוד שחשוב להתארגן עליו על ההתחלה? מה הכי עזר לכן- אמהות תאומים מנוסות?
2. הנקה: אני מאד רוצה להניק מלא אם יתאפשר (חלקי אצלי דועך מהר מאד). ממליצות לקנות משאבה חשמלית? לשאול מיד שרה? דגמים?
3. וטיפים בכלל יתקבלו בברכה גם על ההתארגנות לקראת לידה בע"ה (טרם ידוע אם נצליח לידה רגילה) ,וגם עכשיו, למשל: איך מסתדרים עם הצרבת האיומה והבלתי נגמרת? אני מ10-11 בבוקר אוכלת רק מוצרי חלב או דברים ממש עדינים. אפילו פירות לא בא בחשבון. אני מתה על אוכל נורמלי ועל פירות קיץ, ועד שהם הגיעו הצרבת השתלטה על הכל
עונה גם לךורד הבר
לגבי ציוד התחלתי, אנחנו לא קונים לפני... אבל כן בררתי על דברים וידעתי מה אני רוצה.
אחרי הלידה בזמן הפגיה קנו לנו את הדברים.
עגלת תאומים - אם אין לכם ממליצה מאוד, אנחנו קנינו ואת האמבטיות מצאנו יד שניה במצב מעולה ממש ושליש מחיר מחדשות. לא הייתי מוותרת עליהן, שימשו בנאמנות כל ההתחלה!

עריסות - יש אפשרות להשאלה מיד שרה לשלושה חודשים, וגם סלקלים לתקופה ארוכה יותר. אנחנו קיבלנו ממש חדשים וזה חיסכון משמעותי אם אתם נוסעים הרבה וגם טוב לפעמים בתור עוד מקום בבית.

בגדים - אם יש לך אופציה לקנות בחול או שיביאו לך, זול משמעותית... בפרט שהכל בדאבל.

טיטולים/מטרנה וכו', שווה להתעדכן לגבי מועדון תאומים. לחברות השונות יש הטבות, לא לכולן... ולא תמיד הטבה מדהימה, אבל כשצריכת ה טיטולים היא חבילה לחצי שבוע, גם חבילת טיטולים אחת יכולה לעזור קצת 😆

הנקה - לי עזרה מאוד כרית שקנו לי מתנה (שאלו מה צריך וביקשתי). יש גם אופציה ליד שניה במצב מעולה, אם רלוונטי לך תגידי לי ואסביר לך איך.

גם משאבה טובה ממש חובה בשבילי, אבל ממליצה לך להתנסות (אחרי הלידה ולא לפני, שלא תשרי לידה מוקדמת חלילה!) לפני שתקני. יש את חנות הנקה טובה בירושלים שנותנת התנסות לפני רכישה, יש גם אופציה להשאלה מיד שרה לתאומים - לא את הספקטרה הרגילה שלהם אלא מדלה גדולה, קצת מגושמת אבל טובה לבית. אני קניתי ונהנית מאוד (בפרט שבהתחלה לא ינקו אלא רק אכלו שאוב...).
ממליצה על יועצת הנקה טובה לתאומים, לפחות לפעם אחת, לי זה ממש נתן ביטחון.

אשמח לענות לעוד שאלות אם יתעוררו
תודה רבה!קוורק
אשמח לפרטים על כרית, סוג משאבה שקנית וסוג עגלה אם אפשר... תודה!!
תודה רבה!קוורק
אשמח לפרטים על כרית, סוג משאבה שקנית וסוג עגלה אם אפשר... תודה!!
וגם יועצת הנקה לתאומים באיזור גוש עציון או ירושלים
רק בעניין הצרבותורדון
יש מצב שמוצרי חלב מגבירים לך אותם!
לא... זה הדבר היחיד הנסבל...קוורק
פשוטורדון
מוצרי חלב מעלים את החומציות בקיבה. אז לפעמים זה מקל מיידית אבל אחכ מחמיר את הצרבות
סליחה על התגובות שנשלחו פעמיים. ..קוורק
לא... זה הדבר היחיד הנסבל...קוורק
עונהברכת ה
ציוד-
עגלת תאומים- אישית קניתי בלי אמבטיות מפאת המחיר, עגלה שנשכבת 180 מעלות. היה לנו סבבה. היינו אז בלי רכב אבל גם שיקול הקיפול לנסיעות הוא קריטי! שתי אמבטיות להכניס ברכב נראה לי לא מעשי.. ובטח לאוטובוסים זה היה נוח בלי אמבטיות.
ממליצה מאוד לעשות את הברור וההחלטה מוקדם, גם אם לא קונים, כי אם פתאום מפתיעה לידה מוקדמת זה הופך להיות עסק מלחיץ עניין הקניות...
חוץ מזה הציוד רגיל כפול שתיים. לדאוג לרכוש, להשאיל או להשכיר (עריסות, סלקלים, בגדים)
לגבי הנקה-
כמובן תלוי בשבוע הלידה ומשקל היילודים אבל בעזרת השם אפשרי לגמרי הנקה מלאה. אפשר להניק בו זמנית או כל אחד בנפרד.
אני הנקתי ברוך השם הנקה מלאה עד גיל חצי שנה כולל בקבוק אחד של חלב שאוב בלילה שבעלי נתן.
זה טיפ שאני ממליצה בחום!!!!! ארוחה אחת לילית להפקיד בידי הבעל!! זה מסייע פלאים להתאוששות!!!
אישית רוב הזמן הנקתי בנפרד, לפי דרישתם, לי זה היה נוח. שמחתי שהכרתי את האופציה להנקה ביחד- השתמשתי בה לפני ואחרי נסיעות וכדומה. אבל לא היה לי נוח על בסיס קבוע.
כמו כן, ציינת שהנקה חלקית דועך אצלך מהר- זכרי שהנקת תאומים חלקית זה כמו הנקת יחיד מלאה מבחינת גירוי השד וכמויות החלב! כך שגם אם תשלבי מעט תמל סיכוי טוב להצליח!!
לגבי משאבה- אם אין לך מומלץ שתהיה! אישית אני בעד אישית, או השכרה של משאבת בית חולים מיד שרה או מחברות המשאבות. בפרט אם התינוקות בפגיה מומלץ שימוש במשאבה חזקה כמו של בית חולים.
ולגבי בית חולים ללידה- אוסיף על מה שכתבתי לעיל שצריך לקחת בחשבון גם את המרחק ויעילות הנסיעה מהבית במידה ומדובר בפגיה. לא להיות במקום מרוחק וטלטלות בדרכים יומיומיות... בפרט אם יש עוד ילדים בבית...
בהצלחה!
תודה רבה!!קוורק
באיזה שבוע את?תאומים
לגבי צרבות, תבקשי מרופא משפחה כדורים, אותי זה הציל והחזיר לאיפוס

גם כך מאד קשהההה אז אם יש משהו שאפשר לעזור ולהרגיע...
קניתי כדורים אבל לא בא לי להשתמש...קוורק
אולי אנסה בכל זאת . שבוע 27
כדאי לךתאומים
גם אני בתחילה השתמשי יום כן יום לא, רק שזה היה מאד גרוע.

ובחודשיים האחרונים לקחתי כל יום, לפני שהתחילו הצרבות והיה לי שקט לכל היום.

אם לקחתי אחרי שכבר היו צרבות ארך שעה עד שזה השפיע
זה מעודד לשמוע שכדור אחד מספיק לכל היום!קוורק
איזה כדור לקחת, זוכרת?קוורק
אני קניתי רני והוא ממש לא לכל היום... (בזכותך ניסיתי לפחות. ..)
פמוטידיןתאומיםאחרונה
רק עם מרשם
קניתי כדורים אבל לא בא לי להשתמש...קוורק
אולי אנסה בכל זאת . שבוע 27
לצרבות - לבקש מרשם לאומפרדקס! תרופות פלא שכזאת.כתר הרימון
הייתי בהריון תאומים בתור הריון ראשוןג'נדס

כך שלגבי הבטן זה משנה... יצא לי בסוף חודש שלישי... משהו כזה. אבל בטנונת קטנה... ואני חיכיתי שתצא כי חיכיתי להריון הזה והבטן זה היה הסימן הראשון החיובי לעומת הבחילות שלפני....

לגבי השמירה, לא כולן צריכות תלוי במהלך ההריון... לדעתי אין מה לעדכן שזה תאומים.... קודם כל כשיגיע הזמן תודיעי על ההריון בכללי, ואם בהמשך תצטרכי שמירה, בתקווה שלא, אז תגידי שאת בסיכון הוא לא אמור לשאול למה בסיכון... וזה נכון, הריון תאומים זה הריון בסיכון אבל יש עוד הריונות שהם בסיכון... (רעלת/סכרת/לחץ דם/היסטוריה משפחתית וכד')

אני ממליצה לך על קורס הכנה ללידה לתאומים, יש הרבה דברים שהם רלוונטים לתאומים כמו שציינת זה הפגיה וכו'... ממליצה על מקום דתי שמתאים לזוגות בלי כל המגע שיש בחילוני.. ממש התבאסנו מזה כשעשינו בתל השומר...

להכין את עצמך לאופציה של קיסרי. מבאס. נורא. קשה לקבל את זה, אבל זו אופציה. להתפלל לה' שההריון ימשיך תקין ויוביל לתינוקות מהממים ובריאים אבל אם הוא יחליט שזה יהיה בדרך של קיסרי (כמו שקרה לי שהמובילה היתה עכוז ולא עושים היפוך בהריון תאומים) אז קסרי זו הדרך הטובה בויתר עבורי שה' חושב לנכון וב"ה שהטכנולוגיה מפותחת, וזה היה קיסרי מתוכנן אז בעלי היה איתי בחר ניתוח והיה מרגש בטירוף! בכל מקרה זה מרגש חח אבל אז את לא בהרדמה ויש היום "בונדינג" גם בקיסרי עם כל עניין הטרנד הטבעי והבלה בלה... (לא חשבתי על זה לפני, בזמן שהוציאו את התינוקת הראשונה שאלו אם אני רוצה שישימו עליי ורציתי אבל אחרי שניה רציתי כבר לסיים עם הניתוח ולא היה לי רצון שיתעכבו על זה... אבל קיבלתי תמונה מרגת בטירוף ששתיהן עליי... מהממות!)

קיצר פה לעוד שאלות בכיף...

תודה! לא נראה לי שאעשה קורסזהות כפולה
נראה לי מגוחך קצת בלידה מתקדמת, ב״ה...
אני מאמינה שאקח יועצת הנקה שמתמחה בתאומים מיד אחרי הלידה, כי זה באמת שונה לגמרי.
את לא צריכה לעשות קורס שלםמתואמת

את יכולה ללכת למפגש אחד אצל דולה שמתמחה בתאומים. זה מה שאני עשיתי, ודיברתי איתה גם על לידת תאומים (כל האפשרויות הקיימות), גם קצת על הנקת תאומים וגם על גידול תאומים (מעט).

אנימתואמת

עשיתי צהרון לילדים בבית, והייתי צריכה להפסיק לעבוד בשלב מסוים (לא היה מצב רפואי ממשי, אבל כן הייתה חולשה מאוד גדולה וסכנה שהמאמץ ישפיע). אמרתי להורים של הצהרון שאני בהיריון בסיכון, אף שהרגשתי קצת לא נעים עם זה שכאילו אני משקרת... אבל העדפתי כך. (אח"כ התברר לי שאחת האימהות - חברה שלי - חשדה שמדובר בתאומים ).

והבטן - אני זוכרת שבחודש רביעי כבר ממש לא יכולתי להסתיר. אבל בכל אופן - בניגוד להיריונות האחרים - ניסיתי מאוד לטשטש את השבוע שאני נמצאת בו, ונתתי תל"מ קצת מוקדם יותר ממה שהיה לי (ובסוף ילדתי מוקדם מזה, אפילו...).

לגבי פגייה - ידוע לי ששע"צ טובים מאוד. לנו, בכל אופן, היה מצוין שם. אבל ב"ה הם לא היו במצב קריטי...

עונה גםורד הבר
באמת שיש המון שאלות, אני חפרתי פה בחיפוש כל פעם על משהו אחר (אין על הפורום הזה! של תפוז מעפן ממש).

הבטן יצאה לי מוקדם משמעותית, וקראתי שיש השפעה להורמונים במינון הכפול... יתכן שכן יתכן שלא, אבל עובדתית יצאה לי הרבה קודם.

בקשר ללידה ולפגיה, לי היה חשוב ללדת במקום דתי שפחות לחוץ לכיוון של ניתוחים, וגם הפגיה משמעותית.
כל אחת והשיקולים שלה, אבל אם יש כבר ילדים בבית כדאי לבדוק איך תוכלי לקבל עזרה עם הגדולים וגם להיות בפגיה. אשמח לפרט לך באישי, לא פה מחשש לאאוטינג

להתכונן ללידה - לי עזר לקרוא סיפורי לידות תאומים ולהתפלל הרבה שתהיה לידה רגילה...
למרות שלא לקחתי בעבר אפידורל לקחתי עם התאומות כיוון שידעתי שיש סיכוי לניתוח אם משהו מסתבך, וגם בלי ניתוח סיבוב ידני לא היה נשמע לי כיף בלי אפידורל.

הריון תאומים מוגדר כהריון בסיכון, אז את יכולה להגיד בלי להרגיש לא נעים, זו האמת!
לי עזר מאוד בסוף שיכולתי לנוח, הייתי כבר כבדה ממש ומותשת (שלא לדבר על רמות הברזל וההמוגלובין שצנחו - שימי לב לזה, יש פה שניים שגדלים וצורכים אותם במרץ!)

אשמח לענות לך לעוד דברים, זו באמת חוויה מיוחדת מאוד, וגם עשויה להעלות חששות שלא היו בהריונות יחידים.

הרבה כח להמשך!
לא קשורה, אבל סתם מעניין אותילבי ובשרי
אתן חושבות שהריון עם תאומים זהים יש לו נטייה ליותר סיכונים, לידה מהירה וכו'?
מממורד הבר
פחות קשור זהים או לא, יותר אם מונו/בי כוריוניים/אמניוטיים - אותו שק הריון או לא, שליה אחת משותפת או שתיים
שכל אלו קורים רק בזהים....קוורק
לא מדויק..ורד הבר
שלי לא זהות והיו עם שליה אחת ושני שקים
תודה על התיקוןקוורק
זה נקרא זהים....שמים

שהתפצלו בשלב מוקדם יותר...

לא...ורד הבר
זה יתכן בזהים, אבל יש גם מצב של שליות שמתאחות לאחת.
בכל מקרה, בוודאי שתאומים זהים מעלים סיכוי שיהיה מונו מונו.
לאג'נדס
זה מצב משותף לזהים ולתאומי אחווה. יכול לקרות בשניהם
אהה..שמים

החכמתן אותי.

תודה.

כל התאומים פה, אפשר לשאול אם זה טבעי או לא? סתם סקרנות...מיואשת******

אני משתוקקת לתאומים...יש לי הריונות קשים כל כ וניתוחים, תמיד חשבתי שהלוואי הייתי מקבלת שתיים במחיר אחד..

ממש מסקרן אותי האם זה פשוט קרה או התערבות של כדורים \טיפולים?

כמובן מי שלא מתאים לה שלא תענה

ומזל טוב לכולכן! המשך תקין!

הפתעה גמורה... עד שאזרנו אומץ לעוד אחד אחרון..קוורק
הקב"ה החליט שלא ישעמם לו...
כמוני כמוךתאומים
הקב"ה ידע שכ"כ קשה לי בהריון, אז הוא נתן לי תאומים.
תאומים זהים זה תמיד טבעיזהות כפולה
לא זהים זה הרבה פעמים מטיפולים או עניין גנטי.

גם אני תמיד חלמתי על תאומים, ומרגישה ממש ברת מזל!
(אחת הסיבות זה שאם ההריונות שלי קשים, שלפחות אסבול פעם אחת בשביל שניים, אבל אני רק בתחילת ההריון והוא הרבה יותר קשה מהקודמים! ככה שזה לא בהכרח ״שיקול״ נכון... כאילו שמישהו שואל אותנו ).
הפריות מלאכותיותג'נדס
מעלות בטיפה את הסטטיסטיקה שביצית מופרית תתפצל לשניים או אפילו ל3... אבל בטיפה...
לא ידעתי...זהות כפולה
אבל זה גם סוג של טבעי.. כי אומנם ההפריה היא משהו מלאכותי, אבל עצם הפיצול הוא טבעי.. או שלא?
לא יודעת
מבינה את דבריךג'נדס
אבל מצאו שסטטיסטית אחוז התאומים הזהים אצל מטופלות פוריות גבוה משאר האוכלוסיה שאינה נעזרת בטיפולים....
כי הרבה פעמים מחזירים כמה עובריםמחי
אז יוצא שיש הרבה מקרים שנקלט יותר מאחד
ואז זה תאומים לא זהיםג'נדס
הביצית שמתפצלת זה הבסיס לתאומים זהים. ניתן לקרוא על זה באינט.
פספסתי את זה שמדברים על זהים מחי
חשבתי שהשאלה היא בכלל למה יש יותר תאומים מטיפולים
טבעי לגמרי. ומפתיע.כפולה ומכופלת
רק לגבי הבוסישנה חדשה
אל תבנית על זה שאם את אומרת לו הריון בסיכון הוא מבין שכנראה תצאי לשמירה...
אולי תגידי שזה הריון בסיכון ואת יודעת שאולי יוציאו אותך לשמירה?
את יולדת בירושלים?גתיתא

אני מהמרכזזהות כפולה
סליחה על הפלישה הגעתי מהראשינערת טבע
אם את מהמרכז ובלינסון רלוונטי לך יודעת שמומלץ.
בפרט אם יש חשש לניתוח, יודעת שמומחים שם, ואוטמטית אם צריך פגייה הם בשניידר, שזו הפגייה הטובה בארץ.
( אגב שימי לב שזה גם חיסרון, כיוון שאת בבלינסון ויש צורך ללכת פיזית לשניידר..מרחק כמה דק הליכה. )
גיסתי הייתה שם גם בשמירה במחלקת נשים וגם בניתוחים, והילדים היו תמיד בפגייה וממליצה מאוד.
זאת אחת האופציות באמתזהות כפולה
הבעיה שלי עם בלינסון שהם מאוד מאוד התערבותיים!
על כל פיפס שולחים לניתוח גם בלידה רגילה, אז אני מניחה שבתאומים פי כמה...
אם בכל מקרה אהיה מיועדת לניתוח, יש סיכוי גדול שאלך לשם.

תודה!

ואיזה פדיחה ששמו אותי בראשי
איזה כיףתאומים
לגבי שמירה.

הרופא שאני הלכתי אליו מוציא את כולן לשמירה בשבוע 22.
אני יצאתי בערך בשבוע 14... כי היו דימומים (במבט לאחור זו הייתה ברכה כי פשוט הייתי נרדמת בעבודה לא תיפקדתי)

תודיעי כבר בעבודה על ההריון, אני הודעתי כשיצאתי לשמירה... קצת לא נעים.
(אבל רק שבועיים קודם הייתי פעם ראשונה אצל רופא)

לגבי הבטן, אם את מתכננת לשמור בסוד שזה הריון תאומים, תגידי לכולם שאת חודש יותר.

וכך זה יראה פחות משונה שהבטן יוצאת מהר, או בסוף גדולה יותר. (בשבוע 28 הבטן היא בגודל של שבוע 40 הריון יחיד)

לגבי פגיה, כמובן שתבדקי באיזורך, אבל תכניסי לך לראש שאת לא מגיעה לשם ועושה כל מאמץ למשוך כמה שיותר (50% מהריונות התאומים מסתיימים לפני שבוע 36)

קחי בחשבון הריון של מנוחה גופנית ונפשית.
ואם צריך לקחת עזרה בבית, אז תקחי יותר קל לנוח בבית בהריון מאשר לשבת חודשיים בפגיה.

תקבעי כמובן מעקבים אצל רופא הריון בסיכון.

בהצלחה!!!

החזרת אותי ללפני שנה.
תודה על ההארות החשובות!זהות כפולה
אפילו לאחים עוד לא סיפרנו, אנחנו תמיד מחכים לפחות לאחרי השקיפות (בשבוע הבא. אני משקשקת מפחד יותר מתמיד לראות שהכל בסדר!). נראה מה יהיה אחריה, ולפי זה אחליט מתי לספר בעבודה.

העצה של חודש קדימה ממש חכמה! נראה לי אאמץ
גם ככה ממה שהבנתי בתאומים מונו בי מזרזים בסביבות שבוע 36, אז זה אפילו לא ממש שקר...
ועוד יותר...תאומים
ביום של הלידה הגעתי לביקורת בבית החולים ופגשתי שם חברה שהגיעה לביקורת.

והיא שאלה אותי למה הגעתי וכד' אמרתי לה.

היא הבינה שעברתי את התאריך והגעתי לביקורת הריון עודף...

ואחרי כמה שעות ילדתי.

עד היום היא זוכרת את זה ומזכירה לי... איך עבדתי עליה.
המלצות לדולה מתמחה בלידות תאומים?קוורק
באיזור גוש עציון עדיף
אני לקחתי את יפעת. מדהימה!כפולה ומכופלת
מנסה לענות כפולה ומכופלת
הבטן יצאה עוד לפני שידעתי שזה תאומים… משבוע 10 בערך… גילינו את הכפילות רק בשבוע 14, ואז בדיעבד הבנתי למה היא יצאה 😁

שמירה תיאורטית הרופא רצה לתת לי כבר משבוע 22, רק כי זה תאומים. אבל לא עבדתי אז, ולא היתה לי זכאות.
התחלתי לעבוד בשבוע 27, כשבראיון עבודה כבר הכל היה על השולחן. בפועל עבדתי עד 3-4 ימים לפני הלידה.

לגבי בית חולים, רציתי עין כרם אבל התגלגלתי לשע"צ. היה מעולה, מאמינה שכל צעד היה מושגח מלמעלה, אבל אם הייתי יכולה לבחור שוב, הייתי בוחרת בעין כרם.

וחופשי תחפרי לי באישי (יש לנו כבר שיחה פתוחה בניקים אחרים 😜)
רק - סתם דבר מעניין לראות פה בשרשור:מתואמת

את שמות הניקיות שיש לחלק מאימהות התאומים שכאן...

(זהות כפולה, תאומים, כפולה ומכופלת, מתואמת...)

כי זה פצל"שים שנפתחו לצורך הענין 😁כפולה ומכופלת
אכן מתואמת

ואצלי זה כינוי שפתחתי בהיריון התאומים שלי, והוא נשאר איתי מאז...

מוכרת את הספר הריון בגדול על תאומיםbula

למה הגבת לי?מתואמת

אני כבר לא בהיריון תאומים

(ואת הספר ההוא שאלתי בזמנו...)

לכל הכפולות המכופלותציפור מתוקה
קודם כל מזל טוב!! בקלות ובשמחה

משהו שמסקרן אותי..
יש לכן במשפחה תאומים? אחים, בני דודים וכו'...
אולי גם לנו יש סיכוי
כמובן שלא חייבות לענות!
כןאמא הטובה
יש לי אחים תאומים, בני דודים, דודים, לילדים של בני דודים שלי יש...
בקיצור, מכל המשפחה מסביב יש
אז זה היה די צפוי... לא?ציפור מתוקה
לגמרי. גדלנו בידיעה שיהיה לנו תאומים😜אמא הטובה
לא זו הייתה הפתעה גמורה!מתואמת

איזה יופיציפור מתוקה
זה אומר שעוד לא אבדה תקווהציפור מתוקה
איןזהות כפולה
לבעלי יש בני דודים מטיפולים, אז זה לא ממש נחשב...
זה היה ממש שוק.
נרשמתי רק בשביל השרשור הזהשניים או שתיים

בדרך כלל לא נכנסת פה לפורומים בכלל, אבל היה קישור בעמוד הראשי, ואני בהריון תאומים, שבוע 21.

צמאה למידע ולא מוצאת במה מתאימה לשאלות (וגם אני לא נהניתי מהפורום של תפוז)

אז נרשמתי, ומצטרפת במיוחד לשרשור הזה...

אז לי יצאה הבטן ממש ממש ממש מוקדם. אני חושבת שבשבוע שמונה כבר הייתה בטן ואולי אפילו לפני 

(כנראה מכמות גדולה של הורמונים כי הרחם עוד בקושי תופס מקום בשלב הזה).

אני עם תאומים לא זהים, וזה בהחלט תורשתי אצלי, יש לי אחים תאומים ועוד זוג במשפחה המורחבת.

בכל זאת הופתעתי עד מאוד באולטרסאונד הראשון.

היו כמה ימים של התרגשות עצומה, שבהם חרשתי את האינטרנט על כל פיסת מידע, בדקתי חוות דעת על עגלות תאומים בכל האתרים האפשריים. אחר כך היו כמה ימים של פחד מאוד גדול מ"איך נסתדר ומה נעשה", ואחר כך נכנסתי לתוך שגרה,

כשכל פעם שאני משתפת מישהו נוסף (ואני עושה את זה טיפין טיפין) ההתרגשות חוזרת, ומידי פעם יש חששות ודאגות.

כרגע, בשבוע 21, הבטן שלי ענקית כמו חודש שמיני בהריונות רגילים, ובדיוק היום ראיתי את דודה שלי (שלא יודעת שזה תאומים) והיא שאלה אותי אם אני עדיין הולכת לעבודה, כלומר היא חשבה שאני צריכה ללדת כבר בכל יום.

אמרתי לה שיש עוד זמן. מקסימום היא תחשוד שזה תאומים.

בעבודה אני בינתיים כרגיל אבל שיתפתי את המעסיקה שלי שזה תאומים כי ראיתי שהיא בונה עלי על כל מיני דברים  לחודש שלפני הלידה, אז רציתי שתהיה מוכנה לכך שלא אהיה בתפקוד מלא.

חוץ מזה אני מקפידה על ברזל פי שניים מהריונות קודמים כי כשלא לקחתי נהייתי חלשה מאוד מאוד, ולא מתחשק לי לחזור לזה שוב.

עד כאן מה שיש לי לספר כרגע, מקווה שהועיל למשהי לקרוא.

הריון קל ובריא לכולן!

רק מציינת עובדה מעניינת:מתואמת

לי כמעט בכל ההיריונות היה ברזל נמוך, אבל דווקא בהיריון התאומים בכלל לא! (וגם להם עצמם לא היה חסר ברזל כתינוקות)

כנראה שגם בבטן הם היו בחורים מלאי-כוח, והעניקו לי אותו

אני מטאטאת ערימה ענקית של בלגן לכיוון הכניסה לביתתודה לה''
מכל הסלון והחדרים,

בעלי פותח את הדלת ומסמן לי להמשיך עם הטאטוא- קדימה, החוצה לחדר מדרגות🤣🤣🤣

מי זורמת על שרשור יציאות של הבעל (על משקל פניני ילדים)?

חחחח יואו איך צחקתישושנושי
גם אני🤣🤣🤣תודה לה''
הוא גאון! אולי לשכנים יהיה חשק לסדר לנו😂😂יעל מהדרום
כן אה.. אני אמרתי לו שנגיד לכולם שהשהשכנים הוציאותודה לה''
ואיזה לא יפה זה😅😅🤣😂🤭🤭
😅😅מתואמת

אבל אני נתפסתי על משהו אחר -

את לא שנייה אחרי לידה? מה את מטאטאת בכלל?🤭

בכל אופן, בעלי אומר לי כל מיני דברים מצחיקים בסגנון, אבל לא זוכרת כרגע משהו ספציפי... (ואולי זה גם אישי מכדי לשתף🙈)

צודקת אבל די אין איפה לדרוך זה חונק אותי...תודה לה''

ובעלי לא יודע לטאטא..

כאילו יודע לטאטא אבל רק את המטר במעגל מסביבו...

מבחינתו זה המרחק מטאטא מגיע אליו...חחחחחח

אבל תודה על התזכורת!!

מבינה אותך... אבל לפחות באמת תני לו לאסוף🤭מתואמת
חחח מבחינתי שתישאר שם בחודש הקרובתודה לה''

גם אם מישהו יגיע היא מאחורי הדלת..

רק לקוות שיצליח להיכנס כי הדלת לא כ"כ נפתחת😅🤭

😅 העיקר שמסודר לך בעיניים...מתואמת
לפני עשור בערך בית מלא צפופים ב"ה ורצפה שחורהאנונימית בהו"ל
ברגע של שקט אמרתי יאללה  נרים כיסאות ונשטוף קצת, בסוף אחד הקטנים התעורר והורדתי את הכיסאות בלי לשטוף ובלי כלום והרצפה חיכתה שחורה בסבלנות.  

יום למחרת ניסיתי שוב,  הרמצי כיסאות והוא בדיוק חזר הביתה, לרצפה שחורה כן? וישר אומר מה קרה את שוב שוטפת??

מבחינתו כיסאות למעלה זה אומרים שטפתי את הרצפה, לא משנה שהרצפה מחכה עוד מאתמול 

אוי קורעעעעע😂😂😂😂תודה לה''
האמת שגם בעלי לא היה מבדיל אם כבר שטפתייעל מהדרום
לק"י

או רק סידרתי לקראת שטיפה.....

מזכיר לי משהו חכם ששמעתי פעם124816
הייתי בשרות לאומי והתארחתי אצל מישהי עם ילדים קטנים והכיסאות היו למעלה, אחרי שטיפה, הצעתי לה שאני הוריד את הכיסאות, אז היא אמרה לי, אני משאירה אותם למעלה בכוונה, בעלי חוזר בערב מהעבודה, עד שהוא יגיע הילדים כבר יספיקו ללכלך את הרצפה, אם הכסאות למעלה הוא לפחות ידע ששטפתי וצריך לפרגן...
יצירתי😂יעל מהדרוםאחרונה
חחחחחחחחשירה_11

יש יציאות שהם רק של גברים נקודה!!!

נכוןןןןן בחיים לא היה עולה על דעתי..תודה לה''
אני רוצה לפרוקשושנושי

סיפרנו לגדול (3.3) לפני יומיים שסבתא מגיעה לערב לביבות,

שעתיים אחרי מתחיל להתלונן על כאבי בטן ממש מתכווץ מכאב

אחרי כמה התקפי צרחות עם תלונה על כאבים הולכים למוקד לילה

מחכים שעות עד שיואיל בטובו בכלל לשתות קצת מים כדי לעשות בדיקת שתן.

דם צילום הכל תקין.

חוזרים לבית עם המלצה לבדיקה בקופה

אני לוקחת יום חופש ונשארת בבית וכל שעה שעה וחצי שוב התקף צרחות

רצה לקופת חולים הרופא אומר שבסהכ אם אין חום שלשלוים הקאות - להמשיך לעקוב.

בבית הוא כל היום על יוטיוב ורק זה מצליח קצת להסיח את דעתו מהכאבים (למרות שעדיין מידי פעם מתכווץ מחדש).

לאורך כל הזמן הזה התלבטתי אם יש קשר לרגשי כי באופן כללי קשה לו עם יציאה מהשגרה.

וגם אני לפני אירועים מתהפכת לי הבטן מהלחץ וההתרגשות (לא אוהבת בכלל בכלל אירועים)

בקיצור סבא סבתא וכל הדודים הגיעו, היה ב"ה מדהים וטעים (לראשונה חמותי מתארחת אצלי מאז החתונה , ולא התחתנתי לפני שנתיים..)

אני ובעלי היינו ממש בטוב. הזמנו אותם מתוך מקום שלם שזה הבית וזה האוכל - זה לא שנכנסנו לאיזה טירוף סביב ההכנות.

אחרי שהם הולכים הילד אוכל לראשונה מזה יום וחצי שלא אכל כלום לא בבית ולא בגן - 2 לחמניות ועוד מלא תוספות.

5 דקות לאחר מכן אומר לי זהו כבר לא כואבת לי הבטן.

היום בבוקר מתעורר שואל על הרגע הראשון סבא וסבתא מגיעים היום? 

לא. 

אז לא כואבת לי הבטן.

אין לי כח לאתגרים.

מיציתי.

וואייי חיבוק💙ואז את תראי

איזה ילד רגיש ומהמם.

יצא לך לשאול אותו אם הוא רוצה שהם יגיעו? אולי להכין להם ציור או שיר? לדבר על זה ולהבין אם הוא חושש ממשהו או פשוט מתרגש?

יוצא לכם לראות אותם הרבה?

שאלתי אותו אם רוצה שלא יגיעושושנושי

אמר שדווקא כן רוצה. אבל ביקש שסבתא לא תחייך אליו.

ביקשנו מכולם מראש לא להתייחס אליו על ההתחלה כדי שיהיה לו רגע זמן להפשיר.

הילד ישב רוב הזמן על הספה והסתכל, רק לקראת הסוף (אחרי שעה וחצי בערך הוא התקרב לשולחן (כמובן שכל הזמן הצענו לו לבוא וחלק מהזמן גם ישבנו איתו על הספה))

מהשיח איתו הבנו שהוא לא מפחד כמו שהוא ממש ממש מתרגש.

הוא פוגש אותם בערך פעם בחודש +- לסעודת ליל שבת. בכל מפגש כזה הוא אומר לנו שלא רוצה שיחייכו אליו אבל זה אף פעם לא הגיע לרמה של כאב וכו

וזה קורה רק עם סבא וסבתא האלו? איזה חמודיPandi99
מעולם לא נתקלתי בתופעה כזאת, ככה שכן - רק איתם.שושנושי
הייתי כן מעוררת אותו לשיח מותאם לגיל בנושאPandi99
האם יש משהו בסבתא הזו שמאיים או מפחיד?
הסבתא הזו שהיא חמותי ברור שבעיניי היא בלתי חחחשושנושי

לנכדים היא ממש אחלה, קונה מתנות מביאה ממתקים

לא מצליחה לחשוב על משהו

היה שיח כזה גם אתמול וגם היום ולא נשמע שהוא מאיימת או מפחידה אותו

היא כן אישה נורא מתלהבת ורועשת - בגלל זה גן ביקש שלא תחייך - תתייחס

מכאן ועד התקפי צרחות למשך 30 שעות נשמע לי הזוי.

יש זמנים שהיא עם הילדים לבד?כורסא ירוקה

אני פתאום שמתי לב שכשאנחנו עם הילדים אז חמותי ממש סבבה, מתנהגת בצורה שעוברת לנו, אבל כשהיא איתם לבד היא אומרת להם כל מיני דברים שממש מלחיצים אותם. לא מרוע חס וחלילה, אבל נגיד הם משתמשים באיזו מילה סתם ככה, נגיד אומרים כל הזמן את המילה שולחן (זה לא המילה באמת, אבל נגיד "אתה שולחן" לאנשים) סתם כי זה מצחיק אותם, ואז היא אמרה להם שאסור להגיד את זה. ויש לי בן כזה צייתן שהוא כל הזמן דואג להיות בסדר ולא לעשות דברים שאסור וכו, והוא ממש נלחץ מזה, עד שקלטנו ואמרנו לו שהכל טוב ושלא יגיד לה אבל בכללי הוא יכול. עכשיו אם היינו שם באותה שניה היינו אומרים לו שזה לא מילה רעה ושמותר להגיד רק לא לסבתא. אבל לא היינו ומבחינתו היא דמות סמכות אז הוא נלחץ.

או שהיא היתה עם הילדים כמה זמן והלכנו לנוח והבת ממש בכתה שרוצה לבוא אליי (הם רגילים שבאים גם אם אני נחה) וחמותי ממש צעקה עליה שאסור לבוא אלינו בשום אופן וכעסה והבת שלי נורא נורא נבהלה ולא רצתה להתקרב אליה לשארית הביקור. וברור שהיא רק רצתה שננוח ולעזור, אבל זה עבר ממש גרוע.

אז לפעמים סבא וסבתא עושים או אומרים דברים שלא נעימים לילד והוא לא יודע שאתם הייתם מוצאים פתרון אחר, או שמבחינתכם הדבר הזה לא סבבה, כי אתם השארתם אותו איתם, אז כביכול הכל לגיטימי. ויכול להיות שקרו דברים כאלה בעבר וזה פשוט השאיר לו חוויה קשה ממנה. במיוחד אם את אומרת שלוקח לו זמן להפשיר והיא טיפוס סוער.

ואם אני זוכרת נכון הבן שלך קטן אז לא הייתי מנסה לדובב אותו בנושא, כי יש מצב שהוא נשאר רק עם התחושה אבל לא זוכר את הסיטואציה בדיוק ו/או לא ידע להסביר.

פשוט כל פעם שהיא באה הייתי כן מבהירה שאתם איתו כל הביקור ואם משהו לא נעים שיבוא ללחוש לכם באוזן או משהו כזה. ולהיות יותר בפוקוס עליו כשנמצאים בסביבה  שלה

אני לא מצליחה לחשוב על סיטואציה כזאתשושנושי

למרות שכן, ליד הסבתא הזאת צריך להלך על ביצים.

היא מקסימה ועדיין, תחושת תכנון מילים ומעשים. לא חשבתי על זה. עכשיו אני נזכרת

הרבה פעמים היא מעירה לו אם זה על הפעלתנות שלו - כי הוא באמת שובב

או על הסדר כי היא חולת ניקיון ברמת האובססיה (מסדרת את החליפה שלו, ניקוי פנים וכאלה - למרות שהוא לא מלוכלך. זה הבנאדם) 

לאחרונה, אני לא מצליחה להיזכר בסיטואציה שבה זה קרה ככה שזה היה ממש מזמן. בטח לפני חצי שנה ויותר.

היא לא נמצאת עם הילד לבד מאז גיל שנה וחצי בערך שהייתה שומרת עליו אצלה בבית.

כשאנחנו מתארחים שם הילד איתנו דבוק אלינו רוב הזמן.

הפתרון הוא לא להפגיש בינה לבין הילד? נשמע לי הזוי.

מנסה לחשוב על דרך להתמודד עם זה.

זה לא פתרון לא להפגישתודה לה''

פשוט להיות מודעים ולהיות בפוקוס עליו

להתמקד רק בו

זה כם יתן לך כוחות למפגש איתה כי תהיי אקטיבית להרים לו ולא פסיבית של לחטוף

הוא במפגשים גם ככה איתנו כל הזמןשושנושי

אי אפשר לא להיות בפוקוס כי הוא פשוט איתנו, יושב עליי או על בעלי. עד שמפשיר והולך לשחק עם איזה משחק אנחנו כבר מתארגנים ליציאה.

איך אפשר ליצור יותר פוקוס מזה?

במיוחד שלאחרונה אני ממש לא מצליחה להיזכר בסיטואציה שבה היא העירה לו. 

יש לילד זיכרון מדהים אבל לא היה משהו שקרה בחצי שנה האחרונה.

סורי שאני אולי נשמעת תוקפניתשושנושי

אני פשוט באמת אובדת עיצות. קשה לי בקיצור

את לא נשמעת תוקפניתתודה לה''

אבל אולי לנסות לא רק לספוג את הקושי שלו

אלא לעשות דברים אקטיביים שיקלו עליו

לחשוב מה יעזור לו להיפתח

אם מגיעים בני דודים להביא משחקים שהוא יוכל לשחק איתם

דברים כאלה...

זה לא הכיווןשושנושי

יש משחקים, ממתק שהוא מביא כדי לחלק ומלא תיווך

קשה לו להפשיר יש מקומות שזה בא לו יותר בקלות ויש מקומות שפחות.

אתם נשמעים אלופים!!!תודה לה''
לא אמרתי לא להפגישכורסא ירוקה
אנחנו מפגישים ודואגים שלא ישארו איתה לבד, ככה שזה גם מפחית סיטואציות בעייתיות, וגם במידה ומשהו נאמר אנחנו יכולים לשים גבול במיידי. כבר יצא לי להעיר לה מול הילד כי היא העירה לו משהו שמבחינתה היה בדיחה אבל הוא לא הבין ונעלב עד עמקי נשמתו כי אם זה היה משפט מאיתנו זה היה נזיפה קשה והוא באמת לא עשה שום דבר. 
וכן יכול להיות שזה משהו שקרה מזמןכורסא ירוקה
אין מה לעשות. פשוט לתת לו את הזמן ולהתעקש שגם היא תיתן לו. וגם אם יקח עוד הרבה פעמים לתקן את הקשר ביניהם, בסוף זה יקרה
איזה חמודיאורוש3
צריך לאט ללמד אותו שיח רגשי. הוא עוד קטן,אבל מלא דוגמא אישית. אני ממש מתרגשת לחזור היום לעבודה אחרי חופש, זה קצת מפחיד אותי כי התרגלתי לחופש. אני קצת עצובה היום כי..., היום ממש שמחתי בעבודה כי... לחשוף לחשוף לחשוף. לדעת שהוא ''מועד'' להתרגשויות משינויים ולדבר את זה. אני רואה שאתה קצת לא מרגיש טוב, אתה יודע שלפעמים כואבת לי הבטן כשאני מתרגשת? זה בסדר, בא נכין תה חם. זה לא שזה קסם. זה תהליך. היו לנו כמה חתונות קרובות בטווח של כמה שנים קרובות. אחד הילדים שלי היה פשוט מעלה חום. לפני החתונה האחרונה דברנו מלא על כמה זה מרגש ומה הולך להיות, המחזנו בבית את החופה. וואלה היה שמח והרגיש מעולה... 
יש בבית מלא שיח רגשישושנושי

יש לנו את הספרים של מקשיבים ללב ובאופן כללי הילד מבטא את עצמו מצוין.

הייתה גם הכנה, דיברנו על מה שיהיה, הכנו איתו את השולחן והסברנו מה יהיה מי יישב איפה וכו

אולי הייתה יותר מידי הכנה חח לא מצליחה לחשוב על בעיה אחרת.

וואו, איזה ילד רגיש!מתואמת

זו רגישות גבוהה מאוד, שאמנם לא קלה, אבל בהחלט יכולה להיות מתנה.

מציעה לך לקרוא קצת על "ילד רגיש מאוד" ועל "אדם רגיש מאוד". יכול להיות שתמצאי שם לא רק אותו אלא גם את עצמך... ויש דרכים להתמודד עם זה, אבל ההיכרות עם העניין היא צעד ראשון🙂

קראתי על זה קצת - בדיוק מה שקורה אצלנושושנושי

וואו, גדול עליי.

מרגישה מוצפת מכל כיוון.

רק התחלנו קלת, מחכים לתור לרבע

רק קצת קשיי קשב ובעיות התנהגות

ילד בן שנתיים עם קשיים כאלה, זה נורא מתוק

בגיל 4 קצת פחות.

אני רוצה להיות בת יענה.

אויש, חיבוקמתואמת

רציתי לכתוב לך את זה מהפן החיובי... רגישות גבוהה זו מתנה! נכון, היא באה עם קשיים בצידה, אבל מדובר באנשים ובילדים בעלי מודעות גבוהה לסביבה, שיכולה להביא אותם גם להיות אנשי חסד, אנשים קשובים בצורה לא רגילה, אנשים אהובים על הסביבה...

אני כותבת לך את זה בתור רגישה בעצמי (גיליתי את ההגדרה רק בשנים האחרונות) ובתור אמא לילדה רגישה אחת לפחות. ברור שיש בזה גם קשיים, גם בתור בוגרת אני מתמודדת עם זה, אבל עדיין לא הייתי מוותרת על הרגישות באופן כללי, לא שלי ולא של הבת שלי, ועל האיכויות והכישרונות שבאים עם זה...

(ואחרי שאני מכירה רגישות מסוג אחר, שנקראת בשם אוטיזם, אני לגמרי מודה על כך שהבת האחרת שלי היא אדם רגיש מאוד ושמשם נובעים הקשיים שלה... כי עם רגישות גבוהה אפשר לעבוד, עם אוטיזם זה קשה יותר...)

בכל אופן, אני לגמרי מבינה אותך❤️

גם קשיים חיוביים הם קשיים, וקשה כשהכול נופל בבת אחת...

אבל אתם בתהליך של טיפול כבר, וזיהיתם את זה בגיל צעיר, ובע"ה הוא ילמד כלים שיעזרו לו להתמודד עם הקשיים ולנצל את כל האיכויות שברגישות!

מהההשירה_11

וואוו

לא ציפיתי

יש לך מושג למה זה כל כך מלחיץ אותו? איך הוא איתם?

מדהים איך הוא מרגיש כמוך מסתבר

ומדהים איך לפעמים אפשר לפתור בעיות רק על ידי דיבור

חיבוק ענק בטח את בשוק

נשמע לי שזה ההמון, לא הסבתארקלתשוהנ

יש לי ילדה שממש מתכווצ'צ'ת מהמון אנשים, גם אם כולם מוכרים. נכנסת לעגלה של אחותה וסוגרת על עצמה את הגגון. 

מכירה גם ילדון שהיה סובל מכאבי בטן קבוע כשהיו מגיעים אנשים.

מעודד לשמוע על הילדון שהיו כאבי בטן רק כשהיו אורחישושנושיאחרונה

נפהלתי לרגע שככה יהיה לו בכל אירוע..

למרות שאני מבינה אותו כי גם אני לא מבינה טוב לפני אירועים.

דווקא בגלל שאני מבינה אותו, תמיד הייתה לי תקווה קטנה בלב שהילד לא יירש את החסרונות שלי  

אירוע ברית במשפחה ממש קטנהאנונימית בהו"ל

יש לנו משהו כמו 15-20 מוזמנים

מצד אחד ממש הייתי רוצה לחגוג, לשמוח על הנס המדהים הזה

ומצד שני חושבת איפה לעשות וכמה להשקיע כי קייטרינג לא יעשה מספר כל כך מצומצם של מנות וגם לשכור אולם זה לא זול.

לצערי אין לנו עזרה של משפחה. אני ובעלי והקב"ה, אז צריכים לחשוב קצת מראש מה עושים ואיך.

לעשות ברית בבית זה פחות אופציה כי אחר כך נשאר לנו כל הבאלגן לסדר וגם אין לנו חצר וכאלה.

כל כך הייתי רוצה גם להביא צלם ולעשות קיר בלונים וכו אבל מרגישה שזה יהיה בזבוז...

אשמח לכל דעה או רעיון

קלאסי למסעדה. וזה גם הכי כיףירושלמית במקור
ובחדר פרטי שם תוכלו לקשט קיר כרצונכםירושלמית במקור
מה עם לסגור מקום בבית קפה או מסעדה?ואני שר

מניחה שהם לא יגבילו למינימום אנשים גדול מדי...

וצלם וקיר בלונים וכו'- לדעתי זאת החלטה שלכם אם ההוצאה שווה את זה. אחרים לא יכולים להגיד לך מה בזבוז כי זה שאלה של מה חשוב לך ומה ישמח אותך...

אנחנו עשינו במסעדה לכמות של 20 איששושנושי

יצא לנו יותר זול מלקחת אולם וקייטרינג (מינימום הזמנה של 60 מנות שחלקם הלכו לפח)

צילומים - אם יש לאחד המשתתפים אייפון התמונות ממש איכותיות, לנו זה הספיק.

אפשר לשאול איזו מסעדה?אנונימית בהו"ל

לא מוצאת מקום באיזור...

ובאיזו שעה עשיתם? ערב/בוקר?

רודריגז בהר חוצבים ירושליםשושנושי

אנחנו עשינו אירוע צהריים

כזה משעה 14 עד 16-17 בערך

יותר זול לעשות בצהריים מבערב

כמה עולה דבר כזה? סתם מעניין אותיתודה לה''
ברית שהיתה לנו בגודל כזה בערך הזמנו מהולי ביייגל כמה מגשי אירוח עלה 2000 בערך לדעתי 
יצא לנו באזור ה 4שושנושי

לא זוכרת כמה בדיוק

עלה לנו 150 למנה אם לא טועה + טיפ + בקבוק יין שווה..

הייתה ארוחה בשרית עם מנה ראשונה עיקרית והרבה מאוד תוספות וקינוח. חלק מהדברים ארזו לנו הביתה.

היינו 25 איש, בפועל הגיעו קרוב ל 30 ובעל המקום אמר שאכלנו ממש קצת ולכן לא מחייב על התוספת

אחות של בעלי רצתה לעשות שם כמה חודשים אחרינו והמחיר היה קצת גבוה יותר,

בגלל ענייני כשרות עשתה בסוף באנטריקוט (אנטירוקט עדהח רודריגז רובין)

אה לא זול...תודה לה''
יותר זול מלקחת אולם קייטרינגשושנושי

וחצי מהמנות הלכו לפח כי אין לנו צורך בכמות כזאת..

ילדת כבר או שאת במחשבות מראש?איכה
אם עוד לא ילדת, אפשר להזמין עיצובי בלונים וכל מיני דברים כאלו משיין ואליאקספרס.

זה זול ומרשים.

ואז לשלם קצת כסף למישהי שתנפח את על הבלונים ותתלה.

למשל -איכה

סט 109 יחידות שרשרת בלוני קונפטי כחול וזהב ו-2 יחידות אביזרי בלונים, ערכת קשת בלונים דקורטיבית מושלמת ליום הולדת, חתונה, מסיבת מקלחת תינוק, קיר רקע, ציוד לקישוט מסיבת חג משפחתית.

!בוא לבדוק אותם  SHEIN.com, - גיליתי מוצרים מדהימים ב

סט 109 יחידות שרשרת בלוני קונפטי כחול וזהב ו-2 יחידות אביזרי בלונים, ערכת קשת בלונים דקורטיבית מושלמת ליום הולדת, חתונה, מסיבת מקלחת תינוק, קיר רקע, ציוד לקישוט מסיבת חג משפחתית.

איך אני אוהבת את הדברים האלו 😍איכה

1 סט, מכתבים לתינוק קופסת נייר שקופה, קופסת בלונים לקישוט יום הולדת שמח, קישוט מקלחת לתינוק שנה אחת מסיבת יום הולדת 1 מסיבת יום הולדת (לא כולל בלונים) מתנות קישוטי מקלחת לתינוקות

!בוא לבדוק אותם  SHEIN.com, - גיליתי מוצרים מדהימים ב

1 סט, מכתבים לתינוק קופסת נייר שקופה, קופסת בלונים לקישוט יום הולדת שמח, קישוט מקלחת לתינוק שנה אחת מסיבת יום הולדת 1 מסיבת יום הולדת (לא כולל בלונים) מתנות קישוטי מקלחת לתינוקות

אם רלוונטי תגידי לי ואחפש לך עוד

אפשר גם להזמין טייק אווי ממסעדה לאולםאחת כמוניאחרונה
רק לקחת בחשבון כלים, עריכה ומילצור
איפה ממליצות לקנות מתנות לילדים דרך ביימי אול?תודה לה''

מצאתי רק את טויסאראס והם יקרים פחד...

יודעת שיש את צומת ספרים...

אשמח לעוד רעיונות..

סטימצקי אם מקבליםכורסא ירוקה

ושילב נראה לי גם מקבלים.

לנשים בהריון נותנים מועדון מתנה בשילב לכמה שנים, הגענו בשבוע של מבצעים וקיבלנו מועדון מתנה, וקנינו דברים שווים בממוצע של 35-40 לאחד.

גם לגולף יש לפעמים ספרים ואולי משחקים.

אפשר לשמור לפורים ולקנות תחפושות בפוקס.. 

אגב לסטימצקי וצומת יש גם משחקיםכורסא ירוקה
מהמון סוגים - בובןת, משחקי קופסה הרכבה וכו 
רעיון מעוללההתודה לה''
תודה רבה!! רוצה לקנות להם דמי חנוכה..תודה לה''
אולי yolo,ביגודחילזון 123
אגב את יכולה אולי להתקשר אליהם ולבקש להמיר את זה לשובר שלהם מסוג אחר
מה התכוונת שובר אחר? ותודה!תודה לה''
יש לביימי כמה סוגי שוברים תראי באתר שלהםחילזון 123
כאילו ביימי אול וביימי בייבי וכזה?תודה לה''אחרונה
פחות יש שם חנויות צעצועיםהשם שלי

חוץ מטויסאראס.

יש יותר חנויות של בגדי ילדים.

אפשר להשתמש בזה לאטרקציות, אם רלוונטי מבחינתך.

את יכולה לעבור על הרשימה של בתי עסק מכבדים, ואולי יהיה לך רעיון למשהו מתאים.

או בכל זאת להשתמש לחנות יותר יקרה, אם אין לך משהו אחר לעשות עם השובר.

יש לי הרבה שוברים של ביימי, שלא תמיד יש לי איך לנצל.

משתמשת בהם בעיקר בחנויות בגדים, שלרוב אני פחות קונה בהם, כמו פוקס וגולף. 

ממש תודה על הפירוט!תודה לה''
ואני צריכה לקנות סידורים ולהבדיל תחבושות רב פעמיותתודה לה''

חח סליחה על החוסר קשר...

יש חנויות ביימי שאפשר למצוא בהם?

סליחה שאני חופרת 🤭

הערות על המשקלאין לי הסבר

"וואי, איך את כל כך שמנה?"

"ממש רואים שהיית בהריון"

"את נהיית הר''

.

.

.

הערות צובטות, נכון?

לכל אישה שעיניה בראשה ברור שהיא לא תעיר למישהי על כך ששמנה לאחרונה, או שהיא נראית אחרי לידה.

אז למה כשזה לצד השני זה מותר?

למה זה לגיטימי בעיני מרבית הנשים להגיד לי ''איך את כל כך רזה?'', ''לא רואים שילדת!''.

.

.

.

זה לא לגיטימי, בדיוק כמו שלא לגיטימי להעיר על הצד השני.

לתת הערות על משקל, כל משקל שהוא, זה בעייתי.

זה נושא רגיש.

גם אצל מישהי ששוקלת מעט.

.

.

.

אתן לא יודעות מה ההתמודדות של אותה אחת.

אולי יש לה הפרעות אכילה? אולי היא בדיכאון?

אולי היא בטיפולים רפואיים שגורמים לכך?

.

.

.

משערת שאצל הרוב יש ''כוונה טובה'' ומבחינתן זו ''מחמאה''.

אז שתדעו- לפעמים זה לא.

לפעמים זה יושב על פצע פתוח, ולפעמים זה פצע שכבר הגליד.

אבל ''משקל'' זה עקב אכילס גם אם את שמנה וגם אם את רזה.

.

.

.

והלוואי שהצלחתי להאיר עיניים.

והלוואי שאפסיק לקבל 5 הערות כל יום בעבודה על כך שאני רזה.

כי מבחינתי

זו לא

מחמאה.

חג שמח🌟

עכשיו הבנתי אין לי הסבר

בד''כ זה לא ''את נראית טוב'' אלא הערות על המשקל עצמו...

תודה שהבהרת את כוונתך❤️

הסרת משקפיים- שואלת בשביל אחותיהשם גדולל

עם משקפים מהיסודי

מעוניינת לעשות לייזר להסרת משקפיים לאחר מספר לידות ומעוניינת גם בהמשך להביא עוד, אך מתלבטת אם לעשות בקרוב לייזר

רוצה לשמוע מחוות דעת של נשים בתקופת לידות שעשו לייזראיך הייתה להם החוויה? והאם המספר חזר?

תשמח לשמוע מקרים עדכניים, כרגע קיבלה המלצה לעשות אצל דוקטור לוינגר

עשיתי לפני ההריונותאחת כמוני

ילדתי שניים בינתיים ב"ה

הכל בסדר והמספר לא חזר ב"ה 

איזה סוג עשית?השם גדולל
איך הייתה ההחלמה שלו?השם גדולל
היא ממש חוששת לעשות אותו עם מספר ילדים בבית
מהניסיון שליואני שראחרונה

כמו הרבה דברים אחרים, זה עניין מאוד אישי.

אני עשיתי את הניתוח שנחשב קשה יותר (לא זוכרת עכשו את השם) ובגדול היתה לי החלמה קלה. מה זה אומר? שלא היו לי כאבים בכלל, אבל כן לקחתי בערך שבועיים וחצי חופש מהעבודה כי לא ראיתי טוב ולא רציתי לאמץ את העיניים (אני עובדת מול מחשב אז זה קריטי).

אחותי עשתה את אותו הניתוח כמה חודשים לפני - סבלה כמה ימים מכאבים מטורפים. ולדעתי חזרה לעבודה מהר יותר כי לא היתה לה גמישות כמו לי.

ככה שאני לא יודעת איך ניסיון של אחרים יכול להועיל פה... כי אין הבטחה מה יקרה.

מה שכן, כדאי להיערך ולבחור תקופה שבה יש יותר אפשרות לנוח, בטח כמה ימים, של חופש מהעבודה ועזרה בבית.

אני עשיתימחכה להריון
היו לי שני ילדים שעשיתי.. היום אני עם ארבעה ולא חזר רואה מצוין ברוך השם
איזה סוג עשית?השם גדולל
מכירה מישהיניגון של הלב

שעשתה קצת אחרי לידה שלישית.

בערך שנתיים אחרי הלידה השישית (יותר משבע שנים אחרי הניתוח) חזר לה מספר של חצי בשתי העיניים, שלםני זה היה לה יותר מ4

עשיתי בתור רווקהשומשומ

אחרי 3 לידות ב"ה כל פיקס

רואה 6/6

למה לא לחשוף ילדים למסכים?אנונימית בהו"ל

אשמח ממש לתובנות..

למאמרים, להכל.

אני שמעתי שזה גורם לקשב וריכוזכבתחילה
אלימות, שיעמום מדברים אחרים/מיצוי מהר של דברים אחרים. 
ממש לא בריא למוחDoughnut
זה גירוי חזק מדי למוח וגורם לנזקים מגוונים. יש הרבה מידע ברשת אם מעניין אותך.
ציפייה לא ריאלית למענה שיתן לך כאן רשימות וקישוריםאלישבע999

לים המידע שקיים בנושא, מאמרים ומחקרים.

זו באמת ובתמים שאלה קלאסית למנועי החיפוש באינטרנט, ולא לפורום בו התשובות לשאלות הן קצרות ותמציתיות.  

בגדול - מאוד תלוי גיל.  

0-2, 2-5, 6 ומעלה.  

כל טווח גילאים עם המלצות רלוונטיות גיל.  

בנוסף, לכל הגילאים:

1.ללא מסכים לפני השינה: יש להימנע ממסכים 60 דקות לפני השינה ולהרחיק אותם מחדר השינה.

2. ללא מסכים בארוחות: המסך לא צריך להיות מופעל בזמן ארוחות משפחתיות או אינטראקציות חברתיות.

3. תיווך ובחירת תוכן: כאשר צופים, ההורה צריך להיות מעורב, לבחור תוכן מתאים ולשוחח עליו עם הילד.

4. דוגמה אישית: ההורים צריכים לשמש דוגמה אישית טובה בהתנהלותם עם המסכים.

אני רק אגיד שאני ממש רואהואילו פינו

שהילדים שלי אחרי שרואים סרט הם לא רגועים.. זה מוציא אותם מאיזון ממש..

הם רואים פעם בשבוע לפני שבת. ולפעמים בעוד סיטואציות קצה שלי שזה עוזר לי שהם עסוקים בלי שאני צריכה להיות צמודה ותמיד מתחרטת על זה כי אחרי זה הם מחורפנים.. 

בול!שושנושי

גם אצלי ככה

אחרי צפייה הילד מאבד את זה לגמרי.

מצרפת קישורoo

של משרד הבריאות שמתכלל את הנושא

לא שאני מסכימה עם כל מה שכתוב שם

אני כן נתתי מסך מגיל צעיר ולא מגבילה זמנים ומסננת תוכן בצורה אחרת

אבל עדין המידע שם יותר טוב מסתם הפחדות

חשיפה למסכים ובריאות הילדים

מצרפת מצגת שהכנתי באיזה קורסתודה לה''
ואפשר גם להקשיב לפודקאסט של לוקחים אחריות בספוטיפיתודה לה''
זה הנושא שהם עוסקים בו- מסכים
אני לא רוצה שיהיה לי טריגר לעימותים מולםדיאן ד.

רואה בסביבתי שילדים שיושבים מול מסך ממש קשה לנתק אותם

בעיניי זה ממכר ולכן לילדים קשה להתנתק מהמסך

אז אצלנו זה פשוט לא וזהו.

לא רואה שום יתרון למסך לילד

זה רק להורים שיהיה להם יותר קל (שזה לגיטימי)

אבל אני בשיקולי עלות מול תועלת מעדיפה שלא יהיה וזהו.

אני רוצה להגידתקומה

באופן כללי

שכן, מסכים זה ממכר.

ובאמת בגילאים צעירים, אני רואה שהרבה פעמים לילדים מאוד קשה להתנתק ואחרי צפייה במסך הם הפוכים.

אבל,

העולם שלנו הוא עולם עם מסכים.

ויש גם הרבה דברים טובים שאפשר ללמוד ממסכים

וההנחה שלי אומרת, שבמוקדם או במאוחר הילדים שלי ייחשפו למסכים, אז אני רוצה גם להכין אותם וללמד אותם לשלוט בזה ולהשתמש במסך בצורה נכונה.

ולכן, אנחנו כן נותנים ובכיף, עם גבולות ברורים. וראיתי שדווקא שמקפידים על גבולות, בסוף הילדים מפנימים יודעים גם לעזוב את המסך בנחת כשנגמר הזמן.

אז אני לא בעד כפלסטר, ואני דווקא מעדיפה יזום כפעילות נחמדה ולא ברגעי משבר, כי דווקא אז זה מאפשר ללמד להשתמש בצורה נכונה.

נגיד איך כן?

אצלנו מותר רק ביום שישי, אחרי הכנות ועזרה לשבת

הם יכולים או לראות סרט או לשחק. משחקים אנחנו משלמים לאפליקציה, כי מעדיפים תוכן איכותי.

הם לומדים ככה חשבון, אנגלית ועוד כל מיני דברים.

אגב, משחק עדיף בהרבה על צפייה, כי הם אקטיבים ולא מתנוונים מול המסך.

מאוד ברור אצלנו כמה זמן מותר לראות, ברור שיש תורות בין הילדים, ברור שכשאנחנו אומרים אז צריך לעצור.

בקיצור, בעיניי דווקא נכון לאפשר חשיפה מגיל כלשהו, ואפילו יחד איתנו ההורים.

מעניין ממש. תודה!תודה לה''אחרונה
בדיקת NIPT- כן או לא?בידיים פתוחות

מתלבטת אם לעשות..

אשמח לשמוע את דעתכן על הבדיקה הזו

שיקולים בעד- לא מעוניינת לעשות מי שפיר/ סיסי שליה אבל בכל זאת רוצה רוגע נפשי שבע"ה הכל בסדר

שיקולים נגד- יקר, לא אבחנתי, אני פחות אוהבת לבדוק אקסטרה כשאין צורך ספציפי, כי גם זה מכניס אותי ללחץ.. 

בעיני תוסיפי שיקול של גיל + הסטוריית הפלות אם ישירושלמית במקור

למשל אני הייתי עושה אם לא הייתי חוששת כי זה בשבוע מוקדם מדי כשעדיין יש חשש להפלה, ואז הכסף ירד לטמיון. היו לי 2 הפלות.

אבל אני ממילא רוצה לעשות מי שפיר, ולא רק בגלל הגיל היחסית מבוגר שלי.

אז זה משתנה בין נשים...

רוגע עם ניפט זה אינדיבידואליכורסא ירוקה

הרי זה סטטיסטי ולא אבחנתי אז תמיד יכול להיות סיכוי קטן.

זה גם בודק פחות דברים ממי שפיר לפי הבנתי. לא שמי שפיר יכול לחזות כל דבר אבל זה כן יותר רחב.

בעיני השאלה היא תמיד מה יקרה אם התשובה שיש בעיה, אם התכנון במצב כזה להפסיק את ההריון אז ברור שלעשות אפילו אם זה לא מי שפיר, אבל שתהיה לך אינדיקציה. אם בכל מקרה להשאיר אז נראה לי פחות קריטי, יותר מה שמרגיש לך

כותבת נקודה למחשבהאנונימית בהו"ל

לגבי המשפט שכתבת על זה שאת 'רוצה רוגע נפשי שבע"ה הכל בסדר".

שום דבר לא יכול להבטיח לנו שהכל יהיה בסדר.

גם אם כל הבדיקות תקינות.

אצלנו בהריון האחרון עשינו מי שפיר (בדיקת שבב) ויצא תקין (בעקבות שקיפות עורפית מוגברת).

בסוף יש לנו מורכבויות רפואיות שלא ראו בהריון (ולא יכלו לראות).

אם היינו משלמים הרבה יותר על בדיקת אקסום כבר במהלך ההריון, היינו מגלים את המוטציה שגילו לנו אחרי הלידה (בבירור הגנטי שעשינו בעקבות המורכבויות הרפואיות).

ועדיין זה מן הסתם היה רק מבלבל, כי המשמעות הקלינית של המוטציה הזו מאוד משתנה (יש כאלו שזה בקושי משפיע, יש כאלו שיותר. אבל סה"כ לרוב אפשר לחיות איתה חיים טובים).

לא רוצה לכתוב את זה כדי להלחיץ.

רוב התינוקות הם בריאים ומתפתחים מצוין והכל בסדר איתם.

ואני כן בעד לעשות את ההשתדלות שלנו בבדיקות בהריון כדי לעלות על דברים שחשוב לעלות עליהם בזמן (אם זה בשביל לדעת להפיל במקרים חמורים, או לדעת לטפל במקרים שאפשר, או רק לעשות הכנה נפשית במקרים רלוונטיים).

אבל אני באופן אישי לא מאמינה בלהשקיע המון כסף בבדיקות שלא בסל, רק בשביל 'לדעת שהכל יהיה בסדר', כי את זה אף אחד לא יכול להבטיח לנו. עדיף בעיני להשקיע בתפילות... 

תודה על התגובה 🙏בידיים פתוחותאחרונה
לגבי הפיסקה האחרונה, זה לגמרי אחת הסיבות שאני פחות רוצה לעשות..

אולי יעניין אותך