מסגרות לשנה הבאהאי של מהות

שלום! אשמח להתייעץ איתכם... אנחנו עדיין מתלבטים לגבי בחירת המסגרות לילדים שלנו לשנה הבאה. על הפרק: מסגרות ממ''ד טובות (אנחנו דתיים לאומיים) או תלמוד תורה חרד''לי לבן וגן חרדי לבת, שתיהן גם טובות.

האינטואיציה שלנו אומרת לנו שתלמוד תורה החרד''לי והגן החרדי יותר מתאימים לאופי של הילדים שלנו. מאידך, אנחנו לא לגמרי מוצאים את עצמינו במסגרות האלה. אם זה מבחינת קוד הלבוש (אצל הבן - ג'ינסים אסורים וחייבים חולצות פולו; אצל הבת - גרביונים לילדות [ורצוי גם לאמהות, אם כי לא מקפידים על זה כנראה]) ואם זה מבחינת מה שמחנכים (אצל הבן - לימודי חול באופן מינימלי לדוגמה; אצל הבת חינוך חרדי פרופר [פחות מפריע לנו בשלב הזה כי זה רק גן]). 

מישהו היה במצב דומה? מה עשיתם? תודה!

שאלה היא למה אתם בכוון של מסגרות חרדיותl666
אם הייתם חרדים אז ברור שזה מה שהיה מתאים. אבל אם אתם דתיים ולא בדיוק חיים לפי קודים חרדים אז לא ברור למה להכניס לשם ילדים. אולי גם ילדים שלכם יהיו שם שונים, לא ידעו איך להתנהג. במיוחד אם בעוד שנה או שנתיים תחליטו שלא מתאים לכם ותצטרכו להעביר את הילדים והם יצטרכו להתרגל מחדש . לא ציינת לאיזה כיתה עולה הבן. בתלמוד תורה חרדי צריך לבוא כשכבר יודעים לקרוא גם בכיתה א'. גם יציינו אולי תאריכים שאתם לא ולא יציינו מה שאתם כן,
עונהאי של מהות

תודה רבה על ההתייחסות קודם כל! 

את שואלת למה היינו מכניסים אותם למסגרות כאלה אם אנחנו דתיים. אז ככה:

לגבי הבת שלנו, זה בגלל שמדובר במסגרת מאד מתוקה, רק של בנות, באווירה רגועה ועדינה (האופציה השנייה היא גן ממ''ד שאנחנו מכירים ושהיה טוב עבור הבן שלנו, אבל האווירה שם הרבה פחות עדינה). אנחנו מרגישים שיהיה יותר רגוע וטבעי לבת שלנו להיות בגן החרדי.

לגבי הבן, הוא עולה לכיתה א', ולא מדובר בת''ת חרדי אלא חרד''לי ... 

אם את יכולה לזרום עם קוד לבוש אז אפשר לשלוח לגן חרדיl666

בקשר לתלמוד תורה אולי למצוא משהו פחות סגור. היום יש הרבה סוגים של ממ''ד ותלמוד תורה. יש בתי ספר עם תגבור תורני וגם לימודי חול ובכיתות נמוכות יש גם מורה מחנכת וגם רב. 

גן בנות זה דבר מתוק ונהדרבת 30
ובגיל הזה לא נראה לי קריטי בכלל אם זה חרדי או לא. גרביונים? נו, לא זה מה שחשוב.
בי''ס זה יותר משמעותי, כי יש הרבה ערכים ומסרים שהם שונים מהותית בין דתי לחרדי.נ
אחיות שלי הקטנות היו בגן חרדיצביה22
והמשפחה לא חרדית (כן בכיוון תורני, אבל בהחלט ציוני). היה להן מאוד טוב (בעיקר כי זו היתה מסגרת יחסית קטנה ורק של בנות, באווירה טובה ורגועה). בגיל הזה נראה לי שזה הרבה פחות קריטי, החינוך לא עד כדי כך שונה (אולי לא חזרו עם יצירות של יום העצמאות, אבל בבית חגגנו וזה הספיק). אחר כך בבית ספר הלכו לממ"ד והמשיכו בחינוך על פי הערכים שבבית.
בגיל בית ספר לדעתי זה יותר בעייתי אם יש פער משמעותי בין בית הספר לבית, ולפעמים לשלוח לבית ספר שמקפיד על דברים שלא מקפידים עליהם בבית יכול לגרום ליותר נזק (כי הילד לומד שמה שאומרים בבית ספר זה לא באמת רציני, והוא לא יודע לעשות את הגבול בין מה שאנחנו לא מקפידים בבית לבין מה שאנחנו כן רוצים שיקלוט ויקבל מבית הספר). מצד שני, אם זה בי"ס חרד"לי וכל ההבדל זה קוד הלבוש שהם דורשים, אבל לערכים שמחנכים אליהם אתם מסכימים, אז אולי זה לא כל כך משמעותי. בעצם בקריאה שניה אני רואה שזה גם בעייתי מבחינת רמת לימודי החול שם,שזה כבר שיקול יותר משמעותי. לא יודעת מה הייתי עושה...
תודה!אי של מהות

הבת שלנו השנה בגנון חרדי ואנחנו ממש ממש שמחים, גם אם לא היה זכר של יום העצמאות ביצירות ;). השנה לא היתה בבחירה הזאת משהו מחייב כלשהו מצידנו. בשנה הבאה זה כן ישפיע על צורת הלבוש שלה (וכאמור אולי גם על שלי) וזה קצת יותר קשה לי. אני תוהה עד כמה זה יהיה לה לא נוח לגרוב גרביונים בקיץ (אני יודעת שכל הילדות החרדיות עושות את זה ומרגישות כנראה בסדר גמור, ועדיין זה מטריד אותי). וגם מטרידה אותי המחשבה שאולי אחוש שיפה יותר שאני גם אשנה קצת את סגנון הלבוש על מנת לכבד את המקום, ואני לא צופה שזה יהיה לי מאד קל...

לגבי בית הספר, באמת שהערכים שלנו משותפים. האמת היא שאולי טעיתי קצת בהגדרה (אוי טאטע, למה צריך הגדרות בכלל? עצוב). זה לא חרד''לי אלא ''תורני פלוס פלוס'' (תלמוד תורה...). פשוט קשה לי עם זה שזה בא עם שורה של דרישות והגבלות (קוד לבוש כזה, בקשה להצהיר על רמת סינון מקסימלית בבית וכד'). אנחנו חוצניקים במקור, כאן כבר הרבה זמן ומרגישים יותר ישראלים ממשהו אחר, אבל אולי זה מסביר את זה שמשהו קצת צורם לי ב''סגירות'' הזאת... אנחנו מאד משתדלים לשמור תורה ומצוות ולבעלי מאד חשוב הקטע של התלמוד תורה. הוא מרגיש שלוותר על זה, פירושו של דבר בזבוז מסויים של הכוחות של הילד שלנו.

ולי זה מרגיש קצת חנוק מדי. בכלל המחשבה שמגיל 6 הילד נכנס לסביבה בה יש רק גברים (מבחינת אנשי הצוות) קצת מוזרה ולא נוחה לי... (אני חייבת לומר שחלק מזה, זה הסיפורים שמתפרצים מדי פעם, שלא נדע... משום מה צוות מעורב פחות מטריד אותי. אולי כי כל הסיפורים ששמעתי היו על מקומות כאלה?).

האופציה השנייה היא כאמור ממ''ד עם הרבה יתרונות. החיסרון הגדול ביותר הוא תחושת הבזבוז הזאת שבעלי חש לגבי הרמה והמקום של לימוד התורה בביה''ס (והוא מצליח להדביק אותו כשהוא מדבר איתי על זה).

תודה!

..העני ממעש
לא לשלוח למגזר אחר. מתכון לתיבות פנדורה.
חושבת שעדיף לאחלילית אלט
הייתי במסגרות חרדיות למרות שבבית חינכו אותי אחרת, וזה יצר המון בעיות.
אני לא מאוד זוכרת מה היה בגן, אבל בבית הספר היסודי כן קרה שלימדו אותי משהו ואז בבית אבא התעצבן שזה מה שמלמדים אותי, קוד הלבוש היה נוראי בשבילי (שחייבים גרביונים וג׳ינס זה לא צנוע ועוד כאלה). והכי זכור לי זה שהבנות היו צוחקות עלי, שאבא שלי לא לובש שחור לבן, שאנחנו מצביעים בבחירות לראש עיר לא חרדי, שאני בעצמי מתלבשת אחרת אחרי הלימודים.. זה פשוט לא כדאי.
החינוך בבית צריך להיות לפחות דומה לזה של בית הספר.
אחר כך גם לעבור מחינוך חרדי לאולפנה יכול להיות קשה.
פשוט לא שווה את זה.
קראתי את התגובה שלך והחלטתי להגיבפה לקצת
בבית ספר שלך זה לא שווה את זה
אני למדתי בבית ספר חבד (לא יודעת אם זה החרדי שמדברת עליו פותחת השרשור) למרות שבאתי ממשפחה דתית לאומית ולא הרגשתי את כל מה שאת מתארת, אפילו לא כשעמדתי בצפירה כשהדעה בבית ספר היא שלא צריך.
כנראה שזה גם תלוי מה שאר האוכלוסיה, אצלי לא הייתי היחידה שלא חבדניקית ולכן לא הייתה אווירה כמו שהייתה אצלך
ולך @אי של מהות מציעה לבדוק האם הבת שלך תהיה היחידה שלא חרדית בגן או שיש עוד בנות כמוה.
בהצלחה!!
חבד וחרדי זה שונהחלילית אלטאחרונה
חבד הרבה יותר מקבלים,
ובייחוד אם לא היית היחידה בכיתה שלא חבדניקית.
כמובן שזה מאוד משנה מה אוףי בית הספר, אבל פשוט נראה לי עדיף לא להיכנס למשהו שעלול ליצור בעיות...
קוד הלבוש שולי ביחס ליחס שיקבלורפואה שלמה

אם האינטואיציה אומרת בד"כ אפשר לסמוך עליה

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך