גם הרופא השני לא ממש התלהב להביא לי הפניה למרפאה בסיכון, בטענה שאם יש מחיצה בין העוברים מספיק מעקב רגיל כל עוד לא מזהים בעיה.. אבל התעקשתי, אז הוא נתן לי הפניה וכתב בסיבה: לבקשת המטופלת

אני מודה שזה כבר קצת בלבל אותי... אולי באמת לא חייבים מעקב מיוחד?
(האמת שלגבי משהו אחר שהיה בהריון הקודם הוא זרק אמירה שמסגירה שהוא פשוט לא מבין בזה, אז זה מחזק לי את הדעה שרופאים רגילים חושבים שהם מבינים בכל מיני תתי תחומים ופשוט לא מבינים שהם לא מבינים וצריכים להפנות הלאה!)
קיצר, יש לי הפניה...
עכשיו אני מתלבטת לאיפה ללכת למעקב.
על ההפניה כתוב הריון בסיכון גבוהה. מה ההבדל בין זה לבין הריון בסיכון? יש הבדל מבחינת הרופאים?
אשמח להמלצות לרופא למעקב הריון תאומים במכבי באזור פ״ת. יכולה להתרחק גם מחוץ לעיר, אבל בטווח הסביר (נגיד יותר לכיוון כפר סבא רעננה, ולא ללב תל אביב לפקקים...)
ועוד שאלה: אתמול הרופא במוקד המליץ לי לפנות למרפאה של הריון מרובה עוברים בתל השומר או בלינסון. מישהי טופלה שם?
הסיבה שהוא המליץ היא ששם נמצאים רופאים שמתמחים בתאומים דווקא, במקום שאם מתגלה בעיה רופא של הקופה מעביר אליהם, להיות מטופלת ישר של המומחים. יש בזה הגיון, השאלה עד כמה זה שווה את הטרחה. נגיד, מישהי יודעת אם המרפאות האלה מקבלות גם בשעות אחר הצהריים או רק בבקרים? (עד השמירה המיוחלת כל יום עבודה הוא קריטי...)
אשמח לשמוע ממי שהתנסתה.

)