אנל׳א מבין רמזים אולי, צבעים ואותיות.בן-ציון
אז חזרתי משבוע שלם בחטמ"ר, 4/8 10-2.
אני חושב שיש כמה תארים, תעודות וסיכות שמגיעות לי אחרי השבוע הזה.

-קודם כל תואר אבירות. אחרי שכל היום הייתי כזה: "אבירות מש.ג.!" נראה לי שמתאים. במיוחד כשאני כבר בכל מקרה אזרח בריטי

- תעודת שוטר תנועה. תפעלתי וניהלתי פקקים בש.ג. כל השבוע הזה. משאיות, ג׳יפים, ניידות וסתם רכבים, עם נהגים בכל הדרגות והתפקידים.

- תואר מפקד הגזרה. הכרתי כבר את כל* הדרג הפיקודי והמבצעי בגזרת החטיבה, מהמח"ט, מג"ד שמשון ומפקד פלסר 7 ועד לוחמי הצמ"ה והרבש"צים.

-סיכת ש.ג. חוד. זמן התגובה ותפעול השער שלי היה מרשים. אפילו ב1 בלילה** קפצתי מהר לפתוח לניידות משטרה, למרות החום המטשטש ששרר בש.ג. לעומת הקור המקפיא בחוץ.

בקיצור, אפשר כבר למנות אותי רמטכ"ל וזהו

* - בע"מ. מבוסס על הנחת היסוד שבשבוע נתון עוברים כל הנ"ל בש.ג. החטיבתי. אולי אני טועה, ואולי לא. עד שתגלו אהיה כבר רחוק באנטארטיקה בונה את האימפריה הארקטית שלי בעזרת הכסף שהרווחתי אחרי הצגת כל התארים הנ"ל.
אדיוס מוצ׳צ׳וס!

** - למעט פעם אחת בה הייתי שקוע בשינה עמוקה, סליחה- הרהור על מהות הבריאה, ראשי מרחף בין ענני האש שסבבו אותי (כמו התנא שנשרפו הציפורים מעל ראשו בלימודו, רק שאצלי כל מי שנשרף היה הליקופטרים ושאר מעופפים שלא שרדו את גיהנום המזגן). בשעת רצון זו התעוררתי לפתע כשהבחנתי דרך השתלשלות העולמות בשינוי מקום על ציר הזמן של דמות אדם, לעבר חומר בצורת דלת הש.ג. עלי אדמות ובום!
חיש מהר גז ואעופה החוצה לפתוח את השער לבחור חביב מבה"ד 1 שהספקתי להכיר יומיים קודם
גם זו פעולת גבורה שהייתי אמור לקבל אות מופת עליה, אבל מפאת ענוותנותי לא דיווחתי לממונים עלי (קצינה תורנית שהייתה מעלה אותי למשפט מח"ט על שבירת שמירה והייתי מקבל אות מופת מרשים בצורת ריתוק 28 ).
אתר חפירות 2בן-ציון
(מהכותרת ניתן להסיק על ההודעה הפותחת בשרשור, אבל אם לא דילגתם לכאן וקראתם את הכל אז ליבי ליבי, תנחומיי וזה ב׳שכם. (בעיה שלכם בלע"ז )

חזרתי כאמור לצופים.
מעט מנוחה, לילה שקט.

מסדר בוקר יעקבי (מפקדי המהולל) הודיע לי שאני עולה ש.ג. (שוב. יאי!) איך לא, 10-2 כי אין אף אחד אחר ומי שהיה אמור לעלות נסע הביתה (ללוויה של הרב הדרי, מסתבר. קרוב משפחה של החבר).
עליתי, היה חם ככבשן, אבל ב"ה המזגן בש.ג. עבד נהדר. הקשר לא עבד בהתחלה, וזה היה מעולה ביום של ביקורת. מזל שהקשרג (קשר גדודי, קצין) בא והחליף לי.
ירדתי, הלכתי לשנוצ קצת.
ואז כל העולם התחיל לאבד את זה.
הקפיצו את המג"ד. מיד אחרי זה את התאג"ד, והחפ"ק שלנו.
ואז את כיתת הכוננות.
ניסיתי להבין מה קורה.
אמרו שהיה שוד רכב אלים בנבי אליאס (כפר ליד כביש 55, קרוב לקרני שומרון. עד לפני כמה חודשים הכביש היה עובר בתוכו עד שנסלל העוקף.) יהודי נכנס לתדלק או לקנות משהו, ושלושה ערבים התנפלו עליו, היכו אותו וברחו עם הרכב.
(היהודי פונה לבי"ח אני מניח, לא שמעתי על זה. התאג"ד קפץ אליו עם המג"ד)
הערבים ברחו עם הרכב לתוך קלקיליה.
אספו בפלוגה עוד חוליה ועפנו עם הכ"כ בסאפארון (רכב צבאי גדול ומשוריין להסעת חיילים).
היינו רק כוח חילוץ למקרה שיסתבך, אז רק ישבנו בחוץ בזמן שחיפשו אחריהם בקלקיליה.

כאב לי על הטיפשות של היהודי הנ"ל, וכמובן על הפגיעה בו וברכושו, אבל ב"ה הגבנו מהר וכולם ראו והבינו שאנחנו לא משחקים משחקים.

אח"כ עליתי לכיתת הכוננות (שאני עקרונית עדיין בה אלא שהוחלפתי זמנית) ועשינו משימה שבה זרקו עלינו קצת אבנים (כנראה ילדים, לא ראיתי מי). ב"ה לא נפגענו, רק ירינו קצת אלפ"ה (אני יריתי עם הרינגו, מטול הרימונים שלא נגעתי בו יותר מחודש) והלכנו.
הערב אני סיור (סופסוף עם המפקד שלי ולא מישו אחר) ומחר כנראה עוד משימה.

אני מרוצה, בנתיים השבוע מתקדם יפה ויעקבי דואג לי לשיבוצים במשימות.
השלמותבן-ציוןאחרונה
לא כתבתי באריכות כבר תקופה, אז זה הצטבר לזמן הזה. עמכם הסליחה.
(סתם, מה נראה לכם? כבר אמרתי שמי שקורא את השרשור הזה זו אחריותו המלאה ושלא יתלונן! אה. נכון, לא אמרתי. מה ׳כפת לי, תקראו או לא אני נהנה )

השבת בקדומים הייתה נהדרת אגב, תודה ששאלתי.
אמא ביקשה ממשפחה שהיא מכירה שיסדרו אותי, וב"ה ליל שבת וסעודה שלישית התארחתי ביישוב (בצהריים שמרתי).
גם סוף סוף למדתי.
בלעתי את שיחות הרב נבנצל לפרשת השבוע במהלך השמירות, קצת עולת ראיה לרוממות הנפש ועוד כמה דברים פה ושם.
ודף גמרא שפיצחתי לי בנחת בחדר הלימוד שם. אחח זה היה מתוק.
ושיעור של הרב דניאל שילה (לא הכרתי קודם, אבל היה יפה. והוא גם מכיר את הרב זייני, מסתבר).

זה רומם אותי, והביא אותי לכמה מסקנות והחלטות חשובות.
למישהו יש קישור לסרט כפולה פרק 2 לא ביוטיוב?מישהו יפה!
פורום ישל"צהאר"י פוטר

אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול

מי כאן וכמה אתם ותיקים?זיויק
כאן מאז אלף תשעמאות ו-2013שיח סוד
אשכרה.
פשייזיויקאחרונה
בדיקהטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 19:50

הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

דוגמאות בשיעור: 
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים? 
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר? 
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי? 
ועוד...

נושאים בשיעור: 
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי

נושאים בשיעור: 
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית ברכישה בתשלום דחוי

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת

וכן ב הלכות ברכות 

בהצלחה בלימוד

~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
למישהו יש קישור לדרייב לסרט למלא את החלל?

חורף בריא לכולם

היי, יש למישהו את כל סרטי משחקי הרעב בדרייב?אקרומנטלי
כבר לא כל כך פעילrakonto
הא?

אולי יעניין אותך