מי מכיר את הרב נח שמייקל???רחלקה

אני מניחה שרובנו נתקלו כבר ב"רב" הזה.........
התופעה הזאתי מאוד מעצבנת אותי!! פעם יצא לי לדבר עם חברה שלי וככה הייתה השיחה:

החברה:"את יודעת, יש רב (היא ציינה את שמו) שמתיר לבנות ללכת עם שרוול קצר!"

אני: "זה נשמע לי ממש מוזר!!"

החברה: "כן, הוא אמר...." ואז היא הוכיחה לי שהוא באמת אמר.

אני: "גם אם הוא אמר את זה, זה לא אומר שזה נכון! אם הרב הזה התבסס על מקורות הלכתיים אים בעיה אבל לא נראה לי... ובכלל לא נראה לי שהוא הרב שלך (הם לא מאותה עדה)...."

החברה: "אז מה, אני מקיימת עכשיו את 'עשה לך רב והסתלק מהספק'"

אני: "אבל למה לבחור לעצמך רב שמקל? למה לא לבחור רב גדול שמחמיר (לא יותר מדי...)

היא: "ככה, כי זה מה שאני רוצה!"

אז מזה התעצבנתי על הדעה הזאתי!!! הכי בעיה שלפעמים זה קורה אצל  הדוסים.... 

קחי רגע אויר...מוריונת

בס"ד!!!

אל תדוני את חברתך עד שתגיעי למקומה.יש ענין לבחור רב וצריך לשים לב שהוא באמת יהיה גדול בתורה.אין ה ענין של 'בואו נבחר את הכי מקל' או 'בואו נלך דוקא  להכי מחמיר' כי ברגע שהרב פועל לפי ומתוך כוחה של תורה אז יש לו קו שמנחה אותו ובחלק מהדברים הוא מחמיר ובחלקם  הוא מקל.הענין הוא שאם בחרתי רב זה צריך להיות עקבי ולא על כל פסק הלכה ללכת לר' אחר כדי לקבל את התשובה שאני רוצה...

שנזכה ללמוד ללמד לשמור ולעשות... 

בהצלחה לכולנו!
יומצוין!

איזה רבראשון_בנשמ"ה
מתיר לבנות ללכת עם שרוול קצר?
גם אני לא ממש יודע. ;צחקן
.דורותי

האמת, ששמעתי שמותר שיהיה לך רב לכל נושא בנפרד, ז"א שבהלכה מסויימת תלכי לפי רב אחד, ובהלכה אחרת שאת מתחברת לרב אחר, מותר לך ללכת לפי רב אחר. (כמובן, שנקודת המוצא היא שאת לא מחפשת דווקא את הרב שמקל, אלא את הרב שאת יותר מתחברת לדעה שלו בנושא מסויים)

ובכ"ז, אני חושבת שמן הראוי שיהיה לכל אחד רב אחדשאליו הוא מתחבר, ולפיו הוא ילך בכל הנושאים!

לא חושב שהסברת נכוןדרדקי
"שיהיה לך רב לכל נושא בנפרד, ז"א שבהלכה מסויימת תלכי לפי רב אחד, ובהלכה אחרת שאת מתחברת לרב אחר"- בנושא ולא בהלכה ספציפית, דוג', בהלכות שבת את הולכת על פי רב מסויים בכל הלכות שבת. אבל אני מאמין שגם בזה יש גדרים ואיני יודע מה המקור לכך[למרות שפעם שמעתי משהו כזה, אבל לא חושב שמרב]
מתיר אסורים.123

יצא לי לראות רב שהתיר זאת(אך כמובן שזה לא הופך למותר...).
מפאת כבודו של אותו רב, לא הזכיר את שמו...

בצ"ל אריאל!

זוהי דעתו שלצחי קנטור

הרב ר' נֹחַ-לי (יש גורסים: שמייקל) שליט"א, שאם מדברים על כוח דהיתרא, הוא מפוסקי הדור... נא לא לזלזל!
אחרי הכל - יש לו הכי הרבה חסידים...

אני לא מקשיבה לכל דעה של מישהו שקורא לעצמו רבhadar

אני לא באה ח"ו לזלזל ברב הזה,למרות שאני ממש לא מסכימה עם דעתו, אבל לא כל מי שמגדיר את עצמו רב-זה אומר שהוא רב וצריך ללכת לפי פסקי ההלכה שלו. זה כמו בהכשר של אוכל-אם אני רואה שכתוב "כשרבהשגחת הרב שמונצרבוך" אני לא ישר יאכל,מי אמר שזה רב באמת?אולי זה רב רפורמי?או סתם איזה מישהו שחושב שהוא יכול לחתום הכשר?, צריך תמיד לבדוק איזה רב אמר ____, ובאמת ללכת על אותו רב תמיד.

ערב טוב לכולם...

ושוב נכנסת אותה שאלה...barak891

מה הופך את מי לרב? האםפ מותר לנו להקל אם שמענו פסק שמקל? מה עם הענווה שאמורה להיות לנו לגבי דבריו של רב? וכיוב'...

למי שיש תשובות המתקבלות על הדעת...

בצלב".א

מזכיר לי ויכוחים עתיקיםראשון_בנשמ"ה
מלפני בערך שנה על העניין של סירוב פקודה: הרי רק גדולי הדור יכולים לפסוק בעניין הזה השאלה איך מחליטים מי גדול הדור ומי לא...

באופן כללי, הלכה כ"כ ידועה כמו שרוול ארוך לבנות, אם מישהו אמר שזה מותר, אז כנראה שמשהו לא בסדר...
נוסיף על דבריךדרדקי

ישנו כלל, "כל המשנה ידו על התחתונה"- זאת אומרת אם מישהו בא לשנות אז הוא צריך למצוא לכך ביסוס, ועוד שרש"י בביצה ב. ד"ה "כח דהיתרא עדיף" מדבר על זה שמי שמקל חייב להביא מקור בעוד המחמיר קל יותר לעשות זאת כי מקור לא תמיד נצרכת.
ישנו גם גמרא כתובות עב. על הסוגיא של "עוברת דת יהודית"- לא למדתי את הסוגיא ברצינות מרובה כדי לקבוע משם מסקנות אבל אם אני לא טועה אחת הדוג' היא אורך שרוול[ויש סוגיא בסוטה כה. "עוברת על דת" ורש"י בד"ה זה מביא את הגמרא הזו ואומר ,אינה צנועה יוצאה" ולא מפרט על אורך שרוול אלא עובר לכיסוי ראש ומדברת עם כל אדם] 

וההקלה של המ"ב סימן עה ס"ק ט על אורך שרוול של עד מעבר למרפק הוא חידוש גדול וקולא גדולה שאיני חושב שהייתה לפני[אני 99% בטוח לגבי חצאית מתחת לברך ולא ארוכה, אבל בשרוול אני פחות בטוח] והאשכנזים הקלו כפסיקתו בגלל שהאשכנזים הולכים אחריו בכל.
מצטער, סתם היה בא לי קצת למדות, שום דבר שהוזכר כאן אינו הבכרח להלכה ואין ללמוד מכאן הלכה!

תואר "רב"דרדקיאחרונה
מתקבלת בסמיכה לרבנות, הבעיה היא שיכול[תיאורטי] להיווצר מצב בו אדם שקיבל תואר רב שכח את כל מה שלמד וסתם פוסק, או מצב בו אותו רב "חזק בשאלה" ומתחיל להתיר אסורים.
הגמרא בתענית כמדומני אומרת "אם הרב דומה למלאך השמים למד תורה מפיהו"- אני מבין מכאן שבוחרים רב על פי השיכלול הזה של יראת שמים, מידות וידע.
אכן, צריך ענוה כלפי כל אדם, עם כל זה צריכים לחקור, כמו שהרב ליאור אמר בראיון שרב שפוסק בניגוד לרבנים אחרים צריכים לשאול אותו, בענווה וברצינות בלי רצון להקניט, מה המקור בספרות ההלכה למה שהוא אומר.
זה לא בהכרח להלכה, כך אני חושב.
האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך