פריקה- איך לא לכעוס? הריון ולידה
הקטנצ'יק היה אצל חמותי עכשיו ל3 שעות. שמתי בתיק בקבוק עם חלב שאוב.
שלחתי לה עכשין איך היה- עונה לי- הוא בוכה, נשפך לי חלק מהחלב אז הוא רעב.
אוף!
הוא בוכה וצורח מרעב, מסכן שלי
וגם זה חלב ששאבתי במיטב כוחותיי
(ברוך ה' יש לי מספיק חלב, אבל שונאת לשאוב, לשטוף את החלקים, למצוא לזה זמן בתוך העומס)
למה אצל אמא שלי זה אף פעם לא קורה

בעלי נסע לקחת אותו אליי שאניק אותו.
לא יודעת מה לומר לו כשיגיע, איך להתייחס
גם הוא מבואס, ובטוח יודע כמה אני
ואני לא רוצה לבאס אותו עוד. כי זו לא אשמתו
אבל זה כל כך מרגיז...
(וגם בפעם שעברה התבאסתי משהו באיך שהיא האכילה אותו...)
לא בוכים על חלב שנשפך!אבי גיל
זה מעצבן זה מציק רצית מנוחה זמן לעצמך. ועבדת בשביל זה והלך החלב. אבל לפעמים אני חושבת זה היה יכול לקרות לי או לבעלי. ובטוח שלא עשתה את זה בכוונה.
אולי שכחה כמה מורכב זה טיפול בתינוק.
פעם ביקשתי מאחות לשמור על הבן שלי והוא נפל מהמיטה כעסתי כעסתי חודש אחר כך זה קרה לי.
בסדר יש דברים שלא צריכים לקרות וקרו תפני את הכעס למחשבות חיוביות. ברוך ה' יש לך חלב וחמות ועזרה גם מאמא כלום לא מובן מאליו.
ואני אומרת- בוכים על חלב שנשפך!נביעה
זה כואב- אז בוכים.
..אגב, לי באמת נשפך חלב על כל מדפי המקרר- אחרי שניקיתי-
ומאז אני טוענת-
בוכים על חלב שנשפך!
..
😋
צודקת כ"כ!אמאשוני
אני בטוחה שמי שחשב על הביטוי מעולם לא היניק,
בוכים ועוד איך על חלב אם שנשפך.

עד כדי כך שאצל הבכור לא הייתי שואבת בשבת גם כשהייתי גדושה בטירוף כדי לא לזרוק,
עכשיו אצל השלישית ביקשתי מבעלי שכל פעם שצריך לזרוק חלב אם (התקלקל, נשפך בטעות, שבת וכו' שיעשה את זה בעצמו, מהר, ובלי להשאיר סימנים
כמה שאפשר להקל רגשית
בדיוק! אגב-נביעה
גם אוכל אחר- שאני מכינה לשבת- אם לא אכלו וצריך לזרוק- אני אומרת לו שיעשה את זה בלי שאראה, ויחזור ויגיד- אממ.. איזה טעים היה😋😅
וואי גם לי נשפך חלב במקרראם כל חי

בערב פסח מיד אחרי נקיון המקרר.....

וחלב אם אני כבר לא סופרת את הפעמים שנשפך

וכל פעם זה לבכות מחדש.

מותר לבכות...

להכיר תודה.שקדי מרק
להבין שהיא לא היתה חייבת לשמור עליו, אלא עשתה את זה כדי לעזור לכם...
באמת הקטע עם החלב מבאס מאוד, אבל דברים כאלה קורים.. במיוחד למי שפחות מורגל.
יקרה, תנסי לחשוב חיובי,עדינות
וואו! איזו חמות מדהימה שמוכנה לקחת תינוק כזה פצפון ולהקדיש מזמנה לטפל בו. זה לא קל ודורש המון! אני בטוחה שיש לה חיים ועיסוקים משלה, היא כבר עברה את השלב של טיפול בתינוקות ועכשיו זה הזמן שלה להנות מהם בלי העול הכרוך בזה. היא עושה לך טובה ענקית! רק תעריכי ותודי בלי סוף! ואיזה כיף למתוקי שלא צריך להגיע לידיים זרות, רק חיבוק של סבתא
ובהערת אגב, ההתעסקות הזו עם חימום חלב שאוב היא לפעמים מעצבנת, גם לי קרה שנשפך חלב, השקית עמדה עקום או שנהיה חור. המכסה של הבקבוק לא מוכר לה ולא הוברג טוב ועוד המון סיבות. גם לאמא שלך זה יכול לקרות באותה מידה!

וכדאי באמת שתמיד תהיה במקפיא מנה נוספת קפואה או שקית מטרנה טו גו לכל מקרה שלא יהיה, אולי פתאום יהיה רעב/יהיו פקקים ותאחרי, לא כדאי להסתמך על מנה אחת.

בהצלחה יקרה!
בעסא.מוריה
להבא תשימי לה אותו בבקבוק שרק צריך לחמם.
ותסתכלי על הצד החיובי שאיזה כיף שסבתא הסכימה לשמור עליו.

מבעס מאוד שנשפך חלב.
אבל לכל אחד זה יכול לקרות.

ואיזה מזל שבעלך יכול להביא לך אותו.
זה היה בבקבוקהריון ולידה
נשפך בכל זאת..
לא נורא.
באמת היה מזל שבעלי יכל לצאת ולהביא אותו. ב"ה.
אוך. בעסא.מוריה
ב"ה שנגמר בטוב.
מאד באסה. אבל בסופו של דבר חמותך עשתה לך טובהמיואשת******

ושמרה עליו.

היא לא חייבת.

ועל מתנות שמקבלים חינם אי אפשר לכעוס או לבוא בטענות. ואם זה לא פעם ראשונה אפשר לשקול אם רוצים לבקש ממנה שוב לשמור או לא, ואם כן לקחת בחשבון שככה היא וזה מה יש

בעלך בטח לא אשם, הוא לא חינך את אמא שלו ולא גידל אותה ;)

כ"כ מבינה אותך!! פעם אחת שאבתי בשארית כוחותיי ובעלי שפךנעם א-ל
וואי, פשוט התחלתי לבכות כאילו משהו חמור קרה. ואני חושבת שגם לא דיברתי איתו איזה שעתיים אח"כ, עד שנרגעתי..
השאיבה וכל מה שמסביב כל כך כל כך דורשת, שאני לגמרי מבינה את ההרגשה שלך!!
לפני כבר ניסו לומר איך להסתכל על המקרה בעין טובה, אז אני רק שולחת חיבוק והזדהות עם התסכול והכעס.
תודה על ההבנההריון ולידה
זה כל כך מתיש אותי לשאוב...
כמה שאני מזדהה עם הכאב שנשפך חלבממצולות
חיבת להגיד שזה ממש חוצפה מצידך להתבטא בצורה כזאת על חמותך!!
היא לא חיבת לך כלום!!!
ואולי בגלל שאת רגילה לעזרה זה נראה לך לגיטימי שהיא תשמור עליו.
אבל זה בכלל לא מובן מאליו.
אם אמא שלי או חמותי היו שומרות לי על הילד,חוץ מתודה לא היתי פוצה פה.
אם לא מתאים לך הדרך שבה היא מאכילה את הילד, או שאת חושבת שהיא לא אחראית מספיק,
תשיגי מישהי אחרת בתשלום, שתוכלי לתת לה הוראות מדויקות ובמקרה הצורך גם להעיר.
מצטערת אם אני תוקפנית אבל ממש חרה לי לקרוא את מה שכתבת.
זה קשהורדון
אבל תזכרי שלכל אחד זה יכול לקרות. גם לך.
פעם שאבתי בעבודה, על חשבון הפסקה שלי ובהחלט במסירות נפש. כשהבקבוק התמלא- הנחתי על השולחן וחיפשתי את המכסה. היד שלי הזיזה את הבקבוק והוא נפל ונשפך (לא זוכרת אם חציו או כולו)
ואוו זה היה קשה! לא סתם קוראים לזה ״זהב לבן״.
יקרותהריון ולידה
בוודאי שאני מודה לה שהיא שמרה עליו.
אבל האמת היא שזה בעיקר בשבילה, כי היא רוצה להיות עם הנכד.
בשבילי- יש לי חלופות אחרות שאני יותר מתחברת..

שוב, אני יודעת שלכל אחד זה יכול לקרות, וברורר שזה רק מכוונה טובה.. אבל בכל זאת, רק רציתי לפרוק..
תודה למי שהבינה את כוונתי.
ברור שמבינה את הכאבמיואשת******

כל טיפה של חלב זה זהב! וכשזה היה נשפך הייתי בוכה ממש.

מבינה אותך מאד!

וואו אני מה זה מבינה אותךיונתו
לא בנושא הזה, אבל סתם דברים שקורים עם חמותי והתינוקת..
למשל, התינוקת שרטה את עצמה אז היא שמה לה משחה בלי לשאול אותי.. וזה ממש ממש הפריע לי..פעם היא שמרה עליה ונתנה לה ללקק עגבניה, הרבה הרבה הרבה לפני שחשבתי לתת לה אוכל...
זה כל כך מעצבן, במיוחד שאמרתי לעצמי לפני שהיא נולדה שאני וחמותי נהיה ממש חברות, ולא נהיה "קלישאת הכלה-חמות" וכו..
אין מה לעשות. יש בהן משהו שקשה לנו איתו, ואני לא יודעת מה ולמה. גם אם היה לאמא שלך נשפך, זה לא היה מעצבן אותך כל כך. לא נעים אבל מובן...

אין לי כל כך עצה בשבילך לצערי.. אבל אם תהיה לך, שתפי אותי גם
אה, רק לזכור שלמרות שזו אמא של בעלך- הוא בצד שלך. אז אם את כועסת, לא לכעוס עליו, אלא לכעוס איתו.
השורה האחרונה שלך-הריון ולידה
זה בדיוק מה שפחדתי שיקרה, שאשדר שהבאסה והאכזבה שלי הן כלפיו, וכמובן שזה לא ככה.
אבל הוא ממש הבין אותי, ואפילו אמר שאם אני לא כ"כ אוהבת את זה, לא חייבים לתת לה לשמור עליו (היא בפנסיה, יש לה קצת עיסוקים אבל היא כן רוצה לשמור עליו ולהיות חלק.. מאוד..)

תודה על המילים הטובות!
עדיין מבאס לי בלב שככה נשפך החלב והוא היה רעב ובכה.. אבל אני יותר בטוב. ובאמת עזר לי איך שבעלי הגיב בהבנה..
גם אני... וזה כל כך לא מובןמחי
למה אנחנו כל כך רגישות כלפי החמיות שלנו? למה כל דבר שהן עושות מתקבל בעקימת אף, ואם משהו קורה אז מרגישים רע עם זה פי כמה יותר ממה שזה באמת...
כל פעם שקורה משהו מעצבן, או לא בהכרח מעצבן אבל מתפרש אצלי בראש ככזה, אני מנסה להרגע ולומר לעצמי אם אמא שלך היתה עושה/אומרת את זה לא היית עושה מזה ענין, למה אם זו החמות זה כל כך מפריע לך?
לא יודעת, באמת אין לי תשובה מתסכל...
מזדהה ממש!קטנה67
עם התחושות ועם התסכול שזה כך.. באמת לא מבינה למה היחסים תמיד כל כך מתוחים, הלוואי שנצליח להתגבר על זה.
אהבתי את מה שאמרת לחשוב שאם אמא הייתה עושה את זה לא היית כועסת, אנסה לאמץ.
חחח אבל זה לא עוזר מחי
עדיין על אמא שלי לא הייתי כועסת ועליה כן...
אבל לפחות המחשבה הזו בראש גורמת לי להבין שהכעס שלי בדרך כלל לא מוצדק, אז אני יכולה לכעוס, אבל זו בעיה שלי
יש בזה הרבה..הריון ולידה
כנראה שזה פשוט מן מתח טבעי...
יקרה! אני ככ מבינה אותך!חביבית
קרה לי מקרה אחר עם חמותי, ממש כעסתי, ובסוף החלטתי פשוט שהיא לא תשמור עליו, גם אם זה דורש ממני מאמץ..

במקרה הזה, אני חושבת שבאמת זה קורה לכולם, וחלב יכול להישפך לצערנו...
מבחינה רגשית, התסכול וחוסר האונים שלנו כאמהות הופך לכעס ולחיצים שמופנים כלפי כל הסביבה, אנחנו הופכות לאריות שמגנות על הגורים שלהן, אבל צריך לזכור שעם כל התסכול, זה לא מקרה של חיים ומוות, והיא באמת רק התכוונה לטוב..

שולחת לך חיבוק ענק! הדבר הכי טוב לנישואים שלך הוא לא להוציא את הכעס על הבעל, אלא רק לשתף בתסכול שאת מרגישה...
בהצלחה!
תודה ממש!הריון ולידה
באמת לא רציתי שהוא ירגיש שזה כלפיו. לכן קודם כל פרקתי פה...
אני מתלבטת לגבי לתת לה לשמור עליו להבא. אני מבחינתי לא צריכה את זה- גם אמא שלי יכולה לשמור עליו ועושה את זה בשמחה, ויש לה יותר גישה לתינוקות. ובאופן טבעי עליה אני סומכת יותר..
אבל חמותי גם רוצה להיות איתו. הנכד השני גר רחוק, וכמו שכתבתי היא יצאה לפנסיה, אז נכון שיש לה קצת עיסוקים אבל היא מאוד מאוד רוצה להיות עם הנכדים..
אז נראה לי שבכל זאת אני כן אבקש ממנה שוב לשמור עליו, ואנסה לשדר שלא קרה כלום.. (קשה)
את ממש גיבורה! וזה לא ברור מאליו!חביבית
אולי תתני לזה עוד ניסיון, ואם לא ילך, מותר לך להגיד לא, לפחות עד שיגדל קצת...
אבל למה לעזוב תינוק בן חודשיים? הוא פיצי!כתר הרימון
מה קשור?? יש אילוצים לפעמיםאמא לגוזלים
בהחלט היו אילוציםהריון ולידה
והתגובה שלך (כתר הרימון) לא נעימה כל כך.
אני לא עוזבת אותו ברצון והולכת לחגוג...
סליחה,זה היה נשמע שאת שמה אותו אצלה כי היא ביקשה.כתר הרימון
וואי פשוט מבאס..צוקולטה

אישית פשוט לא הייתי מביאה לה אותו פעם הבאה..
כנראה שהיא לא ממש מצליחה להסתדר איתו או זוכרת מה לעשות עם תינוקים

אומנם זהקשה אבל תתמקדי במה לעשות הלאה ולא בעצבים

תגידי, את רצינית? יצאת מפרופורציה...חדשה ישנהאחרונה
בגלל שבטעות נשפך חלק מהחלב היא לא תביא אותו פעם הבאה? אף פעם לא נשפך לך כלום?

אני כ''כ מבינה את המקום של הפותחת , גם אני שואבת במאמצים ובזמן רב... אבל זה לגמרי יכול לקרות לכל אחד! זה לא שהיא שכחה להאכיל אותו או משהו כזה..

אני רק חושבת על המקום של החמות המסכנה.. זה כ''כ מביך לספר לאמא שבועות שפכתי לה את החלב ששאבה.. אז כדי שהיא לא תרגיש מובכת כ''כ הייתי אומרת 'לא נורא , ואח''כ לפרוק במקום אחר... את כל הצער והתסכול..
....שנאל
איזה חמות מהממת יש לך. שעושה לך בייביסיטר. חמותי לא ראתה את הפיצית מהלידה.. ולמרות שהצעתי לה כמה פעמים לבוא לבקר היא טוענת שעסוקה ואין לה זמן.. ממש מקנאה בך
וואי זה כ"כ אינדיוידואלי איזה סוג חמות יש לך..מישהי פעם

זה באמת נשמע מבאס שהיא לא רוצה לבוא ולהראות התעניינות, אבל מהצד השני.. כשהיא יותר מידי מתעניינת , דורשת ורוצה להיות, לבוא ולשמור על הילדים זה מורכב.. 

מובן לגמרי הקושי להשאיר אצלה תינוק בן חודשיים, אני לא חושבת שבעצמי הייתי מסכימה- במיוחד שהיא לא סומכת עליה לחלוטין, והצורך פה הוא של החמות ולא שלה.. 

שתי הערות לגבי חמות:רק עונה עכשיו
קפץ..רק עונה עכשיו
1. בשם הרב מרדכי אליהו: הסיבה למתח כלה-חמות היא כי הרצון העמוק ביותר של החמות היא לצרף את הכלה כחלק מהמשפחה המורחבת והאיו הרצון העמוק ביותר של הכלה הוא להתנתק ממשפחות המקור על מנת לבנות בית חדש... נקודה למחשבה.. כשמודעים זה נתן כוחת להבין את עומק האמת שבשני הצדדים ומתוך כך להכיל ולבנות..

2. סוג של בדיחה:
לגבי ההבדל בין האמא והחמות..
שתיהן באות לבקר את היולדת הטריה:
היולדת: לא ישנתי בכלל כל הלילה, התינוק לא הפסיק לצרוח...
החמות: מסכן התינוק, אולי כאבה לו הבטן? אולי היה לו חם/קר? אולי לא אכל מספיק? אולי אקח אותו כדי שאנסה להרגיע אותו...
האמא: איזו מסכנה את, בטח את ממש קרועה מעייפות ומותשת.. הספקת לנוח? לפחות אכלת משהו? אולי אקח אותו כדי שתיכנסי לישון שעתיים...

ואין מה לעשות.. צריך להבין ולקבל שבכל זאת את לא הבת שלה והתינוק הוא כן הנכד...
תודה!הריון ולידה
וואו. 2 כל כך מדוייק...
חמותי כשבאה לבקר אותי יום אחרי הלידה הביאה לי מתנה- ספר עב כרס על טיפול בתינוקות. ושעה חפרה לי עליו.
הלו, הרגע ילדתי, תני לי להתאושש.

לגבי 1, אני דווקא מרגישה שהיא לא לגמרי רוצה להכניס אותי פנימה.. היא באמת בסה"כ חמות טובה, אבל היא זורקת הערות.. ובעיקר- בטוחה שהיא יותר טוב יותר מה נכון. לאט לאט אני לומדת להנהן לה ולא להיכנס לויכוח. כי היא מבחינתה תמיד יודעת.
מכירה את זה לגמרי..רק עונה עכשיו
בהתחלתה הייתי תופסת את ההערות שלה כביקורת עלי ונפגעת שהיא מנסה לחנך אותי או לתקן אותי, אבל עם השנים קלטתי שזה פשוט הסגנון שלה: היא מעירה ככה גם לבנות שלה וזו הדרך שלה לאהוב - לרצות שיהיה לילדים שלה הכי טוב כמו שהיא חושבת ולכן להעיר להם ולתקן אותם כל הזמן..
אישית אני ממש לא חושבת שככה מחנכים ובונים את הילדים, אבל הבנתי שכשהיא מעירה לי זה ממש לא אישי ולא אומר שהיא לא מעריכה אותי אלא שזו הדרך שלה לבטא אהבה ואפילו קירבה כלפי. זה עדיין מרגיז אבל למדתי לא להעלב.. והאמת שאחרי כמה פיצוצים שהיו בינינו גם היא קצת יותר מפחדת להעיר לי....
לדעתי עם הזמן כדאי שאחרי שתרגעי ממה שהיה עם החלב תמצאי את הדרכים איך כן לשתף אותה עם התינוק גם כחסד איתה וגם כי זו באמת דרך ליצור קירבה ושיתוף שיותר תרגישי שאת ממש נכנסת פנימה למשפחה.. דווקא ההתעסקות בקטנות כמו האוכל לתינוק והטיפול הטכני מכניס פנימה לצד ה"מלוכלך" של המשפחה ויכול לעזור לך להיות פחות אורחת ויותר בת בית...
ושוב, מובן חגמרי הכאב על מה שהיה היום, וגם בעתיד תמיד תזכרי שאת האמא ואת ובעלך הם אלה שמגדירים את הכללים והדרך איך לטפל בו ואת הגבולות ביחסים השונים...
תודה רבה רבה!!הריון ולידה
אחשוב על זה ואנסה.
יואוו גם שלי ככה בוליונתו
וגם לא הכי נראה לי שהיא רוצה להכניס אותי... או שהיא רוצה אבל ממש קשה לה להראות את זה...
יואו 2 כ"כ נכון!!!!אמאשוני
וואי וואי איזה תיבת פנדורה פתחת...
אצלנו זה בול ככה!
אני לא מסוגלת בכלל לחשוב על האפשרות שחמותי באה אחרי לידה עם על ההערות האלה...
בעלי סיפר לי שהיא שאלה אם אמא שלי כבר ביקרה ואני איך רתחתי כששמעתי את זה!
את על העצבים וההורמונים הוציא עליו עם ההשוואה הזאת:
אמא שלך באה להתארח!! אמא שלי באה לעזור,
אמא שלי מביאה לי אוכל, עוזרת לי לסדר,
אמא שלך גורמת לי לסדר לכבודה, בגללה אני מפסידה את זמני האוכל, מתכופפת, מרימה כבד...
אמא שלי עוזרת לי להתקלח (או לשמור על התינוק שאוכל להתקלח)
לכבוד אמא שלך אני צריכה להתקלח ולהתלבש קודם ועם כל הלחץ זה פשוט בלתי אפשרי, לכן שלא תבוא! ולא תעלה בדעתה להשוות!

האמת שעם אחיות שלי ואחיות של בעלי אני שמה להן מראה מול הפרצוף...
אחיות שלי באות לעזור, כשאחות של בעלי שאלה אם אפשר לבוא אמרתי דוגרי- לבקר לא, לעזור כן...
אז היא אמרה במפורש אההה התכוונתי לבקר ולא באה.. תודה לאל.
וואו.הריון ולידה
נשמע לא קל בכלל... ועוד אחרי לידה...

חמותי אמנם הביאה לנו פעמיים אוכל, בקטע הזה היא מפרגנת וזה היה כיף.
אבל בלידה- היא נורא רצתה להיות. והיה לה ברור גם בלי לשאול שאין סיכוי שהיא איתי בלידה (מה הקשר??!) אז היא פשוט ישבה מחוץ לחדר לידה וחיכתה. בלי שידעתי.
עד היום היא לא מפסיקה להזכיר איך היא ישבה שם בזמן הלידה ושהיא שמעה אותי וכו'..
איזו חדירה לפרטיות. השתגעתי.

חמות זה חתיכת דבר...
טוב ניצחת!אמאשוני
חמות- חדר לידה.. איזה טראומה!

לפני הלידה האחרונה (השלישית)
דיברתי עם בעלי שלא מספרים שילדתי עד שאני מוכנה נפשית לזה (הלידות שלי מהירות וטראומטיות, ככה שאני צריכה כמה שעות להתאושש נפשית לפני כל המזלטובים)
בעלי אמר שהוא לא מבטיח,
אז החלטתי שאם אני יולדת בשעות הבוקר כשהילדים במסגרות אני פשוט לא מספרת גם לו...
אני אקבל את התנאים הקריטיים לי כיולדת, ומי שלא מסוגל לכבד את זה פשוט לא יהיה שם...
בסוף ילדתי בשבת, ב4 אחר"צ עליתי למחלקה וב6 יצאה שבת,
הייתי חייבת נורופן כי כאב לי ממש ולא היה בבי"ח,
השבעתי את בעלי שהוא לא עושה טלפונים עד שאין לו נורופן ביד, אחרת הוא שוכח את עצמו והוא עמד בהסכם
חחח וואוהריון ולידה
העיקר שאת יודעת מה טוב לך.

הלידה שלי הייתה ארוכה.. לא הייתה דרך שהם לא יידעו. והם גם היו נעלבים אז לא יודעת אם זה רלוונטי להסתיר מהם בלידות הבאות בע"ה..
מה שקרה פה עכשיו זו דוגמא מצוינתהריון ולידה
עבר עריכה על ידי הריון ולידה בתאריך י"ט באייר תשע"ח 05:45
לכמה שלא נכון לומר משפטים כאלה, ו'לקנא' מבחוץ.
אם רק היית יודעת כמה הסיפור המשפחתי הזה מסובך...
אני שוקלת לספר לך בפרטי רק כדי שתרגישי בחזרה שמצבך פשוט וטוב מאוד ככל הנראה
אם בא לך, תגידי.. בכיף...
מתייחסת בכיוון אחראמא ל6 מקסימים
אני חושבת שאם את משקיעה כ"כ הרבה בשאיבה, כמו שאת מתארת בשירשור, עד כדי שזה גורם לך כזה כעס/תסכול כשנשפך חלק, אז את צריכה לעשות חושבים אם השאיבה שווה את זה.
אומרת את זה מישהי שהתאבדה על השאיבה אצל התינוקת הראשונה, והייתי מגיבה בדיוק כמוך, ואצל התינוקות הבאים בתור הבנתי שלא יקרה כלום אם יקבלו תמ"ל מדי פעם.
תודה.הריון ולידה
יכול להיות שאת צודקת.. זו נקודה נכונה.
מצד שני, אני יודעת שהתסכול היה קשור ספציפית לחמותי. הרגשתי שזה מצטרף להרבה דברים קטנים אחרים.. מעין קש ששובר את גב הגמל..
וגם, לצערי אני צריכה להשאיר אותו די הרבה. זה לא מדי פעם. ואני יודעת שאפשר לגדול מצוין על מטרנה.. אבל כל כך חבל לי לוותר..
אולי הפתרון למה שאת אומרת יהיה לא להפסיק לשאוב אלא לקחת את זה יותר בנחת? לא יודעת..
אבל תודה ממש על הכיוון!
בדיוק, יותר בנחת...עדינות
תמשיכי לשאוב אבל תהיי פתוחה גם לדברים לא צפויים, למשל להשאיר איתו גם מטרנה למקרה שנשפך או היה לך קשה לשאוב, כך הלחץ הזה קצת ירד.
כל הכבוד לך שאת מכבדת את חמותך ואת הרצון שלה להיות עם הילד. אני ב"ה באותו ראש כמו חמותי ולא הייתה לי בעיה להביא אליה באותה מידה כמו לאמא אבל אם זה לא היה כך אני לא חושבת שהייתי מסוגלת כך לשחרר. אז תטפחי לעצמך על השכם, תורידי קצת לחץ ותהיי שמחה
יש דרך האמצעאמאשוני
את יכולה לשאוב, אבל שהיא תאכיל תמ"ל,
זה מה שאני עשיתי אם הייתי צריכה לשים את התינוק אצל מי שלא רגיל (גם פותר את הבעיה דלא יודעים כמה להפשיר)
מי שלא יודע/ לא אוהב להתעסק עם חלב אם היה נותן מטרנה,
את החלב ששאבתי השתמשתי אצל מטפלת/ בעלי,
גם אם מצטברת כמות- זה לא הולך לאיבוד...
ובכללי תקחי בחשבון שחלב אם שנשאב מתבזבז יותר (מעבר ממשאבה, לשקית, לבקבוק... חלק נשפך/ מתקלקל)

זה החיים מה נעשה...
אבל ספיציפית במקרה הזה חלב בבקבוק לא אמור להישפך אולי תתני עוד צ'אנס
וגיל חודשיים זה באמת פיצי, אם יש לך אפשרות אחרת להיעזר אז אולי תשלחי לעיתים יותר רחוקות עד שיגדל קצת
אני חושבת שדווקא עצם ה"שחרור" משפיע מבחינה פסיכולוגיתאם כל חי

אצל הראשון "התאבדתי" על כל הנקה וכל שאיבה וחלילה לא תמ"ל,

היה הרבה מתח, שגם השפיע על הזוגיות..

אצל השני באתי בגישה יותר פתוחה. מלכתחילה החזקתי בבית מטרנה טו גו ובראש שמתי שצריך בכיף נשתמש...

האמת?

בסוף זרקתי את הרוב כשעבר התאריך...

אבל עצם השחרור כבר עשה לי טוב והפחית מתח אישי, זוגי, משפחתי, בעבודה ומה לא...

נקודה קטנה למחשבהאם יהודיה
לא אוסיף על כל מה שנאמר, בקיצור- מבינה אותך מאוד אך מצד שני יכול לקרות לכל אחד..
רוצה רק להאיר נקודה קטנה ודי שולית- תחשבי איזה תסכול ואשמה חמותך הרגישה שנשפך לה חלב ושבגללה הנכד האהוב שלה רעב ובוכה ואין לה איך לעזור לו...
עוד דבר-מוריה
באיזה בקבוק את משתמשת?
הערות על המשקלאין לי הסבר

"וואי, איך את כל כך שמנה?"

"ממש רואים שהיית בהריון"

"את נהיית הר''

.

.

.

הערות צובטות, נכון?

לכל אישה שעיניה בראשה ברור שהיא לא תעיר למישהי על כך ששמנה לאחרונה, או שהיא נראית אחרי לידה.

אז למה כשזה לצד השני זה מותר?

למה זה לגיטימי בעיני מרבית הנשים להגיד לי ''איך את כל כך רזה?'', ''לא רואים שילדת!''.

.

.

.

זה לא לגיטימי, בדיוק כמו שלא לגיטימי להעיר על הצד השני.

לתת הערות על משקל, כל משקל שהוא, זה בעייתי.

זה נושא רגיש.

גם אצל מישהי ששוקלת מעט.

.

.

.

אתן לא יודעות מה ההתמודדות של אותה אחת.

אולי יש לה הפרעות אכילה? אולי היא בדיכאון?

אולי היא בטיפולים רפואיים שגורמים לכך?

.

.

.

משערת שאצל הרוב יש ''כוונה טובה'' ומבחינתן זו ''מחמאה''.

אז שתדעו- לפעמים זה לא.

לפעמים זה יושב על פצע פתוח, ולפעמים זה פצע שכבר הגליד.

אבל ''משקל'' זה עקב אכילס גם אם את שמנה וגם אם את רזה.

.

.

.

והלוואי שהצלחתי להאיר עיניים.

והלוואי שאפסיק לקבל 5 הערות כל יום בעבודה על כך שאני רזה.

כי מבחינתי

זו לא

מחמאה.

חג שמח🌟

מזדההoo

עם ההטרדה עם ההערות כאלו

זה ממש מטריד שנשים עסוקות בצורה אובססיבית עם המשקל שלי

אם כי אני כן מרוצה מהמשקל שלי (ולא מרוצה מהסיבה שהגעתי אליו)

בעיניי הסיבה שנשים כן מרשות לעצמן להעיר ולהתערב

כי זה לא פוגעני בעיניהן

אלא שיח מתוך קנאה

ועדיין כשקיבלתי כמה הערות ביום זה היה מטריד ביותר (הפסקתי להתייחס להערות והן לאט לאט התאדו)

❤️אין לי הסבר
את צודקת עם מה שהוספת 
ואי כל מילה שלךלפניו ברננה!

אחרי הלידה הזאת עליתי במידה והייתי ממש מתוסכלת על זה שבגדים לא עולים עלי - הרגשתי מוזנחת ושאין לי מה ללבוש כל פעם שפתחתי את הארון

ואז קיבלתי מאיזה מישהי הערה שאני לא נראית שילדתי.

ועוד אחת עם הערה שאני בטח לא מתמודדת עם דימוי גוף ומשקל.. אז כן. אני כן.

❤️אין לי הסבר

אף פעם אי אפשר לדעת איפה ההערות האלו תופסות את הצד השני...

חיבוק❤️

❤️כל השיח על משקל הוא לא לגיטימיאנונימיות

בא לך להחמיא? תגידי למישהי שהיא יפה/ נראית טוב

לא צריך להוסיף ירדת/עלית/רזה/שמנה.

לא רלוונטי! לא מתאים. לא נכון.

וואו כל כך מבינה אותך❤️סטודנטית אלופה

בדיוק הייתה לי שיחה כזו עם חברה לפני כמה שבועות. ודיברנו על כמה צריך לתת את הדעת לכל מילה שיוצאת מהפה, כי אולי מצד הדוברת היא חושבת שזו מחמאה אבל לעולם לא תדעי איך זה מתקבל בצד השני.

ובכלל בעיניי כל השיח על הנראות החיצונית, צריך לקבל גבולות ופרופורציות..

הלוואי ותזכי בהודעה שלך להאיר את עיניי הסביבה ולו במעט🥰 

צודקת ממשבתאל1
סליחה מראש אם ההודעה שלי תהיה קצת מעצבנת, אבלכבת שבעים

אני בטוחה שיש עוד כמה שיסכימו איתי.

אני משתדלת תמיד לדבר ברגישות ובטקט, אבל הודעות כאלה גורמות לי לשתוק ולא לדבר עם אף אחת, אולי לפעמים בצורה קצת פוגעת.

אני אחת לא פטפטנית בכלל וגם ככה לפעמים קשה לי למצוא נושאי שיחה, אז עוד יותר קשה לי אם אני יודעת שאני צריכה להיזהר במלא דברים...

אולי לא עם האישה שלידי על ילדים כי אולי יש לה בעיות פוריות? אולי לא אדבר איתה על בעלי, כי אולי היא רווקה שממש מחפשת או גרושה או אלמנה או שיש לה בעיות בזוגיות? אולי לא אספר לה על הדיאטה היקרה שעשיתי כי היא במשבר כלכלי כרגע? אולי לא אספר משהו על ההורים שלי כי שלה נפטרו?

כן יש מצב שהייתי מחמיאה למישהי, "איזה כיף לך לא רואים שילדת בכלל, בניגוד אליי שקבוע נראית בחודש שביעי" אבל בפירוש לא הייתי חופרת לה כל יום על המשקל.

בכל מקרה חיבוק על החוויה הלא נעימה 🫂

יש הבדל בין לדבר על עצמי לבין לדבר על אחריםאין לי הסבר

ברור שאם את תדברי על כך שהשמנת, זה לא יפריע לך.

אבל אם מישהו אחר ידבר/יעיר על זה- זה יפריע מאוד.

אז אני אדבר עם חברה שלי שעוד אין לה, על הילדים *שלי*, והיא תדבר על התואר השני *שהיא עושה* ולי כרגע אין אפשרות לעשות.

אבל בחיים זה לא יקרה הפוך, שאני אדבר על הילדים שאין לה או שהיא תשאל אותי לעומקן של הסיבות שבגינן אני לא לומדת.

שתינו משותפות אחת את השנייה, היא על טיפולי פוריות ואני על החסמים, אבל אף אחת לא תתחיל שיחה על הדברים של השנייה.

כך גם במשקל.

אם אני מדברת על המשקל שלי, אין בעיה.

אבל אם אחרת תדבר על המשקל שלי אז יש בעיה.

מסכימה איתך שאי אפשר לא לדבר בכלל,

אבל כשמדברים צריך להתרכז בצד *שלך*,

ולא בצד השני.

מקווה שהצלחתי להסביר את הנקודה שלי🙏

ונשמע מהדברים שלך שאת מאוד רגישה ומשתדלת לכבד את הגבולות של האחר❤️

הבנתי. תודה על ההסברכבת שבעיםאחרונה
אין לי הסבר- הסבירה מאוד יפה את המקוםסטודנטית אלופה

של השיח שהוא עליי ולא על האחר.

ובאופן כללי נשמע שאת אדם מאוד רגיש ופחות הבן אדם שיפגע😍

אז אין לך מה לחשוש❤️

ובכללי תמיד אפשר לדבר על הכל, עם יד על הדופק ולהרגיש את האדם שנמצא מולך.. 

נראה לי שזה תלוי גם הטוןמתיכון ועד מעון

בעבר הייתי רזה מאוד מאוד באמת ברמה קיצונית, לא עשיתי כלום בשביל זה, אכלתי רגיל התנהלתי ממש רגיל... ועדיין חברות של אמא שלי שאין לי שום קשר אליהן מצאו לנכון לגשת אליי ולצעוק עליי שאני אפסיק עם הדיאטה הזו, שאני נראית רע וגרוע וזה בכלל לא מחמיא ונשי, כאילו יש לי מה לעשות עם ההערות האלה, והן כמובן לא הסתפקו בזה אלא פנו גם לאמא שלי ודרשו ממנה שתעיר לי.

אפשר לדבר על המון דברים, בעיקר תלוי איך

את צודקתאין לי הסבר
אבל יש נושאים שעצם העיסוק בהם זו חדירה לפרטיות. כנשים צעירות לי על משקל בד''כ זה בטון חברי וידידותי, אבל עדיין זו חדירה למרחב האישי שלי.
*טריגר* משקל זה קצת כמו לדבר על פגיעות מיניותמרגול

אני לא מעירה על משקל אף פעם, גם לא כשאני יודעת שחברה שלי עשתה דיאטה.

אם היא העלתה, על עצמה, אני אגיב בעדינות. ועל ההתמדה, לא על ההיבט הפיזי של הירידה.

לא. זה לא כמו לדבר על ילדים או הורים למשל. כי נגיד ילדים, יכול להיות שלמישהי זה מאוד רגיש כי פוריות, אבל אצלך, זה מאוד חיובי ומשמח וחלק גדול בקטע טוב מהחיים שלך.

משקל זה לא באמת ככה. יש כאלו שאחלה להן עם המשקל שלהן ולא היו רוצות שהוא ישתנה. לא מכירה מישהי שהמשקל שלה אקטיבית משמח אותה בצורה טבעית ובריאה. (מכירה מקרים שזה ממש "שימח", ואלו היו מקרים של הפרעת אכילה ממש רצינית).

נכון, יש כאלו שעושות דיאטה מאוזנת, ושמחות בירידה במשקל וכו'. אבל גם אז, להערות יש פוטנציאל לעודד כיוון של הפרעת אכילה. 

כשהייתי רזה המשקל שלי שימח אותי, ועדיין זה לאזוית חדשה
היה לי נעים כששאלו אותי כמה אני שוקלת 
בעינייoo

עדיף לשתוק מאשר לומר דברים שעלולים לפגוע

(סייג לחוכמה שתיקה)

אם רוצים להחמיא על מראה אפשר לומר באופן ברור את רזה ויפה

לא רואה טעם לומר למישהי שלא רואים שהיא ילדה

באופן כללי כדאי להסתכל על שפת הגוף של מי שמשוחחים איתו כדי לראות האם נוח לו בשיחה או לא

אם לא נוח לו כדאי לסיים עם השיחה וללמוד מזה לפעם הבאה להתנסח בצורה שלא תציק

וואי ממש!! ונשים פשוט לא מצליחות להבין את זה!!אמא לאוצר❤

זה גם מלא פעמים מגיע מנשים שמנות ששונאות שמעירים להן על משקל

ועדיין הן חושבות שלצד ההפוך זה בסדר!

הזוי ..

ולפעמים זה מנוסח עוד יותר בחוסר טקט-

עוד רגע את נעלמת

את בטוחה שאת אוכלת?

מה יהיה, את מצטמקת מיום ליום...

למה את ככ רזה?

ועוד ועוד 🤦

פשוט

לא

רלונטי!!

אוף 

מסכימה מאודאין לי הסבר

והדוגמאות שנתת- בדיוק!

אחד לאחד...

ואם זה היה הפוך- אז היה ברור לכולם למה זה לא לגיטימי.

ועודדעדי98

בתור נערה קראו לי ילדת שואה

עפרון..

ומוכרת בחנות בגדים שאלה אם צריך להזמין את הרווחה כי כנראה אין לי אוכל בבית . פשוט מעצבןןן ולאישה מלאה בחיים לא ידברו ככה כי זה פוגע..

מה מה מה😵😵😵לפניו ברננה!
הגיע הזמן לשרשור חדש ובו גם יוזמה יפה לחנוכה!זמן רנה

מתחברים בחנוכה תשפ"ו

מוזמנות להצטרף וגם לספר לנו פה איך היה.. וכמובן גם לקחת זמנים נוספים 🙂

הסבר קצר על השרשור בפנים:זמן רנה

השרשור נועד לכל מי שחפצה בפרקי זמן של -

התאוורורות,

מנוחת הראש, הגב, העיניים ואצבעות הידיים,

נוכחות עם עצמה ועם היקרים לה,

מיקוד, ריכוז ויעילות 🙂

אנחנו מקדישות זמן איכות לעצמינו / בן הזוג / הילדים / כל מי שיקר לנו, ומתנתקות מהפלאפון ומהמחשב על מנת ללהתאוורר - ולהתחבר שוב למה ולמי שחשוב לנו.

איך זה עובד? כל אחת שרוצה כותבת בשרשור מתי היא מתכוונת להיות בלי מסך.

מוזמנות להתעניין, לשאול "איך היה?" לפרגן ולתמוך אחת בשנייה ❤️. וגם לנחם ולעודד כשלא הלך (קורה...). ההתעניינות ההדדית נותנת מוטיבציה וכוח!

הפרויקט מוקדש לעילוי נשמתן של רנה שנרב הי"ד, רעות שוורץ ז"ל, הודיה מעודד ז"ל וקרן אורה יוסקוביץ ז"ל.

מי שרוצה תיוג כשיש שרשור חדש - תכתבו לי בתגובה להודעה הזאת בבקשה 🙂❤️

משתפת שביום שישי נסעתי עם הפלאפון של בעלילפניו ברננה!

ל3 שעות וחצי!

זה לא היה לגמרי מתוכנן מראש, אבל זה היה כל כך כיף ומשחרר.

הייתי רק בקשר עם הבית למה שהיה צריך וזהו.

מבחינתי זה היה מושלם!!

אני רוצה לקחת הבוקר לאיזה זמן אבל עוד לא תכננתי לגמרי איך הולך הבוקר שלי.. יש כמה טלפונים שאני צריכה לעשות וכזה.. אז אעדכן בע"ה בהמשך 😀

לוקחת עכשיו לשעה בע"ה.לפניו ברננה!
וואו! איזה כיף זה!שמש בשמיים

יש משהו ממש פותח את הראש כשהגלישה היא לא אפשרות בכלל.

איך היה לך הבוקר?

האמת שיש לו גלישה בפלאפוןלפניו ברננה!

אבל כשאני בנסיעה זה פחות גלישה.. אבל נהניתי שהיה שקט מצד כל הווטסאפים וההתרעות..

(במחשבה שניה נגיד לפורום אולי כן הייתי נכנסת פה ושם בתור בחנות או משהו כזה.. או כשחיכיתי במרפאה.. וזה שזה לא בקיצורים ולא מחובר למשתמש שלי בהחלט הפחית גם שם..)

הבוקר בשעה שלקחתי ישנתי. היה נפלא. ואז גם הפעלתי שיעור ורק הקשבתי לשיעור כשעשיתי דברים, בלי לעצור לפתוח דפדפן ווטסאפ.

גם עם הילדים לקחתי קצת זמן פה ושם וגם היה מעולה ב"ה!

מהמם! איזה יוזמה יפה!שמש בשמיים

אני חשבתי קצת לשנות קונספט, עד עכשיו לקחתי הרבה בזמן שאני עם הילדים ואז בלילה מצאתי את עצמי שקועה במסך. אז ברור שלא כדאי להיות שקועה במסך בזמן עם הילדים אבל אני רוצה לנסות את הגמילה בשביל עצמי יותר, חושבת להחליט על שעה שממנה אין אינטרנט עד הבוקר, אולי תשע וחצי?

כמובן שגם בצהריים אני אשתדל להיות יותר פנויה לילדים, אבל היום אני בעזרת ה' מכבה את האינטרנט מתשע וחצי בלילה עד הבוקר

בהצלחה! האמת אני גם עשיתי ככה תקופה אבל משעהלפניו ברננה!

מאוחרת יותר. בהנקה זה דווקא קשה לי כי כשהוא ישן עלי נוח לי להיות בפלאפון כשזה בגבולות הטעם הטוב..

לי עלתה מחשבה שבמקום להגדיר מתי לא אנסה להגדיר מתי כן.. אנסה להפוך בדעתי אם ואיך לעשות את זה.

תודה לך! מצטרפתבארץ אהבתי
מעכשיו לשעתיים בלנ"ד
אוף, עשיתי כמה דברים שהייתי צריכה בפלאפוןבארץ אהבתי

ולגמרי שכחתי מהזמן רנה, ונגררחי ועוד דברים לא נצרכים...

מנסה שוב, מעכשיו עד 16:00 בלנ"ד.

בהצלחה!שמש בשמיים
איך היה? ❤️לפניו ברננה!
תודה ששאלת! עניתי בטעות לעצמי במקום לך..😊בארץ אהבתי
ב"ה היה טוב (אחרי הפסקה קצרה ב4 המשכתי עוד ב"ה)בארץ אהבתי
ועשינו גם שעתיים משפחתיות אחרי הדלקת נרות ששיתפתי גם את הילדים בזה (הצטרפנו לאתגר..), וזה גם פתח קצת שיח טוב על גבולות בשימוש במסכים.
נפלא 🙂לפניו ברננה!

אבעלי לא ענה לי אם הוא בעניין שנצטרף לאתגר (שלחתי לו הודעה בבוקר והוא היה עסוק..)

אבל הפלאפון שלי היה בצד כל השעתיים

והפלאפון שלו שימש בעיקר כמצלמה של היום הולדת שהייתה פה יחד עם הדלקת נרות

היה פה ערב יפה ב"ה.

מצטרפתחשבתי שאני חזקה

תודה שוב על הרמת הכפפה!

רוב הזמן מאז הדלקת נרות הייתי בלי הפלאפון,

ומעכשיו עד שכל הילדים ישנים, כולל המתבגרים..

בהצלחה!!לפניו ברננה!
תספרי איך היה❤️❤️
היה חצי חצי..חשבתי שאני חזקה

לא נכנסתי לאינטרנט בכלל, אבל נזכרתי במשהו שהייתי צריכה לברר ומפה לשם התעכבתי עם הפלאפון מעבר למה שתכננתי...

מקווה שמחר ילך טוב יותר..

מדהימה!לפניו ברננה!

אשרייך לגמרי!!

אוהבת את המבט הישר - זה לא שלא היה או שהיה גרוע - היה חצי חצי.. ממש עומד במקום טוב ובפרופורציות נכונות!

ומחר (היום..) יום חדש - ננסה שוב ונתחיל מההתחלה!

בהצלחה היום! תעדכני.. 

הצטרפתי! לקחתי לשעתיים אחרי הדלקת נרותבוקר אור
והיה מעולה
כיף לשמוע!!לפניו ברננה!
הצטרפתישומשומונית

הייתי כמעט 3 שעות ללא...

שיחקתי עם הילדים בסביבונים, סיפרנו גברת קרש ומר מערוך עם דמויות והצגה, הכנו לביבות תפוא והיה ממש זמן איכותי.

איזה כיף!!לפניו ברננה!

ואי כזה משמח לשמוע!

שיעור מהמם לחנוכה שקיבלתי המלצה עליולפניו ברננה!

קשור מאוד לנושא השרשור

הרב אייל ורד:

הרב מתייחס רק למה שקורה שמחצינים, ובכלל לא למה שנכנס הביתה. לי זה נתן נקודות למחשבה גם בכיוון הזה...

וואו תודה ששלחת על היוזמה, הכניס לי מודעות לזה...תודה לה''
לא שמתי לב אם התנתקתי ברצף לשעתיים אבל כן היה בראש.. תודה!
אלופת על 🥰😘לפניו ברננה!
מנסה להתנתק עד 2, ואם לא, אז לפחות עד 11. בע"התודה לה''אחרונה
טיול צפונה עם הילדודסשמחה כפרוייקט

אנא עזרתכן

יוצאים לצפון לשלושה ימים עם הילדים

גילאי שנה עד 12

כנראה שהולך להיות קר אבל לא גשום

יש רעיונות למקומות מתאימים?

לא עולה לי שום רעיון שמתאים עם הקטנצ'יק

מצד שני המזג גם קצת מגביל

ולא רוצה למצוא את עצמי באיזה פעלטון שיש לי גם ליד הבית…

תבורכו!

מה זה צפונה?דיאן ד.

הצפון זה אזור מאוד מאוד נרחב

למה את מתכוונת? אזור הגולן/ הגליל העליון/ אזור חיפה והקריות/ אזור עפולה?

הלינה תהיה באיזור הכנרתשמחה כפרוייקט

אבל אנחנו מגיעים מרחוק

כמעט לא מכירים את הצפון

ככה שגם נסיעות של שעה מיעד ליעד זה משתלם לנו

גמישים

תבדקו את ירכא מיי ביייבידיאן ד.

זה לונה פארק שווה ממש שכל המשפחה תהנה עם מלא מתקנים.

אולי מדעטק בחיפה גם יתאים, זה מוזיאון מדעי. הגדולים שלך מאוד יהנו הקטן פחות.

אפשר לעשות רכבלית בחיפה במחיר בדיחה של נסיעה בתחבורה ציבורית.

מיי בייבי ממש שווה ומתאים לכל הגילאיםעדי98
האיזור שם בסדר? בטוח?שמחה כפרוייקט
את מתכונת מבחינת האוכלוסייה?עדי98

זה ישוב דרוזי הם ממש בסדר ונחמדים ומפוצץ שם יהודים

אין שם אוכל כשר מין הסתם חח אז הם מקצים למעלה קומה שאפשר לשבת בה ולאכול..

אם אתם רוצים קצת טבע יש בלי סוף מקומות יפיםדיאן ד.

לא יודעת איך זה יהיה לכם עם המזג אוויר.

בטיולים בטבע באזור עמק המעיינות יש המון המון נחלים יפייפים.

מקומות פתוחים כנראה שמאוד בוצי עכשיו

אבל שמורות טבע בתשלום בטח יהיה יותר פשוט עם שבילים מסודרים.

אתם יכולים גם להצפין עוד יותר ולהגיע לבנייאס ולשמורת תל דן וכמובן לחרמון - לדעתי עכשיו עוד לא מושלג.

נשמע מהמםשמחה כפרוייקט

בטח שרוצים טבע

אני בונה על השמש שבעז"ה לא יהיה קור מטריד

וכמובן אלביש היטב

הבת שלי רוצה אגמון החולה

זה שווה?

וכמובן אשמח לעוד רעיונות למלא את הימים

כן אגמון החולה מהמם!!דיאן ד.אחרונה

לנו כשיצא להיות שם שכרנו רכב גולף לנסיעה בשבילים

אפשר גם לשכור אופניים לילדים הגדולים אם אין להם בעיה לרכב הרבה זמן.

אולי כדאי לשאול אותם אם אין בעיה של בוץ.

היתרון של חנוכה זה שאפשר לטייל בלי להזיע בכלללתודה לה''

והכל ממש יפה וירוק ורענן כזה

החיסרון הוא שאי אפשר להיכנס למים..

ולכן זה יותר מסלולים  יפים

והאטרקציות הן תצפיות מיוחדות או מסלולים עם חלק מגניב של יתדות או משהו...

החולה זה מאודדד צפונה, השאלה אם יש לכם כוח ככ צפון..

אולי איזור הכנרת

יש את מסלול הארבל שהוא מהמם

אפשר נחל עמוד ואז גם ביקור במירון/ צפת

ועכשיו אני נזכרת שיש נחלים עם מפלים שזורמים רק בחורף

ואז שווה לבקר

למרות שלא יודעת אם יעניין את הילדים וגם אם הזרימה התחילה כי לא ירד עד כה הרבה גשמים...

בהצלחה!!

לגבי אטרקציות אולי אפשר לשלב

גם מסלולים יפים ששווים את הנסיעה

וגם אטרקציות משפחתיות שיש בעיקרון גם ליד הבית אבל בעצם זה שונה שזה חלק מחופשה משפחתית וזמן איכות משפחתי...

כי לפעמים יש כל מיני צרכים בתוך המשפחה וחלק רוצים גם אטרקציות ולא רק טבע.. אז שיהיה גם וגם...

הבית בנמל בעין גבצוצקהלה
היינו פעמיים וממש ממליצה! ממש על הכינרת, לקטנים יש משחקייה מתוקה ולגדולים יותר יש איזור אומנות שמתאים לכל הגלאים עם מגוון חומרים, הרכבות ויצירות מהממות! מקום סגור שמתאים לימים חמים וקרים במיוחד...
מקום נחמד מאד בטבעהריון ולידה

סכר אלומות -

חונים ליד האתר 'רוב רוי'

והולכים איזה רבע שעה דרומה בשביל סלול לאורך נהר הירדן עד לסכר. ואפשר גם להמשיך הלאה.

הליכה ממש נעימה וכיפית.

עוד מקום יפה- יער שוייץ

אפשר להתחיל מכאן, בקטע של שביל ישראל-

שדרות ספיר · טבריה

התלבטות לגבי הטיולוןשירה_11

החמוד בן ה 5.5 חודשים עדיין באמבטיה, תכף אעביר לטיולון.

יש לי עגלה של אינגלזינה אלקטה והטיולון שלו כזה גבוה והעגלה בשימוש ב"ה כבר 3 שנים תכף

אני מתלבטת אם לקנות טיולון של אינפינטי מון שהוא נראה נוח ונמוך ושכיבה מלאה וקליל כזה

או להישאר עם הטילון של האינגלזינה

השיקולים בעד לקנות:

נראה יותר נוח, שכיבה מלאה, וזה נראה שאם אקצה להכניס שם את בת ה3 בנוסף לתינוק מידי פעם זה אפשרי

וגם פחות בלאי של השלד של העגלה, הוא בכל זאת כבר 3 שנים בפעולה…

נגד:

חבל על הכסף יש כבר טיולון

אשמח לעצתכן אני חושבת שאני צריכה לשמוע ממנוסות

מקפיצה לך❤️סטודנטית אלופה
תודה לך 💝שירה_11
אני לגמרי בעד טיולון, הרבה יותר נוח לשימושמתואמת

בילדות האחרונות אף השתמשתי בטיולון מהלידה...

בכל אופן, אם העגלה יקרה יחסית, אז זו סיבה טובה לשמור עליה במצב טוב בשביל הילדים הבאים בע"ה, ולקנות טיולון שהוא יחסית זול ובו להשתמש עד שלא יהיה צורך יותר בעגלה בכלל.

וגם זה שאפשר לשים את שני הילדים ביחד - זה יתרון גדול בעיניי... (רק צריך לשים לב שהגדולה זהירה מספיק על הקטן)

אני אוהבת טיולוןושלומית.

הרבה יותר קליל וכיפי.

וגם אוהבת לקנות אותו ביד 2 ואז זה גם לא הרבה כסף...

לא מזמן חידשתי טיולון, בה מצאתי במצב מעולה קרוב לבית

כשאתן רושמות טיולון אתןשירה_11

מתכוונות לטיולון שהוא לא של העגלה?

כן, ברור.מתואמת
האמת שטיולון של העגלהחנוקה

זה כזה כבד ומסורבל

לא מבינה מה טוב בזה

)כן מבינה. זה יותר יציב, לפעמים, וגם אפשר להפוך את הפנים לכוון האם. לא שווה בעיני(

אחרי שיהיה לך טיולון קליל כזה לא תביני איך חשבת בכלל על משהו אחר

אני בטיולון של העגלהמנגואיתאחרונה

יותר כבד. יציב. אפשר לשים 2 ילדים לפעמים והכל טוב.

אפשר לתלות קניות.

חיסרון - שוחק ממש ויש מצב שלא ישרוד מתישהו.

בעבר הייתי עם טיולון נפרד זול (וילדים אחרים שכבר גדולים). הטיולןן אם היה עמוס בקניות ובלי ילד היה מתהפך. לא היה מקום ל2 ילדים. ובסוף הוא נשבר אחרי שימוש של כמה שנים 

כמה זמן הגודש שאחרי הלידה?תודה לה''

לא מצליחה לישון מרוב כאבים... 😞

עבר 36 שעות מאז שהתחיל 

כל פעם שיש הקלה בעקבות ריקון , כמובן רק עד הקלה, לא מרוקנת יותר מזה.. מיד מתמלא שוב ממש ונהיה כואבבבבב

אצליDoughnut
בשלב הזה הייתי שואבת ושומרת לי מנות במקפיא לשעת הצורך. לא גרם לי לבעיות וסתימות אח"כ, התאזן למרות השאיבות ונהניתי אח"כ מהמנות השאובות. רק כששאבתי ממש היתה לי הקלה.
תודה! אני לא אוהבת להתעסק עם שאיבות...תודה לה''
וגם, זה כרגע יוצא רק בהרבה מאמץ ועיסויים ולא זורם בכלל...
הבנתיDoughnut

אז זה ממש שונה כי אצלי בגודש אני ממש מטפטפת...

בהצלחה יקירה!

תודה!!!תודה לה''
אולימקלדתי פתח

לא שאיבות אבל כוס טפטופים. לי ממש עזר בלילות הראשונים, גם לא התעסקתי עם סטריליזציה זרקתי את הטיפות שהוצאתי. לא הסוג שמתלבש שלא כזה שאפשר טיפה ללחוץ אז זו שאיבה סופר עדינה, הוצאתי כמה מל וזה עשה הבדל. אבל זוכרת את זה יותר מיומיים...

מזל טוב, תרגישי טוב!!

תודה!!תודה לה''
כן נראלי אשאב בלי סטריליזציה 
וואי סיוטט הגודש שאחרי לידהתלמים

תקפיאי מגבות עם מים שסחטת או פדים רטובים

)אני לקחתי מהבית חולים כמה פדים קפואים כאלה וכלפעם שהתחמם עלי הקפאתי שוב)

ושימי על עצמך איפה שגדוש וכואב

אצלי ממש עזר 

תודה! אני אנסהתודה לה''
אבל שמים רק אחרי ששואבים לא?
אני לא שאבתיתלמיםאחרונה

רק סחטתי להקלה

כן שמתי בין ההנקות כזה שתמיד יהיה עלי וכל פעם החלפתי לאחרים כשהתחמם

גם אני בד"כ שואבת בשלב הזהאפונה
פעם אחת, ואז זה מסתדר.
שאבתי כבר פעם אחת וסחטתי הרבה פעמיםתודה לה''

עדיין כואב...

ועד שהקטנה ישנה אני לא מצליחה לישון מהכאבים

ואני לוקחת אדוויל

זה מוכר לך מלידות קודמות?אפונה
אצלי אצל הקטנה היה לי גודש פסיכי שלא הצלחתי לישון כבר בבית חולים ובדיעבד היא פשוט לא הצליחה לינוק
כן מןכר לי לצערי אבל הפעם חריף יותר...תודה לה''
אבל בדוק היא יונקת.. ממלאת חיתולים ורואים את הבליעות...
סיוטצלולה

אצלי עובר לחלוטין בערך שבוע אחרי הלידה.

אני כן שאבתי עד להקלה משמעותית, בהתחלה אפילו פעמיים-שלוש ביום ואז פעם ביום, ראיתי שאצלי זה לא הגביר את החלב (עובדה שאחרי מספר ימים זה ירד) אבל מאוד הקל ומנע דלקת (באחת הלידות הקודמות ניסיתי בלי לשאוב כי אומרים שזה לא נכון לשאוב בשלב הזה, כן סחטתי ועיסיתי את המקום ונוצרה לי דלקת).

וואי טוב לדעת תודה רבה רבה!!תודה לה''
תיק לידהלומדת כעת

1. יש מה לקחת משאבת הנקה בתיק לידה?

2. נשים עם ילדים שהיו אחרי הלידה אצל ההורים

אתן מכינות מראש גם תיקים לילדים?

אני לא מבינה איך אני אמורה להתכונן לתיק ללידה וגם בנוסף לשהות בבית שלא שלי. בוחרת בזה בלב שלם אבל זה מאתגר.

מנסה לחשוב מה הכי הגיוני

נראה לי הכי הגיוני להביא מראש את כל הציוד של הבייבי להורים לארון מסודר שם ורק הדברים של הילד הגדול (חח בן שנה וחצי וכבר גדול) יישארו כרגיל בבית פה. אחרי הלידה בעלי פשוט יקח איזה 5/6 בגדים של הילד ושלו ויביא להורים...

נשמע הגיוני? אשמח לשמוע מנסיון של נשים שעשו את זה

כמה זמן מתכננים להיות אצל ההורים?ים...

מה המרחק מהבית? 

אני חשבתי להיות כמה ימים אצל אמא שלי עם התאומים, בסוף ברחנו אחרי לילה אחד הביתה

היה צפוף ולא נוח, והמזגן לא הגיע לחדר, היה חם נורא

מתכננים שבועיים, מקווה שאפשרי...לומדת כעת

גרים רחוק. אזור השעה נסיעה... 

לא יודעת אם החוסר סדר אצל הגדול יהיה שווה את העזרה של אמא...

אם לא יסתדר אז נחזור לפני, אבל אז זה אומר שאני מוותרת על העזרה מאמא.

יש מי שישמור על הילד בבוקר?מנגואיתאחרונה
במקום מעון אם הוא בד"כ במעון
לגבי 1השקט הזה
ביומיים שבהם נמצאיפ בבי"ח עוד אין חלב, זה רק קולוסטרום אז אין מה לקחת משאבה. אם מאיזשהי סיבה תצטרכי לשהות יותר בבי"ח, תוכלי לדאוג שיביאו לך מהבית/ להשתמש במשאבות של בית החולים.

לגבי 2, הכנתי תיקים לילדים אבל ליומיים שאני בבי"ח. אחכ חזרתי הביתה

כמה זמן את מתכננת להיות אצל ההורים? זה משמעותי להחלטה בעיני

תודה...לומדת כעת
מקווה שבועיים
אז אחד משנייםהשקט הזה

אם יש לילד מספיק בגדים הייתי מכינה תיק עם 4-5 סטים, פיג'מה וכו' כדי שיהיה מוכן כבר

אם לא אז מכינה תיק עם דברים ליום- יומיים של הלידה ואחכ שבעלך יביא לו את השאר להורים שלך

שאלה גם של מרחקחנוקה

וגם של התנהלות

למשל, חמותי מעדיפה שיביאו לה 2 בגדים של הילדים ובערב היא פוט משה במכונה במייבש ומלביהש למחרת. עדיף לה מאשר לנסות להתאים חולצה למכנס וכו...

אני הולכת לביח עם כלום פחות או יותר כי אין לי כמעט בגדים בסוף ההריון ולא מתאים לי שישבו בתיק לידה, אבל גרים ממש קרוב, ובעלי עם רכב, ובכיף יוצא אחרי הלידה להביא לי מה צריך, 40 דקות גג הוא אצלי חזור.

הז סתם אני אישית אבל כוונתי לומר שיש כל מיני פרמטרים טכניים שמשפיעים על הענין.

עוד נקודות

כמה מקום יש אצל ההורים וכמה נח לאחסן שם חפצים

האם יש שם ואצלכם מייבש

מי עוד חוץ ממך מתמצא בפריטים האלו )בעלי בלידה ראשונה לא ידע להוציא מהארון שלי גרב. אחותי באה לארוז לי בגדי החלפה למחלקה...(

הבנתי, אוקי תודה רבהלומדת כעת

אנחנו גרים רחוק אבל יש הרבה מקום אצל ההורים, גם מייבש וגם אני די סומכת על בעלי שיבין איזה בגדים להביא לילד (במקסימום הוא מביא הרבה מדי, שזה עמוס אבל לא נורא)

לגבי 1שלומית2

תלוי מה היה לך הנסיון בלידה קודמת

אני באחת הלידות כן שאבתי כבר בבית חולים

הייתי מכינה מראש גם לגדוליעל מהדרום
לק"י

אלא אם כן בעלך ממש בעניינים, ויודע מה להביא.

עונה ךבשורות משמחות

1. כן כדאי להביא איתך משאבה ידנית, לא תמיד צריך אבל יש מקרים שצריך ותמיד טוב שיהיה לך כבר בביח

2. כן עדיף

תכיני תיק רק לזמן השהות בביח ולפני שאת נוסעת להורים תעברי בבית ותכיני לך תיק

ולילד הפעוט תביאי 10 חליפות ו-2 פיג'מות לא תצטרכי יותר מזה לדעתי

נס פך החלב! (לנשים)מתואמת

ההנקה של התינוקת הולכת ומתמעטת כל הזמן...

בימים האחרונים היה נראה שהיא ממש "פיטרה" אותי מתפקיד המינקת שלה☹️ בכל פעם שהצעתי לה לינוק, היא כאילו לא הבינה מה אני רוצה ממנה בכלל...

רק מי שמכורת הנקה תוכל להבין אותי❤️

בכל אופן, היום הייתי בכותל, ובין שאר התפילות הרבות שלי החלטתי להתפלל על זה - שהיא תרצה לחזור לינוק.

חזרתי הביתה,  אספתי אותה מהמטפלת, ואז כמה זמן אחר כך - פתאום הרגשתי שיש עת רצון, ושוב הצעתי לה לינוק.

והיא ינקה! כאילו מעולם לא עשתה הפסקה! עם ה"משחקים" הרגילים שלה, אבל עדיין. ואפילו שני צדדים!

גם עכשיו היא יונקת, אחרי שקראתי לה מהקצה השני של הסלון (אחרי שאחותה הציקה לה כתמיד) - משהו שאף פעם לא קרה, נדמה לי. (כי היא למדה להתנהל בעצמה בגיל יחסית מאוחר)

וזהו, זה משמח אותי😊

ואני מרגישה שזה ממש נס!

וואוו!! מרגשגלויה

וממש מתאים לחנוכה!

מרגש מאוד!מדברה כעדן.
תודה על השיתוף המתוק 
תודה על ההשתתפות שמזכה לניסים רבים!מתואמת
איזה יופי! שימשיך ככה💞יעל מהדרום
מרגש ממש!בארץ אהבתי
ואיזה כיף שהיית בכותל! 
כח של תפילה וואוושירה_11
שמחה בשבילך ❤️
שוב תודה לכן על ההשתתפות!מתואמתאחרונה
וכם, משמח מאוד שהצלחתי להגיע החודש סוף סוף לכותל (בדרך כלל בכסלו אנחנו הולכים יחד ביום הנישואין שלנו, אבל השנה הוא היה בימים הגשומים והסוערים, אז העדפנו לא לצאת... אז הלכתי רק אתמול)
חנוכה עם הילדים..הילושש

אז החנוכה שלנו הוא די רגיל.. 

היום עושים אצל חמותי הדלקה עם כולם, וביום האחרון הזמנתי את המשפחה שלי אליי-מקווה שיצא לפועל.. 

באמצע- בעלי עובד בערבים עד מאוחר. 

ואני עם הילדים לבד. 

אז מחפשת דרכים מעניינות להעביר להם את חנוכה.. שיהיה שמח. 

* אנחנו עובדים, הגדול בקייטנה עד 16.00 והקטנה במעון גם כן.. אז ימים רגילים לגמרי.. 

באלי לצאת איתם להצגה או משהו.. לא מצאתי משהו מתאים במחיר סביר.. 

נראה לי שעם קטנים יותר קל לחגוגיעל מהדרום

לק"י

הם נהנים מדברים קטנים.

בני כמה הם?

בן 4 ובת כמעט שנתייםהילושש
אז משחק בסביבוניםיעל מהדרום

לק"י

אפשר טפטופי ניירות על דף עם הגדול.

לקחת גליל נייר, להדביק מסקנטייפ על צד אחד (על הפתח), לצייר עליו עם טוש לא מחיק, ואז להכניס פנס לתוך הגליל ולהאיר על הקיר.

לאפות ביחד עוגיות או לקשט סופגניות.

לשיר ולרקוד.

ואנחנו גם עושים סביבון עם הפתעות בפנים. אפשר לתת לילדים לקשט.

פחות מתאים הצגות בגיל הזהאמאשוני

אלא אם יש במתנס השכונתי,

ואז מה שהם מבינים, זה נחמד בלי טרחה מרובה.

אם תלכי להצגות בסגנון של תיאטרון, מה תעשי אם הקטנה תבכה והגדול ירצה להישאר בהצגה?

וגם תכלס חבל על הכסף.

אפשר לעשות כל יום משהו אחר קטן נחמד.

אתלי מאוד אהבו פנסים וסביבונים מדליקי אורות או צבעוניים.

אפשר להכין להם כתרים (או לשמור מהגן אם שרד..)

שירים, ריקודים קצת, ארוחת ערב וזהו..

את מדליקה איתם נרות?

אם הם הולכים לישון לפני שבעלך חוזר, כדאי להדליק איתם גם לפני כן כשהם ערים עדיין

ואח"כ את ההדלקה האמיתית תעשו אתם כזוג.

אנחנו מגיל דיי קטן התחלנו סביבון הפתעותטארקו

הכנתי סביבון מקרטון(כמו שיש בגן, ואפשר להגזים פחות ולקנות מוכן..)

ואז כל יום אחרי הדלקת נרות יש הפתעה קטנה בסביבון.. לא משהו גדול בכלל! אני שמה בדכ יצירות/הפתעות של שקל כאלה/דברים שגם ככה תכננו לקנות(נגיד השנה ביום הראשון יהיה פניני הלכה לילדים החדש של חנוכה, שאר הימים יהיו ממגירת ההפתעות אלא אם במקרה אגיע לחנות לקנות דברים במיוחד)

זה משהו שממש מחכים לו והופך את כל החוויה של הדלקת נרות לזמן משפחתי כייפי..

מדליקים נרות

שרים מעוז צור

מביאים סביבון הפתעות

ואז נשארים ביחד סביב הנרות, לפעמים יש משהו טעים כמו ספינגים אבל לא כל יום, מתעסקים בהפתעה החדשה, מנגנים קצת אם זורם, משחקים בסביבונים... ואז ארוחת ערב ולישון

זה עדיין החג הכי כייפי שיש!

אפשר גם לעשות יצירות לקשט את הבית זה גם מכניס לאווירה ממש

אנחנו שמים אחרי ההדלקה שירי חנוכההשקט הזה

ורוקדים איתן.. זה עושה אווירה כיפית ולא דורש הרבה.

בימים שאנחנו בבית אם יש לי כח,  מכינה משהו שמתאים לחג- לביבות/ ספינג' משהו שובר שגרה קצת

אנחנוכורסא ירוקה

קנינו להם דברים של יצירה - לצביעה, וחוברת למי שרלוונטי (ממקסטוק, משהו חמוד של חנוכה) וכל יום נעשה יצירה או שנכין מאכל טעים (לאו דוקא קשור לחנוכה) או משהו בסגנון.

אולי נקבע גם הדלקת נרות אחת עם שכנים שהם חברים.

ילדים בגיל הזה לא צריכים הרבה. פעילות אחת נעימה זה חוויה מספיקה בשבילם 

ילדים קטניםבאתי מפעם

שירים של חנוכה, לרקוד איתם, לשחק על הרצפה בסביבונים ולטגן סופגניה. מהמם.

הצגות בעיני זה לרוב תרבות יוון ואז זה יוצא בדיוק ההיפך החג... 

יצירות של המקס סטוק, מכניס לאוירה וזול. מדבקות, דפPandi99
אצלנו הגדול בן 5פה לקצתאחרונה

אתמול רקדנו, שיחקנו בסביבונים, קיבלו מטבע שוקולד ושרנו את הסביבון ישן שהם מאוד אוהבים וזה סוג של פעילות.

אנחנו גם יוצאים כל ערב להדלקה בשכונה עם חבד, הם מאוד אוהבים.

בעיקרון בשנים קודמות קניתי כמה הפתעות קטנות וכל יום קיבלו משהו.

היום ניתן להם פנסים ונחשיך את הבית, בשנים קודמות אהבו לטייל בבית החשוך עם הפנס. אפשר לשחק מחבואים ככה.

עוד יום, יצירה לחנוכה מהסטוק

ועל השאר עוד לא חשבתי

אולי יעניין אותך